Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tolerantiškas vyras
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Tėčio puslapis
laureta
Mano vyras tolerantiškas. Ka aš besugalvočiau ir planuočiau, jis visuomet man pritaria. Ko pasekoje, belieka man pačiai nuspręsti verta ar ne. ax.gif

Tolerantiškumas – tai prisitaikymas ar galimybė leisti kitam elgtis pagal savo nuožiūrą? Jei vieno galimybė rinktis, tai kito galimybė pritarti, suprasti jo pasirinkimą. Juk kiekvienas turi teisę ir laisvę pasirinkti, kas jam atrodo geriau. Taigi kokiais būdais galima ir/ar būtina parodyti savo tolerantiškumą? 4u.gif
DNG
QUOTE(laureta @ 2009 11 12, 11:01)
Mano vyras tolerantiškas. Ka aš besugalvočiau ir planuočiau, jis visuomet man pritaria. Ko pasekoje, belieka man pačiai nuspręsti verta ar ne.  ax.gif

Tolerantiškumas – tai prisitaikymas ar galimybė leisti kitam elgtis pagal savo nuožiūrą? Jei  vieno galimybė rinktis, tai kito galimybė pritarti, suprasti jo pasirinkimą. Juk kiekvienas turi teisę ir laisvę pasirinkti, kas jam atrodo geriau. Taigi kokiais būdais galima ir/ar būtina parodyti savo tolerantiškumą? 4u.gif
*

na, jusu atveju tiktu kitas terminas, nes tolerancija kiek kitoks dalykas... tai pakantumas kito zmogaus skirtybems ... smile.gif
ooo
jusu vyras - mazgote.
wai2te_m
Jeigu pagal sita termina, tai maniskis tada netolerentiskas smile.gif Visada turintis savo nuomone
tytte...
Mano vyras taipat,visalaik jauciuos sugi ir uztikrinta gerbuviu,nes jis visada turi savo nuomone ir yra semos galva,o as tik pritariu arba ne,visus sprendimus ir visus sunkius issukius jis bpasiima sau ant galvos,kartais man net nesakydamas jai kas blogai,suzinau tik po ispresto reikalo ir tuo dziaugiuosi ax.gif
Meškašunis
QUOTE(ooo @ 2009 11 12, 10:24)
jusu vyras - mazgote.
*

Per daug kategoriska... schmoll.gif
Gal jis tiesiog pasitiki jusu sprendimais, nes niekad, anot jo, nesate priemusi netinkamo.
O tolerantiskas zmogus, manau, yra gerbiantis kito zmogaus sprendimus, nuomone, paziuras, isitikinimus.Nebutinai besalygiskais paklustantis kito zmogaus sprendimams, taciau mokantis isklausyti, juos gerbti, taciau ir pasiulyti savuju ir prieiti bendru ( cia as apie seima konkreciai kalbu).
Jolita Mc'r
QUOTE(laureta @ 2009 11 12, 11:01)
Mano vyras tolerantiškas. Ka aš besugalvočiau ir planuočiau, jis visuomet man pritaria. Ko pasekoje, belieka man pačiai nuspręsti verta ar ne.  ax.gif

*

g.gif cia as tolerancijos tikrai nematau, sorry...
Tolerantiskas vyras leistu Jums tureti savo nuomone bet kokiu klausimu ir gerbtu ja mirksiukas.gif
Medinis
<laureta> pamiršo parašyti, kad jos vyras lygiai toks pat tolerantiškas ir savo ex žmonai.
DNG
QUOTE(Meškašunis @ 2009 11 12, 15:46)
Per daug kategoriska... schmoll.gif
Gal jis tiesiog pasitiki jusu sprendimais, nes niekad, anot jo, nesate priemusi netinkamo.
O tolerantiskas zmogus, manau, yra gerbiantis kito zmogaus sprendimus, nuomone, paziuras, isitikinimus.Nebutinai besalygiskais paklustantis kito zmogaus sprendimams, taciau mokantis isklausyti, juos gerbti, taciau ir pasiulyti savuju ir prieiti bendru ( cia as apie seima konkreciai kalbu).
*

teisingai apibrezete tolerancija. bet jei visa laika jums tektu spresti-man rodos trenktumet viena diena kumsciu per stala ir isrektumet-vyras tu ar ne vyras lotuliukas.gif
laureta
QUOTE(dange29 @ 2009 11 12, 15:35)
teisingai apibrezete tolerancija. bet jei visa laika jums tektu spresti-man rodos trenktumet viena diena kumsciu per stala ir isrektumet-vyras tu ar ne vyras lotuliukas.gif
*

1. gaila kumscio trenkti stalan biggrin.gif
2. kodel reiketu rekti vyras tu ar ne vyras? g.gif

Juk santuokoje du lygiaverciai partneriai - vyras ir moteris.

ooo
QUOTE(laureta @ 2009 11 12, 10:01)
Ka aš besugalvočiau ir planuočiau, jis visuomet man pritaria. Ko pasekoje, belieka man pačiai nuspręsti verta ar ne.  ax.gif
*

QUOTE(laureta @ 2009 11 12, 17:35)
*

ax.gif
alisia28
QUOTE(laureta @ 2009 11 12, 18:35)
1. gaila kumscio trenkti stalan  biggrin.gif
2. kodel reiketu rekti vyras tu ar ne vyras?  g.gif

*

Taip, lygiaverciai, bet juk vyras nenori nieko mastyti, viska palikdamas jums spresti, tai cia lygiavertiskumas?Cia nuobodybe
Siracusa
QUOTE(laureta @ 2009 11 12, 09:01)

Tolerantiškumas – tai prisitaikymas ar galimybė leisti kitam elgtis pagal savo nuožiūrą? Jei  vieno galimybė rinktis, tai kito galimybė pritarti, suprasti jo pasirinkimą. Juk kiekvienas turi teisę ir laisvę pasirinkti, kas jam atrodo geriau. Taigi kokiais būdais galima ir/ar būtina parodyti savo tolerantiškumą? 4u.gif
*

Nesakyčiau, kad tai tolerancija. Gal greičiau konfliktų vengimas. Ypač, jei jis tikrai visuomet jums pritaria (kuo abejoju, nes turbūt ten tiktų žodis dažniausiai) cool.gif

Jei ta pasyvi jo reakcija - konfliktų vengimas, tai galiausiai ji veda į depresiją..
Nes kai tau siūlo pasirinkimą, o tu vis atsakai: "ai, tas pats, tinka ką pasiūlei" - leidi kitam nuspręsti, ignoruodamas savo norus ir poreikius. O tų poreikių slopinimas veda į frustraciją, kuri ir yra konfliktų vengimo pasekmė..

Daug to priežasčių gali būt (neišgyventa paauglystė, neišmokimas prieštarauti etc.), bet normaliuose santykiuose, galvoju, neturėtų to būti.

Žodžiu, reiktų pasimokyt jums konfliktuot. Kai eilinį kartą jis bus "tolerantiškas", rimtai paprašyk, kad jis atrastų, kas jam patinka ir siūlytų savus variantus.
laureta
QUOTE(alisia28 @ 2009 11 12, 19:09)
Taip, lygiaverciai, bet juk vyras nenori nieko mastyti, viska palikdamas jums spresti, tai cia lygiavertiskumas?Cia nuobodybe
*

nepasakyciau, kad tai nuobodybe. Yra vyru kuriem patinka kai zmonos bamba. As pasakiau viena karta, nepadaryta, padarau pati. Kita karta jau zino, kad pasakiau, ir turi buti padaryta. Tas padarymas nera toks, kad man tik vienai gerai, o kiti kaip nori.

QUOTE(Siracusa @ 2009 11 12, 19:43)
Nesakyčiau, kad tai tolerancija. Gal greičiau konfliktų vengimas. Ypač, jei jis tikrai visuomet jums pritaria (kuo abejoju, nes turbūt ten tiktų žodis dažniausiai) cool.gif

Jei ta pasyvi jo reakcija  - konfliktų vengimas, tai galiausiai ji veda į depresiją..
Nes kai tau siūlo pasirinkimą, o tu vis atsakai: "ai, tas pats, tinka ką pasiūlei" - leidi kitam nuspręsti, ignoruodamas savo norus ir poreikius. O tų poreikių slopinimas veda į frustraciją, kuri ir yra konfliktų vengimo pasekmė..

Daug to priežasčių gali būt (neišgyventa paauglystė, neišmokimas prieštarauti etc.), bet normaliuose santykiuose, galvoju, neturėtų to būti.

Žodžiu, reiktų pasimokyt jums konfliktuot.  Kai eilinį kartą jis bus "tolerantiškas", rimtai paprašyk, kad jis atrastų, kas jam patinka ir siūlytų savus variantus.
*

galbut. Buna konfliktu, bet tas konfliktas buna daugiau nuomones issakymas pakeltu tonu. Jeigu ir rektum, sauktum, kokia is to nauda. problema vistiek nebus isspresta.

nesakyciau kad per daug pasyvus. Tiesiog zmogus ramaus budo. Taktiskas. Nekonfliktiskas.

As nesprendziu seimoje saskaitu apmokejimu, draudimo problemu. Leidziu savus pinigus ten kur noriu ir kaip noriu. Sumasciau pirkti busto gerbuviui ir ieskau kas man tiktu. As turiu ka palyginti, nes gyvenu ne LT, o jis neturi su kuom palyginti, nes niekad negyveno LT.

Tokiu paprastu dalyku, kaip duru istatymas, langu istatymas. nelabai suvokia. nes tai daro meistrai uz pinigus. Jiems buvo didziule nuostaba, kaip as sugebejau ismatuoti butent nuo tos vietos nuo kurios reikia iki kurios, istatyti duris. Kartais net parduotuveje pardavejai guscioja peciais... sako is kur tiek daug zinai smile.gif Gal as per daug zinau ir man pritariama, todel kad nezino tiek kiek as g.gif
alisia28
daugelis lieuviu yra sumanus ir isradingi, daugelis nusimano apie daugeli dalyku.uzsienyje tai nera iprasta. smile.gif
given444
QUOTE(laureta @ 2009 11 12, 07:01)
Ka aš besugalvočiau ir planuočiau, jis visuomet man pritaria.

variantai, kai visuomet pritaria:
abejingumas
pataikavimas
neturėjimas nuomonės
baimė neįtikti
kaltės slėpimas ir bandymas įtikti
mąstymo būdas, kad moteris visad teisi, tai kas belieka.
mąstymo būdas, kada žmogus galvoja, kad jei neprieštarauju mylimam žmogui, vadinasi esu JAM GERAS
žaidimo forma
vidiniai kompleksai

visada visada pritaria???nu netikiu. pabandykit kažką blogo pasiūlyt ar keisto.
Siracusa
ZUZU, gražiai išskleidei variantus. Bet visumoj (išsskyrus gal žaidimo formą) kas tai - žema savivertė?
laureta
QUOTE(alisia28 @ 2009 11 13, 15:10)
daugelis lieuviu yra sumanus ir isradingi, daugelis nusimano apie daugeli dalyku.uzsienyje tai nera iprasta. smile.gif
*

tai tiesa.

QUOTE(zuzu @ 2009 11 13, 15:20)

visada visada pritaria???nu netikiu. pabandykit kažką blogo pasiūlyt ar keisto.
*

ne, ne visada. Bet 99% taip. Tiesiog as nieko nedarau tokio, kad butu galima nepritarti. Gal per daug esu praktiska ax.gif
laureta

Neapgavo tongue.gif . Vyro neturiu ir su savim nesinesioju hihihi.gif Vyras gyvena su manimi.
alisia28
QUOTE(laureta @ 2009 11 13, 16:57)
tai tiesa.
ne, ne visada. Bet 99% taip. Tiesiog as nieko nedarau tokio, kad butu galima nepritarti. Gal per daug esu praktiska  ax.gif
*

vadinasi jis paprasciausiai pasilkliauja tavimi, kad tu geriau padarysi, sugalvosi,nuspresi. smile.gif
Hastalavista
QUOTE(alisia28 @ 2009 11 17, 12:35)
vadinasi jis paprasciausiai pasilkliauja tavimi, kad tu geriau padarysi, sugalvosi,nuspresi. smile.gif
*

drinks_cheers.gif Manau kad sitas variantas. Va ir MB toks - jei sakau, kad kazko noriu, jis visada pritaria. Kartais pasitikslina, ar tikrai viska apgalvojau, kartais issako savo abejones, bet jei ir po to laikausi savo nuomones - nepriestarauja. Ir manau visa tai del to, kad zino, jog tikrai gerai apsvarstysiu, pries darydama, ir tikrai nedarysiu nieko, kas labai nepatiktu jam... ax.gif Ir tikrai cia ne tas variantas, kad vyras-mazgote. Kaip supratau, ir Laureta rase butent apie tai, kad vyras pritaria JOS sumanymams. Taciau yra kita sritis, kurioje pirmu smuiku groja vyras, ir lygiai taip pat, jei reikia, pasitikslina, ka zmona mano apie jo sprendimus, taciau galutini sprendima priima pats.
paulius.sav
Nuomonė to svarbi turi būti, kuris už konkrečią problemą atsako. Nesvarbu pagal ką pasiskirstoma ta atsakomybė.

O deja, moterys jaučiasi labai pažeidžiamos mūsų aplinkoje, todėl joms geriau, kai vyras imasi atsakomybės ir turi aiškų planą ką ir kaip daryti. Sakau deja, nes mano nuomone moterys yra nemažiau stiprios nei vyrai ir puikiai moka pasirūpinti viskuo. Tik nori būti saugios, t.y. suvaikėti ir paskikliauti kažkuo kitu.
excopas
Šeimoje vyras yra gerbiamas, kai aiškiai žino, ko nori. Jei jis nebesistengia patikti savo žmonai, greitai ir ji to nebedarys. Juk temos autorė ištekėjo ne už tokio vyro, koks jai pasipiršo...
IiIy
turejau toki varianta: kai priestarauju ir del nuomoniu skirtumo susipykstam, apkabindavo, pavadindavo pikciurna ir ties tuo konfliktas uzsirisdavo.
arba taip pajuokaudavo, kad juokas suima ir pykciai tuo metu uzsimirsta

bet budavo atveju kai susirasydavom zinutem, tai jei jose jau sviesdavos konfliktas, ignoruodavo tas zinutes ir nukreipdavo tema rolleyes.gif
mindudo
Gebėjimas rasti bendrus sprendimus be barnių, muštynių, priekaištų vienas kitam, manau yra vienas iš darnios šeimos požymių (jei tai žinoma nėra paprasčiausias abejingumas antrajai savo pusei). Jei dar yra pagarba, tolerancija ir meilė su troškimu savo parnetį matyti lamingu ir stengiantis dėl to - šeima ideali.
laureta
QUOTE(paulius.sav @ 2009 11 24, 21:10)
Nuomonė to svarbi turi būti, kuris už konkrečią problemą atsako. Nesvarbu pagal ką pasiskirstoma ta atsakomybė.

O deja, moterys jaučiasi labai pažeidžiamos mūsų aplinkoje, todėl joms geriau, kai vyras imasi atsakomybės ir turi aiškų planą ką ir kaip daryti. Sakau deja, nes mano nuomone moterys yra nemažiau stiprios nei vyrai ir puikiai moka pasirūpinti viskuo. Tik nori būti saugios, t.y. suvaikėti ir paskikliauti kažkuo kitu.
*

Kodel moterys yra pazeidziamos? Galbut kad jos nepasitiki savo jegomis? g.gif
bent jau as pazeidziama tikrai nenoreciau buti. Kas del saugumo. Salia vyro tikrai negaliu sakyti kad esu saugi. Nesvarbu, as ar kita. Tai laikina. Sauguma moteriai duoda pinigai. bent jau as taip manau ax.gif

QUOTE(excopas @ 2009 11 26, 10:04)
Šeimoje vyras yra gerbiamas, kai aiškiai žino, ko nori. Jei  jis nebesistengia patikti savo žmonai, greitai ir ji to nebedarys. Juk temos autorė ištekėjo ne už tokio vyro, koks jai pasipiršo...
*

Seimoje vyras turi gerbti moterį, moteris vyrą. Kitaip sakant, pagarba vienas kitam. Kaip suprasti nesistengia patikti zmonai? Kq tokio reiketu daryti, kad visad patikti? g.gif

QUOTE(mindudo @ 2009 12 01, 12:10)
Gebėjimas rasti bendrus sprendimus be barnių, muštynių, priekaištų vienas kitam, manau yra vienas iš darnios šeimos požymių (jei tai žinoma nėra paprasčiausias abejingumas antrajai savo pusei).  Jei dar yra pagarba, tolerancija ir meilė su troškimu savo parnetį matyti lamingu ir stengiantis dėl to - šeima ideali.
*

Galbut... Bet argi pakeltas tonas isspres iskilusia problema. Tikrai ne. Apart to, kad issireksi, nieko gero nebus. Negaliu sakyti, kad nerandame bendru sprendimu, jei ju nebutu, sunku butu kartu gyventi po vienu stogu. Manau tolerantiskumas labai daug gelbsti seimoje. Tai butu mano seimoje ar kitoje. 4u.gif
Darkblue
neesu tolerantiskas ir nenorieciau juo buti
laureta

Na, ir as nenoreciau buti ir nesu smile.gif Galbut ne toks charakteris...
given444
QUOTE(Darkblue @ 2009 12 15, 14:15)
neesu tolerantiskas ir nenorieciau juo buti
*

labai plačiai pasakyta. beveik apie nieką. kas, anot, jūsų tolerancija? nenorit būt tolerantiškas žmogui ar tik jo veiksmams, mintims?

taip pat sektų išvada, kad pageidaujat kad ir su jum kiti nebūtų tolerantiški, arba bent jau jūsų kmintims, žodžiaims.

toks pat klausimas skiriamas ir lauretai. smile.gif
laureta
As nesu tolerantiska viskam. Kartais nesiveliant i gincus, tiesiog mandagiai nutyliu. jei su manimi elgiasi nemandagiai, tegu, to zmogaus as nepakeisiu. 4u.gif

given444
QUOTE(laureta @ 2009 12 20, 16:45)
As nesu tolerantiska viskam.

nieko nepasako. iš jūsų teksto sprendžiant - kitokiai nuomonei?
neatsakėt: ar jum gerai, ar jums nieko, jei kitas/kiti būtų tokie pat nepakantūs jums?
laureta
QUOTE(zuzu @ 2009 12 20, 22:02)
nieko nepasako. iš jūsų teksto sprendžiant - kitokiai nuomonei?
neatsakėt: ar jum gerai, ar jums nieko, jei kitas/kiti būtų tokie pat nepakantūs jums?
*

as nesileidziu per daug i gincus. nepakanciu yra visur, mano ir ne mano gyvenime.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.