Gal kas gali pasidalinti kompotu receptu? Ypac reiktu agrastu kompoto recepto...
Sveikutes,
Gal kas gali pasidalinti kompotu receptu? Ypac reiktu agrastu kompoto recepto...
na as uogas saldau, jau seniai to nepraktikuoju
Nu gal. Bet va prie manes vyras antra savaite pristojo: isvirk agrastu kompota, o as blyn neatsimenu is vaikystes kaip ir viskas
O tai ka cia moketi?
Aciu Ulaa. Kaip matai ne as viena nemoku, nes kt mamackos tyli, nieko nesiulo
Aš gal kokia senamadiška
Nu va nors vieni siais laikais dar kompota geria
Reikia cukinijų ir geltonųjų slyvučių kompoto recepto. Gal kas turit?
QUOTE(Venta @ 2005 08 30, 09:11) Reikia cukinijų ir geltonųjų slyvučių kompoto recepto. Gal kas turit? Labai paprasta. Supjaustytas cukinijas ir slyvutes sudedi į sterilų stiklainį, gali įmesti šiek tiek grazdikėlių, ir užpili tik ką užvirusiu sirupu (atsiprašau, bet tiksliai nepamenu proporcijų, kiek cukraus reikia 1 litrui vandens). Ir tada užsuki dangteliu Beje, jei gerai pamenu iš vaikystės, užsukti reikia ne iš karto. Būtų gerai uždėti dangtelį ir palaikyti neužsuktą, kol stiklainis mažumėlę pravės. Ir sirupą ant uogų būtų gerai pilti pamažu, nes stiklainis nuo karščio sutrūks...
O blanširuoti jų nereikia? Nu tipo pradžioj žpilt vos ne verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikyt.
QUOTE(Elena @ 2004 04 20, 12:44) Aš gal kokia senamadiška labai butu smagu jei parasytum proporcijas viso kompotas. Nes as niekaip nenutaikau
o kaip verdamas rabarbaru kompotas??? niekad gyvenime nesu virus kompoto
laukiu labai jusu patarimo QUOTE(Meinarda @ 2007 04 06, 00:21) o kaip verdamas rabarbaru kompotas??? niekad gyvenime nesu virus kompoto laukiu labai jusu patarimo as kaip tik siandien viriau rabarbaru kompota, nebuvau virusi, tai pameginau: i verdanti vandeni sudejau rabarbarus, cukraus, dar keleta braskiu ir siek tiek vysniu uogienes del spalvos, visai gavosi, tik patarimas butu toks: rabarbarus pasiorodo reikia l. trumpai virti, nes istyzta
Savaitgalyje dariau kompotukus Asorti
Pirmiausia ispilaunu stiklainius su soda, dedu i orkaite kaitytis 10 min. o tuo tarpu: nuskintas uogas: raudonus, juodus, baltus serbentus, agrastus, avietes nuplaunu po kiaurasamciu, dedu i iskaitytus ir pravesusius stiklainius po gera sauja visu. Uzpylu verdanciu vandeniu, palaikau 7min. ar daugiau, nupylu.LItrui pylu stkline cukraus, uzpylu vel verdanciu vandeniu ir uzsuku. Pries tai dangtelius uzpylu verdanciu vandeniu, nupylu vandeni ir prasluostau skudureliu svariu. Apverciu, palaikau per nakti, ir i rusi QUOTE(Meinarda @ 2007 04 06, 00:21) o kaip verdamas rabarbaru kompotas??? niekad gyvenime nesu virus kompoto laukiu labai jusu patarimo Jeigu verdu kompotą vien iš rabarbarų, tai juos nulupu, supjaustau, užpilu cukrumi ir pilu verdantį vandenį - taip kaip arbatą užplikinu ir viskas
Sveikos:)
O kaip verdamas paprastas obuoliu kompotas?
taip taip i man butu labi smalsu pasidaryt obuoliuku kompota..tiesa tik ne ziemai o siaip atsigert dabar-karsta vasaros diena?kaip toki pasigaminti?
nu zinok vakar pabandziau isivirti ir visai gavos skanus;) as i puse vidutinio puodo ipyliau vandens, pries uzverdant ipyliau apie puse stiklines cukraus (nu cia pagal skoni,man saldokas gavos) ir tada sudejau keleta supjaustytu ir be zieveles obuoliu (ju det manau irgi pagal save galima). Tai cia as taip viriau ir man patinka tai kas gavos QUOTE(Elena @ 2004 04 20, 11:14) O verdu paprastai, išverdu sirupa ir į jį dedu išplautas uogas, dar paverdu pora minučių ir vsio... Galima imesti pora gvazdikelių...citrinos griežinelių.. O koki jus cia sirupa verdat? QUOTE(dreamere @ 2007 08 14, 15:40) nu zinok vakar pabandziau isivirti ir visai gavos skanus;) as i puse vidutinio puodo ipyliau vandens, pries uzverdant ipyliau apie puse stiklines cukraus (nu cia pagal skoni,man saldokas gavos) ir tada sudejau keleta supjaustytu ir be zieveles obuoliu (ju det manau irgi pagal save galima). Tai cia as taip viriau ir man patinka tai kas gavos labi aciu pabandysiu ir as toki pasigaminti
teisybe sakant as gal tik keleta kartu virus kopota,manoji nelabai megsta
Tikrai nesunkiau ziuriu cia tuos kompotus gaunasi virti. As pas drauge geriau rabarbaru kompota, tai kai paklausiau recepto pati susigedau QUOTE(Vytike @ 2008 05 15, 14:31) Tikrai nesunkiau ziuriu cia tuos kompotus gaunasi virti. As pas drauge geriau rabarbaru kompota, tai kai paklausiau recepto pati susigedau As siandien taip pat viriau rabarbaru kompota
As irgi ka tik issiviriau rabarbaru kompoto
Patys rabarbarai buvo labai jau rugstus tai nepagailejau cukraus. Rezultatasa toks, kad man per saldus kompotas gavosi, o brangiausiajam patiko, tik siule kita karta verdant rabarbaru kompota ideti ir obuoliu
Noriu padaryti kompoto žiemai,tik nežinau kaip.Gal padėsit
Papildyta: Viską radau konservavimo temoje
Išsiviriau,kompoto{į vandenį idėjau kelis gvaizdikėlius+įdėjau pjaustyto ,aplupto imbiero griežinėlius,paviriau ant silpnos ugnies}
Tuomet sudėjau pjaustytus obuolius žalius truputį pakaitinau iki užvirimo,uždengiau ir nukėliau. Gavosi skanus-čiut aštrokas kompotas.
Vakar sumasciau, kad siandien reikia kompota virti, nes norisi kazko naturalesnio atsigerti, ne visokiu mineraliniu. O kaip virti kompota ir nezinau, pamenu kaip mama dedavo uogienes, obuolius, o ka dar ir nepamenu. O su imbieru visai liuksiska mintis, reiks pameginti.
Nu va isviriau kompota, visai skanus gavosi, dar imeciau citrinos griezineliu ir puikuma.
AGRASTŲ KOMPOTAS SU ERŠKĖTROŽĖMIS Jums prireiks :
3 kg agrastų, 1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių, 400-500 g cukraus, 1 l. vandens. Veiksmai : Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis. Papildyta: vysniu ir raudonojo vyno kompotas Jums prireiks : 3 kg vyšnių, 800 g cukraus, 1 l. vandens, 0,5 l raudonojo desertinio vyno. Veiksmai : Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių . 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kompotą suvartoti reikia per metus. Papildyta: Naminių vynuogių kompotas žiemai Jums prireiks : Reikės: vynuogių. Sirupui: 3 litrai vandens; 1 kg.cukraus. Veiksmai : Nuplautas uogas sudedame į stiklainius.Išvirtu sirupu užpilame uogas ir uždarome dangteliais. Papildyta: Vyšnių kompotas Jums prireiks : 250 g cukraus, 1 l vandens, 1 l vyšnių, 1 citrina. Veiksmai : Cukrų suberti į vandenį ir užvirinti. Užvirus sudėti nuvalytas uogas be kauliukų ir pavirti apie valandą. Išvirus nugriebti putas, supilti išspaustas citrinos sultis. Supilti į stiklinį ar porcelianinį indą. Skanaus! Papildyta:
niam niam
pats paciausias kompotas ziemai tai vysniu
QUOTE(cemy @ 2007 08 13, 18:46) taip taip i man butu labi smalsu pasidaryt obuoliuku kompota..tiesa tik ne ziemai o siaip atsigert dabar-karsta vasaros diena?kaip toki pasigaminti? Vat man irgi prireike to "siaip" kokio receptuko, ne ziemai O kad ryte pasidarai, ir gurksnoji po to visa diena Gal galit kas parasyt, kaip toki pasidaryt Pvz.: jei noriu asoteli kompoto pasidaryt, tarkim litra, tai kiek cukraus det, jei nesinori labai jau saldziai, ir kiek uogas pavirt ? Buciau dekinga
Lb mėgstu ir aš kompotus. Tik baisiausia yra juos apversti uždarytus
QUOTE(Karpeace @ 2009 08 10, 23:47) Vat man irgi prireike to "siaip" kokio receptuko, ne ziemai O kad ryte pasidarai, ir gurksnoji po to visa diena Gal galit kas parasyt, kaip toki pasidaryt Pvz.: jei noriu asoteli kompoto pasidaryt, tarkim litra, tai kiek cukraus det, jei nesinori labai jau saldziai, ir kiek uogas pavirt ? Buciau dekinga Bandysiu tau išvirti kasdieninio kompotuko. Aš pirmiausia,užverdu vandenuką supilu cukrų,paverdu,kol jis ištirpsta, tuomet supilu,uogas,ir nukaitus uždengiu indą dangteliu,kol jis atvesta. Dėl cukraus galiu parašyti,aš,jo nenaudoju,bet cukraus kiekis priklauso nuo to,kokius vaisius ar uogas beri į kompotą. Aš,manau,kad pora šaukštų ltr.užtekt turėtų,nebent,tu pati mėgsti labai saldžiai. Pati aš,nesaldau,o pravėsus kompotui įsidedu šaukštelį medučio. Nepyk,jeigu mano kompotas buvo neskanus
Vyrui patinka visokie kompotai, kuriuos galima iškart ir išgerti. Tik spėk virti
Turėjau daug cukinijų, moliūgą nemažą, vyšnių. Viską užšąldžiau porcijomis ir dabar tik iš kameros išimu, išverdu ir baigta. Užverdu vandenį, pilu cukraus, cintrinos rūštelės truputį - ragauju ar nieko netūksta (jei trūksta dadedu), prieš baigiant virti sudedu porciją iš kameros (moliūgai, cukinija pjaustyti kubeliais ir vyšnios), dar paverdu šiek tiek, palaukiam kol pravėsta ir galima gerti - skanumėlis.
Verdu iš šaldytų uogų ir/arba obuolių tokį, kurį iškart gert galima
Mane tai labiau domina vaisiai is kompoto, negu pats gerimas
o gerti skaniausias tai braskiu(siuo metu saldytu)
Spanguoliu:)
Skaniausias braskiu kompotas
o dabar geriausia uzsisaldai uogas, kada nori ir issiverdi.
o man skaniausias juodu raudonu serbentu ir avieciu
Aš kompotus verdu vaikui tik tam kartui, bet neuždarinėju. Šiaip manau daug geriau užsišaldyti uogas ir kada užsinori gali išsivirti kompotuko
neskaiciau visos temos, bet as kompota (kisieliu)verdu kitaip. katilo talpa 5 l, uzkaiciu vandeni, kai uzverda supilu apie 0,5 l stiklaini saldzios uogienes, kartais dar obuoliu idedu, o puodelyje su saltu vandeniu issitirpinu krakmolo ir palengva supilu maisant i bendra mase, kelias min pakaitinuir viskas. krakmola dedu pagal save, jei geriama maziau, jei valgoma daugiau
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 06, 23:49) neskaiciau visos temos, bet as kompota (kisieliu)verdu kitaip. katilo talpa 5 l, uzkaiciu vandeni, kai uzverda supilu apie 0,5 l stiklaini saldzios uogienes, kartais dar obuoliu idedu, o puodelyje su saltu vandeniu issitirpinu krakmolo ir palengva supilu maisant i bendra mase, kelias min pakaitinuir viskas. krakmola dedu pagal save, jei geriama maziau, jei valgoma daugiau
|