Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kompotai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Gėrimai
Pages: 1, 2
Limcamca
Sveikutes,
Gal kas gali pasidalinti kompotu receptu? Ypac reiktu agrastu kompoto recepto... rolleyes.gif
Daisy
na as uogas saldau, jau seniai to nepraktikuoju wink.gif
Limcamca
Nu gal. Bet va prie manes vyras antra savaite pristojo: isvirk agrastu kompota, o as blyn neatsimenu is vaikystes kaip ir viskas rolleyes.gif
ulaa
O tai ka cia moketi? g.gif Uogos+ vanduo+cukrus,galima ideti keleta gvazdikeliu ir kompotas gatavas tongue.gif
Limcamca
Aciu Ulaa. Kaip matai ne as viena nemoku, nes kt mamackos tyli, nieko nesiulo biggrin.gif
Elena
Aš gal kokia senamadiška tongue.gif bet kompotus verdu...Man skanu, o ir manau sveikiau negu kokie gazuoti gerimai iš parduotuves, ir mano vaikai labai megsta...Aišku vasara geriau, uogos prasideda, labai megstu vyšnių kompotą rolleyes.gif O žiema perku parduotuveje šaldytas uogas: braškes, vyšnias, ir aišku spanguolės...labai skanu iš spanguolių thumbup.gif Arba iš džiovintų vaisių, razinų....O verdu paprastai, išverdu sirupa ir į jį dedu išplautas uogas, dar paverdu pora minučių ir vsio... Galima imesti pora gvazdikelių...citrinos griežinelių..
Limcamca
Nu va nors vieni siais laikais dar kompota geria thumbup.gif Geriau pasijutau.
Venta
Reikia cukinijų ir geltonųjų slyvučių kompoto recepto. Gal kas turit?
kasiopeja
QUOTE(Venta @ 2005 08 30, 09:11)
Reikia cukinijų ir geltonųjų slyvučių kompoto recepto. Gal kas turit?

Labai paprasta. Supjaustytas cukinijas ir slyvutes sudedi į sterilų stiklainį, gali įmesti šiek tiek grazdikėlių, ir užpili tik ką užvirusiu sirupu (atsiprašau, bet tiksliai nepamenu proporcijų, kiek cukraus reikia 1 litrui vandens). Ir tada užsuki dangteliu 4u.gif Slyvučių mes paprastai pridėdavom 1/3 stiklainio...
Beje, jei gerai pamenu iš vaikystės, užsukti reikia ne iš karto. Būtų gerai uždėti dangtelį ir palaikyti neužsuktą, kol stiklainis mažumėlę pravės. Ir sirupą ant uogų būtų gerai pilti pamažu, nes stiklainis nuo karščio sutrūks...
Venta
O blanširuoti jų nereikia? Nu tipo pradžioj žpilt vos ne verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikyt.
zigzag
QUOTE(Venta @ 2005 08 30, 16:38)
O blanširuoti jų nereikia? Nu tipo pradžioj žpilt vos ne verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikyt.
*

Cukinijų gabaliukus aš užpilu verdančiu sirupu ir palaikau kelias munutes. Nupiltą sirupą vėl užvirinu, sudedu slyvutes, užpilu verdančiu sirupu ir iškart uždarau.
simoneta
QUOTE(Elena @ 2004 04 20, 12:44)
Aš gal kokia senamadiška  tongue.gif  bet kompotus verdu...Man skanu, o ir manau sveikiau negu kokie gazuoti gerimai iš parduotuves, ir mano vaikai labai megsta...Aišku vasara geriau, uogos prasideda, labai megstu vyšnių kompotą rolleyes.gif  O žiema perku parduotuveje šaldytas uogas: braškes, vyšnias, ir aišku spanguolės...labai skanu iš spanguolių  thumbup.gif  Arba iš džiovintų vaisių, razinų....O verdu paprastai, išverdu sirupa ir į jį dedu išplautas uogas, dar paverdu pora minučių ir vsio... Galima imesti pora gvazdikelių...citrinos griežinelių..
*

labai butu smagu jei parasytum proporcijas viso kompotas. Nes as niekaip nenutaikau verysad.gif
Meinarda
o kaip verdamas rabarbaru kompotas??? niekad gyvenime nesu virus kompoto blush2.gif , o dabar prisipirkau rabarbaru, ir glvoju ka cia su jais daryti, kad nesugestu g.gif gal kuri koki patarima parasyk kaip ji verda, kad butu skanus mirksiukas.gif bet turbut jis paprastai vanduo+ cukrus ir rabarbarai verdamas.... o gal dar kokie dziovinti vaisiai ar obuoliai tiktu????
laukiu labai jusu patarimo smile.gif
Mare
QUOTE(Meinarda @ 2007 04 06, 00:21)
o kaip verdamas rabarbaru kompotas??? niekad gyvenime nesu virus kompoto blush2.gif , o dabar prisipirkau rabarbaru, ir glvoju ka cia su jais daryti, kad nesugestu  g.gif gal kuri koki patarima parasyk kaip ji verda, kad butu skanus  mirksiukas.gif bet turbut jis paprastai vanduo+ cukrus ir rabarbarai verdamas.... o gal dar kokie dziovinti vaisiai ar obuoliai tiktu????
laukiu labai jusu patarimo  smile.gif
*

as kaip tik siandien viriau rabarbaru kompota, nebuvau virusi, tai pameginau: i verdanti vandeni sudejau rabarbarus, cukraus, dar keleta braskiu ir siek tiek vysniu uogienes del spalvos, visai gavosi, tik patarimas butu toks: rabarbarus pasiorodo reikia l. trumpai virti, nes istyzta smile.gif
yzi
Savaitgalyje dariau kompotukus Asorti smile.gif
Pirmiausia ispilaunu stiklainius su soda, dedu i orkaite kaitytis 10 min. o tuo tarpu:
nuskintas uogas: raudonus, juodus, baltus serbentus, agrastus, avietes nuplaunu po kiaurasamciu, dedu i iskaitytus ir pravesusius stiklainius po gera sauja visu. Uzpylu verdanciu vandeniu, palaikau 7min. ar daugiau, nupylu.LItrui pylu stkline cukraus, uzpylu vel verdanciu vandeniu ir uzsuku. Pries tai dangtelius uzpylu verdanciu vandeniu, nupylu vandeni ir prasluostau skudureliu svariu. Apverciu, palaikau per nakti, ir i rusi smile.gif Prasom pamegynti ax.gif
Auksiukė
QUOTE(Meinarda @ 2007 04 06, 00:21)
o kaip verdamas rabarbaru kompotas??? niekad gyvenime nesu virus kompoto blush2.gif , o dabar prisipirkau rabarbaru, ir glvoju ka cia su jais daryti, kad nesugestu  g.gif gal kuri koki patarima parasyk kaip ji verda, kad butu skanus  mirksiukas.gif bet turbut jis paprastai vanduo+ cukrus ir rabarbarai verdamas.... o gal dar kokie dziovinti vaisiai ar obuoliai tiktu????
laukiu labai jusu patarimo  smile.gif
*

Jeigu verdu kompotą vien iš rabarbarų, tai juos nulupu, supjaustau, užpilu cukrumi ir pilu verdantį vandenį - taip kaip arbatą užplikinu ir viskas smile.gif .
dreamere
Sveikos:)
O kaip verdamas paprastas obuoliu kompotas? blush2.gif
cemy
taip taip i man butu labi smalsu pasidaryt obuoliuku kompota..tiesa tik ne ziemai o siaip atsigert dabar-karsta vasaros diena?kaip toki pasigaminti? smile.gif mirksiukas.gif
dreamere

nu zinok vakar pabandziau isivirti ir visai gavos skanus;) as i puse vidutinio puodo ipyliau vandens, pries uzverdant ipyliau apie puse stiklines cukraus (nu cia pagal skoni,man saldokas gavos) ir tada sudejau keleta supjaustytu ir be zieveles obuoliu (ju det manau irgi pagal save galima). Tai cia as taip viriau ir man patinka tai kas gavos mirksiukas.gif
Indere
QUOTE(Elena @ 2004 04 20, 11:14)

O verdu paprastai, išverdu sirupa ir į jį dedu išplautas uogas, dar paverdu pora minučių ir vsio... Galima imesti pora gvazdikelių...citrinos griežinelių..

*

O koki jus cia sirupa verdat? ax.gif O jei be jokiu sintetiniu sirupu tai kaip spanguoliu kompota pasigatavyt, kad skanus ne rugstus butu ? Gal su proporcijom kas nepatingetu parasyt, o tai ne karto nesu virus. blush2.gif
cemy
QUOTE(dreamere @ 2007 08 14, 15:40)
nu zinok vakar pabandziau isivirti ir visai gavos skanus;) as i puse vidutinio puodo ipyliau vandens, pries uzverdant ipyliau apie puse stiklines cukraus (nu cia pagal skoni,man saldokas gavos) ir tada sudejau keleta supjaustytu ir be zieveles obuoliu (ju det manau irgi pagal save galima). Tai cia as taip viriau ir man patinka tai kas gavos mirksiukas.gif
*

labi aciu pabandysiu ir as toki pasigaminti lotuliukas.gif 4u.gif
dreamere
QUOTE(cemy @ 2007 08 16, 10:57)
labi aciu pabandysiu ir as toki pasigaminti lotuliukas.gif  4u.gif
*

gal jau pabandei? ir kaip? smile.gif as ir siandien viriaus, tik cukraus biski maziau dejau.
Auksesmama
teisybe sakant as gal tik keleta kartu virus kopota,manoji nelabai megsta doh.gif
Sandrozka

Tikrai nesunkiau ziuriu cia tuos kompotus gaunasi virti. As pas drauge geriau rabarbaru kompota, tai kai paklausiau recepto pati susigedau blush2.gif PAsirodo receptas: vanduo, rabarbarai, cukrus doh.gif LAbai paprasta, bet labai skanu thumbup.gif
vyšniux
QUOTE(Vytike @ 2008 05 15, 14:31)
Tikrai nesunkiau ziuriu cia tuos kompotus gaunasi virti. As pas drauge geriau rabarbaru kompota, tai kai paklausiau recepto pati susigedau  blush2.gif PAsirodo receptas: vanduo, rabarbarai, cukrus  doh.gif LAbai paprasta, bet labai skanu  thumbup.gif
*

As siandien taip pat viriau rabarbaru kompota thumbup.gif .Labai ji megstu nuo vaikystes,o va mano mazoji visai liko juo nesuzaveta rolleyes.gif
Enija
QUOTE(Limcamca @ 2004 04 19, 09:44)
Sveikutes,
Gal kas gali pasidalinti kompotu receptu? Ypac reiktu agrastu kompoto recepto... rolleyes.gif
*

Agrastus atskiriu nuo sėklyčiu, palieku parai su cukrumi. Kai prisigeria cukraus trumpai apverdu lengvame sirupe. Tą patį darau su slyvomis.
Panele:)
As irgi ka tik issiviriau rabarbaru kompoto biggrin.gif
Patys rabarbarai buvo labai jau rugstus tai nepagailejau cukraus. Rezultatasa toks, kad man per saldus kompotas gavosi, o brangiausiajam patiko, tik siule kita karta verdant rabarbaru kompota ideti ir obuoliu smile.gif Ka gi reiks isbandyti ir si varijanta ax.gif
tetuke
Noriu padaryti kompoto žiemai,tik nežinau kaip.Gal padėsit wub.gif
Papildyta:
Viską radau konservavimo temoje
regna
Išsiviriau,kompoto{į vandenį idėjau kelis gvaizdikėlius+įdėjau pjaustyto ,aplupto imbiero griežinėlius,paviriau ant silpnos ugnies}
Tuomet sudėjau pjaustytus obuolius žalius truputį pakaitinau iki užvirimo,uždengiau ir nukėliau.
Gavosi skanus-čiut aštrokas kompotas.
markurpoviesiene
smile.gif
skruzdelytee
Vakar sumasciau, kad siandien reikia kompota virti, nes norisi kazko naturalesnio atsigerti, ne visokiu mineraliniu. O kaip virti kompota ir nezinau, pamenu kaip mama dedavo uogienes, obuolius, o ka dar ir nepamenu. O su imbieru visai liuksiska mintis, reiks pameginti.
skruzdelytee
Nu va isviriau kompota, visai skanus gavosi, dar imeciau citrinos griezineliu ir puikuma.
lau22
AGRASTŲ KOMPOTAS SU ERŠKĖTROŽĖMIS Jums prireiks :
3 kg agrastų, 1 stiklinė erškėtrožių žiedlapių, 400-500 g cukraus, 1 l. vandens.

Veiksmai :
Uogas subadyti arba užpilti atvėsintu vandens ir cukraus sirupu ir palaikyti 6-8 val.Gerai nuplautus žiedlapius kartu su paruoštais agrastais sudėti į stiklainius ir užpilti karštu sirupu.Pasterizuoti 85°C temperatūroje 1 l talpos stiklainius 15-20 min. Vietoj erškėtrožių žiedlapių galima naudoti stipriau kvepiančių rožių žiedlapius, jeigu jos augo švarioje vietoje, toli nuo kelio ir nebuvo purkštos jokiomis cheminėmis medžiagomis.
Papildyta:
vysniu ir raudonojo vyno kompotas Jums prireiks :
3 kg vyšnių, 800 g cukraus, 1 l. vandens, 0,5 l raudonojo desertinio vyno.

Veiksmai :
Vyšnias nuplauname, nusausiname ir suberiame į stiklainius (su kauliukais). Iš vandens ir cukraus išverdame sirupą. Į sirupą supilame vyną, ir gautą skystį supilame ant vyšnių . 1 l talpos stiklainius pasterizuojame 85° C temperatūroje 20min. Kadangi vyšnių kauliukai nepašalinti, kompotą suvartoti reikia per metus.
Papildyta:
Naminių vynuogių kompotas žiemai Jums prireiks :
Reikės: vynuogių. Sirupui: 3 litrai vandens; 1 kg.cukraus.

Veiksmai :
Nuplautas uogas sudedame į stiklainius.Išvirtu sirupu užpilame uogas ir uždarome dangteliais.

Papildyta:
Vyšnių kompotas Jums prireiks :
250 g cukraus,
1 l vandens,
1 l vyšnių,
1 citrina.

Veiksmai :
Cukrų suberti į vandenį ir užvirinti. Užvirus sudėti nuvalytas uogas be kauliukų ir pavirti apie valandą. Išvirus nugriebti putas, supilti išspaustas citrinos sultis. Supilti į stiklinį ar porcelianinį indą. Skanaus!
swarovski.kaunas
smile.gif
Papildyta:
smile.gif
Boogie
niam niam ax.gif pabandysiu issivirt.
ELWOOD
pats paciausias kompotas ziemai tai vysniu ax.gif ax.gif i nei viena kita jo neismainyciau mirksiukas.gif
wai2te_m
QUOTE(escape_simute @ 2009 07 01, 18:25)
pats paciausias kompotas ziemai tai vysniu  ax.gif  ax.gif i nei viena kita jo neismainyciau mirksiukas.gif
*

Man irgi skaniausias yra vysniu kompotas mirksiukas.gif
@Ka
QUOTE(cemy @ 2007 08 13, 18:46)
taip taip i man butu labi smalsu pasidaryt obuoliuku kompota..tiesa tik ne ziemai o siaip atsigert dabar-karsta vasaros diena?kaip toki pasigaminti? smile.gif  mirksiukas.gif
*

Vat man irgi prireike to "siaip" kokio receptuko, ne ziemai biggrin.gif
O kad ryte pasidarai, ir gurksnoji po to visa diena smile.gif
Gal galit kas parasyt, kaip toki pasidaryt blush2.gif ax.gif
Pvz.: jei noriu asoteli kompoto pasidaryt, tarkim litra, tai kiek cukraus det, jei nesinori labai jau saldziai, ir kiek uogas pavirt ? blush2.gif ax.gif
Buciau dekinga 4u.gif
Sechmeta
Lb mėgstu ir aš kompotus. Tik baisiausia yra juos apversti uždarytus doh.gif stiklainius trilitrinius užsukinėju metaliniais dangteliais, kompoto ingridientus užpilinėju verdančiu vandeniu ir iškart užsuku dangtelius. Pastarieji netrunka nuo garu išsipūsti...reik pasistengt, norint tokius "sūpuonėlius" apverst 4u.gif
regna
QUOTE(Karpeace @ 2009 08 10, 23:47)
Vat man irgi prireike to "siaip" kokio receptuko, ne ziemai  biggrin.gif
O kad ryte pasidarai, ir gurksnoji po to visa diena  smile.gif
Gal galit kas parasyt, kaip toki pasidaryt  blush2.gif  ax.gif
Pvz.: jei noriu asoteli kompoto pasidaryt, tarkim litra, tai kiek cukraus det, jei nesinori labai jau saldziai, ir kiek uogas pavirt ?  blush2.gif  ax.gif
Buciau dekinga  4u.gif
*

Bandysiu tau išvirti kasdieninio kompotuko.
Aš pirmiausia,užverdu vandenuką supilu cukrų,paverdu,kol jis ištirpsta, tuomet supilu,uogas,ir nukaitus uždengiu indą dangteliu,kol jis atvesta.
Dėl cukraus galiu parašyti,aš,jo nenaudoju,bet cukraus kiekis priklauso nuo to,kokius vaisius ar uogas beri į kompotą.
Aš,manau,kad pora šaukštų ltr.užtekt turėtų,nebent,tu pati mėgsti labai saldžiai.
Pati aš,nesaldau,o pravėsus kompotui įsidedu šaukštelį medučio.
Nepyk,jeigu mano kompotas buvo neskanus 4u.gif
akcent
Vyrui patinka visokie kompotai, kuriuos galima iškart ir išgerti. Tik spėk virti doh.gif
Turėjau daug cukinijų, moliūgą nemažą, vyšnių. Viską užšąldžiau porcijomis ir dabar tik iš kameros išimu, išverdu ir baigta.
Užverdu vandenį, pilu cukraus, cintrinos rūštelės truputį - ragauju ar nieko netūksta (jei trūksta dadedu), prieš baigiant virti sudedu porciją iš kameros (moliūgai, cukinija pjaustyti kubeliais ir vyšnios), dar paverdu šiek tiek, palaukiam kol pravėsta ir galima gerti - skanumėlis.
m@muk@s
Verdu iš šaldytų uogų ir/arba obuolių tokį, kurį iškart gert galima wink.gif Įdedu cukraus, griežinėlį citrinos ir thumbup.gif
LapeUrsa
Mane tai labiau domina vaisiai is kompoto, negu pats gerimas ax.gif patys paciausi- obuoliai ir slyvos thumbup.gif
o gerti skaniausias tai braskiu(siuo metu saldytu)
Citrusinė
Spanguoliu:)
ritule.rita
Skaniausias braskiu kompotas smile.gif.
o dabar geriausia uzsisaldai uogas, kada nori ir issiverdi.
irocka7212
o man skaniausias juodu raudonu serbentu ir avieciu smile.gif , viskas kartu thumbup.gif
vitalija.vilke
Aš kompotus verdu vaikui tik tam kartui, bet neuždarinėju. Šiaip manau daug geriau užsišaldyti uogas ir kada užsinori gali išsivirti kompotuko ax.gif
blakstiena5
neskaiciau visos temos, bet as kompota (kisieliu)verdu kitaip. katilo talpa 5 l, uzkaiciu vandeni, kai uzverda supilu apie 0,5 l stiklaini saldzios uogienes, kartais dar obuoliu idedu, o puodelyje su saltu vandeniu issitirpinu krakmolo ir palengva supilu maisant i bendra mase, kelias min pakaitinuir viskas. krakmola dedu pagal save, jei geriama maziau, jei valgoma daugiau 4u.gif skanaus
Asese
QUOTE(blakstiena5 @ 2010 02 06, 23:49)
neskaiciau visos temos, bet as kompota (kisieliu)verdu kitaip. katilo talpa 5 l, uzkaiciu vandeni, kai uzverda supilu apie 0,5 l stiklaini saldzios uogienes, kartais dar obuoliu idedu, o puodelyje su saltu vandeniu issitirpinu krakmolo ir palengva supilu maisant i bendra mase, kelias min pakaitinuir viskas. krakmola dedu pagal save, jei geriama maziau, jei valgoma daugiau 4u.gif skanaus
*

drinks_cheers.gif Ir aš taip verdu, mes vadinam jį kisiekium smile.gif O kompotą dažniausia verdu iš džiovintų obuolių smile.gif Man gaila šaldytas uogas naudoti kompotui blush2.gif - nes nevirtose daugiau vitaminų smile.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.