Sveiki, mano dukrytei jau 9 mėnesiukai, o dar nemėgdžioja gestų, t.y. nerodo atia, kai aš rodau, neploja katučių, kai prašau ir pan. Mokinu, mokinu ir nulis rezultatų kol kas.... Čia forume paskaičiau, kad dauguma vaikų jau tą seniai daro...Negi kažkas negerai?...Ar čia kiti labai greiti, ar maniškė vėluoja? Šiaip mergaitė guvi - greitai ropoja, stojasi, pati viena kelias sekundes gali pastovėti, žino, kur yra keli žaislai ( kai paklausi, pvz., kur meškis, atsisuka ir žiūri), taip pat rankioja smulkius daikčiukus (pvz. trupinius) dviem pirščiukais, sako mamama, tetete, bababa ir pan. Tik dėl tų gestų širdį skauda kažko... Kada pradėjo jūsiškiai kartoti gestus? O gal kas žino, kokio amžiaus vaikutis jau turi tai daryti?
QUOTE(ilonux @ 2005 10 27, 10:42) Sveiki, mano dukrytei jau 9 mėnesiukai, o dar nemėgdžioja gestų, t.y. nerodo atia, kai aš rodau, neploja katučių, kai prašau ir pan. Mokinu, mokinu ir nulis rezultatų kol kas.... Čia forume paskaičiau, kad dauguma vaikų jau tą seniai daro...Negi kažkas negerai?...Ar čia kiti labai greiti, ar maniškė vėluoja? Šiaip mergaitė guvi - greitai ropoja, stojasi, pati viena kelias sekundes gali pastovėti, žino, kur yra keli žaislai ( kai paklausi, pvz., kur meškis, atsisuka ir žiūri), taip pat rankioja smulkius daikčiukus (pvz. trupinius) dviem pirščiukais, sako mamama, tetete, bababa ir pan. Tik dėl tų gestų širdį skauda kažko... Kada pradėjo jūsiškiai kartoti gestus? O gal kas žino, kokio amžiaus vaikutis jau turi tai daryti? Manau, kad tai labai individualu. Pvz., kai imu dainuoti "ratu ratu ratutes" - tai ji ima man pliaukšnoti per ranką, mokinau kas dien ir pavyko  , bet štai šliaužti ji visai nesimokina, net ant pilvo nenori gultis  . Šiaip yra labai guvi linksma mergytė. Turbūt ji greičiau vaikščiot išmoks, nes vedama už rankučių eina  . Manu, kad kiekvienas vaikutis skirtingai, vienas, vieną anksčiau ima daryti, kitas kitą
Laurikė
2005 10 27, 13:06
O manoji atvirkščiai, gestus rodo, bet nenori kalbėti  . Rodo atia, viru viru košę, truputį pašoka. Kalba savo kalba. Retai kada sako "atia". kažkada sakė "tete". O kai supyksta tai "ne ne ne" ir visas mūsu žodynas. Vaikšto nuo 10-ies su puse mėn. Ir dar maivytis labai mokam. tik tingim kalbėti.
zigasore
2005 10 27, 14:29
oi, pamačiau temos apibūdinimą (ate ate) ir užsimaniau pasigirti, kad musu mažasis Gugis vakar išmoko mojuoti rankele ir netgi bando panašius garsus skleisti  Įtariu, kad nelabai dar supranta, ką tai reiškia, na, bet tai - ateity. Dar pastaruoju metu karalaitis išmoko rodyt lempą ir koks jis diiiiiiiidelis, be to, pradėjo vaikščiot įsikibęs, kas mane labai gasdina ir verčia nuolat sekioti iš paskos  Mamos, ka jūs tokiu atveju darote - ar leidžiat savo turteliams pajusti laisvo kritimo jausmą, ar gaudot kaskart?
mano mazius ir nemegdzioja gestu,atia nerodo ir katuciu neploja,nes yra uzsispyres kaip tikras oziaragis.jam net neidomu,kai kas nors ji mokina visu siu dalyku. o del vaiksciojimo,kaip klause zigasore,tai as jo negaudau.na,jei matau,kad grius,tai tik tada prilaikau,aisku kartais ir nespeju
kamilyte
2005 11 09, 16:40
Maniškei 8 mėn, bet irgi nekartoja ką darau. jei aš rodau atia ar katutes - ji pradeda juoktis ir viskas. na katutes, kai tik pradedu - tai ji papliaukši sau per keliukus, tai gal čia skaitosi?  O kažkaip pati išmoko trinktelt šaukštu per stalą ir laukia reakcijos mūsų. tai čia irgi tipo kažkas išmokto?
ežiukai
2005 11 13, 23:50
Maniškei 9mėn.ir6d. tai atia pirmą kartą parodė prieš porą dienų.Katučiu irgi neploja,tik su savo delniuku ploja man.Manau tai individualu
ramunių mergaitė
2005 11 14, 12:09
Mums 8 mėn. ir 4 d., nei "Katučių" plojam, nei "Atia" rodom, "Viru koše" - net nesileidžia daryti... Beje "Atia" mojuoti buvo išmokęs, bet dabar: ar nebemoka, ar nebenori daryti  . Iki šiol šnekėjo tik "tia tia atia", o prieš dvi dienas dar prisijunge "ne ne nai nai". Šie skiemenys, kol kas tik skiemenys. Beje, prieš kelias dienas pradėjo šokti: išgirdęs bet kokią melodiją, pradeda linguoti  Labai patinka, kai dainuoju "du gaidelius", bet pats jokių judesiukų nedaro, nors mokomės kiekvieną dieną jau nuo keturių mėnesių  . Bet aš dėl to visai neišgyvenu, manau, spės dar visko išmokti
medasta
2006 01 15, 22:48
Mums septyni mėn, o jau tiesia rankytę šokiui, nu ir duodam trana rana. O daugiau jokių gestų
gitana s
2006 01 16, 12:00
Kiekvienam savo laikas ateina. Viena pažystama mergytė tik viena diena vyresnė už mano jaunėlį, bet jau ji 6 mėn katutes plojo, tai buvau apakus, o ir keturiom jau lakstė, o maniškis tik pasiūbuodavo keturiom. O va dabar (10 mėn) jau plojam katutes, kai muzika išgirsta pradeda ploti ir tūpčioti, ate darom jau nuo 8 mėn. Bet su kalbėjimu tai ne kas, tik mamam ( valgyti), ate, nu ir viskas kitkas tik savo kalba. O vyresnėlis tokiame amžiuje jau daugiau žodžių mokėjo, Kai jam buvo metukai, tai jau visus žodžius bandė paskui kartoti . Tai man pačiai labai keista kai jaunėlis taip nekalba, nors puikiai suprantu kad viskas su laiku susitvarkys, juk jis dar labai mažiukas.
egliosha
2006 01 16, 12:05
kad vaikutis nemėgdžioja gestų reikėtų susirūpint tik nuo pusantrų metukų kiek žinau...
Kristinukas
2006 01 16, 12:12
Visi tie dalykai yra individualus kiekvieno vaiko vystymosi rezultatas. Juk ir "vadovelinis" vaiku psichomotorinis vystymasis dazniausiai yra +- 2 men, t.y. vaikutis gali pradeti kazka daryti anksciau, o kazka veliau. Mano maziukas labai anksti pradejo daryti "atia", "katu katu", "didelis didelis", "caca" (nuo 6.5 men), bet uztat dar neropoja, net nebando pats stotis, tuo labiau vaiksioti, o ir sedeti nelabai patinka, nors jam jau 8 men.
Jei mamytems labai neramu - reikia pasikonsultuoti su neurologu.
Gitatuka
2006 01 16, 16:24
 ..sunelis gyduot katutes pradejo, lygiai ta diena, kai suejo 6men. ..rodo 'didelis' rankutes iskelia i virsu, jau apie pora savaiciu....ir netgi nesistengiau mokinti, tik viena kart pakele rankyte, o as pasakiau, kad didelis ..didelis.....tai dabar taip prilipo  ...kad paploja delniukais ir iskart didelis rodo ..daro cacys sau ir kitiems, bet butinai su garsu ..ate kartais parodo, nors daugiau bando garsu isreiksti ...megdzioja "ką" garsa, eina ir sneka ..su vaikstyne keliauja, ropoja greitai, sedi, stojasi
Dukrytei 9,5 mėn., tai tik pradeda daryti atia atia, kai jai darai vyrė vyrė košė tai labai patinka, bet pati dar nedaro, kartais iškelia rankas kai sakai didelė didelė.
Braskiukas
2006 01 16, 21:26
Dukriukui 9 men. bet ate nerodo  nors ir mokinu (kai kas nors iseidineja is namu). Ateis laikas ir ismoksim  Katuciu ploti pradejo irgi ne per seniausiai
Mums geritai 9 mėn. Tik vakar išmokom ate ate parodyti
na, mums jau 9 mėn, bet atia atia nemokam. Mokinimas rezultato neduoda, pradeta ploti katučių atgal  Moka ploti katučių, geros nuotaikos parodo, koks didelis. bEt užtat jau seniai ropoja, atsistoja pats, bando vienas stovėti ir kojas dėlioja.. Jam šitai įdomiau nei atia rodyt
jurgeliuke
2006 07 27, 15:16
Mes irgi nerodom ate ate,nors mokau jau seniai,o ir laiko jau 8 men.Tik kai muzika isgirsta,arba sakau tirli pirli,tai soka,linguoja i sonus,daugiau nieko nedaro,net nesedi viena,na,kokias kelias min.,po to griuna.  Manau,kad su laiku ismoksim viska
katutes pradėjo ploti 8,5 o atia atia išmoko parodyt prieš kelias dienas
Siracusa
2006 07 29, 21:34
maniske astuoniu su biskiu pradejo ate daryt  mylimiausias uzsiemimas. devinta menesi pradejo oro buckius siuntinet. ypac supermarketuose smagu, kai kasininkem "pa" siuncia
Ingavysnia
2006 08 31, 15:13
Nu va o mums 9men bet nei atia rodom nei katucius plojam tik jis sava kalba sneka ir kartoti nenori nei mama nei teti tik kai ko nors nenori galva i sonus purto mokam tik atsiseti ir atsistoti dar galva linguoja kai muzika groja arba kai dainuoju..tinguliukas tas musu Matukas bet ismoks kada
Mano sunus tai gestus pradejo megdziot apie 9 men. Bet labai nedrasiai, o dabar jau pamegdzioja greit
melanezija
2006 09 01, 10:01
Pastebejau, kad mergytes pavyzdingai mokosi, o vaikinukai improvizuoja  Mano sunus nuo 9men. daryti atia-atia, o po poros savaiciu pradejo improvizuoti. Labiau megsta daryti savus "bajerius"  nei mano parodytus  .
kondračiukas
2007 09 21, 18:37
Mano dukryte pirmiausia ismoko katutes daryti. O tik nesenai atia atia
sirdute
2007 09 22, 14:45
Siaip maniske ate irgi tik neseniai pradejo rodyti, ir katutes ploja tik 0,5men dar, nors kiek skaiciau, tai kazkur 8-10men turetu vaikuciai tai daryti. Viskas labai individualu, ir tavo vaikutis ismoks ir ate, ir katutes ploti. Kantrybes...
mylimuke
2007 09 29, 14:28
Maniškės ate - ištiesia ranką ir gniaužo pirštukus  Bet tai tik ypatinga proga parodo  Katučių nemokam dar, be to ir su mamos pagalba ploja sulenkus pirštukus
Donalita
2007 09 29, 21:38
Pamėginkit gestus mokytis įsitaisę priešais didelį veidrodį. Maniškis pažiūrėjo, kaip ten leliukas jam mojuoja ir pats greit išmoko. Net nustebau
i*n*d*r*e
2007 10 01, 11:59
musiski tai katutes mokinau nuo beveik septyniu men, tai paploja kai dainuoju, o ate jis gan senai sako, tik turbut nesupranta ka reiskia  o dabar kai sako ate ir rankyte moja.
Maniškė 8,5 irgi veidrodžiui labai gražiai atia rodo....o jei nėra lelės, tai ir atia  , bet , manau, dar po poros savaičių visiems atia rodysim....
katrutes tai anksti pradejom daryt , senelis ismoke, o atia tai neseniai bet dabar tai viiem rodo, ir kai is kambario iseina irgi
robertukas
2009 04 18, 10:50
mums dabar 9men bet nei ate nei kitu dalyko nedarom ,manu ateis laikas ir ismoksim
vilmaeta
2009 04 19, 12:02
o mes labai nedrąsiai pirmąji ate parodėm 7.5 mėn., tuo pačiu ir katutes.
robertukas
2009 04 20, 13:05
QUOTE(vilmaeta @ 2009 04 19, 13:02) o mes labai nedrąsiai pirmąji ate parodėm 7.5 mėn., tuo pačiu ir katutes. oi tai labai anksti  saunuoles
raciren
2009 04 21, 20:20
mano sunus 9 men, ir pamenu nerode ate, nei katuciu plojo... pamenu labai pergyvenau del to  , bet dabar jis kai kur net ir lenkia savo bendraamzius
renatakuz1
2009 04 22, 22:30
Mano dukryte ate pradejo rodyti nuo9men. o katutes plojo nuo 10men.
Ingulyte
2009 05 03, 22:11
Ate rodom nuo 8 men., katutes plojam nuo 9 men., o myliu myliu daro nuo metuku. Ateis laikas ir vaikas ismoks ir atia ir visa kita rodyt.
*k.a.c.i.u.s*
2009 05 03, 22:27
nuo 7men kazkur ate pradejo mojuot
buruliuke
2009 09 18, 09:33
Maniske jau sesiu menesiu rode ate,po to katutes plojo,nuo astoniu men.didele didele parodo,beda bedele  ant saves mylu mylu daro  ir pasoka
Fatimaallaa
2009 09 18, 14:04
Mes dar nedaug ka mokam. Mums 7 menesiai ir mes mokam rodyt atia atia, ir opa opa - rankytes tiesiam i prieki ir kniauzom kumstelius  cia kai ant rankyciu norim
VANDA-panda
2009 09 19, 13:18
 nuo 8 menesiu pradejo rodyti, nuo 7 menesiu tai neisprasydavau ir tai jam ate ate nepatinka rodyti  , geriau paploti, kai sveciai isseina jam patinka
Fatimaallaa
2009 11 01, 00:25
mano mazoji irgi neypatingai rodo nora rodyti atia atia  nors si gesta jau mokam nuo 6.5 men. 0 nuo 7.5 jau labai sauniai plojam rankutem. si dalyka mes jau labai megsta ir del visko ir visad plojame
mes kazkur nuo 6.5 plojam rankutemis,tiesiam kad paimtum i rankas,zino jau kur yra laukas(ziurim pro langa  ),zino kur yra papuga,paukstelis(auginame papugele),taip pat kur yra lempa, megsta zaisti slepyniu
Mano mazylis tai sako mam mam mam kai mano krutines nori ar prie manes prisiglausti , da da da kai teti pamato, te te te kai gerti nori vandens.
Veido mimikas tai jai rodau liezuvi jis irgi prades tai rodyti tai dare nuo 6men, Kai juokdavausi garsiai tai jis vaidina kad tai daro nuo 8men. Dabar tai dainuoja lala lala la kai as tai darau jam jis 10men. O taip tai maivosi vaikstynedamas po kambri.
ana_bela
2011 07 19, 14:11
mano mergyte, tai tik nuo 9 men. pradejo viska megdzioti. tuomet ir ismoko ploti katutem ar atkartoti kitus nesudetingus judesius...
jurgap.
2011 09 06, 12:47
Čia, manau, tokių turi neturi nelabai gali būti. juk kalbėti irgi nekiekvienas vienodai pradeda.
meškutė999
2011 09 13, 10:02
Katuciu ploti pradejo 9 men. Atia nerodo ir siaip nieko nemegdzioja, ka as jam rodau
Mazena sv.
2011 09 29, 21:23
mano sunelis labai megsta megdzioti visus
po truputį nuo 10 mėnesių
lilla83
2011 10 06, 20:49
Maniskiui 10 men. iskelia rankutes ir gniauzo pirstukus kad pakelciau, kai maitinu su saukstu tai butinai duodu ir jam kita sauksta, kitaip nelabai nori issiziot  atia dar nerodo ir katuciu dar neploja, bet kai knygute skaitom ir as su pirstu paveiksliukus rodau jis irgi su pirstuku ten pat baksnoja.
Tetavova
2011 10 08, 22:49
Nuo 8,5 men. mazyle pradejo "gaudyti" ir kartoti ka rodydavom. Rodo atia,atia, ploja delniukais,kai ja giriam ir sakom valio, ploja isgirdusi dainele "katu,katu katutes..."  Moka parodyti,kaip skrenda pauksciukai,verda pelyte kosyte... Zodziu tobulejam kas diena... ir sparciai
|
|