Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada jūsų vaikai pradėjo mėgdžioti gestus?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
Pages: 1, 2
ilonux
Sveiki, mano dukrytei jau 9 mėnesiukai, o dar nemėgdžioja gestų, t.y. nerodo atia, kai aš rodau, neploja katučių, kai prašau ir pan. Mokinu, mokinu ir nulis rezultatų kol kas.... Čia forume paskaičiau, kad dauguma vaikų jau tą seniai daro...Negi kažkas negerai?...Ar čia kiti labai greiti, ar maniškė vėluoja?
Šiaip mergaitė guvi - greitai ropoja, stojasi, pati viena kelias sekundes gali pastovėti, žino, kur yra keli žaislai ( kai paklausi, pvz., kur meškis, atsisuka ir žiūri), taip pat rankioja smulkius daikčiukus (pvz. trupinius) dviem pirščiukais, sako mamama, tetete, bababa ir pan. Tik dėl tų gestų širdį skauda kažko...
Kada pradėjo jūsiškiai kartoti gestus? O gal kas žino, kokio amžiaus vaikutis jau turi tai daryti?
*Jura*
QUOTE(ilonux @ 2005 10 27, 10:42)
Sveiki, mano dukrytei jau 9 mėnesiukai, o dar nemėgdžioja gestų, t.y. nerodo atia, kai aš rodau, neploja katučių, kai prašau ir pan. Mokinu, mokinu ir nulis rezultatų kol kas.... Čia forume paskaičiau, kad dauguma vaikų jau tą seniai daro...Negi kažkas negerai?...Ar čia kiti labai greiti, ar maniškė vėluoja?
Šiaip mergaitė guvi - greitai ropoja, stojasi, pati viena kelias sekundes gali pastovėti, žino, kur yra keli žaislai ( kai paklausi, pvz., kur meškis, atsisuka ir žiūri), taip pat rankioja smulkius daikčiukus (pvz. trupinius) dviem pirščiukais, sako mamama, tetete, bababa ir pan. Tik dėl tų gestų širdį skauda kažko...
Kada pradėjo jūsiškiai kartoti gestus? O gal kas žino, kokio amžiaus vaikutis jau turi tai daryti?
*

Manau, kad tai labai individualu. Pvz., kai imu dainuoti "ratu ratu ratutes" - tai ji ima man pliaukšnoti per ranką, mokinau kas dien ir pavyko thumbup.gif , bet štai šliaužti ji visai nesimokina, net ant pilvo nenori gultis verysad.gif . Šiaip yra labai guvi linksma mergytė. Turbūt ji greičiau vaikščiot išmoks, nes vedama už rankučių eina biggrin.gif . Manu, kad kiekvienas vaikutis skirtingai, vienas, vieną anksčiau ima daryti, kitas kitą mirksiukas.gif
Laurikė
O manoji atvirkščiai, gestus rodo, bet nenori kalbėti g.gif . Rodo atia, viru viru košę, truputį pašoka. Kalba savo kalba. Retai kada sako "atia". kažkada sakė "tete". O kai supyksta tai "ne ne ne" ir visas mūsu žodynas. Vaikšto nuo 10-ies su puse mėn. Ir dar maivytis labai mokam. tik tingim kalbėti.
zigasore
oi, pamačiau temos apibūdinimą (ate ate) ir užsimaniau pasigirti, kad musu mažasis Gugis vakar išmoko mojuoti rankele ir netgi bando panašius garsus skleisti smile.gif Įtariu, kad nelabai dar supranta, ką tai reiškia, na, bet tai - ateity. Dar pastaruoju metu karalaitis išmoko rodyt lempą ir koks jis diiiiiiiidelis, be to, pradėjo vaikščiot įsikibęs, kas mane labai gasdina ir verčia nuolat sekioti iš paskos ax.gif Mamos, ka jūs tokiu atveju darote - ar leidžiat savo turteliams pajusti laisvo kritimo jausmą, ar gaudot kaskart?
leana
mano mazius ir nemegdzioja gestu,atia nerodo ir katuciu neploja,nes yra uzsispyres kaip tikras oziaragis.jam net neidomu,kai kas nors ji mokina visu siu dalyku.
o del vaiksciojimo,kaip klause zigasore,tai as jo negaudau.na,jei matau,kad grius,tai tik tada prilaikau,aisku kartais ir nespeju ax.gif
kamilyte
Maniškei 8 mėn, bet irgi nekartoja ką darau. jei aš rodau atia ar katutes - ji pradeda juoktis ir viskas. na katutes, kai tik pradedu - tai ji papliaukši sau per keliukus, tai gal čia skaitosi? g.gif O kažkaip pati išmoko trinktelt šaukštu per stalą ir laukia reakcijos mūsų. tai čia irgi tipo kažkas išmokto? tongue.gif
ežiukai
Maniškei 9mėn.ir6d. tai atia pirmą kartą parodė prieš porą dienų.Katučiu irgi neploja,tik su savo delniuku ploja man.Manau tai individualu
ramunių mergaitė
Mums 8 mėn. ir 4 d., nei "Katučių" plojam, nei "Atia" rodom, "Viru koše" - net nesileidžia daryti... Beje "Atia" mojuoti buvo išmokęs, bet dabar: ar nebemoka, ar nebenori daryti g.gif. Iki šiol šnekėjo tik "tia tia atia", o prieš dvi dienas dar prisijunge "ne ne nai nai". Šie skiemenys, kol kas tik skiemenys. Beje, prieš kelias dienas pradėjo šokti: išgirdęs bet kokią melodiją, pradeda linguoti biggrin.gif Labai patinka, kai dainuoju "du gaidelius", bet pats jokių judesiukų nedaro, nors mokomės kiekvieną dieną jau nuo keturių mėnesių g.gif . Bet aš dėl to visai neišgyvenu, manau, spės dar visko išmokti biggrin.gif
medasta
Mums septyni mėn, o jau tiesia rankytę šokiui, nu ir duodam trana rana. O daugiau jokių gestų smile.gif
gitana s
Kiekvienam savo laikas ateina. Viena pažystama mergytė tik viena diena vyresnė už mano jaunėlį, bet jau ji 6 mėn katutes plojo, tai buvau apakus, o ir keturiom jau lakstė, o maniškis tik pasiūbuodavo keturiom. O va dabar (10 mėn) jau plojam katutes, kai muzika išgirsta pradeda ploti ir tūpčioti, ate darom jau nuo 8 mėn. Bet su kalbėjimu tai ne kas, tik mamam ( valgyti), ate, nu ir viskas kitkas tik savo kalba.
O vyresnėlis tokiame amžiuje jau daugiau žodžių mokėjo, Kai jam buvo metukai, tai jau visus žodžius bandė paskui kartoti . Tai man pačiai labai keista kai jaunėlis taip nekalba, nors puikiai suprantu kad viskas su laiku susitvarkys, juk jis dar labai mažiukas.
egliosha
kad vaikutis nemėgdžioja gestų reikėtų susirūpint tik nuo pusantrų metukų kiek žinau...
Kristinukas
Visi tie dalykai yra individualus kiekvieno vaiko vystymosi rezultatas. Juk ir "vadovelinis" vaiku psichomotorinis vystymasis dazniausiai yra +- 2 men, t.y. vaikutis gali pradeti kazka daryti anksciau, o kazka veliau. Mano maziukas labai anksti pradejo daryti "atia", "katu katu", "didelis didelis", "caca" (nuo 6.5 men), bet uztat dar neropoja, net nebando pats stotis, tuo labiau vaiksioti, o ir sedeti nelabai patinka, nors jam jau 8 men.

Jei mamytems labai neramu - reikia pasikonsultuoti su neurologu.
Gitatuka
smile.gif ..sunelis gyduot katutes pradejo, lygiai ta diena, kai suejo 6men.
..rodo 'didelis' rankutes iskelia i virsu, jau apie pora savaiciu....ir netgi nesistengiau mokinti, tik viena kart pakele rankyte, o as pasakiau, kad didelis ..didelis.....tai dabar taip prilipo lotuliukas.gif ...kad paploja delniukais ir iskart didelis rodo biggrin.gif
..daro cacys sau ir kitiems, bet butinai su garsu
..ate kartais parodo, nors daugiau bando garsu isreiksti
...megdzioja "ką" garsa, eina ir sneka
..su vaikstyne keliauja, ropoja greitai, sedi, stojasi smile.gif
vytule
Dukrytei 9,5 mėn., tai tik pradeda daryti atia atia, kai jai darai vyrė vyrė košė tai labai patinka, bet pati dar nedaro, kartais iškelia rankas kai sakai didelė didelė. thumbup.gif
Braskiukas
Dukriukui 9 men. bet ate nerodo biggrin.gif nors ir mokinu (kai kas nors iseidineja is namu). Ateis laikas ir ismoksim ax.gif Katuciu ploti pradejo irgi ne per seniausiai smile.gif
Keiti
Mums geritai 9 mėn. Tik vakar išmokom ate ate parodyti smile.gif
Isila
na, mums jau 9 mėn, bet atia atia nemokam. Mokinimas rezultato neduoda, pradeta ploti katučių atgal lotuliukas.gif lotuliukas.gif Moka ploti katučių, geros nuotaikos parodo, koks didelis. bEt užtat jau seniai ropoja, atsistoja pats, bando vienas stovėti ir kojas dėlioja.. Jam šitai įdomiau nei atia rodyt doh.gif
jurgeliuke
Mes irgi nerodom ate ate,nors mokau jau seniai,o ir laiko jau 8 men.Tik kai muzika isgirsta,arba sakau tirli pirli,tai soka,linguoja i sonus,daugiau nieko nedaro,net nesedi viena,na,kokias kelias min.,po to griuna. doh.gif Manau,kad su laiku ismoksim viska smile.gif
*Lina*
katutes pradėjo ploti 8,5 o atia atia išmoko parodyt prieš kelias dienas smile.gif
Siracusa
maniske astuoniu su biskiu pradejo ate daryt smile.gif mylimiausias uzsiemimas. devinta menesi pradejo oro buckius siuntinet. ypac supermarketuose smagu, kai kasininkem "pa" siuncia lotuliukas.gif
Ingavysnia
Nu va o mums 9men bet nei atia rodom nei katucius plojam tik jis sava kalba sneka ir kartoti nenori nei mama nei teti tik kai ko nors nenori galva i sonus purto mokam tik atsiseti ir atsistoti dar galva linguoja kai muzika groja arba kai dainuoju..tinguliukas tas musu Matukas bet ismoks kada ax.gif
ievast
Mano sunus tai gestus pradejo megdziot apie 9 men. Bet labai nedrasiai, o dabar jau pamegdzioja greit smile.gif
melanezija
Pastebejau, kad mergytes pavyzdingai mokosi, o vaikinukai improvizuoja tongue.gif Mano sunus nuo 9men. daryti atia-atia, o po poros savaiciu pradejo improvizuoti. Labiau megsta daryti savus "bajerius" lotuliukas.gif nei mano parodytus biggrin.gif .
kondračiukas
Mano dukryte pirmiausia ismoko katutes daryti. O tik nesenai atia atia blush2.gif
sirdute
Siaip maniske ate irgi tik neseniai pradejo rodyti, ir katutes ploja tik 0,5men dar, nors kiek skaiciau, tai kazkur 8-10men turetu vaikuciai tai daryti. Viskas labai individualu, ir tavo vaikutis ismoks ir ate, ir katutes ploti. Kantrybes...
mylimuke
Maniškės ate - ištiesia ranką ir gniaužo pirštukus lotuliukas.gif Bet tai tik ypatinga proga parodo ax.gif Katučių nemokam dar, be to ir su mamos pagalba ploja sulenkus pirštukus biggrin.gif
Donalita
Pamėginkit gestus mokytis įsitaisę priešais didelį veidrodį. Maniškis pažiūrėjo, kaip ten leliukas jam mojuoja ir pats greit išmoko. Net nustebau tongue.gif
i*n*d*r*e
musiski tai katutes mokinau nuo beveik septyniu men, tai paploja kai dainuoju, o ate jis gan senai sako, tik turbut nesupranta ka reiskia lotuliukas.gif o dabar kai sako ate ir rankyte moja. bigsmile.gif
lodore
Maniškė 8,5 irgi veidrodžiui labai gražiai atia rodo....o jei nėra lelės, tai ir atia schmoll.gif, bet , manau, dar po poros savaičių visiems atia rodysim.... tongue.gif
Babe
katrutes tai anksti pradejom daryt , senelis ismoke, o atia tai neseniai bet dabar tai viiem rodo, ir kai is kambario iseina irgi biggrin.gif
robertukas
mums dabar 9men bet nei ate nei kitu dalyko nedarom ,manu ateis laikas ir ismoksim
vilmaeta
o mes labai nedrąsiai pirmąji ate parodėm 7.5 mėn., tuo pačiu ir katutes.
robertukas
QUOTE(vilmaeta @ 2009 04 19, 13:02)
o mes labai nedrąsiai pirmąji ate parodėm 7.5 mėn., tuo pačiu ir katutes.
*

oi tai labai anksti smile.gif saunuoles 4u.gif
raciren
mano sunus 9 men, ir pamenu nerode ate, nei katuciu plojo... pamenu labai pergyvenau del to verysad.gif , bet dabar jis kai kur net ir lenkia savo bendraamzius thumbup.gif
renatakuz1
Mano dukryte ate pradejo rodyti nuo9men. o katutes plojo nuo 10men. mirksiukas.gif
Ingulyte
Ate rodom nuo 8 men., katutes plojam nuo 9 men., o myliu myliu daro nuo metuku. Ateis laikas ir vaikas ismoks ir atia ir visa kita rodyt.
*k.a.c.i.u.s*
nuo 7men kazkur ate pradejo mojuot 4u.gif
buruliuke
Maniske jau sesiu menesiu rode ate,po to katutes plojo,nuo astoniu men.didele didele parodo,beda bedele biggrin.gif ant saves mylu mylu daro smile.gif ir pasoka smile.gif
Fatimaallaa
Mes dar nedaug ka mokam. Mums 7 menesiai ir mes mokam rodyt atia atia, ir opa opa - rankytes tiesiam i prieki ir kniauzom kumstelius biggrin.gif cia kai ant rankyciu norim thumbup.gif
VANDA-panda
g.gif nuo 8 menesiu pradejo rodyti, nuo 7 menesiu tai neisprasydavau ir tai jam ate ate nepatinka rodyti lotuliukas.gif , geriau paploti, kai sveciai isseina jam patinka lotuliukas.gif
Fatimaallaa
mano mazoji irgi neypatingai rodo nora rodyti atia atia smile.gif nors si gesta jau mokam nuo 6.5 men. 0 nuo 7.5 jau labai sauniai plojam rankutem. si dalyka mes jau labai megsta ir del visko ir visad plojame biggrin.gif
Kristl
mes kazkur nuo 6.5 plojam rankutemis,tiesiam kad paimtum i rankas,zino jau kur yra laukas(ziurim pro langa smile.gif ),zino kur yra papuga,paukstelis(auginame papugele),taip pat kur yra lempa, megsta zaisti slepyniu clap.gif
Delhia
Mano mazylis tai sako mam mam mam kai mano krutines nori ar prie manes prisiglausti , da da da kai teti pamato, te te te kai gerti nori vandens.

Veido mimikas tai jai rodau liezuvi jis irgi prades tai rodyti tai dare nuo 6men, Kai juokdavausi garsiai tai jis vaidina kad tai daro nuo 8men. Dabar tai dainuoja lala lala la kai as tai darau jam jis 10men. O taip tai maivosi vaikstynedamas po kambri.
ana_bela
mano mergyte, tai tik nuo 9 men. pradejo viska megdzioti. tuomet ir ismoko ploti katutem ar atkartoti kitus nesudetingus judesius...
jurgap.
Čia, manau, tokių turi neturi nelabai gali būti. juk kalbėti irgi nekiekvienas vienodai pradeda.
meškutė999
Katuciu ploti pradejo 9 men. Atia nerodo ir siaip nieko nemegdzioja, ka as jam rodau g.gif
Mazena sv.
mano sunelis labai megsta megdzioti visus thumbup.gif
Annia
po truputį nuo 10 mėnesių
lilla83
Maniskiui 10 men. iskelia rankutes ir gniauzo pirstukus kad pakelciau, kai maitinu su saukstu tai butinai duodu ir jam kita sauksta, kitaip nelabai nori issiziot smile.gif atia dar nerodo ir katuciu dar neploja, bet kai knygute skaitom ir as su pirstu paveiksliukus rodau jis irgi su pirstuku ten pat baksnoja.
Tetavova
Nuo 8,5 men. mazyle pradejo "gaudyti" ir kartoti ka rodydavom. Rodo atia,atia, ploja delniukais,kai ja giriam ir sakom valio, ploja isgirdusi dainele "katu,katu katutes..." smile.gif Moka parodyti,kaip skrenda pauksciukai,verda pelyte kosyte... smile.gif
Zodziu tobulejam kas diena... ir sparciai 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.