Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 20 TEMA !

Nu sveikos mergaites, rasau nakty lotuliukas.gif TAI PIRMIAUSIAI VISAS SU SVENTEM !!! santa2.gif santa2.gif santa2.gif

Tai va, greit sumesiu ka dariau sventems pati bigsmile.gif

Imbieriniai sausainiukai:
http://sigitosvirtuv...usainiai-7.html
( mano fotke )
user posted image
(gavosi labai daaaaug doh.gif gal 1,6 kg lotuliukas.gif pakankamai skanus biggrin.gif )

Cipciuko meduoliai:
user posted image
gavosi skanus, irgi daug, buvo pilna puodyne, nuotraukoje 1/3 belike biggrin.gif

Ir garsusis " Japoniskas aguonu - obuoliu pyragas"
user posted image
daug nuomoniu, ir daug skoniu, tad 70 ant 30 % patiko - ne, bet man super i thumbup.gif
Atsakyti
Pasirodysiu ir aš Kalėdų stalo saldumynus smile.gif Kepiau Mišelės trotą Triufelį pagal Sonatinos receptą . Papuošimui saldainius-triufelius gaminau pagal RiMami išverstą receptą. Darbo nemažai, bet visiems labai patiko. Tiesa, skaitydama atsiliepimus tikėjaus ryškenio šokolado skonio (sudėjau berods 600 g šokolado). Tačiau man jis nebuvo labai jau super-extra šokoladinis. Naudojau 60 proc. kakavos šokoladą, bet turbūt su lietuvišku Karūnos būtų išgautas ryškesnis skonis.

user posted image

Kaip jau tapo tradicija, dovanojau sausainių dėžutę:
user posted image

Kaip ir pernai, joje Imbieriniai sausainiai (receptas rusų kl. - sausainaii labai patiko MB bendradarbiams), Cinamoninės ir Citrininės spiralės (receptas rusų kl.). Į citrinines Portukės patarimu įdėjau tarkuoto šviežio ir truputį malto džiovinto imbiero, taip jos įgavo ryškesnį skonį, bet vis tiek nepranoko cinamoninių smile.gif
Dar dėžutėje matote pagal Sonatiną keptus Šokoladinius sausainius-Triufelius.
Kalėdinius meduoliukus kepiau pagal receptą iš Neringos blogo - Kalėdiniai sausainiai-meduoliukai

Ir paskutiniai sausainiukai:

Graikiškų riešutų sausainiukai-suktinukai
Receptas iš žurnalo Taste of Home

user posted image

1 puodelis + 1 a.š. kambario temperatūros sviesto,
1 pakelis (8 oz = apie 230 g) kreminio sūrio, kambario temperatūros,
3 puodeliai miltų,
4 puodeliai smulkintų graikiškų riešutų (aš maišiau su pekanais)
1 1/4 puodelio cukraus,
1/2 puodelio pieno
1 a.š. vanilės ekstrakto,
1/8 a.š. druskos.

Dideliame dubenyje suplakite 1 puodelį sviesto ir kreminį sūrį iki minkštos vienalytės masės. Galiausiai sudėkite miltus, ir plakite (minkykite), kol tešla susiformuos į kamuoliuką. Padalinkite tešlą į 4 porcijas ir kiekvieną jų iškočiokite į 12 colių (30 cm) apskritimus.
Ištirpinkite likusį sviestą. Dubenyje sumaišykite riešutus, 3/4 puodelio cukraus, pieną, vanilę, druską ir tirpintą sviestą. Aptepkite gauta mase iškočiotus tešlos apskritimus. Supjaustykite kiekvieną apskritimą į 12 lygių dalių. Susukite sausainius, pradedant nuo plačiojo galiuko.
Dėkite sausainiukus į riebalais pateptą kepimo formą. Kepkite iki 325 F (160 C) įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių arba iki kol lengvai paruduos. Aušinkite perkėlę ant grotelių.
Likusį cukrų sudėkite į mažą dubenėlį ir jame apvoliokite dar šiltus sausainėlius.

Aš dariau iš pusės normos ir tai gavosi nemažai...


Papildyta:
Dar planavau kepti dovanoms sausainius, kuriuos buvau išbandžiusi keliom dienom anksčiau, bet pritrūkau lauko. Tačiau pasidalinsiu receptuku:

Sausainiai su pekano riešutu

user posted image

3/4 puodelio kambario temperatūros sviesto (170 g)
170 g kambario temperatūros kreminio sūrio
2 puodeliai miltų

Įdarui:
1,5 puodelio rudojo cukraus
2 kiaušiniai
1 V.Š. kambario temperatūros sviesto
48 vnt. pekano puselių

Sviestą ir kreminį sūrį suplakite iki vientisos, purios masės. Galiausiai suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Ją uždenkite padėkite į šaldytuvą 15 min. (kad atvėstų).
Įdarui suplakite kiaušinius, sviestą ir cukrų.
Išimtą tešlą padalinkite į 48 lygias dalis, formuokite dubenėlius ir dėkite juos į mažų keksiukų formeles. Į kiekvieno vidų įdėkitė po šaukštelį įdaro ir ant viršaus uždėkite pekano puselę.
Kepkite iki 180 (350 F) laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. ar iki kol įgaus auksinį atspalvį. Atvėsinkite 2-3 minutes formoje, tada perkelkite sausainiukus ant grotelių.

Aš dariau iš pusės normos. Labai skanūs sausainukai - pyragiukai. Receptą radau žurnale Taste of Home.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 27 gruodžio 2009 - 06:21
QUOTE(Katu @ 2009 12 27, 07:17)


kokie skanestai wub.gif
Atsakyti
Meduolinis namelis

user posted image

Namelio dalys keptos pagal Nerytes meduoliuku recepta, tik trupuciuka pakoregavau nuo saves:

Namelio dalims:

250 gr cukraus
2 kiaušiniai
3 v.šaukštai medaus
100 gr. sviesto
2 a. šaukšteliai kepimo milteliu
prieskoniai (gvazdikeliai, cinamonas, imbieras, kardamonas)
miltai tiek, kiek reikia, kad galima būtų išminkyti tešlą.

Glajus namelio dalims suklijuoti ir dekoruoti:

2 Kiaušiniu baltymu
apie 350 gr cukraus pudros
citrinos rugštelės

Sviestą, medų ir prieskonius ištirpinti ir truputį pakaitinti ir palikti kad atvėstų. Kiaušinius išplakti su cukrum, sudėti kepimo miltelius ir sumaišyti su atvėsinta medaus mase. Vėl visą puoda dėti ant silpnos ugnies ir po truputi pilti išsijotus miltus (miltai turi užsiplikyti), viską gerai maišyti, kad neprisviltų. Miltų dėti tiek, kad lengvai būtų galima maišyti (kad neprisviltų tešla), po to nuimti nuo ugnies ir suberti likusius miltus (tiek, kad būtų galima formuoti namelio dalis)atvėsinti masę, iškočioti ir formuoti norimos namelio dalis. Kepti 180 temp. kol gražiai paruduos (apie 8 min.)

Namelio dalis atvesinti ir klijuoti su glajumi: kiaušiniu baltymus išplakti iki standžių putų, maišant berti persijotą cukraus pudrą, įberti šiek tiek citrinos rūgšties. Suklijuota nameli papuosti saldumynais.
Atsakyti
QUOTE(kastaneda @ 2009 12 23, 22:09)
Labutis visoms, saunioms kepejelems,
pasakykit ka padariau ne taip? Kepu aguonu vyniotini is mielines teslos, ir deja visas virsus sutruko sad.gif, aptepiau kiausinio baltymu, jau atrode taip atidziai ir grozio nebeliko sad.gif

Reikejo ilgiau pakildint ax.gif .
Atsakyti
Katu, labai skaniai atrodo tavo sausainiu dezute thumbup.gif
Atsakyti
Katu, dieviškas grožis tavo sausainių dėžutės wub.gif t. y. sausainukų laugh.gif labai faina čia pas tave tradicija thumbup.gif wub.gif ir ačiū už naujus labai įdomius receptukus 4u.gif

mergyte83, dailus namukas wub.gif
Atsakyti
RiMami, aciu 4u.gif
Atsakyti
Mergyte, super namelis wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2009 12 27, 06:17)
Kaip ir pernai, joje Imbieriniai sausainiai (receptas rusų kl. - sausainaii labai patiko MB bendradarbiams), Cinamoninės ir Citrininės spiralės (receptas rusų kl.). Į citrinines Portukės patarimu įdėjau tarkuoto šviežio ir truputį malto džiovinto imbiero, taip jos įgavo ryškesnį skonį, bet vis tiek nepranoko cinamoninių smile.gif

Gal kas tuos rusiškus išverstų blush2.gif Ypač spiraliniai domintų blush2.gif
Atsakyti
Katu, medalis už kruopštumą - nuostabi sausainių dėžutė!
4u.gif


Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2009 12 28, 15:44)
Katu, medalis už kruopštumą - nuostabi sausainių dėžutė!
4u.gif

drinks_cheers.gif pritariu

labai nuosirdi dovanele wub.gif
Atsakyti