šitas
labai lauksiu Jūsų nuomonės.
nelabai suprantu kokia nauda is jo?
QUOTE(Maniūtė @ 2009 11 14, 17:15) draugė sūnų maudė paprastas tarybiniam tokiam dubeny aukštesnėm sienelėm. vaikas išsigando didelės atviros vonios, o dubenyje ramiai jautėsi. tuo metu nebuvo tokių pirkti, bet vėliau pamačiusi tokius parduotuvėje pasakojo man kaip ji pati intuityviai šitaip maudė vaiką
mano brlis nusipirko toki kubiliuka ir sake kad labai patenkintas nes ju berniukas visai nebijodavo maudytis nebijojo vandens ir vaikas pradedavo verkt tik istraukus is vandens o ne guldant i vonele kaip dazniausiai buna. bandysiu ir as savo mazylui naudoti kubiliuka ypac kai paziurejau filmukus internete apie tai
QUOTE(Rustė @ 2009 11 15, 01:39) draugė sūnų maudė paprastas tarybiniam tokiam dubeny aukštesnėm sienelėm. vaikas išsigando didelės atviros vonios, o dubenyje ramiai jautėsi. tuo metu nebuvo tokių pirkti, bet vėliau pamačiusi tokius parduotuvėje pasakojo man kaip ji pati intuityviai šitaip maudė vaiką QUOTE(Cipare @ 2009 11 15, 14:54) mano brlis nusipirko toki kubiliuka ir sake kad labai patenkintas nes ju berniukas visai nebijodavo maudytis nebijojo vandens ir vaikas pradedavo verkt tik istraukus is vandens o ne guldant i vonele kaip dazniausiai buna. bandysiu ir as savo mazylui naudoti kubiliuka ypac kai paziurejau filmukus internete apie tai ačiū, parodoj jis man padarė įspūdį, ale laukiuosi pirmo, tai neturiu žalio supratimo kas ir kaip. O be to gyvenant mažame bute kiek vietos susitaupo
O man kazkaip neatrodo jis baisiai geras, praktiskas ar reikalingas.
Man rodos, kad vonele geriau. Juk ja nepilna galima vandens prileisti, kad vaikuti pasodinus jam pvz. iki bambytes butu. Gal as nesuprantu to gerio, nezinau. Parasykite kas naudosites ar pasiteisino. QUOTE(ingridyte @ 2009 11 16, 10:54) O man kazkaip neatrodo jis baisiai geras, praktiskas ar reikalingas. Man rodos, kad vonele geriau. Juk ja nepilna galima vandens prileisti, kad vaikuti pasodinus jam pvz. iki bambytes butu. Gal as nesuprantu to gerio, nezinau. Parasykite kas naudosites ar pasiteisino. Vat matai, kad atrodyt gali vienaim, o išbandę kalba kitaip
mano drauge nusipirko toki tik ne tommy tub, o bebe jou kibireli.. bet kazkas panasaus.. tai ji labai patenkinta.. sake ir antra vaikai taip maudys... o man paciai kazkaip neatejo mintis isbandyti
atrodo patogus dalykas, ir tėčio pagalbos maudynėms nebereiktų
Mes savo panelę tokiam maudėm. Super dalykas
QUOTE(HappyAngel @ 2009 12 18, 22:41) Mes savo panelę tokiam maudėm. Super dalykas ačiū, manau reiks ir mums pirkt ir dar ŠITĄ tai galėsim vonioj ir apsigyventi
o kur galima toki rata nusipirkti?
o tummytub kiek kainuoja? itariu, kad nerealiai, tai gal galima koki dailesni kibiriuka prisitaikyti? QUOTE(Cipare @ 2009 11 15, 14:54) mano brlis nusipirko toki kubiliuka ir sake kad labai patenkintas nes ju berniukas visai nebijodavo maudytis nebijojo vandens ir vaikas pradedavo verkt tik istraukus is vandens o ne guldant i vonele kaip dazniausiai buna. bandysiu ir as savo mazylui naudoti kubiliuka ypac kai paziurejau filmukus internete apie tai man sitas kubiliukas juokingas:))))) o juo labiau neissivaizduoju kaip sawo mazaji ten ikist QUOTE(Yurgita @ 2010 02 20, 16:31) o kur galima toki rata nusipirkti? o tummytub kiek kainuoja? i vasario men. vyksta akcija ir Tummy Tub produkcijai taikoma 10 proc. nuolaida QUOTE(HappyAngel @ 2010 02 25, 18:42) taip, va sitame filmuke pukiai parodyta, kad kubiliukas ir be stovo stabilus
Pirmą kartą girdžiu apie tokius kubiliukus. Kažkaip užteko vonelės...
Pirkciau naudota kubiliuka, gal kas pasiulysit
Turiu si kubiliuka. Iki siol maudau mazyli, kuriam jau 7 menesiai
Mes irgi naudojam sita kubiliuka ir esam labai patenkinti. Mazyle gerai jauciasi jame, galvute prilaikom, nors siaip ji mielai ja atremia i sienele (krastas uzapvalintas). Tik su galvytes plovimu sunkiau.
mes irgi turim kubiliuka tik bebe jou puikus daiktas
mes jau irgi sėkmingai naudojam kubiliuką
Superinis daiktas, naudojam nuo gimimo kasdien, vonele taip ir liko dulket nenaudojama..net ner ko lygint su vonele. Mazius pamato kubiliuka ir krykstaut pradeda
Norėčiau išgirsti patyrusių mamyčių atsilipeimus - o kaip su dar nelaikančiu galvytės kūdikiu? Pirmagimę maudėm vonelėje, nebuvo Lietuvoj tokio dyvo, dabar labai gundausi, bet nežinau, kaip ten pačioj pradžioj
QUOTE(*saulėgrąža* @ 2010 07 11, 21:25) Norėčiau išgirsti patyrusių mamyčių atsilipeimus - o kaip su dar nelaikančiu galvytės kūdikiu? Pirmagimę maudėm vonelėje, nebuvo Lietuvoj tokio dyvo, dabar labai gundausi, bet nežinau, kaip ten pačioj pradžioj Kadangi mes vonelėje vaikų nemaudėm ir nežinom kaip būtų vonelėj, tai mums kubiliukas labai pasiteisino
O gal kurios mamytes pritaiket tam reikalui paprasta plasmasini kibira? Mums jau 5 men, tai turbut nebeapsimoka pirkti toki
QUOTE(butybe @ 2010 08 09, 08:18) O gal kurios mamytes pritaiket tam reikalui paprasta plasmasini kibira? Mums jau 5 men, tai turbut nebeapsimoka pirkti toki manau apsimoka,nes net ir triju metuku mergyte dar kartais ten ikisdavau isprausti
bet tuose filmukuose labai jau susiraite vaikeliukai, neisivaizduoju kaip didesni taip susukt galima. Gal keliu dydziu buna? O kam tie stovai bendrai reikalingi? As tai noriu kad kuo paprastesne konstrukcija butu, todel ir galvoju ar nebutu patogiau ukinese prekese susirast koki. Pas mus irgi dusas, bet vaikas nesaugiai duskabinoje jauciasi. Padeklas pagilintas, bandziau jame maudyt, nelabai patiko, i dusa su savim pasiemiau irgi nepatiko. O vonele kas kart pripilt ispilt sunkoka. kartais tikrai patingim ir lieka nepraustas nabagas.
jola10, labai grazus avataras (cia ne i tema Nupirkau senukuose 20 l kibira ir pasimaudem siandien
Apie kubiliuką Tummy Tub(TT) galiu pasakyti - super!!! Mes jį pagrinde naudojom iki tol, kol pradėjo vaikas stotis. Dabar vaiką prausiu po dušu, man taip paprasčiau, greičiau, grūdinam su kontrastiniu dušu (vaikui 1,5m.), dabar jį nebent vežamės ten kur nėra vandentiekio (labai patogus transportuoti). O, kad jį pirksiu antram vaikui, žinojau ūgtelėjus pirmąjai. Ją maudžiau vonelėj ir tik svajojau apie kubiliuką, nes maudynės buvo ne malonumas, o kančia.
Su mažąja visos išvardintos teigiamos savybės - pasitvirtino nuo pat pirmų dienų. Neminint, kaip vaikas teigiamai priima maudynes, šaunu, kad reikia mažai vandens, tai pasiruošimas maudynėms neužtrunka, o ir ekonomiška. Mažą lelių man vienai buvo paprasčiau išmaudyti TT, nei kad vonelėj. Maudyti gali atsisėdus, man buvo aktualu dėl nugaros skausmų. Iš vienos mamytės girdėjau, kad TT labai populiarūs Vokietijoje. LT turbūt taip neišpopuliarės dėl savo kainos Butybe, bent maniškė, kai išmoko stotis, tai jai buvo didžiausia pramoga būti atsistojus, o dabar mėgsta sėdėti ir žaisti su vandeniu. O TT nuo kibiro tikrai skiriasi. Jei ne kaži kuo, tai saugumu - tikrai Pasirodom kokios meditacijos būdavo
QUOTE(HappyAngel @ 2010 02 25, 19:42) aš maudžiau sėdėdama, kubiliuką statydavau ant grindų, tai stovo man reikėjo. Iš vis stovą naudojam daugiausiai, nes vyresnėlė ant jo pasilipa prie kriauklės, klozeto. QUOTE(*saulėgrąža* @ 2010 07 11, 21:25) Norėčiau išgirsti patyrusių mamyčių atsilipeimus - o kaip su dar nelaikančiu galvytės kūdikiu? Pirmagimę maudėm vonelėje, nebuvo Lietuvoj tokio dyvo, dabar labai gundausi, bet nežinau, kaip ten pačioj pradžioj galvytę prilaikai tiesiog su ranka po smakru, kad nepanirtų
Na, uzsisakiau kubiliuka is vienos mamytes, kita savaite tureciau gauti! Kibire tai nelabai patogu, bet kol neturiu, tai pamurkdau, kad neperkaistu siomis dienomis, bet siaip tai nelabai
Na stai ir isigijom! Nesigailiu. Mazius patenkintas. Mirksta ten su malonumu ypac dabar per karscius patogu. Nustebau, kiek nedaug vandens reikia ir kaip patogu paruosti. Aisku, retkarciais vistiek butu gerai jam duot didesnej erdvej pasipliuskent. Bet cia tikrai vertas demesio daiktas. Ir mamai patogu ir vaikui smagu. Kadangi pries tai isbandziau paprasta kibira, tai galiu pasakyt, kad skirtumas tarp ju gal ir nedidelis. Bet esme, kad kubiliukas persvieciamas. Kibire vaikas nesijaucia saugiai. O cia tiek uzsizaide, kad supyko kai istraukiau. Mamyte, kuri man siunte kubiliuka sake, kad Lietuvoj gal pries pora metu atsirado, tai nelabai dar kas ir spejo isaugt. Atseit teoriskai jis iki 3 metu tinka. Nors nelabai isivaizduoju kur ten tilptu. Bet, ka gali zinot. Jei negausit padeveto, manyciau vistiek apsimoka pirkt nauja, panaudoja galesit parduot. Ten nelabai yra kam susidevet. Mes pirkom be stovo. Pigiau iseina o pastatyt ji bet kur galima, stovi stabiliai. Maniskis tai siandien labai susidomejes tyrinejo tuscia kubiliuka. Speju kad norejo pasimaudyt, tai pademonstravau kaip ten vanduo atsiranda
As tai nesuprantu visai tu kubiliuku..
Ir filmukus nepatingejau perziureti - kudikelis kaip i koki stiklaini ikistas atrodo, kaip tokiam kubile kudikiui isplauti pazastytes, kirksnis? Ir pasijudinti vaikuikas ten neturi kur, juk mazyliams labai gerai vandenyje issitiesti visu kuneliu, tai atpalaiduoja raumenukus, o makaluodamasis rankytem ir kojytem vaikelis vadeny puikiai mankstinasi. Na o didesni vaika (raso iki 3m.) ten isvis pastatysi, vandens vos virs keliu, tai kaip ten maudytis, kaip vaikui pazaisti? Tik apiprausti gali is bedos. Maniske 1,7m, jau 91cm, pastatyciau ja i ta kubila, tai nesuprastu turbut vaikas kas tai mamai pasidare, ko cia is jos atimu maudyniu dziaugsma vonioje. Zodziu, privalumu jokiu nerandu (lengviau kudiki ismaudyt? Nepasakyciau kad kudikeli sunku maudyti, jei skauda nugara, vonelems yra stovai, o privalumu vonelej tikrai daugiau - judejimas vandeny, manksta, atsipalaidavimas), gal nebent vieta taupant namie, bet tada jau isvis nieko nepirkciau, galima ir iskart vonioj maudyti iklojus spec stoveli.
Mes naudojam kubiliuką nuo pat gimimo. Neįsivaizduoju geresnio daikto-užima nedaug vietos (nėra ką lygint su vonele), labai paprasta ir nebaisu paimti ir maudyti tik ką gimusį kūdikėlį, vanduo ne taip greitai atvėsta, be to vaikas nė karto nebliovė maudomas-dabar jam jau pusė metų, ir net dreba, kaip nori į vandenį. Kubilą pasiimam važiuodami atostogų, o kai nebereikės, manau tikrai rasiu kur jį panaudoti namų ūkyje. gal dar kokių dominančių klausimų yra? mielai atsakysiu.
QUOTE(Kyvis @ 2010 08 19, 18:11) As tai nesuprantu visai tu kubiliuku.. Ir filmukus nepatingejau perziureti - kudikelis kaip i koki stiklaini ikistas atrodo, kaip tokiam kubile kudikiui isplauti pazastytes, kirksnis? Ir pasijudinti vaikuikas ten neturi kur, juk mazyliams labai gerai vandenyje issitiesti visu kuneliu, tai atpalaiduoja raumenukus, o makaluodamasis rankytem ir kojytem vaikelis vadeny puikiai mankstinasi. Na o didesni vaika (raso iki 3m.) ten isvis pastatysi, vandens vos virs keliu, tai kaip ten maudytis, kaip vaikui pazaisti? Tik apiprausti gali is bedos. Maniske 1,7m, jau 91cm, pastatyciau ja i ta kubila, tai nesuprastu turbut vaikas kas tai mamai pasidare, ko cia is jos atimu maudyniu dziaugsma vonioje. Zodziu, privalumu jokiu nerandu (lengviau kudiki ismaudyt? Nepasakyciau kad kudikeli sunku maudyti, jei skauda nugara, vonelems yra stovai, o privalumu vonelej tikrai daugiau - judejimas vandeny, manksta, atsipalaidavimas), gal nebent vieta taupant namie, bet tada jau isvis nieko nepirkciau, galima ir iskart vonioj maudyti iklojus spec stoveli. visikai pritariu! ir dar pridursiu, kad tai daug pavojingesnis daiktas negu vonele, leliukas labai lengvai prigert gali, tai sekundziu reikalas, netaip pasuksyt netyciom ir ..... ir dar berods kai atsimenu, daktarai rekomenduoja nenukritusios bambos ilgai vandeny nelaikyt, o tesiog valyt dregna servetele + pagal mane vaikai ten sedi ant kieto pagrindo...o tai toli grazu ne taip kaip motinos isciuose kaip jie graziai sulygina tam filmuke...tai labiau tevams pramoga-vaikas akvariume..pagal mane tai ryskus pavyzdis kaip is SH..... padare gera bizni.....lygiai taipat kaip ir croksai (nepykite, croksu myletojai
Rasau ne tam kad pasigincyt, bet nereikia jau taip vienareiksmiskai neigti.
Kad tai palengvinimas tevams tai jau taip. Ir tai tikrai pliusas. Aisku jei turite idealias salygas gal jums to ir nereikia. Bet pvz. mes neturim vonios yra tik dusas. Dabar kai tokie karsciai tesesi kubiliuke maudemes 2-3 kartus per diena. Voneles as fiziskai tiek kart nepritampyciau. Kubiliuke dariau voneles su zolelemis. Manau tikrai veiksmingiau negu vonelej. Dar ir aromatas geriau sklinda. Voneles maniskis nelabai megsta, dauzo kojytem i krastus. O kubiliuke sedi patenkintas. Zaidzia, sneka. Raukslytes isplaunu pastacius vaikeli, o mazesniems manau ir mamos rankai uztektu vietos kubiliuke. (na, cia galima uzskaityt uz nepatoguma) Del pasipliuskenimo, tai jau taip tikrai truksta. Bet tam galima ir vonia kartais prileist, o mes ir i baseina nueinam. Taip kad kubiliukas tikrai ne pakaitalas voniai, bet labai naudingas vaiko higienos irankis, pagalbininkas tevams ir pramoga mazyliui. QUOTE(aistukass @ 2010 08 19, 16:22) Mes naudojam kubiliuką nuo pat gimimo. Neįsivaizduoju geresnio daikto-užima nedaug vietos (nėra ką lygint su vonele), labai paprasta ir nebaisu paimti ir maudyti tik ką gimusį kūdikėlį, vanduo ne taip greitai atvėsta, be to vaikas nė karto nebliovė maudomas-dabar jam jau pusė metų, ir net dreba, kaip nori į vandenį. Kubilą pasiimam važiuodami atostogų, o kai nebereikės, manau tikrai rasiu kur jį panaudoti namų ūkyje. gal dar kokių dominančių klausimų yra? mielai atsakysiu. Na aisku kiekvienam sava. Tikiu, kad vaikas net dreba, pamates kubiliuka, nes vaikam paprastai patinka vanduo, o kai prie tokio maudymo priprates, tai dziaugiasi ir tokiu malonumu... Maniske pamacius vonele drebedavo ir krykstaudavo Kelionese jis kaip ir iseitis butu, bet ne daugiau. O del panaudojimo namu ukyje - hmm Nenoriu kritikuoti tevu pasirinkimo, kas naudoja ir dziaugiasi - valio, bet as asmeniskai taip ir neizvelgiu kubiliuko pranasumu pries vonele, o priesingai, matau tik gausybe trukumu.
mes turim si daikta, patiko tuom, kad uzima mazai vietos ir labai greit susiruosdavome maudynems
QUOTE(Kyvis @ 2010 08 19, 17:11) As tai nesuprantu visai tu kubiliuku.. Ir filmukus nepatingejau perziureti - kudikelis kaip i koki stiklaini ikistas atrodo, kaip tokiam kubile kudikiui isplauti pazastytes, kirksnis? Ir pasijudinti vaikuikas ten neturi kur, juk mazyliams labai gerai vandenyje issitiesti visu kuneliu, tai atpalaiduoja raumenukus, o makaluodamasis rankytem ir kojytem vaikelis vadeny puikiai mankstinasi. Na o didesni vaika (raso iki 3m.) ten isvis pastatysi, vandens vos virs keliu, tai kaip ten maudytis, kaip vaikui pazaisti? Tik apiprausti gali is bedos. Maniske 1,7m, jau 91cm, pastatyciau ja i ta kubila, tai nesuprastu turbut vaikas kas tai mamai pasidare, ko cia is jos atimu maudyniu dziaugsma vonioje. Zodziu, privalumu jokiu nerandu (lengviau kudiki ismaudyt? Nepasakyciau kad kudikeli sunku maudyti, jei skauda nugara, vonelems yra stovai, o privalumu vonelej tikrai daugiau - judejimas vandeny, manksta, atsipalaidavimas), gal nebent vieta taupant namie, bet tada jau isvis nieko nepirkciau, galima ir iskart vonioj maudyti iklojus spec stoveli. pirma nors kartą reiktų pabandyti, prieš taip kritikuojant. Kol kas matau tik privalumus ir jokių trūkumų. tam, kad vaikas pasimankštintų, turim plaukiojimo ratą. O kubiliukas užima mažai vietos, labai lengvai ir greitai paruošiamas maudymui, labai lengva maudyti vienai. beje, kadangi vaikutis sėdi, tai labai greit prireikė žaisliuko, kurį galima gaudyt. labai nedaug susinaudoja vandens ir vaikui skirtų priemonių. Nežinau kaip būtų vonelėj, bet jei turėčiau antrą vaikelį, vėl pirkčiau kubiliuką. Beje, aš pataupiau ir pirkau ne TT o va kaip mums sekasi ![]()
As irgi pries tuos kubiliukus. Tikrai nepirkciau. Man nera geriau nei vaikiska vonele, arba vonia. Nebent cia taupymo sumetimais, tada gal ir apsimoka, maziau vandens sunaudoji.
pirkau deveta, su stovu, naudoju ir parduot dar nesiruosiu
pliusai: nebaisu buvo maudyti naujagimio viska galiu padaryti viena, be pagalbos, nors po CP ir bijojau, kad bus sunku maudiniu pasiruosimo procesas labai greitas, todel maudomes kasdien,o kai karsta ir dazniau. galima nusinesti, pastatyti kubileli kur tik panoresi, nors ir su vaizdu i jura kai buvo naujagime, tai verkiant nurimdavo patekusi i vandeni kubilelis keliavo paskui mus ir lektuvu minusai: lelytei 5 menesiai ir paskutiniu metu ji bando stotis kubilelyje dar prilaikau uz smakriuko, kad i burnyte vanduo nepatektu, bet ji laaabai jau darosi del to nepatenkinta kirksnyciu nepavyksta isplauti,tenka apvalyti pries arba po bet akivaizdziai pliusu daugiau.maudemes jau kartu su lelyte ir vonioje, buvo labai smagu, bet tai jau retesne pramoga reikalaujanti daugiau laiko bei vandens beje stovas man patinka tuom, kad galiu sau sedeti ant sofos krasto, ar fotelio, o be stovo tai reikia paciai ant zemes isitaisyti, arba susilenkt per nugara, arba atsiklaupt. QUOTE(mildike @ 2010 09 07, 23:04) pirkau deveta, su stovu, naudoju ir parduot dar nesiruosiu pliusai: nebaisu buvo maudyti naujagimio viska galiu padaryti viena, be pagalbos, nors po CP ir bijojau, kad bus sunku maudiniu pasiruosimo procesas labai greitas, todel maudomes kasdien,o kai karsta ir dazniau. galima nusinesti, pastatyti kubileli kur tik panoresi, nors ir su vaizdu i jura kai buvo naujagime, tai verkiant nurimdavo patekusi i vandeni kubilelis keliavo paskui mus ir lektuvu minusai: lelytei 5 menesiai ir paskutiniu metu ji bando stotis kubilelyje dar prilaikau uz smakriuko, kad i burnyte vanduo nepatektu, bet ji laaabai jau darosi del to nepatenkinta kirksnyciu nepavyksta isplauti,tenka apvalyti pries arba po bet akivaizdziai pliusu daugiau.maudemes jau kartu su lelyte ir vonioje, buvo labai smagu, bet tai jau retesne pramoga reikalaujanti daugiau laiko bei vandens beje stovas man patinka tuom, kad galiu sau sedeti ant sofos krasto, ar fotelio, o be stovo tai reikia paciai ant zemes isitaisyti, arba susilenkt per nugara, arba atsiklaupt. O norite pasakyti voneleje baisiau maudyt ir vienai paciai to neimanoma butu padaryt? Dazniausiai visiems leliukams maudytis patinka, nesvarbu, maudai voneleje, vonioje, ar kubiliuke. QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 08, 11:46) O norite pasakyti voneleje baisiau maudyt ir vienai paciai to neimanoma butu padaryt? Dazniausiai visiems leliukams maudytis patinka, nesvarbu, maudai voneleje, vonioje, ar kubiliuke. Drįsčiau paprieštarauti Dvi mamos, su kuriomis vienoje temoje teko bendrauti, sakė žemai galvas lenkiančios prieš kubiliuko kūrėjus, nes vaikai, iki tol vonelėse maudomi žviegdavo bele kaip, tad jos surizikavo ir įsigijo kubiliukus. Ir ką? Žviegimai baigėsi Todėl prieš kažką taip jau smarkiai peikiant ar kritikuojant, gal pirma išbandyti tą daiktą reiktų? QUOTE(HappyAngel @ 2010 09 08, 10:56) Drįsčiau paprieštarauti Dvi mamos, su kuriomis vienoje temoje teko bendrauti, sakė žemai galvas lenkiančios prieš kubiliuko kūrėjus, nes vaikai, iki tol vonelėse maudomi žviegdavo bele kaip, tad jos surizikavo ir įsigijo kubiliukus. Ir ką? Žviegimai baigėsi Todėl prieš kažką taip jau smarkiai peikiant ar kritikuojant, gal pirma išbandyti tą daiktą reiktų? As sakiau DAZNIAUSIAI...bet ne visada. Anskciau is vis jokiu kubiliuku nebudavo ir kuo puikiausiai mamos savo vaikucius ismaudydavo. Kartais vaikas bijo vandens, net nezinia del ko, ir bijo iki pat mokyklinio amziaus ir dar ilgiau, tai juk jo nemaudysi kubile. Pasakysiu tiesiai, net jei uz "aciu" atiduotu toki kubiliuka, jo neimciau. QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 08, 14:01) As sakiau DAZNIAUSIAI...bet ne visada. Anskciau is vis jokiu kubiliuku nebudavo ir kuo puikiausiai mamos savo vaikucius ismaudydavo. Kartais vaikas bijo vandens, net nezinia del ko, ir bijo iki pat mokyklinio amziaus ir dar ilgiau, tai juk jo nemaudysi kubile. Pasakysiu tiesiai, net jei uz "aciu" atiduotu toki kubiliuka, jo neimciau. O kas sake, kad mes i baseina neinam? p.s. manau uz ar pries geriausiai pasako vaiko emocijos. Jei jis dziugauja ir krykstauja, reiskia uz! QUOTE(butybe @ 2010 09 08, 13:46) O kas sake, kad mes i baseina neinam? p.s. manau uz ar pries geriausiai pasako vaiko emocijos. Jei jis dziugauja ir krykstauja, reiskia uz! Man kartais atrodo, cia kartais mados reikalas. Jei plaukiojat baseine ir leliukas nebijo, vadinasi kuo puikiausiai galit maudytis vonelej, tai kam kisti i ta kubila. QUOTE(Tekantisaule @ 2010 09 08, 19:05) Man kartais atrodo, cia kartais mados reikalas. Jei plaukiojat baseine ir leliukas nebijo, vadinasi kuo puikiausiai galit maudytis vonelej, tai kam kisti i ta kubila. Pasikartosiu, nes jau rasiau, man kubiliukas labai buvo reikalingas vasara per karscius. Su vaiku bunu dienom viena, o paruosti vonele vienai tikrai sunku. Uztat tame kubiliuke maudydavomes kelis kart per diena. Ir namie ir lauke. Zodziu kai visi leipo nuo karscio, mes megavomes maudynemis. Ir i kaima kai vaziuojam vezames. Vonele nepatogu veziotis, be to vanduo ten suliny. Reikia nesti, sildyti. Kubiliukas labai padeda. Beja ir vaikui patinka tokios maudynes, nes jis megejas sedeti, vonelej irgi sedasi. Dabar, kadangi karsciu nebera ir vaikelis jau pusmetinis, kubiliuko praktiskai nebenaudojam. Dar paziuresim, jei nebereikes, perleisim kitom mamytem. O susidomejau kubiliuku tikrai ne del mados, bet todel kad namie neturim nei vietos nei vonios. Taip kad tas kubiliukas mums savu laiku tikrai labai pasitarnavo. Paskaitau tema, nes uzsiprenumeravau ja kai ieskojau info. Nenorejau veltis i tokio tipo diskusija. Manau tema skirta tam, kad pasidalintume patirtim. O reikalingas ar nereikalingas daiktas cia kiekviena individualiai nuspres. Tiesiog labai nemalonu, kai randi pasisakyma kad kas jus per mamos, kad vaika i kubila kisat. |