Man jis labai mielas sirdziai.. gal cia as keista..?
Nesuprantu kuom nusikaltes sis grazus vardukas... Visi ji sieja su bibliniu Judu Iskariotu, bet tai gi ne vienas ir tas pats
Man jis labai mielas sirdziai.. gal cia as keista..? QUOTE(kroshkyte @ 2009 11 14, 20:30) Nesuprantu kuom nusikaltes sis grazus vardukas... Visi ji sieja su bibliniu Judu Iskariotu, bet tai gi ne vienas ir tas pats Man jis labai mielas sirdziai.. gal cia as keista..? Na, žmonės jo nesuvokia, kaip tiesiog tik vardo. Pavadinti vaiką Judu ir man atrodytų beveik tas pas, kaip pavadinti, pvz., Drakula. Nors... čia gal aš keisa... Papildyta: Jei norėčiau panašaus skambesio, duočiau vardą Juras
man dar labai grazu Liudas
Na,o man asmeniškai labai puikus vardas.
Serialuose Judais vadina
beje, Mozė irgi visai nepopuliarus mūsuose - atsirenka žmonės.
O man tikrai visai grazus vardas Judas
Judas nesirinkciau vardo, o Liudas visai grazu ir skamba labai panasiai kaip Judas
Grazus ar negrazus, bet tokio tikrai neisdrisciau uzdeti vaikui vardo, idomu net kai tokiu vardu baznycioje krikstindamas kunigas reaguotu
Man asmeniskai sis vardas visada siesis su isdaviku, niekad neduociau savo sunui tokio, geras cia palyginimas buvo-tas pats, kaip pavadinti vaika Drakula.
jei tai netgi būtų vienintelis likęs vardas pasaulyje- ir tai nerizikuočiau
Viskas priklauso nu to, kas tėvai. Jei kokie užkietėję satanistai - tai tada netgi labai gražu
Tikrai nepavadinčiau vaiko tokiu vardu
QUOTE(kroshkyte @ 2009 11 14, 20:30) Nesuprantu kuom nusikaltes sis grazus vardukas... Visi ji sieja su bibliniu Judu Iskariotu, bet tai gi ne vienas ir tas pats Man jis labai mielas sirdziai.. gal cia as keista..? Kodėl nusikaltęs, vardas nenusikaltęs QUOTE('Rovena' @ 2009 11 15, 15:24) Grazus ar negrazus, bet tokio tikrai neisdrisciau uzdeti vaikui vardo, idomu net kai tokiu vardu baznycioje krikstindamas kunigas reaguotu idomi mintis su tuo kunigu tiesa, savo vaiko tokiu vardu, kaip ir kazkas is cia komentavusiu, pavadinti nedrisciau.. QUOTE(kroshkyte @ 2009 11 15, 20:01) tiesa, savo vaiko tokiu vardu, kaip ir kazkas is cia komentavusiu, pavadinti nedrisciau.. Būtent, čia tabu... Tikriausiai Lietuvoj vaikui būtų nelengva su tokiu vardu. Nors anglakalbėse šalyse Jude visai įprastas. QUOTE('Rovena' @ 2009 11 15, 15:24) Norėčiau pamatyti
ai, ir Kristumi nevadina Lietuvoj, tai ko norėti iš Judo. bet šiaip tie Judai du buvo - apaštalas Judas Tadas ir Judas Iskarijotas.
vaiko pagailekit. Sau galit pasikeisti varda i kokia Ragana, Furija, Demone, gal tada ant vaiko neissiliesit
QUOTE(muminukas @ 2009 11 16, 11:48) ai, ir Kristumi nevadina Lietuvoj, tai ko norėti iš Judo. bet šiaip tie Judai du buvo - apaštalas Judas Tadas ir Judas Iskarijotas. Būtent. Buvo ir kitas Judas bei daug apaštalų "normaliais" vardais: Petras, Simonas, Tomas ir kt. Bet kas iš davatkų tai žino? Ypač tų, kurios lygina su Drakula. Būtent dėl to vaiko taip nevadinčiau: jis neturėtų tapti priemone toms moterytėms šokiruoti. Madonos naujasis draugas Jėzus, jei neklystu
niu, Madona pagal save pagaliau susirado
Sunku vaikui su tokiu vardu Lietuvoj būtų.
O man nepatinka ne tik įvairios asociacijos , bet ir vardo skambesys
man gražus
as ir nesugavociau tokio duot, nesakau kad negrazus , bet kolkas nekelia sypsenos
Iš tikro tai labai gražus vardas.. Bet nedrįsčiau
labai gražus vardas, vyriškai, rimtai skamba
labai nesimpatiskas vardas
Nu ne... Judas man nelabai.
Visai nieko, bet nedeciau.
Nedrisciau ir as
QUOTE(kroshkyte @ 2009 11 14, 21:30) Nesuprantu kuom nusikaltes sis grazus vardukas... Visi ji sieja su bibliniu Judu Iskariotu, bet tai gi ne vienas ir tas pats Man jis labai mielas sirdziai.. gal cia as keista..? Nemanau, kad jus keista. Man irgi labai patinka Judas QUOTE(muminukas @ 2009 11 16, 11:48) ai, ir Kristumi nevadina Lietuvoj, tai ko norėti iš Judo. bet šiaip tie Judai du buvo - apaštalas Judas Tadas ir Judas Iskarijotas. niu, Madona pagal save pagaliau susirado Kaip visada Muminukas labai teisingai viska pasake
Vardas tikrai gražus ir reikšmė gera, bet ... ir aš neišdrįsčiau taip pavadinti.
Iskart kai perskaicau man siejosi su religija..Kadangi esu nereliginga ,tai vardas visai negrazus...
Neeee
ir man ne
Labai gražus vardukas, tik ar nebus sunku berniukui nepripratusioje visuomenėje
Viskas labai paprasta: lietuviskai tai reiskia "žydas". Spreskit patys ar verta savo vaikui duoti toki varda.
Baisu
gal "geriau" tada duoti varda ne Judas, o Velnias.
baisu, baisu, baisu
Skamba gal ir nieko, vien iš skambesio. Bet taigi šis vardas neša didžiulę prasmę... neigiamą.
Mūsuose daugiau sieja Judo vardą su neigiama prasme... Vardas pats savaime gražus, bet ... tik ne Lt.
http://atzala.puslapiai.lt/apastalai/index.htm QUOTE(Daniux @ 2009 12 14, 18:47) Viena mano pažįstama pavadino sūnų vardu Hadas. Reikšmę turbūt nutuokiate. O pats berniukas, tikras angeliukas, jau mokyklą lanko, toks žydrų akių šviesiaplaukis, gamtininkas ir biologas nuo mažų dienų. Tai vadindami jį Hadu niekas ir netapatinu su Velniu ar dar kažkuom QUOTE(Penktadienis @ 2009 12 17, 11:48) Viena mano pažįstama pavadino sūnų vardu Hadas. Reikšmę turbūt nutuokiate. O pats berniukas, tikras angeliukas, jau mokyklą lanko, toks žydrų akių šviesiaplaukis, gamtininkas ir biologas nuo mažų dienų. Tai vadindami jį Hadu niekas ir netapatinu su Velniu ar dar kažkuom bet kaži kokia jų motyvacija - kodėl jie davė tokį vardą? patiko skambesys? QUOTE(Penktadienis @ 2009 12 17, 11:48) Viena mano pažįstama pavadino sūnų vardu Hadas. Reikšmę turbūt nutuokiate. O pats berniukas, tikras angeliukas, jau mokyklą lanko, toks žydrų akių šviesiaplaukis, gamtininkas ir biologas nuo mažų dienų. Tai vadindami jį Hadu niekas ir netapatinu su Velniu ar dar kažkuom bet rusai jį tars Jadas arba Gadas. Reikšmė irgi aiški Judas skamba grėsmingai. Bet gal ir visai nieko
Aš dabar taip pat sprendžiu dilemą, kokį vardą vaikučiui duoti, bet renkuosi galvodama apie tris kriterijus: gražus tėvams (vardui pritaria ir mama, ir tėtis), su tuo vardu pačiam vaikui nekils jokių problemų (nebus gėda pasakyti ir kt. Pvz draugės berniuko vardas-Gedmatas,atrodo gražus, bet visi jį tik išgirdę pamiršta ir vėl klausinėja
Vardas Judas gal ir nieko, bet manau, vaikui su juo bus sunku mokykloje. Nebent Judą duoti kaip antrą vardą, kad jis ne taip į akis kristų... |