Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Judas
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai
Pages: 1, 2
kroshkyte
Nesuprantu kuom nusikaltes sis grazus vardukas... Visi ji sieja su bibliniu Judu Iskariotu, bet tai gi ne vienas ir tas pats schmoll.gif
Man jis labai mielas sirdziai.. gal cia as keista..? blush2.gif
Atogrąža
QUOTE(kroshkyte @ 2009 11 14, 20:30)
Nesuprantu kuom nusikaltes sis grazus vardukas... Visi ji sieja su bibliniu Judu Iskariotu, bet tai gi ne vienas ir tas pats  schmoll.gif
*

Na, žmonės jo nesuvokia, kaip tiesiog tik vardo.
Pavadinti vaiką Judu ir man atrodytų beveik tas pas, kaip pavadinti, pvz., Drakula. Nors... čia gal aš keisa... mastau.gif
Papildyta:
Jei norėčiau panašaus skambesio, duočiau vardą Juras smile.gif Juolab, kad pažįstu vieną, dukros klasioką tokiu vardu - protingas, sąmojingas, aukštas, gražus vaikinas biggrin.gif
kroshkyte
man dar labai grazu Liudas ax.gif ir skamba panasiai, ir bobutes prie ko prikibt lyg ir neturi.. nors tarkim vardo Judas reiksme man labai grazi ir priimtina (Judas - hebraju kalboje reiskia "pagarbintas")
Nerutia
Na,o man asmeniškai labai puikus vardas. g.gif
muminukas
Serialuose Judais vadina biggrin.gif

beje, Mozė irgi visai nepopuliarus mūsuose - atsirenka žmonės.
Migdols
O man tikrai visai grazus vardas Judas rolleyes.gif bet savo vaiko greiciausiai nedrisciau taip pavadinti.
Olive*
Judas nesirinkciau vardo, o Liudas visai grazu ir skamba labai panasiai kaip Judas smile.gif
'Rovena'
Grazus ar negrazus, bet tokio tikrai neisdrisciau uzdeti vaikui vardo, idomu net kai tokiu vardu baznycioje krikstindamas kunigas reaguotu g.gif
Irinka1983
Man asmeniskai sis vardas visada siesis su isdaviku, niekad neduociau savo sunui tokio, geras cia palyginimas buvo-tas pats, kaip pavadinti vaika Drakula.
Olive*
QUOTE('Rovena' @ 2009 11 15, 15:24)
Grazus ar negrazus, bet tokio tikrai neisdrisciau uzdeti vaikui vardo, idomu net kai tokiu vardu baznycioje krikstindamas kunigas reaguotu  g.gif
*

tai vardo ir nereikia niekur deti mirksiukas.gif
vardu pavadiname 4u.gif
***Žaltvykslė
jei tai netgi būtų vienintelis likęs vardas pasaulyje- ir tai nerizikuočiau schmoll.gif
Noa
Viskas priklauso nu to, kas tėvai. Jei kokie užkietėję satanistai - tai tada netgi labai gražu biggrin.gif Dar apie kokį Poncijų pagalvot verta būtų laugh.gif
Polė
Tikrai nepavadinčiau vaiko tokiu vardu rolleyes.gif Bijočiau, kad karmą blogą gaus su tokiu vardu tongue.gif Antras jūsiškis variantas labai mielas- Liudas. Ir mažybiškai labai gražiai skambėtų- Liudukas wub.gif
Erszebeth
QUOTE(kroshkyte @ 2009 11 14, 20:30)
Nesuprantu kuom nusikaltes sis grazus vardukas... Visi ji sieja su bibliniu Judu Iskariotu, bet tai gi ne vienas ir tas pats  schmoll.gif
*

Kodėl nusikaltęs, vardas nenusikaltęs lotuliukas.gif Bet vienas labai garsus šio vardo savininkas kažkada kažkam nusikalto, ir retas kas to nežino. Šitas vardas yra tapęs netgi bendriniu žodžiu, išdaviko, parsidavėlio sinonimu. Netgi Adolfas ar Alfonsas turi mažesnį negatyvų šleifą.
kroshkyte
Grazus ar negrazus, bet tokio tikrai neisdrisciau uzdeti vaikui vardo, idomu net kai tokiu vardu baznycioje krikstindamas kunigas reaguotu  g.gif
*

idomi mintis su tuo kunigu rolleyes.gif reiks paklaust pazįstamo kokio kunigelio ax.gif biggrin.gif
tiesa, savo vaiko tokiu vardu, kaip ir kazkas is cia komentavusiu, pavadinti nedrisciau.. ax.gif Lietuva - Marijos zeme.. tokie vardai cia tabu.. bet pats vardas vis tiek man grazus blush2.gif
cameron
QUOTE(kroshkyte @ 2009 11 15, 20:01)
tiesa, savo vaiko tokiu vardu, kaip ir kazkas is cia komentavusiu, pavadinti nedrisciau..  ax.gif  Lietuva - Marijos zeme.. tokie vardai cia tabu.. bet pats vardas vis tiek man grazus  blush2.gif
*

Būtent, čia tabu... Tikriausiai Lietuvoj vaikui būtų nelengva su tokiu vardu. Nors anglakalbėse šalyse Jude visai įprastas.

idomu net kai tokiu vardu baznycioje krikstindamas kunigas reaguotu  g.gif
*

Norėčiau pamatyti hihihi.gif
muminukas
ai, ir Kristumi nevadina Lietuvoj, tai ko norėti iš Judo. bet šiaip tie Judai du buvo - apaštalas Judas Tadas ir Judas Iskarijotas.
*Meg*
vaiko pagailekit. Sau galit pasikeisti varda i kokia Ragana, Furija, Demone, gal tada ant vaiko neissiliesit g.gif .
Erszebeth
QUOTE(muminukas @ 2009 11 16, 10:48)
ai, ir Kristumi nevadina Lietuvoj, tai ko norėti iš Judo. bet šiaip tie Judai  du buvo - apaštalas Judas Tadas ir Judas Iskarijotas.
*

Va va, o kokioj Ispanijoj Chesusai sau vaikšto, ir jiems gerai biggrin.gif
GiedrėM
QUOTE(muminukas @ 2009 11 16, 11:48)
ai, ir Kristumi nevadina Lietuvoj, tai ko norėti iš Judo. bet šiaip tie Judai  du buvo - apaštalas Judas Tadas ir Judas Iskarijotas.
*

Būtent. Buvo ir kitas Judas bei daug apaštalų "normaliais" vardais: Petras, Simonas, Tomas ir kt. Bet kas iš davatkų tai žino? Ypač tų, kurios lygina su Drakula. Būtent dėl to vaiko taip nevadinčiau: jis neturėtų tapti priemone toms moterytėms šokiruoti.

Madonos naujasis draugas Jėzus, jei neklystu mirksiukas.gif
muminukas
niu, Madona pagal save pagaliau susirado biggrin.gif o ispanakalbėse šalyse tikrai ir Jėzų, ir Judų yra. ir Mozių cool.gif
Ende
Sunku vaikui su tokiu vardu Lietuvoj būtų.
martam
O man nepatinka ne tik įvairios asociacijos , bet ir vardo skambesys schmoll.gif
l'eau
man gražus smile.gif ir neigiamų asociacijų nėra, anglakalbėse šalyse net visai populiarus (judah)rolleyes.gif
ovilija
as ir nesugavociau tokio duot, nesakau kad negrazus , bet kolkas nekelia sypsenos
-Tynka-
Iš tikro tai labai gražus vardas.. Bet nedrįsčiau schmoll.gif
idn
labai gražus vardas, vyriškai, rimtai skamba
linausius
schmoll.gif Nei skambesys,nei asociacijos
ciuke
labai nesimpatiskas vardas schmoll.gif
Kikilė
Nu ne... Judas man nelabai. schmoll.gif
**Gin**
Visai nieko, bet nedeciau. unsure.gif
moshke123
Nedrisciau ir as
Elba
QUOTE(kroshkyte @ 2009 11 14, 21:30)
*

Nemanau, kad jus keista. Man irgi labai patinka Judas thumbup.gif , ir Faustas wub.gif , ir Kainas thumbup.gif

QUOTE(muminukas @ 2009 11 16, 11:48)

niu, Madona pagal save pagaliau susirado biggrin.gif o ispanakalbėse šalyse tikrai ir Jėzų, ir Judų yra. ir Mozių cool.gif
*

Kaip visada Muminukas labai teisingai viska pasake drinks_cheers.gif
bela
Vardas tikrai gražus ir reikšmė gera, bet ... ir aš neišdrįsčiau taip pavadinti.
Candela
Iskart kai perskaicau man siejosi su religija..Kadangi esu nereliginga ,tai vardas visai negrazus...
niutkins
Neeee schmoll.gif
pamirsk
ir man ne doh.gif
Cikas
Labai gražus vardukas, tik ar nebus sunku berniukui nepripratusioje visuomenėje g.gif
R&D
Viskas labai paprasta: lietuviskai tai reiskia "žydas". Spreskit patys ar verta savo vaikui duoti toki varda.
Kristl
Baisu blink.gif
Daniux
gal "geriau" tada duoti varda ne Judas, o Velnias.
something else
QUOTE(Daniux @ 2009 12 14, 16:47)
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif irgi variantas cool.gif
mersi
baisu, baisu, baisu schmoll.gif
Gabuze
Skamba gal ir nieko, vien iš skambesio. Bet taigi šis vardas neša didžiulę prasmę... neigiamą.
Jasper
Mūsuose daugiau sieja Judo vardą su neigiama prasme... Vardas pats savaime gražus, bet ... tik ne Lt.
http://atzala.puslapiai.lt/apastalai/index.htm
Cikas
QUOTE(Daniux @ 2009 12 14, 18:47)
*

Viena mano pažįstama pavadino sūnų vardu Hadas. Reikšmę turbūt nutuokiate. O pats berniukas, tikras angeliukas, jau mokyklą lanko, toks žydrų akių šviesiaplaukis, gamtininkas ir biologas nuo mažų dienų. Tai vadindami jį Hadu niekas ir netapatinu su Velniu ar dar kažkuom smile.gif
Geriuke
blink.gif doh.gif
Arvena
QUOTE(Penktadienis @ 2009 12 17, 11:48)
Viena mano pažįstama pavadino sūnų vardu Hadas. Reikšmę turbūt nutuokiate. O pats berniukas, tikras angeliukas, jau mokyklą lanko, toks žydrų akių šviesiaplaukis, gamtininkas ir biologas nuo mažų dienų. Tai vadindami jį Hadu niekas ir netapatinu su Velniu ar dar kažkuom  smile.gif
*

bet kaži kokia jų motyvacija - kodėl jie davė tokį vardą? patiko skambesys?
Aaukse
QUOTE(Penktadienis @ 2009 12 17, 11:48)
Viena mano pažįstama pavadino sūnų vardu Hadas. Reikšmę turbūt nutuokiate. O pats berniukas, tikras angeliukas, jau mokyklą lanko, toks žydrų akių šviesiaplaukis, gamtininkas ir biologas nuo mažų dienų. Tai vadindami jį Hadu niekas ir netapatinu su Velniu ar dar kažkuom  smile.gif
*

bet rusai jį tars Jadas arba Gadas. Reikšmė irgi aiški ax.gif

Judas skamba grėsmingai. Bet gal ir visai nieko g.gif rolleyes.gif
Gabriete
Aš dabar taip pat sprendžiu dilemą, kokį vardą vaikučiui duoti, bet renkuosi galvodama apie tris kriterijus: gražus tėvams (vardui pritaria ir mama, ir tėtis), su tuo vardu pačiam vaikui nekils jokių problemų (nebus gėda pasakyti ir kt. Pvz draugės berniuko vardas-Gedmatas,atrodo gražus, bet visi jį tik išgirdę pamiršta ir vėl klausinėja doh.gif ), gražiai skambėtų mažybine forma.
Vardas Judas gal ir nieko, bet manau, vaikui su juo bus sunku mokykloje. Nebent Judą duoti kaip antrą vardą, kad jis ne taip į akis kristų...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.