Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: kaip papasakoti apie menstruacijas
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
Finitta
labai noriu mamyciu patarimu, kaip papasakoti savo mergaitei apie menstruacijas. Jai jau greit bus 9 metai, bet nieko dar nesupranta. Gal yra koks puslapis vaikams apie tai. Kukli labai mergaite, jei pradesiu pati pasisodinusi pasakoti bijau kad issigas, susiges...
Gal galite pasidalinti patirtim...
Aciu labai blush2.gif
(ne)eiline
Aš manau, kad galima papasakot ir taip, kad nesugėdintumėt.
Jinai tikrai supranta, kad mergaitės nuo berniukų skiriasi ir gali būti, kad šia tema jau kažką žino.
Nežinau, kaip ta pamoka tiksliai mokykloje dabar vadinama. Kažkas panašaus į "pasauloio pažinimas". Per tokias pamokas vaikus moko apie lytinių organų sandarą ir panašiai. Pavartykit kada, pasižiūrėkit. Kai žinosit, kiek jinai žino, bus lengviau pradėt kalbėti.
Manau, kad svarbiausia papasakot, kad taip būna visom mergaitėm, kad tai normalu, papasakoti, ką daryti, kaip naudotis higieniniais paketais ir t..t.
Tik netempkit gumos, nes jei mėnesinės užklups netikėtai, gali labai išsigąsti.

Šiaip būna knygų mergaitėms, kur pasakojama apie kūną, kaip jis keičiasi brendimo metu, apie higieną, mėnesines ir visa kita.
Rekomenduoju Karen Gravelle, Jennifer Gravelle "Mergaitės knyga". Galit rasti knygynuose arba internetinėse parduotuvėse. Kaina - apie 10lt.

Finitta
aciu labai uz pagalba 4u.gif
Snuffe
Zinok, tu jau geriau pati pasisodink ir isgasdink, bet viska papasakok,kad ir kaip susigestu mergyte, tik kad susiprastu. As gerai pamenu, kad man 10 metu menstruacijos prasidejo ir mama nebuvo su manim apie tai pasikalbejusi. Zinojau, kad kazkas panasaus gali atsitikt mergaitems, bet kai tai is tiesu man atsitiko, galvojau, kad as nenormali kazkokia ir slepiausi, bandydama iklotus is mamos pavogt. Baisiai geda ir nesmagu buvo, nezinojau, ka mama pagalvos apie mane. doh.gif Taip, kad jau geriau atvirai ir gedingai, nei is viso nekalbet 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.