QUOTE(Violin @ 2010 04 29, 19:16) Aš čia mokausi, iš tiesų sunku yra čia mokytis, bet jeigu yra noras - manau kad verta. Specialybė - smuikas, septintokė esu  Turiu didelį norą sieti ateitį su smuiku todėl ir mokausi čia. Tiems kurie jo neturi yra daug paprasčiau iš čia išeiti, nes krūvis gana didelis, nes namie ir groti daug reikia kad pasiekti norimų rezultatų. Bet... Kas nori tas gali :] Ir užsispyrimo iš tiesų daug reikia. Vieniems daugiau, kuriems sunkiau sekasi,kitiems mažiau bet tikrai reikia, nes vertinimas gan griežtas. O aš kai labai jautri, tai pas mane iš vakaro prieš egzus, įskaitas ašaros prasidėdavo iš baimės, kad nieko nesugrosiu. Kai mažesnė būdavau ne taip, bet vat nuo penktos klasės tai jau pastoviai. Dabar jau stengiuosi tvardytis ir įtikinti save kad viskas bus gerai ;D Beja, dėl mokyklos pavadinimo, tai iš tikrųjų vadinasi menų mokykla, tačiau kažkaip ten yra kad ir gimnazija yra, nes tarkim 9-12 klasės yra I-IV. Tai turi ir gimnazijos taisyklių kiek žinau, tačiau vadinasi tikrai menų mokykla  viskas bus gerai, išlaikysi tu tuos egzaminus. Viskas bus gerai, žinoma kad sugrosi. Pasitikėk labiau savim ir viskas bus gerai  . Mylėk save, būk pati sau vertybe, nebijok klaidų- visos jos ištaisomos, ir visos pamoančios. Sėkmės tau netolimam egzamine Papildyta:QUOTE(due drops @ 2010 04 29, 17:50) Karpaviciaus,as asmeniskai,mirtinai bijojau.Ir dabar tai trukdo tariantis del dukros mokslu.O mano broliui Karpavicius nei baisus,nei ka  Va Karpaviciene,tiek man,tiek dukrai labai patinka.Labai silta moteris.Su Talmantiene konfliktu neturejau,bet jos kandumas ir ironija mane uzmusdavo Rimantas ten kažkaip padėjęs ant visų, nieko jis nebijo, jam gerai. Muzikantui ir visai more po kalenam. Bet su juo taip ir bus. Maniškiams Pakalka abiems labai patinka ir Rimantui ir Aistei.
rytoj visiems antrokams, pirmokams pianistams laikantiems egzaminą- sėkmės Tiems, kas laiko valstybinį, dar didesnės sėkmės
Užmiršau
2010 05 11, 21:35
Tai kaip dėl neakivaizinio??? Ar gali vilničaiai stot ar ne?? Būčiau dėkinga už info
QUOTE(Užmiršau @ 2010 05 11, 22:35) Tai kaip dėl neakivaizinio??? Ar gali vilničaiai stot ar ne?? Būčiau dėkinga už info  Gali ir vilniečiai..  ..
vakar buvau MInimūzos dailės "susirinkime", tai tas kas su mumis bendravo (Žemaitis, jei teisingai išgirdau) pasakė, kad laikomės politikos, kad neakyvaizdinį palikti NE vilnieičams (čia apie dailę).
dabar (jau išėjus iš susirinkimo) iškilo man dar toks klausimas. buvo minima, kad pagrindinis priėmimas (dailės) būna į pirmą ir į penktą klasę - į pirmą priima ~10 vaikų (puse klasės), o nuo penktos jau formuoja pilną tik dailininkų klasę. ar tai reiškia, kad į penktą klasę irgi priima ~10 vaikų? ar konkurso dydis į pirmą ir penktą klases būna panašus?
galvoju, kad gal verta būtų palaukti penktos klasės - tada jau vaikas pats kur kas labiau galėtų apsispręsti, ko nori...
QUOTE(san @ 2010 05 19, 22:42) vakar buvau MInimūzos dailės "susirinkime", tai tas kas su mumis bendravo (Žemaitis, jei teisingai išgirdau) pasakė, kad laikomės politikos, kad neakyvaizdinį palikti NE vilnieičams (čia apie dailę).
Aš apie baletą rašiau...tai ten priima ir vilniečius..  ..Į dailę ir į muziką konkursai didesni ir sudėtingiau įstoti..gal todėl..  ..ir matyt nori suteikti galimybę ir kitų miestų gabiems vaikams..  .. Papildyta:QUOTE(san @ 2010 05 19, 22:42) dabar (jau išėjus iš susirinkimo) iškilo man dar toks klausimas. buvo minima, kad pagrindinis priėmimas (dailės) būna į pirmą ir į penktą klasę - į pirmą priima ~10 vaikų (puse klasės), o nuo penktos jau formuoja pilną tik dailininkų klasę. ar tai reiškia, kad į penktą klasę irgi priima ~10 vaikų? ar konkurso dydis į pirmą ir penktą klases būna panašus?
galvoju, kad gal verta būtų palaukti penktos klasės - tada jau vaikas pats kur kas labiau galėtų apsispręsti, ko nori...
Aš tai gal bandyčiau stoti ir į pirmą klasę..  ..Neįstos dabar..jei norės vaikas bandysit į penktą įstoti..  ...Blogiau nebus..  ..
Vildinga
2010 05 20, 06:54
QUOTE(Salne @ 2010 05 19, 22:56) Aš apie baletą rašiau...tai ten priima ir vilniečius..  ..Į dailę ir į muziką konkursai didesni ir sudėtingiau įstoti..gal todėl..  ..ir matyt nori suteikti galimybę ir kitų miestų gabiems vaikams..  .. Papildyta:Aš tai gal bandyčiau stoti ir į pirmą klasę..  ..Neįstos dabar..jei norės vaikas bandysit į penktą įstoti..  ...Blogiau nebus..  .. Labas Salne, malonu cia tave matyti Mes kazkada bendravom kitoje tomoje 2004 rudeniukuoseKad i daile konkursas didelis tai sutinku, o i muzika tikrai nera didelis - juk priima 4 kartus daugiau vaikuciu nei i baleta ar i daile. Siuo metu ketvirtoku dailininku yra apie 12. Kitais metais bus formuojama vien dailes klase. Tai logiskai galvojant, klaseje tikrai nebus 12 mokiniu. Kazkur tiek pat bus priimta, kad butu pilna klase.
QUOTE(Salne @ 2010 05 19, 21:56) Aš tai gal bandyčiau stoti ir į pirmą klasę..  ..Neįstos dabar..jei norės vaikas bandysit į penktą įstoti..  ...Blogiau nebus..  .. tai kad reikia ne tik stot, bet ir minimūzą metus prieš palankyti. reiškias lankytų dabar, po to būdama 4-oj klasėj vėl lankytų... o dar nenorim mesti dabartinio dailės būrelio - tai lankytų 2 dailės būrelius būtų variantas atskirai nuo bendrojo lavinimo, tai tegu... o dabar, tokiam amžiuj, kai tie vaiko norai dar 100 kartų keistis gali  labai sunku nuspręsti
QUOTE(Vildinga @ 2010 05 20, 07:54) Labas Salne, malonu cia tave matyti Mes kazkada bendravom kitoje tomoje 2004 rudeniukuoseKad i daile konkursas didelis tai sutinku, o i muzika tikrai nera didelis - juk priima 4 kartus daugiau vaikuciu nei i baleta ar i daile. Siuo metu ketvirtoku dailininku yra apie 12. Kitais metais bus formuojama vien dailes klase. Tai logiskai galvojant, klaseje tikrai nebus 12 mokiniu. Kazkur tiek pat bus priimta, kad butu pilna klase. Labas.. Nu jo..pasižiūrėjau dabar mokyklos tinklapyje kiek šiais metais vaikų priimta..tai jo..į dailę didžiausias konkursas..paskui baletas..o į muziką tikrai nemažai priima.. O tavo dičkis lanko šią mokyklą??..Jei taip..tai ar patenkinta esi tu ir vaikas??..Na mane aišku labiau baletas domina..bet pradinukai gi vistiek sujungti mokosi.. Kaip ten mokytojos pradinėse??.. QUOTE(san @ 2010 05 20, 08:59) tai kad reikia ne tik stot, bet ir minimūzą metus prieš palankyti. reiškias lankytų dabar, po to būdama 4-oj klasėj vėl lankytų... o dar nenorim mesti dabartinio dailės būrelio - tai lankytų 2 dailės būrelius būtų variantas atskirai nuo bendrojo lavinimo, tai tegu... o dabar, tokiam amžiuj, kai tie vaiko norai dar 100 kartų keistis gali  labai sunku nuspręsti  Nu jo čia sudėtingiau..  ..Mane lygiai tas pats klausimas kankina..  ..Na maniškei dar metai iki mokyklos..Minimūzą - baletą va jau metus atlankėm..kol kas noras didžiulis ir užsidegimas neblėstantis ir rekomendacijas turim, kad tinkanti baletui..Bet dar metus galutiniam apsisprendimui turim..tai lankysim ateinančiais mokslo metais kitur, o paskui žiūrėsim...jei noras ir užsidegimas niekur nedings..bandysim stoti..jei dings..tai dings.. Bet va irgi blaškausi..ir norisi..ir bijau..nes vistiek tai specialios pakraipos mokykla..Nesinori vaikui kažko sugadinti, jei tarkim jai paskui nesiseks labai gerai..Aišku visada gali išeiti iš tos mokyklos..bet ir tai skaudus žingsnis tas mokyklos keitimas..  .. Na bet aš čia ne į temą truputį..
Užmiršau
2010 05 20, 20:34
QUOTE(Salne @ 2010 05 19, 20:41) Gali ir vilniečiai..  .. Nu aišku. Tuomet bandysim 5 klasėj į neakivaizdinį stot
Vildinga
2010 05 20, 21:57
QUOTE(Salne @ 2010 05 20, 09:33) Labas.. Nu jo..pasižiūrėjau dabar mokyklos tinklapyje kiek šiais metais vaikų priimta..tai jo..į dailę didžiausias konkursas..paskui baletas..o į muziką tikrai nemažai priima.. O tavo dičkis lanko šią mokyklą??..Jei taip..tai ar patenkinta esi tu ir vaikas??..Na mane aišku labiau baletas domina..bet pradinukai gi vistiek sujungti mokosi.. Kaip ten mokytojos pradinėse??.. Na mano dickis ten nesimoko  Jis labai dziaugiasi Birziskos gimnazija. Maziukas dar per mazas ir eis i mokykla prie pat namu. O mokytojos, mano manymu, ten visos puikios
O antrokams bus antra pamaina,gal zino kas?
Vildinga
2010 07 09, 18:46
QUOTE(reikli @ 2010 07 09, 17:51) O antrokams bus antra pamaina,gal zino kas?  Ziurint, kokia specialybe mokosi. Jei muzikantas ir groja styginiais arba chore dainuoja - tai tikrai antra pamaina. Visada antroje pamainoje mokosi ir antrokai dailininkai - baletukai. Pas juos pamainos keiciasi kas antri metai. O muzikantai toje pacioje pamainoje mokosi visus 4 metus.
Gazella
2010 07 09, 21:21
Maniske smuiku groja, taciau mokosi pirmoje pamainoje kartu su klavisininkais. Misri klase. Jau i trecia klasia eis. Kiek zinau, galima pervesti vaika i kita klase, kuri mokosi kitoje pamainoje. Pas mus taip yra buve.
Vildinga
2010 07 09, 22:16
QUOTE(Gazella @ 2010 07 09, 22:21) Maniske smuiku groja, taciau mokosi pirmoje pamainoje kartu su klavisininkais. Misri klase. Jau i trecia klasia eis. Kiek zinau, galima pervesti vaika i kita klase, kuri mokosi kitoje pamainoje. Pas mus taip yra buve.  Siaip tai negalima, kad uzsimanai i viena ar kita pamaina ir eini. Del tokiu misriu klasiu kartais daromos isimtys - jei tevai raso prasyma (ne visada gali buti patenkintas) arba jei reikia sulyginti klasese mokiniu skaiciu. O ir pervedineti tikrai nesiulau, nes paskui, 5 klaseje, vistiek stygininkams teks buti su stygininkais, chorinukams su chorinukais, putikams su putikais ir t.t. Tad ir jusu dukrai teks atsisveikinti su savo klasiokais ir eiti i kita klase pas stygininkus. O tai vaikams yra tikrai trauma. Tad geriau buti ten, kur priklauso
QUOTE(Vildinga @ 2010 07 09, 19:46) Ziurint, kokia specialybe mokosi. Jei muzikantas ir groja styginiais arba chore dainuoja - tai tikrai antra pamaina. Visada antroje pamainoje mokosi ir antrokai dailininkai - baletukai. Pas juos pamainos keiciasi kas antri metai. O muzikantai toje pacioje pamainoje mokosi visus 4 metus. Tai liuks tada-gales pamiegot ilgiau
Jurgina3
2010 07 25, 11:27
Gal galite daugiau papasakoti apie dailes skyriu nuo 5 klases, ar labai didelis kruvis, ar vaikai nepervargsta, ar atranda laiko ir noro dar ir bureliams, ar reiklingas didziulis kruopstumas ir kantrybe, nes to mano dukra stokoja. Kaip atmosfera, santykiai tarp vaiku ir su mokytojais? Ir dar idomu, kaip su anglu kalba, ar stiprus mokytojai? Aciu labai.
QUOTE(Jurgina3 @ 2010 07 25, 11:27) Gal galite daugiau papasakoti apie dailes skyriu nuo 5 klases, ... o gal as nors papasakos, koie siemet buvo konkursai i daile i 1-a klase ir i 5-a?
Gazella
2010 08 04, 09:57
QUOTE(Vildinga @ 2010 07 09, 22:16) Siaip tai negalima, kad uzsimanai i viena ar kita pamaina ir eini. Del tokiu misriu klasiu kartais daromos isimtys - jei tevai raso prasyma (ne visada gali buti patenkintas) arba jei reikia sulyginti klasese mokiniu skaiciu. O ir pervedineti tikrai nesiulau, nes paskui, 5 klaseje, vistiek stygininkams teks buti su stygininkais, chorinukams su chorinukais, putikams su putikais ir t.t. Tad ir jusu dukrai teks atsisveikinti su savo klasiokais ir eiti i kita klase pas stygininkus. O tai vaikams yra tikrai trauma. Tad geriau buti ten, kur priklauso  Siaip tai nera jokios traumos, nes visu klasiu mokiniai gerai pazista vieni kitus ir tarpusavyje labai aktyviai bendrauja. Ir tie vaikuciai net gerai pazista ir bendrauja tiek su mazesniu klasiu vaikais, tiek su vyresniu klasiu. Stai jei pervestu i kokia balerinu klase, tai jau butu trauma  Bent jau musikantams tai tikrai
australian
2010 08 14, 00:46
kaip smagu rasti Ciurlioniuku tema siuose forumuose! as eisiu i 10 klase MKC menu mokykloj. groju smuiku.
barborab
2010 11 27, 15:50
o ar galima nuo 6 klases stot ir rinktis baleta nes lanko 5 metus nuotaika?
QUOTE(barborab @ 2010 11 27, 15:50) o ar galima nuo 6 klases stot ir rinktis baleta nes lanko 5 metus nuotaika?
Manau, kad galima..  ..
Mamytės, nuo penktos klasės formuojama taip: a - baletas, pianistai (nuo devintos ir teoretikai), b - smuikai, altai, čelės, kontrabosai, visi pūtikai, choras, d - dailė. šiaip nesuprantu tų tėvų, kurie į bendrabutį leidžia gyventi nuo pat pirmos klasės. Kraupu. Ir šiaip, neverta šitoj mokykloj mokytis jei nėra didelio talento/gabumų ir rimto noro. Savo vaikus, jei matysiu poreikį, leisiu į šitą pragarą tik tuo atveju jei matysiu jų talentą ir šeima gyvens Vilniuje, o ne kitame mieste. Pati jau 4 metus čia mokaus fortepijono, taip pat ir gyvenu.  daug kas vyresnėse klasėse geria antidepresantus (mūsų laida pakankamai talentinga, to nesigirdi), bet kaži kaip bus kitąmet ar dvyliktoj klasėj. (dabar dešimtoj esu, nors turėčiau vienuoliktokė būti.)
Vildinga
2011 01 24, 18:49
QUOTE(Džinga @ 2011 01 24, 01:32) Mamytės, nuo penktos klasės formuojama taip: a - baletas, pianistai (nuo devintos ir teoretikai), b - smuikai, altai, čelės, kontrabosai, visi pūtikai, choras, d - dailė. Nesamone Jei pati cia mokaisi, kaip sakai, tai pasidomek geriau, kaip formuojamos klases, o neskelbk nesamoniu. Nes parasei visiska nesamone. Jei taip buvo pries kelis metus dar nereiskia, kad taip yra ir dabar. Siaip tai dar yra c klase - tai kas joje mokosi, zinove?
QUOTE(Vildinga @ 2011 01 24, 18:49) Nesamone Jei pati cia mokaisi, kaip sakai, tai pasidomek geriau, kaip formuojamos klases, o neskelbk nesamoniu. Nes parasei visiska nesamone. Jei taip buvo pries kelis metus dar nereiskia, kad taip yra ir dabar. Siaip tai dar yra c klase - tai kas joje mokosi, zinove? Atleiskit, bet kas pati būsit, kad prisisapnavo c klasė? Nes C klasių jau ilgokai nebėra, dabar dar kartais sakoma ac klasė, bet ir tai... Nepamirškit, kad turiu omenyje nuo penktos klasės, dėl pradinių nieko negaliu pasakyti, nes nežinau. Mokausi čia dabar ir tikrai negalėčiau skelbti apie mokyklą klaidingos informacijos.
Vildinga
2011 01 26, 12:44
 Nu neprisisapnavo. Jei 10je klaseje yra vienaip, tai nereiskia, kad ir kitose klasese taip yra.
Oh, nu c'mon, jūs čiurlioniukei bandot įrodyti tai, ko nėra?  manau kad tikrai kažką maišote.
O gal kas galėtumėte pasidalinti informacija kaip atrodo stojamieji į pirmą klasę į baletą? Ir dar klausimėlis: ar į Minimūzą priimą vidury mokslo metų? Manoji antrus metus lanko meninę gimnastiką, o dabar susigalvojo, kad nori baleto  O mums dar kaip tik reikia apsispręsti į kokią mokyklą į pirmą klasę leisim...
lengvute
2011 05 04, 08:32
as svarstau apie galimybe leisti mergina i 7 klase ten, menan, kaip tik tuoj stojamieji.Dar nelabai suprantu, kuriose klasese priima, 1, 5, 9, ar kaip, kas pasakytu? Ir kazin, kokio vidurkio reikia is vidurines ir kokio lygio tie egzaminai dailes, matematikos, lietuviu, psichologiniai, ar labai sunku ir kokias priemones reikia atsinesti, kas galetu man pradziai patarti? Ar tikrai labai sunku ten mokytis, kaip supratau, po to galima be stojamuju i univera ar akademija praeit, ar ne, kokias privilegijas duoda?
QUOTE(lengvute @ 2011 05 04, 08:32) as svarstau apie galimybe leisti mergina i 7 klase ten, menan, kaip tik tuoj stojamieji.Dar nelabai suprantu, kuriose klasese priima, 1, 5, 9, ar kaip, kas pasakytu? Ir kazin, kokio vidurkio reikia is vidurines ir kokio lygio tie egzaminai dailes, matematikos, lietuviu, psichologiniai, ar labai sunku ir kokias priemones reikia atsinesti, kas galetu man pradziai patarti? Ar tikrai labai sunku ten mokytis, kaip supratau, po to galima be stojamuju i univera ar akademija praeit, ar ne, kokias privilegijas duoda?
Na labai abejoju, kad be stojamųjų šiais laikais galima kur nors įstoti...nebent geras užnugaris.. Mane tai domina kitas klausimas...Ar tiesa, kad jei įstojai į pirmą klasę..pvz.: baleto skyrių...tai baigus pradinę norint pereiti į penktą klasę reikia laikyti egzaminus..nesvarbu, kad tu pradinę baigei Čiurlionkėj..??..  ..ir ne visi pradinukai praeina į tolimesnį etapą..
Subjektyvi
2011 05 04, 12:33
Taip, yra konkursiniai lemiamieji metai, kur reikia įveikti egzaminą - etapą. Anksčiau būdavo pereinant į penktą klasę, po to pereinant į dešimtą klasę. T.y. du konkursiniai metai. Nežinau ar pasikeitė tvarka, vargu. Ne visi įveikia šiuos barjerus, deja. Ir mokymąsis nieko nelemia, neišlaikius egzaminų, tenka keisti mokyklą.
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 05 04, 12:33) Taip, yra konkursiniai lemiamieji metai, kur reikia įveikti egzaminą - etapą. Anksčiau būdavo pereinant į penktą klasę, po to pereinant į dešimtą klasę. T.y. du konkursiniai metai. Nežinau ar pasikeitė tvarka, vargu. Ne visi įveikia šiuos barjerus, deja. Ir mokymąsis nieko nelemia, neišlaikius egzaminų, tenka keisti mokyklą.
Dėkui už atsakymą..  ..tai labai gerai, kad yra tokia tvarka..
Priima į visas klases, bet į dailę pirmenybę teikia nevilniečiams, kitų specialybių nesimokiusiems neakivaizdiniam skyriuj dažniausiai tenka kartot kursą dėl specialybinių dalykų. Mandatinės (konkursinės) klasės - 4, 8, 9 ir 10.
neravardo
2011 06 05, 19:42
Gal kas zinot kitais metais kaip treciokai mokysis (mes putikai) ar is ryto ar antroje - nuo 12 val?
Vildinga
2011 06 05, 21:45
QUOTE(neravardo @ 2011 06 05, 20:42) Gal kas zinot kitais metais kaip treciokai mokysis (mes putikai) ar is ryto ar antroje - nuo 12 val?  Jei tik siemet istojote, tai priklausys nuo to, i kuria klase pakliusite ar i A ar i B. Stojant i vyresnes klases ziurima, koks vaiku skaicius klasese. Kur vaiku maziau, i ta klase ir pakliuna. Taip kad galite pakliuti tiek i A (mokosi is ryto), tiek i B (mokosi popiet).
ptytukas
2011 12 14, 14:41
Dukra pirmokė, mokosi įprastoj vidurinėj, nors klasė su dailės pakraipa. Tačiau po pamokų dar lanko baletą. Ir va dabar baleto mokytoja mums pasakė, kad vertėtų pagalvoti apie Čiurlionio mokyklos baleto skyrių, nes duomenys jos labai tinkami. Na ji tikrai itin maža ir smulki, labai lanksti, be to, labai dėmesinga. Kaip mokytoja pasakė, tai vaikas kuris ne tik klausosi, bet ir girdi, ką jam sakau. Savo darbu per kelis mėnesius ji beveik pasiekė tas mergaites, kurios lanko baletą antrus metus ir yra už ją vyresnės. Taigi, noro jai netrūksta, gabumų, kaip suprantu - irgi, bet... Ji lygiai taip pat gabi ir dailei, o rinktis tarp vieno ir kito - nenori, nes abu dalykai jai prie širdies. Taip pat ji apskritai yra labai imli mokslams, kalboms, literatūrai (dėl tiksliųjų dar negaliu nieko pasakyti). Taigi, kad nereikėtų atsisakyti stipraus bendrųjų dalykų išsilavinimo ir rinktis tarp dailės bei baleto, kilo mintis, kad geriausia būtų bandyti patekti į Čiurlionio mokyklos baleto neakivaizdinį skyrių. Ar tai įmanoma, jei gyvename Vilniuje? Ar įmanoma suderinti su kitos mokyklos tvarkaraščiu? Ar yra skirtumas tarp gaunamų pamokų neakivaizdiniame ir dieniniame skyriuje kokybės? Ar yra tokie pat egzaminai po kelių klasių? Juolab, kad sutartis su neakivaizdininkais, kiek supratau , sudaroma tik metams. Tai kiekvienais metais reikia stoti iš naujo? Ar tos baleto pamokos būna kasdien? Gal kas galėtų padėti apsisprendžiant?
Subjektyvi
2011 12 15, 09:15
Pažįstamos dukra, pradinukė, dabar lanko baletą. Nuolatinės patyčios ir žeminimas iš vienos nusipelniusios baleto "pedagogės", epitetai ir "žodeliai" - įvairiausio kalibro. Nuo penktos klasės perveda į kitą mokyklą. Pasidomėkite, ar jūsų dukra ištvers ne tik fizinį, bet ir psichologinį krūvį, ar ji pakankamai stipri mergaitė.
QUOTE(ptytukas @ 2011 12 14, 14:41) Dukra pirmokė, mokosi įprastoj vidurinėj, nors klasė su dailės pakraipa. Tačiau po pamokų dar lanko baletą. Ir va dabar baleto mokytoja mums pasakė, kad vertėtų pagalvoti apie Čiurlionio mokyklos baleto skyrių, nes duomenys jos labai tinkami. Na ji tikrai itin maža ir smulki, labai lanksti, be to, labai dėmesinga. Kaip mokytoja pasakė, tai vaikas kuris ne tik klausosi, bet ir girdi, ką jam sakau. Savo darbu per kelis mėnesius ji beveik pasiekė tas mergaites, kurios lanko baletą antrus metus ir yra už ją vyresnės. Taigi, noro jai netrūksta, gabumų, kaip suprantu - irgi, bet... Ji lygiai taip pat gabi ir dailei, o rinktis tarp vieno ir kito - nenori, nes abu dalykai jai prie širdies. Taip pat ji apskritai yra labai imli mokslams, kalboms, literatūrai (dėl tiksliųjų dar negaliu nieko pasakyti). Taigi, kad nereikėtų atsisakyti stipraus bendrųjų dalykų išsilavinimo ir rinktis tarp dailės bei baleto, kilo mintis, kad geriausia būtų bandyti patekti į Čiurlionio mokyklos baleto neakivaizdinį skyrių. Ar tai įmanoma, jei gyvename Vilniuje? Ar įmanoma suderinti su kitos mokyklos tvarkaraščiu? Ar yra skirtumas tarp gaunamų pamokų neakivaizdiniame ir dieniniame skyriuje kokybės? Ar yra tokie pat egzaminai po kelių klasių? Juolab, kad sutartis su neakivaizdininkais, kiek supratau , sudaroma tik metams. Tai kiekvienais metais reikia stoti iš naujo? Ar tos baleto pamokos būna kasdien? Gal kas galėtų padėti apsisprendžiant?
Aš siūlyčiau..ir toliau lankyti paprastą mokyklą..ir baleto užsiėmimus..Į Čiurlionkę spės įstoti bet kada, jei labai gali..Tikrai nėra reikalo skubėti..O su laiku ir dukra ir jūs pati tiksliau sužinosit ko norit..Galbūt dukra po metų dviejų supras, kad ji nori būti daugiau prie dailės..ir į baletą net žiūrėti nebenorės...arba atvirkščiai..Jei bus noras laisvai į 5 klasę galit stoti.. Pas mus panaši dilema buvo..tai mes su vyru nutarėm, kad tegul ji lanko paprastą mokyklą, o baletą, kaip būrelį..Lanko noriai, patinka..O kai reikės rinktis jau į kurią mokyklą eiti į 5 klasę, nes bet kokiu atveju reikės rinktis, nes šiuo metu pradinę lanko..tai tada ir nuspręsim..  ..
ptytukas
2011 12 15, 14:00
Na, mes ir nenorim keisti pačios mokyklos, tačiau baletą lankyti neakivaizdiniame skyriuje Čiurlionio mokykloje būtų turbūt ne pats blogiausias variantas, jei tik jį įmanoma suderinti su pagrindine mokykla. Tiesiog nesinori praleisti šito amžiaus, kai ir vaikas formuojasi fiziškai, ir išmoksta viską lengviau. Juo labiau,kad noras tai didelis. Būrelis, kad ir koks bebūtų, yra tik laiko praleidimui, bet ne rimtam gabumų ugdymui. Du kartai per savaitę po valandą yra per mažai, kad vaikas suvoktų visą baleto rimtumą, ir kad vėliau, jau nuo 5 klasės pasivytų tuos , kurie mokėsi nuo pirmos. Manau, mesti spės bet kada, o va pasivyti gali būti per sunku. Tiesiog nesinori praleisti galimybės atrasti galbūt pašaukimą. Dėl šitos priežasties ir dailę lanko sustiprintą, kur dėsto dailininkai ir kur daug papildomų pamokų, o ne būrelį.
O dėl vaiko stiprumo ir patyčių - sunku pasakyti nesusidūrus su konkrečia situacija, bet kad ji moka už save pastovėti ir atsikirsti, tai jau tikrai.
Tiesiog abiejose temose visi kalba apie dieninį, o va kas tas neakivaizdinis, ir su kuo jis valgomas,- informacijos praktiškai nėra...
QUOTE(ptytukas @ 2011 12 15, 14:00) Na, mes ir nenorim keisti pačios mokyklos, tačiau baletą lankyti neakivaizdiniame skyriuje Čiurlionio mokykloje būtų turbūt ne pats blogiausias variantas, jei tik jį įmanoma suderinti su pagrindine mokykla. Tiesiog nesinori praleisti šito amžiaus, kai ir vaikas formuojasi fiziškai, ir išmoksta viską lengviau. Juo labiau,kad noras tai didelis. Būrelis, kad ir koks bebūtų, yra tik laiko praleidimui, bet ne rimtam gabumų ugdymui. Du kartai per savaitę po valandą yra per mažai, kad vaikas suvoktų visą baleto rimtumą, ir kad vėliau, jau nuo 5 klasės pasivytų tuos , kurie mokėsi nuo pirmos. Manau, mesti spės bet kada, o va pasivyti gali būti per sunku. Tiesiog nesinori praleisti galimybės atrasti galbūt pašaukimą. Dėl šitos priežasties ir dailę lanko sustiprintą, kur dėsto dailininkai ir kur daug papildomų pamokų, o ne būrelį.
O dėl vaiko stiprumo ir patyčių - sunku pasakyti nesusidūrus su konkrečia situacija, bet kad ji moka už save pastovėti ir atsikirsti, tai jau tikrai.
Tiesiog abiejose temose visi kalba apie dieninį, o va kas tas neakivaizdinis, ir su kuo jis valgomas,- informacijos praktiškai nėra...
Dėl neakivaizdinio..gal daugiau informacijos duotu pati mokykla į ją pasiskambinus.. O dėl burelio sutinku..du kartai per savaitę ir tik po valandą mažokai, jei planuojat rimčiau.. Maniškė lanko tris kartus per savaitę po 2-2,5 valandos..Tai sočiai..  ..
QUOTE(ptytukas @ 2011 12 15, 14:00) Na, mes ir nenorim keisti pačios mokyklos, tačiau baletą lankyti neakivaizdiniame skyriuje Čiurlionio mokykloje būtų turbūt ne pats blogiausias variantas, jei tik jį įmanoma suderinti su pagrindine mokykla. Tiesiog nesinori praleisti šito amžiaus, kai ir vaikas formuojasi fiziškai, ir išmoksta viską lengviau. Juo labiau,kad noras tai didelis. Būrelis, kad ir koks bebūtų, yra tik laiko praleidimui, bet ne rimtam gabumų ugdymui. Du kartai per savaitę po valandą yra per mažai, kad vaikas suvoktų visą baleto rimtumą, ir kad vėliau, jau nuo 5 klasės pasivytų tuos , kurie mokėsi nuo pirmos. Manau, mesti spės bet kada, o va pasivyti gali būti per sunku. Tiesiog nesinori praleisti galimybės atrasti galbūt pašaukimą. Dėl šitos priežasties ir dailę lanko sustiprintą, kur dėsto dailininkai ir kur daug papildomų pamokų, o ne būrelį. O dėl vaiko stiprumo ir patyčių - sunku pasakyti nesusidūrus su konkrečia situacija, bet kad ji moka už save pastovėti ir atsikirsti, tai jau tikrai. Tiesiog abiejose temose visi kalba apie dieninį, o va kas tas neakivaizdinis, ir su kuo jis valgomas,- informacijos praktiškai nėra... Pasiskambinkite http://www.cmm.lt/lt/neakivaizdinis-skyriu...ini-skyriu.htmlMKČ meno mokykloje pradines klase palankyti geriausia, nes galima apsispręsti, ar likti, ar rinktis kitą mokymosį būdą. Suderinti dailės šokio ir dar pradinės mokyklos laiką galimybės menkokos, bet bandyti galima. Šiuo metu MKČ dirba pagal tas pačias programas kaip ir visos bendro lavinimo mokyklos. Reikalavimai tiksliesiems mokslams tie patys kaip ir visur. Vaikai "trūksta - plyšta" ir...ridenasi kažkaip pirmyn. Krūviai labai dideli.
ptytukas
2011 12 19, 11:40
QUOTE(Salne @ 2011 12 15, 16:35) Maniškė lanko tris kartus per savaitę po 2-2,5 valandos..Tai sočiai..  .. O kur jūsų dukra lanko? Įdomios visos alternatyvos. Papildyta:QUOTE(Sunute @ 2011 12 15, 16:37) Suderinti dailės šokio ir dar pradinės mokyklos laiką galimybės menkokos, bet bandyti galima.
Na, dailė pas mus yra įtraukta į normalių pamokų tarpą, tiesiog jos pamokų daugiau, o su laiku ir dalykų daugėja. Bet, žinoma, Čiurlionio mokyklos dailės skyriaus krūvio nesiekia. O baletui užsidegimas tik auga - grįžta namo po treniruočių, vėl persirengia baleto rūbais ir mankšinasi pati, neraginama. Kai pavargsta, eina piešt
Žm@nytė
2011 12 22, 12:21
mamytės, kieno mažiukai lanko dailės pal galite atsakraipos 1-ą klasę, gal galite atsiliepimų? sako vilniečiams [čia skaičiau] sunkiau įstoti? kodėl? ar būtinai lankyti minimūzas?
aplamai, kaip jums ir jūsų vaikučiams patinka ten pedagogai, sistema, sutriktūra, kultūra mokymo?
ačiū
QUOTE(ptytukas @ 2011 12 19, 11:40) O kur jūsų dukra lanko? Įdomios visos alternatyvos.  Operos ir baleto teatre..
neravardo
2011 12 27, 21:46
Del neakivaizdinio - pagal istatus, mokykla priima i neakivaizdini tik rajone gyvenancius vaikus. Del stojimo i 1-aja klase dailes skyriuje - mes pvz istojome be Minimuzos - tiesiai "is namu". Manau kad didziaja dali priklauso nuo vaiko gabumu, po to nuo stojanciu vaiku kiekio (kai stojo antra dukra i dailes skyriu, pataikeme ant labai gabiu vaiku bumo, o kadangi priima 50/50 (po lygiai berniuku ir mergaiciu), tai likome "uz borto"). Dabar dukra lanko ketvirtaja klase. Su mokytojais nusiskundimu buvo tik viena karta - ir tai kito klases mokinio tevu poziuriu. Su kita dukra istojome tiesiai i 3-iaja klase. Muzikos skyriuje. Atejome is Antakalnio mokyklos. Tai galiu pasakyti tik tiek, kad pradinese klasese kruvis yra tikrai nemenkas. Dailiukams gal lengviau, nes nera koncertu ir egzaminu - tik perziuros, kuriu metu realiai nieko daryti nereikia, tik pateikti per pamokas padarytus darbus. Va baletukai ir muzikiukai - tikrai begioja, persirengineja, atsiskaitineja ir t.t. ne kiekvienam toks kruvis, bet kiek esu susidurusi, tai tie vaikai, kurie yra tikrai motyvuoti ir dega - puikiausiai su viskuo susitvarko. Mano nuomone - tobuliausia stoti i 1-aja klase, o jei nepavyksta, tada jau i penktaja. nuo pirmos klases - lengviau susigyventi su tvarka, su stiliumi, galu gale su mokytojais. istojus i trecia - ketvirta klase - per daug arti pereinamieji egzaminai, kuriuose jau labai grieztai ziurima i perspektyvas to mokinio sioje mokykloje. Istojus i penktaja klase- danziausiai toks vaikas bus ne vienas nauja istojes. lengviau priprasti prie kolektyvo sykiu. o ir "mandatinis" patikrinimas ne taip arti - tik berods 8 ar tai 10 klaseje - jei klystu pataisykite
Prasau patarimo: Ar verta leisti mergaite i sia mokykla(muzika), jei rugseji jai bus lygiai 6 su puse? Paprastai mokyklai ji tikrai pasiruosusi, bet ar nebus cia per didelis kruvis? Dar keli klausimai: 1.Ar pradinukai turi atskira auksta ar kazkokia dali mokyklos (kur atskiras toletas, rubine jiems ir t.t.)? 2. Kiek kartu per savaite specialybe? 3. Kaip sudaromos klases? muzikantai atskirai? ar ju buna tik viena pirma klase( kitos dailes, baleto)? ar klases dar sudaromos pagal instrumenta-pvz, chorinis dainavimas atskirai. 4. domina chorinio dainavimo specialybe- kokia nuomone apie ja? 5. taip pat fortepijonas- ar cia didele konkurencija? Dekinga uz visas nuomones, tik nerasykit, prasau, kaip ten jums sugadino gyvenima.
QUOTE(note @ 2012 02 24, 17:20) Prasau patarimo: Ar verta leisti mergaite i sia mokykla(muzika), jei rugseji jai bus lygiai 6 su puse? Paprastai mokyklai ji tikrai pasiruosusi, bet ar nebus cia per didelis kruvis? Dar keli klausimai: 1.Ar pradinukai turi atskira auksta ar kazkokia dali mokyklos (kur atskiras toletas, rubine jiems ir t.t.)? 2. Kiek kartu per savaite specialybe? 3. Kaip sudaromos klases? muzikantai atskirai? ar ju buna tik viena pirma klase( kitos dailes, baleto)? ar klases dar sudaromos pagal instrumenta-pvz, chorinis dainavimas atskirai. 4. domina chorinio dainavimo specialybe- kokia nuomone apie ja? 5. taip pat fortepijonas- ar cia didele konkurencija? Dekinga uz visas nuomones, tik nerasykit, prasau, kaip ten jums sugadino gyvenima.  galiu parašyti, kaip apgadina....visiems. Leisčiau vaiką tik į pradines klases. Gauna pagrindus, nėra labai didelės konkurencijos. Mokytojų dauguma padorios. Yra daug galimybių kitų tapti profesionaliu muziku. Kaip jūs ir kur dirbančią įsivaizduojat savo mergaitę, tapusią pianiste-soliste ar chorvede. Pirmuoju atveju - geriausias var. - užsienyje arba koncertmeisterė. II var - muzikos mokytoja. Kiek žinote Lietuvoje pianistų, pragyvenančių iš solisto karjeros ar chorvedžių, pragyvenančių iš vadovavimo chorui. Sėkmės apsisprendimuose.
QUOTE(Sunute @ 2012 02 24, 18:39) galiu parašyti, kaip apgadina....visiems. Leisčiau vaiką tik į pradines klases. Gauna pagrindus, nėra labai didelės konkurencijos. Mokytojų dauguma padorios. Yra daug galimybių kitų tapti profesionaliu muziku. Kaip jūs ir kur dirbančią įsivaizduojat savo mergaitę, tapusią pianiste-soliste ar chorvede. Pirmuoju atveju - geriausias var. - užsienyje arba koncertmeisterė. II var - muzikos mokytoja. Kiek žinote Lietuvoje pianistų, pragyvenančių iš solisto karjeros ar chorvedžių, pragyvenančių iš vadovavimo chorui. Sėkmės apsisprendimuose. Bet jei ji turi negincytina talenta ir jau dabar negali be muzikos? Ar as turiu teise nuspresti, kad is to nepragyvens? O kam vaika varginti per kelias mokyklas, jei sioje vienoje gaus viska? Ir dar atleis nuo pamoku, kai bus koncertai. Kitose vietose tikrai to nera.
QUOTE(Sunute @ 2012 02 24, 17:39) galiu parašyti, kaip apgadina....visiems. Leisčiau vaiką tik į pradines klases. Gauna pagrindus, nėra labai didelės konkurencijos. Mokytojų dauguma padorios. Yra daug galimybių kitų tapti profesionaliu muziku. Kaip jūs ir kur dirbančią įsivaizduojat savo mergaitę, tapusią pianiste-soliste ar chorvede. Pirmuoju atveju - geriausias var. - užsienyje arba koncertmeisterė. II var - muzikos mokytoja. Kiek žinote Lietuvoje pianistų, pragyvenančių iš solisto karjeros ar chorvedžių, pragyvenančių iš vadovavimo chorui. Sėkmės apsisprendimuose.
Kodėl būtinai reikia taip nuvertinti ir visur žiūrėti tik piniginės naudos??.. Jei vaikas talentingas ir jam tai labai patinka, aš kaip tik jį tada skatinčiau daryti tai kas jam prie širdies. Jei žmogus daro tai kas jam patinka ir suteikia didžiulį džiaugsma pinigai patys ateina. Nu negali būti visi teisininkais, verslininkais, nes tipo iš to pragyventi gerai galima..Ne visiems ir teisę ar kokią ekonomiką baigus pasiseka gerai gyventi, nes jie nėra tam skirti ir jų ta veikla nedžiugina, o tai kas nesuteikia džiaugsmo ir pasitenkinimo..tas mažai ir kitokios naudos duoda..tai ar čia gyvenimas??.. Aš jei matyčiau, kad mano vaikui kažkokia srytis įdomi, jis yra gabus, jam sekasi..pats to labai nori ir siekia...tai tik skatinčiau ir padėčiau..  ..Jau geriau būti gera muzikos mokytoja, kuri kaifuoja dirbdama tą darbą, arba pianiste, kuri gyvena ta muzika, negu kažkokiu vidutiniu verslininku ar teisininku, kuriam nemielas tas darbas, ir kuris dirba vien tik tam, kad užsidirbtų. Pilna pas mus tokių žmonių, kurie yra "ne savo rogėse"..ir jie tikrai nėra nei labai laimingi, nei daug kažko pasiekę, ar daug uždirbę..
QUOTE(Salne @ 2012 02 25, 13:28) Kodėl būtinai reikia taip nuvertinti ir visur žiūrėti tik piniginės naudos??.. Jei vaikas talentingas ir jam tai labai patinka, aš kaip tik jį tada skatinčiau daryti tai kas jam prie širdies. Jei žmogus daro tai kas jam patinka ir suteikia didžiulį džiaugsma pinigai patys ateina. Nu negali būti visi teisininkais, verslininkais, nes tipo iš to pragyventi gerai galima..Ne visiems ir teisę ar kokią ekonomiką baigus pasiseka gerai gyventi, nes jie nėra tam skirti ir jų ta veikla nedžiugina, o tai kas nesuteikia džiaugsmo ir pasitenkinimo..tas mažai ir kitokios naudos duoda..tai ar čia gyvenimas??.. Aš jei matyčiau, kad mano vaikui kažkokia srytis įdomi, jis yra gabus, jam sekasi..pats to labai nori ir siekia...tai tik skatinčiau ir padėčiau..  ..Jau geriau būti gera muzikos mokytoja, kuri kaifuoja dirbdama tą darbą, arba pianiste, kuri gyvena ta muzika, negu kažkokiu vidutiniu verslininku ar teisininku, kuriam nemielas tas darbas, ir kuris dirba vien tik tam, kad užsidirbtų. Pilna pas mus tokių žmonių, kurie yra "ne savo rogėse"..ir jie tikrai nėra nei labai laimingi, nei daug kažko pasiekę, ar daug uždirbę.. Nebūtinai piniginės naudos, bet svarstyti galimybę išgyventi iš profesijos būtina. visa bėda yra tai, kad čiurlionkė auklėtinius taiko į "vienas roges" (ruošia solistus, atlikėjus, visa sistema čiurlionkė - LMTA neruošia pedagogų arba tai labai epizodiniai kursai), o realybėje jaunuoliai pakliūna į visai kitas "roges". Dar išduosiu paslaptį: yra svajojančių pripažintų ir talentingų Lietuvoje dirbti kad ir santechniko darbą - taip išvargę nuo emocinio krūvio. Atrasti save galima ir džiaugtis tuo atradimu įmanoma, tik reikia žinoti, kad Lietuvoje iš to džiaugsmo užteks duonai, sviestui nebe. Pianistei "gyvenančiai ta muzika" ieškokit pasiturinčio vyro  Pianistė, kuri dirba pedagoginį darbą ir retsykiai sudalyvauja kamerinėje programoje pragyventi gali
|
|