dangelite
2009 11 16, 22:59
Sveikos mamytės ir sveiki tėveliai, atidariau šią temą, nes kažkaip neradau pakankamai informacijos į savo klausimus. Auginu dvejų metų sūnelį, pati rūpinuosi juo namuose. Vaikutis pakankamai imlus, tačiau dažnai lankydamiesi viešose vietose, kaip pvz mokyklėlės, pasigauname visokių virusiukų. Norisi savo vaikutį išmokyti visokių įdomių dalykų, bet prisipažinsiu, tiesiog trūksta fantazijos. Nepasisekė mano vaikučiui  . O dienų dienas žaisti mašinytėmis ir skaityti knygeles jau nusibodo  . Būtų smagu, jei pasidalintumėt mintimis, ką įdomaus galima nuveikti namuose. - Ką žaisti? Kokius žaidimus, kad nereikėtų šimtukų įv.žaislams leisti. - Kaip lavinti ir ugdyti? - Pvz kaip ir kokių dainelių ar kažko panašaus mokinti? (Maniškis dar kalba "paukščių kalba")? Iš anksto sakau AČIŪ visiems pasisakiusiems.
dangelite
2009 11 17, 13:57
Na as papasakosiu, ka mes veikiame namuose... Sunelis megsta zaisti masinytemis, tai ratu jas surikiuoja, tai eilute ir vis burzgia kokia valanda. Karts nuo karto liepia man masinele pavaziuoti. Dar issitraukiame flomasterius ir "piesiame" visokius ratukus ir keverzones  Bandeme lipdyti plastelinu, bet ziuriu, kad cia as pati daugiau lipdau nei jis pats. Kartais pazaidziame su kokiais zaisliukais, medinemis kaladelemis boksta pastatom, sugrudame kaladeles i zaisline sraige, pasukame vilkeli.... Paspardome namuose kamuoli... Viska kas duzta teko paslepti is akiracio  Dar paskaitome knygeles. Bet jau po truputi viskas pabosta, vaiksto mazasis po namucius ir zirzena, nei to, nei ano nenori.... Taigi va kokia situacija
sraigiuss
2009 11 25, 01:02
Vienmečiai, tie mūsų vaikučiai  O kaip su dėlionėmis, ar nemėgsta žaisti? Mums tai visokios dėlionės, kaladėlės patinka. Mėgstam piešti, rašyti  Knygutes skaitom. Su lėlytėmis žaidžiam. O kur dar supynės, arkliukas, juk visus draugus (žaislus) kol pasupi ir t.t. Kad tos veiklos tikrai yra įvairios, tik, kad dienos labai trumpos
sraigiuss
2009 11 25, 11:23
QUOTE(sraigiuss @ 2009 11 25, 02:02) Vienmečiai, tie mūsų vaikučiai  O kaip su dėlionėmis, ar nemėgsta žaisti? Mums tai visokios dėlionės, kaladėlės patinka. Mėgstam piešti, rašyti  Knygutes skaitom. Su lėlytėmis žaidžiam. O kur dar supynės, arkliukas, juk visus draugus (žaislus) kol pasupi ir t.t. Kad tos veiklos tikrai yra įvairios, tik, kad dienos labai trumpos  Pamirsau parasyti, dar labai megstam dirbti prie kompiuterio, kai niekas nemato
Deimike
2009 11 28, 15:25
QUOTE(dangelite @ 2009 11 17, 14:57) Na as papasakosiu, ka mes veikiame namuose... Sunelis megsta zaisti masinytemis, tai ratu jas surikiuoja, tai eilute ir vis burzgia kokia valanda. Karts nuo karto liepia man masinele pavaziuoti. Dar issitraukiame flomasterius ir "piesiame" visokius ratukus ir keverzones  Bandeme lipdyti plastelinu, bet ziuriu, kad cia as pati daugiau lipdau nei jis pats. Kartais pazaidziame su kokiais zaisliukais, medinemis kaladelemis boksta pastatom, sugrudame kaladeles i zaisline sraige, pasukame vilkeli.... Paspardome namuose kamuoli... Viska kas duzta teko paslepti is akiracio  Dar paskaitome knygeles. Bet jau po truputi viskas pabosta, vaiksto mazasis po namucius ir zirzena, nei to, nei ano nenori.... Taigi va kokia situacija  Maniskis sokineja ant guminio kamuolio, ant arkliuko guminio, zaidzia masinytem, ziuri teletabius ar kitus filmukus, pasiema koki namu rakanda ka nors sugalvoja veikti, sedi pasislepes uz vezimuko, skaitom knygeles, mozaikas kaisom, meskeriojam is deliones su magnetukais, kaladeles deliojam, kamuoliuku zaidziam, i lauka einam. kartais irgi slankioja po kambari matau, kad neranda kuo uzsiimti, tai as zaislus pakavoju atskiromis dezutemis ir karts nuo karto pakeiciame, tada vel is naujo susidomi senais zaislais. Taip ir leidziame dieneles.
dangelite
2009 12 02, 21:06
Aciu labai visoms pasisakiusioms.  Ir mes dieneles namie leidziame vieni... ypac dabar, kai baisu net nosi kazkur i viesuma iskisti. Ir gaudome kiekviena momenta, kai tik nelyja, begame is karto i lauka... net ir sloguodami ar pakosedami. Dar karta aciu visoms ir laukiu nauju pasisakymu bei siulymu.
Mes labai daug ką darom kartu, paklot ,lovą padeda,darom pusryčius kartu, imam kiaušinį, ji beria petražolių, kepam, leidžiu išsirinkt arbatą, pati išima pokutį, labai mėgsta cukrų dėt, bet dabar tik su medum geriam... žaidžiam su kėgliais, piešiam su pieštukais, piešiam su akvarele, dėlioja kladėles, žaidžia su indukais, su lėlytėm, nurenginėja, migdo, supa, vežioja vežimuke, einam tvarkytis, padeda man šluot, padeda sudėt rūbus į skalbimo mašiną, padeda juos išimt ir padžiaut... į vakarą kokie nors šokiai pokiai būna, jei koks muzikinė programa per TV,arba jungiam mūsų šokančią/grojančią karvę, ar slėpynės, ar su šuniu žaidžam,kamuoliuką mėto,poto jau pasakas skaitom... dar paskutiniu metu mėgiamas užsiėmimas-lipdukai, čiut spėju pirkt, bet perku tuos storesnius,kur daug kartų galima lipdyt, dar dėliones dėliojam, labai dauk ką reikia kartu daryt, bet ir viena moka pažaist
*zvaigzdele*
2010 01 27, 10:20
Galima kokia diena ir liftu pasivazineti po visus aukstus. Arba mano dukrelei labai patinka vaziuoti autobusu, tai kaip isedam i koki, tai nuo pradzios iki galo ir atgal vaziuojam, labai smagi ir nebrangi atrakcija
Nuo vaiko priklauso, vienam patinka piesti, kitam delioti kazka, treciam knygutes skaityti (tai reiskia vartyti ir burbuliuoti sau po nosyte)  ir t.t.
LURDUTE
2010 03 23, 18:52
QUOTE(*zvaigzdele* @ 2010 01 27, 11:20) Galima kokia diena ir liftu pasivazineti po visus aukstus. Arba mano dukrelei labai patinka vaziuoti autobusu, tai kaip isedam i koki, tai nuo pradzios iki galo ir atgal vaziuojam, labai smagi ir nebrangi atrakcija  Kaip cia suprasti zaidimu???Nepykit,bet juokinga cia istorija Liftas plius autobusas  nesu girdejusi... Mes irgi darom panasiai kaip ir KULKA,bet dar as iskarpau ir klijuoame tad ant langu pvz menulis,zvaigzdutes ir ttt arba ant lapo,plastelinas irgi megstamas,lelytes,kaladeles,lego,dainos,sokiai,gyvunu parodija ir tt cia tiek daug gali viso zaisti,kad kartais sveikatos nera
mes panasiai zaidziame kaip ir jusu vaikuciai. Gal kas zino koki zaidima kaip lavinti kalba, nes nelabai nori kalbet, visai nekartoja. Gal ir kvailai cia uzsinorejau, bet jau nebezinau ko griebtis.
CiaRuta
2010 04 29, 16:54
QUOTE(*zvaigzdele* @ 2010 01 27, 11:20) Galima kokia diena ir liftu pasivazineti po visus aukstus. Arba mano dukrelei labai patinka vaziuoti autobusu, tai kaip isedam i koki, tai nuo pradzios iki galo ir atgal vaziuojam, labai smagi ir nebrangi atrakcija  Na nepykit, bet labai prajuokino
dragune
2010 06 22, 20:27
mano vaikytis labai megsta burbulus pusti, galetu kasdien juos pusti, dar prisirisam daug masinyciu ir vazinejam po kambarius kaip su traukiniu, ziurinejam knygeles su gyvunais ir kitokiais piesiniais, piesiam kringelius visokius, megsta padeti man skalbinius dziaustyti, megsta siurbti kartu, "padeda" valgyti gaminti, megsta zaisti su virtuves rakandais visokiausiais, dainuojam daineles su gestais ( katu katu katutes, du gaideliai ir kitokias), isijungiam muzika ir sokam, jis bando kartoti ivairius judesius mano, labai linksma buna  , megsta zaisti su vandeniu, pripilu i baseiniuka truputi vandens patiesiu po apacia ranksluosti, ir jis laimingiausias vaikas buna, gaudo zuvytes primeta daiktu viskokiu ir tt  , labai megstam lauke pasivaikscioti ir lauko zaidimus pazaisti, zodziu daug visokio veiksmo veikiam, cia tiek neprivardinau
bbbituteee
2010 07 17, 20:36
Mano pirmagimiui buvo sunku su usiemimu, tad mus isgelbejo gimes broliukas. pirmus metus dar sunkiau buvo, o jau paskui susesdavo kartu ir zaist, galedavo valandu valandas kartu zaist ir rasdavo ka ir su kuo, o ko tik neprisimastydavo  man neteko nei slepyniu, nei su masinytem kartu zaist, nes po ju zaidimu laiko uztekdavo tik bardaku tvarkymam visa diena.ir kai sese atsirado ir tas pats buvo, tik va dabar kai jau didesne tai jau nebelabai idomu jai stumdyt su broliais masinytes, bet ji randa kuo usiimt, bandziau pasakas sekt tai visi trys tik juoktis pradejo, bandziau kartu piest, tai pasake mama ar tu neturi ka veikt  net tik gimusiai dukrytei dar kai kudikis budavo tiek vyras tiek as bandem lopsines dainuot, tai ji tik ziuredavo akis isputus ir kol nenustodavom dainuot tol neuzmigdavo  nors vyras buves dainininkas  tad tikrai ne del balso  ir dabar maniskei idomiau su manim valgyt ruost, rubus dziaut, kambarius siurbt, paskui pati pasikviecia mane pas save i kambari arbateles atsigert, plastm,asinem bandelem pavaisina  tada uzdedu muzikos, ji dainuoja labai megsta dainuot megdzioja per televizoriu matomus daininikus, piesia, einam po parduotuves pasivaiksciot.nors jai dar tik 2,4m bet kazkaip zaisliukai jau senai nebetraukia net deliones , jai geriau peizot sienas namuose, patvarkyt spintas ilindus, mano batus isimatuot, o tie zaislai tai buve nebuve
mergicka393
2010 10 13, 09:32
Sveikos mamtytes, maniskei 2 metukai, ji nezaidzia su zaislais isviso, tik tvarkas daro spintelese, stalciuose, batus matuojasi. Visur padaro tvarka. Bandziau su ja uzsijimti paziureti paveiksliukus, bet ji net nenusedi vietoje, nebezinau ka ir daryt. O juudrumas didelis ir nieko neklauso manes.Pagelbekti mamytes, ka tokiu atveju daryt>?
Renata_Bo
2010 10 28, 12:50
2 metu vaikuciui labai svarbu buti seimos nariu, beebejo reikalingi zaidimai su zaisliukais, bet neka svarbesni yra buities uzsiemimai, pvz, padeti mamai plauti indus, serviruoti stala( padeti serveteles galima), maisyti salotas, siurbti, sluoti itp. Butina pagirti po atlikto darbelio.Tokie uzsiemimai padeda vaikuciui vystytis net daugiau nei paprasti zaidimai ir jaustis dalimi kazko labai svarbaus.
QUOTE(mergicka393 @ 2010 10 13, 09:32) Sveikos mamtytes, maniskei 2 metukai, ji nezaidzia su zaislais isviso, tik tvarkas daro spintelese, stalciuose, batus matuojasi. Visur padaro tvarka. Bandziau su ja uzsijimti paziureti paveiksliukus, bet ji net nenusedi vietoje, nebezinau ka ir daryt. O juudrumas didelis ir nieko neklauso manes.Pagelbekti mamytes, ka tokiu atveju daryt>?  Po trupučiuką pratinti. Bet kad tai taptų įpročiu - pvz. po pusryčių kasdien ar kada jums patogu. Maniškei labiau patiko mamos žurnalai (pvz. "Tavo vaikas" - topas!) nei vaikiškos knygutės, tik po to prie jų po truputį perėjom. Ir labai gerai knygutės "su funkcijom" - ką nors pačiupinėti, patrinti, pasukioti. O tvarka labai geras dalykas
*Amberr*
2010 11 08, 23:54
QUOTE(CiaRuta @ 2010 04 29, 05:54) Na nepykit, bet labai prajuokino  Geras QUOTE(mergicka393 @ 2010 10 12, 22:32) Sveikos mamtytes, maniskei 2 metukai, ji nezaidzia su zaislais isviso, tik tvarkas daro spintelese, stalciuose, batus matuojasi. Visur padaro tvarka. Bandziau su ja uzsijimti paziureti paveiksliukus, bet ji net nenusedi vietoje, nebezinau ka ir daryt. O juudrumas didelis ir nieko neklauso manes.Pagelbekti mamytes, ka tokiu atveju daryt>?  Pas mus irgi panasi istorija  visi mano aukstakulniai jau issimatuoti ir kosmeticka perkraustoma ko kelis kartus per diena
mergicka393
2010 11 09, 17:08
QUOTE(*Amberr* @ 2010 11 09, 01:54) tikrai baisu darosi.
rennate
2010 11 11, 00:49
Ka labiausiai megstam kartu veikti, tai skaityti knygeles ir sokti Dar versti kambarius, kraustyti stalcius, piesti, bet kol kas idomiau ant sienu ar grindu  Bet planuojam pirkti dideliu lapu, nes su mazais beda  ir leliukisku flomasteriu ar kreideliu,kad karts nuo karto butu galima ir paragauti  . Ka dar veikiam  Susitinkam su draugais, ziurim TV  , einam i lauka. Kol kas dar vienas nezaidzia, puzliu nestato, nes dar 2m. nera, bet tikiuosi vis daugiau veiklos namie atrasim, nes visa ziemuze pries akis Papildyta:QUOTE(mergicka393 @ 2010 11 09, 18:08) tikrai baisu darosi.  Va, tie aukstakulniai ir mano nepaliekami ramybeje  Tik susidedu i spinta ir vel girdziu parkauksi su vienu batu  Kosmetika krausto, kol sedi ant puodo, tai daug ko netekau  aisku pati kalta O pagrindinis musu uzsiemimas dabar- mokomes kalbeti
wyturelis
2010 11 23, 09:53
QUOTE(*Amberr* @ 2010 11 09, 00:54) pas mus lygiai tas pats
babajoska
2011 10 17, 18:56
1. Žaidzia su tais kur dėlioti formeles į atitinkamas skylutes. bet jau senai turi, tai lengvai sudeda. 2. Dabar susidomejus medinemis delionemis. 3. Dar pašokam, muzikėle pasileidę. 4. Bandau mokinti ,,mankstos", kurią darželyje užmačiau: kaip vaikšto meškutė? o kaip kiškutis? o kaip varlytė? galima gi visokių gyvūnėlių prigalvoti. Bet ant meškutės užstrigom, nesiseka kol kas svorio nuo kojos ant kojos perkelti. 5. Visokia buitinė ,,pagalba": lovos paklojimas, atnešk, prašau, nunešk prašau, šluojam, gėlę palaistom, dulkes valom kiekviena su savo skuduriuku. Matau, kad jai smagu. 6. Bokštus visokius su kaladėlėmis statom, griauti patinka. 7. Puoštis patinka. Mano naktinukai jai kaip puošni suknia, skarelės visokios ir pan. 8. Spintos stalčiuje duodu pasikuisti. 9. Slėpynių žaidžiam. Pupa nemoka slėptis, bet mėgsta mane rasti. Aš pasislėpiu ir sakau ku-ku kol mane randa, tada abi paklykiam iš džiaugsmo ir vėl slėpiuosi  10. Į lauką.
babajoska
2011 10 17, 19:49
11. Dar turim tokį penalą, į kurį susidėjom vieno PC neseniai dalintas monetas su krepsininko atvaizdais, šiaip visokių smulkmenų, tai ji mėgsta viską po vieną išimt ir išmėtyt. Gaila, kol kas nesiseka išmokti sudėti atgal  Dęl šitos priežasties kol kas paslėpiau sagų dėžutę, kur buvo atrinktos didesnes spalvotos sagos. Mielai su jom žaistų, dėliotų ir rūšiotų, bet pamatytumėt kambarį po to
Kadangi auginu 2,5metų berniuką, tai mums pirmoj vietoj yra žaidimai su mašinėlėmis  . Taip pat mėgstam LEGO (statom bokštus, pilis, kuriam savo mašinas, traukinukus  ). Kiekvieną dieną kažką piešiam.... trumpai tuo užsiima, bet piešimo priemonės būna pajudintos  Karpyt dar nekarpom, bet iškarpytas detales suklijuojam ant lapo - įdomi kūryba gaunasi Kai norisi ramiau pabūt, tai labai mėgstam žaisti stalo žaidimus: puzzle (ir medinės dėlionės, ir dėlionės iš 2-4 dalių), mozaika, naujas atradimas - LOTTO žaidimai. Ir žinoma, kad skaitom KNYGUTES Iš namų ruošos darbų, tai patinka padėt sudėt skalbinius į skalbimo mašiną, o kai išsiskalbia, tai neša po kelis rūbus, kad padžiaučiau Ir dar vienas laaaabai smagus užsiėmimas yra vaikiškų kojinių rūšiavimas - porų suradimas Ir į lauką stengiamės išeit kiekvieną dieną.
o skaiciukus ir laikroduka pazinti mokote?
[quote=Cerni,2011 10 28, 12:34] Ir dar vienas laaaabai smagus užsiėmimas yra vaikiškų kojinių rūšiavimas - porų suradimas O sita mintis man labai patiko, pabandysiu savo pupai pasiulyti  , aciu
dovilisimo
2011 12 20, 16:35
Mano jau greit busimas dvimetukas namie kol kas daugiau laiko praleidzia nei darzelyje, nes istisai serga, tai si problema man labai aktuali. Mes taip pat prisigalvojam ivairios veiklos, bet juk mamai reikia ir susitvarkyti ir valgi pagaminti, tai tenka jam vienam pazaisti. Zaislai jau senokai pabodo (nieko per sventes gaus nauju vel bus ramu truputi)  bet dabar superinis ziadimas su didele deze, iskrausciau tikrai didele deze, i ja telpa jis pats, ir nespejau ismesti kol miegojo pietu miegelio. Atsikeles pamate ja perverte ant sono, ilenda ir sedi ten, pristempe zaislu, pagalviu, ten jo namas, vis atsiveda ir mama i ,,nameli" pasisveciuoti;) Kol kas 3 diena vaikas ramus ir uzsiemes. Leidziu paisyti ant jos, klijuoti lipdukus, tai laimingas:)
laimyna
2011 12 31, 13:31
mano suneliui , 2 metai ir menuo. asmenybe auga ojojoi. prasidejo ,,cia mano,,. ,,neduosiu, nenoriu,,. mums didziausias dziaugsmas masinos. tai ko tik neprisigalvojam. eidami pasivaiksciot skaiciuojam laiptus, medzius, masinas. sakom kokiu spalvu masinos ir t.t.
Auksuole
2012 01 22, 20:00
Mano dukrai 1 metai ir 10 mėnesių. Po poros savaičių pradės lankyt lopšelį, tikiuosi gerai seksis Kol kas daro panašiai ką jau ir kiti vaikučiai  Visada padeda "gaminti" valgyti, tai supjaustytas daržoves sudeda, tai pamaišo salotas, tai prieskonių įberia  Buvau ištraukus play doh plastiliną, bet dar nesuprato kam jis skirtas. Turiu medinius karoliukus verti ant virtuvės, kartais paprašo verti, bet neilgai susikaupus pabūna dar. Labai mėgsta kai tėtis piešia gyvūnus, ji paskui viską užspalvuoja  Varto knygutes, dėlioja figūrėles pagal formas į skylutes. Migdo meškučius  Mašinytės visai neįdomios, nors turim keletą  Iš įdomesnių, maniškei mėgstamų žaislų: Senukuose pirktas "bokštas". Mėgsta statyti vieną ant kito, kol sugriūna.  Dėlionė pirkta Imdeco, Djeco firmos labai daug gražių yra. Dar kitokių turim  Ir Lego Duplo yra pats mėgstamiausias užsiėmimas. Bet labiau mėgsta visus gyvūnus, žmogeliukus, nei kaladėles.
|
|