Man daktare uzdave namu darba
Mielos mamytes
Man daktare uzdave namu darba
as zymedavau 3 kartus dienoj, ryte tik pabudus, per pietus, kaip tik ir pailsedavau, na ir vakare pries miegeli, po valanda laiko.
Kriaka, o kokiu budu zymedavai?Ar kai leliukas sujuda ir dedi bruksniuka,ar kokiu nors kitokiu budu.Gal buvai susigalvojusi koki nors savo zymejima sutartiniais zenklais?
kai laukiausi pirmo lialiaus kiekvieną dieną 10 valandą ryto guldavausi ant kairio šono ir pusę valandos žymėdavau: stiprus spyris brukšniukas, silpnas - taškas.
sveikutės
aš judesius tiek su pirmu tiek dabar žymiu bet kokiu laiku pusę val.tik skirtumas tas kad su pirmu vaikeliu liepė žymėti kas dieną, o dabar du kartus per savaitę užtenka. Laikas nesvarbu, tik jei per pusvalandį sujuda tik 5k. tai reikia dar pusvalandį žymėti, nes būna kad lelius tuo laiku užmiega. Bet juk jau žinom laiką kada vaikutis daugiausia juda, tada ir gulk ant kairio šono Tik va, kai su pirmąja žymėjau tai kažkaip labiau žinojau kada rutuliukus piešti(apsivertimus) o dabar kažkaip nebesuprantu ar čia rutuliukas ar ilgas brūkšnelis sekmės
mes tai savo knygoje turim tokį lapą, kur valandos surašytos ir mums reik tik pasirinkti kada skaičiuoti judesius, o tada ties ta valanda skaičių įrašyt
bet fainiau, kai su tokiu super aparačiuku leliuko širdelę klauso
As zymedavau nuo 28-os savaites kiekviena diena po du-tris kartus. Dazniausiai po valanda-bet jai priskaiciuodavau daug judesiuku per trumpesni laika, tai ir nebelaukdavau valandos pabaigos.Zymedavau taip: taskelis-bet koks judesiukas, Bruksnelis-spyris, skrituliukas-apsisukimas.
Na kad ispiria, tai suprantu, bet kazkaip man nelabai aishku, kada apsiverchia ir ishvis iki kokios savaites lialius dar turi vietos vartytis?
labas
As turiu jau viena leliuka:O jam jau trys. Skaiciuodavau du kartus dienoje ir viena tik uzrasyravau ir zenklai nepasikeite lyg..dabar jau laukiu ant dienu antro..te skaiciuoju irgi du kartus ir viena uzrasau, o gyd tik paklausia ar gerai juda kiek ir visas net neziuri i ta lapa:( Nezinau ar cia gerai, bet paskutini karta klause leliuko pilvuke tonus ir viskas buvo neblogai. Tik kad va paskutinem dienom tinginukas pasidare, juda, bet ne taip kaip 30 sav. anksciau trode visus sonkaulius nuspardys:)) dabar normas atitinka, bet tik tiek...
Neseniai buvau pas gydytoja, tai ji irgi liepe skaiciuoti judesiukus. Mums jau 33sav., bet sake, kad galima skaiciuoti nebutinai atsigulus, galima ir atsisedus, paciu aktyviausiu leliukui metu, kad butu idomiau skaiciuoti. Ir uztenka viena karta per diena.
Man gydytoja sake paskaiciuoti 1k. i diena po 15minuciu..Jei suskaiciuoji bent 5 judesiukus-vadinasi viskas liuks
Sveikos,
Butent kad tie judesiukai i pabaiga visai keiciasi
Man visai apie jokį žymėjimą gydytoja nesakė, tik klausia visada ar judesiukus jaučiu, o jaučiu tai tikrai
AS skaiciuoju 10 smarkiu judesiu per 12 val. Nesvarbu guliu, vaikstau ar dar ka veikiu, svarbu, kad judesiai ryskus ir pavieniai butu. Ir ypac svarbu i nestumo pabaiga skaiciuoti, kai mazyliai aptingsta.
Sveikutes.
Viename zurnale nestukems skaiciau, jog yra mamu, kurios is vis nejaucia mazylio judesiu net iki 22 savaites. Tai gal neverta dar labai pergyventi?
Na kai as laukiuos manasis pilvuzas labai nakty duodavosi, o diena budavo ramutele, tik rytais pasilabindavo ir vsio.
Pabandysiu Jus nuramint
Nu nepergyvenk kad isoreje nesimato. Iki 24 sav. judesiai nereguliarus. O ypac iki 22 sav. jie gali atsirasti ir vel pranykti. Dziaukis kad viduje jauti, o po to dar prisiziuresi, pamatysi...
Labai aciu uz zinutes.
Labai dekui.
Dar savaite pries (dabar turim 35 sav) galvojau, kad maniskis niekada nemiega, duodavo atsipalaiduot retkarciais, bet seip pilvas pastoviai i visas puses judejo:) o dabar kazkaip pradejo vis dazniau tinginiaut, nerimas irgi mane apeme, gyditoja liepe skaciuot
Man tai kazkaip neramu darosi, toks vaizdas kad judesiukai svelneja. Atrodo, kad apie 23 savaite tie judesiukai daug stipresni buvo, gal sakau del to, kad daugiau vietos leliukas turejo? o gal cia as pripratau ir spyrio stiprumo nebejauciu
as irgi skaiciuoju, kai lelius atsibudes, ne kai pusiau miega, tai uzknisa laukt, kad pazymet
QUOTE(Aura* @ 2005 08 12, 10:24) Man tai kazkaip neramu darosi, toks vaizdas kad judesiukai svelneja. Atrodo, kad apie 23 savaite tie judesiukai daug stipresni buvo, gal sakau del to, kad daugiau vietos leliukas turejo? o gal cia as pripratau ir spyrio stiprumo nebejauciu bet juk leliukui daugiau vietos buvo
Sveikos mamytes...
Mums jau 26sav.Man atrodo,kad mazius pakankamai juda,bet niekada neskaiciavau,nes nezynojau kad tai reikia daryti.Bet nuo sios dienos pradesiu skaiciuoti. Aciu kas paskelbe sia tema,man tai buvo naujiena
nesuprantu gal kas man paaiskintu liepe skaiciuti judesiukus,ryte per pietus ir vakare, kai tik susiruosiu tai tie judesiukai kaip tycia sustoja ,tai kaip man juos paskaiciuti ,buna kad vaikas ir visa valanda ramus gal cia kazkas nenormalaus ,gal jis turi visa diena spurdeti paaiskinkit kas nors , nes tai mano pirmas vaikas bijau kad kas blogai nebutu.
Šiaip jau pas mus poliklinikoj visoms nėščiosioms nuo 30 savaitės duoda judesių skaičiavimo lentelę su visais paaiškinimais kaip skaičiuoti,kaip žymėti ir kada reikia susirūpinti.Jeigu per dieną (pvz.nuo 9 val ryto iki 21 val vakaro)suskaičiuoji 10 judesių-viskas gerai.Į pabaigą nėštumo aš daugiau ir nesuskaičiuodavau,labai retai jis ten krebždėjo.
aš irgi nežinojau, kad reikia skaičiuoti... turbut anksti, nes mums tik 20 sav. judėsiai prasidėjo prieš savaite, lėktuve
girdėjau, kad kai moteris pajunta pirma judėsį, reiškia, neštumas įpusėjo be to, skaičiau, kad nerimauti reikia, jei per parą vaikelis nei karto nepajudėjo. QUOTE(oksanan @ 2005 09 05, 10:37) nesuprantu gal kas man paaiskintu liepe skaiciuti judesiukus,ryte per pietus ir vakare, kai tik susiruosiu tai tie judesiukai kaip tycia sustoja ,tai kaip man juos paskaiciuti ,buna kad vaikas ir visa valanda ramus gal cia kazkas nenormalaus ,gal jis turi visa diena spurdeti paaiskinkit kas nors , nes tai mano pirmas vaikas bijau kad kas blogai nebutu. Nepergyvenk šitaip,viskas čia gerai.Pvz.aš jeigu ryte nepavalgau,tai atrodo kad vaikiukas pilvą aukštyn kojom apvers,o tik pavalgau ir nurimsta valandžikei.Po to vel pradeda vartytis tik ramiau.Čia kiekvienam individualiai.Tu atsigulk ir paglostyk pilvuką pamatysi kaip mažylis atsakys tuo pačiu ir dėk brukšniuką.Gal jis tavo ramesnis,pakalbėk su juo ir pamatysi kaip pradės judėti.
dekoju kad atsakete,siek tiek ramiau pasidare,tikiuosi viskas bus gerai nebedaug jau liko.
O man daktaryte neliepe skaiciuoti judesiuku, tai to ir nedarau, beto labai gerai jauciu vaikelio judesius.
[FONT=Arial]
Aš skaičiuoju judesiukus nuo 32 savaitės, davė daktarė lapą spec, ten viskas nubraižyta surašyta, belieka datą įrašyti judesiukus žymėti ir jų bendrą skaičių parašyti
man pradėjo judėti nuo 16 sav po truputį o nuo 18 sparčiai, tačiua tai enreiškia, kad jei vėliau pradeda tai blogai
as judesiu neskaiciuodavau ir nieks man ju skaiciuot neliepe
As pradejau skaiciuot judesiukus nuo 36 sav.
Man davė tokį spec. lapą ir liepė skaičiuoti judesiukus kiekvieną dieną nuo 9 val. ryto. Kada kūdikėlis sujuda 10 kartą laiką atžymėti lentelėje.
Blogai tik tai, kad kai guliu paprasta skaičiuot judesius, o kai kažką veikiu sunkoka suskaičiuot kiek kartų sujudėjo.
man vakar irgi liepe skaiciuoti leliuko judesiukus
Man skaičiuoti liepė tik nuo 32 savaitės.
Tik tiesą pasakius nelabai suprantu, kada leliukas ten vartosi. Silpni judesiai aišku, stiprūs - irgi. O Vartosi??? Man atrodo, kad aš jokio vartymosi nejaučiu. Ar taip gali būti?
Man liepė skaičiuoti nuo 28 savaitės, kas dieną reikia suskaičiuoti 10 judesiukų ir padėti pliusą prie tos dienos, užrašius dar ir laiką, kada jau tuos 10 judesiukų suskaičiavau... Beja tarp judesiukų turi būti poros minučių pertrauka, nes jei malasi ištisai, tai čia skaitoma kaip vienas judesiukas
Sveikutes
QUOTE(zika1 @ 2006 01 15, 20:03) Sveikutes Viskas labai teisingai.
Mums 17 savaiciu ir jau pradejom jausti judesiukus
pirma kart
nieko neskaiciavau
Mums judesiukus liepe skaiciuoti nuo 32 sav.Tik po pusvalandi per diena ir kad butinai butu nors 5 judesiukai.O siandien buvom pas gydytoja,mums jau 36 sav.,tai liepe skaiciuoti po pusvalandi ir jau du kartus per diena.
Tik nelabai suprantam kodel reikia nuo dabar skaiciuoti dukart dienoj,o ne viena kaip ansciau QUOTE(laurrike @ 2006 01 16, 21:12) Nu taip jei judesiuku nera,tai aisku kazkas negerai.Bet mano maziukas juda kaip velniukas,net pilvas sokineja Man atrodo kad kiekvienas gydytojas vis skirtingai liepia judesiukus skaiciuoti,todel nemanau kad kazkas blogai jei reikia du kartus per diena skaiciuoti. |