Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lėliuko judesių skaičiavimas ir žymėjimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
meile
Mielos mamytes nestuke.gif !
Man daktare uzdave namu darba smile.gif .Kiekviena diena turiu skaičiuoti tam tikru laiku judesius.Mums jau yra 29 sav. ir judam kada tik sugalvojam 2.gif .Tad parasykit kada ir kaip jus zymites tuos judesiukus.Smagiu spyriuku jusu sonkauliukams clap_1.gif !
Kriaka
as zymedavau 3 kartus dienoj, ryte tik pabudus, per pietus, kaip tik ir pailsedavau, na ir vakare pries miegeli, po valanda laiko.
meile
Kriaka, o kokiu budu zymedavai?Ar kai leliukas sujuda ir dedi bruksniuka,ar kokiu nors kitokiu budu.Gal buvai susigalvojusi koki nors savo zymejima sutartiniais zenklais?
taja:)
kai laukiausi pirmo lialiaus kiekvieną dieną 10 valandą ryto guldavausi ant kairio šono ir pusę valandos žymėdavau: stiprus spyris brukšniukas, silpnas - taškas. biggrin.gif Dabar jau 34 savaitės nėščia su antruoju ir nieko neskaičiuoju, nes nėra laiko, noro, o ir gydytoja nieko nesakė. biggrin.gif Bet jei turi laiko būtinai skaičiuok ir užsirašinėk aš dar ir dabar kartais išsiimu tą lapelį ir džiaugiuosi kaip judėjo mano mažius (tiesa dabar,išlindęs, jis juda šimtą kartų daugiau) nestuke.gif
renatama
sveikutės
aš judesius tiek su pirmu tiek dabar žymiu bet kokiu laiku pusę val.tik skirtumas tas kad su pirmu vaikeliu liepė žymėti kas dieną, o dabar du kartus per savaitę užtenka. Laikas nesvarbu, tik jei per pusvalandį sujuda tik 5k. tai reikia dar pusvalandį žymėti, nes būna kad lelius tuo laiku užmiega. Bet juk jau žinom laiką kada vaikutis daugiausia juda, tada ir gulk ant kairio šono biggrin.gif . O savo kažkokių žymėjimo ženklų tai ir neišradinėjau, juk yra spec. žymėjimai, p/l kuriuos gydytojai žiūri kaip lelius juda.
Tik va, kai su pirmąja žymėjau tai kažkaip labiau žinojau kada rutuliukus piešti(apsivertimus) o dabar kažkaip nebesuprantu ar čia rutuliukas ar ilgas brūkšnelis wink.gif
sekmės
Bobošiukas
mes tai savo knygoje turim tokį lapą, kur valandos surašytos ir mums reik tik pasirinkti kada skaičiuoti judesius, o tada ties ta valanda skaičių įrašyt thumbup.gif
bet fainiau, kai su tokiu super aparačiuku leliuko širdelę klauso biggrin.gif ten irgi reik judesius žymėt
Kiparise
As zymedavau nuo 28-os savaites kiekviena diena po du-tris kartus. Dazniausiai po valanda-bet jai priskaiciuodavau daug judesiuku per trumpesni laika, tai ir nebelaukdavau valandos pabaigos.Zymedavau taip: taskelis-bet koks judesiukas, Bruksnelis-spyris, skrituliukas-apsisukimas.
Eos
Na kad ispiria, tai suprantu, bet kazkaip man nelabai aishku, kada apsiverchia ir ishvis iki kokios savaites lialius dar turi vietos vartytis?
zarija
labas

As turiu jau viena leliuka:O jam jau trys. Skaiciuodavau du kartus dienoje ir viena tik uzrasyravau ir zenklai nepasikeite lyg..dabar jau laukiu ant dienu antro..te skaiciuoju irgi du kartus ir viena uzrasau, o gyd tik paklausia ar gerai juda kiek ir visas net neziuri i ta lapa:( Nezinau ar cia gerai, bet paskutini karta klause leliuko pilvuke tonus ir viskas buvo neblogai. Tik kad va paskutinem dienom tinginukas pasidare, juda, bet ne taip kaip 30 sav. anksciau trode visus sonkaulius nuspardys:)) dabar normas atitinka, bet tik tiek...
Elvita
Neseniai buvau pas gydytoja, tai ji irgi liepe skaiciuoti judesiukus. Mums jau 33sav., bet sake, kad galima skaiciuoti nebutinai atsigulus, galima ir atsisedus, paciu aktyviausiu leliukui metu, kad butu idomiau skaiciuoti. Ir uztenka viena karta per diena.
Čili
Man gydytoja sake paskaiciuoti 1k. i diena po 15minuciu..Jei suskaiciuoji bent 5 judesiukus-vadinasi viskas liuks smile.gif tai as kai tik prigulu,tai taip duoda makaluotis,kad jau nebezinau ar cia 15minuciu vyksta vienas didelis"judesys",ar daug judesiuku laugh.gif tai net nerasau,nes net neziuri gydytoja uzrasu..
zarija
Sveikos,

Butent kad tie judesiukai i pabaiga visai keiciasi smile.gif Man va jau 22 turetu but gimdymas ir vaikelis spatdosi ir uzpakali kilnoja is vieno pilvo galo i kita nezinau... g.gif O kartais tik galunemis duodas. Jau antras vaikelis, bet kazkaip cia tie judesiukai man vis neaiskiau ir baime didesne unsure.gif
-Lilė-
Man visai apie jokį žymėjimą gydytoja nesakė, tik klausia visada ar judesiukus jaučiu, o jaučiu tai tikrai rolleyes.gif
Limcamca
AS skaiciuoju 10 smarkiu judesiu per 12 val. Nesvarbu guliu, vaikstau ar dar ka veikiu, svarbu, kad judesiai ryskus ir pavieniai butu. Ir ypac svarbu i nestumo pabaiga skaiciuoti, kai mazyliai aptingsta. biggrin.gif
klivija
Sveikutes. smile.gif Noriu pasikonsultuoti,nes truputi neramu.Nestumas 21 savaite,mazyli jauciu kelis kartus per diena.Taciau skaiciau,kad 21 savaite jau turetu matytis kaip kudikis juda,turi jaustis pridejus ranka.Pas mus dar to nera sad.gif O gal taip turi but?Pasidalinkit,prasau,savo patirtim.
zanet
QUOTE (klivija @ 2004 04 29, 18:01)
Sveikutes. smile.gif Noriu pasikonsultuoti,nes truputi neramu.Nestumas 21 savaite,mazyli jauciu kelis kartus per diena.Taciau skaiciau,kad 21 savaite jau turetu matytis kaip kudikis juda,turi jaustis pridejus ranka.Pas mus dar to nera sad.gif O gal taip turi but?Pasidalinkit,prasau,savo patirtim.

Viename zurnale nestukems skaiciau, jog yra mamu, kurios is vis nejaucia mazylio judesiu net iki 22 savaites. Tai gal neverta dar labai pergyventi?
Vennera
QUOTE (zanet @ 2004 04 29, 21:04)
Viename zurnale nestukems skaiciau, jog yra mamu, kurios is vis nejaucia mazylio judesiu net iki 22 savaites. Tai gal neverta dar labai pergyventi?

Na kai as laukiuos manasis pilvuzas labai nakty duodavosi, o diena budavo ramutele, tik rytais pasilabindavo ir vsio.
Bobošiukas
Pabandysiu Jus nuramint rolleyes.gif mus net į ligoninę paguldė, nes man prasidėjo paranoja, mat 2.gif per mažai judėjo. o pasirodo, viskas supermama.gif vieną dieną gali labai spurdėt, kitą, miegos ir nepribudinsi. tai 10 judesiukų per 24 val. yra gerai clap_1.gif
Limcamca
Nu nepergyvenk kad isoreje nesimato. Iki 24 sav. judesiai nereguliarus. O ypac iki 22 sav. jie gali atsirasti ir vel pranykti. Dziaukis kad viduje jauti, o po to dar prisiziuresi, pamatysi... wub.gif
klivija
QUOTE (asara @ 2004 05 01, 09:29)
Nu nepergyvenk kad isoreje nesimato. Iki 24 sav. judesiai nereguliarus. O ypac iki 22 sav. jie gali atsirasti ir vel pranykti. Dziaukis kad viduje jauti, o po to dar prisiziuresi, pamatysi... wub.gif

Labai aciu uz zinutes. smile.gif smile.gif smile.gif
klivija
QUOTE (Bobošius @ 2004 04 29, 21:33)
Pabandysiu Jus nuramint rolleyes.gif mus net į ligoninę paguldė, nes man prasidėjo paranoja, mat 2.gif per mažai judėjo. o pasirodo, viskas supermama.gif vieną dieną gali labai spurdėt, kitą, miegos ir nepribudinsi. tai 10 judesiukų per 24 val. yra gerai clap_1.gif

Labai dekui. smile.gif Pasidare ramiau.
Nikija
Dar savaite pries (dabar turim 35 sav) galvojau, kad maniskis niekada nemiega, duodavo atsipalaiduot retkarciais, bet seip pilvas pastoviai i visas puses judejo:) o dabar kazkaip pradejo vis dazniau tinginiaut, nerimas irgi mane apeme, gyditoja liepe skaciuot blink.gif Tada vyras kai ne paklausdavo kaip mazius, tik viena atsakima is manes sulaukdavo - "sokinejam", o daba vis dazniau - "miega"......O ar jie visi tinginiai pasidaro gale ar tikrai nerimas ne del paranojos? verysad.gif
Aura*
Man tai kazkaip neramu darosi, toks vaizdas kad judesiukai svelneja. Atrodo, kad apie 23 savaite tie judesiukai daug stipresni buvo, gal sakau del to, kad daugiau vietos leliukas turejo? o gal cia as pripratau ir spyrio stiprumo nebejauciu g.gif
Siracusa
as irgi skaiciuoju, kai lelius atsibudes, ne kai pusiau miega, tai uzknisa laukt, kad pazymet blush2.gif
žemuogienė
QUOTE(Aura* @ 2005 08 12, 10:24)
Man tai kazkaip neramu darosi, toks vaizdas kad judesiukai svelneja. Atrodo, kad apie 23 savaite tie judesiukai daug stipresni buvo, gal sakau del to, kad daugiau vietos leliukas turejo? o gal cia as pripratau ir spyrio stiprumo nebejauciu g.gif
*

bet juk leliukui daugiau vietos buvo ax.gif kuo toliau tuo labiau jam sunku judeti, ir jis tave baksnos tik alkunem ar keliukais. man pastoviai budavo paranoja kad jauciu per mazai judesiu. bet is tikruju uztenka 10 stipresniu judesiu per diena. gydytoja sake atsikelus ryte dirbant, einant ir t.t. skaiciuoti 10 stipresniu judesiu. jei iki vakaro buciau nepajutus, tada mauti pas gydytoja ax.gif tie skaiciavimai per pusvalandi ar valanda, man visada budavo nesamoningi - i nestumo gala pas mane judesiuku buvo itin mazai - leliuke buvo tingine pilve blush2.gif
Deivute
Sveikos mamytes...
Mums jau 26sav.Man atrodo,kad mazius pakankamai juda,bet niekada neskaiciavau,nes nezynojau kad tai reikia daryti.Bet nuo sios dienos pradesiu skaiciuoti.
Aciu kas paskelbe sia tema,man tai buvo naujiena smile.gif
-NONA-
nesuprantu gal kas man paaiskintu liepe skaiciuti judesiukus,ryte per pietus ir vakare, kai tik susiruosiu tai tie judesiukai kaip tycia sustoja ,tai kaip man juos paskaiciuti ,buna kad vaikas ir visa valanda ramus gal cia kazkas nenormalaus ,gal jis turi visa diena spurdeti paaiskinkit kas nors , nes tai mano pirmas vaikas bijau kad kas blogai nebutu. unsure.gif
kristė
Šiaip jau pas mus poliklinikoj visoms nėščiosioms nuo 30 savaitės duoda judesių skaičiavimo lentelę su visais paaiškinimais kaip skaičiuoti,kaip žymėti ir kada reikia susirūpinti.Jeigu per dieną (pvz.nuo 9 val ryto iki 21 val vakaro)suskaičiuoji 10 judesių-viskas gerai.Į pabaigą nėštumo aš daugiau ir nesuskaičiuodavau,labai retai jis ten krebždėjo.
Eziuke
aš irgi nežinojau, kad reikia skaičiuoti... turbut anksti, nes mums tik 20 sav. judėsiai prasidėjo prieš savaite, lėktuve biggrin.gif bet man toks vaizdas, kad dabar lelius juda praktiškai pastoviai, diena-naktį... g.gif
girdėjau, kad kai moteris pajunta pirma judėsį, reiškia, neštumas įpusėjo ax.gif

be to, skaičiau, kad nerimauti reikia, jei per parą vaikelis nei karto nepajudėjo.
Salvija
QUOTE(oksanan @ 2005 09 05, 10:37)
nesuprantu gal kas man paaiskintu liepe skaiciuti judesiukus,ryte per pietus ir vakare, kai tik susiruosiu tai tie judesiukai kaip tycia sustoja ,tai kaip man juos paskaiciuti ,buna kad vaikas ir visa valanda ramus gal cia kazkas nenormalaus ,gal jis turi visa diena spurdeti paaiskinkit kas nors ,  nes tai mano pirmas vaikas bijau kad kas blogai nebutu. unsure.gif
*

Nepergyvenk šitaip,viskas čia gerai.Pvz.aš jeigu ryte nepavalgau,tai atrodo kad vaikiukas pilvą aukštyn kojom apvers,o tik pavalgau ir nurimsta valandžikei.Po to vel pradeda vartytis tik ramiau.Čia kiekvienam individualiai.Tu atsigulk ir paglostyk pilvuką pamatysi kaip mažylis atsakys tuo pačiu ir dėk brukšniuką.Gal jis tavo ramesnis,pakalbėk su juo ir pamatysi kaip pradės judėti. nestuke.gif
-NONA-
dekoju kad atsakete,siek tiek ramiau pasidare,tikiuosi viskas bus gerai nebedaug jau liko. rolleyes.gif
jurgusia
O man daktaryte neliepe skaiciuoti judesiuku, tai to ir nedarau, beto labai gerai jauciu vaikelio judesius.
-NONA-
[FONT=Arial]
bafi
Aš skaičiuoju judesiukus nuo 32 savaitės, davė daktarė lapą spec, ten viskas nubraižyta surašyta, belieka datą įrašyti judesiukus žymėti ir jų bendrą skaičių parašyti smile.gif Skaičiuoti reikia vieną kart dienoje pusę valandos...jei mažai judesiukų, mažiau nei 5 tai pratesti iki valandos, na o jei kyla abejonių dėl judesiukų tai kreiptis pas daktarytę smile.gif

man pradėjo judėti nuo 16 sav po truputį o nuo 18 sparčiai, tačiua tai enreiškia, kad jei vėliau pradeda tai blogai mirksiukas.gif kiekvienai skirtingai pradeda judėti ir iki 22 sav galima nesijaudinti, o paskui jau daktarytė pasakys ar kas blogai...bet juk nebūtinai blogai turi būti.. smile.gif
majule
smile.gif man jau vienu metu atrode kad maziulis per daug juda biggrin.gif jam juk ir miegot kazkad reikia smile.gif tai miega tik tada kai kas nors nori su juo pasisveikint. dar tik tetis gavo labas thumbup.gif
lanaa
as judesiu neskaiciuodavau ir nieks man ju skaiciuot neliepe ax.gif kadangi mano lelius maldavos 24 val. per para, tai as del tu skaiciavimu nepergyvendavau.
besiba
As pradejau skaiciuot judesiukus nuo 36 sav. 4u.gif man liepe karta per diena 1 val. ir zymeti taskiuku, rutuliuku arba bruksniuku -ir irgi kai tik susiruosiu skaiciuot - mano lelius parimsta...ir aplamai jis pirma pusvalandi malas, o antra ramus kaip belgas doh.gif -ir taip nebepirma syki doh.gif O del tu taskiuku, rutuliuku arba bruksniuku -tai pas mane grynai kurybinis procesas... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Eziuke
QUOTE(bafi @ 2005 09 10, 14:09)
man pradėjo judėti  nuo 16 sav po truputį
*

WOW! kaip anksti! thumbup.gif

vakar patyriau keistą jausmą... ko gero tai ir buvo vaikelio apsivertimas wub.gif
Veja
Man davė tokį spec. lapą ir liepė skaičiuoti judesiukus kiekvieną dieną nuo 9 val. ryto. Kada kūdikėlis sujuda 10 kartą laiką atžymėti lentelėje.
Blogai tik tai, kad kai guliu paprasta skaičiuot judesius, o kai kažką veikiu sunkoka suskaičiuot kiek kartų sujudėjo.
amila
man vakar irgi liepe skaiciuoti leliuko judesiukus doh.gif
kristulia
Man skaičiuoti liepė tik nuo 32 savaitės.
Tik tiesą pasakius nelabai suprantu, kada leliukas ten vartosi. Silpni judesiai aišku, stiprūs - irgi. O Vartosi??? g.gif
Man atrodo, kad aš jokio vartymosi nejaučiu. Ar taip gali būti?
Norima
Man liepė skaičiuoti nuo 28 savaitės, kas dieną reikia suskaičiuoti 10 judesiukų ir padėti pliusą prie tos dienos, užrašius dar ir laiką, kada jau tuos 10 judesiukų suskaičiavau... Beja tarp judesiukų turi būti poros minučių pertrauka, nes jei malasi ištisai, tai čia skaitoma kaip vienas judesiukas bigsmile.gif Tai aš ryte atsibudus lovoje ir susiskaičiuoju tuos judesiukus, nes kažkaip man atsibudus ir pasivarčius mažius irgi atsibunda wub.gif Nors maniškis aplamai labai aktyvus ir su nedidelėmis pertraukomis malasi vos ne visa dieną, visgi būtina atsižymėti kasdien tuos 10 pirmų judesiukų, nes kaip daktarė sakė, būna, kad lelius nustoja judėti, bet pati nelabai atsimeni, tarkim, ar šiandien judėjo tiek kiek reikia, ar vakar judėjo, jei kažkuom kitu užimta esi g.gif Todėl svarbu tiksliai kasdien bent jau tuos 10 judesiukų susiskaičiuoti ax.gif Nes jei lelius tiek nebejuda, jau reikia staigiausiai alermą kelti doh.gif
zika1
Sveikutes smile.gif ,na man judesiukus sekti liepe gyditoja nuo 35savaiteles,ir sake taip zymeti kiekviena diena kada labiausiai juda,na man tai kai einu miegoti labiausiai juda doh.gif ,ir sekti reikia pusvalandi,o zymeti patare taip nestiprus judesys.(taskas),/toks bruksnys tai stiprus judesys,0 rutuliukas apsiverte ar subangavo,ir turi buti daugiau nei 5 judesiai,tai va. ax.gif
myliu
QUOTE(zika1 @ 2006 01 15, 20:03)
Sveikutes smile.gif ,na man judesiukus sekti liepe gyditoja nuo 35savaiteles,ir sake taip zymeti kiekviena diena kada labiausiai juda,na man tai kai einu miegoti labiausiai juda doh.gif ,ir sekti reikia pusvalandi,o zymeti patare taip nestiprus judesys.(taskas),/toks bruksnys tai stiprus judesys,0 rutuliukas apsiverte ar subangavo,ir turi buti daugiau nei 5 judesiai,tai va. ax.gif
*

Viskas labai teisingai. 4u.gif Koks fainas jausmas, kai pilvelyje juda zmogiukas wub.gif Megaukis tuo!
*Madmozela*
Mums 17 savaiciu ir jau pradejom jausti judesiukus wub.gif
pirma kart nestuke.gif ir manau kad nuostabu visur but su savo lelium ir gar ji jausti 4u.gif
myliu
QUOTE(DAIVA23 @ 2006 01 15, 23:14)
Mums 17 savaiciu ir jau pradejom jausti judesiukus wub.gif
pirma kart  nestuke.gif  ir manau kad nuostabu visur but su savo lelium ir gar ji jausti 4u.gif
*

drinks_cheers.gif Sveikinu 4u.gif
...Dream...
nieko neskaiciavau schmoll.gif gydytoja sake kad mano mazylis labai jau judrus ax.gif jis spardydavosi ir spardydavosi, todel ir nereikejo skaiciuoti tongue.gif
chriss
Mums judesiukus liepe skaiciuoti nuo 32 sav.Tik po pusvalandi per diena ir kad butinai butu nors 5 judesiukai.O siandien buvom pas gydytoja,mums jau 36 sav.,tai liepe skaiciuoti po pusvalandi ir jau du kartus per diena. biggrin.gif
Tik nelabai suprantam kodel reikia nuo dabar skaiciuoti dukart dienoj,o ne viena kaip ansciau g.gif
laurrike
QUOTE(chriss @ 2006 01 16, 15:40)
Tik nelabai suprantam kodel reikia nuo dabar skaiciuoti dukart dienoj,o ne viena kaip ansciau g.gif
*

na ash manau todel, kad lialiuko judesio nebuvimas yra kaip signalas, kad kas nors gali sutrikti..
chriss
QUOTE(laurrike @ 2006 01 16, 21:12)
na ash manau todel, kad lialiuko judesio nebuvimas yra kaip signalas, kad kas nors gali sutrikti..
*

Nu taip jei judesiuku nera,tai aisku kazkas negerai.Bet mano maziukas juda kaip velniukas,net pilvas sokineja biggrin.gif
Man atrodo kad kiekvienas gydytojas vis skirtingai liepia judesiukus skaiciuoti,todel nemanau kad kazkas blogai jei reikia du kartus per diena skaiciuoti. smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.