Sveiikutes neradau nieko panasaus ,tad nutariau sukurti sia tema girdejau ,kad 12 valandų yra normalus pirmo gimdymo laikas. Tolimesni pagal vadovėlius vyksta greičiau ir mažiau skausmingai (būna ir atvirkščiai). ir,kad per gimdyma stato klizmas, gimdos kaklelį ten kas tikrina, kerpa ji, ar jis plyšta po tenka siusti. ar cia tiesa ir ar visom kerpa ? ir ar skausminga? nes girdejau jei taisiklaingai kvepuoji tai niekas neplysta ir nieko nekerpa iskyrus virkstele.Esu gan jauna ir apie tuos dalykus nelabai ismanau,o vaikuciu noreciau tureti bent du bet labai bijau skausmo gimdymo metu ir visokiu kirpimu.
super_wife
2009 11 18, 22:05
QUOTE(Fibse @ 2009 11 17, 16:32) Sveiikutes neradau nieko panasaus ,tad nutariau sukurti sia tema girdejau ,kad 12 valandų yra normalus pirmo gimdymo laikas. Tolimesni pagal vadovėlius vyksta greičiau ir mažiau skausmingai (būna ir atvirkščiai). ir,kad per gimdyma stato klizmas, gimdos kaklelį ten kas tikrina, kerpa ji, ar jis plyšta po tenka siusti. ar cia tiesa ir ar visom kerpa ? ir ar skausminga? nes girdejau jei taisiklaingai kvepuoji tai niekas neplysta ir nieko nekerpa iskyrus virkstele.Esu gan jauna ir apie tuos dalykus nelabai ismanau,o vaikuciu noreciau tureti bent du bet labai bijau skausmo gimdymo metu ir visokiu kirpimu. Sveika,as irgi labai jauna,uz 7 dienu susitiksiu su savo mazyliu jau,darys planine operacija. Bet kadangi daug skaitau ir domiuosi,galiu pasakyti viena,kiek vienai moteriai kiek vienas gimdymas praeina skirtingai taip pat kaip ir nestumas.Labai daug priklauso nuo tavo organizmo,nuo to,kaip klausysi gydytoja per stumimus,saremius ir pan. Jeigu darysi viska tada,kai tau sako,tai didele tikimybe,kad isvengsiu siuvymu,plysimu ir pan.,bet labai retai buna,kad nestuke per saremium ir gimdyma klauso gydytojo,nes viskas vyksta gan skausmingai  bet dabar yra nuskausminamuju. Siaip galiu pasakyti,kad ne visoms reikia siuti ir kirpti,viskas priklauso nuo "tos vieteles". Jeigu daktaras mato,kad geriau prakirpti truputi,tai geriau leisti jam tai padaryti,negu pati plysi,daug ilgiau gyja.O del gimdymo skausmu,ne visoms skauda,vienos net nesupranta,kad cia jau saremiai o atvaziuoja i ligonine ir kuo greiciau veza jos i gimdykla.Nereikia bijoti,nes po skausmo ateina didziule laime-tavo mazylis. P.s. yra visa temute gal pravers http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...3908&st=168
QUOTE(Fibse @ 2009 11 17, 18:32) Sveiikutes neradau nieko panasaus ,tad nutariau sukurti sia tema girdejau ,kad 12 valandų yra normalus pirmo gimdymo laikas. Tolimesni pagal vadovėlius vyksta greičiau ir mažiau skausmingai (būna ir atvirkščiai). ir,kad per gimdyma stato klizmas, gimdos kaklelį ten kas tikrina, kerpa ji, ar jis plyšta po tenka siusti. ar cia tiesa ir ar visom kerpa ? ir ar skausminga? nes girdejau jei taisiklaingai kvepuoji tai niekas neplysta ir nieko nekerpa iskyrus virkstele.Esu gan jauna ir apie tuos dalykus nelabai ismanau,o vaikuciu noreciau tureti bent du bet labai bijau skausmo gimdymo metu ir visokiu kirpimu. Kai ateis laikas gimdyti, dings ir didelė dalis baimių. Kol kas nesuk sau dėl to galvos.
Naktibalda
2009 11 19, 01:52
QUOTE(gre @ 2009 11 19, 01:45) Kai ateis laikas gimdyti, dings ir didelė dalis baimių. Kol kas nesuk sau dėl to galvos. kas labai bijo visuomet pravartu palankyti kursus, ten suteikia tike gerų emocijų ir stiprybės, kad jokie gimdymai nebaisūs  , aš irgi kaip temos autorė bijojau, bet kaip dabar manau labiausiai nežinomybė kelia baimę,  , kaip lauksi savo vaikelio , labiau pradėsi domėtis visokiais dalykais, kurie su tuom susiję ir tų baimių bus mažiau, viskas baisu kol visa tai atrodo mistika
Dabar viskas atrodo baisu, bet į  galo taip norisi jau nebebūt neštuke ir apgliebti savo aukselį, kad visos baimės pasitraukia...
nėr ko to gimdymo bijoti. Nusiteiki, kad viskas bus gerai, pasiruoši tam ir eini gimdyt.
annaing
2009 11 19, 20:28
QUOTE(Isila @ 2009 11 19, 10:30) nėr ko to gimdymo bijoti. Nusiteiki, kad viskas bus gerai, pasiruoši tam ir eini gimdyt.  ateis laikas ir pamirsi visas baimes ir eis viskas kaip is pypkes, o del baisiu skausmu tai maziau klausykis kitu. ner tokiu baisiu ten jau skausmu kaip gali isivaizduot  taigi visas baimes vyk lauk
nepriklausoma
2009 11 20, 20:22
as visgi prisijungsiu prie bailiukių, nes taip bijau, kad jau kelias savaites vien košmarus sapnuoju. Nors žinau, kad psichologinis pasirengimas labai svarbu, bet kad ir kaip norėčiau, niekaip nepavyksta išvengti pasakojimų apie tai, kaip buvo sunku, baisu ir pan
QUOTE(annaing @ 2009 11 19, 21:28) Rasot tai teisybe, bet as nepamirsau  kol buvau gomdykloj salia per ta laika spejo pagimdut 2 moterys, tai klyke kaip skerdziamos kiaules!  Man tuo metu toookie sirdies priepuoliai uzeidavo! ir ka gi... mano adrenalinas uzspazmavo gimdymo takus, kad nepadejo 10val skatinimo ir dare Cezari
ingusiia
2009 11 21, 03:43
Bijoti aisku normalu, tik kad baimes akys dideles viskas atrodo baisiau nei yra, ir galiu pasakyt kad bijai visai ne to ko reikia, 12 val. yra normalu, bet juk saremiai pradzioje su didesnem pertraukom buna, kitom is vis tik maudzia, atvaziuoja ir uz valandos pagimdo, klizmu jau nestato, kerpa ne kakleli o tarpviete, ir tikrai ne visom, ir plysta tai dar reciau, o jei kirps tai patikek tikrai nejausi, ir as tu kirpimu bijojau, bet kai niekaip mano lelyte lauk eit nenorejo ir isgirdau gyditoja tariantis gal kirpt, liepiau greiciau kirpt ir imt ja lauk  ,ir nieko ten nejutau, tik po to sedet nelabai patogu buvo. Papildyta:Dar prisiminiau, kas man pries gimdyma padejo, kai jau visai striokas suimdavo, eidavau skaityti tema juokingi atsitikimai susije su gimdymu, nu taip prisijuokdavau  kad visos baimes praeidavo, pabandyk gal pades.
floridija
2009 12 11, 16:33
QUOTE(ingusiia @ 2009 11 21, 05:43) Bijoti aisku normalu, tik kad baimes akys dideles viskas atrodo baisiau nei yra, ir galiu pasakyt kad bijai visai ne to ko reikia, 12 val. yra normalu, bet juk saremiai pradzioje su didesnem pertraukom buna, kitom is vis tik maudzia, atvaziuoja ir uz valandos pagimdo, klizmu jau nestato, kerpa ne kakleli o tarpviete, ir tikrai ne visom, ir plysta tai dar reciau, o jei kirps tai patikek tikrai nejausi, ir as tu kirpimu bijojau, bet kai niekaip mano lelyte lauk eit nenorejo ir isgirdau gyditoja tariantis gal kirpt, liepiau greiciau kirpt ir imt ja lauk  ,ir nieko ten nejutau, tik po to sedet nelabai patogu buvo. Papildyta:Dar prisiminiau, kas man pries gimdyma padejo, kai jau visai striokas suimdavo, eidavau skaityti tema juokingi atsitikimai susije su gimdymu, nu taip prisijuokdavau  kad visos baimes praeidavo, pabandyk gal pades.
*viola*
2009 12 11, 16:45
nu cia jus smagiai priraset  bet zinokit kai buvau nesčia ir mamos klausiau ar baisu buvo gimdyt tai ji paske tiek kad dievas moteriai neduoda tiek skausmo katro ji negali pernesti  taip ir yra nesibaiminkit is anksto nes viskas baigiasi nepriklausomai nuo musu noru
srauni_upe
2009 12 12, 12:14
O kam jūs prieš gimdymą tokias baisias temas kuriatės ir dar labiau save gasdinatės? Kai ateina laikas susitikti sus savo mažyliu imi galvoti tik apie jį, o ne apie skausmus ar plyšimus. Sąrėmiai ateina ir praeina, jei jau yra kas nepakeliama - tam yra medikai, nuskausminamieji ir t.t. O kai reikia stumti,tai visas jėgas atiduodi, kad mažylis greičiau užgimtų. Vėlgi akušerė paragina, pasako ką kada daryt. Svarbu įsiklausyt į savo organizmą ir įsigyventi į šį svarbų procesą. Na jei jau nutinka, kad tenka pasiplėšyt ar kirpt, vėlgi medikai tą mato, ir be nuskausminamų nieko nedaro. O kai kleckas jau guli tau ant pilvo visas prisiglaudęs šiltu kūneliu, daugiau niekas ir nerūpi. Ir pasimiršta visi nėštumo negalavimai, visi sąrėmiai ir t.t. Ir vėlgi jau nėštumo metu svarbu kuo daugiau įsigilinti į visus procesus, kas kaip kodėl vyksta ir yra daroma. Paprastai gyvenime didžiausią baimę kelia nežinojimas
Elastela
2009 12 13, 23:23
QUOTE(Fibse @ 2009 11 17, 17:32) Sveiikutes neradau nieko panasaus ,tad nutariau sukurti sia tema girdejau ,kad 12 valandų yra normalus pirmo gimdymo laikas. Tolimesni pagal vadovėlius vyksta greičiau ir mažiau skausmingai (būna ir atvirkščiai). ir,kad per gimdyma stato klizmas, gimdos kaklelį ten kas tikrina, kerpa ji, ar jis plyšta po tenka siusti. ar cia tiesa ir ar visom kerpa ? ir ar skausminga? nes girdejau jei taisiklaingai kvepuoji tai niekas neplysta ir nieko nekerpa iskyrus virkstele.Esu gan jauna ir apie tuos dalykus nelabai ismanau,o vaikuciu noreciau tureti bent du bet labai bijau skausmo gimdymo metu ir visokiu kirpimu. Sveikute.na,as ir plysau,ir kirpo mane.bet vistiek nesugebejau pati istumti,nzn,gal jegu truko,tai uzgule ant manes ir isstume...istikruju,tai i priimamaji atvaziavau 13.30 val,o 17 val jau pagimdziau,tai esu dekinga Dievui,kad neteko ilgai kankintis.o siaip skausmingi tik saremiai,pats gimdymas,stumimas,visai neskausmingas.kuo arciau arteja vaikelis,t.y.kai leidziasi,tuo ir saremiai skausmingesni.man is pradziu buvo kas 5-7 min,poto isvis kas puse minutes,ir tada pasake verdikta-jau gimdai  as taip pat labai bijau skausmo,bet kaip matai,gyva,istveriau.niekur nedingsi  uztat kokia palaima ir koks nerealus jausmas,kai isvydau savo turta  sekmes.viskas bus ok
AngelinaJolie:)
2011 10 02, 20:36
QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 02, 21:36) Tikrai nebaisiau  Po saremiu ir keliu stumimu tau jau tiek bus dzin, kad net nepajusi kaip kirps ar plys (jei taip bus). Pirma karta gimdant kirpo, antra karta gimdant plyso ir net nepajutau as tu plysimu ir kirpimu. Is tiesu, saremiai buvo skaudziausi. Nors, skauda buvo tik tuo metu  As ir buvau pirma karta pasiruosusi, kad saremiai prasides para pries gimdyma, kad namie su skausmais vaiksciosiu, nes juk gimdymas trunka 12-16val pirma karta. O gavosi taip, kad nuo saremiu pradzios iki dukrytes atejimo i pasauli praejo tik 7val, o sunelis is vis pasirode po 4val. Gerai, kad MB pasakiau, kad negertu kavos, o kitaip namie pagimdysiu, jau ir taip nuvaziavom su 5cm atsidarymu  Vargsas, nespejo net kavos isgerti  Ka galeciau patarti is po dvieju nestumu ir gimdymu: maziau skaitykit forumu apie nestuma, gimdyma ir vaiku auginima. Tai kas tinka vienai, visai netinka kitai. Kiekviena moteris, kaip ir vaikas, yra visiskai skirtinga.
pavizdziui as tai jauciau kaip mane kirpo, malonumas menkas
2011 10 03, 20:13
smiler bet radus ir paskaičius tokių optimistiškai nuteikiančių komentarų kaip taviškis bent prisiverti pagalvoti, kad galbūt ne viskas dar taip baisu
barboryte1
2011 10 04, 11:05
Geriausia tiketis, kad pateksi i ta procenta, kuriu net ir pirmi gimdymai gan lengvi, bet net jei ir nebusi tokia palaiminta, vis tiek, viskas istveriama. Ir kaip dauguma raso, labiausiai gasdina nezinojimas. Pamenu, kai budavo bijai kokio egzamino, ar diplomo gynimo, ar siaip kokio svarbaus ivykio, o pasibaigus pasakai: nu ir nebuvo cia taip baisu. Su gimdymu panasiai. As galiu pasidalinti patirtimi, kaip sunkiai gimdziusios. Besilaukdama aisku irgi bijojau, nors kosmaru nesapnuodavau. O kai dar ne neplanavau vaiku, man irgi tie visokie plysimai, kirpimai skambejo kaip siaubas, arba kai sakydavo, kad gimdymas trunka 12 val. ir pan. galvodavau, kaip galima tai iskesti...Man oficialiai truko 14, o pries tai dar keleta valandu retesni, bet irgi skausmingi saremiai, stumiau labai ilgai, ir kirpo ir siuvo. Tikrai negaliu pasigirti, kad buvo lengva ar neskausminga, bet kazkaip iskenti, net su akuserem pajuokaut sugebejom. Vienaip ar kitaip vis tiek viskas pasibaigia. Jei labai blogai yra nuskausminami. Siais laikais medicina pazengus, net jei kokios komplikacijos, yra tiek variantu viska palengvinti. Man asmeniskai viska iskesti moraliskai turbut padejo isankstinis pasiruosimas,informacijos susirinkimas, zinojimas kaip kas vyksta, kokie galimi variantai, kad nebutinai viskas bus lengva, todel gal ir to soko nebuvo. Meldziau lengvo gimdymo, bet pasakiau, kaip bus, taip. kazkokiu budu vis tiek vaikelis iseis, gal nemirsiu  ir nemiriau
2011 10 04, 15:06
Niu manau, kad svarbiau, kad patekčiau pas gerus gydytojus.. Nes juk būna jų ir ne tokių malonių.. Kai net nebando suprasti ir palengvinti.. o tik dirba kaip fabrike "bi tik ištraukt" nesvarbu kaip
sskiedra
2011 10 07, 23:34
Gal žiauriai pasakysiu, bet po kelių valandų sarėmių, galvojau, bi tik išlįstų, nesvarbu kaip  Kirpimas ir plyšimas (patyriau abu) visiškai nebuvo baisu QUOTE(AngelinaJolie:) @ 2011 10 04, 16:06) Niu manau, kad svarbiau, kad patekčiau pas gerus gydytojus.. Nes juk būna jų ir ne tokių malonių.. Kai net nebando suprasti ir palengvinti.. o tik dirba kaip fabrike "bi tik ištraukt" nesvarbu kaip 
Gabrieliaus mama
2011 10 11, 18:22
QUOTE(Fibse @ 2009 11 17, 17:32) Sveiikutes neradau nieko panasaus ,tad nutariau sukurti sia tema girdejau ,kad 12 valandų yra normalus pirmo gimdymo laikas. Tolimesni pagal vadovėlius vyksta greičiau ir mažiau skausmingai (būna ir atvirkščiai). ir,kad per gimdyma stato klizmas, gimdos kaklelį ten kas tikrina, kerpa ji, ar jis plyšta po tenka siusti. ar cia tiesa ir ar visom kerpa ? ir ar skausminga? nes girdejau jei taisiklaingai kvepuoji tai niekas neplysta ir nieko nekerpa iskyrus virkstele.Esu gan jauna ir apie tuos dalykus nelabai ismanau,o vaikuciu noreciau tureti bent du bet labai bijau skausmo gimdymo metu ir visokiu kirpimu. galiu pasidalinti savo patirtimi. man pirmasis gimdymas truko 4 valandas. taigi 12 siuo atveju nepasitvirtina. kirpimai, plysimai - viskas priklauso ir nuo vaikelio dydzio, nebutinai kirps, jei viskas eisis gerai. man kirpo, nes maziukas buvo labai didelis, plysau, ir dar kirpo, be to, kaklelis atsidarinejo labai greitai. tikrai nieko nejauciau. o gimdymo skausmas - jei labai blogai jausies, visada yra vaistu. o p[ats gimdymo skausmas labai greitai uzsimirta. siulyciau maziau galvoti apie skausma, o labiau susikoncentruoti ties tuo, kad tuoj susitiksi su savo maziuku ir viskas bus gerai
|
|