turiu trilitriaką nepraimtą. išmest labaigaila, o valgyt nebeskanu. ar įmanoma dar būtų kažkur ją suvartot?????
sunaudok pyragams
jei per rūgštu įdėk cukraus ir cinamono. mes darom tokį obuolinį pyragą: 250 g margarino 3 kiaušiniai 100 g grietinės 1 šaukštelis kepimo miltelių (gesint grietinėj) 2 stiklinės miltų (gali būti iki 3 stiklinių) 1 šaukštas cukraus žiupsnis druskos jei turi kombainą tai viską sumeti ir sumaišai. jei ne, tai margariną sutarkuoji, dedi visus ingridientus ir minkai. tešla turi pastovėt 1-2 val. šaldytuve, bet ne kameroj. iš tešlos darai lakštus kaip sluoksniuotai tešlai, t.y. kelis kart perlenki tešlą. paprastai iš tokio kiekio išeina 3 lakštai. lakštą iškočioji stačiakampio formos. į vidų dedam obuolienę ir kraštus vieną ant kito uždedam, kad uždengtų obuolius. gaunas toks pailgas ilgas vokas. dedam į pateptą riebalais skardą, vieną šalia kito. viršų aptepam kiaušiniu, kad neišsišieptų beje, tešlą galima pirkt sluoksniuotą bemielę tešlos, kur parduotuvėse parduoda. tik kad brangiau bus. mes jį darom, kai obuolienė užsistovi. gerai, kad daug jos sueina, ir pyrago daug gaunas.
Surūgusios obuolienės vieta yra šiukšlių dėžėj.
Va ir as siulyciau versti lauk ta obuoliene.... vis tik surugusi....
kai per visą vasarą sugebi išsivirt vieną vienintelį trilitriaką ir tas pats surūgsta, tai rankos nekyla išmest. beje pyragą pabandysiu kept, nes kažkada labai neblogą išsikepiau iš prarūgusios serbentienės. ačiū filifjonka. o gal dar kažkas galėtų ką pasiūlyt arba kitokį dar kokį pyragą. mąstančios kaip norgė ir saga prašom nerašyt.
be to ne surūgus, o tik aprūgus.
užjaučiu. vat šiandien kepsiu filifjonkos pyragą, žiūrėsim kas gausis.
QUOTE(hobo @ 2005 10 29, 07:28) Ikisu ir as trigrasi. Jei tik kiek rugstoka, gali su mesos patiekalais duoti.Gali jos ideti troskindama moliuga ar kaliarope - nezinau ka megsti. As i ivairias darzoves obuolio del rugsteles itarkuoju. Man teko sveciuojantis Vengrijoje prie kepsnio vietoj darzoviu gauti persikus, kaip is kompoto istrauktus, visai skanu buvo, kai paragavau. Kita syki ilgiau virk tuos obuolius ir daugiau cukraus idek, matyt jo numazinai... Gal panos patare ismesti, galvodamos, kad sugedusi? Nebutinai visos pinigo sugadintos turetu buti, nors kaip is kai kuriu postingu pastebeti teko, ir tokiu esama...
nu persiprašau poničkos, kam uogienė turi būt tik tik atdaryta
pas mane tai vat nutinka, tokie dalykai, todėl ir suprantu, kad graužatis apima išmest tiek laiko pareikalavusį dalyką... matyt hobo tikrai cukraus pamažinai. arba per ilgai laikei šaldytuve. jei termiškai apdorosi, tai tikrai jai nieko nenutiks ir valgyt galima drasiai. gal kaip sakiau cukraus, cinamono ar gvazdikėlių įdėk. mano anyta labai rūgščią aviečių uogienę verda. man vien jau stebuklas kaip ana išstovi neiššovus, bet kaip vaistas jinai nepamainomas. už tai pelija tai nesvietnai tai vat periodiškai darau avietinį sūrio tortą pagal bea...
O kaip atskirti, ar uogiene surugusi, ar tik aprugusi?
Na, kaip aš suprantu, jei tik aprūgusi, tai vos vos tas rūgėsis jaučiasi. O kai jau visiškai surūgusi, tai tada jau ir nosį riečia tas rūgštumas
Aš tai atsimenu vienąsyk iš surūgusios braškių uogienės vyną dariau. Bet, matyt, uobuolienė tam netinka
amalia gal galėtum konkrečiau parašyt.
beje filifjonkos pyragas labai geras gavosi, super. nors su tešla tai prasikeikiau bekočiodama. užtat į uogienę pridėjau daug cukraus ir sinamono ir ji kepdama karamelizavosi, nu labai skanu. bet antra kart nekepsiu, nes jau darboooooo.................. liko dar truputi daugiaunei du litrai. ką dar daryt?
vis ar likę 2 litrai, per žiemą buvo užšalus mačiau, o dabar mačiau, kad jau atirpo. kažina ar dar galima su ja ką daryt?
man tai nedrąsu būtų imtis kepimo... o dar mažyliams ... nepagailėki išmesti.. kad paskui kaip patarlėj "skūpus moka dukart" netektų už vaistus mokėt.. na bet spręsti tau.
|