Turiu 13 metu dukra. Noreciau suzinoti kaip jus bendraujate, ar esate drauges,suprantate viena kita? Kartais atrodo kad kalbame apie ta pati tik skirtingom kalbom Nors siaip manau kad esame drauges  Beje jei kas turi sio amziaus vaiku ,ka veikia jusu 'atzalos" kokius burelius lanko?kokia uzklasine veikla uzsiima? Dukra neatranda saves  kazko vis iesko  viskas idomu KA lanko ir kuo uzsiima jusu vaikai Kaune?
turiu kriksto dukra 15- mete. artimai bendraujam - kaip seses, net visiems taip ir sakom....sunkus amzius labai- nors tarp musu 10 metu skirtumas- as jau pamirsau tas problemas, ta audra, ta maximalistini nora viska tureti,kariauti...ech- kartais visai jos nesuprantu, kartais atrodo pati ta pati isgyvenau tik seniau, kartais klauso patarimu, kartais saiposi ir tiek... ....o del veiklos, tai jau kazkur gyriaus kad esu vadove vieno Kauno kolektyvo, bet dar esu ir paaugliu grupes " crazy friends" vadove- zodziu jei ji gabi sokiui + dainavimui + scenai- prasom kreiptis pas mane....
| QUOTE (pusk @ 2004 04 20, 08:30) | ....o del veiklos, tai jau kazkur gyriaus kad esu vadove vieno Kauno kolektyvo, bet dar esu ir paaugliu grupes " crazy friends" vadove- zodziu jei ji gabi sokiui + dainavimui + scenai- prasom kreiptis pas mane.... [/i][/color] |
Butu labai idomu ... manau dukrai patiktu O ka veikia ta jusu grupe ,noreciau suzinoti apie tai placiau.?kur randates ?kur vyksta uzsiemimai? Na ir viska viska ...
jaunute
2004 04 20, 09:39
Xixi, as 12 pirma karta pasibuciavau, o 15 susiradau vyra su kuriuo po 4 draugystes metu ir susizenijom  sia vasara mums jau 5 metukui, o musus atzalelei puse metuku bus sios vasareles gale
Perliukas
2004 04 20, 10:00
| QUOTE (jaunute @ 2004 04 20, 10:39) | Xixi, as 12 pirma karta pasibuciavau, o 15 susiradau vyra su kuriuo po 4 draugystes metu ir susizenijom sia vasara mums jau 5 metukui, o musus atzalelei puse metuku bus sios vasareles gale |
Jaunute, negasdink . As jau ir taip nebeismanau ka bedaryt, kad tik viskas veliau butu ( turiu galvoj ne tik vyrus , bet ir kitas pagundas) . Mano panelei vasara jau 14 bus , nera labai pasiutus bet ir neatvirauja , gana sunku suzinot kas toj galvelej istikruju verda. kartais normaliai sutariam ,o kartais visai nesusikalbu . Labai jautriai i viska reaguoja , stengiuosi pirmiau gerai pagalvot pries pradedama kalbet ar klausinet. Maniske lanko krepsini , tevelis per prievarta igrudo , bet dabar jau paciai patinka ir nori. O anksciau baleta lanke , plaukima. Sia vasara nori dirbti tai kolkas galvoju kuo cia galetu uzsiimt . Kiek susizinojau tai tokio amziaus jau gali dirbti su patentu pvz ledus pardavinet . Bandysiu kur nors idarbint , kad suzinotu ka reiskia paciai uzsidirbt, o gal ir kvailu minciu maziau i galva lys . Dar pastebejau , kai gime sunus tai ir ji svelnesne, meilesne ir gal kiek vaikiskesne pasidare . Pati nori dazniau prisiglaust , pabuciuot . Brolis "reikalu" nepagadino.
| QUOTE (jaunute @ 2004 04 20, 09:39) | Xixi, as 12 pirma karta pasibuciavau, o 15 susiradau vyra su kuriuo po 4 draugystes metu ir susizenijom sia vasara mums jau 5 metukui, o musus atzalelei puse metuku bus sios vasareles gale |
Gerai kai jums gerai pasiseke radot vienas kita ,butent tai ko reikejo Na bet savo dukrai noreciau biski kitokio gyvenimo ,na nesakau kad geresnio ,nes nieks nezino kaip bus geriau) Va tai prigasdinai tu mane
| QUOTE (Perliukas @ 2004 04 20, 10:00) | Dar pastebejau , kai gime sunus tai ir ji svelnesne, meilesne ir gal kiek vaikiskesne pasidare . Pati nori dazniau prisiglaust , pabuciuot . Brolis "reikalu" nepagadino. |
Mano "mazei" 14 bus rugsejo gale,dibti jos dar neleisiu o ir negali dar Musu berniukas reikaliuku irgi nesugadino,sese ji myli ir pagelbeja ziurint nuo pat mazu dienu
| QUOTE (Perliukas @ 2004 04 20, 11:00) | Jaunute, negasdink . As jau ir taip nebeismanau ka bedaryt, kad tik viskas veliau butu ( turiu galvoj ne tik vyrus , bet ir kitas pagundas) . Mano panelei vasara jau 14 bus , nera labai pasiutus bet ir neatvirauja , gana sunku suzinot kas toj galvelej istikruju verda. kartais normaliai sutariam ,o kartais visai nesusikalbu . Labai jautriai i viska reaguoja , stengiuosi pirmiau gerai pagalvot pries pradedama kalbet ar klausinet. Maniske lanko krepsini , tevelis per prievarta igrudo , bet dabar jau paciai patinka ir nori. O anksciau baleta lanke , plaukima. Sia vasara nori dirbti tai kolkas galvoju kuo cia galetu uzsiimt . Kiek susizinojau tai tokio amziaus jau gali dirbti su patentu pvz ledus pardavinet . Bandysiu kur nors idarbint , kad suzinotu ka reiskia paciai uzsidirbt, o gal ir kvailu minciu maziau i galva lys . Dar pastebejau , kai gime sunus tai ir ji svelnesne, meilesne ir gal kiek vaikiskesne pasidare . Pati nori dazniau prisiglaust , pabuciuot . Brolis "reikalu" nepagadino.  |
Perliuk,zinai tavo mergyte kazko man mane primena Tarp manes ir brolio ir 13 metu skirtumas,o taip pat lankiau krepsini Buvau ir tokia uzsisklendusi savyje,nelabai kas suvokdavo kas vykdavo galvuteje mano,nelabai norejau ir atviraut,turejau savo pasauleli susikurusi,bet...viena syki kai pratrukau Parodziau maistinga savo siela,dabar net siaubas ima kai prisimenu save tada,bet visa tai buvo laikina,kol tevam daejo kad labai jau mane spaude:kasdien treniruotes,mokslai,laisvo laiko neturejau,o kai atsirasdavo laisvesne minute,tai man kisdavo broli priziuret O juk tokio amziaus taip norejos nueit ir i parduotuves pasiziuret vien:as ir pamote(mamos neturejau),bet ne,visur tas brolis kartu budavo ,o as taip norejau jaustis panele maza,kad kazkas va skirtu toki demesi i mane,ne vien kaip i sportininke ziuretu ir dukra,bet ir kaip i augancia mergina Tai va manau kad tavo vietoje as skirciau koki viena vakara,diena tik dukrai:nueit po parduotuves pasizvalgyt,vien tada suprasi jos skoni,jos poziuri i viska,pasedet kavinej kokioj,tiesiog pabut dviem zaviom merginom kartu,pamatysi kiek daug suzinosi tada is jos
Perliukas
2004 04 20, 19:31
| QUOTE (Gosh @ 2004 04 20, 18:50) | Perliuk,zinai tavo mergyte kazko man mane primena Tarp manes ir brolio ir 13 metu skirtumas,o taip pat lankiau krepsini Buvau ir tokia uzsisklendusi savyje,nelabai kas suvokdavo kas vykdavo galvuteje mano,nelabai norejau ir atviraut,turejau savo pasauleli susikurusi,bet...viena syki kai pratrukau Parodziau maistinga savo siela,dabar net siaubas ima kai prisimenu save tada,bet visa tai buvo laikina,kol tevam daejo kad labai jau mane spaude:kasdien treniruotes,mokslai,laisvo laiko neturejau,o kai atsirasdavo laisvesne minute,tai man kisdavo broli priziuret O juk tokio amziaus taip norejos nueit ir i parduotuves pasiziuret vien:as ir pamote(mamos neturejau),bet ne,visur tas brolis kartu budavo ,o as taip norejau jaustis panele maza,kad kazkas va skirtu toki demesi i mane,ne vien kaip i sportininke ziuretu ir dukra,bet ir kaip i augancia mergina Tai va manau kad tavo vietoje as skirciau koki viena vakara,diena tik dukrai:nueit po parduotuves pasizvalgyt,vien tada suprasi jos skoni,jos poziuri i viska,pasedet kavinej kokioj,tiesiog pabut dviem zaviom merginom kartu,pamatysi kiek daug suzinosi tada is jos |
As jai vaiko priziuret nekisu , pasidziaugia tik tiek kiek pati nori , ji net sauskelniu nemoka pakeisti (keite gal tik pora kart per 6men) . Nespaudziam mes jos , mokosi ji gerai ir as nezyziu kasdien ,kad mokykis mokykis , cia ji gana protingai ziuri i ta reikala , krepsis patinka . Kai nori kaip nors apsirengt tai ateina pasiklaust mano nuomones ir as jai nedraudziu rengtis kaip ji nori. Daznai jos draugai palaiko mus sesemis , tai ji patenkinta , kad mama ne kokia senamadiska bobute . Ir po parduotuves kartu paslampinejam. As galvoju ,kad praeis ta paauglyste ir susikalbesim lengviau , tiek cia beliko laukti  ,kad tik neprisidirbtu ko per ta laika. Neramu labai, ypac kai prisimenu save tokio amziaus.
Drugelis
2004 04 21, 12:57
Sveikutes, labai malonu kad atsirado tokia tema Su malonumu prisijungsiu prie jūsų plepesių, nes ir turiu trylikametę dukrą. Kažkaip ir man sunku atrasti kelią į dukros širdį, rodos ir pasiplepame ir paatviraujame kartais, bet turbūt pačios didžiausios paslaptys vis tik yra atskleidžiamos draugėms. Nes jei jau jos ateina į svečius, kambario durys uždaromos ir girdisi tik kikenimas. Šiaip ji gana uždara, visada pati turiu pradėti pokalbį, klausinėti, tada po truputį atsiveria. Laisvo laiko ji turi gana mažai(mokslai, treniruotės, būreliai), gal todėl dar labai nesivaži įvairiais vakarėliais ir "pasitusinimais" su draugais. Kol kas vakarus leidžia namuose, jei kokią progą ir išeina iš namų, visada žinau su kuo ir kada grįš. Šiaip kyla kartais minčių, kad dėl to uždarumo gal ir aš kalta, bet, nežinau, rodos, niekad jos neatstumiau kai ji norėjo pasikalbėti, visada išklausau jos nuomonės, jei nepritariu jai, paaiškinu kodėl, bet vistiek jaučiu kad su dukra nesame labai geros draugės.  Pagal mano vertinimo skale, esamę tik geros draugės, nes jaučiu kad ne visada ir ne viską jį man atskleidžia.
na tikiuosi praeis visai nedaug laiko kai musu dukrytes supras kad mes joms linkim tik geriausio Visos paneles is to isauga  ,na is maistavimo .Gerai kad tai nebutu labai skausminga ir joms ir mums  . Juk kai pasiklausai kas vyksta ir kaip elgesi tokio anziaus mergaites tai net plaukai stojas piestu Musu ko gero dar visai geros
Mįsliukė
2004 04 21, 21:38
Sveikutes.Aš turiu dvi "besiskleidžiančias" paaugles. Vienai 11, kitai 12. Didelių bėdų dar neturim. Vyresnioji turi draugą, su juo jau porą kartų į kiną ir į kavinę ėjo, bet manau, kad jie yra dar vaikiški ir savo santykius suvokia kaip draugystę.Abiem mergaitėm pasitikiu, nors atviresnė vyresnė, ji man kiekvieną dieną viską išpasakoja, o , va jaunesniosios turiu pati klausinėti.Be to, jaučiu, kad didesnių problemų galiu turėti su jaunesniąja, nes ji lengviau pasiduodanti kitų įtakai.O šiaip tai norėčiau, kad dabar laikas sustotų, nes pati esu dar jauna, mergaitės savarankiškos, galiu kur noriu eiti, žinau, kad pavalgys ir namus sutvarkys, o ir durų dar dėl hormonų audros netranko.
Perliukas
2004 04 22, 07:59
| QUOTE (Mįsliukė @ 2004 04 21, 22:38) | | O šiaip tai norėčiau, kad dabar laikas sustotų, nes pati esu dar jauna, mergaitės savarankiškos, galiu kur noriu eiti, žinau, kad pavalgys ir namus sutvarkys, o ir durų dar dėl hormonų audros netranko. |
Tikrai sito laiko siek tiek pavydziu. Kai gime sunus iskart pajauciau kokia laisve praradau . Kol dukra buvo maza , buvau tiek pripratusi visa laika galvot apie ja , rupintis, kad net budama su drauge , islipant is autobuso atsisukdavau padet .
taip auga musu paneles  .Labai noretusi kad neaugtu problemos su jom ,bet vistiek norai keiciasi ,pareikiau taip pat . dar visai neseniai buvo mazyte o dabar jau "panele". Maniske dar vaikitik siaip domysi,  .I pasimatymus nevaiksto, kas man patinka  .Manau dar spes ,bet ji ir pati niekur neskuba , gal nesutiko tokio kokio reik  Oi kaip pakalbejau kaip apie didele Papildyta @ [mergetime]1082615697[/mergetime] beje paziurejau kad keliu is jusu tarp vaiku irgi didokas tarpas, kaip sutare jusu vaikai?
Perliukas
2004 04 22, 10:38
O mano kazkaip skuba i ta suaugusiu gyvenima , viskas jai rupi ,tupi Mirke, kituose catuose , forumuose . Ir labai jauciasi draugu itaka , labai svarbi ju nuomone . Draugems leidziama vaiksciot iki 22-23val. , o as neleidziu tiek ilgai , tai ji man daznai priekaistauja. Ir manau ,kad posakis "pasakyk kas tavo draugai -pasakysiu kas tu" yra teisybe. Bet as negaliu jai isrinkti draugu , ju aukleti , galiu tik padeti savo dukrai suprasi tikrasias gyvenimo vertybes. Siaip tai jos normalios paneles , tik tas maksimalizmas , krastutinumai mane gasdina . O su broliuku tai graziai bendrauja , zaidzia , megsta paaukleti , dziaugiasi , tik neilgai tas trunka , matyt ji ne is tu kurios del vaiku svaigsta. As vaiko priziuret neverciu , na tik kartais neilgam , kol nusiprausiu ar pavalgau . Kazkaip nenoriu is jos padaryt aukles , pati panasioj situacijoj uzaugau , nors buvau vyresne tik dviem metais . Labai jau slege ta atsakomybe. Noriu ,kad mano dukra gyventu savo gyvenima ,o ne mano. Bet va vyras tai megsta pavarinet , pavadovaut ,mes su dukra juokiames - matyt darbe naprisivadovauja
| QUOTE (Perliukas @ 2004 04 22, 10:38) | | Draugems leidziama vaiksciot iki 22-23val. , o as neleidziu tiek ilgai , tai ji man daznai priekaistauja. |
Ko gero draugiu teveliai nelabai rupinasi savo vaikais ,sitaip ilgai lauke? as savai isaiskinau kuo tai gali baigtis ,beje tiek per telika rodo visokiu niuansu pasistengiu ,kad paziuretu ir ivertintu Dabar ji neina i lauka kai temsta,na ir siuo metu man atrodo kad uztenka iki 21v Daznai pagalvoju ar ne per grieztai viskas ,bet kas gi jei ne as pabandysiu apsaugoti savo "panike" Beje mes su dukra apie tai pasiplepam ir abi nuterem kad taip bus geriau ,saugiau.Juk dabar kas dedasi Po siu KAuno ivykiu ir ji daugiau suprato ,berniukas kuri nuzude pries metus su ja mokesi,Ilgai kalbejom su ja ir ji apie tai pasake : Nebuvo jis toks blogas kad zudyti rektu,Paprasiau kad paaiskintu,nes buvo idomu ka galvoja Tai va ir kalbames ivairiom temom
Drugelis
2004 04 22, 16:19
| QUOTE (Auge X @ 2004 04 22, 09:31) | I pasimatymus nevaiksto, kas man patinka .Manau dar spes ,bet ji ir pati niekur neskuba , gal nesutiko tokio kokio reik  beje paziurejau kad keliu is jusu tarp vaiku irgi didokas tarpas, kaip sutare jusu vaikai? |
Maniske ir i pasimatymus dar nevaiksto, as tuo kol kas ir dziaugiuosi, zinau kad prarasiu ramybe belaukdama jos vakarais. Tikrai, tokie baisus ivykiai aplinkui vyksta, kad kartais pasidziaugiu kad maniskiai dar vakarais namuose sedi. Siaip as turiu dar ir sunu kuriam 10 metu, bet profilyje leidzia rasyti tik du vaikus, tai sis bachuras liko nepaminetas  Su situo vaiku dar dideliu problemu neturiu, nors jauciu kad ima atsikalbineti ir stengiasi gincuose niekada nenusileisti, bet dar kol kas susikalbame O su mazyle visu seimos nariu santykiai labai puikus, visi ją labai myli, didieji vaikai be atsikalbinejimu ja pasaugo, tik sunus i lauka jau nelabai nori su ja eiti. Turbut geda bachurui "terliotis su maziais" pries kiemo draugus  , bet namuose visada mielai lieka su sese dviese. Kadangi pati dar i darba neinu, tai vaikams mazyles saugojimas nera per daug "užkrautas". Bet vaikai labai atsakingai žiūri i seses priežiūra, jei reikia ,visada be baimės jiems patikiu mažylę. Ir kartais savanaudiškai pamąstau, na ir gerai kad toks metų skirtumas tarp vaikų, visada galim su vyru ištrūkti kur nors pavakaroti ir dviese
| QUOTE (Drugelis @ 2004 04 22, 16:19) | Ir kartais savanaudiškai pamąstau, na ir gerai kad toks metų skirtumas tarp vaikų, visada galim su vyru ištrūkti kur nors pavakaroti ir dviese |
Pilnai sutinku as taip pat kartais pagalvoju kad visai gerai kai didelis skirtumas ko gero tai gerai tevams ,o kartais ir vaikams Maniske mergyte kai dar broliukui buvo puse metuku isleisdavo kavos gert pas kaimyne (pasiulydavo pati),na aisku palikdavau kai mazius miegodavo .Tada ji jautesi didele didele Maniskiai labai puikiai sutare ,o daugelis pametinuku visad pykstasi Beje pati turiu sese vyresne 9 metais mudvi puikiai sutariam ,nepamenu kad butumem susipykusios
Mano sūnui 16 metų  . Mokosi klasėje, kuri surinkta iš gabiausių mokyklos vaikų. Visi labai draugiški ir visi kartu nori švęsti įvairias šventes-ypač gimtadienius. Savo gimtadienį šventė namuose. Leidau iki 12 val. Mes buvome išėję, kai grįžome po 12 val., viskas tvarkoj, net indai buvo išplauti. Žiūrėjau juostą kaip jie ten linksminos, tai gražu žiūrėt. Ir proramėlė buvo, ir vaidinio, ir šoko. Tačiau dabar atsirado mada švęsti su nakvyne. Aš sūnaus klausiu ar kiti tėvai leidžia, sako, kad leidžia. Naujus metus šventė pas klasiokę, tai prisišaukiau namo apie 10val. ryto ir pasakiau, kad daugiau niekada, kai reikės atvažiuos tėvas ir paims. Ar aš teisi  . Spės dar  .
La Mariposa
2005 02 24, 13:35
Nepyk, bet man atrodo, kad tu neteisi, vis tik jau 16 metu proto turi ir kaip minejai draugai neblogi...tai gi jis irgi nori laisves..o jei tau neramu paprasyk. kad duotu to klasioko/es tevu telefona, kad tau butu ramiau
O aš manau, kad teisi mama, uždrausdama tokias nakvynes. Juk nematė, kas , kaip ir su kuo miegojo. Taip netyčia ir "prisimiegot" galima. Žinau merginą, susilaukusią vaiko 14-kos metų, na ir kas, kad kitos klasės mokinys ją vedė, vistiek kartu negyveno, alimentus moka ir dar ilgai mokės...
Vasara T
2005 02 24, 22:34
Tai visiškai priklauso nuo tavo vaiko ir kiek tu juo pasitiki. Aš savo dukrai leidžiu nuo 13-14 metų nakvoti pas drauges po vakarėlių. dabar jai 16. maža to aš jai leidžiu su draugėmis važiuoti prie jūros visai savaitei. Bet tik todėl, kad pažįstu ją ir drauges, ir žinau, kad jos visiškai nedomina tokie dalykai, kurie man galėtų kelti nerimą išleidžiant nakvoti pas drauge,kad joms įdomu kiti dalykai: pvz: simfoniniai koncertai, sportas, Taigi jomis galima pasitikėti. Draugei, kuri turi tokio pat amžiaus dukrą, visada sakau: kontroliuok, nes matau, kad ta visais atžvilgiais nuostabi mergaitė linkusi greitai isimylėti ir pasiduoti draugų įtakai... Na o pas mane kitokios paaugliškos problemos: nenoras tvarkytis, prisižiūrėti save, nemokėjimas bendrauti... taip kad niekas geriau nei tu nepažįsta tavo vaiko. ir spręsk pati.
Neleisk, tegu palaukia bent iki 18 metu. Spes dar. Tegu svencia iki 1-2 val., bet namo tegu visalaik grizta (taksi ar kitaip) nakvoti. Taip ir pati pastebesi, galesi kontroliuoti ar negirtas, ar nuo narkotiku neapsvaiges.
Na maniskiui tik 14-ti.Dar tokiu problemu neiskilo.Bet manau,kad draudimas svesti per nakti,nebutinai nepasitikejimas vaiku.Juk buna visokiu atsitikimu,kai prisikabina.Manau,kad is savo sunaus reikalausiu,grizti namo ir apsieiti be nakvyniu.
galima leisti vaikui švęsti su nakvyne jei juo 100 % pasitiki.
Bite_Maja
2005 02 25, 16:02
O aš galvojau ir iki šiol galvoju, kad mama turi pasitikėti savo vaiku ir leisti. Žinoma, su tam tikrom sąlygom. Kažkada paauglystėje atvirai pasisakiau savo mamai, kad eisiu pas klasioką į vakarėlį. Ji puolė skambinti jo mamai, kitoms mamoms: ar žinote, kur eina vaikas, ar leisite... Žinoma, po to visi klasiokai juokėsi iš manęs gal pusę metų... O aš mamai TEISYBĖS daugiau ir NEBESAKYDAVAU...
kamileh
2005 02 26, 08:53
Man dabar yra 15 ir as i vakarelius taip pat vaikstau. Bet dazniausiai tik su panom darom tokius mergvakarius su nakvyne  Siaip kitos lieka nakvot, bet as tai niekada, nes vistiek namie geriau issimiegi, be to zinau, kad mamai bus ramiau. Taciau per naujuosius metus buvau vakarely su klasiokais taip pat per nakti, bet svarbiausia, kad mano mama visus mano draugus labai gerai pazista, manimi ir jais pasitiki ir zino, kad as tikrai nepadaryciau jai ar sau gedos. Tiesiog ne toks zmogus esu
As esu pries nakvynes ne todel,kad kokia geda padarytu.Man svarbus vaiko saugumas.Aisku nuo visu nelaimiu neapsaugosi.Taciau kuo toliau nuo pagundos,nuo tokiu aplinkybiu,tuo geriau vaikams ir ramiau tevams.O jaunimui visas gyvenimas dar pries akis.Viska jie suspes,kai bus pilnameciai-ir prisibaliavos ir pakeliaus,ir dar galybe visokiu dalyku patirs.Svarbu,kad viskas butu su protu.
Turi vaiku pasitikėti. Ir suvokti, kad jis darosi savarankiškas.Manyčiau, baisiausias dalykas mums, tėvams, yra suvokimas, kad mes vaikams tampame nebe tokie reikalingi  , t.y. svarbesni tampa draugai . Apsaugoti neapsaugosi, norės - ir nenakvodamas kitur paragaus uždraustų vaisių. Manyčiau, pasitikėdama vaiku,užsitarnausi arba išlaikysi jo pasitikėjimą. O tai taip pat puikus būdas žinoti nemažai apie savo vaiką.
Aš tai leisčiau, bet maniškė pati nenori nakvoti svečiuose, sako kad negalėtų užmigti svetimoj lovoj ir dar viename kambaryje su draugėmis. Manau, jinai drovisi.
dėl vaikų prisidirbimo tai jei norės prisidirbs bet kur, ar leisi su nakvyne ar ne  gyvas pavyzdys aš  , mane mama išleisdavo ilgių ilgiausiai iki11h į gimtadienį. saugojo saugojo ir neprisaugojo.......
Rigedora
2005 03 10, 12:20
saugok nesaugojęs, leisk neleidęs-visvien jei norės-tai prisidirbs bėdos. Na mano dar maži bernai, bet manau, kad man būtų geriau, žinoti jog mano vaikas išsimiegos ar bent jau sulauks ryto man žinomoj vietoj, negu nemiegoti ir laukti visą naktį kada ir ar saugiai grįš namo. jei pažįsti draugus, matei filmuotą vakarėlį, pasitiki savo sūnum-gali leisti ir su nakvyne. Juk 16metų jau nemažai-nors mano tėvai labai jau mane saugodavo, bet tokio amžiaus jau išleisdavo į gimtdienius su nakvyne, savaitei su draugėm į pajūrį. Tiesiog ne visi vaikai vienodi-o kuo daugiau drausi-tuo labiau paskui atitrūkę nuo tėvų prisidirbs. Kai mes pradėjom draugauti su mano vyru-jam buvo tik ką suėję 19metų... Tai jam tėvas tiesiog be žodžių įteikė prezervatyvų maišelį  tipo būk malonus, dar neprisidirbk ir tiek. Gali ir tu savo vaikinui nupirkt ir paduot-16m jau dauguma užsiima seksu šiais laikais. O šiaip aš savo 8m ir savo vyrą vis dar auklėju, kad kur jie bebūtų-aš turiu žinoti. Tai sūnus prieš nueidamas nuo teritorijos matomos per langą-grįžta ir tiesiog pasako, mama, mes einam į gretimą kiemą ar pan. Vyras irgi informuoja, kad po darbo pvz eis su draugais kažkur ar užtruks darbe.
mane mama leidzia nakvoti nuo 9 metu.  nei prisidirbau, nei ketinu.  manau reikia vaikui duoti laisves.  siulau pirma stebeti jo elgesi.  pradziai neleisti nakvot ir liepti grizt ta ar ta valanda. jei grizta laiku, manau savaime atsiras pasitikejimas, kurio pastumeta turetumet leisti sunui nakvoti.
diamona
2005 03 16, 22:40
sveiki pas mus budavo ta pati problema, tai net nezinau ka patart tai tevai manes irgi is baimes kad kas nenuskriaustu bijodavo isleist, mama pasitikejo 100% bet negaledavo is nerimo uzmigt kai manes namie nebudavo, o del to kad kazka prisidirbs tai gryna nesamone, nes as pati gan anksti pradejau artimus santykius su vaikinu ir tai niekada kai eidavau pas ka nors permiegot nemeluodavau kur einu, nes niekad pas vaikina nebuciau ejus, nes paskui kazkaip nekaip isryto butu paziuret jo mamai i akis o siaip tai istikro yra labai svarbu kad isleistu kaip kitus nes delto as kartais jausdavau nepilnavertiskuma, visi dar lieka o as kaip kvailele vos ne pirma turiu kulniuot namu link.
Įsiterpsiu ir aš į jūsų diskusiją.Na aš savo penkiolikmetės dukros į pasilinsminimą su nakvyne tai neišleidžiu.Ji gal ir norėtų,bet žino,kad aš prieštarauju tam,tai ir net nebeprašo.Mane mama visur išleisdavo kur tik norėdavau.Finalas toks- vos sulaukusi 17 aš jau buvau mamytė.Ir mokyklos suole su pilvuku teko pasėdėti.O 19 metų jau buvau išsiskyrusi.Tikrai nenorėčiau,kad dukrai taip atsitiktų.Visada jai kartoju,kad viskam ateina savas laikas.Kad nereikia skubėti gyventi.Ir jei turėčiau sūnų, lygiai taip pat neleisčiau.Šiaip dukra pasitikiu ir ji tai žino.
Aš irgi neleisčiau. Maniškei trylikti, išleidžiu į vakarėlius iki vėlumos, po to tėtis nuvažiuoja pasiimti, arba suaugę patys išvežioja vaikus į namus. Ir namie leidžiu švęsti iki vėlumos, išeinam su vyru į kinus, kavines... Nežinau, kas blogiau - ar kai visur leidžia, ar kai niekur neleidžia, pačios visokių pavyzdžių turime. Matyt, vis dėl to reikia riboti, o KIEK riboti - priklauso nuo konkretaus vaiko. Juk savo vaikus neblogai pažįstame, žinome jų interesus, polinkius.
SupBoardinG
2005 04 16, 19:36
gavau laishka ish mokyklos... Informuojame, kad jusu dukra, dileta m.....aite, I-aji shiu metu pusmeti baige su 4 neigiamais pazhymiais. praleido 190 pamoku, ish kuriu dauguma pamoku nepateisintu. jusu dukros I-ojo pusmechio pazhymiai: 1. etika - iskaityta 2. lietuviu k. - 3 3. anglu.k - 8 4. vokiechiu.k. - 3 5. matematika - 3 6. biologija - 6 7. fizika - 7 8. istorija - 5 9. geografija - 2 10. daile - 9 11. muzika - 10 12. technologijos - 10 13. kuno kultura - 10
pazhymiu knygeleje pasirashydavau po visai kitokiais pazhymiais. ji padirbo savo pazhymius knygeleje ir semestrinius ir parashus. ir dar uzhvakar uzhlenke, kad antro mobilaus jai reikia ir dzhinsu ir maikuchiu ir t.t....
o dabar aishkina, kad melavo ish... ... meiles man!!! nenorejo nervinti, nes esu
ji mano dukra, ir ash galiu pateisinti daug ka - blogus pazhymius, nenora mokytis, kai tevai skiriasi, kai pamote skambineja vaidindama drauge ir parina visaip... bet kam reikia meluoti zhmogui, kuris tau dave gyvybe, ir viska, ka tik uzhsimanai??? neprashau valyti dulkiu ir grindu... prashydavau visada tik vieno - mokytis tai va, pabedavojau... , bet juk ishtikruju beda?!
ramunexl
2005 04 17, 07:48
Tikrai pritariu, kad tai jau beda. Net nezinau ka ir patarti. Mano vyresnele taip pat 14-mete. Visa paguoda, kad gyvenam kaime ir dirbu salia mokyklos, ir visos mano drauges yra mokytojos, dukra su klase net begti is pamoku dar kolkas nedrista, nes as viska suzinau dar vaikams nespejus namo pareiti. O siaip panele jau nori buti. Mobiliaka turi, tai is ranku nepaleidzia ir pamokas ruosdama, ir miegot nuejusi. Mes turim sutarti - jei kris pazangumas, pasibaigus mokslo metams telefonas bus likviduotas. Tai siokia tokia motyvacija mokintis. Stengiuosi nuo pat mazumes iteigti, kad vaikas yra vaikas ir turi gerbti suaugusius ir ju nuomone, o ne kiekvienam zingsni skelbti savo teises o ne pareigas. Linkiu stiprybes ir didziules kantrybes, nes paauglyste yra sunkiausias periodas vaikui ir tevams.
ramunexl
2005 04 17, 07:56
Kaip idomu. Mes turim labai daug bendro, nes musu dukros gime ta pacia diena. As turiu taip pat 3 vaikus. Linkiu laimingai susilaukti treciojo. Sekmes
Paaugle
2005 04 17, 14:30
Man atrodo, kad nereikia vaiku skatinti mokytis. Jie turi suprasti, kad tai yra ju pareiga ir nereikia pratinti ju , vilioti mobiliais telefonais ar pan. As esu aukleta, kad mokytis reikia del saves, o ne del tevu, ir mokausi gerai. Sekmes. O Jusu dukra tai gerai pabarciau uz tokius dalykus
Paaugle
2005 04 17, 14:48
As tai UZ ,kad tokio amziaus baxura jau reikia leisti viena. Juk uz poros metu jis jau bus pilnametis, ir jeigu dar drausite jam kur nors eiti, jis tiesiog nepajus tikros paauglystes... Aisku, ziurint koks jusu vaikas! Bet jeigu juo pasitikit, daug problemu neturit, tai tikrai galit ramiai isleisti
Kutuliukas
2005 04 17, 14:47
QUOTE(Paaugle @ 2005 04 17, 15:30) Man atrodo, kad nereikia vaiku skatinti mokytis. Na sakyk kaip nori, bet skatinti reikia. Ne papirkinėti ir ne versti, nes tie žodžiai reiškia ne tą patį. Kaip tą daryti konkrečioje situacijoje patarti , deja, negaliu, nes leliai mano dar maži. Bet palikti viską savieigai irgi negalima - nes jei kažkokiam procesui net nesistengi duoti kažkokios krypties, nelabai turi teisės tikėtis gerų rezultatų. Stebuklų aišku būna, bet tai ir vadinama stebuklais todėl, kad būna gana retai.
Paaugle
2005 04 17, 16:16
Aisku, labai svarbu, koks tas vaikas  Pvz as buvau labai savarankiska nuo pirmosios klases, viskas sekesi gerai, jau darzely ismokau skaityti, todel mama net neklausinedavo ar paruosiau pamokas.. Kategoriskai nieko nesakau, labai priklauso nuo to, koks vaikas
QUOTE(SuperMutteR @ 2005 04 16, 19:36) [ pazhymiu knygeleje pasirashydavau po visai kitokiais pazhymiais. ji padirbo savo pazhymius knygeleje ir semestrinius ir parashus. Šiaip labai faina, daug mano draugių turėjo dvigubas knygutes: vieną motinai, kitą auklėtojai. Na, ne Jūs pirma, ne Jūs paskutinė. O vėliau tai kiekvieno dalyko mokytojas atskirai pildo "pažimkes". Tai ten visai pusės pažymių nebus:)) Iš pamokų lengviau bus galima išeiti ir Jūsų parašo beveik nereikalaus.
Kutuliukas
2005 04 17, 19:50
QUOTE(vicky @ 2005 04 17, 19:02) Aha faina  bet tas fainumas amžinai nesitęs - jau dabar kai kurios mokyklos turi elektroninės pažymių knygelės sistemą, taigi nuo rūpestingų tėvelių nebepasislėpsi, nes toji sistema labai greit įsigalios visoje Lietuvoje. O jei žmonėm, tegu ir labai jauniem patinka mulkinti žmones (šiuo atveju tėvus) - ką gi. Kiekvieno "pomėgiai" skirtingi - tik neraudokit, kai patys pasijusit mulkinami
ramunexl
2005 04 18, 16:59
QUOTE(SuperMutteR @ 2005 04 16, 19:36) gavau laishka ish mokyklos... Informuojame, kad jusu dukra, dileta m.....aite, I-aji shiu metu pusmeti baige su 4 neigiamais pazhymiais. praleido 190 pamoku, ish kuriu dauguma pamoku nepateisintu. jusu dukros I-ojo pusmechio pazhymiai: 1. etika - iskaityta 2. lietuviu k. - 3 3. anglu.k - 8 4. vokiechiu.k. - 3 5. matematika - 3 6. biologija - 6 7. fizika - 7 8. istorija - 5 9. geografija - 2 10. daile - 9 11. muzika - 10 12. technologijos - 10 13. kuno kultura - 10
pazhymiu knygeleje pasirashydavau po visai kitokiais pazhymiais. ji padirbo savo pazhymius knygeleje ir semestrinius ir parashus. ir dar uzhvakar uzhlenke, kad antro mobilaus jai reikia ir dzhinsu ir maikuchiu ir t.t....
o dabar aishkina, kad melavo ish... ... meiles man!!! nenorejo nervinti, nes esu
ji mano dukra, ir ash galiu pateisinti daug ka - blogus pazhymius, nenora mokytis, kai tevai skiriasi, kai pamote skambineja vaidindama drauge ir parina visaip... bet kam reikia meluoti zhmogui, kuris tau dave gyvybe, ir viska, ka tik uzhsimanai??? neprashau valyti dulkiu ir grindu... prashydavau visada tik vieno - mokytis tai va, pabedavojau... , bet juk ishtikruju beda?! Manau, kaip siais laikais madinga, reikia kreiptis pas psichologa, nes paciai mamai bus labai sunku atrasti bendra poziuri su dukra.
QUOTE(SuperMutteR @ 2005 04 18, 17:06) [color=blue]  pabarti jau negana.... esu ishsiskyrusi ir sukurusi nauja sheima viskas sugriuvo ishvazhiavus exvyrui i uzhsieni... Aš kaip paauglio sūnaus mama galiu irgi tik patarti, kaip viena mamytė aukščiau - pasinaudok psichologo pagalba. Čia ne koks mados dalykas, o rimtas reikalas. Laimei, pagaliau Lietuvoje susiprato psichologinę pagalbą duoti.Tikiu, kad mergaitė nenorėjo Tavęs jaudinti. Vaikui tėvų skyrybos yra didelė trauma, net paprasti konfliktai šeimoje tuoj atsiliepia vaikų pažangumui. Tau būtinai reikia pagalbos, ką exas daro, yra tikras kriminalas.Nežinau, kokioje valstybėje jis dirba. Aš gyvenu Vokietijoje, čia kita švietimo sistema nei Lietuvoje - yra gimnazijos, realinės mokyklos ir pagr.mokyklos (paprasčiausio lygio, 10 metų).Pastarųjų mokyklų absolventai, nors ir matematiką mokęsi, sunkiai ką susiranda - iš klasės 1-2, o ir gimnazistės su blogais pažymiais laimingos, gavusios vietą kirpėja mokytis (ne dirbti!)Ne tokie pyragai tuose vakaruose, kaip kai kurie piešia.Ir niekas čia tų svetimųjų nelaukia, rankas išskėtęs, ypač tokių be išsilavinimo, taip ir pasakyk savo dukrelei,.Panytės eina vaikų daboti ar senelių apipirkti, kad papildomas pamokas geresniems pažymiams gauti apmokėtų, jei tėvelių kišenė neišneša...
Na mano manymu per daug džiaugtis ta elektronine sistema nevertėtų visų pirma reikia palaukti kol ji normaliai veiks,nes kažkam juk reikės tuos pažymius surašyti dar o tai ne menkas darbelis,aišku,kad ten dar "skyliu" bus ir šiap jaunimas ant tiek pažengęs,kad sugebės ir tą sistemą kaip nors "apeiti",na čia aš tik kalbu iš savo varpynės pati dar moksleivė esu  .O šiap pas mur mokykloje,dabar esu 11 tai įvedė tokį atskirą lapa tipo "eksperimentas" mokytojai rašo pažymius ir pasirašo iš pradžių tuos pažymius klasės vadovė į tą lapelį surašydavo o dabar turime pasirūpinti,kad pažymiai tame lapelyje būtų patys,o klasės vadovė tik pasirašinėja...Pažymių knygelės jau ir nebereikia.Tai tokia sistema
Ach mielos mamytės! Kaip seni žmonės sako - esant norui vaiką ir ant tvoros padirbsi... Kaip jūs įsivaizduojat tuos vakarėlius? Trys kambariai, 30 vaikų, ir kiekvienam kambary po dešimtį "griešija"... Negi manot, kad jūsų vaikai svingerių klubus organizuoja? Aš saviškį leidžiu, geriau tegul naktį ten praleidžia, negu kas gatvėj užpuls. Draugus pažįstu, tėvus irgi. Manau, kad daugiau pavojaus yra, dviese vakarus leidžiant, kur miškely ar sandėliuke.Leiskit geiau draugus į namus pasikviesti, ir nekiškit kambarin nosies.Prisiminkit savo vaikystę.
|
|