Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ka darome, kad nesusirgti gripu?
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
Voveriukė
Paskaiciau straipsni ir issigandau. verysad.gif

"Statistika rodo, kad apie 6 proc. visų mirčių tenka nėščioms moterims. "

"Pagal blogiausią scenarijų, prognozuojama, kad Lietuvoje šios pandemijos metu gali mirti iki 20 000 gyventojų. "

Kam tokia informacija reikalinga doh.gif Ar jie nori sukelti kokia masines psichoze, ypac jautrioms gyventoju grupems - kaip nestukes pvz.

http://www.delfi.lt/news/daily/Health/liet...o.d?id=25842123

Taip iseina, kad mes net didesneje rizikos grupeje esame.

Kaip apsisaugoti? skiepytis nenoriu, nes kazin ar tai tikrai nekenkia busimam leliukui.
Kol kas geriu kas savaite Oscilococinum, daug arbatu su citraina, bendrus nestukes vitaminus ir niekur neiseinu, isskyrus sporto kluba (manau virusuoti gal i baseina nevaiksto jau).

Bet namie turiu mokyklinuke, kurios puse klases jau serga, tai manau, kad arba ji arba vyras gales gripa namo parnesti.
Pas ginekologe reikia uz keliu savaiciu eiti, o poliklinika dabar man kelia siauba, nes reikia apie valanda laukti eileje.
O taip pat uz keliu dienu seminaras, pinigai uz kuri jau sumoketi. Gal tikrai neiti, nes ten apie 40 zmoniu numatoma surinkti ir tvankioje patalpoje buti. Ir taip sunku visa diena ant kedutes issedeti nestuke.gif .
Ka darote kad nesusirgti?
GriBe
Paskaicius straispnius apie pandemini gripa ir man neramu darosi, bet jei pradesi panikuoti, tai kaip sakoma prisisauksi bedos tfu-tfu-tfu. as namuose sedziu su mazu vaikiuku (sunui 1 ir 3 men.), tevelis musu pasiskiepijo nuo gripo (galima sakyti, maziau ar daugiau yra apsaugotas nuo komplikaciju), bet as esu nescia - 35 savaite. siandienos Delfi konferencijoje paklausiau ka daryti nestukems, jei jau valstybe nusprende spjauti i savo gyventojus, atsakymas buvo vienas - susirgus skubiai kreiptis i gydytojus, o siaip geriausia pasiskiepyti. kiek zinau, nestukiu neskiepija paprastai nuo gripo, o jau pandeminio gripo atveju galima? skambinau i poliklinika, tai info tokia, kad net gripo vakcinu siai dienai jau neturi g.gif blink.gif blink.gif blink.gif ir kaip jaustis?
Siaip jau menesi mes valgom cesnakus, citrinas, vaikui duodu apelsinus, kad nors koks vitaminas C butu, granatus. vaiko gydytoja patare vaikui profilaktiskai duoti osciloccocsilum po puse tiubelio du kartus i savaite, o pati geriu aflubina. toks cia musu ir apsisaugojimas. tikekimes, kad neapsirgsime ir pagimdysime laiku ir busime visi sveiki kuo ir kitiems linkiu.
Ingusia31
Vo cia jau visoms manau reiktu mastyti kaip to isvengti g.gif nes beda rimta tikrai sakyciau. Skiepytis realiai nu siuometinio gripo su kiaules uodega visteik negali nes nera skiepu lietuvoje, nuo pandeminio gripo skiepytis nera prasmes nes siemet juo beveik nesergama, esant galimybei gauti uzsienyje ta skiepa kiaulini irgi reiktu gerai pagalvoti nes skiepai praktiskai neistirti per ilgesni laika ir poveikis tu skiepu vistik nera garantuotai aiskus. Taip kad belieka tik pasitiketi likimu sakyciau ir deti pastangas viso to isvengti.
Man irgi reikia pas gydytoja bet as diena pries tai butinai su ja derinsiu kad viska paruostu (biuleteni dekretini) ir mane iskart priimtu pagal talono laika be eiles (kai jau reik kovoti del savo leliuko sveikatos manes jokios pencininkes jokiais bambejimais nesulaikys laukti eiles gyvai-eisiu pagal laika talone ir vsio 4u.gif ), eisiu su kauke apsaugine ir t.t.
Siaip dar pasirupinau kad bet kuris seimos narys iskart turetu kur izoliuotis nuo manes jei sugalvotu kuris apsirgti (mociutes ir t.t.).
Tavo vietoje neiciau ne tik i seminara bet ir baseina atideciau geresniems laikams, nes tas kas nesioja virusa dar nereiksia kad butinai turi iskart blogai jaustis, galbut jo imunine stipresne ir tas zmogus virusiuka tiesiog padovanos tau unsure.gif .
Domejaus kaip viskas vyksta nesciosioms tai virusas patenka pas leliuka kurio organizmas kovai su virusu visai neturi jokiu priemoniu ir gali tiketis ivairiu komplikaciju. Mama visgi isgydytu antibiotikais ir t.t. bet va leliukui... O mirstama nuo gripo kasmet tik tai taip neskaiciuojama viesai, dazniausiai tie kurie nesikreipia i gydytoja, gydos namuose arba isvis viska nuraso persalimui ir tiesiog kai pasiekiamas komplikaciju lygis, isgelbeti buna per velu unsure.gif
Papildyta:
Nu koks tikslas skiepytis nuo pandeminio gripo jei jo siemet praktiskai nefiksuojama lietuvoje g.gif , cia juk tas pats kas skiepytis nuo raudoniukes ir tiketis kad nesusirgsi raupais unsure.gif Juk skiepas tai organizme pagamina antikunius kovoti tik su spec tos rusies gripu, o ne visais gripais absoliuciai. Kiek zinau uzsienyje nesciasias nuo kiauliu gripo skiepija privalomai beveik, o del paprasto pandeminio ne nezinau ar nesciosioms skiepijama g.gif
Voveriukė
skaiciau kazkur kad butent dabar nera prasmes isvis skiepytis nuo gripo, nes per artimiausias dvi savaites bus pasiektas pikas ir veliau susirgimu kiekis mazes. O imunitetas visiskai lyg kaip tik po 2 sav nuo skiepo susidaro.
Tai dvi savaites tikrai reikia kazkaip pralaukti.. bunkeryje kokiam bigsmile.gif

o po kiek aflubina reikia gerti? jis laisvai nestukems leidziamas?
nes as galvoju gal man dar Citrosepta pagerti profilaktikai po 10 lasu.
cukrine_lape
As irgi siandien isigandau, tada isigandau, kad isshsigandau ir kad taip silpninu savo ir pilvelio nuomininko imunine biggrin.gif . tai ramiai dabar sedziu ir mastau ka galiu padaryti. atidesiu baseinus ir i prekybcentri neisiu, lauke pasivaiksciojimu usteks. aisku cesnaku arbatu ir kitokio velnio. tik kad beda dar pora ar trejeta menesiu tesis gripo ta banga unsure.gif
GriBe
Pandeminis gripas ir yra kiauliu gripas. ji taip pavadino patys medikai, kai pasieke pandemijos lygi.

Aflubina profilaktiskai gerti reikia po 10 lasu 3 kartus per diena, jis yra homeopatinis vaistas ir laisvai parduodamas vaistinese.

laikykites

P.S. man irgi reikia pas gina po dvieju savaiciu, tai irgi jau pasirupinau kauke. deja negalesiu prasytis pirma ar savo laiku, nes ateinu ne viena nescia, bet jeigu yra galimybe, butinai reikia kovoti, kad leistu pirma, nes zinau, kad kai kuriuose poliklinikose nescios vaiksto pas bendros praktikos gydytojus, pas mus yra kitaip ir mes einam tik pas gina, bet jis supratingas ir niekada nesciu nelaiko ilgai eilese.
srauni_upe
Na man didžiausias siaubas, kai reikia eiti į polikliniką pas ginekologę. Va to bijau labiausiai. Šiaip stengiuos nesigrūsti po masinio susibūrimo vietas ir panašiai... Na ir dar šeimynykščiai gali parnešt...
Ritusikas
as ir cesnakiukai, citrina ... o kaip kitaip! baisu, kad ir namishkiai ir draugai neuzneshtu to virusiuko, bet tikrai neprisiizoliuosi saves, kaip sakant, reikia tiketi, kad pilvukai mus saugo ir isvengsim sio blogio!
sweety123
O kaip apsisaugoti kai privalai eiti i darba, o darbe salia sedi sergantys kolegos smile.gif Uuu kaip sunku nepanukuoti unsure.gif
whiteflower:)
tas dalykas ir yra baisiausias, kai visi aplinkui darbe sergantys, o gripas tik pika pasieks po dvieju savaiciu, tai net nebeismanau ka ir daryti, kaip is sios situacijos issisukti?? verysad.gif , pats kad ir kiek saugaisi, bet aplinkiniai tai nei kiek.
emely
Gavau pastu laiska su patarimais kaip nesirgti. Pasidalinu, gal rasit ka naudingo, ko dar nezinojot. smile.gif

Patarimai kaip nesusirgti:
1. Esant/grizus is lauko/darbo/kt. zmoniu susirinkimo vietu nuolat dezinfekuoti rankas antibakteriniais spirito purskikliais. Jie parduodami Lietuvos vaistinese, yra ivairios talpos, mazi lengvai telpa i kisene.
2. Esant zmoniu susiburimo vietoje istepti nosies gleivine biciu pikiu. Mes naudojam ir arbatmedzio alieju.
3. Vengti liesti rankomis rankenas, tureklus ir kt. pavirsius viesose vietose. Taip pat vengti liesti rankomis veida esant viesose vietose.
4. Vengti didesniu zmoniu susirinkimo vietu. Pvz. vaziuoti i parduotuve tada, kai yra tiketinas mazesnis zmoniu skaicius ir pan.
5. Esant reikalui naudoti medicinines kaukes (jei aplinkoj gali buti serganciu zmoniu, pvz. poliklinikoj, vaistinej ir pan.).
6. Mes geriam tokia imuniteta stiprinanacia arbata – su zieve sutarkuota citrina, imbieras (tarkuota saknis arba milteliai), medus.
7. Taip pat ciulpiam homeopatinius vaistus – Engystol ir Gripp (vokieciu firma Heel). Galima naudoti besilaukianciom.
8. Taip pat esant reikalui geriam vitamina C – Rutinoscorbin. Galima naudoti besilaukianciom.
9. Geriam zuvu taukus, valgom riebia zuvi (lasisa, silke, skumbre, tunas (pastarojo besilaukianciom negalima)), kurioje yra vitamino D3, kuris labai itakoja imuniteta. D3 vitaminu galima nusipirkti ir vaistineje. Paros doze 400-600 TV.
10. Tureti cesnaku ir svogunu atsargu. Ir naudoti juos reguliariai.
slyva
As kaip ir visos baiminuosi susirgti, tad labiausiai vengiu viesu vietu - nesiruosiu i jokius PC pasitrainiot, ar i maximas... Jei ko reikia, MB vienas nuvaziuoja. Geriu daug arbatos su citrina, abu pavartojam cesnakiuko, tik gal reciau blush2.gif Nebedaug man liko iki gimdymo, tikiuosi nepasigausiu jokiu bacilu.
vaidze
aga, mane ir uzklupus konkreti paranoja, sedziu darbe apsidejus cesnakais, imbierais ir citrinom blink.gif

bet tikekim giliai viduje, kad mus visas apsaugos Dievulis ir pralenks tas nelemtas gripas mirksiukas.gif
srauni_upe
QUOTE(sweety123 @ 2009 11 19, 09:19)
O kaip apsisaugoti kai privalai eiti i darba, o darbe salia sedi sergantys kolegos smile.gif Uuu kaip sunku nepanukuoti  unsure.gif
*

Sergantiems kolegoms pasi8lyti eiti namo.

Nesuprantu to lietuvi6kojo "pasiaukojimo" sėdėt sergant darbe, iš tiersų nebūnant naudingu, bet skleidžiant bacilas visiems.... Kada suprasime kad sirgdami visuomenei keliamia pavojų. unsure.gif
Ritusikas
QUOTE(srauni_upe @ 2009 11 19, 12:53)
Sergantiems kolegoms pasi8lyti eiti namo.

Nesuprantu to lietuvi6kojo "pasiaukojimo" sėdėt sergant darbe, iš tiersų nebūnant naudingu, bet skleidžiant bacilas visiems.... Kada suprasime kad sirgdami visuomenei keliamia pavojų.  unsure.gif
*

kokis cia pasiaukojimas, piktis net ima, Sodra nesamoniu pridarius, kad nuo 3 iki8d -40% moka, tai visi apie litus galvoja ir sedi darbe, nemasto, kad kolegos mazu vaiku turi, kuriuos gali uzkrest, pas mus darbe net 3 nescios, bet visiems dzin. mentalitetas Lietuvishkas ( neturiu namie ka veikt -ciaudau, kosciu, bet i darba einu ) doh.gif
Paulina26
man irgi plaukai šiaušias iš baimės. Nusipirkau oscillococcinum, vartosim su vyru profilaktiškai, dar valgau česnaką su duona, apelsinus, kivi, niekur neinu iš namų be reikalo. Netgi pas ginę pratęst biuletenį mama nuėjo vietoj manęs, kad man nereiktų poliklinikoj tarp sergančių sukinėtis......
visom sveikatos!!
Keja
QUOTE(srauni_upe @ 2009 11 18, 18:55)
Na man didžiausias siaubas, kai reikia eiti į polikliniką pas ginekologę. Va to bijau labiausiai. Šiaip stengiuos nesigrūsti po masinio susibūrimo vietas ir panašiai... Na  ir dar šeimynykščiai gali parnešt...
*

man irgi budavo labai baisu eiti i poliklinikas kai siausdavo gripai, tai as ir neidavau jei nebuvodavo reiklo. Netgi i pastovias apziurejas nejau per sirgimu pikus. Paskambindavau savo ginei pasneku tel, kad viskas tvarkoj ir psio. smile.gif
Baltute2
QUOTE(GriBe @ 2009 11 18, 18:47)
Pandeminis gripas ir yra kiauliu gripas. ji taip pavadino patys medikai, kai pasieke pandemijos lygi.

Aflubina profilaktiskai gerti reikia po 10 lasu 3 kartus per diena, jis yra homeopatinis vaistas ir laisvai parduodamas vaistinese.

o ta aflubina geriat su gydytojo nurodymu, ar neva tai homeopatinis tai dzin. As dar tik 4 sav laukiuosi, kazkaip neramu ir man del tu ligu, sakiau pas gine eisiu kokiu 6 sav, bet siandien mama buvo uzsukusi, ryte tik pakosejo, aisku kai pasakiau naujiena iskart isejo, bet vakare jau jautesi blogai, tik ji koseja labai, tai itaria bronchita, o ne gripa. Bijau, kad nebutu kokios bacilos pas mane palikus. Net nzn ar verta imtis tokiu priemoniu kaip aflubino, gal pradziai citrina, medus, cesnakas ir pan g.gif
saulutes
Sveikos,
as irgi laukiuosi ir kai klausiau savo ginekolges del alflubino, sake, kad nelabai tinka nesciosioms, neva skatina gimdos susitraukimus. Ji patare geriau vartoti influcida. 4u.gif
nep
Gal zinote, ar persirgus juo jau 1 karta, kiauliu pvz, negalima susirgti vel ?
Kazkaip neturiu noro zengti ir slapimo tyrimu i poliklinika, kai epidemijos, nei i pacia apziura eiti. Gal tikrai sakau, galima paskambinti ir neiti...Kazin, ar labai blogai ? g.gif
Papildyta:
QUOTE(vaidze @ 2009 11 19, 11:47)
aga, mane ir uzklupus konkreti paranoja, sedziu darbe apsidejus cesnakais, imbierais ir citrinom blink.gif

bet tikekim giliai viduje, kad mus visas apsaugos Dievulis ir pralenks tas nelemtas gripas mirksiukas.gif
*

tai labai gerai, taip ir reikia mirksiukas.gif
noksta

QUOTE(*Soleo* @ 2009 11 18, 17:48)
Paskaiciau straipsni ir issigandau. verysad.gif
Kol kas geriu kas savaite Oscilococinum, daug arbatu su citraina, bendrus nestukes vitaminus ir niekur neiseinu, isskyrus sporto kluba (manau virusuoti gal i baseina nevaiksto jau).
Ka darote kad nesusirgti?
*

O galima nesciajai Oscilococinum gerti? Ir tu jau sergi, kad ji geri?
Papildyta:
QUOTE(GriBe @ 2009 11 18, 19:03)
siandienos Delfi konferencijoje paklausiau ka daryti nestukems, jei jau valstybe nusprende spjauti i savo gyventojus, atsakymas buvo vienas - susirgus skubiai kreiptis i gydytojus, o siaip geriausia pasiskiepyti. kiek zinau, nestukiu neskiepija paprastai nuo gripo, o jau pandeminio gripo atveju galima? skambinau i poliklinika, tai info tokia, kad net gripo vakcinu siai dienai jau neturi  g.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif ir kaip jaustis?
.
*

Nesciosioms negalima skiepytis nuo kiauliu gripo, tikrai buvo ne vienas atvejis, kai isprovokavo persileidima, cia kitose salyse. Bet ir siaip ta vakcina visiskai nepatikrinta, nerizikuociau
Blanche89
mama buvo poliklinikoj siandien, tai sako tuscia, zmoniu beveik nera, nors paprastai kai skruzdeliu ju ten laksto. visi bijo gripo ir stengias nekist kojos be reikalo i poliklinikas...
JViktorija
Na va, mano sunelis vakar susirgo verysad.gif . O pati as 8 svaite laukiuosi unsure.gif . Vaika priziuri mociute, bet tuose paciuose namuose, tai bacilos vistiek siaucia aplink, nors ir stengiuos kontaktuot maziau unsure.gif verysad.gif .
Kalbejau sian sus savo gydytoja, tai sake prisipjaustyt svoguno, vedint patalpas, detis kauke ir gert ocillocccinum 1doze*1karta dienoj. Aisku arbatos, misiniai: citrina+imbiera+medus, dar spanguoles su medum irgi lb gerai. Ir daug daug optimizmo, nes pries gripinio vaisto nera, jeigu susirgciau tai tik lova, arbatos ir optimizmas. Bet is kur to optimizmo pasisemt, taip truksta man jo sykart unsure.gif , labai bijau del zirniuko verysad.gif
Robi
QUOTE(JViktorija @ 2009 11 20, 11:01)
Na va, mano sunelis vakar susirgo  verysad.gif . O pati as 8 svaite laukiuosi  unsure.gif . Vaika priziuri mociute, bet tuose paciuose namuose, tai bacilos vistiek siaucia aplink, nors ir stengiuos kontaktuot maziau  unsure.gif  verysad.gif .
Kalbejau sian sus savo gydytoja, tai sake prisipjaustyt svoguno, vedint patalpas, detis kauke ir gert ocillocccinum 1doze*1karta dienoj. Aisku arbatos, misiniai: citrina+imbiera+medus, dar spanguoles su medum irgi lb gerai. Ir daug daug optimizmo, nes pries gripinio vaisto nera, jeigu susirgciau tai tik lova, arbatos ir optimizmas. Bet is kur to optimizmo pasisemt, taip truksta man jo sykart  unsure.gif , labai bijau del zirniuko verysad.gif
*

Nu va. Man lygiai taip pat 8 sav. , o namie 4 mokyklinukai. Neturiu supratimo, kaip išvengti kontakto su vaikais. Kol kas nė vienas neserga, bet iš tokios šutvės tikrai sunku tikėtis sveikų. Ką reikės daryti? Užsidaryti kokiame bunkeryje? Jei iki 12 sav. susirgsim, tai skaityk "ŠAKĖS". fear.gif
jurgitaz
Man antradienį pas ginekologę. Tai šlapimo tyrimo šį kartą nebus, eiti į patį ligų -židinį dėl tyrimo - tikrai jau ne. Dabar suku galvą, gal ir į priėmimą nenueiti. Mano daktarė gana abejinga savo pacientėms, skiria vos porą minučių, o aš jaučiuosi gerai, vaikutis irgi spurda, spaudimą irgi namie galiu pasimatuoti, tai gal ir neisiu pliusiuko užsidėti. Tikrai bijau užsikrėsti.
Wild Pearl
tai atsakyma man rodos galima gauti pasiskambinus i kabineta,juolab tik atsakymo reikia..o pasisverimas manau tikrai labai dideles reiksmes neduos jei veleliau nueisi...juolab jautiesi neblogai...

man irgi baisu, stengiuosi niekur neiti net vaiko i darzeli nevedu bet cia ...labai norisi tiketi kad nepasieks visi sitie baisumai bet ka gali zinoti...dabar kai sirgimas didelis.. g.gif verysad.gif schmoll.gif
lukomama
esu 9 savaiciu nestuke.gif ..bijau to gripo..bet ka daryt..namie neina uzsidaryt..ir i parduotuve reikia..ir i mokslus..ir dirbu dar tokioj vietoj ,kur ateina liaudies...negaliu apsirist galvos marle ir sedet namie..tai darbe sedu prie atviro lango,plaunu rankas kas kelias min,tepu nosies gleivine medetku aliejum,nes prie sausos labai kimba visokie brudukai ,o siaip tai citrina,imbieras ir medus..ta kose netgi rankinej nesiojuos stiklainyje..vis palaizau..nugrauzia imbieras gerklike ir gerai..stengiuos tokiu morkikiu su cesnaku pavartot...daug arbatikes siltos...o ka daryt???o dar vaikas namie buvo apsirges...negi prie vaiko neisi..tai va..tikiuos apgauti visus gripus.. ax.gif kita savaite pas ginekologe,bet manau ,kad gimdymo namuose gal nera lb daug tu serganciu,nes mano gydytoja dirba gimdymo namuose..tik db pagalvojau,kad bliamba gal nepriims-sakys karantinas ligoninej.. doh.gif
emely
Ka jus manote apie "Engystol" homeopatinio vaisto vartojima gripo profilaktikai besilaukiant? Skaiciau kad kaikurios geria visokius oscillococsinum ir pan. Bet ar nebijote kad gali pakenkti vaikuciui? Taip bijau to gripo kad nebezinau ko cia ir griebtis, aisku valgau cesnakus, imbiera ir tt. dar nusipirkau engystol ir dabar nenusprendziu ar gerti ar ne lotuliukas.gif blush2.gif Pasidalinkit savo nuomonem, ar naudingi tie homeopatiniai preaparatai? rolleyes.gif
Voveriukė
As geriau Oscilococinuma, bet siandien isgereme visa seima po paskutine doze.
Vaistinese daugiau jo nebera.

Tai dabar influcid arba engystol gersiu profilaktiskai. Kazkaip man atrodo ta homeopatija gali pakenkti ne tiek daug, kaip jei gripu susirgciau. 4u.gif
noksta
QUOTE(emely @ 2009 11 22, 12:18)
Ka jus manote apie "Engystol" homeopatinio vaisto vartojima gripo profilaktikai besilaukiant? Skaiciau kad kaikurios geria visokius oscillococsinum ir pan. Bet ar nebijote kad gali pakenkti vaikuciui?
*

Stai butent, kad nesciajai gerti homeopatinius preparatus yra labai nesaugu. Juk mokslas iki siol negali paaiskinti, kaip ir kodel homeopatiniai vaistai veikia jeigu jie isties veikia, o ne psichologinis nusiteikimas. Bet kuriuo atveju, ju sudetyje naudojami augalai, kurie musu gimtojoje salyje paprastai neauga. Cheminiai vaistai yra isbandyti ir zinoma, kaip jie veikia, tuo tarpu su homeopatiniais niekas tokiu issamiu studiju atlikti net neprivalo. Nezinau, bet man atrodo, nesciajai geriau susilaikyti nuo homeopatiniu vaistu. Juk ivairiu bobuciu paruostu zoliu misineliu negertumete, o tai yra beveik tas pats.

Ir dar apie Engystol: raso jo pagr. sudetis yra is augalo Vincetoxicum hirundinaria, o stai cia wikipedijoj jo lietuviskas aprasymas: http://lt.wikipedia.org/wiki/%C5%A0lakin%C...Ed%C5%ABn%C4%97

trumpai: "Augalas nuodingas, pluoštinis"
Tai tik ir parodo, kad homeopatiniai vaistai nera tas pats kas medus, spanguoles ar cesnakai...
JN
QUOTE(noksta @ 2009 11 22, 16:26)

Tai tik ir parodo, kad homeopatiniai vaistai nera tas pats kas medus, spanguoles ar cesnakai...
*

Cituoju vieną šaltinį " Česnakas slopina ir rytinį pykinimą, tačiau dideli jo kiekiai gali sukelti persileidimą".
Be komentarų.

O aš geriu Gelomyrtol forte, nes turiu polinkį sirgti tokia klaikia sloga, kaid gyvent nebesinori. Prieš dvi savaites sirgau, nuėjau į šeimos kliniką kraujo priduot ir vėl sėdžiu varvančiom akimi ir raudona nosim. Jeigu ne tie vaistai neįsivaizduoju, kada pasveikčiau.. Todėl manau, kad homeopatiniai vaistai yra geresni už kokį nors Ospamox ar pan...
Lulka
Sveikos, galvojau, kad aš viena kraustausi iš proto dėl gripo baimės, ačiū Dievui radau paguodą čia, baigiu išprotėt.... dirbu mokykloje, pasisekė, kad mokykla nedidelė, o šia savaitę papildomos atostogos, tačiau vyras dirba policijoje, kur bastosi ir valkiojasi kas netingi (girti, benamiai, narkomanai, kurie ne tik apie gripą bet ir apie rankų plovimą negalvoja). Paprašiau vaistininko vitamino C, tai ne labai ką galėjo nėščiai pasiūlyti, teko pasitenkinti žuvų taukais ir ramūnėlių arbata su citrina.

Laikykimės...
nep
Man idomu, kaip eilinis terapeutas, be virusinio tyrimo issiaiskins, ar cia TAS kiauliu gripas, ar ne tas iprastas sezoninis biggrin.gif
Omrum
dėvėkit kaukes visur ir visada išeidamos iš namų , o šiaip be reikalo geriau niekur ir neeikit.
Papildyta:
QUOTE(sweety123 @ 2009 11 19, 09:19)
O kaip apsisaugoti kai privalai eiti i darba, o darbe salia sedi sergantys kolegos smile.gif Uuu kaip sunku nepanukuoti  unsure.gif
*

kauke, kaukė ir dar karta medicininė kauke ant veido bendradarbiui ir tau .
Robi
QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 11 23, 15:35)
Cituoju vieną šaltinį " Česnakas slopina ir rytinį pykinimą, tačiau dideli jo kiekiai gali sukelti persileidimą".
Be komentarų.
O aš geriu Gelomyrtol forte, nes turiu polinkį sirgti tokia klaikia sloga, kaid gyvent nebesinori.  Prieš dvi savaites sirgau, nuėjau į šeimos kliniką kraujo priduot ir vėl sėdžiu varvančiom akimi ir raudona nosim. Jeigu ne tie vaistai neįsivaizduoju, kada pasveikčiau.. Todėl manau, kad homeopatiniai vaistai yra geresni už kokį nors Ospamox ar pan...
*

O siaube. Kur taip parašyta???? swoon.gif Visi ėdam česnakus kilogramais, aš taip pat. Man dar tik 8 savaitės.
Lulka
Apie česnaką dar su pirmuoju nėštumu girdėjau, kad daug negalima. Kažkur skaičiau, bet kai gripas tai bent jau ant lėkštutės padedu tarkuotą česnaką, kad bacilas naikintų. manau, kad viena skiltelė į dieną nepakenks, juk ne valgome jų kaip obuolius unsure.gif
sandrutyte
vitaminai nesciosioms labai man padeda nesirgti,ir daug skysciu gerti
Robi
QUOTE(Lulka @ 2009 11 25, 18:26)
Apie česnaką dar su pirmuoju nėštumu girdėjau, kad daug negalima. Kažkur skaičiau, bet kai gripas tai bent jau ant lėkštutės padedu tarkuotą česnaką, kad bacilas naikintų. manau, kad viena skiltelė į dieną nepakenks, juk ne valgome jų kaip obuolius  unsure.gif
*

Kaip pasiutusi česnakus dedu visur, kur įmanoma: į striubą (baigus virti), į tarkuoto sūrio užtepėlę, grikių košę, keptą duoną, darau naminį česnakinį padažą picai...
Skanu ir sveika, bet pačiai teks apriboti blush2.gif
Paulina26
aha, ir aš tą patį apie česnaką skaičiau g.gif taip kad geriau nepadaugint
nep

kas atsitiks nuo daug cesnako ? blogiausia, kas gali, tai susierzinti skrandis...kiek gi jus jau jo daugiausiai per karta galite suvalgyti. Valgiau kiek norejau, ka norejau, kada norejau su pirmu vaiku, tiek kai maitinau, tiek, kai nescia, valgau ir su antru. Maisto ivairove, nevengimas visokiu neva "alerginiu" ir pan. darzoviu, kaip tik vaiko organizmui padeda susipazinti su ivairove bei isvengti alergiju, kurias gautu, jei organizmas nesusipazintu su musu vartojamais produktais.
valgomedumeskinai
as ir vitaminus geriu,ir daug skysciu vartoju,vaisiai darzoves,bet va jau 3diena kaip kazkoks virusas uzpuole mane. verysad.gif man 34 savaites ir gydausi tradiciskom priemonem,nors jau i jas nebegaliu paziuret. doh.gif bet ka darysi vaistu nesinori gert,kad leliukui nepakenkt.
Indare
Kadangi jau sirgau prieš kelias savaites kvėpavimo takų infekcija, labai dabar saugausi, kad vėl nesusirgčiau smile.gif Bandau stiprinti imunitetą visokiomis liaudiškomis priemonėmis (česnakas, spanguolės, imbieras ir t.t.). Šiandien gydytoja rekomendavo profilaktiškai vartoti vieną iš šių trijų vaistų: Oscillococcinum, Influcid arba Engystol. Sakė nei vienas tikrai nepakenks smile.gif Galvoju Influcid pabandyti g.gif
emely
As tai kolkas susilaikau ir nuo homeopatiniu vaistu, nusipirkau engystol, bet ji geria tik vyras, pati taip ir neisdrisau lotuliukas.gif Labai pradziugino delfyje parasyta naujiena, kad pastebetas sergamumo gripu mazejimas smile.gif Gal gi pavyks visoms mums isvengti sitos zarazos rolleyes.gif
L'aurora
user posted image

sveikutes. man daktaras kaip tik liepe vakarais po 1 skiltele su duona sukrimst. ir dar kasdien po sauksteli biciu duoneles suvalgau. ji stiprina imunine sistema, turi b grupes vitaminu ir folio rugsties
Papildyta:
o ka reiskia dideli cesnako kiekiai? juk 1 skiltele per diena nera didelis kiekis? siaip ir nenescioms cesnako rekomenduojama ne daugiau nei 1 skiltele per diena. o didelius kiekius tai as isivaizduoju tada, kada skiltis valgytume kaip mandarinus
Vivi27
Sveikutės, 4u.gif man tai ginė išrašė gert Oscilococsiną ir liepė gert tol, kol siaus gripo epidemija, bet nė vienoj vaistinėj jo nėra verysad.gif Vienoj vaistinėj pasakė, kad gruodžio pradžioj turėtų jo atvežt į Lietuvą. Dar vakar Delfi perskaičiau tokį receptuką: į puodelį su šiltu vandeniu įdėt pusę arb.šaukštelio sodos, pusę arb.šaukštelio druskos ir įlašint 2 lašiukus jodo. Parėjus iš viešų vietų tokio tirpaliuko įpilt į delną (aišku, prieš tai nusiplaut rankas) ir įtraukt jo į nosį. Rašė, kad jei ir bus kokia gripo bacila patekus, tai tas tirpaliukas ją užmuš. smile.gif
SD
Aš saugausi nepanikuodama biggrin.gif Minčių galia didelė, o stresas tik atveria dureles ligoms ax.gif

Aišku, nesimalu tarp sergančių, plaunu rankas dažnai, arbatos su citrina daug geriu, vitamino c kartais iš vaikų nugvelbiu hihihi.gif Bet taip darau kiekvieną ligų sezoną, nieko specialiai "kiauliško" nesiimu hihihi.gif

Ramybės ir stiprybės jums visoms smile.gif 4u.gif
Juillet
QUOTE(Vivi27 @ 2009 11 28, 17:20)
Sveikutės, 4u.gif man tai ginė išrašė gert Oscilococsiną ir liepė gert tol, kol siaus gripo epidemija, bet nė vienoj vaistinėj jo nėra  verysad.gif Vienoj vaistinėj pasakė, kad gruodžio pradžioj turėtų jo atvežt į Lietuvą. Dar vakar Delfi perskaičiau tokį receptuką: į puodelį su šiltu vandeniu įdėt pusę arb.šaukštelio sodos, pusę arb.šaukštelio druskos ir įlašint 2 lašiukus jodo. Parėjus iš viešų vietų tokio tirpaliuko įpilt į delną (aišku, prieš tai nusiplaut rankas) ir įtraukt jo į nosį. Rašė, kad jei ir bus kokia gripo bacila patekus, tai tas tirpaliukas ją užmuš. smile.gif
*

Vat vat. Man irgi patarė Oscilococsiną gerti. MB apibėgo visas vaistines - kaip iššluota. Vakar buvau pas gydytoja tai nustatė, kažkokią virusinę gerklės,ar kokio velnio, infekcija. Nesmagu. verysad.gif Tai dabar geriu visokias neskanias arbatas, valgau daug citrinų, medaus, bičių duonelės. Gal pasitrauks zaraza.
Guest
QUOTE(Vivi27 @ 2009 11 28, 17:20)
Sveikutės, 4u.gif man tai ginė išrašė gert Oscilococsiną ir liepė gert tol, kol siaus gripo epidemija, bet nė vienoj vaistinėj jo nėra  verysad.gif Vienoj vaistinėj pasakė, kad gruodžio pradžioj turėtų jo atvežt į Lietuvą. Dar vakar Delfi perskaičiau tokį receptuką: į puodelį su šiltu vandeniu įdėt pusę arb.šaukštelio sodos, pusę arb.šaukštelio druskos ir įlašint 2 lašiukus jodo. Parėjus iš viešų vietų tokio tirpaliuko įpilt į delną (aišku, prieš tai nusiplaut rankas) ir įtraukt jo į nosį. Rašė, kad jei ir bus kokia gripo bacila patekus, tai tas tirpaliukas ją užmuš. smile.gif
*

O po kiek reikėtų gerti? Profilaktiškai po 1 dozę 1x savaitę?

Kuriame jus mieste, kad vaistinės jo nebeturi. Man vyras šiandien nupirko euroviastinėje.
Šeima
praeita savaite Viniuj irgi oscillococsinum su ziburiu butum nerades, vaistininkes sake kad net pas tiekejus nera, apvaziavau gal desimt vaistiniu. Mes pries tris savaites su vaikais pradejom gerti profilaktiskai po 1 karta per savaite, bet mazoji koset pradejo, tai daktare liepe dazniau pagert, jei imunitetas nusilpes. Tai ir geriam dabar pagal situacija, bet tpiu tpiu kol kas laikomes smile.gif
Nike***
Neleiskit mintims apie gripa uzvaldyti jus, kartokit kiekviena diena as sveika, as laiminga, as dziaugiuosi savim, ir manau viskas bus gerai!!! pasamones galia ir daug ka gali padaryti! 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.