sigitulka
2005 03 12, 11:05
Maniškis visiškai jau keletą mėnesių visiškai nebevalgo košės. Anksčiau duodavau karts nuo karto pusryčiams, o dabar valgo tik kiaušinius, blynelius, bulvinius kukuliukus ir pan. Juk košės taip sveika. Na, bet geria labai daug jogurto. Ką jūsų mažylis valgo pusryčiams? Ar jau irgi atsisakė košių?
su košėmis mums buvo tas pats iš pradžių labai skaniai kas rytą valgydavo, o po to tik pamačius pradėdavo šauk tad ne  tai vietoj jos pradėjom valgyt dešrelę, o po kokių poros mėn vėl kuo puikiausiai valgo košę  , matyt buvo pabodusi, nors kas rytą viriau vis kitų kruopų, bet... dabar mes ir vėl valgom košę, tik va į dešrelias tai nė pažiūrėt jau nenori  , bet ir čia laikina, manau kad praeis tik va mes tai kiaušinių nė į burną neimam, nežinau kodėl
Mano kosiu irgi nebelabai nori... Tai iskepu omletuko su desrele, valgom sausus pusrycius (Cornflake'sus) su pienu arba varske su tyrele, arba jogurtuko. Daug ir neprigalvosi  Bandziau blynu iskept- atsisake.
delfinas
2005 03 14, 04:30
Pauliaus pusryčiai būna košė (dažniausiai avižų) arba jogurtas su vaisiais (dažniausiai bananu). Į košę (ją verdu tiesiog vandeny), kad būtų vis kitokio skonio, dedu banano, kriaušės, obuolio, medaus, saulėgrąžų sėklų, sėmenų, vienokių ar kitokių riešutų (malu sėklas ir riešutus kavamale, kurią pirkau tik tam tikslui, kavos joje nemaliau niekada), razinų (pastaruoju metu razinų beveik nebevalgo, o gaila  ). Kartais nieko nededu - tiesiog vandeny virtą ir duodu. Anksčiau dažniau valgydavo košę, dabar dažniau prašo jogurto, bet košę irgi valgo  . Sausų pusryčių duodu labai retai, kiaušinius valgo pietums arba vakarienei, kartais ir pusryčiams. Gal kartą per pora savaičių pusryčiams gauna blynų - į juos kartais įmaišau obuolio, banano ar cukinijos.
dukryte koses labai megsta - aviziniu arba grikiu dribsniu. Jei ne kose, tai pusryciams valgo sumustinukus su tepamu varskes suriu ir zalumynais, ar siaip su fermentiniu suriu, kartais omleta. Labai megsta putpeliu kiausinius. Jogurtu nemegsta, nebent geriama jogurta "Biola" su gyvom bakterijom. Sita tai dievina - praso dar neislipus is lovos. Prie pusryciu - dar sulciu priklauso. Ir, kaip rytui, manau uztenka.
Maniškiui suėjus metams košė pasidarė priešas numeris vienas.  Tai blynukai, sausi pusryčiai su pienu ar jogurtu, blynai su bananu, su varškę, omletas, makaronai su dešrele, sumuštiniai. Jaunesnis sūnus pastebėjau kad jau irgi nelabai nori košės tai pradėjau jau anksčiau duoti rečiau košes tai dar valgo kol kas
*Džela*
2005 03 15, 09:47
Musu pusryciams priklauso stikline silto pienuko ir pieniska kosyte. Mano mazyle kosem nesizavi, bet dar grieztai neatsisako. Kartais, kai matau, kad jos jai jau labai atsibosta, sutepu jai sumustinuka, iskepu blyneliu arba isverdu vaikiska desrele.
migliux
2005 03 15, 15:35
Dar kol kas įsiūlau košės, bet tik Bebi, nors jau prašo dribsnių
Košes valgom, ypač grikių, dar rytais mėgstam natūralų jogurtą su sauja "sausų pusryčių" ar gabaliukais supjastytų vaisių: kivių, bananų, obolių. Dešrelių neduodu, net ir vaikiškų, neseniai "Tavo vaikas" žurnale skaičiau apie tai kokios jos "sveikos", ten tiek tų "E"......., ir kt. nesamonių,  nors ir ilgiau terliotis, bet geriau jau mėsos kukuliai.
SuperMama
2005 03 17, 23:15
Pusryčiai: kasdien košė (avižių, grikių, 4 grūdų arba tokia visai vaikiška, kur tik vandeniu užpilti, čia, kad paįvairinti. Košes paskaninu vaisių tyrelėmis arba bananais. Ir mes neišvengėme košių nevalgymo etapo, kuris truko apie 1 mėn. Tiesa pasakius, tada Kleo išvis mažai ką valgė. Pietums valgo arba sriubytę su veršienos arba vištienos kukuliukais, makaronais, morka, bulvė, kopūstais. Arba tą pačią sriubą, tik su burokėliais - barsčiai. Antro patiekalo niekada negaminu, nes mano sriubos yra labiau į ragų panašios. Vakarienė - koks sūrelis, jogurtas, vaisiai ir pan. Šiaip tai ji nevalgi labai, o aš ir neverčiu.
Raideles
2005 03 18, 14:50
QUOTE(delfinas @ 2005 03 14, 04:31) malu sėklas ir riešutus kavamale, kurią pirkau tik tam tikslui, kavos joje nemaliau niekada), razinų (pastaruoju metu razinų beveik nebevalgo, o gaila  ). Delfine, norejau paklausti ar tu riesutus ir seklas kazkaip paskrudini pries maldama kavamale? Nes as pabandziau tiesiog taip graikinius riesutus sumalti - tai jie tokie minksti pasidaro ir galiausiai nebesisuka kavamales peiliukai... Maniskis kaip tik dabar razinas ypatingai pamego - tai ir i kose dedu, ir i varske. O i blykus, be kuriu gyventi nebegali, visada idedu pora sauksteliu seleneliu. I manu kose taip pat. Dar mes megstam varskes apkepa (butinai su razinomis). Bandem grikiu-varskes apkepa irgi tiko. Bulves valgo noriai, o va darzoviu sriubas - nelabai, nebent buna saukste ir bulves gabaliukas. Is vaisiu tai valgo obuolius, vynuoges. Duodu pagrauzti zalios morkos.
delfinas
2005 03 19, 00:38
QUOTE(Raideles @ 2005 03 18, 05:51) Delfine, norejau paklausti ar tu riesutus ir seklas kazkaip paskrudini pries maldama kavamale? Nes as pabandziau tiesiog taip graikinius riesutus sumalti - tai jie tokie minksti pasidaro ir galiausiai nebesisuka kavamales peiliukai... Neskrudinu... Taip, minkšti pasidaro, ypač graikiški riešutai, bet aš jų tiesiog į kavamalę dedu nedidelį kiekį, malu, kol malasi (šiaip tai Paulius pats baisiai šį darbą mėgsta  ), o paskui dar likusius didesnius gabaliukus išrenku. Man kažkaip nepatinka skrudinti dalykai  . O Tavo lelia makaronus mėgsta? Jeigu taip - gali pabandyti į daržovių sriubytę smulkių makaronų įdėti  .
sigitulka
2005 03 19, 10:01
QUOTE(Nataliukė @ 2005 03 15, 21:26) Košes valgom, ypač grikių, dar rytais mėgstam natūralų jogurtą su sauja "sausų pusryčių" ar gabaliukais supjastytų vaisių: kivių, bananų, obolių. Dešrelių neduodu, net ir vaikiškų, neseniai "Tavo vaikas" žurnale skaičiau apie tai kokios jos "sveikos", ten tiek tų "E"......., ir kt. nesamonių,  nors ir ilgiau terliotis, bet geriau jau mėsos kukuliai.  Tai va, maniškis irgi mėgsta tas dešreles, bet paskutiniu metu nebelabai jas suvirškina, išvemia  . Tai beveik ir nebeduodu aš jų.
Raideles
2005 03 19, 11:36
QUOTE(delfinas @ 2005 03 19, 00:39) Neskrudinu... Taip, minkšti pasidaro, ypač graikiški riešutai, bet aš jų tiesiog į kavamalę dedu nedidelį kiekį, malu, kol malasi (šiaip tai Paulius pats baisiai šį darbą mėgsta  ), o paskui dar likusius didesnius gabaliukus išrenku. Man kažkaip nepatinka skrudinti dalykai  . O Tavo lelia makaronus mėgsta? Jeigu taip - gali pabandyti į daržovių sriubytę smulkių makaronų įdėti  . Aisku tada su tais riesutais  Aciu. Makaronus valgo - ir kose, ir su pienu. Reiks pabandyti ir i darzoviene ideti
Paradoksualė
2005 03 24, 11:11
manoji tai valgo viska beveik  Rytais valgom avizine kose su desrele arba blynu prikepu imaisius is vakaro likusios manu koses tai gaunasi tokie minksti ir sotus;arba uzsipraso zuvies-megsta lasisa,as ja perku sviezia, pati pasudau, palaikau saldytuve para ir duodu mazajai;tai kapoja su batonu kaip smakas  . o pietus tai butinai kazkokia sriubyte turi buti,kad sociau butu mesytes idedu, nes atskirai pirma ir antra patiekala neiveikia dar vakariene:dazniausiai kazkas pienisko:ar sriubyte makaroniuku, ar kosyte manu ar varskietuku isverdu....
*Džela*
2005 03 24, 11:22
Tai va, maniškis irgi mėgsta tas dešreles, bet paskutiniu metu nebelabai jas suvirškina, išvemia  . Tai beveik ir nebeduodu aš jų. Mes tai labai jau retai jomis pasimegaujam, gal koki karteli i menesiuka-kada ateina nevalgymo pikas. Sigitulka, o cia jam taip su visokiom desrelem ar tik butent su sitom?
Mano voveraitė visai nevalgė ir nevalgo košių, JOKIŲ.  Ir visai neimu į galvą, svarbu ji gerai jaučiasi. Karts nuo karto išverdu, bet ji žiaugčioti pradeda, vos įkišu pirmąjį šaukštuką. Šiaip geriam pieną, valgom jogurtą,"Eurikutės" dešreles, vaisius, žuvį ir vištieną, kartais lašinius kapoja. Maltos kiaulienos (kotletų), kažkaip irgi atsisako, bet jei sriubytėje plaukioja gražūs maltos mėsos mažyčiai kukuliukai, tai neatsisako. Kepam omletą į kurį pridedam visko ko turim šaldytuve  , irgi labai tinka. Makaronų sriubytė taip pat labai mėgstama. taip kad privirto natūralaus buljono, visuomet rasit mano šaldytuve
sigitulka
2005 04 22, 09:23
QUOTE(*Džela* @ 2005 03 24, 11:22) Mes tai labai jau retai jomis pasimegaujam, gal koki karteli i menesiuka-kada ateina nevalgymo pikas. Sigitulka, o cia jam taip su visokiom desrelem ar tik butent su sitom? Na aš irgi retai duodu, nebent tada, kai atsisako valgyti. Nebeperku dešrelių Biovelos "Vaikams" - jos kažkaip jam sunkiai virškinamos. Nebent "Tarybinių". Bet gal reikėtų sumalti jas?
Sveikos mamytės, ak jau tos košės, košės. mes jas pradėjom valgyti ne perseniausiai, nors mums ja 1m ir 10mėn. ir tai valgom išskirtinai grikius. O manų nevalgom nuo pat gimimo. ir nieko vaikas auga stiprus ir žvalus. Aš jau kaž kur rašiau, jog ir dešrelės ir žuvies piršteliai gal ir ne pats geriausias maistas. bet siūlau padaryti eksperimentą. Nueikyte į parduotuvę ir paieškokyte maisto produktų be konservsntų. Labai būčiau dėkinga jei išvardintumėte bent penkis. Daugelis iš mūsų perkame ir daržoves ir vaisius parduotuvėje, bet ar žinome kokiomis sąlygomis jos augintos. arba kaip perkame pas močiutes turguje. kas galetų pasakyti jog obelis ar ridikėlis užaugintas ne prie kelio? ir jame švino daugiau nei vitaminų? ne kiekviena gi turi kaimus. o jei ir turi? tai jug ir lietus lietui nelygus? kai pradedi apie tai daugiau galvoti tai gali taip ir iš proto išeiti?
migliux
2005 10 19, 10:13
Luka kai pradėjo eiti į darželį, tai vakare valgo tik dribsnius, košę arba sumuštinį su tepamu sūriu Audrius košės niekada nevalgė ir, matyt, nevalgys
KULAUTUVA
2005 10 22, 14:11
As savo suneliui pusryciams duodu tai varskyte su vaisiais ir banana . Po valandos spaudziu sultis : morku su obuoliu arba moliugu su obuoliu ( labai megsta ) . kita diena - omletuka is kiausinio , pieno ir batono . Kartais sutepu sumustinuka su fermentiniu suriu ar tepamu varskes suriu su zalumynais ar be ju . Pietums dazniausiai darzoviene su ivairia mesa ar zuvimi . Pavakariams - kefyras , jogurtas , surelis ,sausainiukai , duoniukai ( ypac megstami ) ,pienas . Kartais valgo sriuba . Vasara eidavom kasdien uogaut (gyvenam salia misko ),tai dar ir uogos ivairios . Vakarienei dazniausia koses ( grikiu , avizu su selenom , 4 -5 grudu , ryziu ,soru ) , kartais blyneliai, varskes pudingas . Koses skaninu sviestu ir cinamonu.Maniskis tyreliu pradejo nevalgyt ,kai geria sultis .
Oh, ir mano mažiukė visai nevalgo jokių košių. Nebent kokį vieną kartą per du mėnesius manų košės, bet ir tai tik kelis šaukštus.  Nors aš visai nepergyvenu, nes ji labai mėgsta daržoves, alyvuoges pamačiusi net dreba visa, patinka kalakutienos kotletukai, tik aš į juos pridedu sėlenų, o ne batono ar džiūvėsių. Dievina šaltibarščius, melionus, jogurtus, sūrelius, įvairius dribsnius. Tik visai negali žiūrėti į pieną. juokaujam, kad jai, matyt, užteko manojo.
Lapkritė
2006 01 25, 10:51
Pas mus problemos su maistu. Taip dziaugiausi, kad iki metų dukra viską valgydavo, net gal per daug, o dabar isvis tiek bevalgo. Jei kose, tai pora sauksteliu, jei sriuba-irgi keli sauksteliai, desreliu isvis nenori, kaiusiniu irgi, varskes - taip pat neįkiši, žuvies irgi gal pora kąsnių., na nera ka duoti..  Gal kam nors atrodys neįtikėtina, bet tikrai valgo "pusė žirnio per dieną" Jau esu sunerimus, nebežianu ką ir begamint. Ansčiau dar kepsniuką, kotletuką suvalgydavo, dabar ir tie atsibodo-  Kas neatsibosta, tai actimel, pieno gėrimas miau - tuos tai kiekvieną dieną geria. Cia ir viskas. Košmaras. Supras tik tos mamytės, kurios turi tokius nevalgiukus, o gal čia mano vienintelė tokia
*DAIVA*
2006 01 25, 11:19
Mano dukrytė taip pat labai nevalgo  žuvies pirštelius ji suvalgo vieną (o brolis 3-4)pieną, pieno gėrimus, jogurą tai tik duok. nupirkus Magijos varškytės reikėjo meluoti, kad jogurtas ir suvalgė. Dar retkarčiais valgo Pajūrio dešreles. O daugiau tikriausiai Tai gal visos mergaitės tokios nevalgios.  Aš irprisimenu, kad tėtis stovėjo su žabu prie stalo, kad valgyčiau
Lapkritė
2006 01 25, 12:14
Man mama sakė, akd aš irgi labai nevalgi buvau, tai gal sakau vaikas nevykusią savybę paveldėjo iš manęs
O mano mazius nevalgo mesos  , visai, nezinau kaip ir isiulyti jei kur pamato arba visai atsisako to patekalo arba ishkrapshto, nei maltos nei gabaliukais, kartais su mikseriu pertrinu su sriuba tai buna susiraukes ir sukanda dantis ir lupas, kad ne neikishi.  Gal veliau pamegs. O deshreles valgo noriai, bet kai sakau, kad tai irgi mesa netiki ir sako kad tai "desrele", o ne mesa.
O mes valgom beveik viską ir dažnai.Tik gaila,kad nevalgo jogurtų,varškių.Jogurtą gerdavo kol dar buteliukas draugas buvo,atsisakėm buteliuko,tai ir su jogurtu nebedraugavo.Košių net nesiruošiam atsisakyt,čia jau šventas reikalas,valgom ir ryte ir vakare,po jos tada jau užkandam ar kiaušinuko ar dešrelės ar paštetuko.Ne retai būna taip kad valgydamas šokoladą pamato mėsą,tai griebia ją ir deda į burnytę dar net neprarijęs saldainio.Žodžiu,nuo pat gimimo su maistu problemų neturim
lauricinaa
2006 05 04, 12:26
maniskiui 2.2 m bet mes jau geras puse metu nevalgom kosiu,jis sako kad jam neskanu,tai sumustinius bandom valgyti,karstus sumustinius labai megsta,sausu pusryciu su jogurtu,vaisiu su jogurtu - manau pusryciams uztenka
Pasariote
2006 05 08, 22:53
QUOTE(Nataliukė @ 2006 04 25, 14:15) O mano mazius nevalgo mesos  , visai, nezinau kaip ir isiulyti O tu bandyk taip :sumali mesa,imusi kiausini ir dedi brinkintu aviziniu dribsniu.Padarai kukulius ir verdi (as verdu garuose).Jau Du vaikai nevalgantys mesos ja pamego
Papugele
2006 05 10, 20:08
QUOTE(Pasariote @ 2006 05 08, 23:53) O tu bandyk taip :sumali mesa,imusi kiausini ir dedi brinkintu aviziniu dribsniu.Padarai kukulius ir verdi (as verdu garuose).Jau Du vaikai nevalgantys mesos ja pamego  Būtinai ir aš taip darysiu  Maniškė irgi nemėgėja mėsos.Dar kiek geriau valgo,jei duodi į rankytę kokį nesmulkintą kotletą.O jei tik supjaustai,su garnyru..-tai nė ton pusėn nežiūri
baby_girl
2007 11 26, 20:10
QUOTE(Pasariote @ 2006 05 08, 22:53) O tu bandyk taip :sumali mesa,imusi kiausini ir dedi brinkintu aviziniu dribsniu.Padarai kukulius ir verdi (as verdu garuose).Jau Du vaikai nevalgantys mesos ja pamego  Ech, mano mergyte irgi tik puse zirnio per diena  Pabandysiu ir as tokius kukulius padaryti, gal bus kazkas naujo , nematyto, gal valgys. Bet ji tustinasi normaliai, turi kelis megiamus patiekalus (sausi pusryciai su pienu, bulviu kose, aviziniu kose, vaisiai ir darzoves), tai labai nekisu mesos jei nevalgo, tikriausiai ir taip uztenka.
Emperatriz
2007 11 30, 00:03
maniškei kas patinka tai suvalgo daug, bet įvairumo tai nelabai yra, pusryčiams ryžių košė arba duona su kiaušiniu, vakarienei grikiai arba bulvių košė, daugiau nelabai ką įkiši, kitų košių nepripažįsta, pietum valgo kokį troškinuką arba sriubytę su mėsa ar žuvim, dar tinkamas maistas sūreliai ir jogurtas.
maniskis valgo viska tokiame amziuje, isskyrus riesutus, grybus- neduodu, na gal dar kazko neduodu, bet is principo ta pati, ka ir mes
Danielle
2008 01 10, 16:07
Maniškė jau valgo viską. Riboju tik pieno produktus,nes yra alergiška  . Jei koks maistas nepatinka suvalgo mažiau, bet jo nors paragauja  .
Aš jau nebeišmanau ką duoti  mums tik 1,5 metų, bet košių jau senai nevalgo, kai išdygo patys pirmi du dantukai nieko nebetrindavau. košes valgyt pradėjo 3,5 mėn, matyt ir atsibodo jos. O dabar lieka bulvės (tik ne bulvių košė, nes liks lėkštėj), makaronai, grikiai, kotletai, sriubytės įvairios, dešrelės, koldūnai, žuveis piršteliai. t.y. visko kas skysta nevalgo.Na pieną tai geria litrais per dieną Kiaušinių nevalgo visiškai, ir bet kaip pagamintų. Varškyčių bei jogurtų ir nebevalgo. Daugiau nebežinau kuo paivairinti kasdienį valgymą NU dar priedo raugintų agurkų valgo, burokėlių marinuotų obuolių sultyse, koncervuotų kukurūzų, alyvuoges, svogūnas, varškės sūris, paprastas sūris. tiesiog nebesugalvoju, ka iš tų pačių daržovių, ar tai makaronų pagamitni,kad būtų kitaip. ir kad galėčiau pagaminti iš vakaro, kad auklei poto nereiktų gaminti
maniskis jau kokie 3 menesiai isvis nebevalgo mesos (jokios), ir siaip su valgymu turim dideliu bedu..  kol buvo mezesnis viska valge, o nuo kokiu 2 metu prasidejo problemos.. kiausiniu nevalgo (nei virtu, nei keptu), zuvies nevalgo.. ir siaip meniu valgymo labai trumpas.. valgo surelius, makaronus (maziausiai 1 karta dienoj), koses pusryciams visada, varskes apkepa, varsketukus, blynelius, ir kanors is bulviu (blynus, svilpikus, kugeli).. tuo musu meniu ir baigias
viilmute
2008 02 05, 14:51
Na manoji jau seniai nevalgo jokiu kosiu ir siaip buna dienu kad blogai valgo be jai jau nuvezi i kinieciu virtuve ar parvezam namo to maisto tai lapnoja kaip savaite nevalgiusi
QUOTE(wilike @ 2008 01 17, 19:11) Aš jau nebeišmanau ką duoti  mums tik 1,5 metų, bet košių jau senai nevalgo, kai išdygo patys pirmi du dantukai nieko nebetrindavau. košes valgyt pradėjo 3,5 mėn, matyt ir atsibodo jos. O dabar lieka bulvės (tik ne bulvių košė, nes liks lėkštėj), makaronai, grikiai, kotletai, sriubytės įvairios, dešrelės, koldūnai, žuveis piršteliai. t.y. visko kas skysta nevalgo.Na pieną tai geria litrais per dieną Kiaušinių nevalgo visiškai, ir bet kaip pagamintų. Varškyčių bei jogurtų ir nebevalgo. Daugiau nebežinau kuo paivairinti kasdienį valgymą NU dar priedo raugintų agurkų valgo, burokėlių marinuotų obuolių sultyse, koncervuotų kukurūzų, alyvuoges, svogūnas, varškės sūris, paprastas sūris. tiesiog nebesugalvoju, ka iš tų pačių daržovių, ar tai makaronų pagamitni,kad būtų kitaip. ir kad galėčiau pagaminti iš vakaro, kad auklei poto nereiktų gaminti Mums jūsų menių... Tai būčiau laiminga... Laimei košes pusryčiams valgo, ir tai tik iš mano šaukšto - savuoju būtinai turi pamaitint mane, kitaip liks nevalgius  O paskui - makaronai, virti varškėčiai ir koldūnai, dar malti spirgai kaip padažas arba šalti. Na sūrelisir jogurtukas irgi dar ne pro šalį. Tai jau kaip ir viskas. Visiškoj nevilty esu su valgiaraščiu. O čia kažkieno paminėti garuose virti kukuliai su avižiniais dribsniais irgi ką tik nepasiteisino  ... (Užtat mūsų tėtis buvo jais be galo patenkintas, ačių už idėją!) Gilus liūdesys...
pamaiva-22
2008 02 27, 15:26
nevalgo ir maniske namie skaniu kosyciu,uztai darziukyje-kuo puikiausiai Papildyta:QUOTE(wilike @ 2008 01 17, 18:11) Aš jau nebeišmanau ką duoti  mums tik 1,5 metų, bet košių jau senai nevalgo, kai išdygo patys pirmi du dantukai nieko nebetrindavau. košes valgyt pradėjo 3,5 mėn, matyt ir atsibodo jos. O dabar lieka bulvės (tik ne bulvių košė, nes liks lėkštėj), makaronai, grikiai, kotletai, sriubytės įvairios, dešrelės, koldūnai, žuveis piršteliai. t.y. visko kas skysta nevalgo.Na pieną tai geria litrais per dieną Kiaušinių nevalgo visiškai, ir bet kaip pagamintų. Varškyčių bei jogurtų ir nebevalgo. Daugiau nebežinau kuo paivairinti kasdienį valgymą NU dar priedo raugintų agurkų valgo, burokėlių marinuotų obuolių sultyse, koncervuotų kukurūzų, alyvuoges, svogūnas, varškės sūris, paprastas sūris. tiesiog nebesugalvoju, ka iš tų pačių daržovių, ar tai makaronų pagamitni,kad būtų kitaip. ir kad galėčiau pagaminti iš vakaro, kad auklei poto nereiktų gaminti maniske is vis nevalgiuke..tai labai vargstu, jusu bent racionas neblogas matau dar, o pas mus, tai sausainius, piena, suri ir kiausinius galetu vartoti ..7d/sav  as visada sriubyte keisdavau i troskinuka koki, tada skystesni troskinuka darydavau, jei nenoredavo jos valgyti, o dabar-sriuba egiamiausias patiekalas Papildyta:QUOTE(wilike @ 2008 01 17, 18:11) Aš jau nebeišmanau ką duoti  mums tik 1,5 metų, bet košių jau senai nevalgo, kai išdygo patys pirmi du dantukai nieko nebetrindavau. košes valgyt pradėjo 3,5 mėn, matyt ir atsibodo jos. O dabar lieka bulvės (tik ne bulvių košė, nes liks lėkštėj), makaronai, grikiai, kotletai, sriubytės įvairios, dešrelės, koldūnai, žuveis piršteliai. t.y. visko kas skysta nevalgo.Na pieną tai geria litrais per dieną Kiaušinių nevalgo visiškai, ir bet kaip pagamintų. Varškyčių bei jogurtų ir nebevalgo. Daugiau nebežinau kuo paivairinti kasdienį valgymą NU dar priedo raugintų agurkų valgo, burokėlių marinuotų obuolių sultyse, koncervuotų kukurūzų, alyvuoges, svogūnas, varškės sūris, paprastas sūris. tiesiog nebesugalvoju, ka iš tų pačių daržovių, ar tai makaronų pagamitni,kad būtų kitaip. ir kad galėčiau pagaminti iš vakaro, kad auklei poto nereiktų gaminti
gedra1978
2008 02 28, 13:44
 sveikos mamytes, mums siuo emtu 1,7 m, bet kosiu atsisakem jau gal 5 menesiai tai tikrai. labai negerai, bet ka padarysi, vaikas maista renkasi pats, bent jau taip aiskina gydytojai. Jei nenori, tai ir nekisti, taip mes ir darom, valgo viska ir po truputi ta pati maista kur ir mes. Todel kiekviena diena esu priversta virsi sriubytes, bei kazka is mesytes, zuvytes gaminti. Negaliu pasakyti, kad valgo labai gerai, kaip jai uzeina, tai valgo daug, tai tik skanauja. Bet sriubu tai niekada neatsisako. Tai nors tiek dziaugiuosi. O koses tai jau galima sakyti baigiam ir pamirsti, na kartais isverdu kokia kosyte kai vyresnioji papraso, tai ir maziuke kabina viena kita sauksta, o visas, tas uzplikomas, tai nenori nei ziureti, na dar Milupos su sokoladu, visai nebrokuoja. Taip, kad maisto racionas keiciasi su lyg vaiko augimu.
LABA, MUMS 2,3 BET MES TOKIOS PAT NEVALGIOS, SRIUBYTES KAZKIEK VAGOM, TACIAU IR TAI SU DIDZIAUSIOM VISU NAMISKIU PASTANGOM. NIEKS NENORI MUSU VAIKO PRIZIURETI, NES PASTOVI PROBLEMA SU MAITINIMU. NEZINAU MES IR PYKSTAMES IR GRAZIUOJU BET JAU NEBEZINAU KA DARYTI. VAISIUS JI VALGO MEGSTA OBUOLIUS, MELIONUS, GRANATAS. GAL KAS GALI PASIDALINTI SAVO VAIKUCIU MENIU.
Mums 2.2 m galim sakyti gyvos kopustu sriuba ir sureliais  ... mesos nera, koldunai Liutukas (nes pansus i kepurytes - atrakcija - suvalgom 10-13vnt.) naminiu- nevalgo; kepta kiausiniene su pienuku mikrobangeje; kepta kiausiniene keptuveje; makaronai - rautyti,spageciai; desreliu nelabai - atsivalgem Eurikutes. varskes apkepa puru kepiau namini - ne; pagal Sonatina keptus varsketukus orkaiteje naim niam - ne
ramirėja
2008 08 13, 14:39
QUOTE(PUka @ 2008 04 09, 15:04) Mums 2.2 m galim sakyti gyvos kopustu sriuba ir sureliais  ... mesos nera, koldunai Liutukas (nes pansus i kepurytes - atrakcija - suvalgom 10-13vnt.) naminiu- nevalgo; kepta kiausiniene su pienuku mikrobangeje; kepta kiausiniene keptuveje; makaronai - rautyti,spageciai; desreliu nelabai - atsivalgem Eurikutes. Oi kokia panaši situacija  mum irgi 2,2,o su valgymi gryna tragedija Košių galim sakyti nevalgo,būna kad po pertraukos vakare avižų,ar kokių 7 grūdų šiek tiek suvalgo,bet tuomet jau min savaitę košių galiu nesiūlyti  Ką valgo pusėtinai tai varškę/jogurtą/sūrelį,fermentinį sūrį,sūrio pirštelius Vaisius(obuolius,kriaušes,melioniu,vynuoges) noriai valgo ir iš daržovių-morką,agurką,pomidorą Pietums visada stengiuos duoti tą ką patys valgom(troškinį,guliašą,kotletus,žuvį) bet dažniausiai valgymas baigiasi ties kokiais 5-6 šaukšteliais  ir nesuprantu,ar ji taip greitai privalgo,ar viskas neskanu Bet paskaičius temelę,pamačiau,kad čia labai daug vargstančių mamyčių,tai kažkiek ramiau pasidarė  kad ne vieni tokie šiame pasaulyje
Palaida Bala
2008 08 28, 12:51
mamytės, o nebandėt duoti savo nevalgiukams tuno konservų? aš perku Maximoj mažiukas indelis apie 2,70, būna savo sultyse arba augaliniame aliejuje, dar su citrina - tik ne lietuvišką Kolumbo, nes labai riebiai ten, aliejaus daugiau nei tuno mėsytės  . Labai skanu su duona. Truputį to aliejaus nupilu, paskui sumaišau, kad tokia vientisa košytė gautųsi, tai mano mergina valgė ir dar prašė  pusryčiams, manau, visai sveika ir skanu, tuo labiau, kad ten jokiu E ir kt. baisių priedų nėra.
kosiu mes nevalgom senai, pusryciams valgo zuvi, vaisius. per peitusirgi dideliu poblemu nera. taciau vakariene... tragedija  : nevalgo nei sureliu, nei jogurtu, nei blynu. kartais suzaidimais suvalgom makaronu (padarau su lydytu sureliu). jokiu varskeciu ir varsketuku. lasinuku sudytu pagrauzia, lasisos sudytos pora gabaliuku. ir viskas. gal pas ka yra toks vaikas, kuris nevalgo saldziai ir jokiu kepiniu ir miltu ir varskiu? kas dar lieka?mesos nenoriu prisert vakare
deimuxs
2009 01 23, 23:05
Na maniskis ir ne isimtis su valgimu  Na ka valo tai sriuba ir gryna mesa jei buna koks padazas tai nevalgis  Sureliai sausainiai na kas saldu eina i trasa nors tu galetu but maziau.
musu mesos nelabai valgo,arba ji turi but labai susmulkinta.megsta marinuotus,raugintus bei zalius agurkus.sriubas,koses ivairias.
Malvyna
2009 04 10, 13:02
Na ka ir mūsų mergina gyvena vien oru maitindamasi.  Tai turim keleta gudrybių sugalvoje, kad nors minimaliai pavalgytų. Niekada nesiūlau jai valgyti, nes pastovus atsakymas būna ne. Tiesiog isidedu sau i lekste ir be jokiu emociju atsisedus valgau ir nekreipiu jokio demesio i vaika. Dazniausiai suveikia taip, kad jinai prieina ir paklausia ka as cia valgau, tada papraso duot ir jai paragaut. Dažnai maista lyginame su pasaku veikejais. Pvz. Pagranduku sriuba, t.y. frikadeliu sriuba, o frikadeles yra pagrandukai.  Aisku vaikas jau turi zinot ta pasaka. Kiek imano duot maziau saldumynu, vaikui pilnai turi pakakti ir vieno saldainio per diena. Valgymo metu stengiuosi vaika kuo daugiau uzimti pasalinem mintim, pvz. skaitom pasakas, skaiciuojam, piesiam, tada uzsimirsta, kad valgo ir burna atsidaro automatiskai.
natuliona
2009 04 16, 07:52
Su valgiu problemu neturim ir neturejom, bet va kosiu tai nevalgo  Reikia tik kariauti kad suvalgytu lekstute koses  bet darzelyje sako kad valgo
QUOTE(spin2liux @ 2009 01 25, 19:38) maniskis tai nuo kokiu 8 men nevalgo jokiu kruopiniu kosiu  Mano tik apie tokį metą ir pradėjo kruopų košes gauti.  Valgo net 10-metis sūnus košes su mažiukais broliais. Šiaip košių nevalgantiem galima kruopų į sriubytę įdėti, grūdinės duonos sumuštinukus gaminti...
|
|