Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikiškos "technikos" naujovės
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Fen-berry
Vos ne kiekvieną dieną galima pamatyti kažką naujo, neįprasto, įdomaus, palengvinančio vaikučio auginimą. Taigi, Mamytės, "apšvieskit" kitas mamytes apie naujausius vaikiškos "technikos" išradimus.

Ką tik skelbimų skyrelyje aptikau labai įdomų daikčiuką - šviežio maisto maitintuvą.

user posted image

Labai prašau, pasidalinkite informacija ar tai tikrai reikalingas daiktas auginant vaikutį, ar galima juo naudotis jei vaikutis jau turi dantukų?
*Nendria*
Na jo dydis shiek tiek didesnis uzh soskes.
Ikelsiu fotke, (sorry,kad tokia didele) kad matytusi,koks realiai jo dydis.
user posted image
Ji ishplauti nera sunku,tik nuo vaisiu truputi pakeichia spalva tas sietelis.
Rasho,kad galima duoti viska,kas tinka jusu kudikio amzhiui.Vishta,kalakutiena,vaisius,darzhoves. Ash mesos neduodavau,bet ant greituju iduoti koki persika,ar vynuogiu yra gerai,tada ramybe bent 15min tongue.gif Nors manishke turi 5 dantis,bet to sietuko nesuplesho.
Klauskit,jei dar kas idomu 4u.gif
*Nendria*
Dar geras dalykas yra tas mano minetas silikoninis dantu shepetelis. Fotkej sunkiai matosi, user posted imagebet ten yra tokie minkshti shereliai,kuri masazxhuoja vaikiuko dantenas ir kartu nuvalo dantukus. Mano pupa ji lb megsta.Dar yra griovelis toks,i kuri jau paaugusiam vaikui galima ideti shiek tiek dantu pastos ir duoti kramtyti.Bet chia vyresniems.Patogi rankenele,vaikiukas ne taip greit pameta.Va,dar radau viena fotouser posted image
*Nendria*
Dar esu machius shita daikta thumbup.gif chia leliukams,kurie sunkiai atpranta nuo MP ir nenori imti buteliuko. Buteliukas-kruties imitatorius tongue.gif user posted image
drugutis
Nu ir prigalvoja visokiu idomybiu... biggrin.gif Tik,kad Lietuvelej nera pirkti sad.gif

Na o apie tuos fresh food feaders valyma, tai raso,kad juos isplauti po beganciu vandeniu, o likucius isvalyti su kokiu nors sepeteliu biggrin.gif
Fen-berry
Maitintuvą perkame, jei neklystu, iš eBay aukcijono (skyrelis "Internetinės parduotuvės". Tuo užsiima Boruzhe arba dar viena mama, jei domina parašysiu į až mirksiukas.gif .
Fen-berry
Mes jau išbandėme maitintuvą tongue.gif , tikrai vertas dėmesio daikčiukas. Mano mažiukas noriai valgė bananą, obuoliuką. Maloni guminė rankenėlė gali atstoti kramtuką biggrin.gif .
Fen-berry
QUOTE(mutiliukas @ 2005 11 30, 12:31)
O banano ar obuolio gabaliuka galima deti ar dar reikia pasmulkinti dedant i ta sieteli? As irgi susiundziau siuo daikciuku  thumbup.gif
*

Aš gabalą banano, arba kelis gabaliukus obuolio ikišu, kad pilnas būtų ir duodu, sakiau šiaip dar kokią daržovę virtą pabandysiu taip duoti. Galvojau, kad taškysis tas maistas visur, bet sietukas yra pakankamai tankus.
Maniškis visai nepripažysta jokių buteliukų, žindukų, galvojau neims ir šito.
Man jis tikrai thumbup.gif , ir man gerai, kad nereikia šalia su šaukšteliu stovėti ir gremžti, ir vaikui gerai, nes mokosi savarankiškai "valgyti", tuo pačiu ir pažaidžia.
boruzhe
Čia nevisai naujiena, bet kaip suprantu pakankamai sunku rasti Lietuvoj kur įsigyti ax.gif Maudymosi kėdutės

user posted image

user posted image

user posted image
vaidele
QUOTE(tikas @ 2006 05 12, 16:27)
o kokio amziaus vaika galima  su ja maudyti?
*

As pirkau pusmetiniam vaikiukui, bet siaip nuo tada kai vaikelis sedi ir tinka si kedute.
FF
Laba, mamukai smile.gif

Jūs čia mažuliam visai visokių gerų dalykų radot, o aš siūlau tokį dalyką didesniam vaikui. Tiesa ar yra pirkt LT, nežinau. Mum vyras iš Švedijos parvežė. Labai liuks dalykas. Bent jau aš galvoju, kad vaikui jis žymiai patogesnis. Galima vežt du vaikus iki 36 kg. Yra diržai vaikam prisegti, dar galima uždaryti "duris", iš visų pusių langai, išskyrus nugaroj, priekinis iš tokio tinklelio, kuris jei lietus lyja užsidengia plastmase. Bent jau mūsų vaikis labai mėgsta juo važinėtis. Vaikiui dabar 1,5 m. O kainuoja jis beveik 500 lt, nu kaina, tai jau tokia g.gif
user posted image
Va internete dar ir tobulesnių radau čia
Lariana
Man tas maitintuvas visai nereikalingas atrodo. Mano vaikui jau metukai apsejome bo jokio maitintuvo. Jei buciau ji turejus, gal ir buciau maitinusi nu bet pirkti tikrai pati nesugalvociau tokio daikto.
AuDi-77
QUOTE(Egle is Vilniaus @ 2006 06 08, 21:19)
o kaip jus plaunat??? men sunkokai atsiplauna  g.gif
gal ne i sita tema rasau, bet, kaip suprantu daug kas naudoja, tai gal patarsit.....  ax.gif

Tam reikalui turėjau seną dantų šepetuką. Juo lengviau išsiplaudavo maisto likučiai iš tinkliuko. Be to, mūsų maitintuvas buvo su keičiamais tinkliukais, tai vieną jų buvau paskyrusi specialiai bananui. Kaip pastebėjau, juo sunkiausia atsiratyti doh.gif
Egle is Vilniaus
QUOTE(AuDi-77 @ 2006 09 15, 01:01)
Tam reikalui turėjau seną dantų šepetuką. Juo lengviau išsiplaudavo maisto likučiai iš tinkliuko. Be to, mūsų maitintuvas buvo su keičiamais tinkliukais, tai vieną jų buvau paskyrusi specialiai bananui. Kaip pastebėjau, juo sunkiausia atsiratyti  doh.gif
*

taip, bananas apsivelia... blink.gif o kitas maistelis, tai be problemu.... thumbup.gif
sis daiktas vertas truputi ir pasibovyti biggrin.gif
auxyte
QUOTE(eglevilk @ 2006 09 21, 14:10)
papasakokit, kas cia per stebuklas tas maitintuvas. Koki maisteli ten idedate ir kaip ji naudojate?
*

O ka tik sugalvojat - obuoli, kriause, banana, as kyvi idedu, nes mano mazius labai kyvius megsta. O kai dar visai mazuliukas, kai dantukai dygsta, tai koki dziuvesi galima idet, ir dantenas pasimasazuoja, ir skanu (cia drauge dedavo, tai sake labai liuks), na ir siaip prigalvot galima. Virtos darzoves tinka - morkytes, bulves, mesyte, tegul ciulpia per ta sieteli, juk neatkas.

mambu
QUOTE(auxyte @ 2006 09 23, 00:13)
O ka tik sugalvojat - obuoli, kriause, banana, as kyvi idedu, nes mano mazius labai kyvius megsta. O kai dar visai mazuliukas, kai dantukai dygsta, tai koki dziuvesi galima idet, ir dantenas pasimasazuoja, ir skanu (cia drauge dedavo, tai sake labai liuks), na ir siaip prigalvot galima.  Virtos darzoves tinka - morkytes, bulves, mesyte, tegul ciulpia per ta sieteli, juk neatkas.
*

Kaip tik norejau klausti ar verta pirkti maitintuva jei jau prededa dantukai dygti.O iki kokio mazdaug amziaus tas maitintuvas naudojamas? g.gif
boruzhe
QUOTE(mambu @ 2006 09 23, 13:16)
Kaip tik norejau klausti ar verta pirkti maitintuva jei jau prededa dantukai dygti.O iki kokio mazdaug amziaus tas maitintuvas naudojamas? g.gif
*

Maitintuvus naudoja vaikučiai ir su dantukais smile.gif O poreikis jo labai individualus mirksiukas.gif paprastai iki kokių pusantrų metukų smile.gif
LauraP
Vat dar viena naujovė - ortodontinis čiulptukas Gaila kad puslapis norvegiškas, bet suprast esmę galima paspaudus užrašą smokken biggrin.gif
Miglota
na tas ciulptukas tai tikrai neblogas turetu but, nes nedeformuoja sukandimo, be to liezuvis su juo guli naturalioj padety, o ne po ciulptuku...
Miglota
nupirkom mes ta ciulptuka, bet kad spjauna ji mazius, dzin jam naujas isradimas ar ne biggrin.gif
LauraP
QUOTE(Miglota @ 2006 10 25, 18:58)
nupirkom mes ta ciulptuka, bet kad spjauna ji mazius, dzin jam naujas isradimas ar ne  biggrin.gif
*

Viena kolegė-mamytė irgi pasakojo kad jos metukų dukrytė labai susidomėjusi tą čiulptuką ima, bet tik įsideda į burną ir nežino ką su juo daryt biggrin.gif Bet įprastų čiulptukų nebeima. Taip kad gavosi, jog šis čiulptukas tarnauja atpratinimui nuo soskės bigsmile.gif
Zajoncek
QUOTE(Nektariuke @ 2006 09 04, 00:57)
Man tas maitintuvas visai nereikalingas atrodo. Mano vaikui jau metukai apsejome bo jokio maitintuvo. Jei buciau ji turejus, gal ir buciau maitinusi nu bet pirkti tikrai pati nesugalvociau tokio daikto.
*

mums viena mamyte perleido naudota maitintuva, labai apsidziaugiau, bet paskui vargelio turejau, na jei su juo vaikas valgydavo kedutes tai visus dirzus ir minkstaja dali istepiodavo,k o karta padaviau maitituva su bananu kai jis buno vaikstynej... doh.gif jetau kelias valandas valiau virtuve nes kur vaziuoja ten tapsnoja su tuo maitintuvu doh.gif ir bubeliai nuolat ispeckinti verysad.gif juk vaikas nesedi kaip prisiutas prie to maitintuvo, jam ir rankom pampjuot ir padauzyt iji i visur reikia. na nz, nebent paciai ji laikyt kol isciulps ta banana ar kita amisteli, bet jau cia tikrai ne mano vaikas butu.. ax.gif
Miglota
QUOTE(lile @ 2007 02 14, 08:06)
O kur tu ciulptuku isigyti ir kiek jie kainuoja
*

As pirkau norvegijoj, net nezinau ar ju yra ir kitose salyse... pakuotes kaina (2 vnt) apie 30 Lt gaunasi...
lile
Nera brangu, ale pas mus tikriausiai negausi.
self
bye1.gif GAL KAS MAN GALI PASAKYTI,KUR KAUNE YRA PIRKTI, KEDUTE-RATAS , AR KEDUTE -ZIEDAS, KUR GALIMA SEDINTI LELIU MAUDYTI
grazina37
siu keduciu maciau Jonelio kiemelyje
Jursla
Aš manau,kad šie čiulptukai gerai,kol vaikas dantukų neturi. O,kai išdygsta pirmi dantys,tai nėra gerai,kai vaikas pastoviai čiulpia kažkokį maistą. Juk nuo maisto likučių vaikui pradės darytis kariesas ir dantukai suges. g.gif
amileta
QUOTE(lile @ 2007 02 14, 10:06)
O kur tu ciulptuku isigyti ir kiek jie kainuoja
*

kaune yra rimi parduotuvese.maciau ,kad uzrasyta ortodontinis, bet ar jis lygiai toks pats kaip toje nuotraukoje-negaliu pasakyti
Papildyta:
[quote=amileta,2007 03 16, 10:51]
kaune yra rimi parduotuvese.maciau ,kad uzrasyta ortodontinis, bet ar jis lygiai toks pats kaip toje nuotraukoje-negaliu pasakyti. kaina apie 10 lt 1vnt.
Opusas
QUOTE(boruzhe @ 2006 09 23, 18:33)
Maitintuvus naudoja vaikučiai ir su dantukais smile.gif O poreikis jo labai individualus mirksiukas.gif paprastai iki kokių pusantrų metukų smile.gif
*

mega_shok.gif as tai sakyciau kad jis galbut reikalingas tol kol vaikas nemoka kramtyt, nu gal iki kokiu 8 menesiu, bet tikrai neilgiau mastau.gif mes tokiu isradimu nesinaudojom schmoll.gif
Opusas
nu dar nebent ilgai dantu nera tai gal tada ir reikalingas ilgiau buna, bet jau koki obuoli ar banana tai maniske su 2 dantim skaptuodavo blush2.gif
Ize
Čia dar viena naujovė, bent jau Lietuvoje dar nemačiau tokio, o Anglijoje labai populiaru, kai yra vienas mažiukas vaikas, o kitas jau didesnis, kurio į vežimai jau nekiši smile.gif Angliškai vadinasi BUGGY BOARD. Yra kur tik stovimi, nzn kaip nuotrauką parodyti, tai rodau per ebay:
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-OBaby-Kiddie-Bug...1QQcmdZViewItem

Ir yra kur vaikas gali ir atsisėsti:
http://cgi.ebay.co.uk/New-SEAT-2-GO-Hitchh...1QQcmdZViewItem

Šiaip tai labai patogu, kai daug vaikščioti reikia, ypač per atostogas, tada ir didesnysis nepavargsta. Mes tokį nusipirkome, tai labai patenkinti. Lietuvoje nemačiau, bet per Ebay galima gauti už kokius 150 - 200 Lt.
Žodžiu šaunus dalykėlis.
Kur tik stovimi, tai gali ir užsilenkti prie vežimo, kai jo nereikia.

Kaspare
QUOTE(amileta @ 2007 03 16, 10:52)
kaune yra rimi parduotuvese.maciau ,kad uzrasyta ortodontinis, bet ar jis lygiai toks pats kaip toje nuotraukoje-negaliu pasakyti

*

na, as tai Lietuvoje tokiu nesu maciusi. ir vargu ar yra.
o kad ortodontinis - dabar ant visu ciulptuku rasho, nes jei nerashytu, tai daug kas ieskotu su tuo uzrasu lotuliukas.gif ir tu be uzraso niekas nepirktu schmoll.gif
ryto_rasa
QUOTE(LauraP @ 2006 10 19, 11:15)
Vat dar viena naujovė - ortodontinis čiulptukas Gaila kad puslapis norvegiškas, bet suprast esmę galima paspaudus užrašą smokken biggrin.gif
*

matau virsuje kalba pasirinkti galima..lt nera, bet angliskai trbt paprasciau butu negu norvegiskai :-)
Auksesmama
man tas matintuvas patiko thumbup.gif manoji jau didele,bet jei tureciau antra,tai tikrai pirkciau thumbup.gif o kazi kokia jo kaina?
nikaa
http://parduotuve.tindirindi.lt/product_in...roducts_id=2168
Stai cia dar idomi naujove rolleyes.gif
Limcamca
QUOTE(Jursla @ 2007 03 08, 23:32)
Aš manau,kad šie čiulptukai gerai,kol vaikas dantukų neturi. O,kai išdygsta pirmi dantys,tai nėra gerai,kai vaikas pastoviai čiulpia kažkokį maistą. Juk nuo maisto likučių vaikui pradės darytis kariesas ir dantukai suges. g.gif
*

a kaip ant ciulptuko lieka maisto likuciu g.gif
virginija.k
Maitintuvą buvome gavę dovanų thumbup.gif . Naudojom, kol neišmokom tvarkingai kramtyt t.y. kažkur iki metų. Įdėdavau kokį bananą ar obuoliuką ir būdavau rami, kad vaikas neužsprings. biggrin.gif
Kačia
Iki metuku savo suneli nesiojau nesiokleje, po to nusipirkome stai toki dirza thumbup.gif Ji naudojam gera pusmeti labai man patinka - jokio sunkumo nesant vaika ir viena ranka lieka laisva mirksiukas.gif http://www.hippychick.com/index.cfm/childr...k_hipseat_black
Elada:)
[[QUOTE]quote=Ize,2007 04 25, 20:46]
Čia dar viena naujovė, bent jau Lietuvoje dar nemačiau tokio, o Anglijoje labai populiaru, kai yra vienas mažiukas vaikas, o kitas jau didesnis, kurio į vežimai jau nekiši smile.gif Angliškai vadinasi BUGGY BOARD. Yra kur tik stovimi, nzn kaip nuotrauką parodyti, tai rodau per ebay:
[url=http://cgi.ebay.co.uk/NEW-OBaby-Kiddie-Buggy-Ride-On-Board-[/QUOTE]
[/quote]
neatsidaro g.gif
Kačia
Turbut apie sita Elada:) rase mirksiukas.gif
http://www.preciouslittleone.com/acatalog/LTS2GHH.html
Manau geras daiktas vyresniam vaikiukui thumbup.gif
Diamond
QUOTE(Kačia @ 2008 04 17, 15:54)
*

O sitas super daiktas tinka prie bet kokio vezimelio?
Rita@
Sveikutės,
O gal kas turit ir naudojat infraraudonųjų spindulių termometrą, matuoti temperatūrai net neprisiliečiant? - pravedi palei kaktytę ir per sekundę parodo tempą bigsmile.gif Esu mačius kažkur Lietuvoj Chicco tokius, bet kainelė kosminė, tai planuoju per eBay nusipirkt, tik dar nežinau ar patikimas tai daiktas mastau.gif
jolax
QUOTE(Kačia @ 2008 04 17, 15:54)
*

koks liuks daikciukas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Stitch
Tik man idomu pasidare, ar patogu stumti toki vezimeli su ta "priekaba" biggrin.gif Juk ir taip eini ir su koja beveik kliudai paskutine ratu asi - o cia dar ta priekaba, tai nebent vezimo sone eiti ar as klystu? g.gif
flight
Gal ne toje temoje rašau, jei ką, nukreipkit, bet įdomu - gal kas turit FP šokinėjimo zebrą? Ar verta pirkti?
keistuole
QUOTE(Rita@ @ 2008 04 23, 15:34)
Sveikutės,
O gal kas turit ir naudojat infraraudonųjų spindulių termometrą, matuoti temperatūrai net neprisiliečiant? - pravedi palei kaktytę ir per sekundę parodo tempą bigsmile.gif Esu mačius kažkur Lietuvoj Chicco tokius, bet kainelė kosminė, tai planuoju per eBay nusipirkt, tik dar nežinau ar patikimas tai daiktas mastau.gif
*

man, tai nepatikimas tas termometras. Nusipirkau, galvojau bus paprasta pamatuot temperatura, bet tie jo parodymai labai jau priklauso nuo vietos, kur
pridedi, nuo to ar sujuda vaikas ir pan. Bandziau sau matuot, tai irgi skyresi parodymai kaktos ir ausies ir palyginus su gyvsydabriniu.
nerytee
QUOTE(*Nendria* @ 2005 10 29, 10:17)
Dar esu machius shita daikta thumbup.gif chia leliukams,kurie sunkiai atpranta nuo MP ir nenori imti buteliuko. Buteliukas-kruties imitatorius tongue.gif user posted image
*

Įdomu būtų sužinoti, kur galima tokį nusipirkti biggrin.gif
Rasicka*
QUOTE(Rita@ @ 2008 04 23, 15:34)
Sveikutės,
*

4u.gif Sveiki,
mes irgi apie toki galvojam g.gif , kazin ar mamyte įsigijo ir ar patenkinta tuo termometru? bigsmile.gif Parasysiu jai i AZ ir pasiteirausiu mirksiukas.gif
Filute
QUOTE(Rasicka* @ 2008 10 01, 11:02)
4u.gif Sveiki,
mes irgi apie toki galvojam  g.gif , kazin ar mamyte įsigijo ir ar patenkinta tuo termometru?  bigsmile.gif  Parasysiu jai i AZ ir pasiteirausiu  mirksiukas.gif
*

Labukas, isigijom mes toki termometra ir stovi nenaudojamas. Pas mus temperatura matuojama ausyje. Reikia labai tiksliai nutaikyti infraraudona spinduli, kad parodytu tikslia temperatura. Tu niekada neesi tikras, kad pamatavai gerai. Buna infraraudonu spinduliu matuojama temperatura kaktoje. Bet mano mazyles galvyte visiskai nekaista, todel su tokiu termometru nepamatuosi. Netgi turejom atveji ligonineje, kai matavo pora kartu su skirtingais termometrais temperatura, nes negalejo personalas patiketi kad 40 laipsniu, o galvyte salta. Mes tai nuo gimimo naudojam elektronini termometra (pamatuoja per 10 sek.) i subinike matuoti. Parodo labai tiksliai (pati pradzioje matuodavau dvigubai-dar su gyvsidabriniu). Mazule priprato ir dabar yra dvieju metu, bet temperaturos matavimas mums nesukelia streso.
Pingvinukas
user posted image

Va koks įdomus daiktas bigsmile.gif Įdomu, ar LT tokių jau yra?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.