laba diėną miėlos mamos ir augalų mylėtojos
Aš auginu kalatėją. Jos lapai bordiniai. Bet kolkas nežydėjo
Barchatiniais lapais-kalateja zebrina.Tokia auginau.Svarbiausia neperliet,nepurkst lapu,nors kai kuriose knygose raso..ir viskas bus gerai.Jos labai grazus lapai ir pakankamai graziai auga,jei viso to laikaisi.
QUOTE(Regila @ 2005 11 03, 22:06) Barchatiniais lapais-kalateja zebrina.Tokia auginau.Svarbiausia neperliet,nepurkst lapu,nors kai kuriose knygose raso..ir viskas bus gerai.Jos labai grazus lapai ir pakankamai graziai auga,jei viso to laikaisi. MERGINOS PADĖKIT QUOTE(LARISA 74 @ 2005 11 20, 19:27) MERGINOS PADĖKIT Vargstame mes su keliom Kalatėjom jau keli metai. Pas mamą bute ji sunkiai auga. Vasarą atsigauna, o kai prasideda šildymo sezonas visa susisuka, lapai dėmėm nueina, bet kažkaip peržiemoja. Pas mane bute kalatėja žiemą neblogai augo, bet aš kas vakarą prie jos drėkintuvą elektrinį pastatydavau ir jis jai orą drėindavo. Kas dvi savaites Kalatėjas reikia tręšti. Nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Aš saviškę dažnai purškiu. Šiemet persikėlėme į namą, tai ji per vasarą tokius didelius, gražius kelis lapis išleido. O dabar tupi vietoj. Manau, kad jai tame kambary truputį per šalta. Kažkur skaičiau, kad kalatėjos labai gerai auga vonios kambaryje. Ten pakankamai drėmės, šilta. Reikia, tik kad koks nors langelis tame kambary būtų. QUOTE(Aistė S @ 2005 11 20, 19:40) Vargstame mes su keliom Kalatėjom jau keli metai. Pas mamą bute ji sunkiai auga. Vasarą atsigauna, o kai prasideda šildymo sezonas visa susisuka, lapai dėmėm nueina, bet kažkaip peržiemoja. Pas mane bute kalatėja žiemą neblogai augo, bet aš kas vakarą prie jos drėkintuvą elektrinį pastatydavau ir jis jai orą drėindavo. Kas dvi savaites Kalatėjas reikia tręšti. Nemėgsta tiesioginių saulės spindulių. Aš saviškę dažnai purškiu. Šiemet persikėlėme į namą, tai ji per vasarą tokius didelius, gražius kelis lapis išleido. O dabar tupi vietoj. Manau, kad jai tame kambary truputį per šalta. Kažkur skaičiau, kad kalatėjos labai gerai auga vonios kambaryje. Ten pakankamai drėmės, šilta. Reikia, tik kad koks nors langelis tame kambary būtų. Ačiu už patarimus ,Aistė,labai gaila kad pas mane nera langelio jokio vonioj,gal pas mus ir šaltuoka kambari tik 19 laipsniu buna ,o kokius trašus tu naudoji QUOTE(Regila @ 2005 11 03, 22:06) Barchatiniais lapais-kalateja zebrina.Tokia auginau.Svarbiausia neperliet,nepurkst lapu,nors kai kuriose knygose raso..ir viskas bus gerai.Jos labai grazus lapai ir pakankamai graziai auga,jei viso to laikaisi. Help Ka daryti, padekite QUOTE(ajas @ 2005 12 04, 00:13) Help Ka daryti, padekite Pas manę irgi pradžia budavo tokią,pirmą nuleisdavo tik lapus o paskui pradėjo rudot lapai ir susisukt,nežinau visur ješkojau kenkėjų bet niėko apsoliučiai neradau,o lapai kai kuriė net put pradėjo,vienas tik lapas liko svėikas net nežinau ką daryti gal persodint į kitą vazoną
O mano kalatėja atvirkščiai-numirė vasarą,aš atostogavau kaime,grįžus radau užpultą kažkokių velnių,sudžiūvusią,ir išmečiau.Manau,kad žiemos irgi nebūtų atlaikius,nors pernai peržiemojo.Sausa tuose butuose,ir purškimas menkai tegelbsti.Dabar nebeauginu,ir aplamai jau su tom lapinėm gėlėm žiemą vargas...Kartais pagalvoju,kad pasilikti tik kaktusus,nes jau va anturį aną dieną išmečiau,smidras gelsta,žodžiu gaila vargstančių augaliukų...
Svarbiausia kalateju zebrinu nereikia purksti lapu,tie lapai nepritaikyti purskimui.Vienintele iseitis nustoti lieti.Sie visi simptomai leidzia suprasti,kad mes ziema per stipriai mylime augalus.Tiesiog negalim pagalvoti,kaip jis gali nelietas augti.Vis neiskente paliejam.O jie siuo metu ilsisi.Kuo mes daugiau liejam,tuo jiems blogiau.Mes stebim zeme,bet jauciam tik virsutine dali.Pamatem,kad apdziuvo ir vel pilam.O kad apatine gal pilna vandens-mums ne motais.Virsutine dali siuo metu isgarina,isdziovina sildymas,o mums atrodo,kad augalas pats tai daro..Belieka pabandyt i vazona ikist pirsta,kiek imanoma giliau(zinoma nepazeidziant saknu).Jei ten giliai jauciam siluma-viskas aisku-perlaistem taip,kad ten pasidare siltnamio salygos:uzdara terpe su daug dregmes,kurioje puikios salygos ystytis muselems,kirmelaitems ir dar nezinia kam.Jei vazone juntama siluma ir daug dregmes-reikia kazkaip nusausinti(net ir isemus is vazono ir laikrasciais saknis apsukus kelias dienas palaikyt,kad zeme daugiau pradziutu.Jei tai nera kritinis variantas-tiesiog ilga laika nelieti ir zemei leisti isdziuti savaime.Ziema geriau tokius augalus lieti tik tiek,kad neperdziutu saknys,tada nebus jokiu problemu.As lieju po mazai ir pagal poreiki(kai matau,kad labai sausa).Pvz visoms gelems uztenka 1litro vandens,kai vasara reikedavo 3-4litru(geliu apie 30).
Aciu, Regila, nuo siandien mano gelytei prasides "pasnikas"
Pabandyk suradusi vietos pirsta ikist kiek lenda-bus aiskiausia kas ir kaip.Gal ten pakankamai sausa,gal "diagnoze ne ta"..Ziemos metu ju reikia liet kuo maziau,lai ilsisi.Pavasari su didesne energija auga.Pati auginau,tad apuie savo auginima ir pasakoju(ka dariau ir ko ne).
QUOTE(Regila @ 2005 12 05, 17:06) Pabandyk suradusi vietos pirsta ikist kiek lenda-bus aiskiausia kas ir kaip.Gal ten pakankamai sausa,gal "diagnoze ne ta"..Ziemos metu ju reikia liet kuo maziau,lai ilsisi.Pavasari su didesne energija auga.Pati auginau,tad apuie savo auginima ir pasakoju(ka dariau ir ko ne). AČIU ,REGILA,UŽ GERUS PATARIMUS ,BANDISIU AUGINT TOLIAU SAVO KALATĖJĄ
Vienoj pirktinej zemej retai kada sodinu.Dazniau maisau pirktine su sodine,imaisau durpes ar tarkuotos juros putos(priklausomai ka sodinsiu).Siaip su sodine maisau pirktine,tada taip nedziusta zeme,nesusidaro pluta.
QUOTE(Regila @ 2005 12 05, 17:06) Pabandyk suradusi vietos pirsta ikist kiek lenda-bus aiskiausia kas ir kaip.Gal ten pakankamai sausa,gal "diagnoze ne ta"..Ziemos metu ju reikia liet kuo maziau,lai ilsisi.Pavasari su didesne energija auga.Pati auginau,tad apuie savo auginima ir pasakoju(ka dariau ir ko ne). o as vis delto dar karteli ryzausi ja stipriai palieti ir... gelytei geriau - lapukai jau beveik stati QUOTE(ajas @ 2005 12 09, 10:50) o as vis delto dar karteli ryzausi ja stipriai palieti ir... gelytei geriau - lapukai jau beveik stati MAN PASIDARĖ LABAI IDOMU,TAI O KOKIOS FIRMOS TUPERKI VANDĖNI,AŠ TAI VAIKUI PIRKDAVAU NEPTUNO DIDĖLI BUTELĮ,BET GĖLIŲ KAŽKAIP NEKARTO NELAIŠČIAU,TAM RĖIKALUI AŠ VISADA NAUDOJU VANDENTIKIO ,PRIPILU TRIS LITRUS PERNAKTI PASTOVI O RYTĘ JAU LAISTAU SAVO GELYTĖS
Larisa, tiesa sakant, as dabar gyvenu ne Lietuvoje
Labiau ne vanduo kaltas,bet mus dosni sirdis..
Na,vienareiksmiskai pasakyti niekada negali.Tai priklauso nuo silumos kambaryje,zemes sudetiniu daliu(durpiu daugiau ar sodo zemes-tai reiksme turi,nes viena zeme greiciau dziusta,kita ilgiau lako dregme vazone).Tiesiog vandeni,trasas,poilsi ir poilsio trukme geriausia nustatyti matant augala.Si karta as pasakojau apie tai,kaip as auginau ziema.O gali but,kad jau "uzprogramuotas dvesimas"(kaip tu sakai) del anksciau nepavykusio auginimo.Jei jau ir numirs tai ne del sio siulomo budo..Tada,gal geriau daryk kaip tau liepia sirdis..
geriausia laistyti mineraliniu vandeniu.Ne gazuotu,aisku,kazkur skaiciau,kad net trasu tada nereikia.
QUOTE(LARISA 74 @ 2005 12 11, 10:58) GERAI REGILA,TU MAN TADA PARAŠYK KIĖK KARTŲ AŠ TURIU LAISTIT Į SAVAITĘ,NES PAKLAUSIAU TAVES TAI ŽIURIU JOG MANO KALTĖJĄ IŠVIS DVĖSTI PRADĖJO Nu va, tai dabar Regila kalta. Reikėjo tada savo galva galvoti, o ne jos klausyti. Kitą kartą, kai vėl ko nežinosi, kažin ar Regila norės patarti?
Sveikos mamytės, gal galėtumėt padėti ir man
http://www.krukvaxter.se/lexikon/sida3.asp...athea&visa=Visa va čia vienintelė vieta kur kažka apie ja radau tiksliau nieko neradau o tik nuotrauka
Iš anksto dėkoju už bet kokia informacija QUOTE(Brunetike @ 2005 12 13, 16:56) Sveikos mamytės, gal galėtumėt padėti ir man Visos kalatėjos mėgsta šiltą ir drėgną vietą. Jeigu oras labai sausas (o toks dažniausiai ir būna kambariuose šildymo laikotarpiu), lapų krašteliai paruduoja, atsiranda rudų taškelių. Jeigu per šalta - geltonuoja apatiniai lapai. Negalima augalo perlaistyti, tačiau kalatėjos nepakenčia ir sausai būti. Sudėtinga kalatėjas auginti. Literatūroje rašo, kad reikia puršti, nors čia, forume, skaičiau, kad ne. Aš purkšdavau, ir maniškėms nebuvo blogai. Auginau ir "blue grass", bet nebuvo graži dėl jau minėtų priežasčių. Ko gero, nieko naujo neparašiau. QUOTE(Brunetike @ 2005 12 13, 17:59) http://www.krukvaxter.se/lexikon/sida3.asp...athea&visa=Visa va čia vienintelė vieta kur kažka apie ja radau tiksliau nieko neradau o tik nuotrauka Iš anksto dėkoju už bet kokia informacija LABAS,BRUNETIKE,YRA PAS MANĘ INFORMACIJOS BET JEIGU MOKI SKAITYTI RUSIŠKAI APIĖ KALATĖJĄS,AŠ JAU RAŠIAU ADRĖSĄ PIRMAM PUSLAPĮ RODOS ,BET PASIKARTOSIU QUOTE(LARISA 74 @ 2005 12 16, 08:45) LABAS,BRUNETIKE,YRA PAS MANĘ INFORMACIJOS BET JEIGU MOKI SKAITYTI RUSIŠKAI APIĖ KALATĖJĄS,AŠ JAU RAŠIAU ADRĖSĄ PIRMAM PUSLAPĮ RODOS ,BET PASIKARTOSIU Labas,pas manę nedidėlę šventę nes mano kalatejos gyvens,jau net ir lapus pakelė ir išvis jau kitas vaizdas
Baltai tau pavydžiu, Larisa. O aš savo ktenantę (irgi kalatėjų šeimos) prieš porą mėnesių išmečiau. Turbūt nepakankamai drėkinau, tai voratinklinių erkučių priviso, o aš ir ūkiško muilo tirpalu maudžiau ir insekticidu purškiau pagal instrukcijas, ir tiesiog nuo lapų rankiojau - niekas nepadėjo. Lapai nurudavo, nuvyto, nauji kalėsi (ir dar neišdygusių radau žemėsė apie 15
QUOTE(peliukas77 @ 2006 01 07, 01:57) Baltai tau pavydžiu, Larisa. O aš savo ktenantę (irgi kalatėjų šeimos) prieš porą mėnesių išmečiau. Turbūt nepakankamai drėkinau, tai voratinklinių erkučių priviso, o aš ir ūkiško muilo tirpalu maudžiau ir insekticidu purškiau pagal instrukcijas, ir tiesiog nuo lapų rankiojau - niekas nepadėjo. Lapai nurudavo, nuvyto, nauji kalėsi (ir dar neišdygusių radau žemėsė apie 15 Visi marantiniu seimos augalai yra megiami voratinklines erkutes...Greiciausiai ir stipriausiai pazeidziami fiziologiskai nusilpe geles del auksciau jau minetu ir neminetu priezasciu-sauso oro,sviesos rezimo sutrikimo(ziema trukumo,vasara-pertekliaus),netinkamo substrato(per didelio tankio-prastos saknu aeracijos,neoptimalus pH ir mikroelementu disbalanso).Sausame bute(ypac ziema) visos sios blogybes issprendziamos,issrengus mini oranzerija su papildomu apsvietimu(tiks ir dienos sviesos"Warm white"tipo lempa),substratui naudojant nurugstintas aukstapelkines durpes(idealu-kiminai),tresian(saikingai!)lapinems gelems skirtomis trasomis ir radikaliai kovojant su vorainkline erkute.Graziu geliu!
Dėkoju, Gintarai, už informaciją, bet manau, kad negreitai ryšiuosi auginti kokį lepų augalą, nes labai buvo skausminga atsisveikinti su per vasarą puikiai bujojusiu augalu. Kol kas apsiribosiu sausumą pakenčiančiais - jų irgi yra nuostabių ir ne taip jau mažai.
Manau ši info tikrai pravers pradedančioms ir ne tik. QUOTE(peliukas77 @ 2006 01 10, 00:30) Dėkoju, Gintarai, už informaciją, bet manau, kad negreitai ryšiuosi auginti kokį lepų augalą, nes labai buvo skausminga atsisveikinti su per vasarą puikiai bujojusiu augalu. Kol kas apsiribosiu sausumą pakenčiančiais - jų irgi yra nuostabių ir ne taip jau mažai. Manau ši info tikrai pravers pradedančioms ir ne tik. LABAS,PALAIKAU PELIUKA,AŠ IRGI ESULABAIDEKINGA UŽ NAUDINGĄ INFORMORMACIJĄ GINTARUI,DAR NORĖJAU PAKLAUSTI KAIP PERNEŠĖ ŠALTĮ JŪSŲ GĖLĖS,MANIŠKĘ KALATĖJĄ VĖL NULEIDO LAPUS IR PRADĖJO RUDUOT GALIUKAI ,ŠALTA TURBUT BET JAU NIĖKO NEGALIU PADARYT DAUGIAU MES VISĄ DIĖNĄ KURENOM,BET TEMPERATURA NESEKIA 18 LAIPSNIU,NAMAS MURINIS,O KAIP JŪMS SEKESI
Aš turiu kalattėją. Nuotraukoje jinai dar sveika ir gražutė. Tačiau dabar pastebėjau, kad lapai pradėjo džiūti. Kažkaip sunku man su ją. Jau antrą kartą bandau išauginti kaltėją ir nesigauna man. Ar šį kart vėl nepasiseks?
Taip,man irgi regis kad stromantė,turiu ir aš tokią.Čia Gintaro patarimai labai geri ir tinka šitoms gėlytėms.Maniškės irgi šiek tiek džiūsta lapų galiukai,bet manau,kad žiemą nieko nepadarysi.Purškiu ir laukiu pavasario.Šiaip labai paaugo,kad ir per žiemą.
QUOTE(Kozete @ 2006 03 02, 15:27) Kiek matau čia pas tave tikrai ne kalatėjos nes mano kalatėja yra barchatinę tai yra lapai viršus barchatinis o apačia lapelio violėtines spalvos ir jokiu baltu dėmeliu neturi dabar tai tik rudi aplink visi lapai bet čia kaiip pas visūs nuo sauso oro manau,maniške jau išvis suniko net maži lapeliai pradėda ruduot ,laukiu pavasario pažiurėsim jeigu neatsigaus tai tikrai išmesiu QUOTE(LARISA 74 @ 2006 03 10, 19:21) Kiek matau čia pas tave tikrai ne kalatėjos nes mano kalatėja yra barchatinę tai yra lapai viršus barchatinis o apačia lapelio violėtines spalvos ir jokiu baltu dėmeliu neturi dabar tai tik rudi aplink visi lapai bet čia kaiip pas visūs nuo sauso oro manau,maniške jau išvis suniko net maži lapeliai pradėda ruduot ,laukiu pavasario pažiurėsim jeigu neatsigaus tai tikrai išmesiu Labas,vėl niėks neturi jokių naujėnų,o aš vėl turiu,taigi buvau nuvažiavusi su vyrų į Maximą bazę mindaugo gatvėi ir pamačiau tokią gražią kalatėją ir tdar židinčią,aš pirmą kart pamačiau kaip turi židėt mano gelytę ,tai baltos spalvos ir panašios įkalijos gelės tik va ar kvėpejo tai negalėjau nekaip paostit nes aukšta gėlę buvo ir vyras skubėjo taigi jeigu netingit tai nuvažiokit ir pažiurėkit ,aš abėjoju ar galima tokį grožį patalpint į paprastą butą ,gal kokioi aranžėrijoj arba ofisę,kur lubai t,b,3,5mėtru QUOTE(LARISA 74 @ 2006 03 17, 11:46) Labas,vėl niėks neturi jokių naujėnų,o aš vėl turiu,taigi buvau nuvažiavusi su vyrų į Maximą bazę mindaugo gatvėi ir pamačiau tokią gražią kalatėją ir tdar židinčią,aš pirmą kart pamačiau kaip turi židėt mano gelytę ,tai baltos spalvos ir panašios įkalijos gelės tik va ar kvėpejo tai negalėjau nekaip paostit nes aukšta gėlę buvo ir vyras skubėjo taigi jeigu netingit tai nuvažiokit ir pažiurėkit ,aš abėjoju ar galima tokį grožį patalpint į paprastą butą ,gal kokioi aranžėrijoj arba ofisę,kur lubai t,b,3,5mėtru Sveikos,nejaugi niekas taip ir neparašis ,čia aš viena tik rašau,neseniai aš nupjoviau savo didžiaja kalateja nes visi lapai parudavo ir ka aš tik nedariau niekas nepadejo,taigi liko tik vienas vazonas kur mažesnis tai tas nors aki džiugina nes židi dabar ![]() Štai kokia mano kalatėja, tik nuotrauka nevykusi QUOTE(VUL @ 2006 05 09, 16:35) ![]() Štai kokia mano kalatėja, tik nuotrauka nevykusi Na žinai net apsižliumbiau vėl kai pamačiau taviškę QUOTE(LARISA 74 @ 2006 05 10, 08:21) Na žinai net apsižliumbiau vėl kai pamačiau taviškę Turiu ir calatea zebrina, bet ji yra lepesnė. Pernai visą vasarą kovojau su voratinklinėm erkėm. Tik išnaikinu ir vėl atsiranda. Buvo visai nusibaigusi vargšelė. Tai supykusi nupjoviau visas šakas ir nukišau į kampą.Ruošiausi išmesti, bet vis pagailėdavau ir retkarčiais netgi palaistydavau ![]() Ir tokią turėjau, bet ir ją sugraužė erkės QUOTE(VUL @ 2006 05 10, 16:34) Turiu ir calatea zebrina, bet ji yra lepesnė. Pernai visą vasarą kovojau su voratinklinėm erkėm. Tik išnaikinu ir vėl atsiranda. Buvo visai nusibaigusi vargšelė. Tai supykusi nupjoviau visas šakas ir nukišau į kampą.Ruošiausi išmesti, bet vis pagailėdavau ir retkarčiais netgi palaistydavau ![]() Ir tokią turėjau, bet ir ją sugraužė erkės Na bandisiu ir aš reanimuot,gal pavyks,man šį gelė brangi nes gavau nuo mamos gymtadienio progai QUOTE(VUL @ 2006 05 10, 15:34) pas mane vasarą dregmė būna 40-50, tai kalatėjom nekas ![]() Ir tokią turėjau, bet ir ją sugraužė erkės Sveikos Mano kalatėja irgi miršta Tik nori paklaust kas seniau turit tokią gėlytę, ar į lauką bandėt vasaros metu nešti? gal atsigautų... QUOTE(kliuska @ 2006 05 23, 14:29) Sveikos Mano kalatėja irgi miršta Tik nori paklaust kas seniau turit tokią gėlytę, ar į lauką bandėt vasaros metu nešti? gal atsigautų... Kalateju(ju yra daug rusiu ir veisliu)nykimo(lapu sukimosi,dziuvimo) pagrindines priezastys buna sios:voratinkline erkute ir saknyno problemos(netinkamas substratas,uzliejimas,perdziovinimas).Antraeiles priezastys-sausas oras,saule. Voratinklines erkes reikia naikinti,o pradejusi degraduoti kera-persodinti i tinkama substrata,pasalinant atmirusias saknis. Senais gerais sovietiniais laikais QUOTE(kliuska @ 2006 05 23, 13:29) Sveikos Mano kalatėja irgi miršta Tik nori paklaust kas seniau turit tokią gėlytę, ar į lauką bandėt vasaros metu nešti? gal atsigautų... Nešti į lauką nebandžiau, nors nemanau, kad ji bus laiminga ten. Jos mėgsta šilumą, o kai šiemet vasara nusimato nekokia, tai Jei lapai susisuka, tai erkė gal pradėjo graužti ? Apžiūrėk gerai lapus, nes tada paprastas purškimas nepadės, reikės nuodų. O jei sveika, tai reiškia per sausas oras. Kai kasdien saviškę purškiu, tai viskas gerai, o kai aptingstu QUOTE(VUL @ 2006 05 23, 14:19) Jei lapai susisuka, tai erkė gal pradėjo graužti ? Apžiūrėk gerai lapus, nes tada paprastas purškimas nepadės, reikės nuodų. O jei sveika, tai reiškia per sausas oras. Kai kasdien saviškę purškiu, tai viskas gerai, o kai aptingstu Apžiūrėjau lapus - jokių gyvybės formų neaptikau neperseniausiai persodinau į didesnį vazoną lyg ir nesimatė nieko įtartino, negi dabar vėl lupti lauk ir tikrinti šaknis ? Dar palauksiu kelias dieneles, nes kai vakar nunešiau į vonią rodos kad lyg ir lapai aukščiau pakilo, o gal man tik norisi tuo tikėti Tik va dėl laistymo: tai kaip dažnai ją laistyti, nes aprašyme parašyta "keep the soil moist" tai aš ir stengiaus kasdien paliet, gal persistengiau [Labiausiai pasiteisines substratas marantiniams-kiminai ] Vaje iki tokių niuansų mano supratimas apie gėles dar nesiekia perasodinau į kokias tai žemes, kurių nusipirkau Senukuose. Papildyta: QUOTE(kliuska @ 2006 05 24, 19:10) Apžiūrėjau lapus - jokių gyvybės formų neaptikau neperseniausiai persodinau į didesnį vazoną lyg ir nesimatė nieko įtartino, negi dabar vėl lupti lauk ir tikrinti šaknis ? Dar palauksiu kelias dieneles, nes kai vakar nunešiau į vonią rodos kad lyg ir lapai aukščiau pakilo, o gal man tik norisi tuo tikėti Tik va dėl laistymo: tai kaip dažnai ją laistyti, nes aprašyme parašyta "keep the soil moist" tai aš ir stengiaus kasdien paliet, gal persistengiau [Labiausiai pasiteisines substratas marantiniams-kiminai ] Vaje iki tokių niuansų mano supratimas apie gėles dar nesiekia perasodinau į kokias tai žemes, kurių nusipirkau Senukuose. beje maniškė CALATHEA MEDAILLON
Mūsų skirtingos kalatėjos, maniškė Calathea warsewiczzii.Tavo turėtų būti vaškiškais lapais, o mano pukuota. Bet priežiūra turėtų būti panaši. Jei pastebėjai, kad pakilo lapai, tai kalatėjos taip daro ir tai reiškia, kad jinai jaučiasi geriau, matyt jai tikrai trūksta drėgmės.
O dėl žemių ir aš sodinu į universalią, ir jinai labai nepyksta, nors tie kiminai gal ir labiau patiktų Dėl laistymo, tai aš manau, kad tikrai persistengi. Nuo tokios meilės ji gali supūti Tai tik mano pastebėjimai, gal kas turi ką pridurti QUOTE(VUL @ 2006 05 24, 19:57) Dėl laistymo, tai aš manau, kad tikrai persistengi. Nuo tokios meilės ji gali supūti Tai tik mano pastebėjimai, gal kas turi ką pridurti Na teks saikingiau reikšti meilę Dėkui už pasidalinta patirtim |