Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tyrimas del ZIV
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Voveriukė
Gruodi man reikia eiti pas gydytoja, kad isleistu i dekretines. Dave kruva kraujo tyrimo ir tik kai parejau namo pastebejau, kad vel ims krauja del ZIV.

Bet jau karta buvau pridavus, kai tik pastojau ir reikejo visus eilinius tyrimus daryti.

Negi jau nestukes tokia rizikos grupe kaip kokie narkomanai, kad du kart per nestuma reikia del ZIV tirtis? doh.gif

Ar galiu atsisakyti, ar isleis be sio tyrimo i dekreto.

Ar jums irgi du kartus reikejo tirtis ar cia gydytoja suklydo, nepamate, kad jau dariausi.

Papildyta:

ir serologini irgi dave, cia del sifilio, jei teisingai suprantu.
liepaite_sun
QUOTE(*Soleo* @ 2009 11 19, 22:59)
Gruodi man reikia eiti pas gydytoja, kad isleistu i dekretines. Dave kruva kraujo tyrimo ir tik kai parejau namo pastebejau, kad vel ims krauja del ZIV.

Bet jau karta buvau pridavus, kai tik pastojau ir reikejo visus eilinius tyrimus daryti.

Negi jau nestukes tokia rizikos grupe kaip kokie narkomanai, kad du kart per nestuma reikia del ZIV tirtis? doh.gif

Ar jums irgi du kartus reikejo tirtis ar cia gydytoja suklydo, nepamate, kad jau dariausi.

Papildyta:
*

Sveikute, na man dare tik pradzioj si tyrima, pries iseinant i dekreta niekas papildomo nedare.
Siaip esu girdejus, kad toksoplazmozes tyrima du kartus daro, bet man taip pat ir si tyrima tik viena karta dare.
Na gal tiesiog tavo gydytoja yra ipratusi, kad du kartus butu daromas tas tyrimas g.gif
miix
QUOTE(*Soleo* @ 2009 11 19, 23:59)
*

Gali atsisakyti. Tyrimas del ZIV yra rekomendacinio pobudzio, t.y. neprivalomas.
As apskritai ne karto nesidariau, nes siaubingai bijau durio i vena (bbbrrrr, jau geriau leliu pagimdyti). Atsisakiau ir gydytoja nepriestaravo, pasake, kad tai mano pasirinkimo laisve. mirksiukas.gif
Lopšinė
QUOTE(miix @ 2009 11 19, 23:44)

As apskritai ne karto nesidariau, nes siaubingai bijau durio i vena (bbbrrrr, jau geriau leliu pagimdyti). Atsisakiau ir gydytoja nepriestaravo, pasake, kad tai mano pasirinkimo laisve. mirksiukas.gif
*

Net nezinojau, kad galima atsisakyti smile.gif Man kai padare ta tyrima tai puse menesio atsakymo laukiau ir turbut nebuciau sulaukusi jei nebutu prireike atsakyma ginei pateikti smile.gif Koki ten tyrima bepadarysi is 2,5savaites kraujo senumo g.gif
liepaite_sun
As taip pat manau, kad negali priversti darytis.
Gal cia tiesiog prasimanymas, kaip ispesti papildomai pinigeliu. Nes man jis kainavo, kiek pamenu.
Dizaster
QUOTE(*Soleo* @ 2009 11 19, 22:59)

Papildyta:
*

Labai keista... Man irgi dare tik viena karta si tyrima. Kartojo nestumo pabaigoje tik del taksoplazmozes ir dar kelis. Gal tu i privacia klinika ar pan. eini? Ir tokiu budu tikrai nori pinigeliu daugiau ispesti?
Kutveliukas
man irgi dare du kartus, klausiau kdel, tai paaiskino taip kad, uzsikretus ziv, viruso galima nepastebeti apie 6-8 menesius, todel del viso pikto nekenkia tas pakartotinis tyrimas.

o kad tyrimai mokami tai pirma karta girdziu doh.gif visi tyrimai man buvo nemokami... blush2.gif
liepaite_sun
Na jeigu lankomasi privacioje klinikoje, tai visi tyrimukai kainuoja.
super_wife
As lankiausi privacioj klinikoj ir mokejau uz visus tyrimus,tai irgi dare du kartus del ZIV,apie 8-10sav. ir pries paleidziant i dekreta.
tss
QUOTE(Lopšinė @ 2009 11 19, 23:52)
Net nezinojau, kad galima atsisakyti smile.gif  g.gif
*

o koks tikslas atsisakyti? ar zinot kokia rizika sukeltumet vaikui ir gydytojams,jei visdelto tas ZIV pasirodytu teigiamas? motinos su teigiamu ziv isnesioja neuzkrestus vaikus, bet didziausia uzkretimo rizika yra naturalaus gimdymo metu, taip pat maitinat krutimi. todel turincioms ziv daro planini cezari. Net jei ir labai savim pasitikit, arba labai bijot adatos, pasitikrinti butinai reikia. Vengti tokiu tyrimu svelniai tariant kvaila..
Vera25
Man irgi antra karta paskyre si tyrima, kad ir kaip bijau durio, nes labai daznai man nepataiko is pirmo karto idurti blink.gif , bet kenciu, nes gydytoja paaiskino, kad ji reikia atlikti du kartus, kad jis svarbus pakartoti
miix
QUOTE(tss @ 2009 11 23, 20:12)
o koks tikslas atsisakyti? ar zinot kokia rizika sukeltumet vaikui ir gydytojams,jei visdelto tas ZIV pasirodytu teigiamas? motinos su teigiamu ziv isnesioja neuzkrestus vaikus, bet didziausia uzkretimo rizika yra naturalaus gimdymo metu, taip pat maitinat krutimi. todel turincioms ziv daro planini cezari. Net jei ir labai savim pasitikit, arba labai bijot adatos, pasitikrinti butinai reikia. Vengti tokiu tyrimu svelniai tariant kvaila..
*

Noreciau paklausti ar zinote kiek ZIV atveju konstatuota tarp nesciuju, neieinanciu i rizikos grupes (tokias kaip alkoholikes, narkomanes, laisvo elgesio moterys ir pan.). As galiu jums atsakyti: nuo 2002 metu toks atvejis buvo 1. Cia mano ginekologes duomenys, o ji yra profesionale, kuria as galiu pasitiketi. Nesiginciju, tyrimas reikalingas, bet tikrai nebutinas, koki ji dabar bando pavaizduoti.
Sakyciau daug reikalingesnis yra genetinis tyrimas nesciosioms, bet ji atlieka tik i rizikos grupes ieinancioms moterims. O skaudziu atveju cia nepalygintinai didesnis procentas.
Yra labai geras posakis: "Kas tinka tau nebutinai turi tikti man"
nestuke.gif Sekmes ir geros nuotaikos visoms NESTUKEMS nestuke.gif
tss
QUOTE(miix @ 2009 11 24, 13:17)
Noreciau paklausti ar zinote kiek ZIV atveju konstatuota tarp nesciuju, neieinanciu i rizikos grupes (tokias kaip alkoholikes, narkomanes, laisvo elgesio moterys ir pan.). As galiu jums atsakyti: nuo 2002 metu toks atvejis buvo 1. Cia mano ginekologes duomenys, o ji yra profesionale, kuria as galiu pasitiketi. 
*

kaip butu gera tuo tiketi! akivaizdu kad savo artimuju tarpe neturit zmogaus infekuoto ziv. deja rizikos grupes neapsiriboja akoholikais, narkomanais ir kitais asocialiais asmenim. mano sesei ziv teigiama rado 25 nestumo savaite. ji ne prostitute ir ne narkomane. ji medike. kad ir kaip butu baisu ir liudna, esu tikra, kad jusu duomenys labai stipriai atsilieka nuo realybes.
miix
QUOTE(tss @ 2009 11 25, 01:16)
kaip butu gera tuo tiketi! akivaizdu kad savo artimuju tarpe neturit zmogaus infekuoto ziv. deja rizikos grupes neapsiriboja akoholikais, narkomanais ir kitais asocialiais asmenim. mano sesei ziv teigiama rado 25 nestumo savaite. ji ne prostitute ir ne narkomane. ji medike. kad ir kaip butu baisu ir liudna, esu tikra, kad jusu duomenys labai stipriai atsilieka nuo realybes.
*

Uzjauciu del sesers verysad.gif Kai susiduri su tokiom as panasiom problemom, daznai tampi itin jautrus tokiems dalykams. Ir tai normalu. Galbut ir mano nuomone butu kitokia, jei buciau su tuo susidurusi tiesiogiai. Tiesiog kiekvienas remiasi sava patirtim ir savais isitikinimais. Stiprybes jusu sesei 4u.gif
tss
QUOTE(miix @ 2009 11 25, 13:14)
Uzjauciu del sesers verysad.gif Kai susiduri su tokiom as panasiom problemom, daznai tampi itin jautrus tokiems dalykams. Ir tai normalu. Galbut ir mano nuomone butu kitokia, jei buciau su tuo susidurusi tiesiogiai. Tiesiog kiekvienas remiasi sava patirtim ir savais isitikinimais. Stiprybes jusu sesei 4u.gif
*

Ji su sia zinia gyvena jau treti metai, visa laime vaikai ir vyras sveiki. Siais laikais liga kontroliuojama, nuolatiniai tyrimai,keleta kart metuose vaistu kursai, bendravimas su aids centru. Visa seima saugo ja kaip kristoline, visdelto jos imunitetas jau daug silpnesnis. Visiem baisu. Dekojam likimui ,kad Ziv jai rado kol dar ji yra tik nesiotoja, nes jei butu uzdelsta dar pora meteliu ir is nesiotojos butu tapus sergancia- sansai gyventi pilnaverti gyvenima labai stipriai sumazetu. Kas skaitot- neziurekit i tai pro pirstus, net jei atrodo jog neturi galimybes gauti sio viruso-negali but tuo garantuotas 100% , jau geriau tikrintis vardan saves ir kitu.
slyva
Man dar irgi 2 kartus. Truputi stebejausi kam to reikia, bet jei cia rasot, kad gali ZIV nepastebeti keleta menesiu, tai maza ka...
rasarus
Man taip pat du kartus dare tyrimus , pirma nestumo pradzioje, o antra 36 sav. Atsakymo dar nezinau, nes pas gydytoja eisiu tik kita savaite, kai jau bus 38 sav. nestuke.gif Tikiuosi viskas bus gerai smile.gif
Voveriukė
tss uzjauciu del sesers. Medikai tikriausiai rizikos grupeje, ypac jei dirba operacinese ar su krauju verysad.gif

man pirmadieni pas gydytoja, bet del gripo bijojau eiti i poliklinika, tai ZIV ir serologinio tyrimo taip ir nepasidariau antra karta.

Nezinau ar darysiu isvis, jei lieps nueisiu kada nors kai maziau zmoniu bus prie kraujo kabineto, nes siandien tevas sake ten reikejo 40 min eileje laukti. Bendra kraujo tryrima pasidariau privaciai.

Man dabar labiau rupi kaip kokio viruso nepasigauti, kas labiau reali gresme.
Božen@
...man dabar darys antra karta...korteleje yra tam skirtos 2 eilutes...vadinasi taip reikia... smile.gif
*Clivia*
man dare 12 nestumo savaite, ir reikes darytis 36 savaite.cia kiek zinau daugumai tokius tyriumus dukart daro.
Gabriete
Man si tyrima dare viena karta, ginekologe sake, kad antra karta nebeskirs.
Ritusikas
man ir 2 kartus dare 12 ir 34sav ZIV ir Siphilio!
*Clivia*
jei paskiria, tai manau ir reikia darytis.. jei ne del saves, tai dl to stebuklo, kuri nesiojame po sirdim. juk viskas tik del jo geroves 4u.gif
*SCENICA*
ZIV tyrima dare kartu su visais kitais kraujo tyrimais, tuo paciu metu paeme kraujo is venos. Atsakyma sirgi buvo po triju savaiciu.

Manau, kad sis tyrima sreikalingas, nes negali zinot kada ir kaip infekuosiesi. O jei pasirodytu,ka dtestas teigiamas yra specialus vaistukai, kuriuos suleidzia moteriai ir yra didele tikimybe, kad gims sveikas, neinfekuotas vaikas.
šneider
Praeito nieštumo metu man irgi darė du kartus, vyras dar klausė kam, tai sakiau: tu gi neprisiruoši pasitikrint, tai per mane tave tikrina lotuliukas.gif , aš tai gi su pilvu pas kitus nevaikščiosiu, o tu... lotuliukas.gif
triusiene
Na man irgi du kartus dare. viena 8 sav., kita 30sav.
kristute*
Ir iki sios dienos ZIV tyrimas daromas 2 k. per nestuma ir nemokamai 4u.gif ir visoms nesciosioms be isimties mirksiukas.gif
Giurza online
biggrin.gif Prisiminiau,kai laukiau eilėje prie kabineto,kol kraują nuleis.Sėdžiu,šilta,pilvukas pūpso,o aš su tais siuntimo lapeliais vėdinuosi.Vėdinuosi,vėdinuosi,pasidedu ant kelių.Tik staiga šalia sėdėjęs vyrukas šast kaip nuplikytas,persėdo gerokai toliau ir išsitraukęs iš kišenės drėgnų servetėlių pradėjo rankas valytis.Supratau,kad išskaitė ant lapuko,kad tyrimas dėl ŽIV blush2.gif
Spurgytė
QUOTE(Giurza online @ 2011 11 02, 08:08)
biggrin.gif Prisiminiau,kai laukiau eilėje prie kabineto,kol kraują nuleis.Sėdžiu,šilta,pilvukas pūpso,o aš su tais siuntimo lapeliais vėdinuosi.Vėdinuosi,vėdinuosi,pasidedu ant kelių.Tik staiga šalia sėdėjęs vyrukas šast kaip nuplikytas,persėdo gerokai toliau ir išsitraukęs iš kišenės drėgnų servetėlių pradėjo rankas valytis.Supratau,kad išskaitė ant lapuko,kad tyrimas dėl ŽIV blush2.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Koks juokingas dėdė.

Man irgi darė du kartus, viskas nemokamai. cool.gif
naujokas998
Man viena dare 7 savaite ir kita darysimes tik nezinau kada, kai gydytoja lieps. Ir man tai nieko nekainuoja. Siaip gydytoja sake, kad jeigu daraisi tam tikrom nestumo savaitem, tai tie tyrimai nekainuoja, bet jei daraisi kitom, tada teks susimoketi blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.