Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 6 mn. vaikelių mityba
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
dzigitas
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 02, 18:32)
O savo pienuko įmaišote? smile.gif
*

taip.i darzoviene imaisau MP,i kruopiene irgi.
Papildyta:

na manau neuztenka vien MP 6,5 men kudikiui. Mes irgi labai vargom ( nuo 4men.), kol ismoko kosytes valgyti. Pradzioj irgi tik po sauksteli suvalgydavo, klykdavo baisiausiai. darbar irgi daznai rikdomes kol pavalgo pakankamai. Reikia labai daug kantrybes, bet nenuleiskit ranku. Po truputeli, po truputeli ir prades valgyti.. Sekmes 4u.gif
*

[/quote]

darzoviene valge neblogai,bet su mesyte jau nenori.
ZEMIKA
Aš linkusi manyti, kad kai vaikui pieno nebepakaks, jis pradės valgyti košytes. Juk kiekvienas vaikas skirtingas ir jaučia, kas jam gerai, o kas blogai. Gali būti, kad jei vaiko kiek silpnesnė virškinimo sistema, jis ilgiau atsisako valgyti košes, o kieno stipresnė ir nėra jokių pašalinių pojūčių, pradeda košytes valgyti anksčiau. biggrin.gif

Manyčiau reiktų jausti širdimi, ko vaikui reikia, o ne vaikytis medicinos madų. Juk tada, kai mus augino, gydytojai nedėdavo gimusio vaiko mamai ant krūtinės, ligoninėje atskirdavo kūdikį nuo mamos, liepdavo griežtai daryti 3 val. pertraukas tarp maitinimų, nuo 1 mėn. įvesdavo morkų sultis, kas šiandien mums sukelia juoką. blink.gif

Galbūt dar po 20 metų medikai nustatys, kad nuo kada reiktų primaitinti kūdikį diktuoja pats vaikas. T.y., kai jis noriai pradeda ragauti papildomą maistą, tada ir reikia jį primaitinti.

Jeigu Jus padelsite iki 7 mėn. su papildomu maistu, pasaulis tikrai neapsivers. Na, o jei jausite, kad padelsti reiktų iki 7,5 mėn. vadinasi, taip ir turi būti. 4u.gif

Maniškė, kai jau norėjo papildomo maisto, mūsų su vyru kąsnius skaičiuodavo, taip norėjo valgyti. Ir aš ja pradėjau primaitinti nuo 3 mėn. (duodavau obuoliuką, nuo 3,5 slyvas, pomidorą). O dabar ji pas mane valgo košes 4x dienoje. wub.gif
Kipseva
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 03, 11:39)
...Juk kiekvienas vaikas skirtingas ir jaučia, kas jam gerai, o kas blogai...
*

atsiprasau uz komentara, bet nieko jie nejaucia ir nieko nezino. man su valgymu nuo pat gymimo problemos, tai negi Jusu nuomone mano vaikas jaucia, kad jam isvis nereikia valgyti? Papo imti nenori, buteliuka duodu irgi klykia, kol po kokios minutes skaniausiai traukti pieneli pradeda. Kose irgi keikia, bet suvalgo skaniausiai.. Visi vaikai skirtingi. Vienas parodo savo nora valgyti, kitas nesupranta, kad reikia parodyti..
Jeigu pora menesiu vaikas labai mazai tepriauga, tada primaitinimas manau butinas.. Na, bet cia tik mano nuomone..
Svarbiausia tik mamytes, nemarinkit vaikucio badu biggrin.gif
linksmuoliukas
sveikos mamytės,
mums jau 5 mėn. pradėsiu jau įvedinėti košytes. turiu kelis klausimėlius. o jūs verdat ar gal garų puode gaminat daržoves, nes aš mąstau, kad gal garų puode daugiau vitaminų išlieka?
mano mažiukė kažko pradėjo naktim labai dažnai keltis kas 1,5 arba 2val...patraukia iš vieno ir vėl miega, o dieną normaliai kas 2,5 arba 3val...seniau keldavos naktį retai tik porą kartų g.gif
Spyglelis
QUOTE(linksmuoliukas @ 2009 12 03, 18:56)
sveikos mamytės,
mums jau 5 mėn. pradėsiu jau įvedinėti košytes.  turiu kelis klausimėlius. o jūs verdat ar gal garų puode gaminat daržoves, nes aš mąstau, kad gal garų puode daugiau vitaminų išlieka?
mano mažiukė kažko pradėjo naktim labai dažnai keltis  kas 1,5 arba 2val...patraukia iš vieno ir vėl miega, o dieną normaliai kas 2,5 arba 3val...seniau keldavos  naktį retai tik porą kartų g.gif
*

Man irgi taip buvo, tai vakarais pradėjus mišinuką duot buvau, nes man rodos pienuko trūko... dabar vėl kažkaip normaliai... bet tas kėlimasis kas kelias valandas...
Man po mišinuko kokias keturias val pamiegodavo, o tada ir pienuko daugiau susikaupdavo ax.gif
ZEMIKA
Mano vyro sesuo gyvena Norvegijoje ir pati yra medikė. Ji ten augina du 3 ir 5 metų vaikus. Jų gydytojų taktika yra tokia, kad niekas tų vaikų nesveria ir nematuoja. Ten nėra tokio dalyko, kad per mažai ar per daug priaugo. Norvegijoje viskas yra norma, išskyrus jei vaikutis serga. Ir ten tikrai niekas nesuprastų, kad vaikas per mažai priaugo, tad pradėkime jį maitinti prievarta. schmoll.gif

Kas link naktų, tai maniškė taip pat kas 2,5 - 3 val. kelia. O dieną ji miega tik keturias valandas. smile.gif
brasskyte
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 03, 11:39)
Maniškė, kai jau norėjo papildomo maisto, mūsų su vyru kąsnius skaičiuodavo, taip norėjo valgyti. Ir aš ja pradėjau primaitinti nuo 3 mėn. (duodavau obuoliuką, nuo 3,5 slyvas, pomidorą). O dabar ji pas mane valgo košes 4x dienoje.  wub.gif
*

laba
norėjau paklausti: valgot 4 kartus košes, kuriuo laiku ir kokias? O kiek kartu valgo jūsų pienelį? Kiek sveriat ir koks ūgis Jūsų valgiukės mirksiukas.gif
Idomu dėl to, kad mūsų mergaičių skirtumas 1 diena ax.gif
Maniškė valgo košes 2 kart. dienoj ir 1 kart tyrelė, MP 5 kartus. Naktį ji visą išmiega, tai naktim nevalgo ax.gif
pusės metukų svėrė 9 kg, ūgis 71 cm.
bitukas77
Norėčiau ir aš prisijungti, nes pačiai kyla įvairių klausimų. Mūsų istorija būtų tokia: 4 mėn. priaugom 300 gr., tai gydytoja liepė jau primaitinti ir pradėti nuo vaisių tyrelės - obuolio, banano. Pora savaičių pratinomės prie to, paskui įvedėm daržovių košę - bulvė, morka, vėliau, dar po savaitės į daržovių košę įmaišėm cukiniją/moliūgą. Taip dabar valgom iki šios dienos. Vaisių suvalgom apie 100 gr., o daržovių apie 140 gr. per diena. Maitinu MP pagal poreiki - maždaug kas dvi val.
Mano gydytoja vaisių tyrelę rekomendavo duoti apie 10-11 val., o per pietus daržoves. Perskaičius jūsų pasisakymus, supratau, kad dauguma vaisiu duodat vakare. Ar jums taip rekomendavo?
bitukas77
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 13:52)
Norėčiau ir aš prisijungti, nes pačiai kyla įvairių klausimų. Mūsų istorija būtų tokia: 4 mėn. priaugom 300 gr., tai gydytoja liepė jau primaitinti ir pradėti nuo vaisių tyrelės - obuolio, banano. Pora savaičių pratinomės prie to, paskui įvedėm daržovių košę - bulvė, morka, vėliau, dar po savaitės  į daržovių košę įmaišėm cukiniją/moliūgą. Taip dabar valgom iki šios dienos. Vaisių suvalgom apie 100 gr., o daržovių apie 140 gr. per diena. Maitinu MP pagal poreiki - maždaug kas dvi val.
Mano gydytoja vaisių tyrelę rekomendavo duoti apie 10-11 val., o per pietus daržoves. Perskaičius jūsų pasisakymus, supratau, kad dauguma vaisiu duodat vakare. Ar jums taip rekomendavo?
*

Ne viska parašiau biggrin.gif . Dar vienas klausimėlis, ar reiktų pradėti duoti grudų košę? Mano mitybos racionas kaip ir skurdokas, lyginant su kitais. Naktį keliasi 3-5 kartus, priežastis neaiški, bent jau aš nežinau, ar čia alkanas vaikiukas, ar jam dantys. g.gif
brasskyte
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 12:52)
Norėčiau ir aš prisijungti, nes pačiai kyla įvairių klausimų. Mūsų istorija būtų tokia: 4 mėn. priaugom 300 gr., tai gydytoja liepė jau primaitinti ir pradėti nuo vaisių tyrelės - obuolio, banano. Pora savaičių pratinomės prie to, paskui įvedėm daržovių košę - bulvė, morka, vėliau, dar po savaitės  į daržovių košę įmaišėm cukiniją/moliūgą. Taip dabar valgom iki šios dienos. Vaisių suvalgom apie 100 gr., o daržovių apie 140 gr. per diena. Maitinu MP pagal poreiki - maždaug kas dvi val.
*

laba
aš asmeniškai neduodu prieš daržovienę tyrelės, nes mažė paragavus skanaus dalyko,daržovienės tiesiog nebevalgys, tai daržovienę palieku apie 16 val. ir tai po MP.
O grūdinę košę mes valgom apie 18.30 val. Jau maišau, darau grikius plius avižas, dribsnius,nes mažė avižų nepripažįsta, siūlė man į košes dėt tyreles, bet aš kolkas grieštai tariu NE lotuliukas.gif bo poto visai atsisakys valgyt normalią nepaskanintą košę.
Kaip kažkas gerai pasakė, tėvai patys įtakoją vaikų mitybą ax.gif žodžiu, kaip pasidarysi kokį meniu, prie ko pripratinsi, tą ir valgys,
Nes žinau vieną pvz,Viena mamytė pripratino prie skanių dalykų, tai dbr lelius visai nevalgo normalaus maisto ax.gif

Papildyta:
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 13:19)
Ne viska parašiau biggrin.gif . Dar vienas klausimėlis, ar reiktų pradėti duoti grudų košę? Mano mitybos racionas kaip ir skurdokas, lyginant su kitais. Naktį keliasi 3-5 kartus, priežastis neaiški, bent jau aš nežinau, ar čia alkanas vaikiukas, ar jam dantys. g.gif
*

o į šį klausimą gali atsakyti Jus prižiūrintis gydytojas arba pati, jeigu matai, kad lelius mažai svorio priauginėja, gal ir verta primaitinti jau ir grūdų košyte plius TP ax.gif
bitukas77
Ačiū brasskyte už išsakytą nuomonę. Dar tik norėjau paklausti, o avižų ir grikių dribsniai, tai specialūs vaikučiams? Su vandeniu ar su MP dribsius darot?
Valgo mažius 10-11 val. vaisių tyrelę, 14-15 val. daržovių ir taip mes visą mėnesį. Pasisekė man, po vaisių tyrelės gana normaliai valgo ir daržovės. Didelių problemų kaip ir nebuvo, po truputį, po truputį didinam daržovių suvalgomą kiekį. Visko būna, kokią dieną ir mažiau suvalgo.
ZEMIKA
Mano valgi Jonytė pusės metu svėrė 7900 g. ir buvo 69 cm. ūgio.
O dėl to ką ir kada duoti, tai matyt galima eksperimentuoti taip, kaip nori. O vaikas pats padiktuos eiliškumą. Ypač kai dar maitinamas MP. smile.gif

Dėl vaisių, tai neteko skaityti kokių rekomendacijų. Tiesiog prieš naktį duodu ką nors lengvesnio - t.y. vaisių. 4u.gif
brasskyte
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 18:43)
Ačiū brasskyte už išsakytą nuomonę. Dar tik norėjau paklausti, o avižų ir grikių dribsniai, tai specialūs vaikučiams? Su vandeniu ar su MP dribsius darot?
Valgo mažius 10-11 val. vaisių tyrelę, 14-15 val. daržovių ir taip mes visą mėnesį. Pasisekė man, po vaisių tyrelės gana normaliai valgo ir daržovės. Didelių problemų kaip ir nebuvo, po truputį, po truputį didinam daržovių suvalgomą kiekį. Visko būna, kokią dieną ir mažiau suvalgo.
*

yra Milupos spec.kūdikiams, bet mes jau valgom ir Nordic, vokiški. Svarbu, kad grikių dribsniai patys švariausi.
Verdu ant vandenuko. Pavalgius košytės po pusvalandžio atsigeria MP.
Šaunuolis Jūsų lelius, bo maniškė po skanumynų, t.,y vaisių tyrelės, jau nuo daržovienės sukasi lotuliukas.gif tai jos gauna kaip desertą pavakariams lotuliukas.gif
Mūsiškė jau suvalgo 200-240 ml. daržovienės, pan, kruopų ir 130 tyrelės ax.gif
-=Jelena=-
Sveikos mamytes!

Turiu klausymeli, gal kam teko susidurti. Iki 5,5 men. valgem tik MP, dabar pradejom darzovines kosytes su mesyte. Taciau niekaip neina pratinti vaiko atsigerti is buteliuko. Kramto, bet netraukia. Kaip pratinot prie buteliuko?
Aciu uz atsakyma!
Papildyta:
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 07, 12:19)
*

Mes taip pat keldavomes nakti kas valanda, nors anksciau ismiegodavo visa nakti. Gydytoja israse mikstura, sako, kad 6 menesiu vaikuciams daznai miegas sutriksta, nes daug nauju pojuciu: ir juda daugiau, ir ropoja, ir sedi, ir kalba... Jau kelias dieneles geriam po sauksteli pries miega, lengviau pasidare, ir vaikas dienos metu ramesnis, nes issimiega.
*VS*
Gal ir kvailai nuskambes, bet nuo kokios koses reiketu pradet? blush2.gif rikiu, avizu, manu ir t.t. Nes kol kas skanaujame darzoviene ir kokia nors vaisiu tyrele ax.gif
brasskyte
QUOTE(*Nerciutte* @ 2009 12 08, 00:58)
Gal ir kvailai nuskambes, bet nuo kokios koses reiketu pradet?  blush2.gif rikiu, avizu, manu ir t.t. Nes kol kas skanaujame darzoviene ir kokia nors vaisiu tyrele  ax.gif
*

patariama pradėti nuo grikių (jie labai vertingi), taip pat nuo ryžių (tik jeigu bėdos su kakučiu nerekomenduojama., tada kukuruzų krupos, avižos, kviečiai-jeigu ne alergiškas vaikis. Manai patys nemaistingiausi ax.gif aš jų net ir neduosiu visai ax.gif
Papildyta:
QUOTE(-=Jelena=- @ 2009 12 07, 23:27)
Sveikos mamytes!

Turiu klausymeli, gal kam teko susidurti. Iki 5,5 men. valgem tik MP, dabar pradejom darzovines kosytes su mesyte. Taciau niekaip neina pratinti vaiko atsigerti is buteliuko. Kramto, bet netraukia. Kaip pratinot prie buteliuko?
Aciu uz atsakyma!
Papildyta:
Mes taip pat keldavomes nakti kas valanda, nors anksciau ismiegodavo visa nakti. Gydytoja israse mikstura, sako, kad 6 menesiu vaikuciams daznai miegas sutriksta, nes daug nauju pojuciu: ir juda daugiau, ir ropoja, ir sedi, ir kalba... Jau kelias dieneles geriam po sauksteli pries miega, lengviau pasidare, ir vaikas dienos metu ramesnis, nes issimiega.
*

mums irgi buvo nenorėjimas buteliuko, tai vandenuką, arbatyte girdydavau su šaukšteliu, dbr kažkaip jau moka gerti ir iš buteliuko, bet jau mokomes gerti iš puodelio su snapeliu.

O mūsų miegelis kaip tik pasitaisė, kai tik sulaukėm pirmų dviejų perliukų, mažylė jau daugiau nei menuo išmiega visą naktį ax.gif
ZEMIKA
QUOTE(brasskyte @ 2009 12 08, 11:32)
mums irgi buvo nenorėjimas buteliuko, tai vandenuką, arbatyte girdydavau su šaukšteliu, dbr kažkaip jau moka gerti ir iš buteliuko, bet jau mokomes gerti iš puodelio su snapeliu.

O mūsų miegelis kaip tik pasitaisė, kai tik sulaukėm pirmų dviejų perliukų, mažylė jau daugiau nei menuo išmiega visą naktį  ax.gif
*

Kokie Jus šaunuoliai. Geriate iš puoduko. O kaip pavyko įpratinti.
Maniškė tą snapelį kramto ir viskas. 4u.gif

Ir dėl miegelio super. Manoji dar vis kelia kelis kartus per naktį. Ir perliukus dar slepia. biggrin.gif
bitukas77
Papildyta:
*

[/quote]

Gaila, kad per tuos gripus vizitas pas gydytoja nusikele. Bet jau planuoju kita savaite nueiti pas ja, butinai reikes uzsiminti, nes ir diena prastai miegot pradejo. Ir visa tai prasidejo, kai suejo 6 men. Nors mes ir dantuko nei vieno neturim. rolleyes.gif
Dole*
mes pratinamos prie darzovienes anksciau po kelis saukstelis o siandien taip skaniai valge bet visos nedaviau, suvalge apie 80ml ir dar MP gere.
mamytes ar jus gramais sveriat ar is akies darzoviene darot?
mes nuo siandien kasdien jau virsim.kiek turetu suvalgyt pirmom dienom?rasot kad nuo keliu sauksteliu ir didinti bet kad labai skaniai valgo tai kiek jos duoti?
brasskyte
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 08, 12:05)
Kokie Jus šaunuoliai. Geriate iš puoduko. O kaip pavyko įpratinti.
Maniškė tą snapelį kramto ir viskas.  4u.gif

Ir dėl miegelio super. Manoji dar vis kelia kelis kartus per naktį. Ir perliukus dar slepia. biggrin.gif
*

kažkaip kramtė kramtėm žaidė, pilstės lotuliukas.gif ilgai taip žaidė ir dbr pažaidžia, bet jeiogu labai ištroškus tai geria kaip didelė ax.gif
ZEMIKA
QUOTE(doviliuxx @ 2009 12 08, 13:48)
mes pratinamos prie darzovienes anksciau po kelis saukstelis o siandien taip skaniai valge bet visos nedaviau, suvalge apie 80ml ir dar MP gere.
mamytes ar jus gramais sveriat ar is akies darzoviene darot?
mes nuo siandien kasdien jau virsim.kiek turetu suvalgyt pirmom dienom?rasot kad nuo keliu sauksteliu ir didinti bet kad labai skaniai valgo tai kiek jos duoti?
*

Savo mažiukę maitinu tiek, kiek nori. Niekados jokių gramų nesvėriau, nes man tai atrodo kvailoka. Įsivaizduokime, kad kokia stirna sveria maistą stirniukui. Ir niekada man nepavykdavo duoti tik šaukštelį, pvz. įvedant košes ar pan. Net ir pirmą kartą valgant daviau tiek, kiek nori. smile.gif

O taip maitinu todėl, kad mažiukės tvirtas skrandukas. Aišku, jei būtumėm turėję kokių bėdų, maitinčiau atsargiau. 4u.gif
Dole*

QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 08, 14:57)
Savo mažiukę maitinu tiek, kiek nori. Niekados jokių gramų nesvėriau, nes man tai atrodo kvailoka. Įsivaizduokime, kad kokia stirna sveria maistą stirniukui. Ir niekada man nepavykdavo duoti tik šaukštelį, pvz. įvedant košes ar pan. Net ir pirmą kartą valgant daviau tiek, kiek nori.  smile.gif
*

aciu uz ats...
as ir manau nieko nesversiu darysiu is akies, o kiek valgys tiek, juk per prievarta nekisi...mes ir taip lb daug priaugam, 5men sverem 9.500, tai tik MP valgem ir nuo siandien darzoviene valgysim kasdien jau
Dole*
kazkas klause del buroko, tai esu skaicius kad ji galima 11-12men
*VS*
O grikius reikia dar permalti, ar tiesiog paprastai isvirtus duoti 4u.gif Ir ar deti kokio prieskonio t.y. kokio alyvuogiu aliejaus, ar pienuko? Sorry uz durnus klausimus, bet man tai sudetingas tas kosiu darymas blush2.gif
justina*
pirma karta kosyte duosiu. kokiu santykiu bulvyte su morkyte?pvz bulve visa, morkos puse?
ZEMIKA
QUOTE(*Nerciutte* @ 2009 12 08, 16:52)
O grikius reikia dar permalti, ar tiesiog paprastai isvirtus duoti  4u.gif Ir ar deti kokio prieskonio t.y. kokio alyvuogiu aliejaus, ar pienuko? Sorry uz durnus klausimus, bet man tai sudetingas tas kosiu darymas  blush2.gif
*

grikius reiktų permalti. labai gerai yra sumaišyti su MP. smile.gif
*VS*
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 08, 18:39)
grikius reiktų permalti. labai gerai yra sumaišyti su MP. smile.gif
*

o tinka blenderis? nes kavamales neturiu g.gif
Ir dar. Juos virti jau permalus ar jau isvirtus trinti?
ZEMIKA
Jau išvirtus pertrinti. smile.gif

Tik nelabai aš žinau, kas yra blenderis. O su kavamale taip pat nesinaudoju. Turiu tokį mikseriuką - smulkintuvą. Top centre gal už 80 Lt. pirkau. Visom košėm tinka. 4u.gif
Kipseva
QUOTE(grauslytee @ 2009 12 08, 16:56)
pirma karta kosyte duosiu.  kokiu santykiu bulvyte su morkyte?pvz bulve visa, morkos puse?
*

pradzioj siaip rekomenduojama vien morkyte duoti. bet siaip tai nezinau, as dedu daugiau morkos, nes bulve kartumo biski duoda. sunku pasakyti kiek morkos, kiek bulves, nes darzove darzovei nelygi (dydziu).. as is akies matuoju. tik reiktu laselio alyvuogiu aliejaus (kad karotina organizmas isisavintu).
kai pagaminsi, paragauk pati, ar skanu, ir kitakart zinosi ar reikia keisti recepta.. smile.gif Sekmes mirksiukas.gif
ZEMIKA
Šiaip tai tas aliejus ir karotino pasisavinimas mediciniškai nepagrįsta mada. smile.gif

O nuo per didelio morkyčių kiekio gali pageltonuoti vaikučio nosis. Tai reikš, kad morkų duodame per daug. biggrin.gif
Kavasupienu
QUOTE(Kipseva @ 2009 12 09, 00:27)
pradzioj siaip rekomenduojama vien morkyte duoti. bet siaip tai nezinau, as dedu daugiau morkos, nes bulve kartumo biski duoda. sunku pasakyti kiek morkos, kiek bulves, nes darzove darzovei nelygi (dydziu).. as is akies matuoju. tik reiktu laselio alyvuogiu aliejaus (kad karotina organizmas isisavintu).
kai pagaminsi, paragauk pati, ar skanu, ir kitakart zinosi ar reikia keisti recepta..  smile.gif  Sekmes  mirksiukas.gif
*

Sveikos,

o man ne viena alergologe patare su morka neskubeti, nes musu krastuose tai viena dazniausiai alergizuojanciu darzoviu. tad mes pradejom nuo bulvytes, po to pridejom moliuga, tik po kurio laiko morkyte, ir tai nedideliais kiekiais, didesne dali pradzioje sudare bulves ir kitos darzoves. bet aisku visi vaikuciai skirtingi ir jeigu tinka tos morkytes, tai viskas ok, manau.
sekmes
Papildyta:
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 09, 11:28)
Šiaip tai tas aliejus ir karotino pasisavinimas mediciniškai nepagrįsta mada.  smile.gif

O nuo per didelio morkyčių kiekio gali pageltonuoti vaikučio nosis. Tai reikš, kad morkų duodame per daug. biggrin.gif
*

taip, del to aliejaus tai tiesa. bet ipilti jo naudinga del kitu priezasciu. mazulis gaus nors siek bei tiek omega 3 riebiuju rugsciu, tik svarbu naudoti kokybiska alieju ie nepersistengti su juo.
bitukas77
Blenderis, tai tas pats kas mikseris-smulkintuvas.
Sakykit, kokį aliejuką naudojat - alyvuogių ar kt. košei pagardinti g.gif ?
ilonux
QUOTE(brasskyte @ 2009 12 07, 22:44)
Mūsiškė jau suvalgo 200-240 ml. daržovienės, pan, kruopų ir 130 tyrelės  ax.gif
*

Baltai pavydziu blush2.gif Maniske vos pora sauksteliu darzovienes suvalgo, kruopienes irgi ir tyreles nelabai verysad.gif Jai tik MP duok, kitko nenori...Taip vargau su vyresniaja dukryte iki metu praktiskai tik MP ir viskas, ir su antraja tas pats doh.gif
ZEMIKA
Aš saviškei duodu žuvies taukus, kuriuose išimtas vitaminas D. Tokiu būdu ji gauna omega 3 R.R. ir kitas naudingas medžiagas. 4u.gif
bitukas77
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 09, 14:46)
Aš saviškei duodu žuvies taukus, kuriuose išimtas vitaminas D. Tokiu būdu ji gauna omega 3 R.R. ir kitas naudingas medžiagas.  4u.gif
*

Kur juos perkat? bigsmile.gif
ZEMIKA
Eurovaistinėje. Jie skirti nuo gimimo. Tik dozę duodu mažesnę, ne 15 bet 5 lašus. 4u.gif

Įdedu filmuką apie vitaminus. Kai jį peržiūrėsite, rasite atsakymą, kodėl žuvų taukų dozę sumažinau. smile.gif

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/..._apie_vitaminus
bitukas77
QUOTE(ZEMIKA @ 2009 12 09, 19:58)
Eurovaistinėje. Jie skirti nuo gimimo. Tik dozę duodu mažesnę, ne 15 bet 5 lašus. 4u.gif

Įdedu filmuką apie vitaminus. Kai jį peržiūrėsite, rasite atsakymą, kodėl žuvų taukų dozę sumažinau. smile.gif

http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sanitus/..._apie_vitaminus
*

Ačiū už info.
Dole*
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 09, 12:42)
Blenderis, tai tas pats kas mikseris-smulkintuvas.
Sakykit, kokį aliejuką naudojat - alyvuogių ar kt. košei pagardinti  g.gif ?
*

mes naudojam alyvuogiu.
Kipseva
QUOTE(bitukas77 @ 2009 12 09, 12:42)
Sakykit, kokį aliejuką naudojat - alyvuogių ar kt. košei pagardinti  g.gif ?
*

Tiktai alyvuogiu. Ir ziuriu, kad kuo geresnis butu. Tik kazkaip ekologisko nerandu.. g.gif
gabileja
QUOTE(Kipseva @ 2009 12 10, 14:41)
Tiktai alyvuogiu. Ir ziuriu, kad kuo geresnis butu. Tik kazkaip ekologisko nerandu..  g.gif
*

rekomenduojama alieju keisti, kad geriau isisavintu reikalingas medziagas,alyvuogiu l. gerai, as dar naudoju semenu alieju
*VS*
O kokios firmos naudojat alyvuogiu alieju? As niekada nesu pirkusi, todel nezinau koks ten geresnis ax.gif
Dole*
QUOTE(*Nerciutte* @ 2009 12 10, 17:04)
O kokios firmos naudojat alyvuogiu alieju? As niekada nesu pirkusi, todel nezinau koks ten geresnis  ax.gif
*

mes dabar turim "Pomace''.
kazkada turejom toki buvo uzrasyta ''ypac tyras alyvuogiu aliejus''.
pumyte83
o as noriu pasiteirauti, kai jau jusu vaikiukai suvalgo apie 100-200 darzoviu ar kitos koses ar jums bemaitinant ji neatsala.? blush2.gif
nes mums valgant net 50g labai greit atsala ir saltos nevalgo.aisku mes dar tik pratinames ir musu valgymas letesnis.bet ateityje laukia didesni kiekiai.

ir dar noriu paklausti.jau kai pripratot prie darzoviu.tai poto kiekviena diena duodavot vis kitoki derini.ar kelias dienas taip pat.ar tiesiog ka turejote saldytuve.

aciu uz ats 4u.gif
brasskyte
QUOTE(pumyte83 @ 2009 12 11, 13:21)
o as noriu pasiteirauti, kai jau jusu vaikiukai suvalgo apie 100-200 darzoviu ar kitos koses ar jums bemaitinant ji neatsala.?  blush2.gif
nes mums valgant net 50g labai greit atsala ir saltos nevalgo.aisku mes dar tik pratinames ir musu valgymas letesnis.bet ateityje laukia didesni kiekiai.

ir dar noriu paklausti.jau kai pripratot prie darzoviu.tai poto kiekviena diena duodavot vis kitoki derini.ar kelias dienas taip pat.ar tiesiog ka turejote saldytuve.

aciu uz ats 4u.gif
*

laba
asmeniškai mano gražuolė mėgsta vėsesnia košę, tai aš labai ir nesijaudinu, kad ji atšala ax.gif beje, turim spec.kūdikiams bliudelį, kuris dar palaiko šilumą.

kai pripratom prie daržovių, tai mes valgom kasdien beveik tokią pačią košę, na dbr jau įdėjom dar ir pačios kaime užaugintų ir užšaldytų žirnių. Mes nevalgom morkos, nes nuo jos mus bere ir kietina kakuti . Bet čia tik mums, Jums gali būti viskas gerai.
Mūsų košė iš bulvės, cukinijos, moliūgo, brokolio, kalafioro, žirnelių, (aišku pamaišau, nededu visų) vėliau laukia šparagai.

Sėkmės Jums mirksiukas.gif
Mimyyyte
mamytes nebukit reklamu aukos kas liecia vitaminus leliukams ir visokius zuvu taukus.... Jei vaikiukas suvalgo savo paros norma, sveikas, zvalus, gerai svoris auga- kam jus seriat juos tais priedais??? juk viskas ko tik reikia yra misinukuose, darzovese ir kosytese!!! pasisikaiciuoki kalorijas, vitaminu kieki. Naturalus maistas niekada neprilygs tiems "aukso vertes" vitaminams....
ZEMIKA
Žuvų taukai nėra vitaminai. Reiktų tai žinoti, o po to replikuoti. lotuliukas.gif
alira
Mamytes noriu paklausti kiek i kosyte jus dedate mesytes? Kokiu santykiu darzoviu ir mesos. Aciu uz atsakyma. 4u.gif
Kipseva
O as turiu klausima, is kur perkate mesa? Ar turguj galima rasti ekologiskos mesos? g.gif
ZEMIKA
Kažkur 1:5, 1:6 - mėsa:daržovės biggrin.gif

Mėsytę (avieną ir vištieną) užsisakom iš ūkininkų.
Yra nebloga mėsa užsisakius per "Tikrą maistą". Jie atveža į namus. Koordinatės: El.paštas: rasa@tikrasmaistas.lt
Telefono nerašysiu, nes bijau, kad tai bus reklama. Susisieksite elektroniniu paštu. 4u.gif
Ende
Klausykit, kuo jūs prieš naktinį miegą maitinat mažiukus? Duodat košės ir tik užsigėrimui mišinuko ar MP, ar tik mišinuku (MP). Manoji naktį kažkaip prabudinėt valgyt pradėjo, nors seniai to nebedarė. Prieš nakti valgo tik mišinuką, galvoju gal kokia grūdų košę geriau duot, sočiau bus... g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.