Parduotuvėse esu mačiusi svogūnėlių kurie aiškiai buvo kepti krosnyje, juntamas marinato skonis ir visa tai dar užlieta aliejumi. Būna ir kitų taip ruoštų daržovių. Tačiau nesugalvoju kaip tai pasidaryti namuose. Gal kas galit pagelbėti?
nesupratau kas ne taip. Ir apskritai svogūnai nedomina nieko.
naš tai mėgstu su svogūnais pomidorų salotas žiemai...
As saldau svogunu laiskus ziemai jau kelinti metai. man patinka ziema i saltybarscius, padazus, sriubas, uzberti ant isvirtu bulviu. skonis kaip ka tik is darzo atnestu laisku.
mane domintu gal kas konservuoja mazus svogunukus? QUOTE(xxkamane @ 2010 07 27, 08:54) As saldau svogunu laiskus ziemai jau kelinti metai. man patinka ziema i saltybarscius, padazus, sriubas, uzberti ant isvirtu bulviu. skonis kaip ka tik is darzo atnestu laisku. mane domintu gal kas konservuoja mazus svogunukus?
artėja svogūnų derlius.
Tai ir vėl pradedu ieškoti recepto delikatesinių svogūniukų. Gal kas galit patart? QUOTE(Enija @ 2010 07 28, 07:27) artėja svogūnų derlius. Tai ir vėl pradedu ieškoti recepto delikatesinių svogūniukų. Gal kas galit patart? Enija, jeigu tau patinka svogūnai su aliejumi. yra toks paprastas receptukas: Į puodą įpilama aliejus,sudedama susmulkinti svogūnai,pamaišoma{visa tai daroma ant mažos kaitros},nes svogūnams reikia,kad jie nekeptų,otroškintūsi ir iš jų išsiskirtų sultys{galima pabarstyti cukrumi} geriau issiskiria sultys. Tuomet sudedami aplupti skiltelėmis supjaustyti obuoliai{geriausia antaninia} Patroškinama,kol jie truputuką pradeda minkštėti Tuomet sudedama aitrioji mulkinta paprika{tai varijantas,jeigu mėgsti aštriau} Jeigu nemėgsti aitriosios paprikos,galima dėti saldžiąją{kiekvieno laisvas pasirinkimas} Prieskoniai beriami kokius mėgsti{aš,beriu baziliką,pipirus} pasūdoma,paruoštą masę dedama į sterilius stiklainius. Dar svogūnėliai marinuojami. Receptas yra mano ankstesniuose puslapiuose. QUOTE(regna @ 2010 07 28, 06:43) Enija, jeigu tau patinka svogūnai su aliejumi. yra toks paprastas receptukas: Į puodą įpilama aliejus,sudedama susmulkinti svogūnai,pamaišoma{visa tai daroma ant mažos kaitros},nes svogūnams reikia,kad jie nekeptų,otroškintūsi ir iš jų išsiskirtų sultys{galima pabarstyti cukrumi} geriau issiskiria sultys. Tuomet sudedami aplupti skiltelėmis supjaustyti obuoliai{geriausia antaninia} Patroškinama,kol jie truputuką pradeda minkštėti Tuomet sudedama aitrioji mulkinta paprika{tai varijantas,jeigu mėgsti aštriau} Jeigu nemėgsti aitriosios paprikos,galima dėti saldžiąją{kiekvieno laisvas pasirinkimas} Prieskoniai beriami kokius mėgsti{aš,beriu baziliką,pipirus} pasūdoma,paruoštą masę dedama į sterilius stiklainius. Dar svogūnėliai marinuojami. Receptas yra mano ankstesniuose puslapiuose. labai labai ačiūūūūūū QUOTE(IngridaB @ 2010 07 28, 15:35) Vasariniai obuoliai netiks?Kaip suprantu turi būti rūgštūs?O jei vasariniai obuoliai ir truputi citrinos rūgšties? IngridaB, Aš,manau,kad galima nadoti ir vasarinius,bet skonis bus švelnesnis. Obuoliai neturi turėti pažeidimų,nes kitu atveju gausis rūgimas. Dėl citrinos rūgšties{čia nuo savęs,nepatarčiau,nes skonis bus ne tas,gal geriau įberti savo mėgstamo prieskonio truputėlį}
Raudonųjų svogūnų džemas, kvepiantis čiobreliais
1 kg svogūnų; 2 skilt. česnako; 50 g sviesto; 25 g aliejaus; 75 g rudo cukraus; žiupsnelio druskos; šviežio čiobrelio pundelio; 300 ml butelio raudonojo sauso vyno; 100 ml balzamino vyno acto. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais ar pusžiedžiais. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite svogūnus, sukapotą česnaką, cukrų, druską ir čiobrelio šakeles. Viską troškinkite atidengtame puode ant vidutinės ugnies tol, kol išgaruos visas svogūnų skystis (~45-50 min) Kai svogūnai pasidarys sausi, supilkite vyną ir actą. Vėl virkite tol, kol vynas taps tirštas kaip sirupas ir išgaruos actas. Džemas turi būti tirštos konsistencijos. |