Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Privati Krikčionių mokykla "Tikėjimo Žodis"
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Vilnius
Pages: 1, 2, 3
saulala
QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 02, 22:13)
Aš nežinau , bet manau ,kad gali. Manau egoizmas yra nuodėmė. Aš kaip mišiose paaukoju negalvoju , kad gal geriau vaikui daugiau  ledų nupirksiu.  Ne viskas gyvenime materija . Jai paaukoji kažką manau vistiek tau sugrįšta.O  viskas tik sau tik sau. Pinigai turi tarnauti žmogui o ne žmogus pinigams. Ar ne taip. Dėl dešimtinės mokėjimo žinau ,kad yra Šv.rašte. Jai žmonės pasitiki Dievu ir moka ją .  Nematau problemos . Kam svetimus pinigus skaičiuoti.
*

Chm, tai kad nesugrįžta: už mokyklą vis tiek reikia mokėti g.gif
Gerai, gerai, suprantu, kad tas "sugrįžimas" - daugiau dvasine prasme. Bet vis tiek įdomu: TŽ turėtų neblogus pinigus vartyti, bet kažkodėl savo bendruomenės nariams net nemokamos mokyklos nesugeba padaryti.
Kam tie pinigai naudojami? Ar veikia kažkokia atskaitos prieš bendruomenę sistema? Ar reikia paprasčiausiai besąlygiškai pasitikėti tais "pinigus vartančiais"?

Aš nepiktai, jeigu ką. Tiesiog smalsauju.
Angelosparnas
QUOTE(saulala @ 2009 12 03, 09:29)

Chm, tai kad nesugrįžta: Aš manau kitaip kad sugrįšta.

už mokyklą vis tiek reikia mokėti  g.gif

Pvz Aš vedu vaiką į darželį už kurį moku. Man nekilo klausimas kodėl moku.  O jinai kiek žinau privati o tu domėjaisi kiek kainuoja privačios mokyklos Vilniuje. Tikrai TŽ mokykla nėra brangiausia. Su valstybine yra kiek kitaip moka švietimas valstybė jai. O privačioje tai reikia mokėti auklėtojoms atlyginimus . Jezuitai jai žinai irgi kainuoja bet tas mokestis yra simbolinis.  O ji nėra privati.  Bet tai manau susitarimo reikalas. Ir aš tikrai nenoriu skaičiuoti svetimų pinigų. Tikrai į tą klausimą aš nekonpetetinga atsakyti. Tikriausiai iš tų pinigų mokami atlyginimai mokytojams.

Gerai, gerai, suprantu, kad tas "sugrįžimas" - daugiau dvasine prasme. Bet vis tiek įdomu: TŽ turėtų neblogus pinigus vartyti, bet kažkodėl savo bendruomenės nariams net nemokamos mokyklos nesugeba padaryti.
Kam tie pinigai naudojami? Ar veikia kažkokia atskaitos prieš bendruomenę sistema? Ar reikia paprasčiausiai besąlygiškai pasitikėti tais "pinigus vartančiais"?

Aš aukoju KB bažnyčiai man tikrai neįdomu kur tie pinigai patenka.  Nes tai yra auka.  Negi už kiekvieną padarytą auką tau reikia išvotinės. Man to nereikia. Pvz Aš šiemet savanoriavau maisto banke padėjau stovėjau parduotuvėje ir siūliau nepažįstamiems žmonėms ,kad jie kažką nupirktu skurstantiems žmonėms. Tai turėtu būti kiek man pasakojo prieš Kalėdas dovana . Tai tokių žmonių prisižiūrėjau  doh.gif kiti suprato ir aukojo.  Ir aš labai dėkinga dėl tų žmonių kuriems tie produktai atiteks.  Nors aš jų ne vieno nepažįstu.  Aš pasitikiu , todėl negailėjau savo laiko atidaviau jį tam geram darbui.
Gal čia taip panašiai yra. Jai žmones ten praleidžia laiko tai jie ten aukoja. Aš nelinkus skaičiuoti svetimų pinigų.

Aš nepiktai, jeigu ką. Tiesiog smalsauju.
*

alfa159
Klausimas ne apie tai. Klausimas: kodel Tikejimo zodis nesuteikia savo nariams laisves apsispresti, kiek ir kam aukoti, kur deti savo uzdirbtus pinigus. kodel privaloma tvarka is ju isreikalaujamas 10 proc (milziniskas!) mokestis. Kodel Tikejimo zodis varzo savo nariu laisve.

due drops
QUOTE(alfa159 @ 2009 12 03, 09:26)
Sitie papilstymai yra apgailetini- sulpakat dvasinguma su pinigais. Pinigai baznyciai ir dvasingumas yra nesusije.

Esme- zmogus Tikejimo zodyje neturi LAISVES pasirinkti, kur deti savo uzdirbtus pinigus- ar aukoti baznyciai, ar vargsams, ar savo vaikams skirti, ar i bala mesti. Tikejimo zodis LIEPIA moketi jai pinigus, o jei nemokesi- ismes lauk.

Tikroji baznycia zmogui suteikia laisve daryti savarankiskus sprendimus. Tu gali per amzius nemoketi jai nei cento, bet ji Taves neatstums. Gali klysti, ieskoti, abejoti, protestuoti, bet kai tik noresi grizti- priims be jokiu kaltinimu. O Tikejimo zodis- tik su cekiukais. Arba viltim ta cekiuka is taves ispest. Jei tokios vilties neber (o vat nenori zmogus pinigu jimes atiduoti, vat nori kailinius nusipirkti- gal sau, gal kokiam ubagui- koks jusu reikalas)- tai eik lauk, niekam ten esi neidomus. Todel nepasakokit man apie sitos sektos dvasinguma- anekdotas uz 10 proc. ten, o ne dvasingumas.

Tikejimo zodis- tai sekta, kurios esminis pozymis- ji zmones pririsa, sukausto. Per pinigus, per ju elgesi, baimes.

Todel mano vaiku tokioj istaigelej niekada nebus. Aciu, gaminkites patys tuos robotukus, isciulptus finansiskai ir dvasiskai. As savo vaikams tokios lemties nelinkiu.
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Angelosparnas
[quote=alfa159,2009 12 03, 10:51]
Klausimas ne apie tai. Klausimas: kodel Tikejimo zodis nesuteikia savo nariams laisves apsispresti, kiek ir kam aukoti, kur deti savo uzdirbtus pinigus. kodel privaloma tvarka is ju isreikalaujamas 10 proc (milziniskas!) mokestis. Kodel Tikejimo zodis varzo savo nariu laisve.
*

[/quote

Biblijoje yra tas 10 pr. Kažkada esu girdėjus vyskupas Kauneckas apie tai šnėkėjo. Aš galėčiau paklaust teologų kas nusimano biblijoje. Geriau už mane. Aš turiu ko paklaust. Tai aš paklausiu po to tau atsakysiu . Nes neesu teologė. Bet tai užtruks.
belekur
Taip, tikrai biblijoje yra vieta, kur parasyta: nesk desimtaja dali i Dievo namus, o si bendruomene ypatingai vadovaujasi biblija, tai jie ir daro. Bet patikekite, niekas ten per galvas neduoda, jei ir neaukoji tiek, paprasciausiai tokiu atveju isstoji is nariu ir tiek.
due drops
QUOTE(belekur @ 2009 12 03, 11:06)
Taip, tikrai biblijoje yra vieta, kur parasyta: nesk desimtaja dali i Dievo namus, o si bendruomene ypatingai vadovaujasi biblija, tai jie ir daro. Bet patikekite, niekas ten per galvas neduoda, jei ir neaukoji tiek, paprasciausiai tokiu atveju isstoji is nariu ir tiek.
*

Is kataliku baznycios nariu nieks "neišstatydina" jeigu nemoki desimtines
belekur
[quote=Upokšnis,2009 12 01, 19:08]
Smagu, kad pavyko ištraukti be pasekmių 4u.gif Žinau, kuriems taip lengvai nepavyko verysad.gif
Jūs buvo pasyvus narys, o mes kalbėjom apie aktyvius mirksiukas.gif

Kaip jus galite teigti, koks as narys buvau aktyvus, ar pasyvus, nejuokinkit manes, juk manes ne nepazystate. O jei rimtai, pakankamai aktyvus buvau, jei net savo buta uzleidau vadinamoms lastelems, tai yra per savaite arciau gyvenantys tikintieji karta rinkdavosi pas mane, cia mes turedavome lyderi, jis pamokslaudavo, melsdavomes, spresdavome vienu kitu problemas, ugdemes dvasikai.
Beje, jei kam idomu, kur tie pinigai eina, tai ir bendruomenes pastato islaikymas ir mokytoju algos ir samdomos muzikos priemones ir aisku alga pastoriu ir daug daug ukisku dalyku, ko kitas ne negali isivaizduoti. O pinigai nemanau, kad velniskai dideli, juk zmones dabar nevisi turi didelius atlygius, kartoju, jei nenesi tos desimtos dalies, niekas taves ten neveja lauk, gali lankyti susiburimus, klausytis ir augti dvasiskai pilnas Dievo malones.
Apskritai, manau reikia atidaryti kita tema, nes cia apie mokykla, o ir kaina jos tikrai viena maziausiu lyginant su kitom privaciom.
Zodziu dar kart atsakysiu toms mamoms, kurioms rupi tos mokyklos lygis, bent jau pradiniu klasiu moksleiviu paruosimas ten kol kas yra tikrai stiprus.
Papildyta:
QUOTE(due drops @ 2009 12 03, 11:18)
Is kataliku baznycios nariu nieks "neišstatydina" jeigu nemoki desimtines
*

Visu pirma katalikai, kiek zinau ir neturi tos desimtines, jie nevisada vadovaujasi pagal Biblija - na cia atskira tema, be to, jei nepriklausai nariams, tai ir negauni tam tikru privilegiju, PVZ, as kai buvau narys, turejau galimybe nemokamai zaisti krepsini, zodziu, buvo nuomojama sporto sale, nariams, manau ir mokykloje yra tam tikru privilegiju, gal jie gauna kokia nuolaida, ar gali kuri laika nemoketi uz mokykla, jei yra finansiniu sunkumu. Zodziu, nebudamas tos bendrijos nariu, daug ko is salies ziurint ir nesuprasi. Neketinu agituoti lankyti ar ne sia baznycia ar mokykla, tiesiog atsakiau i klausima, o jau del tikejimo kiekvienas sprendzia individualiai. Gali buti, kad mane siuo metu labiausia traukia senovinis musu proproproteviu tikejimas - pagonybe, nu bet ar del to tureciau snerkti kitu laisva pasirinkima? Ir i ta jusu taip smerkiama baznycia zmones eina tikrai laisvu pasirinkimu, o nevejami jie ten botageliu, nusileiskite ant zemes ir i siuos laikus. Ka buvo pries 10 metu, to nebera siandien, tad ir jokios ten mistikos nera.
ernoja
Jei neturi pinigų, neša daiktus, ir ne prastus. "Sėkmingai" tai daro vaikystės draugo žmona... Kadangi pati jau kelis metus nedirba, tai iš namų kas mėnesį vis kas nors išnešama į tikėjimo žodžio bažnyčią. Pradėjo žmonės įsirenginėti namą prieš 10 metų. Kadangi dirba vienas vyras, sunkiai sekasi, o žmonelė dar išneša kokį šviestuvą, parduoda plyteles, nupirko vaikų kambariui televizorių- po savaitės dingo. Ėjo vyras aiškintis į TŽ, jo ten niekas neįleido, pasakė, kad kas vyro, tas ir žmonos ir ji gali daryt ką nori su daiktais, tai jos indėlis į TŽ kasą. Nežinau, kodėl jis nesiskiria, ne vienas jam tai jau sakė, bet jis vis nesiryžta, tipo myli, vaikų gaila. Tai tęsiasi jau daugiau kaip 10 metų.

Prieš maždaug 3 metus mano draugę tėvai šiaip taip ištraukė iš TŽ. Pateko ji ten bestudijuodama Vilniuje. Iš pradžių viskas buvo lyg ir gražu, bet kai pradėjo irgi nešti viską iš namų, net pinigus iš tėvų imt, buvo šokas. Pačios mama serga onkologine liga, važiavo į Vilnių, verkė, kad ir taip pinigų trūksta, o čia dar dukra išneša, nei iš dukros, nei iš kitų narių užuojautos, supratimonesulaukė. Tiesa, dukrai net neleido vienai su tėvais bendraut, gyveno ji su keliais kitais nariais kažkokiam bute. Po pusės metų, kai tėvai, atvažiavus dukrai, slėpt pradėjo pinigus, žiūrėt, kad nieko neišneštų, dukrytė grįžo. Su psichologų, tų pačių tėvų, brolio pagalba sugrįžo į normalų gyvenimą. Pasirodo, kai kelis mėnesius nebuvo jokio įnašo, jai buvo pasakyta, kad ji čia nereikalinga, tegu prasimano, iš kur gaut dešimtinę arba įkalbint tėvus, kad užrašytų savo, nors ir ne itin vertingą, ūkį TŽ. Tiesa, dar pernai buvo atvažiavę pas ją TŽ atstovai, sužinoję, kad dirba, kvietė grįžti, žadėjo įdarbint ir t.t. Susirado Raseiniuose. blink.gif Atsisakė, bet dar kelis kartus skambino, kiek ji pati pasakojo, ne taip jau gražiai kalbėjo. Dabar ji kalba " kokia aš kvaila ir kur aš papuolus buvau"
alfa159
QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 03, 11:02)
Biblijoje yra  tas 10 pr.  Kažkada esu girdėjus  vyskupas Kauneckas apie tai šnėkėjo. Aš galėčiau paklaust teologų  kas nusimano biblijoje. Geriau už mane. Aš turiu ko paklaust. Tai aš paklausiu po to tau atsakysiu .  Nes neesu teologė.  Bet tai užtruks.
*

Taip, desimtine Biblijoj yra, kaip ir daugybe kitu dalyku, kurie buvo taikomi tiems laikams, kuriais ta Biblija buvo parasyta. Paklauskit teologu, jei norit. As jau paklausiau.

Bet Tikejimo zodis uz desimtines isitvere, nes jiems tai labai paranku.

zinule- verysad.gif , deja, labai tipiska istorija, jau girdeta, nors apie visai kitus zmones...

Vasara sutikau sena kursioke, kuri irgi papuole i Tikejimo zodi stdijuodama Vilniuje. Na, ji tikrai buvo is tu nedrasiu, geranorisku, bet labai kompleksuojanciu, tokiu uzguitu zmogeliuku. Tikrai geriete, bet labai trosko kazkieno globos. Tai vat - gavo TZ. doh.gif Kaip ji man pasakodavo, kaip ji rupi "lasteles" nariams, kaip jie ten visi viens kita myli ir t.t. Na, kadangi nebuvau is uzguitu, tai manes nesuviliojo patapti kazkieno globotine. Taigi sia vasara netycia susidurem kaktomusa. Praejo jau metu desimt nuo paskutinio susimatymo.

Kalba buvo keista. Pirma ji mane kelis kartus patikino, kad jai labai keista, kad as su ja vat taip kalbuosi, nes "gi zinai, mes kitokie, nelabai kas su mumis nori bendrauti". doh.gif (Na, nesikeikiant, kaip jus galit taip isplaut zmogui smegenis, kad uzkompleksuot ji bedrauti su ne jusu sektos nariais???). Buvom su vaikais parke tuo metu. Pakrypo mamiska kalba apie vaiku drabuzelius, batukus. Tai ji issikalbejo, kad vaikams perka skudurynuose, nes NEISGALI pirkti parduotuvese. Zinau, kokios jos pareigos, turiu kita drauge analogiskose pareigose. Atlyginimas- 3000 litu i rankas. Jus man pasakykit, kiek reikia issciulpti zmogu, kad jis savo vaikui, auganciai kojytei tegaletu skirti DESIMT LITU rudeninei avalynei???

Iki siol liko labai slogus ispudis is to susitikimo.
Angelosparnas

Kraupios jūsų istorijos. blink.gif blink.gif . Net nesitiki.

alfa159,

Gal tavo pažįstama tada neturėjo darbo. Gal kur nors kitur pinigus kišo. Gal ne vien TZ. Nesitiki.
alfa159
QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 03, 18:20)
Kraupios jūsų istorijos.  blink.gif  blink.gif .  Net nesitiki.

alfa159,

Gal tavo pažįstama tada neturėjo darbo. Gal kur nors kitur pinigus kišo. Gal ne vien TZ. Nesitiki.
*

As ja zinau, nes visa laika, nuo pat baigimo Un-to, ji dirbo vienoje valstybineje strukturoje, kurioje dirba ir kiti musu kursiokai.
belekur
Kazkokie viduramziu laikai...kazkaip protu nesuvokiu, kaip zmones dar tiki tokiais dalykais.... g.gif
Tam, kas rase, kad biblijoje destomos tiesos pasenusios klausimas : ar 10 dievo isakymu irgi jau paseno? biggrin.gif
is tiesu si tema labiau panasi i : ,,viena bobute sake...,, ir pamirstame, kad tai visai ne i tema, jei tokie dalykai detusi, ar si mokykla galetu normaliai dirbti, juk ja kaip ir visas kitas tikrina, ir dar net daugiau, tad drasiai norintys, veskite ten savo vaikus, nepatiks, iseisite.
Apskritai beda tame, kad ta tikinciuju bendruomene yra nedidele, tad ir bet koks keistas dalykas isauga iki tokio didelio burbulo, o imkit kataliku pasauli - kiek ten nesamoniu, bet i akis nkrenta, nes tai atrodo kaip lasas juroje, tuom viskas ir pasakyta, nors tema cia ne apie tai...sekmes visiems 4u.gif
sena niekšė
QUOTE(alfa159 @ 2009 12 03, 17:07)
Atlyginimas- 3000 litu i rankas. Jus man pasakykit, kiek reikia issciulpti zmogu, kad jis savo vaikui, auganciai kojytei tegaletu skirti DESIMT LITU rudeninei avalynei???
*

kažkas čia nesiriša. jei alga 3000, tai dešimtinė būtų 300. dar lieka į valias tai avalynei. doh.gif gal tiesiog šiaip skūpa moteris, kuri mąsto, kad vaikas vistiek tuoj išaugs arba greit sudrapalins, tai nafig už tuos batus tiek mokėt -- galima ir labdaruškėj surast.
alfa159
QUOTE(sena niekšė @ 2009 12 03, 19:07)
kažkas čia nesiriša. jei alga 3000, tai dešimtinė būtų 300. dar lieka į valias tai avalynei.  doh.gif  gal tiesiog šiaip skūpa moteris, kuri mąsto, kad vaikas vistiek tuoj išaugs arba greit sudrapalins, tai nafig už tuos batus tiek mokėt -- galima ir labdaruškėj surast.
*

Faktas tas, kad ji su vyru- abu is sektos. Variantas- kad gal vyras nedirba. Vaikai du.

Na, nezinom mes visos situacijos. Ok, gal paskola uz namus (uz auto negali buti, nes neturi, nes "neisgali"), gal dar kas. Na, spekim, kad reikia tevus senus islaikyti. Na sakykim, kad ne tai sektai atiduoda daugiau, o kazkur rimtai isleidzia (kuo abejociau, bet sakykim). Bet jei finale tau lieka 320 litu, tai kaip galima 300 atiduoti sektai, kad vaikams batukus po 10 litu sugraibyt kazkur??? Kodel analogiskose pareigose kiti draugai dirbantys kazkodel isgali vaikams batus gerus pirkti? Ir ne tik batus- apskritai tik skudurynuose visak pirkti vaikams su tokiom pajamom keistoka.

Ir pacia ja pamatytum- jau tokia vargse. doh.gif Uzguita tokia. doh.gif
Upokšnis
QUOTE(zinulė @ 2009 12 03, 11:54)
Jei neturi pinigų, neša daiktus, ir ne prastus. "Sėkmingai" tai daro vaikystės draugo žmona... Kadangi pati jau kelis metus nedirba, tai iš namų kas mėnesį vis kas nors išnešama į tikėjimo žodžio bažnyčią. Pradėjo žmonės įsirenginėti namą prieš 10 metų. Kadangi dirba vienas vyras, sunkiai sekasi, o žmonelė dar išneša kokį šviestuvą, parduoda plyteles, nupirko vaikų kambariui televizorių- po savaitės dingo. Ėjo vyras aiškintis į TŽ, jo ten niekas neįleido, pasakė, kad kas vyro, tas ir žmonos ir ji gali daryt ką nori su daiktais, tai jos indėlis į TŽ kasą. Nežinau, kodėl jis nesiskiria, ne vienas jam tai jau sakė, bet jis vis nesiryžta, tipo myli, vaikų gaila. Tai tęsiasi jau daugiau kaip 10 metų.
*

Pažįstama pradžioje irgi nešė tik daiktus, o kai neliko kas nešti - atidavė butą doh.gif Padovanojo, kad niekas neatimtų doh.gif Vyras nesitaikstė su tokia situacija ir išsiskyrė. Deja, nepavyko išvengti bendruomenės "dėmesio" po tokio poelgio cool.gif

Prieš kelis mėnesius sutikau buvusią klasiokę - buvo protinga, linksma mergina, svajojo apie architektūrą, tik drąsos trūko. O kai dabar pamačiau - nepažinau doh.gif Žvilgsnis bukas, kalba tik apie bendruomenę, jos teikiamas energijas doh.gif Protingos, linksmos, su spinduliojančia šypsena merginos nebeliko verysad.gif

QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 03, 17:15)
Kraupios jūsų istorijos.  blink.gif  blink.gif .  Net nesitiki.
*

Man irgi nesitikėjo unsure.gif Bet kai pamatai realius pavyzdžius - kraupo darosi verysad.gif
Natuke
Turėjau pažįstamų iš ten prieš kokius 10metų, bet tokių baisybių nemačiau ir negirdėjau g.gif. Pasakos? Arba iš kitos pusės, patys žmones nelabai supranta, ką daro g.gif

due drops
QUOTE(belekur @ 2009 12 03, 19:06)
o imkit kataliku pasauli - kiek ten nesamoniu, bet i akis nkrenta, nes tai atrodo kaip lasas juroje, tuom viskas ir pasakyta, nors tema cia ne apie tai...sekmes visiems  4u.gif
*

Niekur negirdejau,kad kunigelis skambinetu parapijieciams i namus ar darba ir juos prakeikinetu,jei tie nepasirodo baznycioj laugh.gif
Angelosparnas

Man atrodo , kad reikia tema uždaryti. Nes ji eina į niekur. Ačiū visiems pasisakiusiems. Ramybės ir tolerancijos Jums visiems.
Ūla
QUOTE(Natuke @ 2009 12 04, 10:52)
Turėjau pažįstamų iš ten prieš kokius 10metų, bet tokių baisybių nemačiau ir negirdėjau g.gif. Pasakos? Arba iš kitos pusės, patys žmones nelabai supranta, ką daro g.gif
*

aš irgi tokių negirdėjau, ypač - iš finansinės ir emocinės pusių. Manieji pažįstami atvirkščiai, - spinduliuojančiais veidais. Nenatūraliai. Ir su pinigais problemų neturintys.
Suprantu, kad šiuo metu TŽ labiau atsivėrė, tapo labiau pasaulietiška. Seniau, prieš dešimtmetį, kitaip truputį buvo. Sprendžiu iš pažįstamų ten buvusių/esančių. Tada ir pati dėl smalsumo ir dėl baimės, matant taip pasikeitusius draugus, truputį vaikščiojau. Nieks mokėt tikrai neprašė. Tik pašiurpino tai, kas kitiems kėlė susižavėjimą ir euforiją. Ir dar - spaudimas neišeit, vadinimas sese. Tas įspūdis išliko iki šiol.
Todėl renkuosi įprastą bažnytėlę su paprastu kunigu ir įprastą mokyklą su paprastais mokytojais.
Natuke
QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 04, 12:39)
Man atrodo , kad reikia tema uždaryti.  Nes ji eina į niekur. Ačiū visiems pasisakiusiems. Ramybės ir tolerancijos Jums visiems.
*

drinks_cheers.gif nes kažkaip daugiau kalbama apie pačią bendruomenę, negu apie mokyklą g.gif. O būtų tikrai įdomu daugiau sužinoti apie mokytojus, mokymo metodus, aplinką mokykloj. Šiaip iš smalusmo, nes aš vistiek ne Vilniuje ir mano vaikai lanko rusų mok ax.gif cool.gif
Suprantu, kad šiuo metu TŽ labiau atsivėrė, tapo labiau pasaulietiška.

ir man taip atrodė, ir dar atrodė, kad jau nieks jų seniai nelaiko baisiąja sekta ir lyg su katalikais jie sutaria, bendradarbiauja. g.gif Turbūt klidau g.gif
ernoja
QUOTE(Natuke @ 2009 12 04, 12:47)
ir man taip atrodė, ir dar atrodė, kad jau nieks jų seniai nelaiko baisiąja sekta ir lyg su katalikais jie sutaria, bendradarbiauja.  g.gif Turbūt klidau g.gif
*

man kažkaip pačioj jų veiklos pradžioj visai kitaip atrodė, nes ir tada turėjau pažįstamą ten įstojusią, nežinau, kaip dabar jai sekasi, bet tada be besaikio TŽ gyrimo nieko blogo nemačiau jos elgesyje, nežinau apie jos to meto finansinius įsipareigojimus bendruomenei. Deja paskutiniai mano žinomi pažįstamų atvejai iš šių dienų, na pora metų atgal, jei kalbėt apie draugę.

Dėl mokyklos- mokykla ne tik mokytojai ir vaikai, mokyklos bendruomenei priklauso ir tėvai. Todėl, jei tai mokykla savo bendruomenės narių vaikams, viskas tvarkoj, bet jei ten priimami visi vaikai, tai nemanau, kad tėvams vienaip ar kitaip nebūtų primenama, kokią mokyklą vaikas lanko. O kad reikia daugiau mokinių, savaime suprantama, privačios mokyklos juk irgi gauna mokinio krepšelius, kuo daugiau mokinių, tuo daugiau krepšelių, t.y. pinigų.
Angelosparnas

ir man taip atrodė, ir dar atrodė, kad jau nieks jų seniai nelaiko baisiąja sekta ir lyg su katalikais jie sutaria, bendradarbiauja. g.gif Turbūt klidau g.gif
*

[/quote]

Nelaiko. Bet ir bendradarbiauja renginius kartu organizuoja. Kaip pvz sielos, vzb banketai. Bernardinai.lt įdėja nuoroda į jų puslapį.
sena niekšė
QUOTE(alfa159 @ 2009 12 04, 10:37)
Bet jei finale tau lieka 320 litu, tai kaip galima 300 atiduoti sektai, kad vaikams batukus po 10 litu sugraibyt kazkur??? Kodel analogiskose pareigose kiti draugai dirbantys kazkodel isgali vaikams batus gerus pirkti? Ir ne tik batus- apskritai tik skudurynuose visak pirkti vaikams su tokiom pajamom keistoka.
*

o finalas po ko? gal šiaip žmonės nemoka su bapkėm elgtis?
dėl batų kainos, tai čia juokinga spręst. yra šeimų kurios apsisuka daug ko vaikams ir nepirkdamos -- iš giminių, draugų sėkmingai paveldi dar labai gerus daiktus.

QUOTE(Natuke @ 2009 12 04, 11:52)
*

asmeniškai apie tą TŽ nežinau, bet iš tų visų pliurpalų -- tai panašu kad tai tiesiog nestabilios psichikos žmonės. na, tokie, kurie kitu atveju gal girtautų, loštų, ar ant adatos sėstų. tik tokiais atvejais tai nelabai kam įdomu būtų -- o va kai dalyvauja netradicinis tikėjimas -- taip yra kuo "košmarintis". beje, panašių ufonautų pilna ir tarp katalikų. tik nelabai kas apie juos pasakoja istorijas.
alfa159
sena niekse, na ne vakar as gimus, na vakar zmogus pamaciau ir apie pinigus isgirdau... smile.gif
MrsRAT
Va kilo klausimas, visos mokyklos, kokios jos bebūtų, mokosi pagal Švietimo ministerijos ugdymo planus ir Bendrąsias ugdymo programas. Kažin kaip katalikiškose mokyklose pateikiamos biologijos/istorijos temos, kuriose pateikiama Darvino evoliucijos teorija. Gal kas žinot?
Angelosparnas
QUOTE(MrsRAT @ 2009 12 13, 11:57)
Va kilo klausimas, visos mokyklos, kokios jos bebūtų, mokosi pagal Švietimo ministerijos ugdymo planus ir Bendrąsias ugdymo programas. Kažin kaip katalikiškose mokyklose pateikiamos biologijos/istorijos temos, kuriose pateikiama Darvino evoliucijos teorija. Gal kas žinot?
*

Man atrodo , kad čia ne klausimas o kabinėjimasis. Šiaip biologijos nedėstau. Nemanau ,kad tau tai aktualu , kad nori savo vaikus leisti ten. Dėl įdomumo manau vietoj darvino teorijos galima pravesti pamoka krikščioniškoje šviesoje.
MrsRAT
QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 13, 18:21)
Man atrodo , kad čia ne klausimas o kabinėjimasis. Šiaip biologijos nedėstau.  Nemanau ,kad tau tai aktualu , kad nori savo vaikus leisti ten. Dėl įdomumo manau vietoj darvino teorijos galima pravesti pamoka krikščioniškoje šviesoje.
*

Tikrai nesikabinėjų, tiesiog dirbu pavaduotoja ugdymui mokykloje. Esu tikinti. Aną dieną stebėjau ginčą, tarp tikybą dėstančio kunigo ir vienos mokytojos, būtent šiuo klausimu. Man labai norėjosi juos sutaikyti, pasakant, kad "Dievo kuriamas žmogus, gal būt buvo evoliucijos pasukimas būtent ta kryptim". Tai grynai mano įdėja, niekam jos neperšu, bet tuo pačiu pamąsčiau apie visas katalikiškas mokyklas. Nes gamtą, biologiją, istoriją dėstyti reikia pagal programą, ir išmesti temų tai negalima, va ir pagalvojau, gal kas žinot, kaip visą tai yra pateikiama vaikams.
ernoja
QUOTE(MrsRAT @ 2009 12 13, 17:43)
Tikrai nesikabinėjų, tiesiog dirbu pavaduotoja ugdymui mokykloje. Esu tikinti. Aną dieną stebėjau ginčą, tarp tikybą dėstančio kunigo ir vienos mokytojos, būtent šiuo klausimu. Man labai norėjosi juos sutaikyti, pasakant, kad "Dievo kuriamas žmogus, gal būt buvo evoliucijos pasukimas būtent ta kryptim". Tai grynai mano įdėja, niekam jos neperšu, bet tuo pačiu pamąsčiau apie visas katalikiškas mokyklas. Nes gamtą, biologiją, istoriją dėstyti reikia pagal programą, ir išmesti temų tai negalima, va ir pagalvojau, gal kas žinot, kaip visą tai yra pateikiama vaikams.
*

Sūnus mokosi katalikiškoj mokykloj, ne kokioj nos TŽ, bet šiaip įprastoj. Moko taip, kaip ir kitose mokyklose, taip, kaip parašyta programoj, vadovėly.
alfa159
Jezuitu gimnazijoj irgi taip pat- vaikai mokosi pagal tas pacias prgramas.
Natuke
*

Mano nuomone - išdėstoma populiariausia - darvinizmo teorija, o po to truputi daugiau dėmesio skiriama kitam požiuriui. Nėra jau tokios labai griežtos tos programos, galima pasiruošti taip, kad vaikai žinotų ir populiariausį požiurį ir kitą nuomonę. 4u.gif Na bent aš taip dėsčiau wink.gifwink.gif
shantal
QUOTE(alfa159 @ 2009 12 03, 17:07)
Taip, desimtine Biblijoj yra, kaip ir daugybe kitu dalyku, kurie buvo taikomi tiems laikams, kuriais ta Biblija buvo parasyta. Paklauskit teologu, jei norit. As jau paklausiau.
Sitie papilstymai yra apgailetini- sulpakat dvasinguma su pinigais. Pinigai baznyciai ir dvasingumas yra nesusije.

*

vakar buvau bibliotekoje knygu vaikams, ir ant bibliotekininkes stalo radau padeta knygute, paemiau sau pavartyti pries miega. Tai vat ten radau toki skyreli - Desimtines mokejimas.
Sutrumpintai pacituosiu
Desimtones mokejimas - sena religine praktika...Tai laiko patikrinta sistema. Grąžindami dešimtąją savo pajamų dalį šaltiniui, iš kurio gauname viską, vėl atidarome kanalus, per kuriuos mums bus duota iš šio šaltinio. Mes pašaliname trukdžius - cirkuliacija vyksta toliau. Visos ligos iš esmės prasideda nuo sąstovio. O gijimas iš esmės prasideda nuo cirkuliacijos.
Apie paslapingą dešimtinės galią sklando legendos. Dešimtinės svarba aprašoma daugelyje dvasinių knygų. Pasidomėję didžių asmenybių gyvenimo istorijomis, sužinotumėte, jog daugelis jų mokėdavo ar moka dešimtinę.
Aš rekomenduočiau mokėti dešimtinę dvasios ramybei ir gyvenimo pusiausvyrai palaikyti.
Šią praktiką patarčiau laikyti paslaptyje. Tai tik jūsų asmeninis reikalas. Nepamirškite, kad dešimtinę reikai mokėti reguliariai(pvz, kas mėnesį) ir sistemingai tam pačiam dvasios vadovui ar organizacijai, visai nesidomint, kokiam tikslui bus naudojami jūsų pinigai. Pasitikėkite aukštesniąja jėga. Visa tai padės jums sulaukti savo troškimų išsipildymo.
Barbara Berger "Greitasis maistas sielai".
Aš pritariu Alfai, kad negalima REIKALAUTI mokėti tą dešimtinę. Nors ten prievarta kažin kas ar moka. g.gif Kas neprtaria tam mokėjimui, tai į TŽ net neina.
Angelosparnas
[quote=shantal,2009 12 15, 15:51]
vakar buvau bibliotekoje knygu vaikams, ir atsitiktinai ant bibliotekininkes stalo radau padeta knygute, paemiau pavartyti pries miega. tai vat ten radau toki skyreli - Desimtines mokejimas.
Sutrumpintai pacituosiu
Desimtones mokejimas - sena religine praktika...Tai laiko patikrinta sistema. Grąžindami dešimtąją savo pajamų dalį šaltiniui, iš kurio gauname viską, vėl atidarome kanalus, per kuriuos mums bus duota iš šio šaltinio. Mes pašaliname trukdžius - cirkuliacija vyksta toliau. Visos ligos iš esmės prasideda nuo sąstovio. O gijimas iš esmės prasideda nuo cirkuliacijos.
Apie paslapingą dešimtinės galią sklando legendos. Dešimtinės svarba aprašoma daugelyje dvasinių knygų. Pasidomėję didžių asmenybių gyvenimo istorijomis, sužinotumėte, jog daugelis jų mokėdavo ar moka dešimtinę.
Aš rekomenduočiau mokėti dešimtinę dvasios ramybei ir gyvenimo pusiausvyrai palaikyti.
Šią praktiką patarčiau laikyti paslaptyje. Tai tik jūsų asmeninis reikalas. Nepamirškite, kad dešimtinę reikai mokėti reguliariai(pvz, kas mėnesį) ir sistemingai tam pačiam dvasios vadovui ar organizacijai, visai nesidomint, kokiam tikslui bus naudojami jūsų pinigai. Pasitikėkite aukštesniąja jėga. Visa tai padės jums sulaukti savo troškimų išsipildymo.
Barbara Berger "Greitasis maistas sielai".
*

[/quoteAtleisk prisijuokiau man tavo aprašymas kelia šypsena.Ši tema ne apie tai. lotuliukas.gif Man atrodo mes norime viską įspausti į tam tikrus rėmus. Tik vartoti nieko neduodant. O tai skatina mūsų egoizmą. Man atrodo reikia aukoti ne iš to kiek mums negaila o suprantant ir remiant tai kas mums yra svarbu. Aš negaliu šnekėti apie TŽ. Nes aš esu katalikė. Bet šnekant aplamai. Kodėl mes negalime padėti remti?.Dvasininkų pašaukimas yra labai sunkus gal todėl dvasininkų vis mažėja. Ir kodėl visiems turi atrodyti , kad jie turi gyventi "tik šventąją dvasia". Neseniai šnekėjausi su viena moterimi kurios sunus atsiliepė į pašaukimą. Man kažkaip dešimtinės ar piniginės aukos santykis atrodo turi būti pačio žmogaus sąžinės reikalas. O ne kažkur perskaityto žmogaus įžvalga. O ne tikintis , kad kažkokie troškimai pamojavus burtų lazdele išsipildys. Citata man primena greičiau egzoterikos o krikščionio ne žmogaus požiūrį į piniginę rinkliavą. Aišku priklausomai kas kam svarbu.
shantal
[quote=Angelosparnas,2009 12 15, 16:27]
[quote=shantal,2009 12 15, 15:51]
Atleisk prisijuokiau man tavo aprašymas kelia šypsena.
*

[/quote]
Cia ne mano mintys, o autores. Tiesiog cia vyko diskusija apie desimtines mokesti, kodel desimt procentu, o ne penki, kodel butent desimtine... Tai vat radau vieno zmogaus pamastyma siuo klausimu ir pacitavau, tai visiskai nereiskia, kad as autores nuomonei pritariu, ar ne. rolleyes.gif
Angelosparnas
QUOTE(shantal @ 2009 12 15, 16:58)
Cia ne mano mintys, o autores. Tiesiog cia vyko diskusija apie desimtines mokesti, kodel  desimt procentu, o ne penki, kodel butent desimtine... Tai vat radau vieno zmogaus pamastyma siuo klausimu ir pacitavau, tai visiskai nereiskia, kad as autores nuomonei pritariu, ar ne.  rolleyes.gif
*

smile.gif Biblijoje yra minima dešimtinė . Ne 5 ne 17pr . Kaip yra 10 Dievo įsakymų . Ne 7 ne 9 o 10. Viskas Biblijoje turi simbolinę ar tiesiogią reikšmę . Žinau ,kad skaičiai irgi . Neesu kompetetinga šiuo klausimu. Jai domina tai išsamiai manau , kad galima surast atsakymą tuo tavo klausimu . Kas ieško tas randa.
Natuke
TŽ su naryste yra kitaip negu kitose bažnyčiose. Kaip supratau, narystė ten yra organizacinio pobudžio, kaip klube arba profsajungoje, tai gi nariai moka nustatytą mokėstį. Kuris atitinka dešimtyne. Turi nario kortelę kuri suteikią t.t. privilegijas - pvz anksčiau jie turejo video ir audio kasečiu nuomą, būtent nariams buvo nuolaidas, kažkas minėjo krepšinį, kitką. Nariu taip pat tampama ne po vandens krikšto, o užpildant prašymą. Žmones gali ilgai tikėti, būti pasikrykštyję toje bažnyčioje, bet ne būti oficialiai "nariais" per daug metų.
alfa159
Natuke, nelyginkim nepalyginamu dalyku. Turiu salia vienos partijos nari. smile.gif Nieks nereketuoja jokiu procentu nuo atlyginimo, yra simbolinis metinis mokestis- 50 litu. smile.gif

O moralizuoti apie goduma TZ nariams nepridera. Klausimas didelis, kas cia daugiau pinigu geriems tikslams skiria. Nebutina kisti pinigu tviskanciai baznyciai ir jos nariu sporto salei, galima padeti tikrai sunkiai gyvenantiems zmonems.
Natuke
Nebutina kisti pinigu tviskanciai baznyciai ir jos nariu sporto salei, galima padeti tikrai sunkiai gyvenantiems zmonems.

čia pritarčiau drinks_cheers.gif
Angelosparnas
Aš einu "impulsą" kiekvieną mėnesį ir moku tam tikrą sumą , kad naudojuosi treniruokliais. Tokie klubai agituoja išsiimti nario korteles jai dažnai lankaisi sudaroma nuolaida. Aišku galima mokėti vienkartinį mokestį jis yra visada brangesnis. Nematau čia nieko gasdinančio. Jai žmonės moka tą dešimtinę. Jus gi nemokat tai ko pergyvenat?Eini kur nors pvz į teatrą į kiną irgi moki tam tikrą mokestį. Kuris gal kažkiek nubyra kitiems žmonėms(pardavėjai , direktoriui, aktoriams ). O dėl gerų darbų . Mes galime rasti biblijoje apie gerus darbus kokia yra Dievo nuomonė tuo klausimu. Bet ar tai įdomu? Nes jus jau turite nuomonę tuo klausimu.
alfa159
Angelosparne, jau rasem, kad esminis dalykas- tavo laisvas noras pasirinkti, kam skirti pinigus, o neisirasyti i sekta, kur privalomas 10 proc. mokestis.

Nrs cia labai vykes sulyginimas su Impuls sporto klubu. Ar abomentu i teatra. drinks_cheers.gif Tik vat ka tai bendro su baznycia turi, tai nesuvokiu. blink.gif
Angelosparnas

Tai tas pats .Žinai, kodėl žmogus yra vartotojas. Ten tokios taisyklės ir tiek. Už vaiko darželį aš moku tam tikrą mokestį ir nesideru , kad gal per daug moku. Vaikas ten praleidžia dalį dienos už tai gauna ugdymą, maistą . Nematau problemos mokėti už tai už kuo aš pati naudojuosi. Manau tie patys TŽ nariai tuo naudojasi. Kad Dievo tas Dievui kas ciecoriaus tas sciecoriaus. Man tikrai negaila remti KB jai į ją aš vaikštau. Kažkodėl mumyse pilna tokių steriotipų . Juk rašė , kad jis nereikalaujamas iš ne narių. Nemanau , kad dabar krizės laikais kaip žmonės neturi darbų krapšto tuos 10pr. Nors aš šito negaliu tvirtinti. Gal Dievas juos palaimina darbu.

Upokšnis
QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 16, 13:42)
Tai tas pats .Žinai,  kodėl žmogus yra vartotojas. Ten tokios taisyklės ir tiek.  Už vaiko darželį aš moku tam tikrą mokestį ir nesideru , kad gal per daug moku. Vaikas ten praleidžia dalį dienos už tai gauna ugdymą, maistą . Nematau problemos mokėti už tai už kuo aš pati naudojuosi. Manau tie patys  TŽ nariai tuo naudojasi. Kad Dievo tas Dievui kas ciecoriaus tas sciecoriaus. Man tikrai negaila remti  KB jai į ją aš vaikštau. Kažkodėl mumyse pilna tokių steriotipų . Juk rašė , kad jis nereikalaujamas iš ne narių.  Nemanau , kad dabar krizės laikais kaip žmonės neturi darbų krapšto tuos 10pr. Nors aš šito negaliu tvirtinti. Gal Dievas juos palaimina darbu.
*

Kitaip sakant: mokėdami už darželį gaunam grįžtamąjį faktorių - vaikas ugdomas, maitinamas. O mokėdami TŽ 10 proc. - gaunat ????? mastau.gif
Angelosparnas
QUOTE(Upokšnis @ 2009 12 16, 20:25)
Kitaip sakant: mokėdami už darželį gaunam grįžtamąjį faktorių - vaikas ugdomas, maitinamas. O mokėdami TŽ 10 proc. - gaunat ?????  mastau.gif
*

Aš nieko nemoku ir negaunu ,nes nepriklausau TŽ. Įdomus klausimas niekada nesusimąsčiau ,ką aš gaunu iš šv. mišių. Gal bendrystę , visuotinę maldą, išgirstu Dievo žodį susitaikinimo sakramentą eucharistiją . Man atrodo tie žmones gauna tą patį ką ir aš.
Coca - cola
visos temos neskaiciau, tiesa sakant apie mokykla beveik nieko nera. mano pirmokas lanko sia mokykla, esu labai patenkinta. klaseje 10 vaiku, demesio daug, dirba mokosi, i mokykla labai noriai eina. mes su vyru baznycios nelankom ir nelankysim, niekas nieko nevercia ir neverbuoja, nekalbekite nesamoniu. vaikai yra ne vien tik tz lankanciu tevu, nemaza dalis yra is kitu religiniu bendruomeniu, kurie nelanko sios baznycios, tiesiog visi darome taip, kaip mums atrodo geriau.
cia lietuvisko 'cili-kaimo' sindromas - kas galvoja kitaip nei as tas durnas, pavojingas ir t.t... tokie patys kategoriski pasisakymai yra ir apie montesori, bei valdorfo mokyklas. dazniausiai is zmoniu kurie nieko nezino ir nieko nesidomejo, o tik siaip - viena boba sake doh.gif visame pasaulyje tokios mokyklos yra prestizines, brangios ir labai gerbiamos.
Coca - cola
*

viskas 100proc pagal ugdymo programas.
Angelosparnas
QUOTE(Coca - cola @ 2010 01 31, 21:37)
visos temos neskaiciau, tiesa sakant apie mokykla beveik nieko nera. mano pirmokas lanko sia mokykla, esu labai patenkinta. klaseje 10 vaiku, demesio daug, dirba mokosi, i mokykla labai noriai eina. mes su vyru baznycios nelankom ir nelankysim, niekas nieko nevercia ir neverbuoja, nekalbekite nesamoniu.  vaikai yra ne vien tik tz lankanciu tevu, nemaza dalis yra is kitu religiniu bendruomeniu, kurie nelanko sios baznycios, tiesiog visi darome taip, kaip mums atrodo geriau. 
cia lietuvisko 'cili-kaimo' sindromas - kas galvoja kitaip nei as tas durnas, pavojingas ir t.t... tokie patys kategoriski  pasisakymai yra ir apie montesori, bei valdorfo mokyklas. dazniausiai is zmoniu kurie nieko nezino ir nieko nesidomejo, o tik siaip - viena boba sake  doh.gif  visame pasaulyje tokios mokyklos yra prestizines, brangios ir labai gerbiamos.
*

Ačiū

Galvojau apie finansus. 450 plius kiek ten bureliai kainuoja maistas pietus mokykloje kiek maždaug išleidžiate per mėnesį pirmokui . Ten.

Coca - cola
QUOTE(Angelosparnas @ 2010 02 01, 16:36)
Ačiū 

Galvojau apie finansus. 450 plius kiek ten bureliai kainuoja maistas pietus mokykloje kiek maždaug išleidžiate per mėnesį pirmokui . Ten.
*

pietus perku puse porcijos, tai savaitei su pusryciu arbata 9.50lt
dailes burelis ir saskiu burelis po 20lt menesiui, jei vaikas nebuvo minusuoja smile.gif
popamokine grupe nemokama.
rugsejo men pratyboms apie 100lt isejo, bet cia visur tubrut.
daugiavaikem ar mazas pajamas turinciom seimom daro nuolaidas smile.gif
Coca - cola
uz pietus 19.50 smile.gif
Angelosparnas
QUOTE(Coca - cola @ 2010 02 01, 22:54)
uz pietus 19.50  smile.gif
*

čia savaitei 19.50?

Ačiū labai už atsakymą. Jaučiu mes ten keliausim į pirmą klasę jai finansiškai išgalėsiu.
Coca - cola
QUOTE(Angelosparnas @ 2010 02 02, 10:30)
čia savaitei 19.50?

Ačiū labai už atsakymą. Jaučiu mes ten keliausim į pirmą klasę jai finansiškai išgalėsiu.
*

na taip savaitei. bet dalis neperka pietu, o ideda ka nors.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.