Gal kas nors vedėt ar planuojat ten vesti savo vaikus?
Neįsivaizduoju, kas galėtų pasiryžt išleist savo vaiką į tokią mokyklą.
Nesupratau klausimo . Va pažiūrėk http://btz.lt/mokykla/ http://btz.lt/mokykla/vizija/ http://btz.lt/mokykla/atsiliepimai/. Filmukas yra http://www.btz.lt/lt/tv-laida/10 Aš mama esu katalikė. QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 23, 12:59) Nesupratau klausimo . Va pažiūrėk http://btz.lt/mokykla/ http://btz.lt/mokykla/vizija/ http://btz.lt/mokykla/atsiliepimai/. Filmukas yra http://www.btz.lt/lt/tv-laida/10 Aš mama esu katalikė. aš nieko neklausiau. Žinau, kas yra Tikėjimo žodis. Aš taip pat esu krikščionė, o šie judėjimai man labai toli nuo to. QUOTE(Ūla @ 2009 11 23, 17:25) aš nieko neklausiau. Žinau, kas yra Tikėjimo žodis. Aš taip pat esu krikščionė, o šie judėjimai man labai toli nuo to. Gerai ,kad žinai QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 23, 16:48) Gerai ,kad žinai aš taip neįvardinau. Su Tikėjimo žodžio bažnyčia esu susipažinus. Turiu pažįstamų, įvairių atvejų, pavyzdžių. Kelias tos mokyklos mokytojas žinau, vieną net labai neblogai pažinojau. Būtent - pažinojau, nes dabar tai nebe tas žmogus. Ir man tai nepatinka. Todėl manau, kad Tikėjimo žodžio bažnyčia ir ši mokykla vis dėlto ne tokie jau skirtingi dalykai Nenoriu veltis į diskusijas, tiesiog išsakiau savo nuomonę. O ekumenija taipogi slidus dalykas, ir Tikėjimo žodžio bendruomenės požiūris į jį man nėra priimtinas. QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 23, 16:48) Gerai ,kad žinai Sakot, Tikėjimo žodžio bažnyčia ir ši mokykla du skirtingi dalykai Upokšnį , Nemanau ,kad tai sekta. Tai yra protestntiška atšaka. Krikščioniška mokykla. Jai būtu tai joje nevyktu akumeninės pamaldos ir tt. Katalikiškieji leidiniai bernardinai , prizme , artuma nespausdintu jų pastorių straipsnių. Man atrodo, kad esi visiškai "žalia" tame . Jai paklaustum katalikų chierarchų jie toli gražu nelaiko sekta. Neklaidinkit kitų žmonių . QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 24, 11:21) Upokšnį , Nemanau ,kad tai sekta. Tai yra protestntiška atšaka. Krikščioniška mokykla. Jai būtu tai joje nevyktu akumeninės pamaldos ir tt. Katalikiškieji leidiniai bernardinai , prizme , artuma nespausdintu jų pastorių straipsnių. Man atrodo, kad esi visiškai "žalia" tame . Jai paklaustum katalikų chierarchų jie toli gražu nelaiko sekta. Neklaidinkit kitų žmonių . Pažiūrėkim, kas jos steigėjas Kas ten baisaus . Kad mokyklą isteigė bažnyčią ?Dėl jeahovos liudytojų rask nors vieną straipsnį šituose leidiniuose. Nerasi. Žinau jie bet ko nespausdina. Gal pagal tave ir katalikai sekta? QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 24, 12:06) atleiskit,man rodos, jūs pati truputį maišotės. Jei taip nepatinka neigiamos reikšmės žodis sekta, jį galima pakeist, na, kad ir bendruomenė, bendrija, judėjimas. Galbūt, sutinku, dėl didesnio atvirumo šios bažnyčios jau nederėtų sekta vadint. Kataliku galima būt ir nepriklausant abejotinai bendrijai.
Nevedu, neplanuoju ir nerekomenduoju vesti vaikų į šią mokyklą.
Sūkūriau temą visai nesitikėjau tokios reakcijos. Tikėjimo laisvė yra neliečiama apibrežta LR Kostitucijoje. Bet lietuviams dar iki to toli. Jai sekta yra sutapatinama bendrija , bendruomene , judėjimu. Nežinau. Man graudu be galo. Neįsivaizduoju ko ten galima būtu bijoti leidžiat į tokią mokyklą. O diegiamos nuostatos . Yra labai daug pliusų . Jai kas netingėjot pažiurėti filmuko susukto apie tą mokyklą. Kur nuoroda įdėjau. Nežinau kas ten tokio sektantiško ? Jai nenorit įsigilint tai kam peršant nuomone kad tai sekta. Aš noriu ,kad mano vaikas mylėtų Dievą ir būtu kataliku vadovautusi krikščioniškomis vertybėmis. Man kaip mamai tai labai svarbu. QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 25, 15:41) Sūkūriau temą visai nesitikėjau tokios reakcijos. Tikėjimo laisvė yra neliečiama apibrežta LR Kostitucijoje. Bet lietuviams dar iki to toli. Jai sekta yra sutapatinama bendrija , bendruomene , judėjimu. Nežinau. Man graudu be galo. Neįsivaizduoju ko ten galima būtu bijoti leidžiat į tokią mokyklą. O diegiamos nuostatos . Yra labai daug pliusų . Jai kas netingėjot pažiurėti filmuko susukto apie tą mokyklą. Kur nuoroda įdėjau. Nežinau kas ten tokio sektantiško ? Jai nenorit įsigilint tai kam peršant nuomone kad tai sekta. Aš noriu ,kad mano vaikas mylėtų Dievą ir būtu kataliku vadovautusi krikščioniškomis vertybėmis. Man kaip mamai tai labai svarbu. Reklamuodama mokyklą ir dargi užduodama klausimą, turėtumėte būti pasirengusi išgirsti ne tik malonias nuomones. Atsakant konkrečiai į klausimą - ne, ir neketinu to daryti.
Man tai kilo klausimas, ten apie mokytojus rašoma, kad jie iš skirtingų religinių bendruomenių, o tai... kaip tada, na nes visgi, skirtumu turi ir katalikai, ir liuteronai, ir galų gale pats Tikėjimo žodis, tai į kokį katilą vaikas papuola?
QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 25, 14:41) Sūkūriau temą visai nesitikėjau tokios reakcijos. Tikėjimo laisvė yra neliečiama apibrežta LR Kostitucijoje. Bet lietuviams dar iki to toli. Jai sekta yra sutapatinama bendrija , bendruomene , judėjimu. Nežinau. Man graudu be galo. Neįsivaizduoju ko ten galima būtu bijoti leidžiat į tokią mokyklą. O diegiamos nuostatos . Yra labai daug pliusų . Jai kas netingėjot pažiurėti filmuko susukto apie tą mokyklą. Kur nuoroda įdėjau. Nežinau kas ten tokio sektantiško ? Jai nenorit įsigilint tai kam peršant nuomone kad tai sekta. Aš noriu ,kad mano vaikas mylėtų Dievą ir būtu kataliku vadovautusi krikščioniškomis vertybėmis. Man kaip mamai tai labai svarbu. Asmeniškai pažįstu kelis mokytojus ir mokinius iš šios mokyklos O krikščioniškos pakraipos mokyklų yra, ne tik ši viena QUOTE(MrsRAT @ 2009 11 25, 16:52) Man tai kilo klausimas, ten apie mokytojus rašoma, kad jie iš skirtingų religinių bendruomenių, o tai... kaip tada, na nes visgi, skirtumu turi ir katalikai, ir liuteronai, ir galų gale pats Tikėjimo žodis, tai į kokį katilą vaikas papuola? Šituo klausimu aš domėjausi . Dėja tik 2 mokyklos vilniuje. Versmės mokykla kuri yra Lazdynuose. Ji yra vaikams su negalia ir sveikiems vaikams mokytis kartu. Dėja ten jai nori papult į tą mokyklą reikia užrašyti nuo pat gimimo. Tai mes nepakliūsim net ir norėdami. Ir "žiburėlis "karoliniškėse . Ten yra darželis mokykla , bet nelankantiems darželio tai mažai šansų ten patekti. Šnekėjau su direktore tai ji sakė jai kas nors nenorėtu lankyti mokyklos Tai būtu pagal sarašą neaišku kokio ilgio jis . Bet sakė paskambinti sausio viduryje. Tai manau ,kad mažai šansų. iūdna, kai žmonės nebemoka džiaugtis gyvenimu, nebelieka asmeninio gyvenimo - viskas skirtai šiai bendruomenei. Kažkoks fanatizmas, o ne laisvanoriškas tikėjimas. Katalikybės, kuri mums priimtina, nelabai ten matau g.gif O tu jos klausei gal jai tas gyvenimas priimtimesnis negu buvo iki to ? Nes neįsigilinus labai sunku spręsti iš šono. Gal žmogus suranda tame prasmę gal kiti dalykai jos nedomina. Bet čia gali būti bet kam bet kokioje srityje. Ne vien tik tikėjime. Katalikybės, kuri mums priimtina, nelabai ten matau g.gif Čia galėtum apie tai spręsti jai pažinotum katalikų vaikus toje mokykloje. Jai tai yra ekumeninė mokykla. Ne vien tik protestantiška mokykla aš manau jie turės tai atsižvelgti. Nemanau , kad vaiką pradėtu kurstyti prieš katalikų tikėjimą. Nes aš tikrai atsiimčiau vaiką iš ten.
Sveiki, mano dveji brolio vaikai nuo pirmos klases lanko sia mokykla ir yra labai patenkinti. Jiems 12-14 metu.
Privalumas - nedideles klases, tad didesnis demesys kiekvienam vaikui, glaudus mokiniu tevu ir mokytoju bendradarbiavimas vardan vaiko. O tiems, kas cia kalba apie baime del tikejimo, patikekite, tokias mokyklas ypatingai daznai krecia ir tikrina, tad neturetu jie licencijos dirbti, jei mokykloje uzsiimtu kitkuo, o ne pradiniu ir bendruju dalyku mokymu. QUOTE(belekur @ 2009 11 26, 20:54) Sveiki, mano dveji brolio vaikai nuo pirmos klases lanko sia mokykla ir yra labai patenkinti. Jiems 12-14 metu. Privalumas - nedideles klases, tad didesnis demesys kiekvienam vaikui, glaudus mokiniu tevu ir mokytoju bendradarbiavimas vardan vaiko. O tiems, kas cia kalba apie baime del tikejimo, patikekite, tokias mokyklas ypatingai daznai krecia ir tikrina, tad neturetu jie licencijos dirbti, jei mokykloje uzsiimtu kitkuo, o ne pradiniu ir bendruju dalyku mokymu. ačiū
Nera uz ka, dar daugiau geru zodziu, manau, galetu pasakyti patys tevai, kuriu vaikai lanko sia mokykla, beje broliene (kuriai labai svarbus vaiku issilavinimas) ne karta minejo, kad ypatingai stipri pradinuku baze, tad galite ten keliauti be jokio nerimo, sekmes!
QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 24, 12:21) Upokšnį , Nemanau ,kad tai sekta. Tai yra protestntiška atšaka. Krikščioniška mokykla. Jai būtu tai joje nevyktu akumeninės pamaldos ir tt. Katalikiškieji leidiniai bernardinai , prizme , artuma nespausdintu jų pastorių straipsnių. Man atrodo, kad esi visiškai "žalia" tame . Jai paklaustum katalikų chierarchų jie toli gražu nelaiko sekta. Neklaidinkit kitų žmonių . Esu susidurusi su "Tikėjimo žodžiu"-sekta P.S.kas nori vaikus auklet katalikiskai-leidzia i Jėzuitų gimnaziją QUOTE(due drops @ 2009 11 29, 03:57) Esu susidurusi su "Tikėjimo žodžiu"-sekta Tikėjimo laisvė yra neliečiama. Tai nėra sekta.Jai būtu sekta. Nevyktu ekumeninės pamaldos ten. Nematau ten nieko sektantiško. .O vaiku tampymu pas sektantus turetu susidomet atitinkamos instancijos Jai ten leisiu vaiką mokytis. Kuo turėtu domėtis atitinkamos insitucijos manimi kaip mama. Ar nemanot , kad tai mano ir mano šeimos reikalas. Kur man jį leisti. P.S.kas nori vaikus auklet katalikiskai-leidzia i Jėzuitų gimnaziją Aš taip ir galvoju ten nuo 5 klasės. Jai įstosim. Aišku. Mums dar per anksti jezuitų gimnaziją.
Tikejimo zodis itrauke viena mano pazistama mergica, kuri per metus pavirto kazkokiu ufonautu- nematanciu, negirdinciu, tik stiklinem akim kartojanciu kazkokias nesamones. Ir reguliariai kas menesi atduodanti- kiek ten procentu nuo atlyginimo uz savu smegenu plovima?
Jokiu budu nerekomenduoju leisti zaloti vaiku tokiose "mokyklose". Skandalas, kad mokykla gavo licencija. QUOTE(alfa159 @ 2009 11 30, 15:55) Tikejimo zodis itrauke viena mano pazistama mergica, kuri per metus pavirto kazkokiu ufonautu- nematanciu, negirdinciu, tik stiklinem akim kartojanciu kazkokias nesamones. Ir reguliariai kas menesi atduodanti- kiek ten procentu nuo atlyginimo uz savu smegenu plovima? Jokiu budu nerekomenduoju leisti zaloti vaiku tokiose "mokyklose". Skandalas, kad mokykla gavo licencija. Suprantu ,kad taip gali atrodyti. Bet gal tu nežinai esmės. Man lengva tave suprasti , nes daugiau kaip puse gyvenimo buvau netikinti. Ir man ufonautai atrodė tie kurie eina net į tradicinę bažnyčią. Katalikų bažnyčioje irgi yra renkamos aukos. QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 30, 17:08) Suprantu ,kad taip gali atrodyti. Bet gal tu nežinai esmės. Man lengva tave suprasti , nes daugiau kaip puse gyvenimo buvau netikinti. Ir man ufonautai atrodė tie kurie eina net į tradicinę bažnyčią. Katalikų bažnyčioje irgi yra renkamos aukos. Ju dar cia reklamos Tikejimo zodziui pavarykit. Klausykit, rimtai smalsu- mes cia susigincijom- kiek procentu atlyginimo jusu nariai privalo pervesti i kasa. Vieni stato uz 5, kiti uz 10. Kieno teisybe? QUOTE(alfa159 @ 2009 11 30, 20:28) Ju dar cia reklamos Tikejimo zodziui pavarykit. Klausykit, rimtai smalsu- mes cia susigincijom- kiek procentu atlyginimo jusu nariai privalo pervesti i kasa. Vieni stato uz 5, kiti uz 10. Kieno teisybe? Giminaite pervedinejo dešimtine (10 proc) QUOTE(due drops @ 2009 11 30, 22:58) o kam skaičiuojat svetimus pinigus . Juk 90 pr lieka giminaitei. Ji juk neatiduoda jūsų pinigų. Kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas.
Taaaaip... Vietoj diskusijos apie mokyklą turime diskusiją "TŽ - sekta ar ne?".
Nieko iš TŽ nepažįstu, bet mačiau, kad Bernardinų puslapyje yra nuroda į jų tinklalapį. Nemanau, kad bernardinai bet kokias nuorodas pas save krautų Dar esu atradusi, kad TŽ mamytės turi, pavadinkim, savo ratelį. Renkasi vieną kartą per savaitę, rankdarbiais užsiima, diskusijom ir pan. Va jų psl. Žodžiu, iš šono žiūrint - nieko nenormalaus. Bet aš gal kaip laisvamanė taip geranoriškai į visas religijas žiūriu. Jeigu tik žmogui gerai, jeigu tik jis niekam nekenkia ir pats dėl to geresnis tampa - kodėl gi ne? Dėl manęs, nors ir į radiatorių gali tikėti, jeigu tik pirmiau minėtus mano vertinimo kriterijus atitinka QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 30, 22:25) o kam skaičiuojat svetimus pinigus . Juk 90 pr lieka giminaitei. Ji juk neatiduoda jūsų pinigų. Kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas. Tokioj situacijoj turim pasirinkimą Pati sako, kad KB aukojat pagal savo išgales: vieną mėnesį galit paaukoti ir 100 lt, o kitą - nieko neduoti. Deja, TŽ privaloma mokėti pastoviai QUOTE(saulala @ 2009 12 01, 00:50) Taaaaip... Vietoj diskusijos apie mokyklą turime diskusiją "TŽ - sekta ar ne?". Nieko iš TŽ nepažįstu, bet mačiau, kad Bernardinų puslapyje yra nuroda į jų tinklalapį. Nemanau, kad bernardinai bet kokias nuorodas pas save krautų Dar esu atradusi, kad TŽ mamytės turi, pavadinkim, savo ratelį. Renkasi vieną kartą per savaitę, rankdarbiais užsiima, diskusijom ir pan. Va jų psl. Žodžiu, iš šono žiūrint - nieko nenormalaus. Kol realiai nesusiduri su TŽ, viskas atrodo gražu QUOTE(Upokšnis @ 2009 12 01, 08:45) Tokioj situacijoj turim pasirinkimą Kol realiai nesusiduri su TŽ, viskas atrodo gražu Pririša kas nors su kedę žmogų ir nepaleidžia.
Normali mokykla - ypač pradinukams
Tik brangoka ten visgi O ir žmonės ten kaip žmonės Ir tikrai galiu patikinti, kad nieks ten į jokius sektantiškus renginius nevarė nei mūsų vaiko, nei mūsų. Buvo kelios mokyklos šventės, kur visi bendrai su vaikais dalyvavom - ir nieko ten ypatingai religinio. Gal nuo kitų skiriasi tuo, kad vaikai maldą sukalba. Ir tiek. Užtat man keista skaityt kai kuriuos komentarus Tiesa, vyresnėse klasėse gal ir neleisčiau vaiko dėl to, kad nebūčiau tikra dėl mokymo kokybės, bet dėl pradinio lavinimo, manau, gali būt ramūs. Na, jei kas konkrečiai domina, rašykit į AŽ... QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 01, 08:50) Kažkada irgi juokas ėmė: kaip gali nepaleisti. Bet kai susidūri su realiais pavyzdžiais, liūdna darosi QUOTE(Upokšnis @ 2009 12 01, 08:45) Tokioj situacijoj turim pasirinkimą Pati sako, kad KB aukojat pagal savo išgales: vieną mėnesį galit paaukoti ir 100 lt, o kitą - nieko neduoti. Deja, TŽ privaloma mokėti pastoviai Kol realiai nesusiduri su TŽ, viskas atrodo gražu Papildyta: QUOTE(Upokšnis @ 2009 12 01, 12:25) Kažkada irgi juokas ėmė: kaip gali nepaleisti. Bet kai susidūri su realiais pavyzdžiais, liūdna darosi Ivairaus pobudzio telefoniniai skambuciai,vizitai i namus ir darboviete.Vos istraukem P.S.Romos kataliku baznyciai (i kitas nevaikstau-nezinau) uztenka tiek kiek duodi.Pagal isgales taip sakant.O TŽ buvo nuolatinis:Duok,duok,duok.... Papildyta: QUOTE(Angelosparnas @ 2009 11 30, 23:25) o kam skaičiuojat svetimus pinigus . Juk 90 pr lieka giminaitei. Ji juk neatiduoda jūsų pinigų. Kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas. Kas sake,kad mes kisomes i desimtines mokejima?Tiesiog zinau konkretu skaiciu,nes artimas zmogus.Taip,kad nezinodama konkrecios situacijos nekomentuokit pagal savo supratima
DESIMT PROCENTU??? Siaubas. As prakisau lazybas
Toks nepigus pas jumi dvasingums, sakyc. QUOTE(alfa159 @ 2009 12 01, 15:12) DESIMT PROCENTU??? Siaubas. As prakisau lazybas Toks nepigus pas jumi dvasingums, sakyc. Alfa 159 ka- yra dar koks vienas kitas kompleksuotas-pazeidziamos psichikos zmogelis dar neitrauktas i jusu sekta. Nesilankau aš ten ne karto ne teko būti. Aš praktikuojanti katalikė nepigios tada tavo lažybos . zuza ačiū už pasisakymą. Parašysiu tau į až. Dčl neigiamų pasisakymų aš irgi pagalvoju. Ačiū. QUOTE(Upokšnis @ 2009 12 01, 12:25) Kažkada irgi juokas ėmė: kaip gali nepaleisti. Bet kai susidūri su realiais pavyzdžiais, liūdna darosi Sveiki, tikrai nelaiko ir duoda laisve rinktis, ko nori is gyvenimo - pati patyriau tai savo kailiu, lankiau sia baznycia tris metus, buvau jos nariu ( beje desimtine moka tik nariai, kurie susipazine su viskuom kas ir kaip, siaip lankytojai, ne nariai, aukoja kiek kas nori ir gali kaip ir kiekvienoje baznycioje) ir kai gyvenime pajutau, kad noriu gyventi kitaip, (na, matyt nesu labai giliai tikintis zmogus) isejau ir patikekit, ramiai gyvenu lyg siol, niekas nelaike, tik lyderis pasake viena - turi rinktis gyvenime tai, ko troksta tavo sirdis, net apsiverkiau is to netiketumo, nes tikrai maniau, kad bus sunku iseiti - nieko panasaus. Amerikoje tokiu protestantiskos krypties baznyciu pilna - ne katalikisku, o krikscionisku ir i tai reaguojama visai normaliai. Ir is tiesu, sioje skiltyje kalba turetu buti apie mokykla o ne tikejima QUOTE(due drops @ 2009 12 01, 11:52) Ivairaus pobudzio telefoniniai skambuciai,vizitai i namus ir darboviete.Vos istraukem P.S.Romos kataliku baznyciai (i kitas nevaikstau-nezinau) uztenka tiek kiek duodi.Pagal isgales taip sakant.O TŽ buvo nuolatinis:Duok,duok,duok.... Smagu, kad pavyko ištraukti be pasekmių QUOTE(belekur @ 2009 12 01, 17:38) Sveiki, tikrai nelaiko ir duoda laisve rinktis, ko nori is gyvenimo - pati patyriau tai savo kailiu, lankiau sia baznycia tris metus, buvau jos nariu ( beje desimtine moka tik nariai, kurie susipazine su viskuom kas ir kaip, siaip lankytojai, ne nariai, aukoja kiek kas nori ir gali kaip ir kiekvienoje baznycioje) ir kai gyvenime pajutau, kad noriu gyventi kitaip, (na, matyt nesu labai giliai tikintis zmogus) isejau ir patikekit, ramiai gyvenu lyg siol, niekas nelaike, tik lyderis pasake viena - turi rinktis gyvenime tai, ko troksta tavo sirdis, net apsiverkiau is to netiketumo, nes tikrai maniau, kad bus sunku iseiti - nieko panasaus. Amerikoje tokiu protestantiskos krypties baznyciu pilna - ne katalikisku, o krikscionisku ir i tai reaguojama visai normaliai. Ir is tiesu, sioje skiltyje kalba turetu buti apie mokykla o ne tikejima Jūs buvo pasyvus narys, o mes kalbėjom apie aktyvius Taip, tema apie mokyklą, bet jos veikla glaudžiai siejasi su bendruomene
Kokie visgi mes lietuviai gobšūs - gaila ne tik savo pinigų, bet ir kaimyno
O kalbant apie mokyklą, tai pagrindinis jos pliusas - mažos klasės, daugiau dėmesio mokiniui. Mokytojai yra iš įvairių krikščioniškų bendruomenių (tame tarpe ir katalikų), aktyviai praktikuojantys savo tikėjimą. Man rodos netgi priima dirbti ten tik tuos, kurie be žalingų įpročių. Atitinkamai ir vaikai, kurie ten mokosi - daugiausiai tikinčių tėvų vaikai. Todėl tikėtina, kad ir pačių vaikų bus mažiau su žalingais įpročiais, negu paprastoje mokykloje. Pažįstu kelis mokytojus iš ten - geri, normalūs žmonės, dirba ten ne tik dėl pinigų, bet ir nemaža dalimi iš idėjos. Tas manau svarbu, turinti omeny, kad paprastoj mokykloj nemažai mokytojų yra stipriai pavargę, perdegę, dirba tik dėl pinigų. Pažįstu ir nemažai baigusių šią mokyklą, kuriems dabar po 20-23 metus - kažkokių blogų atsiliepimų negirdėjau apie ją. O šiaip "daug žinantiems" ir "daug girdėjusiems" apie "Tikėjimo žodžio" bažnyčią siūlau bent kartą aplankyti jų pamaldas - šiais laikais mišios Bernardinuose gali pasirodyti labiau sektantiškos negu dabartinio TŽ QUOTE(dimaLT @ 2009 12 02, 01:04) O šiaip "daug žinantiems" ir "daug girdėjusiems" apie "Tikėjimo žodžio" bažnyčią siūlau bent kartą aplankyti jų pamaldas - šiais laikais mišios Bernardinuose gali pasirodyti labiau sektantiškos negu dabartinio TŽ Aha, aplankykit. Tik neuzmirskit po to susimoketi. Kukliai- desimt procentuku. O be tu desimt procentuku priimtumet? Vat as turiu padorias pajamas, bet man gaila 10 proc. baznyciai. bais didele suma gautusi. Kataliku baznycia mane, gobsuole, priimtu, neatstumtu. O jus? Ar pas jus tik su cekiukais? QUOTE(dimaLT @ 2009 12 02, 01:04) O šiaip "daug žinantiems" ir "daug girdėjusiems" apie "Tikėjimo žodžio" bažnyčią siūlau bent kartą aplankyti jų pamaldas - šiais laikais mišios Bernardinuose gali pasirodyti labiau sektantiškos negu dabartinio TŽ Uzteko vieno pabuvojimo 95m.aciu uzteko QUOTE(alfa159 @ 2009 12 02, 17:05) Aha, aplankykit. Tik neuzmirskit po to susimoketi. Kukliai- desimt procentuku. O be tu desimt procentuku priimtumet? Vat as turiu padorias pajamas, bet man gaila 10 proc. baznyciai. bais didele suma gautusi. Kataliku baznycia mane, gobsuole, priimtu, neatstumtu. O jus? Ar pas jus tik su cekiukais? Alfa159 Tik nereikia tyčiotis. Nei jus ten planuojat eiti nei ką. Geriau vieną kart pamatyti negu šimtakart išgirst. Žmogus pasiūlė. Nemanau , kad katalikų ar kokia kita bažnyčia nepriimtu. Kiekvieno noro ir sąžinės reikalas kiek aukoti. QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 02, 17:51) Alfa159 Tik nereikia tyčiotis. Nei jus ten planuojat eiti nei ką. Geriau vieną kart pamatyti negu šimtakart išgirst. Žmogus pasiūlė. Nemanau , kad katalikų ar kokia kita bažnyčia nepriimtu. Kiekvieno noro ir sąžinės reikalas kiek aukoti. Sakot, tai galima nepervedineti 10 proc? Galima anonimiskai palikti lita, o tai ir nieko nepalikti? Nemeluojat? Kataliku baznycia priima garantuotai- patikrinta. Jus priimtumet? QUOTE(due drops @ 2009 12 02, 17:48) Reiškia nieko jūs nesupratot O tas jūsų vadinamas "gydymas rankomis" egzistuoja ir pas katalikus, ypač charizmatiniuose judėjimuose. Pvz. "Gyvuosiuose akmenyse" ir kt. Ne rankos ten gydo, rankos sudedamos maldai. Jai nėra vienos privalomos formos QUOTE(hi Reiškia nieko jūs nesupratot O tas jūsų vadinamas "gydymas rankomis" egzistuoja ir pas katalikus, ypač charizmatiniuose judėjimuose. Pvz. "Gyvuosiuose akmenyse" ir kt. Ne rankos ten gydo, rankos sudedamos maldai. Jai nėra vienos privalomos formos Šarlatanizmas,pinigu melzimas ir smegenu plovimas-va kas neskanu QUOTE(due drops @ 2009 12 02, 19:44) Šarlatanizmas,pinigu melzimas ir smegenu plovimas-va kas neskanu Bendruomenės pobūdis kiek pasikeitė Žinot neturiu ką pakomentuot, kai kalba žmogus pats iš arti nesusiduriantis (argumentas - prieš 100 metų buvau, todėl žinau, toks šiaip sau), bet "viską žinantis". Agentūra VBS...Šiaip Saulyčio čia turbūt nėra, tai būtų gražu, jei tema liktų tam,kam ji skirta - mokyklai, jei yra poreikis kalbėt apie jūsų požiūrį į tikėjimo žodį, žinias ir pan. niekas netrukdo atsidaryti tam skirtos temos. Nes forumietiškai kalbam - gaunas spamas.
Alio, man nieks neatsako.
As gali jusu narys LAISVANORISKAI nuspresti moketi maziau procentuku arba nemoketi is vis? Ne del sunkios materialines padeties, o siaip- kad pinigu gaila. QUOTE(hi Bendruomenės pobūdis kiek pasikeitė Žinot neturiu ką pakomentuot, kai kalba žmogus pats iš arti nesusiduriantis (argumentas - prieš 100 metų buvau, todėl žinau, toks šiaip sau), bet "viską žinantis". Agentūra VBS...Šiaip Saulyčio čia turbūt nėra, tai būtų gražu, jei tema liktų tam,kam ji skirta - mokyklai, jei yra poreikis kalbėt apie jūsų požiūrį į tikėjimo žodį, žinias ir pan. niekas netrukdo atsidaryti tam skirtos temos. Nes forumietiškai kalbam - gaunas spamas. Labai gaila,bet ne VBS.Tikrai apmaudu,kad ne pletkai,o realiai teko traukt artima zmogu.Eina i dialoga?Grasinamais skambuciais ir linkejimais degti pragare?Sakyciau monologas,o ne dialogas.O tokia diskusija prie mokyklos temos reikalinga,nes tevai turetu susimastyti kur ir kam patiki savo vaikus QUOTE(alfa159 @ 2009 12 02, 20:08) Alio, man nieks neatsako. As gali jusu narys LAISVANORISKAI nuspresti moketi maziau procentuku arba nemoketi is vis? Ne del sunkios materialines padeties, o siaip- kad pinigu gaila. Aš nežinau , bet manau ,kad gali. Manau egoizmas yra nuodėmė. Aš kaip mišiose paaukoju negalvoju , kad gal geriau vaikui daugiau ledų nupirksiu. Ne viskas gyvenime materija . Jai paaukoji kažką manau vistiek tau sugrįšta.O viskas tik sau tik sau. Pinigai turi tarnauti žmogui o ne žmogus pinigams. Ar ne taip. Dėl dešimtinės mokėjimo žinau ,kad yra Šv.rašte. Jai žmonės pasitiki Dievu ir moka ją . Nematau problemos . Kam svetimus pinigus skaičiuoti. QUOTE(Angelosparnas @ 2009 12 02, 23:13) Aš nežinau , bet manau ,kad gali. Manau egoizmas yra nuodėmė. Aš kaip mišiose paaukoju negalvoju , kad gal geriau vaikui daugiau ledų nupirksiu. Ne viskas gyvenime materija . Jai paaukoji kažką manau vistiek tau sugrįšta.O viskas tik sau tik sau. Pinigai turi tarnauti žmogui o ne žmogus pinigams. Ar ne taip. Dėl dešimtinės mokėjimo žinau ,kad yra Šv.rašte. Jai žmonės pasitiki Dievu ir moka ją . Nematau problemos . Kam svetimus pinigus skaičiuoti. Sitie papilstymai yra apgailetini- sulpakat dvasinguma su pinigais. Pinigai baznyciai ir dvasingumas yra nesusije. Esme- zmogus Tikejimo zodyje neturi LAISVES pasirinkti, kur deti savo uzdirbtus pinigus- ar aukoti baznyciai, ar vargsams, ar savo vaikams skirti, ar i bala mesti. Tikejimo zodis LIEPIA moketi jai pinigus, o jei nemokesi- ismes lauk. Tikroji baznycia zmogui suteikia laisve daryti savarankiskus sprendimus. Tu gali per amzius nemoketi jai nei cento, bet ji Taves neatstums. Gali klysti, ieskoti, abejoti, protestuoti, bet kai tik noresi grizti- priims be jokiu kaltinimu. O Tikejimo zodis- tik su cekiukais. Arba viltim ta cekiuka is taves ispest. Jei tokios vilties neber (o vat nenori zmogus pinigu jimes atiduoti, vat nori kailinius nusipirkti- gal sau, gal kokiam ubagui- koks jusu reikalas)- tai eik lauk, niekam ten esi neidomus. Todel nepasakokit man apie sitos sektos dvasinguma- anekdotas uz 10 proc. ten, o ne dvasingumas. Tikejimo zodis- tai sekta, kurios esminis pozymis- ji zmones pririsa, sukausto. Per pinigus, per ju elgesi, baimes. Todel mano vaiku tokioj istaigelej niekada nebus. Aciu, gaminkites patys tuos robotukus, isciulptus finansiskai ir dvasiskai. As savo vaikams tokios lemties nelinkiu. |