Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paraudęs smakriukas nuo seilių
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata
Almera
Sveikos mamytes,

Mano dukrytei 5 men., labai teka seiles. Risau seilinukus bet jie is kart budavo slapi ir odele trindavosi i slapius ir siurkstokus seilinukus. Daznai keisdavau, bet vis tiek smakriukas ir zanduku apacia labai paraudo, siek tiek serpetoja. Dabar seilinuku nerisu, tiesiog nenuleidziu akiu ir is kart stengiuosi svelnia vienkartine nosine nuvalyti seilytes. Tepu Seba Med Healing Cream, Expecial'iu. Bet nelabai padeda... Ar jusu leliukam taip pat buna? Ka darot? Kaip gydot?
Aciu labai uz patarimus
Saulele-motinele
Labas, man labai puikiai zinoma sita problema. Mano berniukui jau 15 men.ir 16 dantuku turi, bet seiliojasi tikrai daug. Bandziau vazelinu tepti, bet irgi nelabai ka padeda. Buna sumazeja paraudimai, tai vel atsiranda. Buvau pradejusi manyti, gal kokia alergine reakcija prasidejo. Taipogi noreciau, kokiu nors vieksmingu patarimu.
old
Mums 5 mėn. Irgi turime šitą rūpestėlį verysad.gif ,Stengiuosi dažniau plauti vandenuku, tepu Bepanten (žydros spalvos) tepaliuku pastebejau,kad padeda thumbup.gif
saule111
aha, man irgi neramu verysad.gif tepu sudocreme tai lyg padeda, nebe taip raugona, bet vis tiek nėra l. gerai. mano leliui net ant krūtinės paraudę verysad.gif
Almera
As irgi pabandziau Bepanthen'u, lyg ir geriau... O kiek kartu per dienu vienu ar kitu tepaliuku galima tepti? Nes baisu nepadauginti... O siaip kaip priziurite, saugote kad is vis seiles nepapultu ar ne? Badau saugoti, bet kad nelabai imanoma... Kazin ka gydytojai pataria tokiais atvejais, nes man dar nebuvo progos paklausti.
Žiedė
4u.gif Labas mamutes. Mano mazajam taip pat smakriukas raudonas ir odele serpetoja. musu daktare patare naudot kremuka su cinku. Mat veidukui nepatinka dregme, todel ir serpetoja. Bet dar jokio pagerejimo nepamaciau schmoll.gif gal tik raudonumas nueina. SI klausima uzdaviau supermamos gydytojai, bet dar laukiu atsakymo g.gif gal ka patars? g.gif
Almera
QUOTE(jurgutiene @ 2005 10 31, 10:41)
4u.gif Labas mamutes. Mano mazajam taip pat smakriukas raudonas ir odele serpetoja. musu daktare patare naudot kremuka su cinku. Mat veidukui nepatinka dregme, todel ir serpetoja. Bet dar jokio pagerejimo nepamaciau schmoll.gif gal tik raudonumas nueina. SI klausima uzdaviau supermamos gydytojai, bet dar laukiu atsakymo g.gif  gal ka patars?  g.gif
*

Butinai parasyk visom ka ji tau patars...aciu
Dyna
QUOTE(Egle100 @ 2005 10 29, 19:10)
smakriukas ir zanduku apacia labai paraudo, siek tiek serpetoja.  Tepu Seba Med Healing Cream, Expecial'iu. Bet nelabai padeda... Ar jusu leliukam taip pat buna? Ka darot? Kaip gydot?
Aciu labai uz patarimus
*

QUOTE(jurgutiene @ 2005 10 31, 09:41)
4u.gif Labas mamutes. Mano mazajam taip pat smakriukas raudonas ir odele serpetoja. musu daktare patare naudot kremuka su cinku. Mat veidukui nepatinka dregme, todel ir serpetoja. Bet dar jokio pagerejimo nepamaciau schmoll.gif gal tik raudonumas nueina. SI klausima uzdaviau supermamos gydytojai, bet dar laukiu atsakymo g.gif  gal ka patars?  g.gif
*

Nu mano abiems vaikams taip būdavo. Tepdavau Bepantenu, Exepialiu, bet nepadėdavo. Pasirodo jiems raudonuodavo dėl alergijos, o aš vis maniau, kad nuo seilių. doh.gif g.gif Dermatologė pagamino spec. tepaliuko su cinku ir labai mažu kiekiu hormoninių vaistukų. Patepadavai aš juo 2 dienas ir praeidavo, kai vėl užrausdo,vėl patepdavau. Dabar atradau liuks kremą - Vitella su ichtiolu. thumbup.gif
swko
Sveikos!Mano maziui irgi tokia pat problema.Ir mums labai padėjo Bepanthen(žalias)tepu 2kartus per diena.

O šiaip gal geriau pasitarti su gydytoju. smile.gif
lovely
Sveikutes! Mano mazajam taip pat bega seiles upeliais. Ko tik neteko isbandyti, seilinukai manau tinka, tik kai valgome nuo seilyciu jie neapsaugo. Per diena ne vienus rubelius pakeiciu, kad krutines nebertu, nuo seilyciu. O, kremukai padeda tik tuomet kai odele buna sausa, geriausia tepti pries naktini miega, nusausinus odele, tuomet paraudimas atsiranda, tik kitos dienos puseje. mirksiukas.gif
*Jura*
Sveikutės , mums buvo labai stipriai žandukus išbėrę, tai naudojam tepaliuką "cutivate" (rekomendavo gydytoja) - visai nieko 4u.gif ir dabar, kai nuo seilių parausta padeda mirksiukas.gif
Dyna
QUOTE(Jura 22 @ 2005 11 01, 22:10)
Sveikutės , mums buvo labai stipriai žandukus išbėrę, tai naudojam tepaliuką "cutivate" (rekomendavo gydytoja)  - visai nieko  4u.gif ir dabar, kai nuo seilių parausta padeda  mirksiukas.gif
*

Šiaip šis tepaliukas yra hormoninis ir pakankamai stiprus. Pvz man dermatologė patarė netepti vaiko veidelio grynais hormoniniais tepalais. Kūdikiams pagaminami spec. tepaliukai su nedideliu hormoninių tepalų kiekiu.
zigasore
musu pediatre irgi nerekomendavo cutivate veidelio tepti, bet jis tikrai efektyvus, praktiskai 2 patepimu uztenka, kad paraudimas pranyktu visiskai
Žiedė
4u.gif Tai va merginos, musu daktaryte israse EXCIPIAL su migdolu aliejum. Na paziuresim kaip veiks g.gif
Žiedė
Dar noriu pridurt, kad manajam taip pat alerginis dermatitas, todel serpetoja ir raudonuoja veidukas. o sis tepalas su cinku ir migdolu aliejimi thumbup.gif
Alexarina
QUOTE(lovely @ 2005 11 01, 14:22)
Sveikutes! Mano mazajam taip pat bega seiles upeliais. Ko tik neteko isbandyti, seilinukai manau tinka, tik kai valgome nuo seilyciu jie neapsaugo. Per diena ne vienus rubelius pakeiciu, kad krutines nebertu, nuo seilyciu. O, kremukai padeda tik tuomet kai odele buna sausa, geriausia tepti pries naktini miega, nusausinus odele, tuomet paraudimas atsiranda, tik kitos dienos puseje.  mirksiukas.gif
*

Aš irgi jau net nebespėju rubelių skalbt doh.gif , tepu Bepanten tepaliuku prieš naktinį miegą irgi, tai ryte paraudimo nebūna schmoll.gif
jurcik
O kiek kartu reikia tepti tepaliuku Excipial tepaliuku? Nes mes irgi turime ta pacia beda... zandukai prie lupyciu labai serpetoja ir labai paraudonave.

Žiedė
Tepu ryta, kai atsibunda, dienos metu kai eina miegucio ir vakare pries miegeli.
Almera
Na mes veiduka beveik issigydem su Bepanthen'u ir Excipialiu, tai net nzn kuris geriau, gal abieju poveikis panasus. Bet as padariau isvada, kad cia kaltos buvo ne tiek seiles, kiek prasidejes sildymo sezonas. Nes seilytes bego jau keli menesiai, bet niekas neraudonavo ir neserpetojo, o kai pradejom sildyti... taip ir prasidejo. Seilytes drekina, o sausas oras daro savo... Ir visas kunelis pradejo darytis sausas, ko anksciau niekada nebuvo. Tai tepam ir tepam visokiais aliejais ir tepalais.
Alexarina
QUOTE(Egle100 @ 2005 10 30, 22:01)
As irgi pabandziau Bepanthen'u, lyg ir geriau... O kiek kartu per dienu vienu ar kitu tepaliuku galima tepti? Nes baisu nepadauginti... O siaip kaip priziurite, saugote kad is vis seiles nepapultu ar ne? Badau saugoti, bet kad nelabai imanoma... Kazin ka gydytojai pataria tokiais atvejais, nes man dar nebuvo progos paklausti.
*

Dar gimdymo namuose, gydytoja man pasakė, kad spienelius tepciau Bepanten repaliuku, kadnetrukynėtų .Man iškart kilo klausimas g.gif , o tai kaip maitinti mažylę ? Ar kiekvieną kartą reik apiplauti krutinę po tepaliuko? Gydytoja pasakė, kad nebūtinai schmoll.gif Tai manau, kad nieko baisaus jei pateks tepaliuko į burnytę. g.gif
traliabum
QUOTE(Jura 22 @ 2005 11 01, 23:10)
Sveikutės , mums buvo labai stipriai žandukus išbėrę, tai naudojam tepaliuką "cutivate" (rekomendavo gydytoja)  - visai nieko  4u.gif ir dabar, kai nuo seilių parausta padeda  mirksiukas.gif
*

jei jau naudosit cutivte ( ko nesiulyciau) tai bent su excipialiu lipolosjonu atskieskit, t.y. abudu ant pirsto po lasiuka sumaisyti, ne toks stiprus tepalas gaunasi, o seip odele paraudusia netingeti 100 kart per diena tept tept ir tept, ir is kart nelaukt kol smarkiai paraudonuos, nes vyresneliui ilgai labai teko gydyt kol praejo doh.gif , o maziukui, kai zinau jau ka daryt, uzteko kelias dienas dazniau patept ir praejo mirksiukas.gif
ežiukai
Aš irgi tepu bephanten tepalu ryte ir vakare.Po nakties miego būna geriau,bet tik pradeda seilėtis ir vėl tas pats.Manau,kad kol leliukai stipriai seilėjasi tai tepaliukai ne ką tepadės.Reikia susitaikyti su paraudusiu smakriuku
Žiedė
4u.gif O mums jau praejo raudonumas ir serpetojimas. tik vakarais dar truputuka parausta ir viskas. o visa diena veidukas svarus ir baltas.. biggrin.gif
Alexarina
Mums irgi sumažėjo raudonumas clap.gif
titomama
Mes tepam kremu ESSEX kur baltoj tutelėj nes jis riebesnis, jis be jokių priedų, be kvapų, naturalus, tai neerzina odytės. Kartais nakčiai patepu ir vazelinu.
emanacija
Mums visada tokiu atveju padėdavo tepalai su cinku. Tik reikia rinktis tirštą, su dideliu kiekiu cinko - turėtų sunkiai nusiplauti nuo rankų net su muilu, veltis balta masė ant pirštų. Šiuo metu perkame Johnson's & Johnson's tepalą nuo iššutimų apvalioje metalinėje dėžutėje (tas kur tūtelėje netinka, per skystas, mažai cinko). Kainuoja apie aštuonis litus. Taip pat padeda slogos nugraužtai nosytei, ir, aišku, nušutusiam užpakaliukui.
Anitka
mes nauf-dojam seba med extra soft,daug kantrybes ir dazno tepimo biggrin.gif
egzigo
as tai tik ramunelem vis nuvalau arba bent jau virintu vandenuku nuplaunu.Kuo dazniau tuo geriau
loret30
biggrin.gif dažnai valau seilytes...o jų tikrai"kibirais"teka...dar nebuvo paraudęs,bet manau,kad tepčiau Sudoscrem tepaliuku,nes jis saugo nuo drėgmės ir paraudimų.
vaivos juosta
Tiksiai nepamenu pavadinimo, reikės paieškot, tūtelė dar kažkur turėtų būti. Bet gelbėjo labai.
Daivulyte
Pas mus ta pati bedele tik deja jau visus dantukus turim . Jau beveik 2 metukai,dantuku turim 20 ,o seilejames vistiek doh.gif
*milka*
Mano mazosios siaubingai raudoni zandukai ir smakriukas .Manau ,kad nuo seliu ,nes pastoviai slapi .Noreciau patarimo .Kaip priziurit ? Kokias priemones naudojat ?
*milka*
Na matyt nelabai ka cia tokios bedos kamuoja .Na o mes jau baigiam susitvarkyt odele su sviestmedziu.
dre
QUOTE(Daivulyte @ 2008 02 10, 22:15)
Pas mus ta pati bedele tik deja jau visus dantukus turim  . Jau beveik 2 metukai,dantuku turim 20 ,o seilejames vistiek  doh.gif
*

Sveika,patariu su gydytoju pasikonsultuoti del to. doh.gif Mano berniukui 3.4metukai ir bega seiles.Pasirodo silpni burnos raumenukai,dar burnyte prasiziojusi,tai ir odontologo dabar mums konsultacija reikalinga,nes sakandis netaisyklingas del prasiziojusios burnytes.Beje mums buvo prisegtas liezuvelis,nors kirpo 9 menesiu,bet jis liko nejudrus.Reikes logopedui daug dirbti.Beje mes del burnytes ir dar nekalbame. doh.gif Sako gydytojai turejo anksciau ta problema pastebeti, doh.gif nors gydytojai sakiau del seiletekio,tai ir 2 metuku sake,kad dantukai dygsta ir normalu.Ka tik gryzom is Vilniaus raidos centro su ta diagnoze,kad per silpna burnytes sritis.
Na zinoma jusu atveju gali buti ir kitaip mirksiukas.gif !
kristule666
sviestmedzio sviestas padeda smile.gif
zara**
Pas mus ir jau ilga laika raudoni zandukai,kakliukas ir smakriukas paberti smulkiais raudonais spuogeliais g.gif nzn ar cia galetu buti nuo seiliu,ar kokia elergija g.gif rodziau daktarei,liepe tepti bepantenu,jei nepades tai israsys kazkoki tepaliuka antibiotini unsure.gif
Ievike
Sveikos mamos,

Mes kankinomės su mažuoju dėl raudonos barzdos ir žandukų dantų dygimo metu, tai gydytojos siūlomais brangiais tepalais tepantis tik dar labiau raudo, nieko negelbėjo, o ir piniginė tuštėjo, bet vaistininkė pasiūlė sudocream, ir tikrai pagelbėjo mums nerealiai. tai dabar kur tik parausta ten tepam ax.gif liuks thumbup.gif rekomenduojam thumbup.gif
Varinija
Sudokremas gerai,dar Kamistad gel padeda mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.