Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tortai-4
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Olesta
grietinėlės irgi dvigubink, cukraus gerokai mažink 4u.gif
meduolytee
Niam niam Daividijos Gradusinis torciuks ( reikes prasikept , kai nuotaikos nebus. paragausiu- pralinksmesiu lotuliukas.gif )

Zebros torciukas- apetytiskai atrodo wub.gif
*AMRI*
Mergaites,norejau paklausti.Ar galima uzsaldyti iskeptus napoleono paplocius,ar nepakinta ju skonis ?
Tangiuke
Labas vakaras, merginos
Kepiau ir as si savaitgali ,,Juodaji miska" ir nepasakyciau, kad jis man jau labai patiko, tikejaus kazko daugiau is jo verysad.gif . bet busiu isbandziusi. Boruzele sulipdziau su Olestos fotosesijos pagalba thumbup.gif
zuliaska
man ir asmeniškai juodas miškas nepatiko. aš labai mėgstu vyšnias, tad įsivaizdavau kad bus nuostabus tortas, bet nelabai ir patiko smile.gif man su karameliniu-aduoniniu pertepimu labiau patiko
ReNcYtEa
O mūsų šeimynai tas Juodasi miškas superinis tortas ,tik aš cukraus gal per pusę dėjau. Na jis toks prabangus smile.gif Ir ką vaišinau-visi gyrė ax.gif
Olesta
cukraus tededu tris šaukštu ir dar citrinos rūgštelės ant šaukštelio galiuko.... bet man po asseni šokoladinio jis nusigrūdo į sąrašo galą mėgstamų tortų vien dėl biskvito.... kepiau šiandien vaikui juodą mišką, bet dėjau Asseni biskvitus blush2.gif
zuliaska
kokie čia asseni biskvitai??
zebra
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 25, 11:00)
kokie čia asseni biskvitai??
*

248 žinutėje yra karamelinai,šokoladiniai biskvitai mirksiukas.gif
daividija
kas dej juodo misko,tai jis man irgi neypatingas dry.gif Sau kepiau tik viena karta ir turbut paskutini.
eglejk
Atnesu savo sarlotes receptuka smile.gif
biskvitas toks, kaip Cipciuko pasigerusios sarlotes:

4 kiausiniai
120 gr cukraus
1 a.s. vaniles
75 gr miltu
50 gr krakmolo
2 a.s. kepimo milteliu

kremas biskvitui sutepti:

pakelis sviesto
puse indelio kondensuoto pieno
2a.s. tirpios kavutes

kremas i torto vidu:
200g. varskes (as naudojau 0.5% riebumo)
200g. grietines
cukraus, pagal skoni
saldytu braskiu

Eiga:

Kremas biskvitui pertepti:

sviesta isplakti iki baltumo, tada supilti kondensuota piena ir tirpia kavute ir viska isplakti. Kremas jau paruostas smile.gif

kremas i torto vidu:

varske ispalkti iki purumo, tada sudeti grietine ir cukru ir vel isplakti. I isplakta mase sudeti saldytas atsilusias braske ir viska ismaisyti saukstu. Viskas smile.gif

biskvitas:

kiausinius su cukrum, vaniliniu cukrum ir 4 saukstais silto vandens isplakiau iki gausiu putu, tada supyliau miltus sumaisytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir vel viska isplakiau. Kepimo inda isklojau kepimo popieriumi (indo (blekos) matmenys pas mane 40*40cm), supyliau mase ir ja islyginau, kepiau ikaitintoje 200 laipsniu orkaiteje apie 8min.

Iskepusi biskvita isemus nuemiau kepimo popieriu ir istepiau kremu ir suvyniojau standu vyniotini, dr isukau i kepimo popieriu ir padejau nakciai i saldytuva.
Sustingusi vyniotini supjausciau apie 1cm griezineliais ir isdeliojau jais indo sieneles, kiek imanoma suglaudziant labiau viena prie kito (inda isklojau maistine plevele). I vidu supyliau varskes krema su braskemis ir ant virsaus dar sudjau likusius vyniotinio griezinelius. Palikau nakciai saldytuve. Tada isemiau is indo ir ant padeklo.
Skanaus smile.gif

Cia visas tortukas
user posted image

o cia pjuvis:
user posted image

man tai nerealiai skanus, tiek vyniotinis tiek pats kremas, tiek visas tortas kartu thumbup.gif
zuliaska
o kaip biskvitas šarlotes pagal cipliuką daromas
Papildyta:
ir dar klausimas, kaži ar tiktų vietoj šaldytų dėti konservuotas braškes??
Papildyta:
dėl biskvito sorry smile.gif žiopla nematau kas parašyta smile.gif
sniega59
[quote=zuliaska,2010 01 25, 14:35]
Papildyta:
Papildyta:
*

[/q
sniega59
Mergaites,gal galit pasakyt kur rasti kirbes meducio recepta,busiu labai dekinga.
Olesta
QUOTE(sniega59 @ 2010 01 25, 14:10)
Mergaites,gal galit pasakyt kur rasti kirbes meducio recepta,busiu labai dekinga.
*

medaus torto temoje 4u.gif
eglejk
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 25, 14:35)
Papildyta:
Papildyta:
*

as manau, kad tiktu ir konservuotos braskes, tik bus saldziau smile.gif as saldytas dejau, todel, kad jos tokios rugsteles duoda atsile smile.gif
apskritai manau, kokias tik sirdis uogas ar vaisius galima deti i vidu smile.gif
Pagal Cipciuko recepta reikejo deti i vidu grietinele su slyvom ismirkytom slyvu likeri, bet man toks vidus netiko, tai susigalvojau savo smile.gif biski is vieno torto, biski is kito, ir kas gavosi matote pacios ax.gif tik va, skonio, as perteikti negaliu biggrin.gif bet, kad nerealus tai cia faktas, man laaaaabai patinko, liko kampukas tiktais, tai laikau draugei rydienai paragauti, tik kazi ar islaikysiu blush2.gif lotuliukas.gif
sniega59
Dekui Olesta.
zuliaska
nes mačiau maxėj atpigintas konservuotas braškes, bet nusipirksiu šaldytas smile.gif ir pabandysiu smile.gif o gal su vyšniom, nes ju daug turiu prisipirkus smile.gif manau tiktų ir jos smile.gif reiks bandyt biggrin.gif tik nžn kada smile.gif
Evelincik
RiMami noriu paklaust del torto "pauksciu pienas" Noriu daryt formoj 30cm,bet galvoju iskept gal 3 biskvitus,kad kremas butu ne tik per viduriuka,bet per du sluoksnius.is keliu kiausiniu kept man ta biskvita,paskaiciau recepta ir visai susimaisiau?ir kremo tokiu atveju kiek ruost 1,5 ar 2 normos?
RiMami
QUOTE(Evelincik @ 2010 01 25, 19:53)
RiMami noriu paklaust del torto "pauksciu pienas" Noriu daryt formoj 30cm,bet galvoju iskept gal 3 biskvitus,kad kremas butu ne tik per viduriuka,bet per du sluoksnius.is keliu kiausiniu kept man ta biskvita,paskaiciau recepta ir visai susimaisiau?ir kremo tokiu atveju kiek ruost 1,5 ar 2 normos?
*

Oho sugalvojai galingą paukščių pieną daryt bigsmile.gif žinok pasakysiu atvirai, kad didesnio nei 26 cm biskvito nesu kepus blush2.gif aš asmeniškai kepčiau iš 10-ies kiaušinių (gali mėgint kept iš 9-ių jei atrodo, kad daugoka ax.gif ).
Dėl kremo - tai aišku gali ir dviem sluoksniais jį dėt, čia jau kaip tau patinka, atitinkamai jo reiks mažiau dėl atsiradusio papildomo biskvito - nu šiaip tai tikrai daug kremo gaunasi ir iš 2-jų normų (gal netgi ir šio kiekio užtektų biskvitams pertepti, bet kadangi tavo forma tokia didelė tai daryčiau iš 3-jų porcijų. Formą paaukštink su kepimo popieriumi būtinai ax.gif Sėkmės 4u.gif
ŽaismingaStiklas
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo .... wub.gif pasitaikius progai reiks mėgint daryt bigsmile.gif

Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja bigsmile.gif

Lapams reikės:
250g margarino EVE
500g miltų (aš naudojau extra)
100ml grietinės
100ml majonezo

Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.

Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"

Plikytas kremas:

200g sviesto
maždaug viena stiklinė miltų
maždaug vienas puodukas pieno
cukraus (pagal skonį)
citrinos žievelės (pagal norą)
citrinos rūgštelės (pagal poreikius)

Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.

Tikiuosi bus skanu mirksiukas.gif

Štairezultate turėtų gautis bigsmile.gif

user posted image
daividija
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 26, 09:13)
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo ....  wub.gif  pasitaikius progai reiks mėgint daryt  bigsmile.gif

Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja  bigsmile.gif

user posted image,duoks gabala.napoleonas mano megiamiausias,o tesla trapi del to,kad su majonezu,labai idomiai skamba g.gif
RiMami
Jetus, Stikle, net seilės nutyso kaiiiiiiiip noriu user posted image nerealiai skaniai atrodo wub.gif tešla labai įdomi bigsmile.gif copy-paste copy-paste copy-paste ačiū už receptą 4u.gif
apsižiūrėjau dar - o kiek ten pas tave lakštų gavosi, ar plonai kočiojai blush2.gif
ŽaismingaStiklas
QUOTE(daividija @ 2010 01 26, 14:06)
user posted image,duoks gabala.napoleonas mano megiamiausias,o tesla trapi del to,kad su majonezu,labai idomiai skamba g.gif
*

Prašom,pjaukis mirksiukas.gif gavosi tikrai labai skanus, neriebus ir gaivus.Galima dėt ir kondensuotą nesaldintą, bet man nepatiko su juo schmoll.gif Ir aš taip pagalvojau,kad trapumas nuo majonezo prikauso smile.gif))

Rimami, prašom mirksiukas.gif na tikrai nestori lakštai gavosi, pertepiau keturis lakštus, na jų buvo išviso šeši, bet kremo mažokai gavosi, tai du ant trupinių suėjo thumbup.gif o dydis lakštų buvo 20cm*30cm na per puse skardos, kuri būna kartu su orkaite, tai į tą vieną skardą sugrūdau du lakštus biggrin.gif
Olesta
Nu Dievaži, Tu kaip koks Oliveris lietuviškoje versijoje g.gif thumbup.gif jėginis vaikinas thumbup.gif
ŽaismingaStiklas
QUOTE(Olesta @ 2010 01 26, 15:16)
Nu Dievaži, Tu kaip koks Oliveris lietuviškoje versijoje  g.gif  thumbup.gif  jėginis vaikinas  thumbup.gif
*

blush2.gif nu kur jau...
*AMRI*
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 26, 11:13)
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo ....  wub.gif  pasitaikius progai reiks mėgint daryt  bigsmile.gif

Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja  bigsmile.gif

Lapams reikės:
250g margarino EVE
100ml grietinės
100ml majonezo

user posted image
*

O kokioje temperaturoje ir kiek laiko reikia kepti siuos lakstelius?Ir cukraus i tesla ar nereikia?
ŽaismingaStiklas
QUOTE(*AMRI* @ 2010 01 26, 16:09)
O kokioje temperaturoje ir kiek laiko reikia kepti siuos lakstelius?Ir cukraus i tesla ar nereikia?
*

Aš dėjau i įkaitinta orkaitę 200laipsnių , o kiek laiko kepė, tai negaliu tiksliai pasakyt, kepė kol parudo bigsmile.gif buvo vienas lakštukas labai nelygiai iškočiotas, tai jis vietomis ir labai parudo lotuliukas.gif bet suėjo ir jis į "Napoleoną" mirksiukas.gif o jeigu nesinorės labai parudusio dėti į pyragą, sutrynkit ir pabarstykit, bus gražesnė spalvinė gama thumbup.gif
O cukraus nedėjau, bet jei manot,kad bus skaniau su cukrumi,galit ir įdėti drinks_cheers.gif
rimoska1
oi nepykit ,bet kepimuose as naujoke,bet tas Napaleonas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
tik nesupratau su pertepimu blush2.gif blush2.gif blush2.gif kur tuos miltus deti ,? g.gif tai ka juos ten sausus?NEPYKIT.kas ten per pertepimas su miltais.
BamBonKė
sveikos.
zinau, kad kalbeta daug, ir skaiciau daug, bet va kai reikia staigiai, ir pamirsau blush2.gif kaip turi buti apdengtas tortas, kad galeciau deti saldainiu mase? g.gif sviestiniu kremu, taip? smile.gif
ŽaismingaStiklas
QUOTE(rimoska1 @ 2010 01 26, 17:21)
oi nepykit ,bet kepimuose as naujoke,bet tas Napaleonas thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
tik nesupratau su pertepimu  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif kur tuos miltus deti ,? g.gif tai ka juos ten sausus?NEPYKIT.kas ten per pertepimas su miltais.
*

Tai čia aš gal neaiškiai parašiau mirksiukas.gif miltai dedami į išlydytą sviestą, o viskas yra daroma ant silpnos uznies ir visą laiką maišoma,kad neprisviltų mirksiukas.gif
rimoska1
oi dabar tikrai kai rasiu laisva minute tai pagaminsiu .jau mano seimyna si pyraga megsta ax.gif aciu uz paaiskinima, 4u.gif
BamBonKė
merginos, niu atsakykit ax.gif taip reikia!!! kuom aptepto, islyginti torta pries uzdengiant saldainiu mase? ir dar del torto Otelas. ta krema pavirinti su sviestu? g.gif
miskouoga
QUOTE(BamBonKė @ 2010 01 26, 15:51)
merginos, niu atsakykit ax.gif taip reikia!!! kuom aptepto, islyginti torta pries uzdengiant saldainiu mase? ir dar del torto Otelas. ta krema pavirinti su sviestu? g.gif
*

Pries dengiant mase torta reikia aptepti sviestiniu kremu, tada lygiai mase uzsidengs 4u.gif
ooo
QUOTE(BamBonKė @ 2010 01 26, 16:51)
*

del apdengimo jau atsake
o kremo nereik virint
reik isvirt skardinej kondensuota piena
vienodos kambario temperaturos kondensuota virta piena sumaisyt su gerai issuktu tokios pacios temperaturos sviestu.
mamadonata
Zaismingas stikle, kaip manai, ar iskociojus blyna sitam tortui galima butu laksta ispjauti norima forma ir pagaminti torta pvz. skaiciu "nulis".

Kokie dar tortuku receptai tiktu pagaminti skaicius 50? Isskyrus meduti... O kaip del biskvitiniu? Gal isikepti per visa skarda ir paskui pagal sablona ispjauti?
Dzanetukas
Bet jau Stiklas pavare su savo Napoleonu blink.gif vos is kedes neisgriuvau swoon.gif Taip atorodo SUPER thumbup.gif Butinai siomis dienomis kepsiu - nes seimyna jau nerimauja, nori kazko skanaus lotuliukas.gif
ŽaismingaStiklas
QUOTE(mamadonata @ 2010 01 26, 18:09)
Zaismingas stikle, kaip manai, ar iskociojus blyna sitam tortui galima butu laksta ispjauti norima forma ir pagaminti torta pvz. skaiciu "nulis".

Kokie dar tortuku receptai tiktu pagaminti skaicius 50? Isskyrus meduti... O kaip del biskvitiniu? Gal isikepti per visa skarda ir paskui pagal sablona ispjauti?
*

Manau,kad galima, tik šitų lakštų labai nelygus paviršius išsikepa, susiburbuluoja labai.
Na kiek čia skaičiau,tai pagrindė daro iš medučio lakštų tokius tortus. O dėl biskvitinių tai neįsivaizduoju, reiktų,kad jau dariusios pakonsultuotu mirksiukas.gif
ooo
QUOTE(mamadonata @ 2010 01 26, 17:09)
*

jei reik nedideliu skaiciuku arba turi labai didele keptuve, tai dar Otelas gal tiktu ax.gif ten keptuvej tokie ploni biskvitukai alia blynai kepasi - ir skanus dar be to mirksiukas.gif sitos temos pirmam psl yra Otelo receptas ax.gif
maniskiams labai patiko ax.gif kai pasakaiu, kad daugiau nebekepsiu, nes atsibodo zaist su tais blynais, tai sake, baik tu juokus lotuliukas.gif
Liusii
Napoleonas atrodo laaaaaaaaaabai skaniai thumbup.gif noreciau jo pjuvi pamatyt ax.gif kiek zinau kartais napoleona tepa ir su uogiene o sitam receptui tiktu? g.gif
ŽaismingaStiklas
rimoska1, Džanetukas- sėkmės kepant mirksiukas.gif

Liusii, čia iš priekio ir yra didelis pjūvis, tik gal iš toli nelabai matosi g.gif
Manau,kad tiktų.Būtų galima mėgint sluoksniuot,sluoksnį plikyto kremo,sluoksnį uogienės,sluoksnį kremo,sluoksnį uogienės lotuliukas.gif tik manaujau būtų ne "Napoleonas" o seklyčia thumbup.gif
Man asmeniškai šitie lakštai išvis labai patiko, nereikia daug produktų,greitai gaminasi, nerealiai trapūs.Reiks pamėgint dar su kokia grietinėlė pertept, ar sviestiniu kremu.... g.gif Jaučiu greit vėl eisiu daryt lotuliukas.gif tik kur aš jį dėsiu.... g.gif
RiMami
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 26, 16:22)
šitų lakštų labai nelygus paviršius išsikepa, susiburbuluoja labai.
*

o tu lakštų prieš kepant nesubadai šakute mastau.gif tada nesiburbuliuoja taip mirksiukas.gif bet gal dar ir nuo recepto priklauso ar reikia subadyt ar ne rolleyes.gif

ŽaismingaStiklas
QUOTE(RiMami @ 2010 01 26, 18:46)
o tu lakštų prieš kepant nesubadai šakute mastau.gif tada nesiburbuliuoja taip mirksiukas.gif bet gal dar ir nuo recepto priklauso ar reikia subadyt ar ne rolleyes.gif
*

o dėl šito tai visai nepagalvojau, dėkui už patarimą mirksiukas.gif reiks mėgint thumbup.gif
*Jonė*
QUOTE(eglejk @ 2010 01 25, 12:34)
Atnesu savo sarlotes receptuka smile.gif
biskvitas toks, kaip Cipciuko pasigerusios sarlotes:

4 kiausiniai
120 gr cukraus
1 a.s. vaniles
75 gr miltu
50 gr krakmolo
2 a.s. kepimo milteliu

kremas biskvitui sutepti:

pakelis sviesto
puse indelio kondensuoto pieno
2a.s. tirpios kavutes

kremas i torto vidu:
200g. varskes (as naudojau 0.5% riebumo)
200g. grietines
cukraus, pagal skoni
saldytu braskiu

Eiga:

Kremas biskvitui pertepti:

sviesta isplakti iki baltumo, tada supilti kondensuota piena ir tirpia kavute ir viska isplakti. Kremas jau paruostas smile.gif

kremas i torto vidu:

varske ispalkti iki purumo, tada sudeti grietine ir cukru ir vel isplakti. I isplakta mase sudeti saldytas atsilusias braske ir viska ismaisyti saukstu. Viskas smile.gif

biskvitas:

kiausinius su cukrum, vaniliniu cukrum ir 4 saukstais silto vandens isplakiau iki gausiu putu, tada supyliau miltus sumaisytus su krakmolu ir kepimo milteliais ir vel viska isplakiau. Kepimo inda  isklojau kepimo popieriumi (indo (blekos) matmenys pas mane 40*40cm), supyliau mase ir ja islyginau, kepiau ikaitintoje 200 laipsniu orkaiteje apie 8min.

Iskepusi biskvita isemus nuemiau kepimo popieriu ir istepiau kremu ir suvyniojau standu vyniotini, dr isukau i kepimo popieriu ir padejau nakciai i saldytuva.
Sustingusi vyniotini supjausciau apie 1cm griezineliais ir isdeliojau jais  indo sieneles, kiek imanoma suglaudziant labiau viena prie kito (inda isklojau maistine plevele). I vidu supyliau varskes krema su braskemis ir ant virsaus dar sudjau likusius vyniotinio griezinelius. Palikau nakciai saldytuve. Tada isemiau is indo ir ant padeklo.
Skanaus smile.gif

Cia visas tortukas
man tai nerealiai skanus, tiek vyniotinis tiek pats kremas, tiek visas tortas kartu  thumbup.gif
*

Ojei,kaip viska surasei graziai,butinai isbandysiu,tikrai tikrai,labai idomiai atrodo,saunuole

[quote=ŽaismingaStiklas,2010 01 26, 11:13]
Jau tas tortas alkoholikas, kaip skaniai atrodo .... wub.gif pasitaikius progai reiks mėgint daryt bigsmile.gif

Db pasorodysiu savo "Napoleoną" kurį pasidaryti tikrai daug nekainuoja bigsmile.gif

Lapams reikės:
250g margarino EVE
100ml grietinės
100ml majonezo

Persijostus miltus suberti į dubenį ir į juos sutarkuoti margariną, kurį vis pamaišyti miltuose,kad nepasidarytų guzai.Susitvarkius su sviestu sudėti grietinę, majonezą ir viską gerai išminkyti.Jeigu trūksta miltų, tai galima ir daugiau įdėti. Ir viską dėti į šaldytuvą mažiausiai valandai, geriausia,kad tešla pastovėtų per naktį įvyniota į plėvelę.

Šiti lakštai faktiškai yra kibinams daryti, bet man labai patiko jų skonis, o tešla gaunasi beprotiškai trapi, tai labai norėjosi kažką su ja pasidaryti, tai gavosi "Napoleonas"

Plikytas kremas:

200g sviesto
cukraus (pagal skonį)
Sviestą išlydyti nedideliame puode.Tada suberti miltus ir viską gerai išmaišyti,kad neliktų guziukų. Į miltų ir sviesto mišinį supilamas pienas,vėl viskas labai gerai išmaišima.Ir tik pačioje pabaigoje suberiamas cukrus, supilamos citrinų sultys ir sudedamos citrinos žievelės.Jeigu kremas gavosi skystas, nepergyvenkit, kai sutepsit pyragą, pastovėjęs jis apstengsta, o jei per tirštas, įpilkit pieno ir viską vėl gerai išmaišyti.

Pagal sita tesla as kepu kibinus liuks thumbup.gif Bet kad napaleonui pritaikyt sita tesla,nepagalvojau,gal bandysiu,nes tai mano favorite tortas
zuliaska
QUOTE(ŽaismingaStiklas @ 2010 01 26, 18:12)
o dėl šito tai visai nepagalvojau, dėkui už patarimą  mirksiukas.gif  reiks mėgint  thumbup.gif
*

aš ir kažkada kepiau napaleono lakštus, ir taip smarkiai viena prie kito subadžiau šakute, tarpai visai nedideli, tai pasakysiu VISIŠKAI NEBUVP BURBULŲ idealūs lakštai gavos
Papildyta:
o aš vieną kart padariau napaleoną pagal aseni man visiškai nepatiko, bet spėju kažką ne taip padariau smile.gif dėl to ir nepatiko, nes visom skanu labai/ taip svajoju kada pamėginti dar kartelį, bet vis kažkaip susilaikau smile.gif
ŽaismingaStiklas
[quote=*Jonė*,2010 01 26, 19:42]
Ojei,kaip viska surasei graziai,butinai isbandysiu,tikrai tikrai,labai idomiai atrodo,saunuole

[quote=ŽaismingaStiklas,2010 01 26, 11:13]

Lapams reikės:
250g margarino EVE
100ml grietinės
100ml majonezo

Plikytas kremas:

200g sviesto
cukraus (pagal skonį)

Pagal sita tesla as kepu kibinus liuks thumbup.gif Bet kad napaleonui pritaikyt sita tesla,nepagalvojau,gal bandysiu,nes tai mano favorite tortas
*

[/quote]

sakau,kad superinė tešla thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 26, 19:50)
aš ir kažkada kepiau napaleono lakštus, ir taip smarkiai viena prie kito subadžiau šakute, tarpai visai nedideli, tai pasakysiu VISIŠKAI NEBUVP BURBULŲ idealūs lakštai gavos
Papildyta:
o aš vieną kart padariau napaleoną pagal aseni man visiškai nepatiko, bet spėju kažką ne taip padariau smile.gif dėl to ir nepatiko, nes visom skanu labai/ taip svajoju kada pamėginti dar kartelį, bet vis kažkaip susilaikau smile.gif
*

Kad nors nepamiršus su šakute pasidarbuot sekantį kartą lotuliukas.gif
daividija
O mano sarlote jau saldytuve,taip sugunde eglejk,kad teko daryt skubiai,irgi su nukrypimais,bet tikiuosi bus skanu essen.gif
Cosette
ačiū, už Napoleono receptą, kepsiu drinks_cheers.gif turiu kelis klausimus:

1. prieš kiek dienų kept, kad būtų skanus?
2. kaip padaryt kremą tokį baltą, kaip parduotuvėse?... plikyto šį kartą nenoriu, o noriu to bigsmile.gif
3. kiek laiko gali stovėt iškepti lakštai? (noriu daryt mažesnį tortuką, nes maža proga, o likusius pasidėt kitai mažai progai)

ačiū 4u.gif
Olesta
aš naikinau namie likučius..... Asseni šokoladinio torto biskvitas, pertepimui RiMami mascarponio torto su bananais kremas šiek tiek kitaip:

190 g mascarpone sūrio (tokį įpakavimą pirkau)
4 šaukštai cukraus
0,5 citrinų sultys
amareto iš akies (nematavau)
420 g grietinėlės
100 g juodo šokolado
šaukštas vanilinio cukraus

grietinėlę išplakti

mascarponės sūrį išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis, tarkuotu šokoladu, amaretu, baigiant plakti, sudėti palaipsniui po šaukštą plaktą grietinėlę.

Sulaistymui vyšnių sirupas su citrinos sultimis (tiksliau tuo kas liko nuo rafaelo sulaistymo).....

žiūrim ką turim blush2.gif

user posted image

mano skoniui - tobula thumbup.gif
ŽaismingaStiklas
QUOTE(EcceHomo @ 2010 01 27, 00:26)
ačiū, už Napoleono receptą, kepsiu  drinks_cheers.gif  turiu kelis klausimus:

1. prieš kiek dienų kept, kad būtų skanus?
2. kaip padaryt kremą tokį baltą, kaip parduotuvėse?... plikyto šį kartą nenoriu, o noriu to  bigsmile.gif
3. kiek laiko gali stovėt iškepti lakštai? (noriu daryt mažesnį tortuką, nes maža proga, o likusius pasidėt kitai mažai progai)

ačiū  4u.gif
*

Prašom mirksiukas.gif
Na aš jį pertepiau vakar vakare, o šnd buvo suvartotas , buvo išties skanus thumbup.gif
Kad aš pirktinio lyg ir nevalgęs... Bandyk eksperementuoti, gal tiktų koks sviestinis kremas???
Ir dėl laikymo nežinau, aš jį dariau pirmą kartą gyvenime ax.gif
Gal užšaldyti gali stovėt ilgai... Bijau kažką ir sakyt,kad paskui neapsimeluočiau... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Olesta @ 2010 01 27, 00:54)
aš naikinau namie likučius..... Asseni šokoladinio torto biskvitas, pertepimui RiMami mascarponio torto su bananais kremas šiek tiek kitaip:

190 g mascarpone sūrio (tokį įpakavimą pirkau)
4 šaukštai cukraus
0,5 citrinų sultys
amareto iš akies (nematavau)
420 g grietinėlės
100 g juodo šokolado
šaukštas vanilinio cukraus

grietinėlę išplakti

mascarponės sūrį išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis, tarkuotu šokoladu, amaretu, baigiant plakti, sudėti palaipsniui po šaukštą plaktą grietinėlę.

Sulaistymui vyšnių sirupas su citrinos sultimis (tiksliau tuo kas liko nuo rafaelo sulaistymo).....

žiūrim ką turim  blush2.gif

user posted image

mano skoniui - tobula  thumbup.gif
*

ATrodo labai gardžiai bigsmile.gif ir lengvai thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.