uzniukas
2010 01 28, 11:30
QUOTE(biriusa @ 2010 01 28, 11:19) nuostabus vaizdelis man skonis irgi patiko, o siandien tik supratau del ko man nesusitingo jis vakar  mano zelatina matyt pasenusi, norejau siandien pataisyti krema idejus dar zelatinos, o kai ja istirpinau supratau, kad jis visai nelipni...  aš dėjau Dr.Oetker želatinos 20 gr tai netgi per daug gal sustingo - toks visiškai tvirtas tortukas gavos, kitą kart gal tuputėli mažiau dėsiu, bus puresnis. Bet skonis tai tikrai - pasakiškas Papildyta:QUOTE(ZVALI @ 2010 01 28, 11:23) Gal galima gauti pauksčių pieno receptuką ,kad nereiktų ieškoti.. PRAŠOM  nuorodos neturiu , turiu tik nusikopinus Biskvitui: 2 kiaušiniai 1/2 st. cukraus 1/2 st. miltų.
Sufle: 5 kiaušiniai 20 g želatinos 75 ml vandens 1 st. cukraus 1 a. š. su kaupu miltų 1/2 st. pieno 150 g sviesto.
1. Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus. 2. Gaminsime suflė. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 3040 min. 3. Trynius ištrinti su puse cukraus šluotele, persijoti į juos miltus ir įmaišyti pieną. Virti vandens vonelėje, kol sutirštės, pilnai ataušinti. 4. Išplakti sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius. 5. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tuo metu želatiną ištirpinti ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti želatiną. Po to baltymus sumaišyti su trynių kremu, išmaišyti greitai, bet atsargiai. 6. Masę supilti ant biskvitinio pagrindo į paruoštą formą ir uždengti antru lakštu. 7. Kai tortas sustings, padengti jį glajumi. Glajui sumaišyti 4 v. š. su kaupu grietinės, 4 a. š. kakavos, 6 v. š. cukraus. Virti, nuolat maišant, kol sutirštės. Šiek tiek atvėsinti ir aplieti tortą.
biriusa
2010 01 28, 11:35
QUOTE(uzniukas @ 2010 01 28, 12:30) aš dėjau Dr.Oetker želatinos 20 gr tai netgi per daug gal sustingo - toks visiškai tvirtas tortukas gavos, kitą kart gal tuputėli mažiau dėsiu, bus puresnis. Bet skonis tai tikrai - pasakiškas Papildyta:PRAŠOM  nuorodos neturiu , turiu tik nusikopinus Biskvitui: 2 kiaušiniai 1/2 st. cukraus 1/2 st. miltų.
Sufle: 5 kiaušiniai 20 g želatinos 75 ml vandens 1 st. cukraus 1 a. š. su kaupu miltų 1/2 st. pieno 150 g sviesto.
1. Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus. 2. Gaminsime suflė. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 3040 min. 3. Trynius ištrinti su puse cukraus šluotele, persijoti į juos miltus ir įmaišyti pieną. Virti vandens vonelėje, kol sutirštės, pilnai ataušinti. 4. Išplakti sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius. 5. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tuo metu želatiną ištirpinti ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti želatiną. Po to baltymus sumaišyti su trynių kremu, išmaišyti greitai, bet atsargiai. 6. Masę supilti ant biskvitinio pagrindo į paruoštą formą ir uždengti antru lakštu. 7. Kai tortas sustings, padengti jį glajumi. Glajui sumaišyti 4 v. š. su kaupu grietinės, 4 a. š. kakavos, 6 v. š. cukraus. Virti, nuolat maišant, kol sutirštės. Šiek tiek atvėsinti ir aplieti tortą.
 O is kremo is vienos normos darei? 20 g, cia visam tortui ar vienai normai? As dariau biskvitus kaip ir siule is 3 kiausiniu o krema tik is 1 normos tai ir gavosi mazdaug per puse kiek jos nuotraukoje
ŽaismingaStiklas
2010 01 28, 11:35
QUOTE(Dzanetukas @ 2010 01 28, 10:44) Na ka...ismucinau vakar Stiklo Napoleona Pasirodo ne man vienai juoda diena vakar buvo  Bet rezultatas, gavosi man jis - tik vat su ta tesla taip prisikankinau - teko dadedant grietines minkyti apie 0.5 val, jei nedaugiau - jauciausi kaip is sporto sales isejusi  .....kazkaip sunkiai jin man paskui kociojosi - gal dar per kieta tesla buvo, taip ir nesupratau - bet po ilgo triuso gavosi man 8 lakstai - 1 nuejo trupinukams, nes rankuose tiesiog suluzo Paskui su tuo plykomu kremu bedu apturejau - miltai (nors ir pasoviai maisant) atsiskyre nuo sviesto, t.y. plykiti miltai plaukiojo istirpintam sviete, ir taip nutiko po to kai ipyliau pienuko  . Bet po geru 15 minuciu plakimo sio "kremo" susiprotejau dar pieno ipilti, tai rezulatas buvo puikus - siandien is ryto jau prapjovem, bet tik kad dar ne iki galo pramirko jis....Bet tikrai labai skanus - o jau sotus  Smagu,kad gavosi ir dar smagiau,kad patiko  skaniai suvartot O kas šį kartą sunkiau gavosi, tai kitą kartą manau tikrai gausis, žinoma jei bus kitas kartas
didelis dekui
uzniukas
2010 01 28, 11:41
QUOTE(biriusa @ 2010 01 28, 11:35) O is kremo is vienos normos darei? 20 g, cia visam tortui ar vienai normai? As dariau biskvitus kaip ir siule is 3 kiausiniu o krema tik is 1 normos tai ir gavosi mazdaug per puse kiek jos nuotraukoje dariau viską po tiek kiek parašyta recepte  biskvitą kepiau 21 cm formoje, gavosi kaip tik perpjauti į dvi plonas dalis. kremo irgi gavosi kaip tik nei daug nei mažai. Iš šių normų gaunas gana nedidelis tortukas, baliui gal ire nelabai, bet keliom ponioms prie kavos kaip tik  (mano atveju buvo ponams  )
biriusa
2010 01 28, 11:43
Pasirodau su savo snikersu  kepiau pries pora savaiciu. Cia tas kur as vietoj rududu idejau nevirta kondensuota piena  per savo nemokejima skaityti  Gavosi visvien labai skanus, tikrai dar kepsiu ji bet aisku bandysiu kita karta deti jau kaip ir priklauso virta kondensuota
daividija
2010 01 28, 12:52
QUOTE(neli @ 2010 01 27, 21:20) Gal galima būtų vyniotinio receptuką, ar čia, ar į až. dėkui. parasysiu cia Vyniotinis su fruktoze4 kiausiniai, 2 v.s. silto vandens, 48g fruktozes, citrinu tarkuotos zieveles, 120g miltu, 1a.s. kepimo milteliu,. Idaras: 200g grietineles, 100g jogurto, 300g bet kokiu uogu(avieciu,braskiu...) 1 pakelis zelatinos. Kiausiniu trynius atskirti nuo baltymu. Trynius isplakti su vandeniu,fruktoze ir citrinos zievele. Atskirai ispkalti baltymus ir imaisyti. Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir atsargiai imaisyti i tesla. Tesla supilti i didele skarda isklota kepimo popieriumi.Kepti 180C apie 10-12min,kol pagels. Iskepta isversti ant kito kepimo popieriaus laksto ir karsta susukti i vyniotini.Palaukti kol atves,tada pertepti pertepimu. (as visada susukta vynuotini apdengiu dregnu virtuviniu ranksluostuku). Kremui: Zelatina uzmerkti su trupuciu vandens,palaukti kol isbrinks,tada istirpinti. Grietinele isplakti,deti jogurta(tik nezinau koki,ar naturalu ar koki vaisini,bet itariu vaisiniai buna su cukrumi??).Uogas sutrinti blenderiu,galima kelias palikti sveikas(bet jei saldytos tai nelabai grazios jos ten buna).Imaisyti i grietineles mase,supilti pravesusia zelatina,Truputi palukti kol kremas apstings,tada aptepti vyniotini,susukti ir palikti,kad sustingtu. Is tokio vyniotinio galima padaryti berzo saka(lyg Srove kazkada dare??),bus labai grazus tortukas,pasodinti kelis grybus salia...
volungele
2010 01 28, 13:45
Merginos iškilo klausimas dėl rafaelo kokį aliejų  ir gal jį galima pakeisti margarinu
labas, galiu, nors Asseni jau ir atsakė: kam nepatinka aguonos, tiems darau su karameliniu ganašu, visa kita pagal receptą...
zuliaska
2010 01 28, 14:20
aliejų tai aš pilu kokį turiu rafaelo biskvitui. o dėl keitimo margarinu aš nžn
volungele
2010 01 28, 15:09
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 28, 15:20) aliejų tai aš pilu kokį turiu rafaelo biskvitui. o dėl keitimo margarinu aš nžn Ačiukas
zuliaska
2010 01 28, 15:53
QUOTE(daividija @ 2010 01 14, 17:26) As dariau jau ne karta,darau ir kaip torta.biskvito sulaistyti tikrai nereikia,labai puikus biskvitas gaunasi,nuo kremo sumirksta.Skanus ir sviezias ir pora dienu pabuves,skonis beveik nesikeicia,jam nereikia,kad susitovetu,jis toks lengvas ir purus. Cia to torto pjuvis(nuotrauka nelabai kokybiska)  kadangi biskvito teslos gaunasi nemazai,as iskepiau viena didelej skardoj ir viena kvadratini biskvita mazesnej skardelej.dideli perpjoviau i per puse,aplyginau,kad gautusi trys kvadratiniai biskvitai. kremo sutepiau du sluoksnius,nes virsu norejau dengti icingu,tam pasidariau sviestinio kremo su kondensuotu pienu,i kuri dar idejau to citrininio kurdo,gavosi labai skanus sviestinis kremas su rugstele. tai prašau dabar patarimo, kaip daryti šitą tortą  recepto norėčiau  nes prisiminiau kad kažkas tokį darė, tai verčiau verčiau psl, kol radau  tikiuosi sulauksiu recepto  nes ten iš to rusiško psl aš nesuprantu  nes rusiškai nemoku
daividija
2010 01 28, 16:19
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 28, 13:53) tai prašau dabar patarimo, kaip daryti šitą tortą  recepto norėčiau  nes prisiminiau kad kažkas tokį darė, tai verčiau verčiau psl, kol radau  tikiuosi sulauksiu recepto  nes ten iš to rusiško psl aš nesuprantu  nes rusiškai nemoku  Receptukas cia
noriu zinoti
2010 01 28, 16:28
QUOTE(Olesta @ 2010 01 27, 19:15) nea, 21 puslapy šitos temos yra jos įdėtas šokoladinis tortas su karamelės sluoksniu, pagal tą dariau  tas kur su vyšniomis  Aciu, Olesta  Sita tema labai atidziai seku, nes labai skani  bet va sugebejau prazioplinti si sokoladini torta... Manau, kepsiu tavo varianta. Jei rasiu saldiklyje vysniu, tai gal imesiu i krema. Atrodo turetu tikti.
QUOTE(biriusa @ 2010 01 28, 11:35) O is kremo is vienos normos darei? 20 g, cia visam tortui ar vienai normai? As dariau biskvitus kaip ir siule is 3 kiausiniu o krema tik is 1 normos tai ir gavosi mazdaug per puse kiek jos nuotraukoje biriusa, gaila, kad tau nepavyko  ten 20 g želatinos skirta 1-ai normai (viskas pagal receptą), aš kadangi dariau iš dvigubos procijos tai atitinkamai dėjau 40 g, visada naudoju Dr.Oetkrio želatiną, ji pakankamai stipri ir jokių bėdų dėl kremo sustingimo nebuvo  labai keista kodėl tau nesustingo, gal tikrai želatina kalta bus  nu tikėkimės, kad kitą kartą pavyks geriau  Beje, Snikeriukas tavo atrodo laaaaaabai skaniai ir gražiai uzniukas, kaip gražiai tau gavosi paukščių pienas  džiaugiuosi kad patiko
ausrine261
2010 01 28, 16:42
Jau kai prisiziuri jusu tortuku tai taip ir norisi eit ir kept tik gaila kad pas mus valganciu ji mazai o dar dabar progos nenusimato  o taip noreciau daug isbandyti
zuliaska
2010 01 28, 16:56
QUOTE(daividija @ 2010 01 28, 17:19) labai ačiū, dar paskaičiau kad užšaldyti galima, tai būtinai padarysiu užšaldysiu ir nereiks prieš pat mamos gimtadienį daryt  nu smagu  o kokioj skardoj kept?? kad per didelėj neiškepčiau ar per mažoj
daividija
2010 01 28, 17:03
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 28, 14:56) labai ačiū, dar paskaičiau kad užšaldyti galima, tai būtinai padarysiu užšaldysiu ir nereiks prieš pat mamos gimtadienį daryt  nu smagu  o kokioj skardoj kept?? kad per didelėj neiškepčiau ar per mažoj na as kepiau toj didelej orkaites skardoj(net nulekiau issimatuot) 35*31 cm,todel as kepiau viena toki dideli ir viena i per pus mazesne skardele,bet jei skarda didele tada galima drasiai pilti i viena. Todel man gavosi trys normalaus dydzio biskvitai,tik aplyginau krastus.
biriusa
2010 01 28, 17:15
QUOTE(RiMami @ 2010 01 28, 17:39) biriusa, gaila, kad tau nepavyko  ten 20 g želatinos skirta 1-ai normai (viskas pagal receptą), aš kadangi dariau iš dvigubos procijos tai atitinkamai dėjau 40 g, visada naudoju Dr.Oetkrio želatiną, ji pakankamai stipri ir jokių bėdų dėl kremo sustingimo nebuvo  labai keista kodėl tau nesustingo, gal tikrai želatina kalta bus  nu tikėkimės, kad kitą kartą pavyks geriau  Beje, Snikeriukas tavo atrodo laaaaaabai skaniai ir gražiai aciu uz palaikyma  bet vat istaisiau su siandien pirkta zelatina ir super  dar kai is saldytuvo buvo tai vos spejau ideti krema i forma pradejo stingti  na bent jau ramu, kad ne as kreivaranke o zelatinas katas
Sypsaliukas
2010 01 28, 17:42
Sveiki... esam pakvieti i draugo 2-aji gimtadieni. noretusi kanors issikepti. perziurejau receptukus...gal galetumet kazkuri pasiulyti? Greitai pagaminama, nelabai sudetinga ir ne itin brangu  esu tik pradedanti megeja....
Asseni, arba kas nors kitas... Dariau torta is 21 psl. kur is "Pasakos" biskvitų ir jogurtinio kremo pagal Asseni. Klausimas toks. tuo jogurtiniu kremu aptepiau ir sonus, o siandien galvoju dengti MMG mase, ar ji neistirps? Ar geriau nugrandyti sonus ir pertepti svietiniu kremu? Aciu
aptepk sviestinuku
sveikos merginos idesiu receptuka kuris ne visai atitinka pavadinima bet daznai tortams reikalingas produgtas tai varske. kaip pasigaminti pacioms be dydelio vargo kremines konsistencijos varskes. taigi imame pakeli kefyro ir dedame ji i kamera susaldome gerai i leda ir is vakaro ar kada pageidaujate isimame ji islukstenate ji is apvalkalo ir paliekate sietelyje nuvarveti, jei retas patieksite merliuko. ryte rasite labai skanios svelnios varskytes kuria jau galite naudoti pagal norus. is vieno litro pakelio iseina kazkur apie 300 -350 gramu varskes. pabandykite tirkai patiks. nepykite jei cia kam pasirodys ne i tema
zuliaska
2010 01 29, 13:36
nu geras  tai tikrai reiks pabandyti  ir užsirašau į savo užrašus receptuką  ačiū
prasom  tik kad nera ko rasytis imeti i saldykli istrauki ir palieki ir gatava kol as pirma karta prisiruosiau isbandyti susaldytas kefyras menesi pragulejo o dabar nespeja stingti
Mantilė
2010 01 29, 15:16
įdomus receptas  -reiks įmesti į kamerą kefyro maišelį turbūt geriausiai?
QUOTE(inetum @ 2010 01 29, 10:49) sveikos merginos idesiu receptuka kuris ne visai atitinka pavadinima bet daznai tortams reikalingas produgtas tai varske. kaip pasigaminti pacioms be dydelio vargo kremines konsistencijos varskes. taigi imame pakeli kefyro ir dedame ji i kamera susaldome gerai i leda ir is vakaro ar kada pageidaujate isimame ji islukstenate ji is apvalkalo ir paliekate sietelyje nuvarveti, jei retas patieksite merliuko. ryte rasite labai skanios svelnios varskytes kuria jau galite naudoti pagal norus. is vieno litro pakelio iseina kazkur apie 300 -350 gramu varskes. pabandykite tirkai patiks. nepykite jei cia kam pasirodys ne i tema  O kokio riebumo kefyra saldote?Ar tai neturi jokios reiksmes?
na zinok neturi reiksmes manau nes darydavau tik su MUSU kefyru bet dbar pagalvojau adk pabandysiu nusipirkti pygiausio ir palyginti aks gausis ir su rugpieniu sako gauansi o jis dar pygesnis na manau isbandysiu ir atrasiu skirtumus o gal ju is vis nera
Mantilė
2010 01 29, 20:08
merginos,kuris Napoleono receptas skaniausias? kiekvienoj senoj temoj matau po vieną variantą..
*Marta*
2010 01 29, 20:22
sveikos, merginos-kepejeles turiu toki durna prasyma  ar galetumet man kas vaizdziai parodyti, kaip turi atrodyti idealiai islygintas tortas, kad dangiant saldainiu mase nesimatytu jokio celiulito  kepiau torta, bandziau pazaisti su saldainiu mase, jos turejau mazai, tik pabandymui, todel klaida zinau, nes iskociojau nerealiai plonai, kad tik man jos uztektu  niu gerai, kita karta kociosiu ne maziau 3mm...niu, bet vistiek torta islyginti reikia....geriausia kremu sviestas ir cukraus pudra (1:1)? o kokiu irankiu lyginti, kaip mase kloti, kad butu lygu....nepykit
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...78104&st=84pasaiziurek štai čia...ir siulyčiau šia tema pastudijuot visa...labai daug patarimu ir vaizdžiai parodyta kaip ka daryti....tik toje temoje nerašom komentaru...kas neaisku klausk čia.....
Prašysiu patarimo. Šiandien kepiau šokoladinį biskvitą, skirtą šioje temoje minėtam tortui su vyšniomis ir karameliniu kremu. Jis išėjo puikus: purus, lengvas, bet...visiškai sutrupėjo išimant iš kepimo formos.  Gal galite patarti, ką ne taip padariau?
QUOTE(Bitelė @ 2010 01 29, 21:52) Prašysiu patarimo. Šiandien kepiau šokoladinį biskvitą, skirtą šioje temoje minėtam tortui su vyšniomis ir karameliniu kremu. Jis išėjo puikus: purus, lengvas, bet...visiškai sutrupėjo išimant iš kepimo formos.  Gal galite patarti, ką ne taip padariau? be abejo galime.... šį biskvitą reikia išsikepti iš vakaro, ataušinti formoje, na bent šiek tiek (tai darau balkone na bent 5 minutėles) jei reikia pilti antrą partiją, tada atsargiai išimi ir palieki šaltai, jei reikia tą pačią dieną tai jį reikia pašaldyti, tad jis netrupa, yra puikios struktūros pjaustymui, jėginio skonio ir tirpstantis burnoje valgant tortą, man irgi kartą sulūžo, tik po to išsiaiškinau kame šaknys  nemeskite šito biskvito, juodasis miškas su juo - pasaka  ir originalas taip pat
*Marta*
2010 01 30, 10:08
QUOTE(kirbe @ 2010 01 29, 21:36) http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...78104&st=84pasaiziurek štai čia...ir siulyčiau šia tema pastudijuot visa...labai daug patarimu ir vaizdžiai parodyta kaip ka daryti....tik toje temoje nerašom komentaru...kas neaisku klausk čia..... aha, vakar kai parasiau cia, tada ir isstudijavau visa tema  ziopla  siaip rinkausi as ten seniai informacija, rasiausi svarbius dalykus, tik va daeidavau iki 4 psl tik  aciu labai. ir dar uzmaciau, kad Jolka999 kepa papukus  gal butu galima patarimo kaip juos ispjaut?
zuliaska
2010 01 30, 10:19
kepk iš medučio ir nereiks pjaut:) nesudėtinga ten tuos papus padaryt  aš vieną kart dariau, tai buvo 4 mano tortas, man gavosi tikrai neblogai
*Marta*
2010 01 30, 10:23
QUOTE(zuliaska @ 2010 01 30, 11:19) kepk iš medučio ir nereiks pjaut:) nesudėtinga ten tuos papus padaryt  aš vieną kart dariau, tai buvo 4 mano tortas, man gavosi tikrai neblogai  kaip nereikes?  tai vistiek ta apvalia forma isgaut kazkaip reikia, ar siulai daryt lolinius kaip cia rase  viena papuka is 19 cm formos?
As ir noriu MB Valentinkes proga sulipdyti papulius, bet patarkit, negi tik is meducio? Jis megejas kokoso, galvojau gal iseitu Rafaelo?
*Marta*
2010 01 30, 11:49
QUOTE(pukiena @ 2010 01 30, 12:39) As ir noriu MB Valentinkes proga sulipdyti papulius, bet patarkit, negi tik is meducio? Jis megejas kokoso, galvojau gal iseitu Rafaelo? nu as, manau, kad iseitu is betkokio torto. tik va kaip ispjaustyt...o gal kept du mazus torciukus, paskui apipjaustyt...  arba ir vieno ispjaut su apsikritimus
QUOTE(Olesta @ 2010 01 29, 23:12) Ačiū labai.  Pati tą patį šiandien supratau, nes vakr sutrupėjo pirmasi biskvitas, kurį rekėjo išimti, kad iškepti antrąjį. Antrasis šiandien kuo puikiausiai persipjovė. Kol kas ragavau tik trupinuką, bet jis man pasirodė nuostabus, net labiau patiko nei originalus Juodojo miško.  bet kokiu atveju bandysiu kažką padaryti su tais trupiniais.
Laba diena,kepsiu torta "rafaelo svajone" bet nesuprantu kiek to skyscio reikia sulaistymui
QUOTE(*Marta* @ 2010 01 30, 10:23) kaip nereikes?  tai vistiek ta apvalia forma isgaut kazkaip reikia, ar siulai daryt lolinius kaip cia rase  viena papuka is 19 cm formos?  jei iš medučio kepsit,tai darykit kokio norit dydžio apskritimus ir y viršu mažejančia tvarka ir taip išgausit norima forma...dar po to sutepus suapvalinsit kremo pagalba ir viskas....
QUOTE(eiwile @ 2010 01 30, 13:03) Laba diena,kepsiu torta "rafaelo svajone" bet nesuprantu kiek to skyscio reikia sulaistymui  Ten reikia apie 0,5 litro skyscio. 2 citrinu sultys, saukstas cukraus ir vanduo.
*Marta*
2010 01 30, 12:59
QUOTE(kirbe @ 2010 01 30, 13:52) jei iš medučio kepsit,tai darykit kokio norit dydžio apskritimus ir y viršu mažejančia tvarka ir taip išgausit norima forma...dar po to sutepus suapvalinsit kremo pagalba ir viskas.... nesikreipkit i mane "jus"  nepatogu man labai
ikristute
2010 01 30, 13:24
QUOTE(Mantilė @ 2010 01 29, 20:08) merginos,kuris Napoleono receptas skaniausias? kiekvienoj senoj temoj matau po vieną variantą.. Man skaniausias šis  : http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...;#entry27543777
nu netoli 0,5 litro tikrai nereikia, tada bus varvanti košė, 200 ml sočiai per akis sulaistymo, žinau, kas iš vis nei lašo nepila ir nėra saldu sako, čia skonio reikalas, jei ruošiesi dengti, tai sulaistymo mažiau taip dabar su tuo biskvitu šokoladiniu, taip jis daug skanesnis už juodo miško originalų, ir nuo šiol kepsiu juodus miškus tik su juo, tik reikia dar išmokti, išdalinti produktus, kad išeitų pagal dydžius, kokių reikia, kol kas kepiau tik didelius....
QUOTE(Olesta @ 2010 01 30, 13:30) taip dabar su tuo biskvitu šokoladiniu, taip jis daug skanesnis už juodo miško originalų, ir nuo šiol kepsiu juodus miškus tik su juo,<...>  Kadangi kepu tik "naminiam" naudojimui, tai visada vienodo dydžio, kaip tik tokio, kokio nurodytas recepte. Nors gal reikėtų ir dar mažesnio, nes kartais 25 cm. būna didokas. Tai va, sutepiau tortą. Vieną sluoksnį sudėliojau iš trupinių. Norėjau rašyti tą tortą, bet kad ne visai tą. Nėra manajame to karamelionio kremo sluoksnio. Kažkaip pabijojau, nes ten reikia dėti kiaušinių trynius, o man jie nevisai termiškai apdoroti visada kelia baimę.  Tai sutepiau taip: biskvitas, vyšnios grietinėlė, biskvitas, šokoladinis kremas, o tada biskvitas iš vėl vyšnios grietinėlė. Įdomu, kada jau čia galima ragauti ir spręsti, kas čia tokio išėjo.
QUOTE(*Marta* @ 2010 01 30, 12:59) nesikreipkit i mane "jus"  nepatogu man labai   ok......
Oksiukas
2010 01 30, 14:31
QUOTE(Olesta @ 2010 01 30, 13:30) taip dabar su tuo biskvitu šokoladiniu, taip jis daug skanesnis už juodo miško originalų, ir nuo šiol kepsiu juodus miškus tik su juo, tik reikia dar išmokti, išdalinti produktus, kad išeitų pagal dydžius, kokių reikia, kol kas kepiau tik didelius.... Laba diena,norėjau paklausti apie šokoladinį biskvitą, kur jį galima būtų rasti  nes aš ir norėčiau pabandyti, ne juodo miško, o kokį kitą
SuperMama
2010 01 30, 14:31
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|