Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Antspeniai (antkrūčiai)
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
saule111
help.gif help.gif help.gif

žinau, kad gana fool.gif klausimas, bet niekaip neišeina doh.gif
lelis nugraužė speniukus, tai nusipirkau, bet kažkaip užsidėt neišeina doh.gif
arba kai išeina tai kažkaip keistai atrodo blush2.gif
Upsiukas
Tiesiog užsidedi (jie gerai prisiklijuoja ir priglunda) ant spenelių ir duodi vaikui žysti. Viskas ten normaliai atrodo biggrin.gif
Siracusa
as tai atverciu krastus, idedu speneli, na kad biskuti oro tarpelis liktu ir tada prisilipina lengvai visas wink.gif
ArTutė
Man is pradziu irgi niekaip nesiseke juos uzsideti, bet po to kazkaip atradau ta buda, kaip man patogiausia (deja, dabar jau neprisemenu, nes tai buvo daugiau nei pries metus)
kutulis
aš šiuo būdu naudojausi beveik prieš 3metus. ogi reiktų truputį tą antspenį sudrėkinti savo pienu, tada ji užsidėjus ant krūties sudaryti vakumą ir kai tik jis tvirtai prisitvirtina pripildyti tą antspenį visiškai pino, na ad vaikutis suprastų (iš lašančio antkrūčio), kad ten yra jo maistelis. manau suprantamai parašiau, jei ką klauskit padėsiu.
Cinderella
QUOTE(kutulis @ 2005 11 28, 08:56)
aš šiuo būdu naudojausi beveik prieš 3metus. ogi reiktų truputį tą antspenį sudrėkinti savo pienu, tada ji užsidėjus ant krūties sudaryti vakumą ir kai tik jis tvirtai prisitvirtina pripildyti tą antspenį visiškai pino, na ad vaikutis suprastų (iš lašančio antkrūčio), kad ten yra jo maistelis. manau suprantamai parašiau, jei ką klauskit padėsiu.
*

Viskas clap_1.gif Tieisingi patarimai!TUrejau problemele dar gymdymo namuose!!! verysad.gif Is pradziu irgi nesiseke schmoll.gif
reikia pienuku sudrekinti,uzdeti ir paskui paspausti,kad tas tarpelis prisipildytu pienuku!!!! SEKMES thumb_yello.gif
Buriuke
Supratau bigsmile.gif Ir aš taip pabandysiu smile.gif Nes man irgi vis neišeidavo tų antspenių užsidėti verysad.gif
Emperatriz
Maitinu dukrytę su antspeniais jau 4-tas mėnuo, nes speneliai lb jautrūs ir kitaip niekaip neišėjo. Girdėjau kad negalima jų naudoti. Gal kas žino kodėl? Šiaip dabar viskas gerai, bet bijau kad gal dantukai pradės kreivai dygti ar dar kokių problemų bus.... g.gif g.gif g.gif blink.gif
Erina
Man anspeniai buvo vienintelis išsigelbėjimas. Nes vienas spenelis buvo įdubes ir dukra tos krūties išviso neėmė. Tai jau KMUK gimdymo skyriuje matė, kad turim problemų ir rekomendavo įsigyti anspenius. Su jais maitinau visą laiką. Sakiau ir pediatrei, kad maitinu su anspeniais, sakė, kad jie nekensmingi. Ir jokių problemų neturėjom 4u.gif .
persikas
Nieko negirdėjau kad būtų blogai... g.gif Kai tik pradėjau maitinti savo mažiukę, labai skaudėjo, net saldu burnoj darydavosi. Matyt nemokėjau... Kažkodėl įsivaizdavau, kad antspeniai vienintelis išsigelbėjimas, todėl nusipirkau. Tačiau skaudėjo dar labiau!!!! Nežinau ar taip gali būt, bet man buvo bigsmile.gif Taigi dabar guli nenaudojami ir niekam nereikalingi smile.gif
Gal geriau su antspeniais nei iš buteliuko... g.gif Na bent jau man taip atrodo ax.gif
Emperatriz
Man ir su antspeniais kartais biški paskauda, bet ne taip kaip anksčiau smile.gif
Pukė
maitinau su antspeniais poros savaičių kūdikį, nes nugraužti speneliai buvo, dukrytė nepajėgdavo ištraukt riebesnio pieno, maitinau kas 20 min po 10min, ji verkė, ištisai prašė valgyt, o bevalgydama tuoj pat užmigdavo schmoll.gif mečiau antspenius (Avent) į šoną ir viskas susitvarkė thumbup.gif
Siracusa
Man dukryte buvo nugrauzus viena kruti, jau kaip reikiant zaizda buvo, tai uzsigydziau su antspeniu per 1.5 savaites. Tikrai begalo padejo ir nieko blogo juose nematau. jei butu reikeje, vel buciau naudojus.
saule111
nežinau, gal čia nuo atspenių priklauso, bet taip ir neužsidedu. speneliai nei įdubę, nieko g.gif
užsidedu, vaikas pradeda traukti, tai jam ant veiduko užsuverčia kraštai biggrin.gif tai gaunasi ne atspeniai, o antveidis biggrin.gif
Venta
Tuomet viena ranka šiek tiek prilaikyk tuos kraštelius.
Aš naudojau juos apie savaitę. Na, gal porą. Paskui speneliai priprato ir viskas puikiai sekėsi be nieko.
Emperatriz
mum irgi užvirsta ant veiduko. Ką padarysi, svarbu kad lialia pavalgo. Taip jau ketvirtas mėnuo vargstam, nors gal ir nevargstam.... doh.gif
*MiAu*
man antspeniai labai padėjo, nes mergytė buvo nugraužus vieną krūtį ir niekaip negalėjau pirmą mėnesį maitint iš vienos pusės. iš pradžių nusitraukinėjau iš vienos pusės ir maitinau iš buteliuko, bet kadangi mažoji labai dažnai valgė, o pienelis pakankamai sunkiai nusitraukinėjo, gydytoja pasiūlė pabandyt antspenius. tai va su jais sėkmingai išsigydžiau ir galėjau maitint normaliai. kad kažkas būtų blogai buvę nepastebėjau, tik kažkaip mažylei sunkiau traukti per antspenį buvo.
viltuke
Man irgi teko isbantyti antspenius(Avent), nes be ju maitinti jau buvo neimanoma, taip buvo nugrauzes spenelius, kad net prisiminus silpna darosi... Zodziu antspeniai buvo iseitis. Speneliai sugijo ir dabar valgom be ju. O mano sesei buvo ta pati situacija, tik dabar vaikas kruties nebeima be antspenio(naudoja Canpol Baby-ju forma skiriasi nuo Avent). Tai taip jau vargsta visa menesi, bet atpratinti nebegali.
ladybird20
bandziau ir as avent antspenius, gal ir geri, bet as su jais nemokejau elgtis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Emperatriz
mes vis dar valgom po šiai dienai, jau greit 4 mėn bus smile.gif . Kol kas viskas lyg ir gerai....
rimama
As naudojau anspenius pirma savaite, nes krutys buvo perpildytos, ir vaikas negalejo paimti speneli, bet paskui, kai pieno sumazejo, maitinau be ju, nors is pradziu skaudejo, bet paskui pripratau. Svarbiausia, kad vaikas teisingai paimtu kruti, tada viskas bus gerai. O del to ,kad antspeniai yra blogai, tai siuolaikinis gydytoju nusistatymas. Jie savo seminare nusprense, kad antspienis - tai gumos gabalas, kad vaikui geriau mamos odos prisilietimas, ir paskui visas mamytes mokina. As is savo patirties zinau, kad nereikia visko klausyti gydytoju, tu mama, pati turi zinoti kas tau ir tavo vaiku geriau. Tu tikriausiai pripratai prie, ju , manau dar ne velu atprasti, nes kai vaikui jau bus 6 menesiai, jis daugiau supranta ir pakeisti jo yprocius bus sunkiau

As tai kankinausi su vyru. leliukas pradeda verkti, tada vyras atsikelia bega virinti vandens, uzpyla anspenius 5 min, paskui as juos isemu , biski palaikau, kad nebutu pernelyg karsta ir stipriai prispaudziu, taip, kad visas spenelis atsirastu toj soskytej ir paspaudziu, kad isteketu pienuko, ir kai vaikas paims reiketu prilaikyti, zinoma ne visada gaudovasi
Mamsius
man jie labai padejo,nes mano mazyle iki kraujo nugrauze spenelius. bijojau,kad paskui nebeims kruties, bet viskas susitvarke kuo puikiausiai ir dabar maitinimas tik malonumas wub.gif
pingvinas
Aš taip pat maitinu nuo pat pirmos dienos su anspeniu AVENT, ir dabar mazei 2 mėnesei. Ji pripratusi ir kai nuimu anspeni tai jieško ir nevalgo.Bet tikiuosi kada nors atpras smile.gif O be jo niekaip negalejau maitinti, nes idube speneliai ir neistraukdavo verysad.gif
daidora
Gal tris savaites maitinau be antkrūčio, laaaabai skaudėjo ir įsivaizdavau, kad nusipirkus antkr. išsigelbėsiu nuo skausmo. Speneliai užgijo thumbup.gif , bet su antkr. maitinu iki šiol. Įpratau ir be jų man laabai nemalonu kažkaip. Beja, iš pradžių naudojau Canpol, paskui pabandžiau Avent... ir prie Canpol negrįžau biggrin.gif . Avento lyg kietesni ar tai storesni truputį pasirodė, man patogiau. Minusų šitiems gumos (latekso) gabalams aš nematau smile.gif .
risa
Pirmas savaites sūnų maitinau su antspeniu, jam lengviau valgyt buvo, paskui pabandėm be jo kai sustiprėjo thumbup.gif .
Antspenis tikrai nieko blogo, jis pagalba.
Voverė
Aš pati naudojau antspenius, bet nekuriom gydytojom tai nepatiko, bet normalaus paaiškinimo, taip ir nesulaukdavau. Taigi tokie pareiškimai, be paaiškinimų - kodėl- man lygus 0. Jei būtų pasakę nors vieną neigiamą faktorių, tai būčiau susimąsčius , o dabar.....
Eziuke
turiu du anspeniu komplektus, Avent ir lenkiskus, po viena karta panaudojau ir viskas... dabar nebereikalingi, galiu padovanoti! Kas nori, rasykite, susitarsim.
Andira
maitinau ir aš pirmą mėnesį su antspeniais, bet skausmas vis tiek buvo didelis. bet su avent antspeniais visai krūties neėmė. man ir ligoninėje seselė patarė, kad nepirkčiau avent. vyras kitokių tada nerado,bet seselės žodžiai pasitvirtino.
Elzyte
As maitinau antspeniais 1 men.Pradejau juos naudoti nes labai skaudejo spenelius,jau norejau mesti del to zindyti.Bet panaudojus man praejo skasmas,speneliai sugijo. thumbup.gif
Bet kazkur skaiciau kad jie mazina pieno gamyba.Nors man nesumazejo thumbup.gif
medasta
schmoll.gif mums nepavyko su jais pasinaudoti schmoll.gif
Emperatriz
QUOTE(medasta @ 2006 02 19, 20:24)
schmoll.gif mums nepavyko su jais pasinaudoti schmoll.gif
*

Mes dar tebenaudojam - jau greit puse metų thumbup.gif . Kitaip net nebemoka doh.gif biggrin.gif .
blondine
QUOTE(Uosė @ 2006 02 17, 14:18)
man ir ligoninėje seselė patarė, kad nepirkčiau avent. vyras kitokių tada nerado,bet seselės žodžiai pasitvirtino.
*

O man avent buvo patys geriausi. Keletą kitų pabandžiau nepalyginsi - nepriglunda, vaikas oro prisiryja.
Be antspenių ir aš nebūčiau savo vaikų ilgi išmaitinus, nes skausmas buvo nesvietiškas be jų. Ir tegu niekas nedrįsta man aiškinti, kad negalima naudoti jų, nes pieno mažėja, vaikas atpranta ir tt... šnipštas. Jei ne jie būčiau dėl skausmo nutraukus pirmojo maitimą jau po mėnesio. O kai pagimdžiau antrąjį užsidėjau juos dar ligoninėje. Viena gydytoja sakė niu-niu-niu, negalima, nerekomenduojama, o kita, blaivaus proto, sako, jei tau gerai, maitink kaip tau geriau, juk svarbiausia, kad maitintum.
Erina
QUOTE(Elzyte @ 2006 02 18, 14:14)
Bet kazkur skaiciau kad jie mazina pieno gamyba.Nors man nesumazejo  thumbup.gif

Aš irgi šitą skaičiau, ir man atrodo kad šitoj temos kažkuri mama teigė, kad nuo antspenių mažėja pieno. Nelabai suprantu antspenių ir pieno gamybos ryšio.
QUOTE(blondine @ 2006 02 20, 00:57)
O man avent buvo patys geriausi. Keletą kitų pabandžiau nepalyginsi - nepriglunda, vaikas oro prisiryja.
Be antspenių ir aš nebūčiau savo vaikų ilgi išmaitinus, nes skausmas buvo nesvietiškas be jų. Ir tegu niekas nedrįsta man aiškinti, kad negalima naudoti jų, nes pieno mažėja, vaikas atpranta ir tt... šnipštas. Jei ne jie būčiau dėl skausmo nutraukus pirmojo maitimą jau po mėnesio. O kai pagimdžiau antrąjį užsidėjau juos dar ligoninėje. Viena gydytoja sakė niu-niu-niu, negalima, nerekomenduojama, o kita, blaivaus proto, sako, jei tau gerai, maitink kaip tau geriau, juk svarbiausia, kad maitintum.

drinks_cheers.gif
inguzas
Aš irgi maitinau su antspeniu nuo 2 sav. iki kokių 4 mėn. o ką reikėjo daryti, kai noras maitinti yra, o tik davus be antspenio pasipila kraujai?
o vaiks būdamas 4 mėn pats vieną kartą išspjovė antspenį ir dabar mums jau 7 mėn. ir valgome sėkmingai be jo...
aš negaliu pasakyti, kad tai gerai ar blogai, bet kai neturi kito pasirinkimo, tai tada ir renkies kas Tau geriau blush2.gif

O DĖL TO KAD MAŽIAU GAMINASI PIENOS, TAI YRA NE TAIP... mirksiukas.gif
O paprasčiausiai mažas vaikutis jo mažiau ištraukia kol ipranta ir dėl to kartais pieno būna mažiau, nes juk pieno gamyba priklauso nuo suvalgyto kiekio bigsmile.gif
pincius
smagu,kad jums iseina taip...man antspeniai visiskai nepasiteisino,bet gerai,kad ju reikejo tik nugrauztu speneliu atveju,nes siap ju kaip ir nereikia.bet pasakykit kokius naudojot,nes tie kur man nupirko,nors sesele sake,kad geri,vsiskai buvo nepraktiski... g.gif
inguzas
Aš naudojau AVENT mažiausią dydį...
mylu-mylu
QUOTE(pingvinas @ 2005 12 30, 20:30)
Aš taip pat maitinu nuo pat pirmos dienos su anspeniu AVENT, ir dabar mazei 2 mėnesei. Ji pripratusi ir kai nuimu anspeni tai jieško ir nevalgo.Bet tikiuosi kada nors atpras smile.gif  O be jo niekaip negalejau maitinti, nes idube speneliai ir neistraukdavo  verysad.gif
*

Labai tikuosi, kad man antspeniai pads, nes mano abu speneliai itraukti ax.gif irr bijau kad negalesiu leliuko maitinti sad.gif O taip nooooriu mirksiukas.gif biggrin.gif
Raganiute
Kiek girdėjau ir pati susidūriau, antspeniai yra visiškai nereikalingas daiktas. Mano irgi buvo įdubę, sukau galvą, o gimęs sūnus pats išsitraukė juos, nieko nereikėjo daryt.

Na, žinoma, nebent nesvietiškai skauda maitint ar kraujais "taškotės". verysad.gif
Nors pradžioje maitinti daugumai skauda. Bet su laiku viskas susitvarko ir praeina, man jau po 2-3sav maitinti buvo tikras malonumas wub.gif
Erina
QUOTE(Raganiute @ 2006 03 02, 19:29)
Kiek girdėjau ir pati susidūriau, antspeniai yra visiškai nereikalingas daiktas. Mano irgi buvo įdubę, sukau galvą, o gimęs sūnus pats išsitraukė juos, nieko nereikėjo daryt.

Jeigu tau anspeniai buvo nereikalingi tai nereiškia, kad ir kitoms jų neprireiks. Tas spenelių ištraukimas yra individualus dalykas, vienoms ištraukia, kitoms - ne, ir nereikia visko spręst tik pagal save mirksiukas.gif
city
man jau ligoninėje bunant vaikutis abu krūties spenelius nugraužė tikriausiai nemokėjau maitinti nors rodės kad teisingai tiek informacijos buvau perskaičius ir galvojau kad man nenugrauž bet deja vyras jau antra diena lėkė pirkt antspeniu mums jau dvi savaitės ir mažius be jų jau niekaip taip priprato tai kai pabandžiau be anspenio duoti krūtį tai nesuprato kas čia darosi ir ima ir atsitraukia mažius tikriausiai galvoja kas čia darosi smile.gif galvojau kad maitinsiu ir toliau su antspeniais. naudoju Avent bet ju trūkumas tas kad ne visada man jie prilimpa prie krūties nors ir užlašinu pienuko. o čia kažkas rašė kad dar jų dydžiai yra nežinojau įdomu kokio dydžio maniškis turi.

na man irgi jie atsiverči kai vaikutis valgo. Nepadeda nei kai pienuku aplašinu ir bandau pilipinti rodos jau prilipo o kai vaikutis pradedad valgyti jie vėl atlimpa. Tai taip ir vargstam.
DaliaG
QUOTE(kutulis @ 2005 11 28, 07:56)
*

Aš irgi taip dariau lotuliukas.gif
Neringiux
As irgi naudojau Avent antspenius, bet nusivyliau. Nors naudojau mazo dydzio, vaikas valgydamas prisirydavo oro. Antspenis normaliai neprilipdavo prie kruties. unsure.gif Mano speneliai irgi idube, bet gimus vaikui savaime islindo doh.gif , be to labai padeda pientraukis.
Emperatriz
Mum jau turėtų dantukai pasirodyti. Nerimauju kad gal netaisyklingai augs nuo tų antspenių. Gal kas maitina kai lialius jau didesnis? Ar viskas gerai su dantukais? Ar gražiai auga? g.gif
neri.k
As naudoju antspenius (AVENT) jau trecia menesi, nes grynos kruties mano maze 2.gif vis niekaip nepaimdavo verysad.gif kalti zinoma papai lotuliukas.gif , bet nieko napadarysi...
bet siaip esame abi patenkintos, maze normaliai pavalgo, o ir man problemu maziau bigsmile.gif
hermiona

Aš ir naudojau AVENT antspenius. Man jie buvo tikras išsigelbėjimas. Vieną spenelį taip buvo nugraužęs, kad net žalią akyse pasidarydavo iš skausmo, kai reikėdavo maitint. Nepadėjo nei kompresai, nei tepalai. O antspenis padėjo:) Ačiu jam:) Po poros savaičių žaizda pamažu užsitraukė ir jo nebereikėjo. Tiesa, iš vienos krūties maitinau natūraliai, iš kitos-su antspeniu.
viktutes
kaip jau rase kazkuri mamyte antspeniai tikrai nereikalingas dalykas, geriau vertetu pakenteti pirmasias maitinimo dienelias skauda visoms nes tie mazi kleckiukai tikrai nemoka gerai apziot spenelio juos reikia mokinti ir taip palaipsniui per pora savaiciu labai priziurint savo spenelius pamatysite neliks jokio skausmo, itrukimu ir panasiai liks tik vienas maitinimo malonumas mirksiukas.gif
Erina
QUOTE(viktutes @ 2006 04 01, 15:27)
kaip jau rase kazkuri mamyte antspeniai tikrai nereikalingas dalykas, geriau vertetu pakenteti pirmasias maitinimo dienelias skauda visoms nes tie mazi kleckiukai tikrai nemoka gerai apziot spenelio juos reikia mokinti ir taip palaipsniui per pora savaiciu labai priziurint savo spenelius pamatysite neliks jokio skausmo, itrukimu ir panasiai liks tik vienas maitinimo  malonumas mirksiukas.gif

doh.gif
Jeigu ką, tai anspeniai reikalingi ne tik kai skauda spenelius, o ir tada, kai jie yra įdubę. Čia jie tikras, išsigelbėjimas mirksiukas.gif
Emperatriz
QUOTE(viktutes @ 2006 04 01, 14:27)
kaip jau rase kazkuri mamyte antspeniai tikrai nereikalingas dalykas, geriau vertetu pakenteti pirmasias maitinimo dienelias skauda visoms nes tie mazi kleckiukai tikrai nemoka gerai apziot spenelio juos reikia mokinti ir taip palaipsniui per pora savaiciu labai priziurint savo spenelius pamatysite neliks jokio skausmo, itrukimu ir panasiai liks tik vienas maitinimo  malonumas mirksiukas.gif
*

neteisybę sakai, gal todėl kad tau neskaudėjo, o aš bandžiau daug kartų mesti ir nepavyko vis grįždavau prie to paties - skausmas.
daivajna
prisiklausiau ivairiu nuomoniu ir buvau nusipirkusi antspenius. Pirmas savaites tikrai skaudejo spenelius, bet tik karta pabandziau uzsideti antspeni, bet dukryte jo nepripazino...tai gi pasikankinau bet paskui viskas susitvarke. ANTSPENIAI taip ir liko nepanaudoti... mirksiukas.gif
saule111
pasidaviau doh.gif toliau sau maitinu be tų atspenių irnesakyk.gif
tikiuosi, gal kitom jūsų patarimai padės bigsmile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.