furija04
2010 10 11, 12:20
QUOTE(GARBANYLA @ 2010 10 11, 09:40) Sveikos gyvos! Aš su klausimu. Ederi, kažkada minėjai, kad tau būdavo gimdos pakietėjimai kažkuriom nėštumo savaitėm. Aš šįryt giniui užsiminiau apie kartais suimančią gimdą, bet be skausmo. Kartais jaučiu ir kietumą. Sako TAIP NETURI BŪT, liepė daugiau ilsėtis veiklos metu, daugiau pertraukų daryti, nestresuoti. O kokia yra praktinė tiesa? Ne iš vienos esu girdėjus, kad suima gimdą, paskui atleidžia ir pan. Visad maniau, kad taip TURI BŪTI, bet va, ginis, ėmė ir paneigė.  Tai dabar pasidarė įdomu ir smalsu, ir neramu.  As ne Ederi, bet pakomentuosiu  Kiekvienas gydytojas skirtingai i viska reaguoja. Diasporal, ne magnis, o progesteronas(moteriskas hormonas, kurio, jei yra per mazai, gimda netvirteja(na cia as paprastais zodziais) ir neissaugo vaisiaus. Man buvo skirta nuo 13 sav iki 34 savaiciu, jis mazindavo gimdos susitraukimus. Magnis, gal kazkiek ir padeda, nes jis tvirtina raumenis ir sustiprina gimdos kakleli, bet ji galima vartoti ne ilgiau kaip iki 35-36sav, nes po to gali kilti problemu su kakleliu-jis neminkstes. Su pilvuko glostymu jus teisios. Gimda reaguoja i glostyma ir nuo to dazneja susitraukimai. As miegodavau apsikabinusi meskiuka, kad tik neliesciau puziuko, nes kitaip prasidedavo baisus susitraukinejimai. Su vyru juokdavomes, kad miegu su meiluziu  Man gimdos susitraukimai prasidejo nuo pat  pradzios. Tikiuosi kazkiek sugebejau kazka teisingai papasakoti, nes viska rasau is savo patirties, kuri yra siek tiek kitokia negu tavo, nes pas mane buvo siutas kaklelis ir tai padidino gimdos susitraukinejimus, bei pridejo kitu niuansu i Jau esi nuejusi daugiau negu pusiaukele, linkiu, kad ir likusi laika nepanikuosi, busi tokia pat rami ir pasitikinti
QUOTE(GARBANYLA @ 2010 10 11, 10:40) Sveikos gyvos! Labas mergaiciukes, taip man gimda labai susitraukinejo apie 20-25 sav. Gydytoja buvo liepus gert po viena magnio diasporal miltuka per diena, tuo paciu jis nuima ir meslungi, kuris labai kamavo naktimis. Magni man patare gerti vakarais pries miega, nes jis siek tiek migdo (ne visas tai veike, bet mane migde is tiesu). Po keliu sav atsirado kita blogybe, magnis isplauna is organizmo kalci, o kadangi vaikelis ji pasiima, kiek reikia is manes, tai man labai pradejo skaudeti kaulus, tiksliau pasakius klubo sanarius. Tuomet gydytoja patare nusipirkt kalcio ir ji gert rytais. Po poros savaiciu viskas susitvarke. Siuo metu negeriu nieko, nes visos blogybes isnyko.  Dabar sau rami laukiu gimdymo  Tiesa, per zindymo kursus suzinojau labai idomu dalyka. Sako kad organizmas kalci geriausiai pasisavina is liesu pieno produktu: kefyro, pasuku, rugpienio, liesos varskes. Taigi rytais stengiuosi siuos produktus ir valgyt. Dabar beliko atsikratyt vieno zalingo iprocio - rytines kavos, nes maitinanciai mamai jos negalima del to, kad vaikelis su pienu gauna kofeino, kuris is vaikelio organizmo nepasisalina kelias paras ir tuomet jis buna labai neramus
GARBANYLA
2010 10 11, 15:27
Ederi, bus galima gerti kavą be kofeino.  Taip apgausi savo organizmą.  Man kava yra labai didelis ir svarbus ritualas. Ne dėl energijos, o dėl skonio.  Visad malonu rytus pasitikti filtruojant mažą kiekį kavos, kaičiant, plakant daaaug pieno, berti cinamono ir lėtai gerti.. Mmmm!!!  Teko skanaut bekofeininės kavos, tai skonio skirtumo nepajaučiau.  Turbūt tokia ir esu "kavininkė".  Kiek teko skaityti patirties pasakojimų SM daugumai sukietėjimai skausmus sukelia, o aš tą patempimą, suėmimą jaučiu daugiau paveikus kažką ant kojų. Mėšlungis netraukia, naktimis išmiegu gerai. Turbūt kiekvienas atvejis vis kitoks.  A, ir dar ginis aiškino, jog atskirose vietose (ne visoje gimdoje) įsitempimai gali būti dėl lelios intensyvaus judėjimo (įsiręžia, aktyviai juda). Na, bus matyt, kaip vėliau bus.  Kol kas lieku rami ir atsakingai stebinti save.
Garbanyla, jei tie gimdos susitraukinejimai neskausmingi ir ju nerai daugiau kaip 10 per diena, tai tikrai neverta nerimauti. Jug gimda turi mankstintis pries didiji darba  Dar man gydytoja patare, jei nakti labai susitraukineja, nueik i WC, man tai padedavo, tada as ir vel saldziai imigdavau  Na o dabar sis ritualas kartojas 2-3 kartus per nakti
QUOTE(GARBANYLA @ 2010 10 11, 17:27) as irgi pasisakysiu  tokio laiko nestume kaip tavo tu tiesiog gali pajust kaip leliukas apsisuka priesinga kryptim.pvz, man su pirmu nestumu buvo taip iki kokios 32 savaites. atrodo visa pilvuka surakina, gimda sustingsta,o ypac tai gali gerai gali jausti, jei neturi antsvorio. tokio sukietejimo metu pabandyk atkreipt demesi ar nejauti tarsi koks kamuoliukas letai verstusi. bent as sau buvau sukelus bereikalingos panikos, kol ginekologas issaiskino kas ir kaip dbr va ir juokiuos vyrui-dukryte narde pilvuke, buvo nuolatiniam judesy, va ir auga tokia "padraika", kuri vietoj nenustygsta. sitas pilvinukas veda is proto savo ramumu dabar, gali daugiau nei puse dienos nesujudet ne kartelio, bet kai duoda, duoda atsakanciai, ypac kai baigiu imigt  nezinau kiek pasitvirtins mano zodziai, bet itariu turesim visiska priesingybe dukrai
GARBANYLA
2010 10 18, 20:30
Labas vakaras, Kaip gyvuojate, mergytės?  Kaip jūsų nuotaikos ir sapnai rudeniniai? Ederi, turbūt jau sulėtėjo laikas likus paskutinėms savaitėms iki Didžiosios dienos. Kaip mamytės Linutės vaikučių būrelis? Nusprendžiau šiaip parašyti, pakalbinti visas.  Pasidalinti keliais žodeliais. Gyvuoju gerai. Nežinau, ar čia minčių galia, ar kas, bet nuo to laiko, kai jums pasisakiau dėl neaiškių sumaudimų, jie dingo.  Gal dėl to, kad įsitikinau, kad viskas gerai? Jau keletą dienų, lyg kas mygtuką būtų paspaudę, ėmė salti širdis nuo kūdikiškų dalykėlių... Vežimaičiai, lovytės, kombinezoniukai, drabužiukai...  Vieną vakarą pridariau veltinio komplektą mažiukei ir dabar lengviau tai širdžiai salti, kai galiu kasdien matyti šias "miniatiūras". Gal tas laikas jau atėjo, kai norisi žiūrinėti, ieškoti, čiupinėti vaikelio būsimus daiktus?  Net šviesesnės dienos paliko, kad taip naujai ėmiau jaustis... o šiaip, viskas gerai.
Labas merginos, taip Garbanyla, laikas visiskai sustojo... Jauciuosi visiskai kitaip, nei besilaukdama sunaus. Beveik nebeiseinu is namu, nesikeliu is lovos, nera jegu  Nosis uzsikimsus, visa esu sutinus, nuotaikos depresines. Taciau zinau, jog tai normalu, zinau - taip gali but del hormonu. Dabar as ju "prigaminu" uz dvi moteris  Taciau... jau pavargau. MB irgi laksto visur kaip koks angelas, rupinasi ne tik darbais, bet ir namais, sunum ir dar manim.  Na o tas bejegiskumas mane tiesiog gniuzdo. Guodziuosi tik tuo, kad tai laikina...
Sweikutes:) pagaliau subyrejau-spalio 15d.(10d.pries termina) pagimdziau sunu. 4410g,55 cm. Zodziu turiu dideli wyra-netilpom ir i kojinytes kurias numezgiau:))) mamos akys,tecio nosis-sikart bendras 'produktas'  D mazylis jaucias puikiai, tik as patekau i statistiskai maza procenta-yra komplikaciju po spinalines nejautros. Jei ne nuostabus personalas,buciau kartais wisai nepajegi ir maziuku pasirupint-skauda galwa,stubura taip,kad atrodo,jog kazkas nematomo trupina kaulus su plaktuku. Tai aciu dievui ir pamperiuka akuseres pakeicia,ir palaiko waikiuka kai zagsi,tais momentais,kai negaliu atsikelti. Prognozes tokios,kad dar savaite pasikankinsiu iki kol nuslinks didysis skausmas. Ryt nakti menulio faze keicias,tai wiliuosi,kad gal tures itakos ir mano stuburo kanalu skysciam-wyras juokiasi,sako wilku kauksi:))))
QUOTE([Ecta] @ 2010 10 19, 12:47) Sweikutes:) pagaliau subyrejau-spalio 15d.(10d.pries termina) pagimdziau sunu. 4410g,55 cm. Zodziu turiu dideli wyra-netilpom ir i kojinytes kurias numezgiau:))) mamos akys,tecio nosis-sikart bendras 'produktas'  D mazylis jaucias puikiai, tik as patekau i statistiskai maza procenta-yra komplikaciju po spinalines nejautros. Jei ne nuostabus personalas,buciau kartais wisai nepajegi ir maziuku pasirupint-skauda galwa,stubura taip,kad atrodo,jog kazkas nematomo trupina kaulus su plaktuku. Tai aciu dievui ir pamperiuka akuseres pakeicia,ir palaiko waikiuka kai zagsi,tais momentais,kai negaliu atsikelti. Prognozes tokios,kad dar savaite pasikankinsiu iki kol nuslinks didysis skausmas. Ryt nakti menulio faze keicias,tai wiliuosi,kad gal tures itakos ir mano stuburo kanalu skysciam-wyras juokiasi,sako wilku kauksi:)))) laba, Vauuuuu  kokios naujioenos, kaip smagu  , o koks vyrutis didelis tik nesakyk kad pati isgimdei????  Sveik greiciau ir sustiprek  Juokas juokais del to menulio, bet man taip bloga sia nakt buvo kad greitajai skambinau, ar nuo darbu ar nuo tokiu oru sirdele taip sustreikavo maniau kojas pakratysiu  bet tfu tfu tfu dabar jau geriau nors dar galva sukasi momentais ederi mergyt dar biski kantrybes tuoj ir tavo diena isaus  Isivaizduoju kaip jau sunku turetu buti, bet kaip ir sakei tai tik laikini nepatogumai Amade sekmes Rygoje, kada isvarysi jau??? Linute kaip jus augat???
Ecta - sveikinimai didziausi  . Na ir milzinas sunelis  Stiprybes jums.
Mamyte.Linute
2010 10 20, 14:42
Sveikutes. gyvenam puikiai,nespeju suktis  O mano panelyte tai tryksta energija,visur jos pilna.  Jau ir dantukus du isaugino  o kad kramto,kai ka nors valgomo duodi .  Juokiames su vyru,sakom vienam vaikui dantys dygsta,kitam krenta.  Siandien Matukui pirmas dantukas iskrito.  Beje,mazyte jau ismoko gerai su vaikstyne vaikscioti,tai nors kiek rankos pailsi.  Sunkiau tik,kad mazoji keliasi anksti ryte,puse 7,7 ryto,tai pastoviai miego truksta...  ir dar nakti tiek daug valgo...  burbuliukas mano mergyte,sveria jau beveik 9 kg.
QUOTE(Mamyte.Linute @ 2010 10 20, 14:42) Sveikutes. gyvenam puikiai,nespeju suktis  O mano panelyte tai tryksta energija,visur jos pilna.  Jau ir dantukus du isaugino  o kad kramto,kai ka nors valgomo duodi .  Juokiames su vyru,sakom vienam vaikui dantys dygsta,kitam krenta.  Siandien Matukui pirmas dantukas iskrito.  Beje,mazyte jau ismoko gerai su vaikstyne vaikscioti,tai nors kiek rankos pailsi.  Sunkiau tik,kad mazoji keliasi anksti ryte,puse 7,7 ryto,tai pastoviai miego truksta...  ir dar nakti tiek daug valgo...  burbuliukas mano mergyte,sveria jau beveik 9 kg.  Oi kokia saunuolyte. Jau puse metuku atsventet ir 2 dantukai  Smagu, kad dukryte auga tokia judri. Suprantu, tau dabar nelengva, vis nepamiegi. O diena negali su mazaja numigt? Na bet tikekimes nebeilgai tie jusu naktiniai valgymai betruks. Taciau tada nauju vargeliu atsiras. Ech jau tie vaikuciai...  Sekmes jums Mamyte Linute.
QUOTE(dziuke @ 2010 10 20, 16:51) dar nerode  , maniau kad si ketv jau rodys, bet matyt prisifilmave laidu yra pora sav. i prieki  , tad tikiuos kita savaite galu gale parodis
Mamyte.Linute
2010 10 21, 07:18
QUOTE(ederi @ 2010 10 20, 17:33) Oi kokia saunuolyte. Jau puse metuku atsventet ir 2 dantukai  Smagu, kad dukryte auga tokia judri. Suprantu, tau dabar nelengva, vis nepamiegi. O diena negali su mazaja numigt? Na bet tikekimes nebeilgai tie jusu naktiniai valgymai betruks. Taciau tada nauju vargeliu atsiras. Ech jau tie vaikuciai...  Sekmes jums Mamyte Linute. pamiegoti neiseina,nes mano didziajam tiek metu tera,negaliu palikti vieno valandai ar dviem,kol pamiegociau. bet,kiek cia liko to laiko kol mazyle ugtels,ir tada issimiegosiu,juk net nepajutau,o jau dukrytei neuzilgo 7 menesiukai...
Labukas merginos, smagu Garbanyla, kad jau poilsiauji, dabar pats sauniausias laikas, kai gali sau leisti viska ir turi labai gera pasiteisinima bet kokiai nesamonei ar samonei Na o as gyvenu laukimo nuotaikom kaip niekada, kai jau viskas suruosta, belieka tik gimdyt. Ryt einu pas gydytoja ir labai tikiuosi, kad jau paskutinei apziurai
GARBANYLA
2010 11 02, 12:26
Raja, jau mačiau anonsą, kad šį ketvirtadienį rodys laidą, kur ir tu dalyvavai. Berods užkipsinau tavo veidą anonse.  Jei neklystu, žinoma... Įdomu, kokia tema bus?  Nekantriai lauksiu...
QUOTE(GARBANYLA @ 2010 11 02, 13:26) Raja, jau mačiau anonsą, kad šį ketvirtadienį rodys laidą, kur ir tu dalyvavai. Berods užkipsinau tavo veidą anonse.  Jei neklystu, žinoma... Įdomu, kokia tema bus?  Nekantriai lauksiu...  Taip taip, ta bliovike as paciam gale anonso tema "Abortas ar gyvybes langelis" ta prasme vaiko vaisiaus verte, nors pagrinde ten visi baresi del aborto istatymo priemimo ar nepriemimo
QUOTE(Raja28 @ 2010 11 02, 17:50) Taip taip, ta bliovike as paciam gale anonso tema "Abortas ar gyvybes langelis" ta prasme vaiko vaisiaus verte, nors pagrinde ten visi baresi del aborto istatymo priemimo ar nepriemimo  Uiii, kaip idomu, paziuresiu ir as butinai
QUOTE(ederi @ 2010 11 02, 22:06) Uiii, kaip idomu, paziuresiu ir as butinai  na kaip tu????dar nepabyrejai?
Sveikos  ziurejau Rutos laida  nors Rajos ir kitos mamytes istorijos nelabai i tema buvo, bet siurpuliukai begiojo beklausant O temos apie abortus, kiek esu macius laidu apie juos, isvis buna kazkokios kvailos, mano nuomone...  sitoj laidoj protingiausia buvo Pavilioniene
GARBANYLA
2010 11 04, 21:23
Na, ką aš galiu pasakyti apie laidą... Pusę jos graudžiai bėgo ašarėlės... O kitą pusę ėmė pyktis bei kiti susimakalavę jausmai. Didžiulis pyktis sukilo ant tų, kurie "Prieš" abortus. Ypatingai siutas ėmė kalbant tikrai nevisapročiui kreivazūbiui "budulio" personažo asmenybei, kuris tooooks už Dievą ėjo, kad nėjo klausyti, kaip neįtiknamai šneka.Dar ypatingesnis siutas ėmė už tą "seimūną" Mantą, kuris dar labiau netikėjo tuo, prieš ką jis eina. Raja, tu geriau matei ir ilgiau ten buvai. Sakyk, gi ant to suolo sėdėjo tie vien iš idėjos, taip? Jie visiškai neturėjo KUO pagrįsti, KODĖL eina prieš abortus. Net sarkastiškas juokas ėmė klausant, kaip jie vapa kažką (yyypač tas juokingai pionieriškai apsirėdęs "seimūnas" Adomėnas), bet nieko intelektualaus nepasako. Lenkiuos žemai prieš Mariją A. Pavilionienę. Ten - Moteris iš Didžiosios Raidės! Tokio aukšto siela ir protu žmogaus neteko girdėti, žinoti. Ją mintyse iškėliau kaip unikalią asmenybę Lietuvos valdžios padangėje, kuri tikrai kažką gali padaryti, darė ir daro. Stipri Tu, Raja. Pajėgei prabilti viešai, pasisakyti. Suprantu dabar, KAS Tau svarbu. Skaudu viskas iki gelmių, bet kažkas pamažu vyksta. O svarbiausia - pačio žmogaus sielos ramybė. Šiuo atveju - Tavo ramybė, susitaikymas, stiprybė. Tai tiek...
QUOTE(Amade @ 2010 11 04, 22:12) Sveikos  ziurejau Rutos laida  nors Rajos ir kitos mamytes istorijos nelabai i tema buvo, bet siurpuliukai begiojo beklausant O temos apie abortus, kiek esu macius laidu apie juos, isvis buna kazkokios kvailos, mano nuomone...  sitoj laidoj protingiausia buvo Pavilioniene  QUOTE(GARBANYLA @ 2010 11 04, 22:23) Na, ką aš galiu pasakyti apie laidą... Pusę jos graudžiai bėgo ašarėlės... O kitą pusę ėmė pyktis bei kiti susimakalavę jausmai. Tai tiek... daug cia kalbet galima,man kaip tik pavilioniene labai nuvyle, ji uz tai kad abortus darytu bet kas kas tik nori, labai ispuikusi moteris ir labai tuscia. kas liecia vyrus jiems sunku sioj pozicijoj kalbeti, bet as sveikinu bent uz tai, kad jiems gyvybe vaikucio-vertybe, apie komplikuotus nestukus cia kalba neina, cia apie tai, kad daug abortu pasidaro tos kurios priverstos del iv. aplinkybiu, kurias gan lengvai butu galima isspresti jei sulauktu zmogisko artimuju palaikymo. aisku musu politikai pasigincijo del istatymo, nes reikia reitingu, bet tema buvo apie kudykio verte musu visuomeneje, o kokia gavosi laida tokia suinku per 1h.viska isdiskutuot, daug kas iskirpta buvo
GARBANYLA
2010 11 04, 21:40
QUOTE(Raja28 @ 2010 11 04, 22:28) Tuščia gerb. A.M. Pavilionienė gali pasirodyti dėl neįsiklausymo, ką ji nori pasakyti apskritai. Ji UŽ moterų teises, už Žmogaus teises. Mano manymu, tuščias, ar pasikėlęs žmogus ilgai "netempia" tokiose pareigose. Na, bet tu teisi - čia gali ilgai kalbėti ta tema. Bet apie tą bendrą vaizdelį, kuris nušvito laidos metu, galima pasakyti labai trumpai apie tuos vyrus, kurie ten sėdėjo. Šaukia ir rėkia bile kad šaukt ir rėkt!  Apsikrovę lapais, bloknotais, o akys tuščios nesupratimu, KO tos moterys nori, ko joms reikia tuo metu, kai ištinka "netyčiukas", ir apskritai, APIE ką ta tema!  Nesvarbu, kokia padėtis moteris tuo metu supa - sociali ar anti-sociali. Gi vis tiek tie vyrai - pionieriai eina už įstatymą PRIEŠ abortus. O į įstatymą neįeis išimtys, kad tai galės daryti nepilnametės, jaunuolės, vargdienės, išprievartautos, išsigandusios, paliktosios... Įstatymas PRIEŠ nušluos jas visas. Tai tiek trumpai aš su pridūrimu bei pritarimu, jog draudimais dar niekas nepasiekė savo realaus tikslo.
QUOTE(GARBANYLA @ 2010 11 04, 22:40) QUOTE(Raja28 @ 2010 11 04, 22:28) Tuščia gerb. A.M. Pavilionienė gali pasirodyti dėl neįsiklausymo, ką ji nori pasakyti apskritai. Ji UŽ moterų teises, už Žmogaus teises. Mano manymu, tuščias, ar pasikėlęs žmogus ilgai "netempia" tokiose pareigose. Na, bet tu teisi - čia gali ilgai kalbėti ta tema. Bet apie tą bendrą vaizdelį, kuris nušvito laidos metu, galima pasakyti labai trumpai apie tuos vyrus, kurie ten sėdėjo. Šaukia ir rėkia bile kad šaukt ir rėkt!  Apsikrovę lapais, bloknotais, o akys tuščios nesupratimu, KO tos moterys nori, ko joms reikia tuo metu, kai ištinka "netyčiukas", ir apskritai, APIE ką ta tema!  Nesvarbu, kokia padėtis moteris tuo metu supa - sociali ar anti-sociali. Gi vis tiek tie vyrai - pionieriai eina už įstatymą PRIEŠ abortus. O į įstatymą neįeis išimtys, kad tai galės daryti nepilnametės, jaunuolės, vargdienės, išprievartautos, išsigandusios, paliktosios... Įstatymas PRIEŠ nušluos jas visas. Tai tiek trumpai aš su pridūrimu bei pritarimu, jog draudimais dar niekas nepasiekė savo realaus tikslo.  tai vat tos dalies ir nerode kur kalbejom apie pusiausvyra istatyme viskas yra kaip yra tu tik nesinervuok, saugok save
Labuka merginos,mmm nezinau kur man cia kreiptis,tai gal parasysiu cia:)man jau 33 savaites,maziukas labai judejo pora dienu ir kai vertesi girdejau toki truktelejimo garsa.Kartais kelnaites buna slapios,ne taip kai isskyros,o lyg vandenuku butu suslapusios.Vakarais buna silpna ir skauda sonus,kaip pries menesines.Gyvenu Airijoj,buvau pas gydytoja apziurejo sake kaip ir viskas ok,bet apziurejo tik paciupinedama,tai nz ar man verta cia jaudintis.Bijau kazkaip,snd pradejo rankos tint,ir aplamai,uzeina,kad jegu neturiu visai.Cia taip turi buti,kaip manot?
QUOTE(Raja28 @ 2010 11 04, 21:28) * daug cia kalbet galima,man kaip tik pavilioniene labai nuvyle, ji uz tai kad abortus darytu bet kas kas tik nori, labai ispuikusi moteris ir labai tuscia. kas liecia vyrus jiems sunku sioj pozicijoj kalbeti, bet as sveikinu bent uz tai, kad jiems gyvybe vaikucio-vertybe, apie komplikuotus nestukus cia kalba neina, cia apie tai, kad daug abortu pasidaro tos kurios priverstos del iv. aplinkybiu, kurias gan lengvai butu galima isspresti jei sulauktu zmogisko artimuju palaikymo. ** aisku musu politikai pasigincijo del istatymo, nes reikia reitingu, bet tema buvo apie kudykio verte musu visuomeneje, o kokia gavosi laida tokia suinku per 1h.viska isdiskutuot, daug kas iskirpta buvo  * na, siaip as esu pries abortus, kai moterys juos daro todel, kad vaikas yra neplanuotas, nelaiku, ne nuo tinkamo vyro ir panasiai. Bet is kitos puses, as pritariu Povilionienei - tai yra kiekvieno zmogaus pasirinkimo teise, kad ir kaip esam pries abortus. Draudimais nieko nelaimesi - kas nores nutraukt nestumus, vaziuos i uzsienius arba pacios save zalos, noredamos sukelt persileidimus  Manyciau, kad reikia neuzdraust abortu, bet stiprint psichologine pagalba moterims, kurios nusprendzia darytis aborta. Na, kad nebutu taip - atejau, pasakiau ginekologui, kad nenoriu nestumo, jis snai ir valyma padaro. Manau, reiketu pries tai darant issiaiskint, kodel moteris nenori to kudikio. Kai kuriais atvejais moterys daro abortus is soko del netiketo nestumo... Labai kvaila, kai diskusijos apie abortus issirutulioja i skaudzias temas - kai seimos turi priimti sunkius sprendimus nestumui nutraukti del apsigimimu ir panasiai... Arba kazkuris protinguolis nusikalbejo, kaip po aborto kelis kartus padideja tikimybe, kad sekaciais nestumais gims negyvi vaikai  nugi cia neisprusimas auksciausio lygio  O kaip tada buna toms, kurioms buna daromi valymai del to, kad vaikutis nustojo vystytis?  taigi procedura ta pati - ar valymas atliekamas tavo noru, ar del to, kad nestumas nutruko ** ir siaip - manyciau, kad tema buvo nevykusiai suformuluota  abortas ar gyvybes langelis... kazkaip pati diskusija pasirode nelabai apie tai
QUOTE(Amade @ 2010 11 05, 10:46) * na, siaip as esu pries abortus, kai moterys juos daro todel, kad vaikas yra neplanuotas, nelaiku, ne nuo tinkamo vyro ir panasiai. Bet is kitos puses, as pritariu Povilionienei - tai yra kiekvieno zmogaus pasirinkimo teise, kad ir kaip esam pries abortus. Draudimais nieko nelaimesi - kas nores nutraukt nestumus, vaziuos i uzsienius arba pacios save zalos, noredamos sukelt persileidimus  Manyciau, kad reikia neuzdraust abortu, bet stiprint psichologine pagalba moterims, kurios nusprendzia darytis aborta. Na, kad nebutu taip - atejau, pasakiau ginekologui, kad nenoriu nestumo, jis snai ir valyma padaro. Manau, reiketu pries tai darant issiaiskint, kodel moteris nenori to kudikio. Kai kuriais atvejais moterys daro abortus is soko del netiketo nestumo...  su tavimi, su tuo kad moteris turi teise rinktis, taip ir vokietijoje yra buvo tai kalbeta is laidoje bet iskirpo, ten abortai uzdrausti, BET...paliktos 4 galimybes jei dabar neklystu:jei isprievartauta, jei gresia moters gyvybei, jei apsigimes, taip pat galimybe darytis paciai norint, bet gavus psichologu konsultacija.tai vat.Mano manymu svarbiausia, kad nebutu atverta nisa prekybai vaiko organais, kad nebutu kudykiai zudomi kaip jav ar kitur, net pilnaiu issivyste, kad nebutu mergaites verciamos daryti, tevu prievarta.As bent tokia pozicija palaikau
QUOTE(Raja28 @ 2010 11 05, 09:55)  su tavimi, su tuo kad moteris turi teise rinktis, taip ir vokietijoje yra buvo tai kalbeta is laidoje bet iskirpo, ten abortai uzdrausti, BET...paliktos 4 galimybes jei dabar neklystu:jei isprievartauta, jei gresia moters gyvybei, jei apsigimes, taip pat galimybe darytis paciai norint, bet gavus psichologu konsultacija.tai vat.Mano manymu svarbiausia, kad nebutu atverta nisa prekybai vaiko organais, kad nebutu kudykiai zudomi kaip jav ar kitur, net pilnaiu issivyste, kad nebutu mergaites verciamos daryti, tevu prievarta.As bent tokia pozicija palaikau  matai, negalima uzdrausti nutraukt nestuma, jei yra pavojus moters gyvybei, ar jei yra rimti apsigimimai  Na, butu idiotai, jei moteriai gresia pavojus, o daktarai atsisako nutraukt nestuma, nes tokie istatymai  Taip sneka tokie, kurie turbut nera niekada susidure su jokia nestumo komplikacija. Kazin ka kalbetu tie vyrai, jei ju zmonoms, neduok Dieve, butu greses pavojus Mano blondinisku mastymu - pirmiausiai reikia apibrezti savoka, kada tai yra neisvengiama, o ka galima butu uzdrausti  o ne gilintis i uzdraudima, net esant pavojui
GARBANYLA
2010 11 05, 11:45
QUOTE(lolii @ 2010 11 04, 23:27) Labuka merginos,mmm nezinau kur man cia kreiptis,tai gal parasysiu cia:)man jau 33 savaites,maziukas labai judejo pora dienu ir kai vertesi girdejau toki truktelejimo garsa.Kartais kelnaites buna slapios,ne taip kai isskyros,o lyg vandenuku butu suslapusios.Vakarais buna silpna ir skauda sonus,kaip pries menesines.Gyvenu Airijoj,buvau pas gydytoja apziurejo sake kaip ir viskas ok,bet apziurejo tik paciupinedama,tai nz ar man verta cia jaudintis.Bijau kazkaip,snd pradejo rankos tint,ir aplamai,uzeina,kad jegu neturiu visai.Cia taip turi buti,kaip manot?  Lolii, tavo atveju įsireikalaučiau į ligoninę ir nuodugnios apžiūros, bet ne apčiupinėjimo. Truktelėjimai galėjo būti ir nuo stipraus vaikelio judesio. Negalim nieko pasakyti. Bet pagal tavo nerimo lygį ir nekokią savijautą, tai tiesiu taikiniu pas gydytoją rimtam tyrimui. Čia ne juokas ir SM konkretaus atsakymo nesužinosi. Nerizikuok nei savo, nei leliuko sveikata... Laikykis, sėkmės.
nium ziuresiu kaip snd,jei ne eisiu i priemamaji:)aciu uz atsakyma:)
Mamyte.Linute
2010 11 09, 18:50
cia truputi neitema  ,bet norejau paklausti,Amade's kokia kaina butu tavo nertos baltos krikstynu suknytes mergytei metuku laiko? bet reiketu,kad butu ilgom rankovytem. ir,beje,kuriame tu mieste gyveni? labai patiko tavo rankdarbiai.
Sveikos mielosios, nors ir paveluotai noriu jums apsireiksti, kad lapkricio 3 d. mums gime dukryte 3320g  Viskas vyko labai greitai, pagimdziau per pora valandu. Kol kas visi skrajojam is laimes, tad ir kompiuteriui kol kas laiko neatsirado. Gaila as nespejau jau pamatyt tos Rutos laidos...
QUOTE(ederi @ 2010 11 12, 22:49) Sveikos mielosios, nors ir paveluotai noriu jums apsireiksti, kad lapkricio 3 d. mums gime dukryte 3320g  Viskas vyko labai greitai, pagimdziau per pora valandu. Kol kas visi skrajojam is laimes, tad ir kompiuteriui kol kas laiko neatsirado. Gaila as nespejau jau pamatyt tos Rutos laidos... jetau kaip faina  , sveikinu sveikinu sveikinu  , nerealios naujienos gali paziuret cia kai turesi minute valanda su ruta
QUOTE(Raja28 @ 2010 11 12, 21:55) Labai aciu, ir uz sveikinimus ir uz nuorodele
QUOTE(ederi @ 2010 11 12, 22:57) Labai aciu, ir uz sveikinimus ir uz nuorodele  visko jums ko geriausio  , daug daug graziu akimirku, padarei didi darba, saunuole
Mamyte.Linute
2010 11 14, 18:25
QUOTE(ederi @ 2010 11 12, 23:49) Sveikos mielosios, nors ir paveluotai noriu jums apsireiksti, kad lapkricio 3 d. mums gime dukryte 3320g  Viskas vyko labai greitai, pagimdziau per pora valandu. Kol kas visi skrajojam is laimes, tad ir kompiuteriui kol kas laiko neatsirado. Gaila as nespejau jau pamatyt tos Rutos laidos... Sveikinu sulaukus dukrytes!  Linkiu,mazylei,visko kas geriausia!
furija04
2010 11 15, 15:53
QUOTE(ederi @ 2010 11 12, 20:49) Sveikos mielosios, nors ir paveluotai noriu jums apsireiksti, kad lapkricio 3 d. mums gime dukryte 3320g  Viskas vyko labai greitai, pagimdziau per pora valandu. Kol kas visi skrajojam is laimes, tad ir kompiuteriui kol kas laiko neatsirado. Gaila as nespejau jau pamatyt tos Rutos laidos...  Dideli sveikinimai!!! Ramiu nakteliu ir aukit didutes  Ir nepergyvenk, kad nera laiko pc, mazyle juk tiek laukta ir nusipelno viso mamytes demesio Garbanyla, kaip tu graziai atrodai  Nezinociau, kad esi  net ir nepagalvociau Kaip musu planuojancios?
GARBANYLA
2010 11 15, 17:57
Dėkui, Furija, už komplimentus...  Tai kad niekas ir nepasako nieko, jeigu ne tie, kurie žino. O tie, kas nežino - kviečia įkalt alaus ir šiaip kur padūkt pirty.  Toks jau sudėjimas ir figūros tipas, kai moteriškai atrodau ir tiek.  Šiaip ir pati sau patinku!  Ne tik, kad dėmių neturiu, bet oda net pagražėjus!  Apvalėju tik per pilvą.  Na, bent jau kol kas. Kas čia žino, kaip ir kas "iššaus" man per kitas dešimt savaičių. Ederi, Tavo dukriukas...  nėra žodžių. Kokie plaukučiai! Kokios lūputės! Kai prakus, įdomu, katro tėvelio bruožus susirinks. Begalinis džiaugsmas jūs namuos, turbūt lanko parsivežus naują šeimos narį.  Mėginu įsivaizduot tą palaimą ir laimę... Tačiau dar neįsivaizduoju tos apimties. Aš kasdien jaučiuos laiminga jausdamasi nėščia, pvz.  Kasdien begalės laimės, kai šoka kadrilį mažoji  , kai nerimsta ir visaip kalbina mane iš vidaus, kai pridėjęs ausį būsimas tetis būna apspardytais skruostais ir ausimis...  O kokia tai laimė bus, kai šitą spurdalėlį laikysim delnuos?
QUOTE(GARBANYLA @ 2010 11 15, 18:57) Dėkui, Furija, už komplimentus... o kur jus cia jai viena kita apziurejot ir lialiu maza???  Noriu ir as aki uzmest garbanyla jetai ir tau tuoj finiso tiesioji bus, jetau merginos baltai, raudonai, zaliai jums pavydziu, prisipazystu  Saunuoles jus visos
Sveikos merginos, aciu uz grazius zodzius  Mano abu vaikiukai tokie juodukai gime  Mama sake, kad ir as tokia pat juocke buvau, o brolis mano ryzas gime As jauciuosi puikiai, dukryte auga irgi kaip ant mieliu. Rankytes ir kojytes putleja, storeja, zandukai auga  Maitinu pati, pienuko uztektinai, kada tik mazoji suniurzga, is karto duodu papuli, nors ir kas 15 min,  Tai ir auga mazoji rami, viskuo patenkinta. Nors pamenu ir sunus mano ramutis buvo, o paskui oi oi i koki dzigita isaugo Siandien vaiksciojom su dukryte lauke ir pagalvojau, kad jauciuosi it issilaisvinus is svetimo kuno. Na nelengvi man tie nestumai, nors tu ka... Dabar lakstau kaip plunksnele, energijos per krastus liejas  Suspeju viska: ir namus sutvarkau, ir valgyt kalnus prigaminu, skalbinius islyginu, mazaja pasirupinu, SM pasedziu, vyrui smegenis profilaktiskai praplaunu  (juokauju, zinoma). Gyvenimas man pagerejo, gal 100, o gal 1000 kartu  Nors nepaisant visu tu sunkumu puoseleju slapta minti po keleto meteliu dar ir trecia leliuka parsikviest, sakiau jau MB apie savo svajone, tai liepe man dar atsigaut, pailset, o tada sake svarstysim... Jis gi baisiai susirupino, kad per tuos metus reikes erdvesnio busto musu seimai Tai va tokiom zaviom svajonem kol kas ir gyvenam. Gera nerealiai, net bijau dziaugtis, taigi dziaugiuosi tyliai Na, o apziureti musu nuotraukytes galite Facebook'e, mano adresas daujote@gmail.com
xaxatulka
2010 11 18, 08:35
Sveikos, merginos netycia uzmaciau jusu temute  taip graziai cia bendraujat, net nedrasu jungtis su savo bedom.. bet taip norisi surasti palaikymo, supratimo, pasisemti is kazkur teigiamu emocju (matau, cia pas jus ju netruksta  ). Manau, bus lengviau atsigauti, atsitiesti po nelaimiu spalio 26 ivyko persileidimas 20sav.. niekas nezino priezasciu, ir niekas nezino, ar butu ka pagelbeje, jei gydytojai butu anksciau sureagave (nes dvi dienas pries tai vaziavau i apziura, nes pamaciau nekokiu isskyru, bet man buvo pasakyta, kad viskas gerai  ), bet.. dabar yra kaip yra, bandom atsitiesti kuo greiciau ir vel sauksim gandrus.. dabar kaip niekada dar didesnis noras susilaukti vaikelio  tikiuosi, kad tos svajones greitai materializuosis.. butu smagu, jei priimtumet i savo gretas, nes kaip suprantu cia ir tam ir skirta sita temute.. visoms geros dienos ir geru nuotaiku!
furija04
2010 11 18, 23:50
QUOTE(xaxatulka @ 2010 11 18, 07:35) Sveikos, merginos netycia uzmaciau jusu temute  taip graziai cia bendraujat, net nedrasu jungtis su savo bedom.. bet taip norisi surasti palaikymo, supratimo, pasisemti is kazkur teigiamu emocju (matau, cia pas jus ju netruksta  ). Manau, bus lengviau atsigauti, atsitiesti po nelaimiu spalio 26 ivyko persileidimas 20sav.. niekas nezino priezasciu, ir niekas nezino, ar butu ka pagelbeje, jei gydytojai butu anksciau sureagave (nes dvi dienas pries tai vaziavau i apziura, nes pamaciau nekokiu isskyru, bet man buvo pasakyta, kad viskas gerai  ), bet.. dabar yra kaip yra, bandom atsitiesti kuo greiciau ir vel sauksim gandrus.. dabar kaip niekada dar didesnis noras susilaukti vaikelio  tikiuosi, kad tos svajones greitai materializuosis.. butu smagu, jei priimtumet i savo gretas, nes kaip suprantu cia ir tam ir skirta sita temute.. visoms geros dienos ir geru nuotaiku!  Junkis, puikiai tave suprantu  tas ir ziauriausia, kad mes nieko negalim padaryti, kai tokie dalykai vyksta. Vistiek juk turejo tirti placenta, koki atsakyma gavai? Mergiukai, mano vaikis pasidare apzora Ederi, jau kokia grazuole turi  bus vargo klaipedos bernams Garbanyla, laukiam dabar tavo Garbaniukes Kaip musu gaudancios gandrus gyvena? Zaveriukste dingusi  gal jau supa?
xaxatulka
2010 11 19, 08:16
perskaiciau jusu temute - nu kaip gera, tiek daug vilties suteikia Furija, mes dar laukiam visu tu histologiniu tyrimu rezultatu (ar kaip jie ten vadinasi), turetu buti menesio pabaigoje.. ziuresim  gydytoja patare dal pasidaryti tyrimus del chlamidiju ir dar kazkokiu, bet is pradziu reikia sulaukti tyrimu rezultatu, kad tiksliau zinotumem, nuo ko pradeti o ziuriu, pas jus derlinga temute  nu tikiuosi ir as po kiek laiko taip pasigirti sveikateles ir kantrybes visoms laukiancioms ir besilaukiancioms, ir sviezioms mamytems ar ilgai jum sekesi gaudyti gandrus po nelaimiu?
furija04
2010 11 19, 12:33
QUOTE(xaxatulka @ 2010 11 19, 07:16) perskaiciau jusu temute - nu kaip gera, tiek daug vilties suteikia Furija, mes dar laukiam visu tu histologiniu tyrimu rezultatu (ar kaip jie ten vadinasi), turetu buti menesio pabaigoje.. ziuresim  gydytoja patare dal pasidaryti tyrimus del chlamidiju ir dar kazkokiu, bet is pradziu reikia sulaukti tyrimu rezultatu, kad tiksliau zinotumem, nuo ko pradeti o ziuriu, pas jus derlinga temute  nu tikiuosi ir as po kiek laiko taip pasigirti sveikateles ir kantrybes visoms laukiancioms ir besilaukiancioms, ir sviezioms mamytems ar ilgai jum sekesi gaudyti gandrus po nelaimiu? Kantrybes laukiant, tikiuosi, kad beda bus isaiskinta ir galesit ramiai planuoti maziu  As turejau ectopini nestuma gruodzio'08, po to rugpjucio 6d praradom 16-18 sav maziu, o tada spalio men pastojau ir auginu savo burbula  Bet visoms buna skirtingai, nes priklauso kokios bedos
QUOTE(furija04 @ 2010 11 18, 23:50) Ederi, jau kokia grazuole turi  bus vargo klaipedos bernams Zaveriukste dingusi  gal jau supa?  Aciu Furija Zaveriukste turi suneli. Mes kartu buvom Lapkrituku temoje, bet ji ir is ten dingo. Tik zinau, kad jiems viskas gerai, matyt megaujasi motinyste Xaxatulka, mano situacija buvo labai panasi. Be jokiu simptomu 20savaite nubego vandenys. Pora dienu iki to buvau pas gyd, sake viskas gerai, dare echoskopa, vaikelis buvo gyvas. Po persileidimo atliko histologinius tyrimus ir nustate, kad as buvau Beta hemolizinio streptokoko nesiotoja. Si diagnoze nustatoma tik atlikus paseli (slapimo ar is maksties). Paselis daromas ne anksciau 35 sav, taigi mano atveju jo niekas nenustate. Po persileidimo gyd patare palaukt pusmeti, paskui vel bandyt. Taip ir darem, lelius uzkibo tik ketvirta menesi. O stai dabar jau dvisavaites dziaugiames savo dukryte. Labai tave suprantu ir zinau kaio jauties, visos mes zinom, deje... Bet svarbiausia atkentet ta juodaji perioda, nors ir kaip sunku ir neimonoma tai atrodytu, bet veliau vis gi Dievas atseikeja zymiai daugiau dziaugsmo, nei teko patirt skausmu. Stiprybes mergyt
Ziuriu musu temuke tuoj baigsis, tai sukuriau naujaja. NAUJI NAMUCIAI
admin*1
2010 11 19, 17:26
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|