Sveiki, padariau nauja temele, kad ir toliau galetumete rodyti savo sedevrus, kritikuoti, vertinti, girti ir kitaip tobuleti
Sena tema
Sveiki, padariau nauja temele, kad ir toliau galetumete rodyti savo sedevrus, kritikuoti, vertinti, girti ir kitaip tobuleti
Taigi laukiam nesulaukiam naujų darbelių
Klausykit, o ar galit pasakyti, kaip vadinasi ta parduotuve cvirkos kampe? Gal Pamenkalnio galerija? Ar ten salia, kur kazkaip reminimo centras vadinas?
Na, kadangi niekas netalpina jokiu paveikslu, tai idesiu as savo. Bet sitas man tiesa pasakius nesigavo. Kazka as uzveliau su kalnais ir medziais.
QUOTE(Agalis @ 2009 11 25, 12:33) Klausykit, o ar galit pasakyti, kaip vadinasi ta parduotuve cvirkos kampe? Gal Pamenkalnio galerija? Ar ten salia, kur kazkaip reminimo centras vadinas? galerija tai pamėnkalnio, o kokios parduotuvės reikia nelabai supratau? ten kur pačioj galerijoj dailės kūrinius pardavinėja ar kur už kampo dailininkų prekes pardavinėja? Papildyta: o, štai ir darbeliai na jo, su kalnais kažkas netaip, jie lyg ant viršaus užlipdyti, yra ryškesni, todėl "veržiasi" į pirmą planą, juos reiktų prigesinti, nes pirmas planas švelnesnis, subtilesnis už antrajį, o reiktų atvirkščiai.. beto sodo medžiai lyg nupjauti QUOTE(trr @ 2009 11 25, 13:33) galerija tai pamėnkalnio, o kokios parduotuvės reikia nelabai supratau? ten kur pačioj galerijoj dailės kūrinius pardavinėja ar kur už kampo dailininkų prekes pardavinėja? Papildyta: o, štai ir darbeliai na jo, su kalnais kažkas netaip, jie lyg ant viršaus užlipdyti, yra ryškesni, todėl "veržiasi" į pirmą planą, juos reiktų prigesinti, nes pirmas planas švelnesnis, subtilesnis už antrajį, o reiktų atvirkščiai.. beto sodo medžiai lyg nupjauti Dekui uz komentarus
Sveikos visos piešiančios.
QUOTE(Sharune @ 2009 11 25, 16:44) Sveikos visos piešiančios. o tai cia ne paprasta akvarele? Ai, pas tave oil colour. Tai tikriausiai su tuo spec. skiedikliu, kur skirtas aliejiniams dazams.
jei dažai šviežūs, grietinės tirštumo, tai skiesti manau ir nebūtina. o šiaip reikalinga paletė, jei reikia ant jos pasimaišai dažo ir skiediklio kelis lašus.. beto pabaigoje tuo skiedikliu nuvalomi teptukai, rankos.. na, tegu praktikai daugiau pasako.
QUOTE(Sharune @ 2009 11 25, 20:23) Yra specialus skiediklis aliejiniams dazams. Paskaityk sena tema, ten merginos minejo net pavadinima. Arba tiesiog nueik i tapybos reikmenu parduotuve ir paklausk pardavejo, pasakyk, kad reikia skiediklio alijiniams dazams skiesti. Siaip jauciu, kad su jais nepatartina namuose piesti, nes jie baisiai smirda ir dziuna gal dvi savaites. Bet velgi, gal profai geriau patars cia tau.
na aliejiniai apskritai ilgai džiūna.. bet tame yra pliusų. o kad smirda tai jau niekur nedingsi, nors man tas kvapas visai patinka.
Sveikos
Norėčiau, kad parašytumėte, kuo patinka ir kuo nepatinka mano darbelis. http://public.fotki.com/Pusseseres/tapyba/piet-lanka.html QUOTE(Praeivė. @ 2009 11 26, 17:53) Sveikos Norėčiau, kad parašytumėte, kuo patinka ir kuo nepatinka mano darbelis. http://public.fotki.com/Pusseseres/tapyba/piet-lanka.html Man tai labai patinka Gal foto kiek tamsoka? ar piešinukas toks ir yra? Papildyta: bėje, antras iš tapybos ir neblogas QUOTE(Praeivė. @ 2009 11 26, 17:53) Sveikos Norėčiau, kad parašytumėte, kuo patinka ir kuo nepatinka mano darbelis. http://public.fotki.com/Pusseseres/tapyba/piet-lanka.html ..norėtusi pamatyti daugiau darbų.. visai neblogai, sodrios spalvos, tapybiškumo požymiai (nors aš asmeniškai apskritai simpatijos pastelei nejaučiu o vaizdelis iš kur?
Aksana-Lap ir trr, abiems labai dėkoju už atsiliepimus, ačiū, kad nepagailėjote laiko ir dėmesio mano darbeliams, imkit po balioną
Aksana-Lap, horizonto linijos nenorėjau išryškinti, nes ten toluma ir bent jau realiai tas horizontas gana matosi... Trr, dėl vandens ir dangaus spalvų sutinku, šitą ir pati pastebėjau, šiek tiek taisiau, bet, matyt, nepakankamai. Tapiau iš nuotraukos Daugiau darbų nėra, nes tik neseniai atnaujinau šį savo pamėgį ir paveiksliukų kol kas tik tiek ir tėra QUOTE(Praeivė. @ 2009 11 26, 17:53) Sveikos Norėčiau, kad parašytumėte, kuo patinka ir kuo nepatinka mano darbelis. http://public.fotki.com/Pusseseres/tapyba/piet-lanka.html Man irgi labai patiko. Toks labai jau ciurlioniskas
Nauji "pasiterliojimai"
![]() ![]() Prašom kritikuot, kažko paskutiniu metu patraukė ant tokių, tiesiog nesiveliant į smulkias detales, ieškau "naujo stiliaus" sau QUOTE(nojura @ 2009 11 27, 20:12) Nauji "pasiterliojimai" Prašom kritikuot, kažko paskutiniu metu patraukė ant tokių, tiesiog nesiveliant į smulkias detales, ieškau "naujo stiliaus" sau abu darbai man patiko, labai gražu. Tik pirmajame medžių kamienams trūksta tapybiškesnio prisilietimo. Dabar lapai tokie minkšti, gyvi, tapybiški, o kamienai -balti vamzdžiai (vienas dar netgi apvestas juodu kontūru). O antrajam neturiu ką kritikuoti QUOTE(kusachius @ 2009 11 27, 19:23) Dabar lapai tokie minkšti, gyvi, tapybiški, o kamienai -balti vamzdžiai (vienas dar netgi apvestas juodu kontūru). O antrajam neturiu ką kritikuoti Vamzdžiai - Šiaip tai gal gerai sakai, pataisyt bandysim vamzdžius
nojura, man irgi labai patiko, neturiu ką blogo pasakyti
čia juk akvarelė? ir panašu, kad naudojate ne vien teptuką?
Agalis, ačiū
Nojura, man šie tavo darbeliai tikrai gražūs
Nu dėkui
QUOTE(trr @ 2009 11 27, 20:42) Pirmam akvarele+guašas, o antras vien akvarelė. Didžioji darbo dalis pirštais O siužetai tai - paskutiniu laiku labai mėgstu per googlės vaizdų paiešką visokius paintingus žiūrinėt, va prisižiūri prisižiūri, kažkur kažkas smegenyse nusėda ir paskui bandai kažką pati. QUOTE(nojura @ 2009 11 27, 21:05) O siužetai tai - paskutiniu laiku labai mėgstu per googlės vaizdų paiešką visokius paintingus žiūrinėt, va prisižiūri prisižiūri, kažkur kažkas smegenyse nusėda ir paskui bandai kažką pati. (bet tai juk nėra kopija?)
Nu ne, ne kopija, ta prasme nesistengiau atkartot kažkieno darbo, tiesiog pasižvalgymas po kitų kūrybą.
QUOTE(nojura @ 2009 11 27, 21:18) Nu ne, ne kopija, ta prasme nesistengiau atkartot kažkieno darbo, tiesiog pasižvalgymas po kitų kūrybą. ai tai ir vadinas teisingai supratau. na, akiratį plėsti ir šiaip sveika.. QUOTE(Gipo @ 2009 11 27, 23:27) man nepatiko Ačiū už nuomonę Spalvos keistos greičiausiai tau pasirodė todėl, kad darbai atlikti pastele. Tikriausiai nemėgsti pastelės. Na, o dėl skonio stiliui, tai, aišku, nesiginčijama Bet kokiu atveju džiaugiuosi sulaukusi įvairių nuomonių ![]() Dar vienas mano darbelis tapytas vasarą iš natūros. Drobė, aliejus, 40x50. Jei nepagailėsit kritikos-būsiu dėkinga.
piešta pasilypėjus kažkur aukščiau? bent jau pagal perspektyvą taip regis..
šiaip visai nieko, tapybiškas darbas, drąsus ir gyvas potėpis, spalvų maišymas; gražiai išryškintas prieangis. tačiau šviesotamsos kontrastai, šešėliai, manau galėtų būti ryškesni, juk čia tiek daug kampų, plius saulė šviečia
ir vel geles nutapiau
yyla, senai matyta.
nu įspūdingas stambus planas, (šiame darbe tai efektyviausia raiškos priemonė), gražios orchidėjos ar tas baltas kontūras aplink žiedlapius yra realus gėlės raštas, ar tiesiog norėjote taip žiedus atskirti? nes man jis pasirodė kiek monotoniškas. iš esmės jums pavyko perteikti gėlės grožį, jei toks buvo jūsų sau iškeltas uždavinys, bet kaip čia pasakius, tapant gėles reiktų galvoti ne vien apie jų grožį, bet ir apie tapybą..
dekui trr,jusu nuomone man labai svarbi.o tas konturas patikekite toks is tikro yra
tikiu
o šiaip komentavau mintyse turėdama jūsų ankstesnį darbą su jurgino žiedu, nes anas buvo tikrai geresnis, tai išvardinau ko čia trūksta lyginant su anuo.. QUOTE(trr @ 2009 11 29, 17:28) piešta pasilypėjus kažkur aukščiau? bent jau pagal perspektyvą taip regis.. šiaip visai nieko, tapybiškas darbas, drąsus ir gyvas potėpis, spalvų maišymas; gražiai išryškintas prieangis. tačiau šviesotamsos kontrastai, šešėliai, manau galėtų būti ryškesni, juk čia tiek daug kampų, plius saulė šviečia AČIŪ Tikrai taip.Piešta nuo kalniuko. Kaip kartais reikia žvilgsnio iš šalies !!!! Tikrai ta pilkuma per daug vienoda. Dar kartą ačiū už kritiką. QUOTE(yyla @ 2009 11 29, 16:48) ir vel geles nutapiau fantastiska
Labai grazios orchidejos, net jei nebutu tamsiau vienoj pusej. Suprantu, jog norite realistiskiau nupiesti, perteikti realu vaizda.
As supratau, kad piesiant nenoriu jokiu taisykliu laikytis.
Sveikos mamytes
Esu baigusi tapyba, todel idomu pasizvalgyti i jusus darbelius. Saunuoles jus visos
nojura - kokie grazus tavo darbeliai!!!
o as nieko nebaigus tik del nuotaikos papaisau.... http://picasaweb.google.com/indre.naraite/...409889293087842 QUOTE(Yndrute @ 2009 12 01, 11:47) nojura - kokie grazus tavo darbeliai!!! o as nieko nebaigus tik del nuotaikos papaisau.... http://picasaweb.google.com/indre.naraite/...409889293087842 o ar gi čia ne dekupažas? tas paskutinis, kur tapytas, tai visai neblogai, ryšku, tapybiška, gal tik medžio apimtis neišreikšta, (nors gal ir nesiekėte tikroviško vaizdo), bet kadangi medžio vainikas apvalus, kažkur turėtų turėti labiau apšviestą, o kažkur šešėlinę pusę.
Sveikutes, siandien pirma karta isbandziau akrilinius dazus ir natiurmorta. Labai patiko su akrilu tapyti objektus, bet jau fona kai reikia padengti, tai atrodo visi dazai iseis. Siunciu savo bandyma jusu teismui.
Natiurmortas su patisonu
oi koks santūrus vaizdelis
QUOTE(trr @ 2009 12 01, 17:04) oi koks santūrus vaizdelis Dekui uz komentarus. Ai man cia taip gavos, kad padejau as ta moliuga ant kedes tokios pilkos spalvos ir baisiai blogas apsvietimas buvo, beveik visai nemaciau kur ir kaip sviesa krinta. Zodziu uzveliau ta reikala. Man sunkiai sekas sugalvoti natiurmortui aplinka... QUOTE(Agalis @ 2009 12 01, 17:30) Dekui uz komentarus. Ai man cia taip gavos, kad padejau as ta moliuga ant kedes tokios pilkos spalvos ir baisiai blogas apsvietimas buvo, beveik visai nemaciau kur ir kaip sviesa krinta. Zodziu uzveliau ta reikala. Man sunkiai sekas sugalvoti natiurmortui aplinka... tai gal ir gerai, kad tamsu buvo, darbas įgavo tam tikrą nuotaiką jums puikiai sekasi... varykit toliau QUOTE(Agalis @ 2009 12 01, 16:09) Sveikutes, siandien pirma karta isbandziau akrilinius dazus ir natiurmorta. Labai patiko su akrilu tapyti objektus, bet jau fona kai reikia padengti, tai atrodo visi dazai iseis. Siunciu savo bandyma jusu teismui. Natiurmortas su patisonu ![]() Reikia labiau skiesti akrila QUOTE(masumi @ 2009 11 30, 22:21) Sveikos mamytes Esu baigusi tapyba, todel idomu pasizvalgyti i jusus darbelius. Saunuoles jus visos Labas vakaras Norėčiau paklausti: kur mokėtės tapybos? Kokiomis priemonėmis tapydavote, ar jas buvo galima pasirinkti (pvz. tapyti pastele)? Ir dar vienas klausimėlis: kodėl reikia drobę ir popierių gruntuoti prieš tapant? Kam tas gruntavimas padeda? Ačiū
mergaites ismanancios, pakritikuokit kompozicija
http://i93.photobucket.com/albums/l59/nacyte/kita/esiz.jpg
na kompozicija paprasta, t.y. nesudėtinga, tai lyg ir nėra ko prikišti.. bent jau mano akiai nieks nekliūva..
o dėl gruntavimo, jis todėl, kad dažas (o gal tiksliau dažų aliejus) nesigertų į drobę ar popierių. beto apačioje esantis baltas pagrindas padeda geriau atsikleisti spalvai.. na bet čia tegu praktikai tiksliau pasako... QUOTE(naca @ 2009 12 02, 00:32) mergaites ismanancios, pakritikuokit kompozicija http://i93.photobucket.com/albums/l59/nacyte/kita/esiz.jpg man gal norėtųsi kad bendra kompozicijos forma (žiūrint į gėles kaip į bendrą masę, kuri dabar susiveda į stačiakampį) būtų kiek plastiškesnė, pvz. didesnis aukščio skirtumas tarp dviejų viršutinių žiedų. Dabar labai panašūs visur tarpai nuo krašto.
aciu uz tokius greitus komentarus
gal net ne ziedus isdestyti kiek kitaip noretusi, o virs virsutinio ziedo prideti lapus i virsu |