Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tapyba
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Agalis
Sena tema

Sveiki, padariau nauja temele, kad ir toliau galetumete rodyti savo sedevrus, kritikuoti, vertinti, girti ir kitaip tobuleti smile.gif
Aksana-Lap
Taigi laukiam nesulaukiam naujų darbelių smile.gif
Agalis
Klausykit, o ar galit pasakyti, kaip vadinasi ta parduotuve cvirkos kampe? Gal Pamenkalnio galerija? Ar ten salia, kur kazkaip reminimo centras vadinas?
Agalis
Na, kadangi niekas netalpina jokiu paveikslu, tai idesiu as savo. Bet sitas man tiesa pasakius nesigavo. Kazka as uzveliau su kalnais ir medziais.

user posted image
trr
QUOTE(Agalis @ 2009 11 25, 12:33)
Klausykit, o ar galit pasakyti, kaip vadinasi ta parduotuve cvirkos kampe? Gal Pamenkalnio galerija? Ar ten salia, kur kazkaip reminimo centras vadinas?
*

galerija tai pamėnkalnio, o kokios parduotuvės reikia nelabai supratau? ten kur pačioj galerijoj dailės kūrinius pardavinėja ar kur už kampo dailininkų prekes pardavinėja? g.gif ax.gif
Papildyta:
o, štai ir darbeliai biggrin.gif
na jo, su kalnais kažkas netaip, jie lyg ant viršaus užlipdyti, yra ryškesni, todėl "veržiasi" į pirmą planą, juos reiktų prigesinti, nes pirmas planas švelnesnis, subtilesnis už antrajį, o reiktų atvirkščiai.. beto sodo medžiai lyg nupjauti g.gif , nes sutampa su tvoros linija, na ir dar ta siena kiek monotoniška, netapybiška. bet visa kita visai neblogai, medžiai, žemė, stogo kraigas kampe labai gražiai nutapyti. thumbup.gif 4u.gif
Agalis
QUOTE(trr @ 2009 11 25, 13:33)
galerija tai pamėnkalnio, o kokios parduotuvės reikia nelabai supratau? ten kur pačioj galerijoj dailės kūrinius pardavinėja ar kur už kampo dailininkų prekes pardavinėja?  g.gif ax.gif
Papildyta:
o, štai ir darbeliai  biggrin.gif
na jo, su kalnais kažkas netaip, jie lyg ant viršaus užlipdyti, yra ryškesni, todėl "veržiasi" į pirmą planą, juos reiktų prigesinti, nes pirmas planas švelnesnis, subtilesnis už antrajį, o reiktų atvirkščiai.. beto sodo medžiai lyg nupjauti  g.gif , nes sutampa su tvoros linija, na ir dar ta siena kiek monotoniška, netapybiška. bet visa kita visai neblogai, medžiai, žemė, stogo kraigas kampe labai gražiai nutapyti.  thumbup.gif  4u.gif
*

doh.gif pamirsau pamineti, kad ieskau tapybos reikmenu parduotuves. Bet jau issiaiskinau, kur ji yra smile.gif

Dekui uz komentarus 4u.gif
Sharune
Sveikos visos piešiančios. 4u.gif Labai užsinorėjau paveikslo ant savo niūrios sienos,susiradau savo dažus. Tokie,tik ne water colour,o oil colour mano dažai,tik problema tame,kad nežinau kaip juos paruošti,ar reikia spec atskiesti,ar sumaišyti su kuo nors ir ant ko piešt su jais geriausia... g.gif Būčiau dėkinga,jei mane kas nors pakonsultuotų, dailininkė iš manęs ne kokia,bet pabandyt kažką naujo labai norisi. blush2.gif
Agalis
QUOTE(Sharune @ 2009 11 25, 16:44)
Sveikos visos piešiančios.  4u.gif  Labai užsinorėjau paveikslo ant savo niūrios sienos,susiradau savo dažus.  Tokie,tik ne water colour,o oil colour mano dažai,tik problema tame,kad nežinau kaip juos paruošti,ar reikia spec atskiesti,ar sumaišyti su kuo nors ir ant ko piešt su jais geriausia...  g.gif  Būčiau dėkinga,jei mane kas nors pakonsultuotų, dailininkė iš manęs ne kokia,bet pabandyt kažką naujo labai norisi.   blush2.gif
*

o tai cia ne paprasta akvarele? Ai, pas tave oil colour. Tai tikriausiai su tuo spec. skiedikliu, kur skirtas aliejiniams dazams.
Sharune
QUOTE(Agalis @ 2009 11 25, 19:32)
o tai cia ne paprasta akvarele? Ai, pas tave oil colour. Tai tikriausiai su tuo spec. skiedikliu, kur skirtas aliejiniams dazams.
*

o kas per skiediklis ir kaip juo naudotis? ax.gif
trr
jei dažai šviežūs, grietinės tirštumo, tai skiesti manau ir nebūtina. o šiaip reikalinga paletė, jei reikia ant jos pasimaišai dažo ir skiediklio kelis lašus.. beto pabaigoje tuo skiedikliu nuvalomi teptukai, rankos.. na, tegu praktikai daugiau pasako. 4u.gif
Agalis
QUOTE(Sharune @ 2009 11 25, 20:23)
o kas per skiediklis ir kaip juo naudotis?  ax.gif
*

Yra specialus skiediklis aliejiniams dazams. Paskaityk sena tema, ten merginos minejo net pavadinima. Arba tiesiog nueik i tapybos reikmenu parduotuve ir paklausk pardavejo, pasakyk, kad reikia skiediklio alijiniams dazams skiesti. Siaip jauciu, kad su jais nepatartina namuose piesti, nes jie baisiai smirda ir dziuna gal dvi savaites. Bet velgi, gal profai geriau patars cia tau.
trr
na aliejiniai apskritai ilgai džiūna.. bet tame yra pliusų. o kad smirda tai jau niekur nedingsi, nors man tas kvapas visai patinka. g.gif biggrin.gif
Praeivė.
Sveikos smile.gif

Norėčiau, kad parašytumėte, kuo patinka ir kuo nepatinka mano darbelis.

http://public.fotki.com/Pusseseres/tapyba/piet-lanka.html

Aksana-Lap
QUOTE(Praeivė. @ 2009 11 26, 17:53)
Sveikos  smile.gif

*

Man tai labai patinka thumbup.gif tik gal norisi horizontą kiek pabrėžti mirksiukas.gif
Gal foto kiek tamsoka? ar piešinukas toks ir yra? smile.gif
Papildyta:
bėje, antras iš tapybos ir neblogas biggrin.gif
trr
Sveikos  smile.gif

*

..norėtusi pamatyti daugiau darbų.. 4u.gif
visai neblogai, sodrios spalvos, tapybiškumo požymiai (nors aš asmeniškai apskritai simpatijos pastelei nejaučiu blush2.gif ). va gal tik dangaus ir vandens spalva neturėtu būti tokia pati, vienoda, jos turėtu bent šiek tiek skirtis. 4u.gif reiktų dangų gal pašviesint, gal pažydrint (mėlyna ir žydra tai skirtingos spalvos, skirtingas mėlynas pigmentas, tik nepamenu jų pavadinimų)

o vaizdelis iš kur?
Praeivė.
Aksana-Lap ir trr, abiems labai dėkoju už atsiliepimus, ačiū, kad nepagailėjote laiko ir dėmesio mano darbeliams, imkit po balioną 4u.gif 4u.gif

Aksana-Lap, horizonto linijos nenorėjau išryškinti, nes ten toluma ir bent jau realiai tas horizontas gana matosi...
Trr, dėl vandens ir dangaus spalvų sutinku, šitą ir pati pastebėjau, šiek tiek taisiau, bet, matyt, nepakankamai. Tapiau iš nuotraukos ax.gif

Daugiau darbų nėra, nes tik neseniai atnaujinau šį savo pamėgį ir paveiksliukų kol kas tik tiek ir tėra mirksiukas.gif Be to, laukiu, kol gausiu kokybiškesnes pasteles, nes su šitomis sunkoka tapyti...
Agalis
Sveikos  smile.gif

*

Man irgi labai patiko. Toks labai jau ciurlioniskas smile.gif
nojura
Nauji "pasiterliojimai" smile.gif jūsų teismui:
user posted image

user posted image

Prašom kritikuot, kažko paskutiniu metu patraukė ant tokių, tiesiog nesiveliant į smulkias detales, ieškau "naujo stiliaus" sau smile.gif
kusachius
QUOTE(nojura @ 2009 11 27, 20:12)
Nauji "pasiterliojimai" smile.gif jūsų teismui:

Prašom kritikuot, kažko paskutiniu metu patraukė ant tokių, tiesiog nesiveliant į smulkias detales, ieškau "naujo stiliaus" sau smile.gif
*

abu darbai man patiko, labai gražu. Tik pirmajame medžių kamienams trūksta tapybiškesnio prisilietimo. Dabar lapai tokie minkšti, gyvi, tapybiški, o kamienai -balti vamzdžiai (vienas dar netgi apvestas juodu kontūru).
O antrajam neturiu ką kritikuoti biggrin.gif
nojura
QUOTE(kusachius @ 2009 11 27, 19:23)
Dabar lapai tokie minkšti, gyvi, tapybiški, o kamienai -balti vamzdžiai (vienas dar netgi apvestas juodu kontūru).
O antrajam neturiu ką kritikuoti  biggrin.gif
*

Vamzdžiai - lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu matosi, kai žmogus kūrybingas komentuoja, vos nuo kėdės nenukritau... thumbup.gif
Šiaip tai gal gerai sakai, pataisyt bandysim vamzdžius lotuliukas.gif
trr
nojura, man irgi labai patiko, neturiu ką blogo pasakyti thumbup.gif , ir tie "vamzdžiai" man neužkliuvo, gal apimtis tapybiniu požiūriu taip, bet išraiškingumo jiems vistiek netrūksta, kadangi linija ne su liniuote daryta biggrin.gif , t.y. ganėtinai įvairi, vibruojanti, gyva, čia išnykstanti, čia ryškesnė, visai gražiai jie tirpsta šviesoje.
čia juk akvarelė? ir panašu, kad naudojate ne vien teptuką? lens.gif thumbup.gif
Praeivė.
Agalis, ačiū 4u.gif

Nojura, man šie tavo darbeliai tikrai gražūs smile.gif Tik su pirmojo kamienais kažkas ne taip, bet čia jau profesionalės atsakė. Ir turiu klausimą: iš kur jų siužetai? smile.gif
nojura
Nu dėkui smile.gif

QUOTE(trr @ 2009 11 27, 20:42)
čia juk akvarelė? ir panašu, kad naudojate ne vien teptuką?  lens.gif  thumbup.gif
*

Pirmam akvarele+guašas, o antras vien akvarelė.
Didžioji darbo dalis pirštais smile.gif
O siužetai tai - paskutiniu laiku labai mėgstu per googlės vaizdų paiešką visokius paintingus žiūrinėt, va prisižiūri prisižiūri, kažkur kažkas smegenyse nusėda ir paskui bandai kažką pati.
trr
QUOTE(nojura @ 2009 11 27, 21:05)
O siužetai tai - paskutiniu laiku labai mėgstu per googlės vaizdų paiešką visokius paintingus žiūrinėt, va prisižiūri prisižiūri, kažkur kažkas smegenyse nusėda ir paskui bandai kažką pati.
*

(bet tai juk nėra kopija?)

drinks_cheers.gif teisingai, neįdėjęs kažko į dėžutę, (t.y. galvą), nieko iš jos ir neišimsi.. biggrin.gif
nojura
Nu ne, ne kopija, ta prasme nesistengiau atkartot kažkieno darbo, tiesiog pasižvalgymas po kitų kūrybą.

trr
QUOTE(nojura @ 2009 11 27, 21:18)
Nu ne, ne kopija, ta prasme nesistengiau atkartot kažkieno darbo, tiesiog pasižvalgymas po kitų kūrybą.
*

ai tai ir vadinas teisingai supratau. 4u.gif tai ir norėjau pasakyti, kad toks domėjimasis bei kitų (pageidautina profesionalių) dailininkų kūrybos pažinimas irgi yra mokymasis, estetinio skonio, plastinės kalbos įgūdžių, laisvesnio, gilesnio kūrybinio mąstymo, ir t.t. lavinimas..
na, akiratį plėsti ir šiaip sveika.. biggrin.gif
Praeivė.
QUOTE(Gipo @ 2009 11 27, 23:27)
man nepatiko  g.gif  ... greičiausiai man visas stilius nepatinka. Pažiūrėjau visus 5 darbelius. Man jie tokie  g.gif  senoviški. Spalvos kažkodėl akiai nemalonios  g.gif

Ačiū už nuomonę smile.gif
Spalvos keistos greičiausiai tau pasirodė todėl, kad darbai atlikti pastele. Tikriausiai nemėgsti pastelės. Na, o dėl skonio stiliui, tai, aišku, nesiginčijama mirksiukas.gif
Bet kokiu atveju džiaugiuosi sulaukusi įvairių nuomonių bigsmile.gif
kpl
user posted image
Dar vienas mano darbelis tapytas vasarą iš natūros. Drobė, aliejus, 40x50.
Jei nepagailėsit kritikos-būsiu dėkinga.
trr
piešta pasilypėjus kažkur aukščiau? bent jau pagal perspektyvą taip regis..
šiaip visai nieko, tapybiškas darbas, drąsus ir gyvas potėpis, spalvų maišymas; gražiai išryškintas prieangis. tačiau šviesotamsos kontrastai, šešėliai, manau galėtų būti ryškesni, juk čia tiek daug kampų, plius saulė šviečia bigsmile.gif . taip pat ir spalvų įvairovė galėtų būti didesnė, nes palyginus su ta raudona "dėme" centre, visa likusi paveikslo dalis atrodo kur kas nuobodesnė - gal tos pilkumos per daug arba ji per vienoda.. g.gif
4u.gif
yyla
ir vel geles nutapiau biggrin.gif doh.gif aliejus,80x80

user posted image
trr
yyla, senai matyta. smile.gif
nu įspūdingas stambus planas, (šiame darbe tai efektyviausia raiškos priemonė), gražios orchidėjos biggrin.gif , gerai, kad yra šviesesnė ir tamsesnė paveikslo dalis, nors ir ne stipriai išreikšta, bet apskritai paveikslas didesnių emocijų nesukelia, gal toms gėlėms individualumo trūksta, o gal kompozicijos "mandresnės", gal "dramatiško" apšvietimo.. (o gal tik todėl, kad mane nelabai žavi gėlių paveikslai blush2.gif ) beto spalvų įvairovės norėtusi irgi.. drąsiau įmaišykite kitų atspalvių.
ar tas baltas kontūras aplink žiedlapius yra realus gėlės raštas, ar tiesiog norėjote taip žiedus atskirti? nes man jis pasirodė kiek monotoniškas.
iš esmės jums pavyko perteikti gėlės grožį, jei toks buvo jūsų sau iškeltas uždavinys, bet kaip čia pasakius, tapant gėles reiktų galvoti ne vien apie jų grožį, bet ir apie tapybą.. smile.gif 4u.gif
yyla
dekui trr,jusu nuomone man labai svarbi.o tas konturas patikekite toks is tikro yra biggrin.gif
trr
tikiu biggrin.gif bet tada tuolabiau, kai žiedlapis pasisuka ar pasineria į šešėlį to kontūro ryškumas, spalva ir storis turi įvairuoti (nuo žodžio įvairus biggrin.gif ), žodžiu nebūti toks vienodas.

o šiaip komentavau mintyse turėdama jūsų ankstesnį darbą su jurgino žiedu, nes anas buvo tikrai geresnis, tai išvardinau ko čia trūksta lyginant su anuo.. 4u.gif
kpl
QUOTE(trr @ 2009 11 29, 17:28)
piešta pasilypėjus kažkur aukščiau? bent jau pagal perspektyvą taip regis..
šiaip visai nieko, tapybiškas darbas, drąsus ir gyvas potėpis, spalvų maišymas; gražiai išryškintas prieangis. tačiau šviesotamsos kontrastai, šešėliai, manau galėtų būti ryškesni, juk čia tiek daug kampų, plius saulė šviečia bigsmile.gif . taip pat ir spalvų įvairovė galėtų būti didesnė, nes palyginus su ta raudona "dėme" centre, visa likusi paveikslo dalis atrodo kur kas nuobodesnė - gal tos pilkumos per daug arba ji per vienoda..  g.gif
4u.gif
*

AČIŪ
Tikrai taip.Piešta nuo kalniuko.
Kaip kartais reikia žvilgsnio iš šalies !!!! Tikrai ta pilkuma per daug vienoda.
Dar kartą ačiū už kritiką.
Fifux'e
QUOTE(yyla @ 2009 11 29, 16:48)
ir vel geles nutapiau biggrin.gif  doh.gif  aliejus,80x80

fantastiska wub.gif
Rhianna
Labai grazios orchidejos, net jei nebutu tamsiau vienoj pusej. Suprantu, jog norite realistiskiau nupiesti, perteikti realu vaizda.
As supratau, kad piesiant nenoriu jokiu taisykliu laikytis. bigsmile.gif
masumi
Sveikos mamytes smile.gif

Esu baigusi tapyba, todel idomu pasizvalgyti i jusus darbelius. Saunuoles jus visos 4u.gif Jei turetumete kokiu klausimu ar reiketu pagalbos, kreipkites smile.gif
Yndrute
nojura - kokie grazus tavo darbeliai!!!
o as nieko nebaigus tik del nuotaikos papaisau.... 4u.gif

http://picasaweb.google.com/indre.naraite/...409889293087842
trr
QUOTE(Yndrute @ 2009 12 01, 11:47)
nojura - kokie grazus tavo darbeliai!!!
o as nieko nebaigus tik del nuotaikos papaisau.... 4u.gif

http://picasaweb.google.com/indre.naraite/...409889293087842
*

o ar gi čia ne dekupažas? bigsmile.gif
tas paskutinis, kur tapytas, tai visai neblogai, ryšku, tapybiška, gal tik medžio apimtis neišreikšta, (nors gal ir nesiekėte tikroviško vaizdo), bet kadangi medžio vainikas apvalus, kažkur turėtų turėti labiau apšviestą, o kažkur šešėlinę pusę.
Agalis
Sveikutes, siandien pirma karta isbandziau akrilinius dazus ir natiurmorta. Labai patiko su akrilu tapyti objektus, bet jau fona kai reikia padengti, tai atrodo visi dazai iseis. Siunciu savo bandyma jusu teismui.

Natiurmortas su patisonu
user posted image
trr
oi koks santūrus vaizdelis bigsmile.gif man patinka šito paveikslo skleidžiama tyla thumbup.gif ir puikiai nutapytas objektas. nors iš esmės šio paveikslo turiniui (nuotaikai) tas bespalvis fonas visai tinka, tačiau vistiek manau toje pilkoje spalvoje galėtų bent šiek tiek atsirasti kažkokių atspalvių, kad būtų ne tik šviesesnės ir tamsesnės plokštumos, bet ir šiltos šaltos, t.y. naudojant ne tik achromatines (juoda balta), bet ir chromatines spalvas, panašiai kaip ten, kur siena reflektuoja moliūgo spalvą..
Agalis
QUOTE(trr @ 2009 12 01, 17:04)
oi koks santūrus vaizdelis  bigsmile.gif man patinka šito paveikslo skleidžiama tyla  thumbup.gif  ir puikiai nutapytas objektas. nors iš esmės šio paveikslo turiniui  (nuotaikai) tas bespalvis fonas visai tinka, tačiau vistiek manau  toje pilkoje spalvoje galėtų bent šiek tiek atsirasti kažkokių atspalvių, kad būtų ne tik šviesesnės ir tamsesnės plokštumos, bet ir šiltos šaltos, t.y. naudojant ne tik achromatines (juoda balta), bet ir chromatines spalvas, panašiai kaip ten, kur siena reflektuoja moliūgo spalvą..
*

Dekui uz komentarus. Ai man cia taip gavos, kad padejau as ta moliuga ant kedes tokios pilkos spalvos ir baisiai blogas apsvietimas buvo, beveik visai nemaciau kur ir kaip sviesa krinta. Zodziu uzveliau ta reikala. Man sunkiai sekas sugalvoti natiurmortui aplinka...smile.gif) O labai patiko is tikro piesti objektus smile.gif)
trr
QUOTE(Agalis @ 2009 12 01, 17:30)
Dekui uz komentarus. Ai man cia taip gavos, kad padejau as ta moliuga ant kedes tokios pilkos spalvos ir baisiai blogas apsvietimas buvo, beveik visai nemaciau kur ir kaip sviesa krinta. Zodziu uzveliau ta reikala. Man sunkiai sekas sugalvoti natiurmortui aplinka...smile.gif) O labai patiko is tikro piesti objektus smile.gif)
*

tai gal ir gerai, kad tamsu buvo, darbas įgavo tam tikrą nuotaiką bigsmile.gif
jums puikiai sekasi... varykit toliau 4u.gif
masumi
QUOTE(Agalis @ 2009 12 01, 16:09)
Sveikutes, siandien pirma karta isbandziau akrilinius dazus ir natiurmorta. Labai patiko su akrilu tapyti objektus, bet jau fona kai reikia padengti, tai atrodo visi dazai iseis. Siunciu savo bandyma jusu teismui.

Natiurmortas su patisonu
user posted image
*

Reikia labiau skiesti akrila smile.gif ir pirma sluoksni uztepti labiau permatoma, tada jau riebesni. Bus lengviau 4u.gif
Agalis
QUOTE(masumi @ 2009 12 01, 18:18)
Reikia labiau skiesti akrila smile.gif ir pirma sluoksni uztepti labiau permatoma, tada jau riebesni. Bus lengviau  4u.gif
*

Aciu smile.gif
Praeivė.
QUOTE(masumi @ 2009 11 30, 22:21)
Sveikos mamytes smile.gif

Esu baigusi tapyba, todel idomu pasizvalgyti i jusus darbelius. Saunuoles jus visos  4u.gif  Jei turetumete kokiu klausimu ar reiketu pagalbos, kreipkites smile.gif
*

Labas vakaras smile.gif
Norėčiau paklausti: kur mokėtės tapybos? Kokiomis priemonėmis tapydavote, ar jas buvo galima pasirinkti (pvz. tapyti pastele)?
Ir dar vienas klausimėlis: kodėl reikia drobę ir popierių gruntuoti prieš tapant? Kam tas gruntavimas padeda? ax.gif
Ačiū 4u.gif
naca
mergaites ismanancios, pakritikuokit kompozicija ax.gif tai eskizas silko tapybai, kelia itarimu man ta kompozicija doh.gif . tik labai neryskiai nusifotkino doh.gif
http://i93.photobucket.com/albums/l59/nacyte/kita/esiz.jpg

trr
na kompozicija paprasta, t.y. nesudėtinga, tai lyg ir nėra ko prikišti.. bent jau mano akiai nieks nekliūva..

o dėl gruntavimo, jis todėl, kad dažas (o gal tiksliau dažų aliejus) nesigertų į drobę ar popierių. beto apačioje esantis baltas pagrindas padeda geriau atsikleisti spalvai.. na bet čia tegu praktikai tiksliau pasako... ax.gif biggrin.gif
kusachius
QUOTE(naca @ 2009 12 02, 00:32)
mergaites ismanancios, pakritikuokit kompozicija ax.gif  tai eskizas silko tapybai, kelia itarimu man ta kompozicija doh.gif .  tik labai neryskiai nusifotkino doh.gif
http://i93.photobucket.com/albums/l59/nacyte/kita/esiz.jpg
*

man gal norėtųsi kad bendra kompozicijos forma (žiūrint į gėles kaip į bendrą masę, kuri dabar susiveda į stačiakampį) būtų kiek plastiškesnė, pvz. didesnis aukščio skirtumas tarp dviejų viršutinių žiedų. Dabar labai panašūs visur tarpai nuo krašto.
naca
aciu uz tokius greitus komentarus rolleyes.gif . va man tas tarpas tarp virsutiniu geliu irgi uzkliuvo. tiesiog pasibraiziau daug nemastydama is pajautimo, tai paskui pasiziurejus is toliau uzkliuvo doh.gif
gal net ne ziedus isdestyti kiek kitaip noretusi, o virs virsutinio ziedo prideti lapus i virsu g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.