yyla, super,
QUOTE(Agalis @ 2010 02 19, 03:26) As irgi manau, kad puse Lietuvos toki darba megtu. Paziurekit ten kur prie Rotuses prekiaudavo - vien tokio tipo paveikslais. Eidavo biznelis geriausiai. Siaip tai pasitikrinti, ar pirktu, geriausia dabar butu Kaziuko mugeje pastoveti su jais Del to kaziuko, abejoju ar apsimoka, juk ir vieta issipirkti reikia ir patenta issimti, viskas tukstanciais kainuoja, tai kiek tokiu paveiklsu reik parduoti uz 300-400 lt(?), kad viska susimoketi? o dar konkurencija kur salia stovi etatiniai pardavejai su natiurmortais, juromis ir puselemis.... tiesa gal kas patirties turite, patys zinote kokios kainos, as tik siaip garsiai skaiciuoju Dar maciau Klaipedos Bige atsidariusia parduotuvele ir panasus darbai ten desimtimis - simtais sukrauti taip tiesiog i siena atremti, tai kainos buvo nuo 80 - 250 - 350 kaip ir sakot. Tai pagalvojau, kad jooo masine gamyba kazkas daro Tai gal tiesiog i tokia parduotuvele priduoti ir tegu jie pardavineja, nei paciam kaziuke stovet, gal ir daugiau tokiu parduotuveliu yra, nors Vilniuje neuzejau tokios. QUOTE(Kazanova @ 2010 02 21, 14:25) Del to kaziuko, abejoju ar apsimoka, juk ir vieta issipirkti reikia ir patenta issimti, viskas tukstanciais kainuoja, tai kiek tokiu paveiklsu reik parduoti uz 300-400 lt(?), kad viska susimoketi? o dar konkurencija kur salia stovi etatiniai pardavejai su natiurmortais, juromis ir puselemis.... tiesa gal kas patirties turite, patys zinote kokios kainos, as tik siaip garsiai skaiciuoju Dar maciau Klaipedos Bige atsidariusia parduotuvele ir panasus darbai ten desimtimis - simtais sukrauti taip tiesiog i siena atremti, tai kainos buvo nuo 80 - 250 - 350 kaip ir sakot. Tai pagalvojau, kad jooo masine gamyba kazkas daro Tai gal tiesiog i tokia parduotuvele priduoti ir tegu jie pardavineja, nei paciam kaziuke stovet, gal ir daugiau tokiu parduotuveliu yra, nors Vilniuje neuzejau tokios. tai aišku yra visokių parduotuvių, suvenyrų, dovanų ir dar kaži ko, nebūtinai dailės, kur galima priduoti. žiūrint ko reikia, ar uždirbti kuo daugiau ar tiesiog ištransliuoti, realizuoti savo meną.. na kaziuke kiek žinau vieta trim dienom 90 lt, jei su palatke 270, jei su mašina 350lt, berods taip. plius verslo liudijimas (nežinau kiek), o kaip pirks sunku prognozuoti. bet kaziuke jei pats autorius prekiauja, gali su klientais pabendrauti, papildomų užsakymų gauti.. bent jau man kaip pirkėjui jei darbai geri visada įdomu autorių pamatyt, paklausinėti kas kaip kodėl iš kur, pasiderėti ir pan.
Labas vakarelis, gal kas nors zinote kur gauti pirkti Polycolor akrilinius dazus? Googlinau,bet kaip suprantu Lietuvelej problema juos rasti
Ar tokius turėjai omenyje? Aš pirkau Klaipėdoje. Janonio g. Dailės parduotuvėje. Nėra pigūs, bet jau pabandžiau piešti su jais. Įdomus efektas.
Sveikos
Noreciau pasikonsultuoti su jumis. Noriu pradeti tapyti normaliai ant drobes aliejiniais dazais. Perskaiciau apie aliejiniais dazais tapyba knygoj - dailininko vadovas, bet vis tiek man iskyla klausimu 1. del drobes kaip suprantu jos yra pirkti dailes reikmenu parduotuveje - o buna su poremiais, ar atskirai jei poremius darytis (ar nusipirkti) - ar galima naudoti lina (is audiniu parduotuves pirkta) 2. Kaip reiktu paruosti drobe pries pradedant tapyti skaiciau, kad yra 2 zingsniai - klijinimas ir gruntavimas, o kokiomis priemonemis sie zingsniai daromi 3. Ar teisingai supratau, kad terpentinas yra naudojamas dazu atskiedimui (kad suminstetu ir lengviau teptusi ant drobes) 4. Kas daroma, kai paveikslas nutapytas, ar reikia padengimo - lakavimo Ar nepamirsau dar kazkokio svarbaus punkto Atleiskit merginos, jei apie tai buvo diskutuota, bet sioje temoje neradau Ir is anksto dekoju mergaitems, kurios man pades
tai gal tiesiog nueiti į dailės reikmenų parduotuvę ir jums viską pasakys ir paduos..
na jei rimtai, dėl drobės, jos yra ir paruoštos pirkti, t.y. ir nugruntuota ir užtempta ant porėmio, įvairių dydžių. o galima ir tempti, bei gruntuoti pačiam (čia gal kiti plačiau papasakos), bet čia jei norite dirbti didesniais kiekiais ir sutaupyti. dėl lakavimo nežinau, manau jis ne toks svarbus kaip gruntavimas, galima ir be jo išgyventi... terpentinas taip, jis skiedžia, bet jis nevisada būtinas (pvz jei norisi tirštai tepti) arba jei dažai pakankamai skysti, nesudžiūvę. bet jo turėti reikia, nes juo pabaigus nuvalom teptukus, rankas (ir sienas jei reikia na gal dar kiti pataisys ar pridurs ką..
Aliejiniais dažais tapytų paveikslų negalima lakuoti apie 6 mėn. Pvz. net gerai žinomi dailininkai, pristatantys savo darbus parodose nelakuoja jų net iki vienerių metų, priklausomai nuo dažų storio ant drobės. Taigi, aliejiniai dažai labai ilgai džiūna, atrodo , kad jau piešinys sausas, bet taip nėra. Apatiniai dažų sluoksniai yra vis dar elastingi ir lėtai sausėja. O kaip trr rašo: yra drobės pirkti su porėmiais. Tikrai nepatarčiau pačiai gruntuoti ir tempti drobės jei tai bus pirmas tavo darbas su aliejiniais dažais.
QUOTE(tesulka @ 2010 02 22, 19:26) Aliejiniais dažais tapytų paveikslų negalima lakuoti apie 6 mėn. Pvz. net gerai žinomi dailininkai, pristatantys savo darbus parodose nelakuoja jų net iki vienerių metų, priklausomai nuo dažų storio ant drobės. Taigi, aliejiniai dažai labai ilgai džiūna, atrodo , kad jau piešinys sausas, bet taip nėra. Apatiniai dažų sluoksniai yra vis dar elastingi ir lėtai sausėja. O kaip trr rašo: yra drobės pirkti su porėmiais. Tikrai nepatarčiau pačiai gruntuoti ir tempti drobės jei tai bus pirmas tavo darbas su aliejiniais dažais. mergytes aciu uz atsakymus labai labai trr ir tesulka dabar jau drasiai eisiu i parduotuve
Sveikos
grizau dar su vienu klausimeliu - internete ziurinejuosi dazus aliejinius ir radau tokiu, kuriuos galima maisyti su vandeniu. Ar tokius bandete, galvoju gal visai ir nieko, nereiktu jokiu terpentinu QUOTE(loony_key @ 2010 02 23, 17:15) Sveikos grizau dar su vienu klausimeliu - internete ziurinejuosi dazus aliejinius ir radau tokiu, kuriuos galima maisyti su vandeniu. Ar tokius bandete, galvoju gal visai ir nieko, nereiktu jokiu terpentinu O tu siaip kokiais dazais tapai? QUOTE(loony_key @ 2010 02 22, 16:44) Sveikos Noreciau pasikonsultuoti su jumis. Noriu pradeti tapyti normaliai ant drobes aliejiniais dazais. Perskaiciau apie aliejiniais dazais tapyba knygoj - dailininko vadovas, bet vis tiek man iskyla klausimu 1. del drobes kaip suprantu jos yra pirkti dailes reikmenu parduotuveje - o buna su poremiais, ar atskirai jei poremius darytis (ar nusipirkti) - ar galima naudoti lina (is audiniu parduotuves pirkta) 2. Kaip reiktu paruosti drobe pries pradedant tapyti skaiciau, kad yra 2 zingsniai - klijinimas ir gruntavimas, o kokiomis priemonemis sie zingsniai daromi 3. Ar teisingai supratau, kad terpentinas yra naudojamas dazu atskiedimui (kad suminstetu ir lengviau teptusi ant drobes) 4. Kas daroma, kai paveikslas nutapytas, ar reikia padengimo - lakavimo Ar nepamirsau dar kazkokio svarbaus punkto Atleiskit merginos, jei apie tai buvo diskutuota, bet sioje temoje neradau Ir is anksto dekoju mergaitems, kurios man pades labas, drobes drasiai pirk jau paruostas, yra brangesniu ir pigesniu, manau, pradedant uzteks ir pigesniu, nors, jei sugadini, gali po kokiu metu, nugrandzius ant virsaus tapyti. gerai tai, kad jau turi toki pusfabrikati, tai yra, gali panaudoti dar likusi kolorita kaip spalvine ideja, o taip pat turi specifine idomia faktura:) dazu atskiedimui geriau naudok ne terpentina, o specialiai tam skirta dazu skiedikli (pats paprasciausias dailes pard. yra rusiskas, jis vadinasi "raztvaritelj nr.4" (atrodo, kad taip:)), del to pirmo zodzio tai negarantuoju, jis turi atitikti zodi "skiediklis":)), bet kad 4, tai tikrai. terpentinu plaunami teptukai, ji kaip skeidikli nepatartina naudoti, nes jis nera kokybiskas, geriau skiedikli. lakuoti aliejum nutapyto paveikslo nereikia. lakuoja tie, kuriems sumatuoja del neteisingo kokio ingredineto, t.y, aliejus turi blizgeti ir taip, jei tai kokybiskas dazas ir priemones, o jei kazko primali, jis pasidaro matinis. tada keletu lako potepiu stengiamasi paveiksla "atgaivinti". siaip nereikia lakuoti. sekmes:)
Sveiki
Mano dukra labai mėgsta piešti, tad parduotuvėje "Thomas Philps'" nupirkau jai drobės tapymui, teptukų rinkinį ir akrilinių dažų, kad galėtų nusipieštą paveiksliuką pasikabinti ant sienos. O grįžusi supratau, kad net neįsivaizduoju kaip visu tuo naudotis 1. Kaip plaunamas teptukas - vandenyje ar kokiame specialiame tirpale? 2. Ar akrilinius dažus reikia skiesti? 3. Buvo pirkti bespalvis matinis lakas akriliniams paveikslams lakuoti. Ar jis reikalingas? Jei taip, kaip juo naudotis? 4. Gal yra kokių specifinių patarimų piešiant akriliniais dažais? Ačiū iš angsto už atsakymus! QUOTE(tanile @ 2010 02 23, 21:47) Sveiki Mano dukra labai mėgsta piešti, tad parduotuvėje "Thomas Philps'" nupirkau jai drobės tapymui, teptukų rinkinį ir akrilinių dažų, kad galėtų nusipieštą paveiksliuką pasikabinti ant sienos. O grįžusi supratau, kad net neįsivaizduoju kaip visu tuo naudotis 1. Kaip plaunamas teptukas - vandenyje ar kokiame specialiame tirpale? 2. Ar akrilinius dažus reikia skiesti? 3. Buvo pirkti bespalvis matinis lakas akriliniams paveikslams lakuoti. Ar jis reikalingas? Jei taip, kaip juo naudotis? 4. Gal yra kokių specifinių patarimų piešiant akriliniais dažais? Ačiū iš angsto už atsakymus! Laba =] 1. Teptukus, kol tapai, laikyk vandenyje, nes akrilas labai greitai dziuna ir jo paskui nebenuvalysi o teptukai bus sugadinti. Po to gerai isplauni po tekanciu vandeniu. Dailes parduotuveje man dar patare su Fairy isplauti. Paskui padek dziuti kaip nors vertikaliau, kad vanduo nesilaikytu prie kotelio ir kad neatsiklijuotu sereliai, ir neisbrinktu/nesusigadintu kotelis (jei medinis). Pirstais suglausk serelius, kad forma neprarastu. 2. Nebutina skiesti, bet gali tai daryti vandeniu, jei nori svelnesniu spalvu ir t.t. 3. As nenaudoju jokiu laku. Nebent jei butu tikri meno darbai (parodom, pardavimui, bet i tai net nepretenduoju), tada gal. Kai dailes parduotuveje (as apie ta kuri Domus galerijoj, antram aukste) klausiau, sake, kad nereikia nieko, juk akrilu galima ir ant sienu tapyti ir laikysis. Zodziu, nemanau, kad tai butina. 4. Specifiniu patarimu. Ilgai cia neuzsukau, darbai uzgriuvo =] Einu ziureti, kokiu darbeliu turit. As dar neturiu, ka parodyti
Ačiū Hegesihora
QUOTE(Hegesihora @ 2010 02 23, 23:51) Vietoj paletes naudoju toki dalyka: ant vienkartines picos lekstes (tokia gana didele apvali) storai iskloju popierinius ranksluoscius, uzpilu vandens, kad gerokai suslaptu, bet nebutu bala. Tada ant virsaus kloju kepimo popieriu ir prispaudziu, kad jis sudrektu. Jis nebus slapias, tik dregnas, o jei isdziuna, pakeliu ir vel pripilu siek tiek vandens. Ant kepimo popieriu jau spaudziu ir maisau akrilinius dazus. Jie taip ilgiau islieka skysti. Sitoki recepta internete radau. Wow neblogas patarimas
gal kas zino kas daro remus paveikslams nebrangiai kaune :blin
k:
Zinau nebrangiai Radviliskyje
ka naujo nupiesete?
p.s o del remu ir poremiu, zinau vilniuje, taip kad visiem reik atrasti savo ane
As jau viena savo turiu, bet dar laukiu kol nudzius aliejus, tada parsinesiu ir nufotografuosiu. Zodziu kita pirmadieni tik galesiu pasirodyti. O kaip kiti?
Pas mane tai tylu ramu, kadangi siuo metu esu isvykusi
As cia pas jus paskaitineju ir pasidziaugiu ir seile nuvarvinu. Tad kazkaip emiau ir nusprendziau pabandyti ir pamalevoti. Esu visai su menu nesusijusi ir tikrai net zalio supratimo neturiu kas kur ir kaip.
Tad labai prasau ivertinti, pakritikuoti (gal tik labai nesuzlugdykit Nuotrauku kokybe neideali, spalvos nevisai tikroviskos. Man tik rupi klausimas ar yra nors laselis vilties mano malevonese??? http://picasaweb.google.lt/gediminascibuls...feat=directlink QUOTE(Virvutė @ 2010 03 04, 17:08) As cia pas jus paskaitineju ir pasidziaugiu ir seile nuvarvinu. Tad kazkaip emiau ir nusprendziau pabandyti ir pamalevoti. Esu visai su menu nesusijusi ir tikrai net zalio supratimo neturiu kas kur ir kaip. Tad labai prasau ivertinti, pakritikuoti (gal tik labai nesuzlugdykit Nuotrauku kokybe neideali, spalvos nevisai tikroviskos. Man tik rupi klausimas ar yra nors laselis vilties mano malevonese??? http://picasaweb.google.lt/gediminascibuls...feat=directlink vilties nei atimsiu nei suteikinėsiu, kam ji jums, čia tų talentų irgi ne jūra, daug yra tiesiog išmokstama. nu kad žalią spalvą mėgstate tai faktas. tas kur su lapeliais, šiek tiek per monotoniškas, jam trūksta kontrasto, kažkokio elemento kuris pagyvintų, paįvairintų tą vienodu lapelių masę. panašiai nuobodoka ir tam, kur raudoni žiedai, tik čia jau labai potėpis gelbsti, šitas darbas iš toli gerai atrodo. nu tas groteskinis katinas su papais labai prajuokino, atleiskit. tas kur su buteliais tikriausiai kitokiais dažais darytas buvo? ar senesnis? nes kitoks atlikimas. nėra to potėpio. bet visai įdomi ir turininga kompozicija. šitas gal geriausias, tik dar jei ta fono vertikali linija būtų dar labiau pakreipta ar pastumta į šoną, būtų dar geriau.
Aciu uz
Tas zmogus, tai mano vyriausias sunus Martynas. Piestas angliuku. Labai greitai nupiestas, nes praktiskai neimanoma buvo vaiko pagaut vienoj pozoj, tad daug kas is galvos. Nu bet atpazint eina, nors tikrai nera idealiai panasus. Angliuku piesiau ir ta natiurmorta. Cia jau buvo geriau, nes objektai nejudejo :-))) Tas su buteliais tai paprastu guasu ziurint i netvarkingas lentynas. Katinas. Nezinau ar as norejau ka prajuokint. Tiesiog ranka pati ghuasu patepliojo ir tiek. Gal cia kazkoks kaltes jausmas katei, kuria atidavem mamai, nes neapskaiciavau, kad trys vaikai ir jauna kate ne mano pajegom Zalia spalva tikrai labai megstu. O gal tai pavasario ilgesys. QUOTE(Virvutė @ 2010 03 04, 20:40) Aciu uz Tas zmogus, tai mano vyriausias sunus Martynas. Piestas angliuku. Labai greitai nupiestas, nes praktiskai neimanoma buvo vaiko pagaut vienoj pozoj, tad daug kas is galvos. Nu bet atpazint eina, nors tikrai nera idealiai panasus. Angliuku piesiau ir ta natiurmorta. Cia jau buvo geriau, nes objektai nejudejo :-))) Tas su buteliais tai paprastu guasu ziurint i netvarkingas lentynas. Katinas. Nezinau ar as norejau ka prajuokint. Tiesiog ranka pati ghuasu patepliojo ir tiek. Gal cia kazkoks kaltes jausmas katei, kuria atidavem mamai, nes neapskaiciavau, kad trys vaikai ir jauna kate ne mano pajegom Zalia spalva tikrai labai megstu. O gal tai pavasario ilgesys. sūnus? o lentynų netvarka pasirodo tik į naudą, tapyboje ji suteikia gyvumo lauksim kitų darbų.
Taip, sunus. Desimt metu.
Labai dziugu, kad mano darbukuos izvelget gyvybes. Man tai didziausias komplimentas. Kai tik turesiu laisvesnio laiko (t.y. kokia nors nakti ), tada dar ka nors ir patepliosiu, nes Jyske nusipirkau labai pigia drobe per ispardavima, tad nebus gaila QUOTE(Virvutė @ 2010 03 04, 22:12) Taip, sunus. Desimt metu. Labai dziugu, kad mano darbukuos izvelget gyvybes. Man tai didziausias komplimentas. Kai tik turesiu laisvesnio laiko (t.y. kokia nors nakti ), tada dar ka nors ir patepliosiu, nes Jyske nusipirkau labai pigia drobe per ispardavima, tad nebus gaila tik jei norisi taip iš karto portretus piešti, visada verta anatomijos piešimu daugiau pasidomėti.
Visiskai sutinku, kad man truksta elementariu ziniu. Tiesa pasakiu neturiu kazkokio konkretaus noro piesti peizazus ar natiurmortus ar juo labiau portetus
Jau rasiau, kad tai labai naujas naujas man atrastas uzsiemimas. Todel ir kalbos apie kazkoki konkretu stiliu ar krypti net kalbos nera. Is tiesu man tai labai malonus procesas. Tas dazu kvapas, spalvos. Labai smagu jas sumaisyti ir gauti kitas spalvas, atspalvius. Man tai poilsis nuo buities, pramoga. Del ziniu stokos as tikrai nesigincysiu. Juk nesu perskaicius nei vienos knygos apie piesima Bet zadu pradet dometis QUOTE(Virvutė @ 2010 03 05, 09:55) Jau rasiau, kad tai labai naujas naujas man atrastas uzsiemimas. Todel ir kalbos apie kazkoki konkretu stiliu ar krypti net kalbos nera. nu tai pieškit tai ko norisi, o norisi kaip suprantu tapyti. vėliau kai atsiras poreikis pabandyti sudėtingesnius dalykus tada ir prie portretų pereisit. dėl stiliaus ar krypties, joks menininkas nesistengia sąmoningai pataikyti į kokį tai stilių ar kryptį, jis tiesiog kuria, kaip jam išeina, o jau paskui teoretikai susistemina ir bando jį priskirti vienai ar kitai krypčiai..
Visiškai sutinku su Trr kritika. Žalios per daug, bet manau , kad tas kurį Trr įkėlė paveikslą, tas man iš karto krito. Sakyčiau visai nieko išėjo. Ir kaip Trr rašė, manyčiau ir aš , kad teptuką imate ne pirmą dieną. Vienas gal toks neblogas pliusas (čia mano nuomonė) visai neblogai jaučiate erdvę.
Aciu uz komentarus.
Kaip sakiau su piesimu nieko bendro. Darbas mano ir mokslai gamtos (ekologija. Is cia matyt ir tas zalios spalvos pomegis...). Mokykloj dailes beveik nebuvo, nes mokiaus provincijoj ir neturejom dailes mokytojo. Piesem visada laisvas temas :-))) dazniausiai flomasteriu. Teptukas laikytas tik pradinej klasej. Dabar augindama trecia vaika ir siek tiek suslubavus sveikatai sugalvojau, kad reikia imtis kazko radikaliai kitko negu iki siol. Nu zinot - gydau siela. Tai sugalvojau, kad piesimas bus kaip tik. Tas teptuko suvokimas matyt apie ka jus kalbat yra dvieju menesiu lankytos dailes studijos rezultatas. Del to tad dziugauju. Jau buvau metus uzsiemimus, bet matyt jau dabar po jusu padrasinimu eisiu vel. Aciu jums, juk kartais zmogui tiek nedaug tereikia - tik silto zodzio.
Virvute: o ir pats piešimas tikrai puiki relaksacija. Manyčiau, jei nežadate pardavinėti darbų, tai visiškai nesvarbu kaip piešiate, svarbu , kad patinka ir atitinka šios dienos būseną. Pagaliau, visada atsiras kam patinka ar nepatinka:) Kartais žinomas dailinkinkas nupiešia tašką viduryje lapo ir va jau menas:) Na aš "maksimalizuoju" čia, bet turbūt supratote ką norėjau pasakyti
Sveikutės
Taigi. Gal jūs žintote kokiu laku lakuojamas tapybos aliejiniais dažais darbas, kad atrodytų įskilinėjęs ( suskilinėjęs, įtrukinėjęs ) na toks kaip dekupažo efektas, bet ant tapybos darbo aliejiniais dažais???? O gal tai ne lakas, o tiesiog kažkokia kita masė? Labai prašau padėkite gal kuri žino? Efektas turėtų gautis toks kaip kad atrodytų senovinis paveikslas, paveiktas laiko
Sveikutes, o cia mano tapyba
https://www.paveikslai.lt/lt/dailininkai/viktorija-tnova/ darbus parduodu, taip pat tapau pagal uzsakymus. Technika - akrilas, drobe. Tad jei kas nors uzsimanys mano paneliu, prasom i az. Ps. kaina bus tikrai mazesne, nei nurodyta puslapyje:) QUOTE(T'Nova @ 2010 03 06, 11:41) Sveikutes, o cia mano tapyba https://www.paveikslai.lt/lt/dailininkai/viktorija-tnova/ darbus parduodu, taip pat tapau pagal uzsakymus. Technika - akrilas, drobe. Tad jei kas nors uzsimanys mano paneliu, prasom i az. Ps. kaina bus tikrai mazesne, nei nurodyta puslapyje:) Busi ne cia pataikius. Mes cia neperkam ir neparduodam. Tam skirta skelbimu lenta.
NA GI NESAKAU, KAD PIRKTI PRIVALU:))
QUOTE(trr @ 2010 03 06, 15:18) girdim girdim, nereikia taip šaukti. šiaip tai čia net skelbtis apie tai draudžiama O pakritikuoti tai galime siaip tai man labai grazus darbai QUOTE(Kazanova @ 2010 03 08, 00:00) O pakritikuoti tai galime siaip tai man labai grazus darbai o man nelabai
O gal kokių pastabų ir patarimų duotumėte My Webpage
QUOTE(trr @ 2010 03 08, 10:31) blogai įkelta nuoroda, leidau sau pataisyti : sukceno nuoroda http://www.paveikslai.visiems.lt/ QUOTE(*MAGIC* @ 2010 03 08, 03:19) oi man tai nepatiko, kazkaip matyta 100 kartu atrodo, gal 1000 kartu... jau geriau tos merginos kelios stilizuotos sorry, bet toks primas zvilgsnis is sono, tikiuos kad profai isireks profesionaliau
Helsinkio uostas, pavakary ir sauletekis.
QUOTE(*MAGIC* @ 2010 03 08, 11:19) Ačiū |