kristinuke
2010 09 01, 13:44
QUOTE(Ice tea @ 2010 09 01, 15:41) Tikrai džiaugiuosi Bet maniškė bent jau iš foto matosi, kad šalia kiaušidės buvo įsitaisiusi, o ne pačioj kiaušidėj  Nors gal aš klystu  O tai jos mėgsta atsinaujinti  Jos atsiranda dėl endo, ar čia du skirtingi dalykai  šitų dalykų tai nežinau... kaip būna. Maniškės buvo kiaušidėse, tai pirmąją truputį apipjaustė, o antroji liko kokia buvusi. O atsiranda būtent dėl endo, nes kai paliečia kiaušides, jei neklystu, neduoda mažiau kaip IIIstadijos
Ice tea
2010 09 01, 13:48
QUOTE(kristinuke @ 2010 09 01, 14:44) šitų dalykų tai nežinau... kaip būna. Maniškės buvo kiaušidėse, tai pirmąją truputį apipjaustė, o antroji liko kokia buvusi. O atsiranda būtent dėl endo, nes kai paliečia kiaušides, jei neklystu, neduoda mažiau kaip IIIstadijos Man tada davė II  Bet LP metu manė, kad ta cista tiesiog funkcinė. Nu žodž, dabar ir sau ir tau linkiu kad neatsinaujintų
kristinuke
2010 09 01, 13:54
QUOTE(Ice tea @ 2010 09 01, 15:48) Man tada davė II  Bet LP metu manė, kad ta cista tiesiog funkcinė. Nu žodž, dabar ir sau ir tau linkiu kad neatsinaujintų  Ačiū. Išsitraukiau savo endometriozės įvertinimą, tai iš tikrųjų buvau neteisi: jeigu paviršinė endometriozė kiaušidėse, tai gali būti ir I, IIst. Kai gili - va tada jau blogiau. Bet apskritai ten taškais vertina, tai visaip ir priskaičiuot gali turbūt.
Ice tea
2010 09 01, 13:57
QUOTE(kristinuke @ 2010 09 01, 14:54) Ačiū. Išsitraukiau savo endometriozės įvertinimą, tai iš tikrųjų buvau neteisi: jeigu paviršinė endometriozė kiaušidėse, tai gali būti ir I, IIst. Kai gili - va tada jau blogiau. Bet apskritai ten taškais vertina, tai visaip ir priskaičiuot gali turbūt. nieko tokio O kažin yra kokių nors būdų kaip išvengti tų cistų  Gal kokių žolių pagerti  Šį ciklą geriu Ginekol, o nuo kito jau KT vartosiu
kristinuke
2010 09 01, 14:01
QUOTE(Ice tea @ 2010 09 01, 15:57) nieko tokio O kažin yra kokių nors būdų kaip išvengti tų cistų  Gal kokių žolių pagerti  Šį ciklą geriu Ginekol, o nuo kito jau KT vartosiu  Kažin... aš buvau radusi lašiukų nuo cistų (o ar visokių?). Atsieit padeda jas gydyti http://www.adele.lt/index/index.php?option...7&Itemid=70Bet pati nebandžiau. Apie "Ginekol" mąsčiau ir aš, bet kol geriu "Thybon" ir "Dexamethason", abejonių turiu...
Ice tea
2010 09 01, 14:47
QUOTE(kristinuke @ 2010 09 01, 15:01) Apie "Ginekol" mąsčiau ir aš, bet kol geriu "Thybon" ir "Dexamethason", abejonių turiu... Tai aš irgi, kol gersiu KT, Ginekol negersiu Papildyta:O gal Adelė turi ką nors ir nuo endo  Jos puslapyje rašo: "Endometriozė- Bitkrėslės žiedai, ugniažolė, žiemė, alijošius Meilenis Hyppeastrum" Reiks gal pas ją kada užsukti- pasikalbėti
kristinuke
2010 09 01, 15:13
QUOTE(Ice tea @ 2010 09 01, 16:47) Tai aš irgi, kol gersiu KT, Ginekol negersiu Papildyta:O gal Adelė turi ką nors ir nuo endo  Jos puslapyje rašo: "Endometriozė- Bitkrėslės žiedai, ugniažolė, žiemė, alijošius Meilenis Hyppeastrum" Reiks gal pas ją kada užsukti- pasikalbėti  Dabar daugiau ji visko siūlo, net neperžiūrėjau. Anksčiau nuo endometriozės nieko nebuvau radusi pas ją. O tie nuo cistų lašiukai nėra bjaurūs, atidaviau juos mamai, kad vidaus organus patonizuotų
Glamour
2010 09 05, 20:37
Ice tea, man irgi buvo endometriozinė cista, po daugiau nei pusmečio toj pačioj kiaušidėj nauja atsirado, bet jos niekaip negydo, nes ji funkcinė. Per tą laiką apie 10 mėn. gydžiausi bromcriptinu padidėjusį prolaktiną. Nežinau ar nuo jo ar natūraliai, bet funkcinė cista per tą laiką sumažėjo perpus. O šiaip endometriozinė cista prieš operaciją man sumažėjo KT pagalba. Po laparoskopijos nustatė 2 endo stadiją. Bet man lyg ir pačioje kiaušidėje buvo ir yra.
kristinuke, Jadvyga turi ir arbata nuo cistų. Turiu nusipirkus, bet bijau gerti, kai hormoninius preparatus naudoju.
Ice tea
2010 09 06, 08:18
QUOTE(Glamour @ 2010 09 05, 21:37) Ice tea, man irgi buvo endometriozinė cista, po daugiau nei pusmečio toj pačioj kiaušidėj nauja atsirado, bet jos niekaip negydo, nes ji funkcinė. Per tą laiką apie 10 mėn. gydžiausi bromcriptinu padidėjusį prolaktiną. Nežinau ar nuo jo ar natūraliai, bet funkcinė cista per tą laiką sumažėjo perpus. O šiaip endometriozinė cista prieš operaciją man sumažėjo KT pagalba. Po laparoskopijos nustatė 2 endo stadiją. Bet man lyg ir pačioje kiaušidėje buvo ir yra.
Tai va ir dėl to KT REIKIA pagerti  Nuo kito ciklo pradėsiu KT periodą  Bus atostogos kiaušidėm  Galės ir MB pailsėti
kristinuke
2010 09 06, 15:00
Tai va, kad kol vaistus tenka vartoti, su arbatom luktert teks. Ir apskritai aš nenutuokiu, kokia mano situacija dabar... po laparoskopijos jau metai, pagal teoriją pastojimo šansai pasiutusiai mažėja. Jei būtų buvę tvarkoj hormonai, būtų aiškiau. Kol pabaigsiu "Thybona" dar nieko nedarysiu, o paskui vėl pas kazanavičių, nors jis man sakė atvažiuot, kai pastosiu
Aš pasidžiaugsiu,kad hormonai pagaliau atsistojo tiek į vietą kad gydytojas jau patenkintas. Dabar TES reik pakelt  Ale čia kažkaip man gaunasi "mission imposible"
Glamour
2010 09 07, 18:33
TES, tai testosteronas? Man tai buvo prolaktinas atsistatęs į normas, bet vos sumažinau normą, vėl pakilo, tada vėl teko grįžti prie didesnių normų ir dabar jau numuštas iki idealaus, bet dar du-tris mėn. liepė gerti, kad išliktų toks. Jau 10 mėnesių vaistus geriu  Ice tea, užtat po kontarceptikų gėrimo ir operacijos pas mane kiaušidės taip suveikė, kad galvojau greitąją kviesiu, tris dienas lovoj pragulėjau ir tai tik tinkamoj pozoj. Bet man tada ne iki  buvo. Taip porą mėnesių.
QUOTE(Glamour @ 2010 09 07, 19:33) TES, tai testosteronas? Ice tea, užtat po kontarceptikų gėrimo ir operacijos pas mane kiaušidės taip suveikė, kad galvojau greitąją kviesiu *taip **ta prasme per O tokie skausmai buvo?
Ice tea
2010 09 08, 09:09
QUOTE(Glamour @ 2010 09 07, 19:33) Ice tea, užtat po kontarceptikų gėrimo ir operacijos pas mane kiaušidės taip suveikė, kad galvojau greitąją kviesiu, tris dienas lovoj pragulėjau ir tai tik tinkamoj pozoj. Bet man tada ne iki  buvo. Taip porą mėnesių. Pas mane ir be KT per O uchūūūūū kaip GERA  , bet aš sado-mazo- nepraleidžiu progos
lauraz5
2010 09 10, 20:54
sveikutes!snd perziurejau LP skyrelio saraseli ir pastebejau kad kitos po puses metu daresi antra LP ir pas jas visas per pirma LP buvo rasta endo...o po puses metu padaryta LP parodydavo kad endo paaugus iki kitos stadijos...net siurpas nuejo...siaubas:oh labai tikrai bijau kad ir man tai nebutu...  tikrai manau reiks pries kita IUI pasidaryti GN kaip jus manot?
QUOTE(lauraz5 @ 2010 09 10, 21:54) net siurpas nuejo...siaubas:oh labai tikrai bijau kad ir man tai nebutu...  tikrai manau reiks pries kita IUI pasidaryti GN kaip jus manot?nemanau kad GN tau atstos LP ir dėl informatyvumo tas pat.
lauraz5
2010 09 10, 21:19
QUOTE(Siguliukas @ 2010 09 10, 22:13) nemanau kad GN tau atstos LP ir dėl informatyvumo tas pat. nu blin 3 operacijos per metus kazkaip tikriausiai neiryzciau......man GN daugiau reikalinga del pratekamumo...
kristinuke
2010 09 11, 11:17
QUOTE(lauraz5 @ 2010 09 10, 23:19) nu blin 3 operacijos per metus kazkaip tikriausiai neiryzciau......man GN daugiau reikalinga del pratekamumo... Pavyzdžiui , man pratekamumas buvo patikrintas per antrą LP, kai šalino endo cistą, sutvarkė endo židinius. Nežinau, ką tai davė, bet epikrizėj dar parašyta, kad išplovę pilvaplėvės ertmę. Vis dėlto trečio karto, neduok Die...
QUOTE(lauraz5 @ 2010 09 10, 21:54) sveikutes!snd perziurejau LP skyrelio saraseli ir pastebejau kad kitos po puses metu daresi antra LP ir pas jas visas per pirma LP buvo rasta endo...o po puses metu padaryta LP parodydavo kad endo paaugus iki kitos stadijos...net siurpas nuejo...siaubas:oh labai tikrai bijau kad ir man tai nebutu...  tikrai manau reiks pries kita IUI pasidaryti GN kaip jus manot? O ką tau duos GN? aš irgi iš tų fruktų, kurioms per pusmetį endo perbėgo iš I stadijos į II. ir džiaugiuosi, kad dabar ryžausi LP su histero, o ne GN. Jei būčiau pasidariusi GN, būtų parodę tik dešinį nepraeinamą kiaušintakį (kas greičiausiai vis tiek būtų atvedę prie LP..) Be to, šios LP metu man sutvarkė kairę kiaušidę, kurią jau buvo apėmusios endo gleivės - jei dar būtų ilgiau padelsta greičiausiai būtų susiformavusi kiaušidės endocista, o ten jau visai netoli ir visos kiaušidės praradimo. Situacija aišku nesmagi, bet yra kaip yra. Ir dabar aš žinau realią savo situaciją, GN tikrai nebūtų buvusi tiek informatyvi. Pasirinkimas daryti LP, o ne GN pas mane buvo paprastas: GN su narkoze (be narkozės kartais užspazmuoja, todėl nuotrauka gali gautis netiksli ir nesuteikti pilnos info, todėl šitas variantas tinkamas tik iš labai didelės bėdos) arba LP su histero kartu - irgi daryti su narkoze. Tiek kad LP metu jei kas negerai - iškart ir "paremontuoja" negerumus. Niekas nesitikėjo, kad pas mane bus tokia padėtis, bet ką dabar, juk būna ir blogiau. Kalbėjau su operavusiu gydytoju apie KT, juk po pirmos operacijos tris mėnesius gėriau KT ir endo turėjo būti pristabdyta.. O gavosi, kad KT nedavė reikalingo poveikio endo pristabdymui.. Gydytojas minėjo, kad dabar seminaruose pradedama kalbėti, kad KT nevisada padeda pristabdyti endo. Po antros operacijos - žinau dabartinę savo padėti ir su gydytoja bandom sudėlioti planą chuliganą kaip elgtis toliau. GN man tikrai nebūtų tiek pagelbėjusi.
As asmeniskai pries KT po laparaskopijos, o taipogi ir mano gine operavusi. KT trukdo vaisingumui ir pliuso ju naudojimas nedaduoda,dar sake kad nuo KT galejo ir endo atsirasti.Aisku kiek zmoniu tiek nuomoniu,kam atrodo tai priimtina ir tiki kad tai pristabdys endo,prasau,bet ar tai nepakenks vaisingumui? O merginos, stebuklu visada buna,reikia tik tiketi,nesvarbu kiek LP turejot ir kokia endo stadija buvo,viskas imanoma zmogaus organizme,nepraraskit tikejimo ir vilties niekada
juroszuvedra
2010 09 13, 20:41
QUOTE(Inga04 @ 2010 09 12, 20:16) As asmeniskai pries KT po laparaskopijos, o taipogi ir mano gine operavusi. KT trukdo vaisingumui ir pliuso ju naudojimas nedaduoda,dar sake kad nuo KT galejo ir endo atsirasti.Aisku kiek zmoniu tiek nuomoniu,kam atrodo tai priimtina ir tiki kad tai pristabdys endo,prasau,bet ar tai nepakenks vaisingumui? O merginos, stebuklu visada buna,reikia tik tiketi,nesvarbu kiek LP turejot ir kokia endo stadija buvo,viskas imanoma zmogaus organizme,nepraraskit tikejimo ir vilties niekada  Niekada nesu gerusi KT,o per laparoskopija rado 4 stadijos endimetrioze  Ir tikrai lieka tiketi tik stebuklu... Po laparoskopijos geriau KT 2 men.- tikiuosi,kad labai nepakenke...
Ice tea
2010 09 14, 09:50
KT kaip tik apstabdo endo. Kai geri KT kiaušidės ilsisi, nes KT pagalba slopinama O. O endo kaip tik ir maitinasi visom gėrybėm kurios vyksta per O
QUOTE(juroszuvedra @ 2010 09 13, 20:41) Niekada nesu gerusi KT,o per laparoskopija rado 4 stadijos endimetrioze  Ir tikrai lieka tiketi tik stebuklu... Po laparoskopijos geriau KT 2 men.- tikiuosi,kad labai nepakenke...  Tai as ir nesakau,kad endo tik nuo KT atsiranda,cia tik vienas is veiksniu gali but.Deja as KT geriau pries endo 2 metus, ir todel daktare sake,kad tas galejo padet,o velniai zino kada ta endo atsirado,kaip daktare operavusi issireiske,endo pas mane jau senutele buvo,taigi turbut ne vienus metelius. Beje,as jau 2 metai po LP ir pas mane buvo 4 st.,seniai is tikruju jau cia pas jus ir buvau uzsukus
kristinuke
2010 09 14, 13:58
Man kažkaip buvo užkritę, kad po pirmos LP tris mėnesius ir aš gėriau KT, bet, matyt, jos neturėjo teigiamo poveikio (o gal kaip tik neigiamai veikė), nes II LP prireikė ir gana greitai. Nežinau, kuo čia viskas baigsis, bet mane mm pamiršo jau 34 d., nors įprastas ciklas ilgiausiai tęsdavosi 30 d. Jei prisimenat, pas gydytoją ieškojau priežasties dėl pakraujavimo ciklo vidury. Dabar mąstau, gal ten ne ovuliacinis kraujavimas buvo, o atsieit mm
Liniuxf
2010 09 14, 14:11
QUOTE(kristinuke @ 2010 09 14, 15:58) Man kažkaip buvo užkritę, kad po pirmos LP tris mėnesius ir aš gėriau KT, bet, matyt, jos neturėjo teigiamo poveikio (o gal kaip tik neigiamai veikė), nes II LP prireikė ir gana greitai. Nežinau, kuo čia viskas baigsis, bet mane mm pamiršo jau 34 d., nors įprastas ciklas ilgiausiai tęsdavosi 30 d. Jei prisimenat, pas gydytoją ieškojau priežasties dėl pakraujavimo ciklo vidury. Dabar mąstau, gal ten ne ovuliacinis kraujavimas buvo, o atsieit mm  Man kai kraujavo ciklo viduryje, tai polipą buvo radę
kristinuke
2010 09 14, 14:17
QUOTE(Liniuxf @ 2010 09 14, 16:11) Man kai kraujavo ciklo viduryje, tai polipą buvo radę  oi, dar tokių zarazų man tetrūksta į kolekciją...
Liniuxf
2010 09 14, 14:40
QUOTE(kristinuke @ 2010 09 14, 16:17) oi, dar tokių zarazų man tetrūksta į kolekciją...  Man tai jau nuo to pakraujavimo hemoglobinas buvo iki 85 nukritęs  galva svaigdavo, tai gerai, kad radom priežastį ir išoperavo tą kaip tu sakai "zarazą'...
kristinuke
2010 09 14, 15:26
QUOTE(Liniuxf @ 2010 09 14, 16:40) Man tai jau nuo to pakraujavimo hemoglobinas buvo iki 85 nukritęs  galva svaigdavo, tai gerai, kad radom priežastį ir išoperavo tą kaip tu sakai "zarazą'...  Na, man prieš pora savaičių darė echoskopiją, bet neturėjo prie ko prikibti, pasijutau, kaip pati problemų ieškočiausi... Gal tiesiog ciklas ilgesnis, meldžiuosi, kad tik vėl nebūtų FSH skrydžiai į debesis.
Ziedlapiux
2010 09 14, 16:31
labukas, itariu sau endo, koky tyrima man daryt kad isitinciau kad sergu sia liga ar nea?
liepsnele
2010 09 14, 17:06
QUOTE(-zuvedra- @ 2010 09 14, 17:31) labukas, itariu sau endo, koky tyrima man daryt kad isitinciau kad sergu sia liga ar nea?  si liga nustatoma tik operacijos budu, na dar jeigu endo vesi gimdos kaklely, ja kartais pamato ir darant echo. O pagal ka sprendi, kad sergi  ?
juroszuvedra
2010 09 14, 20:22
QUOTE(Inga04 @ 2010 09 14, 12:40) Tai as ir nesakau,kad endo tik nuo KT atsiranda,cia tik vienas is veiksniu gali but.Deja as KT geriau pries endo 2 metus, ir todel daktare sake,kad tas galejo padet,o velniai zino kada ta endo atsirado,kaip daktare operavusi issireiske,endo pas mane jau senutele buvo,taigi turbut ne vienus metelius. Beje,as jau 2 metai po LP ir pas mane buvo 4 st.,seniai is tikruju jau cia pas jus ir buvau uzsukus  Na ir neprognozuojama ta endimetrioze  Mano 4st.,gydytoja sake,buvo sviezia,nes labai lengvai issigrande.
lauraz5
2010 09 14, 20:31
QUOTE(Rute @ 2010 09 11, 16:14) O ką tau duos GN?ir džiaugiuosi, kad dabar ryžausi LP su histero, o ne GN. Jei būčiau pasidariusi GN, būtų parodę tik dešinį nepraeinamą kiaušintakį GN su narkoze (be narkozės kartais užspazmuoja, todėl nuotrauka gali gautis netiksli ir nesuteikti pilnos info, todėl šitas variantas tinkamas tik iš labai didelės bėdos) arba LP su histero kartu - irgi daryti su narkoze. Tiek kad LP metu jei kas negerai - iškart ir "paremontuoja" negerumus. . na man neseniai atlikta LP su histero balandzio men... bet vat mano endo buvo ant ribos jau nustate II st bet sake jau ant ribos visai...o gn noriu vien delto kad tai butu man 3 operacija siais metais tai jau kaip ir daugoka sakyciau  tai manau man uztektu ir GN tik pasitikrinti ar kiausintakiai vis dar pratekami ar jau nebe QUOTE(kristinuke @ 2010 09 14, 14:58) Nežinau, kuo čia viskas baigsis, bet mane mm pamiršo jau 34 d., nors įprastas ciklas ilgiausiai tęsdavosi 30 d. Jei prisimenat, pas gydytoją ieškojau priežasties dėl pakraujavimo ciklo vidury. Dabar mąstau, gal ten ne ovuliacinis kraujavimas buvo, o atsieit mm  man po LP kraujavimas prasidejo po2 dienu tai manes niekas nebuvo ispejes  isigandau bet gydytoja nuramino...sake kad normalu kraujuoti po 2 dienu ir tai jau skaitosi normalios mmm...nzn kiek cia tiesa bet tas karujavima ir truko mazdaug kiek ir normalios mmm...gal ir pas tave taip kaip ir man buvo? QUOTE(liepsnele @ 2010 09 14, 18:06) si liga nustatoma tik operacijos budu, na dar jeigu endo vesi gimdos kaklely, ja kartais pamato ir darant echo. O pagal ka sprendi, kad sergi  ? pritariu 100 % P.S na bet jau ir milziniski
kristinuke
2010 09 14, 20:50
man po LP kraujavimas prasidejo po2 dienu tai manes niekas nebuvo ispejes  isigandau bet gydytoja nuramino...sake kad normalu kraujuoti po 2 dienu ir tai jau skaitosi normalios mmm...nzn kiek cia tiesa bet tas karujavima ir truko mazdaug kiek ir normalios mmm...gal ir pas tave taip kaip ir man buvo? pritariu 100 % P.S na bet jau ir milziniski  [/quote] Man LP atlikta jau prieš metus. o buvo taip, kaip ir tau.. plius milijonas nesąmonių, kurių nė sapnuot nesusapnuotum. tik čia gal LP skyrely apie tai reikėtų kalbėti
lauraz5
2010 09 14, 20:57
Glamour
2010 09 15, 20:13
QUOTE(Siguliukas @ 2010 09 07, 21:16) *taip **ta prasme per O tokie skausmai buvo?  taip, ciklo vidury per vaisingas dienas, net temperatūra sukilo iki 37.8
QUOTE(Inga04 @ 2010 09 14, 12:40) Tai as ir nesakau,kad endo tik nuo KT atsiranda,cia tik vienas is veiksniu gali but.Deja as KT geriau pries endo 2 metus, ir todel daktare sake,kad tas galejo padet,o velniai zino kada ta endo atsirado,kaip daktare operavusi issireiske,endo pas mane jau senutele buvo,taigi turbut ne vienus metelius. Beje,as jau 2 metai po LP ir pas mane buvo 4 st.,seniai is tikruju jau cia pas jus ir buvau uzsukus  Sveika, Norejau pasmalsauti, o siuos pora metu po LP negerei KT? Ar tikrinaisi dar po to, neatsirado nauju zidiniu ir cistu? Svarstau ar gerti KT ar ne...Siai as pries jas...
QUOTE(Niam @ 2010 09 15, 20:23) Sveika, Norejau pasmalsauti, o siuos pora metu po LP negerei KT? Ar tikrinaisi dar po to, neatsirado nauju zidiniu ir cistu? Svarstau ar gerti KT ar ne...Siai as pries jas... Ne negeriau,mano trumpa istorija tokia (buvau jau rasius seniai seniai  ): po LP gydymas ZOLADEX 4 men,po to dar po poros men isoperuotas skydliaukes vezys,sutriko visi hormonai, mmm savo neturejau beveik metus,tikrindavausi pastoviai pas gine kas kokius pora men. Kadangi mmm nera tai endo ir nevesi,tai tik vienas geras dalykas  ,bet bijojau be galo kad isankstine menopauze neateitu,tai galu gale gine pasikonsultavusi su onkologais ir visokiais kitais aukstais daktarais,nes mano atveju su sklydliauke piktybine ne visokius hormonus galiu gerti,tai savaite laiko dhupastona sugert,tai po to po 2 savaiciu ir po metu laiko aplamai atejo mano mmm,buvau be galo laiminga.Tai dar metus laiko viskas tvarkoj,jokiu zidiniu neatsirado,cistu vel nepriaugo,o planuot irgi negalejom nieko nes gydymas vezio buvo apie metus radiacijomis. Ir va merginos,kodel rasiau anksciau kad reikia tiketi jog stebuklu buna,kaip sakant garsiai dar labai bijau sneketi,bet po to kai jau po visu gydymu ir vezio nebeliko,tik antra mensi planuojat ir uzkibo,as dar negaliu ir pati patiketi,po viso to ka perejau ir kai gine po operacijos pasake saltai kad man tik dirbtinis apvaisinimas,naturaliai be sansu.O va kad nori,stebuklu buna  . Nepraraskit niekada vilties,net ir su 4 stadija endo. P.S. Ir merginos,dar nesveikinkit kol kas,dar pora savaiteliu palaukt reikia,kad isitikint jos viskas bus ok,ko labai tikiuosi
kristinuke
2010 09 15, 21:27
QUOTE(Inga04 @ 2010 09 15, 23:18) Ne negeriau,mano trumpa istorija tokia (buvau jau rasius seniai seniai  ): po LP gydymas ZOLADEX 4 men,po to dar po poros men isoperuotas skydliaukes vezys,sutriko visi hormonai, mmm savo neturejau beveik metus,tikrindavausi pastoviai pas gine kas kokius pora men. Kadangi mmm nera tai endo ir nevesi,tai tik vienas geras dalykas  ,bet bijojau be galo kad isankstine menopauze neateitu,tai galu gale gine pasikonsultavusi su onkologais ir visokiais kitais aukstais daktarais,nes mano atveju su sklydliauke piktybine ne visokius hormonus galiu gerti,tai savaite laiko dhupastona sugert,tai po to po 2 savaiciu ir po metu laiko aplamai atejo mano mmm,buvau be galo laiminga.Tai dar metus laiko viskas tvarkoj,jokiu zidiniu neatsirado,cistu vel nepriaugo,o planuot irgi negalejom nieko nes gydymas vezio buvo apie metus radiacijomis. Ir va merginos,kodel rasiau anksciau kad reikia tiketi jog stebuklu buna,kaip sakant garsiai dar labai bijau sneketi,bet po to kai jau po visu gydymu ir vezio nebeliko,tik antra mensi planuojat ir uzkibo,as dar negaliu ir pati patiketi,po viso to ka perejau ir kai gine po operacijos pasake saltai kad man tik dirbtinis apvaisinimas,naturaliai be sansu.O va kad nori,stebuklu buna  . Nepraraskit niekada vilties,net ir su 4 stadija endo. Pasiklausius kitų ir iš savo patirties galiu teigti, kad mūsų daktarams pirmiausiai reikėtų pasimokyti taikyti psichologines žinias, jei jų kada gavo. Savo "nenuginčijamais" teiginiais nušviesdami ateitį be vaikų padaro didesnę žalą moteriai nei kokia nors liga. Labai linkiu džiaugsmingos motinystės
QUOTE(Inga04 @ 2010 09 15, 21:18) Ne negeriau,mano trumpa istorija tokia (buvau jau rasius seniai seniai  ): po LP gydymas ZOLADEX 4 men,po to dar po poros men isoperuotas skydliaukes vezys,sutriko visi hormonai, mmm savo neturejau beveik metus,tikrindavausi pastoviai pas gine kas kokius pora men. Kadangi mmm nera tai endo ir nevesi,tai tik vienas geras dalykas  ,bet bijojau be galo kad isankstine menopauze neateitu,tai galu gale gine pasikonsultavusi su onkologais ir visokiais kitais aukstais daktarais,nes mano atveju su sklydliauke piktybine ne visokius hormonus galiu gerti,tai savaite laiko dhupastona sugert,tai po to po 2 savaiciu ir po metu laiko aplamai atejo mano mmm,buvau be galo laiminga.Tai dar metus laiko viskas tvarkoj,jokiu zidiniu neatsirado,cistu vel nepriaugo,o planuot irgi negalejom nieko nes gydymas vezio buvo apie metus radiacijomis. Ir va merginos,kodel rasiau anksciau kad reikia tiketi jog stebuklu buna,kaip sakant garsiai dar labai bijau sneketi,bet po to kai jau po visu gydymu ir vezio nebeliko,tik antra mensi planuojat ir uzkibo,as dar negaliu ir pati patiketi,po viso to ka perejau ir kai gine po operacijos pasake saltai kad man tik dirbtinis apvaisinimas,naturaliai be sansu.O va kad nori,stebuklu buna  . Nepraraskit niekada vilties,net ir su 4 stadija endo. P.S. Ir merginos,dar nesveikinkit kol kas,dar pora savaiteliu palaukt reikia,kad isitikint jos viskas bus ok,ko labai tikiuosi  O cia tai staigmena  Ingut, kuo didziausi sveikinimai Ir is vis, merginos, nugi nosytes aukstyn!!! Kas cia dabar per pesimistines nuotaikos! Kodel Jus manot, kad su endo pastot - didziausias stebuklas  Taip sutinku, kad truputeli sunkiau, bet...paziurekit, man net kartais atrodo, kad su didesnem stadijom, merginos daug greiciau ir pastoja As taip pat atejau i si skyreli su endo 4 stadija bei nukabinusia nosim!! O dabar jau supuoju savo mazuleli Merginos!!! Viskas bus gerai!!! Tik butinai tuo tikekit
QUOTE(avvka @ 2010 09 15, 21:49) O cia tai staigmena  Ingut, kuo didziausi sveikinimai Ir is vis, merginos, nugi nosytes aukstyn!!! Kas cia dabar per pesimistines nuotaikos! Kodel Jus manot, kad su endo pastot - didziausias stebuklas  Taip sutinku, kad truputeli sunkiau, bet...paziurekit, man net kartais atrodo, kad su didesnem stadijom, merginos daug greiciau ir pastoja As taip pat atejau i si skyreli su endo 4 stadija bei nukabinusia nosim!! O dabar jau supuoju savo mazuleli Merginos!!! Viskas bus gerai!!! Tik butinai tuo tikekit  Patikek manim Avvka,man ir staigmena buvo,todel dar ir negaliu patiket tuo kas vyksta,gal vien todel kad tiek visko patirta per tuos 2 metus. Bet kaip ir sakiau,nepyk,bet dar kol kas nedekosiu  ,biskutuka veliau Ir gerai AVVKA sako,kad nosytes aukstyt,pasibels laime i kiekvienos duris,reikia tik islaukti,ir ne viena jau supuoja savo angelelius ir su 4 st endo.
QUOTE(avvka @ 2010 09 15, 22:49) As taip pat atejau i si skyreli su endo 4 stadija bei nukabinusia nosim!! O dabar jau supuoju savo mazuleli zuiki, o endo tau stebėjo nėštumo metu ir po gimdymo?  kaip dabar su ja? sustojo? ar toliau veisiasi? aš ir į priekį mąstau
Sveikos merginos Kartais tyliai paskaitydavau ka rasote, bet paciai rasyti pritrukdavo jegu. Labai jau negailestingai skamba pats skyrelio pavadinimas, tai stengdavausi ji aplenkti. O rasau todel, kad tikrai stebuklu buna. Kad ir ka sakytu gyd., jie tik gyd. ir kaip bus tikrai nezino, gali tik spelioti remdamiesi moksline literatura  Ir patikekit ne visi ir ne visada teisingai Pirmojo kudikio netekau, 11 sav. - diagnoze nesivystantis. Po valymo seke dideli skausmai visame pilve. Apsilankius pas polikliniku gyd. verdiktas dabar jau juokingas, bet tuo metu pro asaras nieko nemaciau - tu cia issigalvoji, tau cia viskas gerai, jei skauda sergi venerinem ligom ir t.t. (nedaug truko butu ir i kapus nuvare). Taigi neskaitant, kad fizine bukle buvo nepakeliama, tai ir fiziskai visi gyd. zalojo. Puse metu atsikankinau, daugiau nebegalejau, ir beieskodama info internete netycia radau tikrai gera gyd. (aciu jai). Pradejau lankytis, po apziuros paaiskejo, kad visas pilvas surakintas saaugu, kurios liko kaip dovanele po valymo (o poliklinikoje to nemate  Ir skausmai nuo ju buvo  ). Taigi seke gydymas, tada daug bandymu naturaliai, bet rezultate vis - I, tada akupunktura - vel I, galiausiai bandeme IUI, bet rezultatas velgi I. Po keliu metu tokiu bandymu pati pasiprasiau laparoskopijos. Jos metu rasta 3 stad. endo. operavusi gyd. nieko gero nezadejo. Dave 2 men. naturaliai, o paskui leistis difhereline. Skambejo ziauriai. Iskart po operacijos dariausi IUI - (sansai juk didesni nei pries, viskas sutvarkyta, grazu). Bet ir vel asaru upeliai - rezultatas I. Difhereline nei vienas tuo metu mano lankytas gyd. neleido leistis. Sake, tu ko nori vaiku ar klimakso. Zinoma sakiau vaiku, tai va taip ir slinko laikas, nei gydymo, nei vaiku (bet dabar nesigailiu nei vieno tuo metu atlikto veiksmo  ). Paskui dar pasidareme kelias IUI (tiesa, vyro reikaliukai neidealus, bet tikrai geri), taciau rezultatas vis tas pats I. Kartu su vyru nusprendeme daugiau nebezaisti ir bandyti IVF - juk sansai tikrai geresni. IVF atlikinejome Rygoj, daug pigiau ir tikimybe didesne, nei Lietuvoje, bet mums ir tai nepadejo. Ir vel atejo mmm... - HCG maziau vieno. Tuo metu buvo labai sunku, (juk tiek daug laiko - nuo bandymu pradzios iki pirmo IVF praejo 3 metai darbo, pinigu, vilties), bet mes moterys sugebame issilaizyti zaizdas ir keliauti toliau link savo siekiamo stebuklo. Per pusmeti susitvarkiau su savimi ir vel pradejau planuoti 2 IVF, nes pasak gyd. tik tokiu budu galejau pastoti, (po operacijos jau praejo beveik 2 metai, ten viskas atsinaujine ir naturaliai nesigaus) taigi nuvaziavau i Ryga, atlikau visus reikalingus tyrimus, pasiemiau vaistus ir laukiau mmm. Vilciu naturaliai nebuvo jokiu. Galvojau tik apie IVF. O mano labai lauktos mmm sugalvojo neateiti - del vienos labai dziugios zinios - AS  . Taigi ir su 3 stadija, ir be gydymo, ir su ilga pertrauka po operacijos - tikrai imanoma pastoti naturaliai. Siuo metu auginu 6 men suneli Merginos - tikekite savimi ir tuo, kad viskas bus gerai. Anksciau ar veliau visos busime Rasau pas jus, kad ikvepciau optimizmo, kurio man kazkada labai truko.......
QUOTE(nicy @ 2010 09 15, 23:38) Kartais tyliai paskaitydavau ka rasote, bet paciai rasyti pritrukdavo jegu. Rasau pas jus, kad ikvepciau optimizmo, kurio man kazkada labai truko....... nicy, labai gerų emocijų ir jėgų suteikianti istorija.  dabar belieka su ta gera nuotaika užmigti ir ramiai sulaukti 14DPO.  Gero jums augimo.
Ice tea
2010 09 16, 08:20
nicy, avvka, Inga04- SUPER Ačiū, kad vis užsukat ir įkvepiat mums vilties- niekas kitas taip mūsų nesupras kaip Jūs
Ziedlapiux
2010 09 16, 16:52
QUOTE(liepsnele @ 2010 09 14, 17:06) si liga nustatoma tik operacijos budu, na dar jeigu endo vesi gimdos kaklely, ja kartais pamato ir darant echo. O pagal ka sprendi, kad sergi  ? tai man eit i poliklinik air prasyt kad padarytu operacija? itariu seniai, nes pasikeite mmm.ilgai ir tamsiai teplioja.metus laiko nepastojau. kaip man ja issitirti?vasara buvau pastojus, nestumas nutruko 12sav.ar Abrazijos metu galejo matyt ENDO? labukas
QUOTE(Inga04 @ 2010 09 15, 22:02) Patikek manim Avvka,man ir staigmena buvo,todel dar ir negaliu patiket tuo kas vyksta,gal vien todel kad tiek visko patirta per tuos 2 metus. Bet kaip ir sakiau,nepyk,bet dar kol kas nedekosiu  ,biskutuka veliau Ir gerai AVVKA sako,kad nosytes aukstyt,pasibels laime i kiekvienos duris,reikia tik islaukti,ir ne viena jau supuoja savo angelelius ir su 4 st endo. Viskas bus gerai! Kitaip ir negali but  QUOTE(Siguliukas @ 2010 09 15, 22:12) zuiki, o endo tau stebėjo nėštumo metu ir po gimdymo?  kaip dabar su ja? sustojo? ar toliau veisiasi? aš ir į priekį mąstau Siguliuk, kaip dabar su endo tikrai nezinau. Esu jau susitaikius su ta mintim, kad ja turesiu visa gyvenima Savo istorija, kaip ir Inga04 esu rasiusi seniai seniai As pastojau beveik is kart po antros laparoskopijos ( beje su IUI pagalba ). Zodziu, po gydymo Dipherelinu ir 5 men klimakso, mano endo is IV stadijos virto I stadija. Po to 9 menesiai nestumo ir dabar dar 9 menesiai be mmm, kadangi vis dar pati maitinu. Taigi, labai tikiuosi, kad po tokios nemazos pertraukos, mano endo bent jau neprogresuoja... O kaip bus net nenumanau! Aiskau, idealiausia butu vel pastot ir vel daryti kiek imanoma didesni laiko tarpa be mmm..Bet cia jau viskas tik Dievo valioj O siaip as nieko ypatingo nejutau turedama endo IV stadija ( isskyrus tepliojimus ir skausmingas mmm) tai nezinau ar pajusiu jei ji vel bujos! Nu, bet kuriuo atveju viskas dar pries akis
E L E N A
2010 09 17, 07:15
Sveikos! O aš tai su nekokiom žiniom ateinu... po kovo men. darytos LP (nustatyta 4 st.endo) nepavyko pastoti ir dabar gine mato žymų endo išplitimą, o ir pati jaučiu , kad nekas, vėl tepliot pradėjo ir mmm skausmai labai jau kamuoja, todėl šiandien prasidėjus naujam ciklui pradėsiu gerti KT (išrašė YAZ)...  pavargau jau aš kovoti su ta bjaurybe endo  maža to, kad trukdo pastoti, tai dar kiekvieną mėnesį mane priverčia pasijusti tokia neįgalia - skausmai riečia taip, kad nei dirbt normaliai galiu, nei vaikščiot išsitiesus, nu vienžo...
Ice tea
2010 09 17, 07:50
QUOTE(E L E N A @ 2010 09 17, 08:15)
Elenut,  O ginė nesiūlo iš karto antros LP Beje, turiu ir aš klausimuką  - kokius KT geriat nuo endo Jaučiu, kad paskutinis ciklas "natūraliam pastojimui" po LP baigsis mmm. Tai reiktų apsirūpinti KT  Pailsėsim iki sausio
E L E N A
2010 09 17, 08:03
QUOTE(Ice tea @ 2010 09 17, 08:50) Elenut,  O ginė nesiūlo iš karto antros LP tai kad cia man buvo jau antra LP, dabar pailsesiu truputi...
|
|