Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Endometriozė
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Busiukas
Sveikos merginos,
Turiu klausimeli,
siandien apziurint gydytojai kilo itarimas,kad pas mane gali buti endometrioze
Sakykit,norint tiksliai nustatyti sia liga visais atvejais yra daroma laparoskopija?
Arwena
QUOTE(Busiukas @ 2010 09 27, 13:17)
Sakykit,norint tiksliai nustatyti sia liga visais atvejais yra daroma laparoskopija?
*

diagnozės patvirtinimui TAIP, tikrai. Deja.
Werkona
Sveikos, merginos, norėjau paklausti ar echoskopijos metu gali ką nors įtarti, pastebėti dėl endometriozės? Ar gali kilti nors mažiausias įtarimas kad ji yra?
Ice tea
QUOTE(Werkona @ 2010 09 30, 14:05)
Sveikos, merginos, norėjau paklausti ar echoskopijos metu gali ką nors įtarti, pastebėti dėl endometriozės? Ar gali kilti nors mažiausias įtarimas kad ji yra?
*

Gali, jei endo išplitusi gimdoje rolleyes.gif Bet dažniau jinai išplitusi į pilvo ertmę, o tai su echo NIEKO nematysi verysad.gif
kristinuke
QUOTE(Werkona @ 2010 09 30, 15:05)
*

Mano atveju taip ir buvo. Kreipiausi į gydytoją dėl skausmingų mėnesinių, tad echoskopiškai apžiūrint ir buvo įtariama, kad yra ta nelaboji. O vėliau tik patvirtino tai LP.
Werkona
Šiandien kaip tik darė echo, sakė, viskas labai gražu, o prieš mėnesines tai pateplioja rudai, tai ir galvoju ar ką nors būtų matę ar ne. Ačiū. smile.gif
Perkune
Sakykit, merginos, o kaip šiais laikais gydoma endometriozė. Prieš daug daug metų pati esu su ja susidūrusi. Dėl visai kitko darė laparaskopiją ir .... atsibudus po narkozės išgirdau diagnozę (4 st. lygtai). Teko pirktis ir į pilvą 6 mėn. leido vaistus (kas mėn. po 1 ampulę). Tada 1 ampulė kainavo 800Lt (o minimalus atlyginimas buvo 330Lt) doh.gif
Ice tea
QUOTE(Perkune @ 2010 09 30, 14:31)
Sakykit, merginos, o kaip šiais laikais gydoma endometriozė. Prieš daug daug metų pati esu su ja susidūrusi. Dėl visai kitko darė laparaskopiją ir .... atsibudus po narkozės išgirdau diagnozę (4 st. lygtai). Teko pirktis ir į pilvą 6 mėn. leido vaistus (kas mėn. po 1 ampulę). Tada 1 ampulė kainavo 800Lt (o minimalus atlyginimas buvo 330Lt) doh.gif
*

Gydymas tas pats verysad.gif
Perkune
QUOTE(Ice tea @ 2010 09 30, 14:37)
Gydymas tas pats  verysad.gif
*

Jooooo... keista kad per šitiek metų niekas nepatobulėjo...
Ice tea
QUOTE(Perkune @ 2010 09 30, 15:55)
Jooooo... keista kad per šitiek metų niekas nepatobulėjo...
*

Vaistai gal kiti, bet principas tas pats verysad.gif
Pasikeitė verysad.gif ..... padaugėjo endo atvejų sad.gif Mane operavęs gydytojas sakė, "kad jei prieš 10 metų iš 1000 LP pacienčių rasdavo vienai endo, tai dabar kas antra, trečia su endo" verysad.gif
Arwena
QUOTE(Ice tea @ 2010 09 30, 16:21)
Pasikeitė  verysad.gif ..... padaugėjo endo atvejų sad.gif Mane operavęs gydytojas sakė, "kad jei prieš 10 metų iš 1000 LP pacienčių rasdavo vienai endo, tai dabar kas antra, trečia su endo"  verysad.gif
*

aš gal kaltinčiau kiek "prabangą" per mmm t.y. tamponų naudojimą g.gif
vovera
QUOTE(Werkona @ 2010 09 30, 14:24)
Šiandien kaip tik darė echo, sakė, viskas labai gražu, o prieš mėnesines tai pateplioja rudai, tai ir galvoju ar ką nors būtų matę ar ne. Ačiū. smile.gif
*

Man kiek echo beziuredavo, visada sakydavo, kad viskas labai grazu ir pan. O pasirodo endo tupi.... Ir mmm negausios nors turetu buti atvirksciai. Turbut tik labai retais atvejais kazka su echo galima iziureti ir vistiek diagnozes patvirtinimui reikes LP.
liepsnele
QUOTE(Werkona @ 2010 09 30, 14:24)
*

man visada sakydavo, kad per echo viskas nuostabiai atrodo, net kai ciklo pabaigoj ziurejo, o endo per LP rado.

QUOTE(Siguliukas @ 2010 09 30, 16:30)
*

nemanau schmoll.gif as tamponu net bandzius nesu, netraukia jie manes kazkaip ax.gif
Man tepliot eme naudojant KT, kuriuos skyre po cistos operacijos, kad cistos nesikartotu, o paskiau tas tepliojimas nesiliove ir be KT. Nors esu skaicius, kad endo gali issivystyt po chirurginiu isikisimu, bet kazkodel man atrodo, kad kazkaip paveike ir KT... g.gif
lauraz5
QUOTE(Busiukas @ 2010 09 27, 13:17)
Sveikos merginos,
Turiu klausimeli,
siandien apziurint gydytojai kilo itarimas,kad pas mane gali buti endometrioze
*

QUOTE(Werkona @ 2010 09 30, 14:05)
*

siaip jau man gydytoja po LP sake kad endo nematoma jokiais echo....ja mato tik LP metu todel kad ji pamatoma plika akimi ir jokie aparatai ar tyrimai jos nefiksuoja o del jos buvimo itarimas kyla del sios ligos pozymiu ax.gif
QUOTE(liepsnele @ 2010 09 30, 19:27)
Nors esu skaicius, kad endo gali issivystyt po chirurginiu isikisimu, bet kazkodel man atrodo, kad kazkaip paveike ir KT...  g.gif
*

mano drauge komentavo viena ivyki kai moteriskei dare LP ir prapjovus rado galybe saaugu...bet del ju nieko toliau nedare...kodel as apie tai rasau ogi todel kad drauge sake(baigus medicina)kad kiekvienas isikisimas, turiu galvoj LP, i organizma padidina saaugu atsiradima...galbut ir pagreitina endo augima tuomet? g.gif apie saaugas rasau todel kad mano atveju rasto endometriozines saaugos
Dieve kokia slyksti liga visgi doh.gif
Ice tea
QUOTE(Siguliukas @ 2010 09 30, 16:30)
*

Nu žinok ne visada, nes aš asmeniškai tų gėrių esu naudojus gal kokius 20 per visą gyvenimą- tik kai į baseiną išpuldavo eiti ax.gif
O pagrindinis endo "šaltinis" yra gyvenimo būdas verysad.gif - maistas, nervai ir pan. visa, kas slopina imunitetą verysad.gif
linuke79
Sveikutes.Gal galima man prie jusu prisijungti ax.gif
avvka
QUOTE(lauraz5 @ 2010 09 30, 21:33)
mano atveju rasto endometriozines saaugos

O kaip suprast endometriozines saaugos blink.gif blink.gif blink.gif Cia medikai taip pakomentavo? g.gif
Ice tea
QUOTE(linuke79 @ 2010 10 01, 10:25)
*

Nelabai tu čia laukiama (ta prasme, kad niekam nelinkėčiau tokio "džiaugsmo"), bet PRIIMSIM group.gif Visada smagiau pasibėdavoti tarp likimo draugių wub.gif
Arwena
QUOTE(avvka @ 2010 10 01, 10:53)
O kaip suprast endometriozines saaugos blink.gif  blink.gif  blink.gif
*

na sąaugos atsiradusios nuo endometriozės
linuke79
Tai va, kad to dziaugsmo niekas nenori verysad.gif , bet kad isvecius ateina nesiklaususi ir gyvena verysad.gif .Na nieko tikiuosi ji man aprimo nors truputeli g.gif
linuke79
Labas rytas biggrin.gif
vovera
QUOTE(lauraz5 @ 2010 09 30, 22:33)

mano drauge komentavo viena ivyki kai moteriskei dare LP ir prapjovus rado galybe saaugu...bet del ju nieko toliau nedare...kodel as apie tai rasau ogi todel kad drauge sake(baigus medicina)kad kiekvienas isikisimas, turiu galvoj LP, i organizma padidina saaugu atsiradima...galbut ir pagreitina endo augima tuomet? g.gif apie saaugas rasau todel kad mano atveju rasto endometriozines saaugos
Dieve kokia slyksti liga visgi doh.gif
*

Kartais tu saaugu nejudina del dideles rizikos kitus organus pazeisti. Per daug viskas suauge buna schmoll.gif Kad slyksti liga, tai jau tikrai.... Nezinau, man po LP tai pagerejimo nesijaucia, kaip skaudejo taip ir toliau sekmingai skauda.
Papildyta:
QUOTE(linuke79 @ 2010 10 01, 15:09)
Tai va, kad to dziaugsmo niekas nenori verysad.gif , bet kad isvecius ateina nesiklaususi ir gyvena verysad.gif .Na nieko tikiuosi ji man aprimo nors truputeli g.gif
*

Sveikute. O tai LP dareisi, kad tikiesi jog endo aprimo? rolleyes.gif
linuke79
Na, po LP daktare israse KT tris pakuotes.Tai va kai geri KT ar laukiesi tai endo uzmiega, taip man pasake mirksiukas.gif O baigi gerti tai iskart ji auga verysad.gif
linuke79
Sveikutes.Geros savaites 4u.gif
Ice tea
Mergaitės, mmazuliuke- jau sūpuoja dukrytę ir sūnutį thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
clap.gif clap.gif clap.gif clap.gif
lauraz5
QUOTE(linuke79 @ 2010 10 01, 10:25)
*

sveika ir nesveika prisijungusi mirksiukas.gif likimo drauge mirksiukas.gif

QUOTE(avvka @ 2010 10 01, 10:53)
O kaip suprast endometriozines saaugos blink.gif  blink.gif  blink.gif Cia medikai taip pakomentavo?  g.gif
*

siguliukas lb gerai paaiskino mirksiukas.gif tos saaugos sulipdziusios man kiausintakius buvo ir dar nebetkokios sustros jos pa mane ax.gif voratinklines...o kas cia per grozis nezinau...bet skamba ispudingai ax.gif kaip suprantu paparsto saaugos atsiranda nuo uzdegimu ir visokiu zarazu chlamidiju ten ir pan o manosios atsirado nuo endo...kitaip tariant endo uzgule man kiausintakius
linuke79
Kokia ta liga ziauri verysad.gif Mazuliuke dar karta sveikinu thumbup.gif drinks_cheers.gif aukite ir daug daug pienelio.
Ice tea
Mergaitės gėrusios KT dėl endo- ar jums tepliojo ciklo viduryje g.gif Man net kraujo pasirodė ir krešuliukas kažkoks unsure.gif Ir, suprasiu jei juoksitės, bet aš JAUČIU O doh.gif Ne taip stipriai kaip be KT, bet JAUČIU ax.gif
Prikabinu savo eksperimentinį BT ciklą mirksiukas.gif
kristinuke
QUOTE(lauraz5 @ 2010 10 04, 23:59)
sveika ir nesveika prisijungusi mirksiukas.gif likimo drauge mirksiukas.gif
siguliukas lb gerai paaiskino mirksiukas.gif tos saaugos sulipdziusios man kiausintakius buvo ir dar nebetkokios sustros jos pa mane  ax.gif voratinklines...o kas cia per grozis nezinau...bet skamba ispudingai ax.gif kaip suprantu paparsto saaugos atsiranda nuo uzdegimu ir visokiu zarazu chlamidiju ten ir pan o manosios atsirado nuo endo...kitaip tariant endo uzgule man kiausintakius
*

Nelabai norisi vaizdžiai tas sąaugas matyti, bet kieno nervai nesilpni, galit užmest akį... http://www.youtube.com/watch?v=60HNuAEIhSE...feature=related

bent jau aš jas įsivaizdavau visai kitaip... brudas kažkoks... doh.gif

E L E N A
QUOTE(Ice tea @ 2010 10 04, 09:08)
Mergaitės, mmazuliuke- jau sūpuoja dukrytę ir sūnutį  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif 
clap.gif  clap.gif  clap.gif  clap.gif
*

VAJE, kokia nuostabi zinia thumbup.gif ir dar poryte wub.gif wub.gif wub.gif sveikinu iš visos širdies wub.gif
donateja
Priimkite ir mane i savo bureli,manes spalio 11 laukia laporoskopija,vaikuciu mums jau nebereikia tik va jauciu skausma,jau kazkelinti metai is eiles kai atsala oras,itaria endometrioze.
linuke79
Ice tea, na man tai netepliojo, tik kai mm turejo buti, nes as geriau be pertraukos.Gali jausti visko,nes as jauciau irgi kad O tipo vyksta ir siaip visokie paskaudejimai.Na,manau normalu
Ice tea
QUOTE(donateja @ 2010 10 05, 19:03)
Priimkite ir mane i savo bureli,manes spalio 11 laukia laporoskopija,vaikuciu mums jau nebereikia tik va jauciu skausma,jau kazkelinti metai is eiles kai atsala oras,itaria endometrioze.
*

Eikš, priimsim mirksiukas.gif
linuke79
Sveikute, Donateja. Geriau jau tau nerastu endo 4u.gif
Myllia
Sveikos,
Na man liko 1 diferilino doze po keliu dienu. Pagaliau. Gal galit pasakyti kur pirkti tas jadvygos zoles ir tuos laselius?Nes noresiu pradet vartot. Kaip jus merginos stiprinat organizma ar nestiprinat jei sakot kad tai imunine problema?Ar geriat folio rugsti kai bandot pastot?
Arwena
QUOTE(Myllia @ 2010 10 07, 08:40)
Pagaliau.
Kaip jus merginos stiprinat organizma ar nestiprinat jei sakot kad tai imunine problema?Ar geriat folio rugsti kai bandot pastot?
*

*sveikinu su šiokia tokia pabaiga.
**organizmą šiaip stiprinu moteriškai vitaminais bei Folio rūgštim jau 2 metus NON-STOP doh.gif
o kad endometrionė yra GALBŪT susijusi su imunitetu tai čia tokiu imuniteto stiprinimu mes jos neįveiksim. mokslininkai aiškina kad ji autoimuninė ar kažkaip; t.y. ji kažkaip išskiria toksinus abortuojančius, bet ir jie patys to patvirtinti negali. mažiau stresuot reikia kažkaip g.gif
Myllia
QUOTE(Siguliukas @ 2010 10 07, 08:48)
*sveikinu su šiokia tokia pabaiga.
**organizmą šiaip stiprinu moteriškai vitaminais bei Folio rūgštim jau 2 metus NON-STOP  doh.gif 
o kad endometrionė yra GALBŪT susijusi su imunitetu tai čia tokiu imuniteto stiprinimu mes jos neįveiksim. mokslininkai aiškina kad ji autoimuninė ar kažkaip; t.y. ji kažkaip išskiria toksinus abortuojančius, bet ir jie patys to patvirtinti negali. mažiau stresuot reikia kažkaip  g.gif
*

Kol leidausi vaistus, kazkaip nestresavau. O dabar i pabaiga vel pradeda darytis baugu. Turejau viena op, tikiuosi labai nepakenke.
Na bet imuniteta vis tiek riekia stiprinti, kad maziau ligu kibtu ir alintu organizma.
Iride
QUOTE(Myllia @ 2010 10 07, 08:40)
Sveikos,
Na man liko 1 diferilino doze po keliu dienu. Pagaliau. Gal galit pasakyti kur pirkti tas jadvygos zoles ir tuos laselius?Nes noresiu pradet vartot. Kaip jus merginos stiprinat organizma ar nestiprinat jei sakot kad tai imunine problema?Ar geriat folio rugsti kai bandot pastot?
*

Jei kalbi apie Baravaja matka laselius tai Vilniuje juos tikrai parduoda Seskineje (prie senosios vaistines yra rusiskos kosmetikos parduotuveje, kurioje prekiauja). Dar be Baravaja matka yra Krasnaja sciotka (nu ir pavadinimai biggrin.gif ) laseliai, kurie taip pat neva silpnina endo. Man paciai atrodo, kad laseliai sioki toki poveiki turi, nes si menesi pagaliau nebuvo tepliojimo.
Myllia
QUOTE(Iride @ 2010 10 07, 12:43)
Jei kalbi apie Baravaja matka laselius tai Vilniuje juos tikrai parduoda Seskineje (prie senosios vaistines yra rusiskos kosmetikos parduotuveje, kurioje prekiauja). Dar be Baravaja matka yra Krasnaja sciotka (nu ir pavadinimai  biggrin.gif ) laseliai, kurie taip pat neva silpnina endo. Man paciai atrodo, kad laseliai sioki toki poveiki turi, nes si menesi pagaliau nebuvo tepliojimo.
*

ups, neparasiau, kad as is Kauno:) bet aciu vis tiek:) gal kaunietes parasys
linuke79
O as tai negirdejau,kad gelbeja nuo endo ax.gif
lavaza
Mergaitės, primiršau ax.gif
O gimdos endometriozę galima nustatyti echoskopijos metu?
kristinuke
QUOTE(lavaza @ 2010 10 08, 16:20)
Mergaitės, primiršau  ax.gif
O gimdos endometriozę galima nustatyti echoskopijos metu?
*

Galima tik įtarti, kad ji yra.
lavaza
Ačiū,

Reiškia tiksliai endo nustatoma atliekant laparaskopiją, o tuo metų dažnai ir patvarkoma (nžn kaip čia išsireikšti blush2.gif ).
O stadijos nustatomos taip pat tik laparoskopijos metu ax.gif ?
kristinuke
QUOTE(lavaza @ 2010 10 08, 16:34)
Ačiū,

Reiškia tiksliai endo nustatoma atliekant laparaskopiją, o tuo metų dažnai ir patvarkoma (nžn kaip čia išsireikšti  blush2.gif ).
O stadijos nustatomos taip pat tik laparoskopijos metu ax.gif ?
*

Tikrai taip rolleyes.gif
saulyte1111
QUOTE(donateja @ 2010 10 05, 16:03)
*

labuka as esu naujoke noreciau prisijunkt prie jusu pasnekesio mat man taip spalio 11 laukia laporoskopija

Papildyta:
QUOTE(saulyte1111 @ 2010 10 08, 21:19)
labuka as esu naujoke noreciau prisijunkt prie jusu pasnekesio mat man taip spalio 11 laukia laporoskopija
*

verysad.gif verysad.gif
donateja
sweikute saulyte,kur tau darys?
linuke79
Saulyte1111,oi kaip greitai, tikrai nebijok nieko ten baisaus.Viskas greitaio praeis mirksiukas.gif
saulyte1111
man darys šiauliuose
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.