Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rygos reprodukcijos centras
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Push_Push
Neradau tokios temos, tik atskirus pasisakymus vos kelis iš tų, kas ten važiavo. Čia papasakokite prašau kas buvote Rygos reprodukcijos centre pas imunologę Bikova http://www.rrc.lv/ Kaip sekės, kokios kainos, procedūros, ar pavyko? Šis centras kaip suprantu daugiausiai vilčių teikia moterims, patyrusioms daugybinius persileidimus.
Pati esu po trijų persileidimų, priežastis visiškai neaiški, tad mano pačios paskutinė viltis bus šis centras Rygoje. Lauksiu pasisakymų.
euromergele
aktuali tema biggrin.gif laukiu ir as daugiau pasisakymu. Bandziau ieskoti atsiliepimu latviskuose forumuose, bet nelabai sekesi.... zinau kad ne viena lanketes...pasidalinam ispudziais? biggrin.gif

Buvom pa ja viena karta kolkas, ispudziai dviprasmiski... Tikiu, kad tos kurios pastojo parasys gerus atsiliepimus, kaip ir apie bet koki gydytoja ar klinika smile.gif
Pati klinika dvelkia senove..rusiska tokia senove...pradedant nuo ant stalo padetu albumu, baigiant proceduru iranga biggrin.gif bet Bykova nuosirdi, atrodo isnarste po kauleli musu istorijas smile.gif mus vadina Litovcais ir turi melyna papkute litovcu pacientu biggrin.gif
Pirmo apsilankymo metu sumokejom 270 euru, isklausinejo abieju gyvenimo istoriju nuo pradzios iki galo, bet kokiu negalavimu ir t.t. abiem paeme kraujo (nemazai), abiem tepinelius, man dar is burnos koki tais tepineli.
Atsiunte tyrimu rezultatus, nelabai aisku susigaudau kas ten lotyniskai parasyta, prie kaikuriu duomenu ivairiausi >< zenklai - suprask virsija normas arba per mazai. Vyro kraujas atseit geras, mano parase kad nepatiko ir tepinelis, tipo bakterijos kazkokios, nors pasikalbejus su kitom panom isgirdau kad siaip gydytojai tokiu dalyku negydo ir sako kad tai naturali maksties terpe ir to nereikia gydyt...nepatiko jai ir mano gerkle, tai sake nores pakartoti tyrima (kuo tai gali buti susije sus nevaisingumu nezinau..gal nuvaziavus paaiskins). Na ir dar vyro spermos tyrima sake nores padaryti, nes kaip ji sako jie daugiau tiria ivairiu dalyku...ziuresim smile.gif ai dar sake per ovuliacija po santykiu padaryti nesuderinamuma, kai pasakiau kad gydytojai pas mus to nedaro ir mano kad nera reikalinga, ji sake su tuo nesutinkanti.

Kolkas tokie ispudziai, o kas bus toliau - paziuresim, parase kad atvaziuoti ir ji tada issamiau pakomentuos ir paskirs plana, kad paruostu nestumui (o, kad taip ir butu...).

Tiesa, mes pas ja apsilankem ne del persileidimu, o del to kad isvis nepastoju. Musu problema - prasta embrionu kokybe, didesne dalis nustoja dalintis, lieka keli leti. 5 nesekmingi IVF+ICSI.
Push_Push
Sveika, euromergele 4u.gif Oi kaip džiugu, kad pasisakei wink.gif, bent jau žinosiu kiek maždaug eurų pasiimt smile.gif
Na, mūsų istorijos skirtingos, bet kaip viena mama man sakė - bet skauda visoms vienodai...Manau reik viską kas įmanoma išbandyt, tuo labiau, kad LT yra totali afrika tyrimų srityje, palyginus su Latvija ar Rusija. Jo, mano ginė irgi sakė, kad ten lietuvių be galo daug atvažiuoja, iš visos Lietuvos, nes tyrimai tokie, kokių LT nedaro, o tuos, kur daro LT, tai LV kurkas pigiau. Tai toje mėlynoje papkėje greit ir mano pavardė atsiras smile.gif
Tik va man toks klausimas: kada ten geriausia važiuot pirmam vizitui, ar nesvarbu kuri ciklo diena bus? Aš ką tik persileidau, tai turbūt reik palaukt bent porą savaičių?...
Aš radau forume tokia Valduse irgi buvo pas Bykova, irgi po IVF, bet nepasisekė...Čia sakyčiau jau gal ne Bykovos kaltė, tikiu, kad padarė viską, ką galėjo....
euromergele
zinai, nemanau kad pirmam vizitui ten svarbi ciklo diena, nes ji ne ginekologe, todel echoskopijos ar pan tikrai nedarys. O tie tyrimai, kuriuos ji daro is kraujo ar netgi tepineliai tikrai neturi reiksmes kada bus paimti, taip kad...planuot gali bet kada smile.gif

Gal pasipasakos cia koncentruotai merginos, kurios lankesi. O kad Valdusei nepavyko, tai greiciausiai reiskia, kad niekas stebuklu nedaro. Jeigu darytu..tai daug maziau cia musu visu butu, bet.... bet kiekviena ieskom savo sekmingos pastojimo formules 4u.gif

Beje ten zinoma ir latais galima atssiskaityti, tik ne kortele. Bent jau man patare latus is korteles Bauskeje nusiimti, mum tiesiog buvo patogiau eurais.

Gytutė
euromergele, o tai kokios ten bakterijos gydytojai nepatiko?
Ir kam jus pinigus metot, pati zinai, kur paselius pasidaryti gali. Juo labiau, kad rysys su nevaisingumu labai abejotinas. Pazvanyk.
zynaida
sveikutes smile.gif as pradejau pas Bykova lankytis si birzeli.ir kadangi pirma nuvaziavau ne pas ja,o i vaisingumo klinika,ji sustabde mano stimuliacija ir liepe palaukt bent 2 men.pirmas vizitas mums su vyru kainavo 187latus ir daugiau kaip 190 latu neesam mokeje.buvo visaip ir 85 latai ir 150,kaip kada ,priklauso nuo tyrimu skaiciaus.man rado kraujo lasteles zudikes,citomegalos virusa ir afs.nezinau kiek prisidejo si gydytoja,bet mums sis paskutinis ivf pavyko.pries pat ivf,visi tyrimai buvo geri. augino iki blastocistu,o anksciau visada budavo fragmentuoti embrionai ir prastai dalijosi.as manau ,kad tikrai verta pas ja apsilankyt.beja,as vazineju ir dabar kas menesi,nes seka mano nestuma
euromergele
Labas brangioji, norejau zinok skambint jau siandien diena, vis ziurejo skype ar nesi. Rytoj pazvanysiu wub.gif

QUOTE(Gytutė @ 2009 11 26, 17:52)
.... Pazvanyk.
*

Papildyta:
Gal gali issamiai papasakoti apie jos taikyta gydyma? vaistus, krauja jeigu perpyle...

QUOTE(zynaida @ 2009 11 26, 18:13)
sveikutes  smile.gif 
*

Gytute, nemoralizuok del islaidu biggrin.gif ...kai kapstaisi juodoj nevilty..pati supranti... rolleyes.gif
zynaida
tiesa,buvo merginu,kurioms ir nepavyko su Bykovos pagalba.idomus pastebejimas-dviems,kurioms nepavyko,buvo silpna imunine sistema g.gif tik nezinau,ar tai sutapimas ar kas?kieik zinau,ju ir vyru panasios problemos buvo.
siaip rekomenduoja tuos kraujo lasteliu perpylimus padaryti bent 2-3 iki ivf.tada pries punkcija,po isodinimo ir veliau kas savaite gal 2ar 3 kartus.o veliau mazdaug kas menesi.dar po pastojimo ziuri persileidimo,atmetimo, hcg tyrimus,jei tik kas negerai,dazniau leidzia lasteles.kadangi pas mane nebuvo kazkokiu problemeliu,paleido vel menesiui.siaip psichologiskai ramiau,kai padaro tyrimus.praso visada parodyt ir echoskopo nuotraukyte.
dar man patinka,kad ji stengiasi gydyt ne cheminiais preparatais,o zoliniais.klinika tikrai nekokia,bet gydytoja nuostabi,rupestinga
darviena
sedziu ir galvoju....ar verta man cia rasyt, bet visgi ryzausi smile.gif

isanksto prasymas - nepulkit piktintis ir moralizuot manes, tiesiog buvau ir as pas ja, irgi turiu susidariusi nuomone ax.gif

po 7 nesekmnigu IVF'u, vis labiau isitikinu, kad tokioms kaip as gali tik stebuklas padeti. Bikova, mano nuomone, ir yra vienas is tu variantu - "burtininke" ji tongue.gif
Apziuros scenarijus identiskas kaip kad parase Euromergele. Nuosirdi moteris, idejine tokia, bet kai man pasirinkimas nedidelis, tai verta ir jos paklausyt. Nerado ji pas mus ko ieskojo (cia kalbu apie tas lasteles-zudikes), tai emesi tvarkyt mano imuniteta visokiomis gamtinemis naturaliomis priemonemis, tame tarpe ir "skruzdeliu galvomis" (speju, visos ju paragavot smile.gif). tongue.gif
Sekantis zingsnis turetu buti kraujo daleliu perpylimas pries sekanti IVF'a, belieka apsispresti del astuntojo karto ir startuoti.
Klausiau U, ar uzsiimt man sita pramoga, tai sake netiki tokiais burtais, bet pakenkt nepakenks. Matyt teks isbandyt thumbup.gif

Sekmes bandancioms sekme! 4u.gif wub.gif wub.gif Vistiek kazkam pavyks, tuo ir dziaugiuosi mirksiukas.gif
žieminukė
Sveikutės 4u.gif
Aš taip prisijungiu prie jūsų. Po vizito pas VK atvykstantį Feldberg planuojame vykti pas Bykovą. Gal galite parašyti ar ilgos eilės, na, kiek reikia užsiregistravus vizito laukti. Ar reikia turėti atliktų tyrimų rezultatus? Ar nepainu rasti tą kliniką?
Sėkmės mergaitės
euromergele
zynaida, o ka Treijsas itai?

QUOTE(zynaida @ 2009 11 26, 18:46)
tiesa....
*

darviena, nu atvirai pasakius is taves tikejausi skeptiskesnio pasisakymo biggrin.gif

zieminuke, bent jai as vaziavau tai tai paciai savaitei ir uzrasinejo, net senkanciai dienai sisule, tad jau eiliu nemanau kad ten bus. Tyrimus kokius turi gali pasiimti, nes visa susiraso, susiklausineja smulkiai, bet man rods kokius ten tyrimus beatsinesi, viestiek mazdaug tokia sumele kaip ir visos paliksi.
Del painumo...su navigacija nepainu smile.gif manau rasit 4u.gif

P.S. ar kam nors ji kabinejosi prie tepinelyje rastu bajkteriju ar pan.?
Prince
tai ten ir veztis tiek kie tu parasei Euromergele?O savaitgaliais priima kazi?
euromergele
Klausiau, savaitgaliais nedirba...mum litovcam aisku geriau butu kad dirbtu smile.gif

Prince, kiek sumoketi tai aisku tik ji ir pasakys bet kiek as zinau, tai visos daugmazh apie tiek moka ~ 1000 lt. Kortele ten atssiskaityt negalima, litais irgi smile.gif tai del to reik pasiruost. Negi jus planuojat vaziuot?

QUOTE(Prince @ 2009 11 27, 10:02)
tai ten ir veztis tiek kie tu parasei Euromergele?O savaitgaliais priima kazi?
*

Prince
QUOTE(euromergele @ 2009 11 27, 09:08)
Klausiau, savaitgaliais nedirba...mum litovcam aisku geriau butu kad dirbtu smile.gif

Prince, kiek sumoketi tai aisku tik ji ir pasakys bet kiek as zinau, tai visos daugmazh apie tiek moka ~ 1000 lt. Kortele ten atssiskaityt negalima, litais irgi smile.gif tai del to reik pasiruost. Negi jus planuojat vaziuot?
*

Na tik mintys sukasi,nes nera is ko pirma,antra nezinau kaip viska suderinti,nes jums vilnietems arciau nei mums is pajurio.bet mane siutina ,kad gydytojai man nieko nebesiulo apart IVF,o ir bijau kito karto kad nepavyks.Pradedu galvoti apie tas zudikes,apie ta nesudirinamuma.pas mus niekas apie tai nekalba.Esu kryzkele su keliais tik nezinau kuriuo pasukti..: ar spajuti i viska,ar darytis IVF ar vaziuoti i Ryga,ar uzsiimti kokiais burtais biggrin.gif .na jei rimtai nezinau doh.gif
žieminukė
Dėkui Euromergele už atsakymą. Na, navigacijos mes neturime, bet kaip nors... smile.gif
Push_Push
QUOTE(Prince @ 2009 11 27, 10:14)
Na tik mintys sukasi,nes nera is ko pirma,antra nezinau kaip viska suderinti,nes jums vilnietems arciau nei mums is pajurio.bet mane siutina ,kad gydytojai man nieko nebesiulo apart IVF,o ir bijau kito karto kad nepavyks.Pradedu galvoti apie tas zudikes,apie ta nesudirinamuma.pas mus niekas apie tai nekalba.Esu kryzkele su  keliais tik nezinau kuriuo pasukti..: ar spajuti i viska,ar darytis IVF ar vaziuoti i Ryga,ar uzsiimti kokiais burtais biggrin.gif .na jei rimtai nezinau doh.gif
*

Na, Bikova daugiau šansų kaip suprantu turi padėt toms, kam su pastojimu mažiau problemų, bet sudėtingiau su išnešiojimu...gal aš klystu wink.gif
Bet aišku viską gal reik išbandyt. O LT nieks apie ta nesuderinamuma nekalba, nes pas mus dar totali Afriak šioej srityhe. Maskvoje šitos procedūros seniausiai daromos. Čia man ginė pasakojo.
Man tai tik vienas toks klausimas yra: o tai kam tuos tyrimus daro (nebent kad pigiau Rygoje...), jei vistiek visas vienodai gydo? Gi būtų daug pigiau, jei tiesiog suleidinėtų tą kraują...Įžvelgiu komercinį aspektą...
Nors aš irgi vis dar audžiu mintį lėkt pas Bykovą. Gal čia galėtų pasisakyt kasnors su mano analogiška situacija ir kam Bykova padėjo, kam leliukas nesustojo vysytyis ketvirtą kartą, po to, kai apsilankė pas Bykovą? (turiu sveikutėlį dviejų metukų vaiką, pirmas nėštumas buvo be jokio vargo, iš pirmo karto pastojau ir t.t. Per šiuos metus apturėjau tris nesivystančius nėštumus. Pirmas 7 sav., antras 7 sav., trečias 5 sav. Priežastys neaiškios, tyriaus dėl zarazų, AFS - nieko nerado)
euromergele
aha biggrin.gif man irgi tokios mintis galvoj...tegu perpila ka ten reikia ir nesikisha i mano pvz gerkle bukle...nu bet...kokiom tik avantiurom nepasirasom del to tikslo rolleyes.gif

QUOTE(Push_Push @ 2009 11 30, 11:50)

Man tai tik vienas toks klausimas yra: o tai kam tuos tyrimus daro (nebent kad pigiau Rygoje...), jei vistiek visas vienodai gydo? Gi būtų daug pigiau, jei tiesiog suleidinėtų tą kraują...Įžvelgiu komercinį aspektą...

*

VELI
labas rytas ax.gif

QUOTE(Push_Push @ 2009 11 25, 08:46)
Manau reik viską kas įmanoma išbandyt, tuo labiau, kad LT yra totali afrika tyrimų srityje, palyginus su Latvija ar Rusija.
*

g.gif na kiek zinau LV veliau pradejo tyrineti nevaisinguma.. ir LT kokybe yra geresne, bet cia tik mano gines zodziai (ji IVF nedaro, todel kaip ir nesuinteresuota LT) smile.gif i LV sake verta vaziuoti jei gyveni netoliese, arba reikia donoro...na arba del kazkokiu specifiniu tyrimu, o del bendro standartinio IVF schmoll.gif ..
o gal ka smulkiau apie tas kalbu apie tas lasteles-zudikes g.gif kur ir kaip ju jiesko? ir kas per kraujo perpylimai? schmoll.gif nieko nezinau.. ax.gif
paperdoll
na bet dug kas vaziuoja i ryga ir del kito aspekto (finansinio).. ar as klystu?
VELI
QUOTE(paperdoll @ 2009 12 02, 11:28)
na bet dug kas vaziuoja i ryga ir del kito aspekto (finansinio).. ar as klystu?
*

mes skaiciavom finansiskai g.gif mums pigiau nesigavo ax.gif
kainytes buvo aptartos kituose namuciuose Uzsienio gyd. istaigos smile.gif
euromergele
nezinau kodel jums nesigavo, bet bent jau IVF+ICSI tai ten ~1500-2000 Lt pigiau 4u.gif

negaliu pasakyt ar jie seniau dirba nei LT, bet kad IVF daug daugiau atlieka nei LT tai faktas smile.gif matyt prie to prisideda ir dalis lietuvos ten vykstanti gydytis.
VELI
QUOTE(euromergele @ 2009 12 02, 11:42)
nezinau kodel jums nesigavo, bet bent jau IVF+ICSI tai ten ~1500-2000 Lt pigiau  4u.gif

negaliu pasakyt ar jie seniau dirba nei LT, bet kad IVF daug daugiau atlieka nei LT tai faktas smile.gif matyt prie to prisideda ir dalis lietuvos ten vykstanti gydytis.
*

o kaip del kokybes? kad daug, tai dar nerodiklis.. man tik 1reikia ax.gif

gal netuos skaiciukus emiau, bet..Klinika EGV kaina: IVF 1050euru + ICSI 1300еurai = 2350Eur=8107 Lt (tik IVF=3623 Lt) g.gif BAK IVF+ICSI=6000 Lt

+ tyrimai, stimuliacijos, vaistai, keliones doh.gif
euromergele
del kokybes? reikia klausti tu kas lankosi, bet negirejau kad skustusi kokybe. Be abejones yra ir pastojuiu ir dar ne, kaip ir lietuvoje, kaip ir kiekvienoje klinikoje smile.gif

man atrodo kad ten blogai kainos parasytos. turetu buti IVF 1050 eur, o ICSI (t.y. IVF+ICSI) 1300 eur. nereikia pliusuoti (rekiuosi asmenine patirtimi ir kaina Embrions klinikos).
tyrimai pigesni, vaistai siek tiek pigesni.

As nesakau jokiu budu kad vaziuoti reikia biggrin.gif

VELI
QUOTE(euromergele @ 2009 12 02, 12:05)
del kokybes? reikia klausti tu kas lankosi, bet negirejau kad skustusi kokybe. Be abejones yra ir pastojuiu ir dar ne, kaip ir lietuvoje, kaip ir kiekvienoje klinikoje smile.gif

man atrodo kad ten blogai kainos parasytos. turetu buti IVF 1050 eur, o ICSI (t.y. IVF+ICSI) 1300 eur. nereikia pliusuoti (rekiuosi asmenine patirtimi ir kaina Embrions klinikos).
tyrimai pigesni, vaistai siek tiek pigesni.

As nesakau jokiu budu kad vaziuoti reikia  biggrin.gif
*

drinks_cheers.gif kad tada pigiau.. ax.gif
irnesakyk.gif kad zinociau kur tas nestuke.gif laukia, kad ir uz dviguba suma varyciau... blush2.gif

g.gif papasakokit kas apie tas lasteles-zudikes ir kraujo perpilimus ax.gif is smalsumo numirsiu lotuliukas.gif
euromergele
teisybe...as irgi noreciau is anksto tai zinoti, bet deja...

va cia yra EGV kainininkas http://www.egv.lv/cenas_eng.pdf
nereikia sudeti IVF ir ICSI kainu, nes kur parasyta ICSI, tai turima omeny IVF+ICSI 4u.gif

Embrions kainos:
The fees

Primary visit - 10Ls
Artificial insemination - 65Ls
Artificial insemination with donor sperm - 150Ls
IVF - 530Ls
ICSI - 730Ls
Cryopreservation of embryos - 50 Ls/Year
Cryopreservation of semen - 50 Ls/Year
Prices do not include laboratory services and drug prescriptions.

Donor egg program - 3500 euro (procedure donor fee and medication for ovarian stimulation included).
Exchange Rates

QUOTE(VELI @ 2009 12 02, 12:10)

irnesakyk.gif kad zinociau kur tas  nestuke.gif laukia, kad ir uz dviguba suma varyciau... blush2.gif

*

Push_Push
QUOTE(euromergele @ 2009 12 01, 23:41)
aha  biggrin.gif  man irgi tokios mintis galvoj...tegu perpila ka ten reikia ir nesikisha i mano pvz gerkle bukle...nu bet...kokiom tik avantiurom nepasirasom del to tikslo  rolleyes.gif
*

nu tai va, kad LT nieks to kraujo neperpylinėja, o Ryga vienintelė arčiausiai, tai jei ir įsidirbinėja, stato savo sąlygas, kad neva mirtinai reik milijono tyrimų, o finale visas gydo vienodai. Bet taip ri būna, kai monopolis. Atidarykit kasnors laboratoriją Vilniuje ir perpylinėkit be tyrimų, tikrai nenumirsim ir nebankrutuosim tada, tik laimingos nestuke.gif vaikščiosiom 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(VELI @ 2009 12 02, 11:21)
labas rytas  ax.gif
g.gif na kiek zinau LV veliau pradejo tyrineti nevaisinguma.. ir LT kokybe yra geresne, bet cia tik mano gines zodziai (ji IVF nedaro, todel kaip ir nesuinteresuota LT)  smile.gif i LV sake verta vaziuoti jei gyveni netoliese, arba reikia donoro...na arba del kazkokiu specifiniu tyrimu, o del bendro standartinio IVF  schmoll.gif ..
o gal ka smulkiau apie tas kalbu apie tas lasteles-zudikes  g.gif kur ir kaip ju jiesko? ir kas per kraujo perpylimai?  schmoll.gif nieko nezinau..  ax.gif
*

Dėl standartinių dalykų į LV moterys važiuoja, nes ten sakė ŽYMIAI pigiau (tiek IVF, tiek visi kiti tyrimai ir t.t.).
T.P.Keberiokst
Sveikos,

gal kuri turit sarasiuka kokius tiksliai tyrimus del lasteliu zudikiu jie daro?

Pradejau dometis sitais tyrimais jau senokai,bet dabar jau konkreciai svieciasi ,kad vis del to juos man teks darytis.Siandien pridaviau krauja dar vieniem tyrimams,jei nieko neras tai siulo darytis tyrimus del lasteliu zudikiu.Kaina su konsultacija apie 2000 svaru kas iseina 7600 lt.
Kaip suprantau LV tyrimai kainuoja pigiau ir man idomu kodel.As suprantu,kad tarp UK ir LT ar LV daug kur yra begalinis kainu skirtumas konkreciam daiktui,bet reikalas dar ir tame,kad Londonas pats neuzsiima visais tyrimais,o viska siuncia i Cikaga.Siaip tie tyrimai ir vadinasi chicago test.Vat ir idomu ar LV konkreciai tie patys tyrimai?

Neseniai radau UK meginu foruma del imunologiniu tyrimu (be abejo uk),gan nemazai info kas,ka ir del ko.Jei reikia ir galit skaityt angliskai sakykit,imesiu nuoroda.
T.P.Keberiokst
Beje,laukiu atsiunciamu knygu.A.Beer" is your body baby friendly".Jis ikurejas tos klinikos,kuri daro chicago testus ir pradejo lasteles zudikes tirti.Is atsiliepimu,kaip supratau,labai liuks knyga apie nepaaiskinama nevaisinguma,pasikartojancius persileidimus,nepavykusius ivf.Is atsiliepimu nemazai kam ir padejus.Ir kita uzsisakiau L.Regan "miscariage;what every woman needs to know" (lyg toks pavadinimas) irgi daug apie imunines problemas.Regan pradejus afs tirti,as jos klinikoj pirmadieni buvau,labai patiko.Aisku cia gal nelabai i tema,tiek ,kad cia nemazai merginu uzsuka su pasikartojanciom nesekmem,bet ten surasyti dauguma imuniniu tyrimu ,kuriuos reiktu daryti esant nepaaiskinamoms nesekmes.Gausiu tas knygas,butinai parasysiu tinkama info(gal tam reiktu tinkama tema rasti g.gif ),gal kam pravers. 4u.gif
Sella
T.P.Keberiokst, skaičiau, kad būten pas jus Anglijoj neseniai išrasta daug gerų rezultatų duodanti tecnika array CGH .Ar teko tau ką nors skaityti apie ją? g.gif
Na aš skaičiau, kad po šio technikos 41 metų moteris susilaukė sūnelio, po berods 13 nesėkmingų ivf doh.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(Sella @ 2009 12 02, 17:25)
T.P.Keberiokst, skaičiau, kad būten pas jus Anglijoj neseniai išrasta daug gerų rezultatų duodanti tecnika array CGH .Ar teko tau ką nors skaityti apie ją? g.gif
Na aš skaičiau, kad po šio technikos 41 metų moteris susilaukė sūnelio, po berods 13 nesėkmingų ivf  doh.gif
*

aha,apie ta moteriske ir jos baby Oliver tikrai skaiciau,dar ir cia kazkur buvau parasius.Labai smulkiai nezinau ka jei ten dare,bet supratau,kad jie 9kol kas tik ta viena klinika uzsiima)gali istirt apvaisinamas kiausialastes(del pasikratojanciu persileidimu,del apsigimimu del amziaus,ar daugiavaisio nestumo).Pasidomesiu dar.
Sella
Aha, Oliver vardu tas stebukliukas. bigsmile.gif

Kaip supratau, tai atrenka tik chromosomiškai sveikas kiaušialąstes.Taikant šią techniką galima išvengti Dauno apsigimimo, persileidimų.

Kol kas Italijoj to dar neatlieka. unsure.gif
zynaida
[quote=T.P.Kaip suprantau LV tyrimai kainuoja pigiau ir man idomu kodel.As suprantu,kad tarp UK ir LT ar LV daug kur yra begalinis kainu skirtumas konkreciam daiktui,bet reikalas dar ir tame,kad Londonas pats neuzsiima visais tyrimais,o viska siuncia i Cikaga.Siaip tie tyrimai ir vadinasi chicago test.Vat ir idomu ar LV konkreciai tie patys tyrimai?
sveikute.Latvijoj daromi lygiai tokie pat tyrimai,kaip Cikagoj.daug kas pacios Bykovos klausia kodel toks kainu skirtumas.o ji atsako,kad Latvija ne Amerika ir kad tai normalios tyrimu kainos
zynaida
[quote=euromergele,2009 11 27, 09:51]
zynaida, o ka Treijsas itai?
darviena, nu atvirai pasakius is taves tikejausi skeptiskesnio pasisakymo biggrin.gif
euromergele,as pasakiau Treisui pati pirma musu susitikima,kad planuoju ir pas Bykova.jis pasake,kad cia mano reikalas.ir dar prasitare,kad jis siuncia pas ja po jam nepavykusio 2-3 karto.tiesiog daugiau jam niekad nesakiau,kad vazineju pas juos abu.lai galvoja,kad cia jo nuopelnas mirksiukas.gif tik vienas Dievulis zino,kas prisidejo prie nestuke.gif
T.P.Keberiokst
[quote=zynaida,2009 12 02, 19:01]
[quote=T.P.Kaip suprantau LV tyrimai kainuoja pigiau ir man idomu kodel.As suprantu,kad tarp UK ir LT ar LV daug kur yra begalinis kainu skirtumas konkreciam daiktui,bet reikalas dar ir tame,kad Londonas pats neuzsiima visais tyrimais,o viska siuncia i Cikaga.Siaip tie tyrimai ir vadinasi chicago test.Vat ir idomu ar LV konkreciai tie patys tyrimai?
sveikute.Latvijoj daromi lygiai tokie pat tyrimai,kaip Cikagoj.daug kas pacios Bykovos klausia kodel toks kainu skirtumas.o ji atsako,kad Latvija ne Amerika ir kad tai normalios tyrimu kainos
*

[/quote]

Aciu Zynaida 4u.gif
Gundausi pavasari ten ir nuvaziuot tada,kaip tik pakeliui i LT,galima per Ryga skristi.
Klausykit,o angliskai ten galima bendrauti ar tik rusiskai? g.gif Rusiskai tai sneku ir suprantu,tik jau su medicininiais terminais butu nekas.O su tokia istorija ir kruva tyrimu,tu terminu ne tiek ir mazai.Angliskai kazkaip visai be problemu.
zynaida
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 12 03, 12:52)
Aciu Zynaida  4u.gif
Gundausi pavasari ten ir nuvaziuot tada,kaip tik pakeliui i LT,galima per Ryga skristi.
Klausykit,o angliskai ten galima bendrauti ar tik rusiskai?  g.gif Rusiskai tai sneku ir suprantu,tik jau su medicininiais terminais butu nekas.O su tokia istorija ir kruva tyrimu,tu terminu ne tiek ir mazai.Angliskai kazkaip visai be problemu.
*

kiek zinau,angliskai laisvai kalba,nes Bykova su Cikaga labai palaiko rysi.ir pas mus klause,kaip patogiau -rusiskai ar angliskai kalbet
Push_Push
Keberiokšt, labai lauksim info iš tavo laukiamų knygų bigsmile.gif
Man tai nesibaigiančios dilemos pas ką gydytis dėl savo problemų doh.gif , nu kodėl LT nieks nedaro latviškų procedūrų, taip nesinori taip toli važinėt, išlaidos gi kosminės..., nors aišku ne tiek kaip UK...
T.P.Keberiokst
QUOTE(Push_Push @ 2009 12 07, 22:14)
Keberiokšt, labai lauksim info iš tavo laukiamų knygų  bigsmile.gif
Man tai nesibaigiančios dilemos pas ką gydytis dėl savo problemų  doh.gif , nu kodėl LT nieks nedaro latviškų procedūrų, taip nesinori taip toli važinėt, išlaidos gi kosminės..., nors aišku ne tiek kaip UK...
*

Push Push,jau galvojau tau parasyt,tuo labiau jau matau ir tema tokia sukurei...
Ieskodama info apie imunologinius tyrimus,radau nemazai info ,kad po pirmo normalaus nestumo isijungia kazkokie tai antikuniai,ziauriai stipriai pradeda veikt imunine sistema uztat ir atmetineja tuos vaikiukus.
Turiu siandien ar ryt pareit tos knygos,butinai parasysiu ka raso.Viena knyga ten to Cikagos centro direktoriaus leista,kita UK persileidimu centro vadoves.Nu gal zino zmones ka raso.
Kas vilties suteikia ir nemazai-kaip sakiau buvau ilindus i UK mergaiciu foruma,prasideda jis gal nuo 2004 ar 2005,nu vien zo,kad beveik pas visas su imuninem problemom anksciau ar veliau parasuose atsiranda leliukai.Aisku,yra kelios kurioms ir nepasiseke,bet vilties tas duoda ir ne taip jau mazai,kad vis del to ir mums pasiseks,reikia tik laiko,jegu ir daug daug kantrybes mirksiukas.gif
Push_Push
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 12 08, 12:20)
Push Push,jau galvojau tau parasyt,tuo labiau jau matau ir tema tokia sukurei...

Oi, kaip ačiū, kad ir apie mane pagalvojai 4u.gif Jo, sukūriau temą, nes SM jūroje nuskęst galima su tokiom sirtingom istorijom, kurios pagrinde vien apie IVF ir t.t., kas man visai neaktualu...Tai labai įdomu kuom jos gydėsi, t.y. tos, kuriom po visų atmetinėjimų visgi pavyko išnešiot.Negi gydymas tik vienas - svetimo kraujo pylimas?Atsiųsk man link'ą iš to UK forumo, gal pavyks kąnors suprast wink.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(Push_Push @ 2009 12 08, 11:04)
Oi, kaip ačiū, kad ir apie mane pagalvojai 4u.gif Jo, sukūriau temą, nes SM jūroje nuskęst galima su tokiom sirtingom istorijom, kurios pagrinde vien apie IVF ir t.t., kas man visai neaktualu...Tai labai įdomu kuom jos gydėsi, t.y. tos, kuriom po visų atmetinėjimų visgi pavyko išnešiot.Negi gydymas tik vienas - svetimo kraujo pylimas?Atsiųsk man link'ą iš to UK forumo, gal pavyks kąnors suprast wink.gif
*

http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/in...p?topic=82741.0

cia apie imunini gydyma UK.Gal informacija nebus naudinga kur gydytis,bet svarbu,kad nemazai kas raso kaip gydytis.Kur galima ir paciom pasiieskot.

http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/in...?topic=72208.30

o cia sneka moterys ,kurios tiriasi del pasikartojanciu persileidimu.Irgi raso kur,kas,kiek ir del ko.
Kantrybes skaitant,info tikrai nemazai pateikia,ypac del imuniniu bedu. 4u.gif

P.S.Jei reikes kokios pagalbos su vertimu,galiu padet.Aisku viso forumo neisversiu smile.gif Yra ten nemazai trumpiniu,kaip ir mes rasom MB,O,MM ir taip toliau,na gal susigaudysit.
T.P.Keberiokst
Dar kazkaip pergalvojau visa situacija del tu proceduru nedarymo LT.
Kazkada mano tetai ir jos vyrui keite odos lopus,kad antikuniai neatakuotu leliuko.Kad ir seniai bet tokios proceduros buvo kazkada daromos,tai gal ir dabar daro kazka panasaus?Gal kuri klause pas gydytojus?Kazkada VK uzklausiai del lasteliu zudikiu,sake labiau reiktu su infektologais sneketi g.gif
Push_Push
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 12 08, 13:52)
Dar kazkaip pergalvojau visa situacija del tu proceduru nedarymo LT.
Kazkada mano tetai ir jos vyrui keite odos lopus,kad antikuniai neatakuotu leliuko.Kad ir seniai bet tokios proceduros buvo kazkada daromos,tai gal ir dabar daro kazka panasaus?Gal kuri klause pas gydytojus?Kazkada VK uzklausiai del lasteliu zudikiu,sake labiau reiktu su infektologais sneketi  g.gif
*

Jo, pasakojo ir man mano ginė apie tuos odos lopus. Sakė ir dabar galima tai padaryt, bet atliktų ne bet kuris gydytojas, bet tikiuosi, kad legaliai smile.gif Man paminėjo kaip variantą. Aš pasirašiau, jei tik gydytoja nuspręs, kad tik tai man padės. Čia rimtai.
Keberiokšt, o tu kaip gydais?
Papildyta:
Keberiokšt, ačiū už link'us, bandysiu šviestis wink.gif 4u.gif
T.P.Keberiokst
Kol kas niekaip,kuriu plana ka kada daryt smile.gif
Dabar pridaviau kraujuka Londono pasikartojanciu persileidimu centre (St.Mary's Hospital-cia tuose linkuose rasit),uz 6 savaiciu pakartotinis tyrimas ir dar uz 4 konsultacija.Tikiuosi ,kad ka nors ras,nes tada gales ir gydyt.
Klausiau jei nieko neras kas tada-tai va ir parekomendavo zudikes tirtis.Pradejau UK dometis,kaineles pagerintos,aisku daryciaus jei niekur kitur nedarytu.Jei LV ta pati daro,planuoju pavasari ten ir nuvaziuot.Kaip tik pakeliui i LT bus.O tada jau ziuresiu ka daryt,priklausomai nuo rezultatu.
Pastot man iseinai lengvai ir greitai,bet tik su Thybonu.Kita problema kaip tas pastojima islaikyt.UK valdiska klinika dar siulo kelias stimuliacija stimuliuojanciais(kitas gydytojas nesupranta kam to reikia jei as ir taip pastoju),ir tada IVF.
IVF as ir pati noreciau,vien del to ,kad jau tada medikai sumeta visus vaistukus galincius palaikyt nestuma-progesterona,steroidus ir t.t.Gal ir vertetu pabandyt.
Gal cia pas mane su kiausintakiais kokios problemos-turejau du negimdinius,tai gal ir kiti 3 buvo negimdiniai tik patys issivalantys.Keistas sutapimas,bet abu negimdiniai buvo pradejus vartot dupastona,tai gal be jo patys ir issivalydavo ,o tuom kart duphastonas laikydavo be persileidimo?Nu nzn....Daugiau as ji bijau gert kol gimdoj nepamtysiu nestumo.Nors persileidimu klinikoj progesteronas tikrai placiai vartojamas,kaip pagalba issaugot nestuma.Tik ji geriau gimdoj stengtis issaugot,o ne kiausintakyje.
Na tu "gal" cia nemazai,bet iki konkreciu veiksmu ,kaip IVF,noreciau LV tyrimus pasidaryt,kad nereiketu to pacio po n nepasisekusiu IVF.
Dar i akupunktura pradejau vaikciot,gal sakau pades kazkiek.Jei ne nestumui,tai gal siek tiek stogeli aptvarkys,nes kartais oi kaip jis vaziuoja.
rugegele1
[quote=T.P.Keberiokst,2009 12 08, 15:16]

Pastot man iseinai lengvai ir greitai,bet tik su Thybonu.
Kas tas per vaistas, ieškojau internete ,neradau, čia turbūt koks leidžiamas harmonas? Ar receptinis ,o gal pas mus LT jo nėra?Matai rodos domiuos kiek įmanoma o jo nežinau parašyk ,būsiu dėginga.
T.P.Keberiokst
[quote=rugegele1,2009 12 08, 16:08]
[quote=T.P.Keberiokst,2009 12 08, 15:16]

Pastot man iseinai lengvai ir greitai,bet tik su Thybonu.
Kas tas per vaistas, ieškojau internete ,neradau, čia turbūt koks leidžiamas harmonas? Ar receptinis ,o gal pas mus LT jo nėra?Matai rodos domiuos kiek įmanoma o jo nežinau parašyk ,būsiu dėginga.
*

[/quote]

Jisai LT neregistruotas,galima tik su deklaracija pirkti.Thybonas tai T3 hormonas,nemazai info skydliauke ir nevaisingumas temelej,uzeik ten mirksiukas.gif Pas mane zemokas SHBG,ir del to linkus i hiperandrogenizma,tai va tas thybonas ir sutvarko viska.Dazniausiai skiria ji endokrinologas Kazanavicius.Nemazai merginu pagelbejes yra,nors kaip ir apie kiekviena vaista ar gydymo buda nuomoniu ivairiu yra.
rugegele1
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 12 08, 18:13)
Jisai LT neregistruotas,galima tik su deklaracija pirkti.Thybonas tai T3 hormonas,nemazai info skydliauke ir nevaisingumas temelej,uzeik ten  mirksiukas.gif Pas mane zemokas SHBG,ir del to linkus i hiperandrogenizma,tai va tas thybonas ir sutvarko viska.Dazniausiai skiria ji endokrinologas Kazanavicius.Nemazai merginu pagelbejes yra,nors kaip ir apie kiekviena vaista ar gydymo buda nuomoniu ivairiu yra.
*

Dėkui už paaiškinima 4u.gif
zynaida
QUOTE(rugegele1 @ 2009 12 08, 18:55)
Dėkui už paaiškinima 4u.gif
*

sveikute.As taip pat priversta gert Tybon ir net nestumo metu truputi didina doze.Lietuvoj ji skiria Kazanavicius ir nusipirkt galima tik su receptu Kalnieciu polikl.vaistinej.kai kurios ta Tybona vadina auksiniu vaistu.jis tikrai svarbus pastojimui ir isnesiojimui,bet aisku,jei jo tikrai reikia tavo organizmui
T.P.Keberiokst
QUOTE(zynaida @ 2009 12 09, 17:58)
sveikute.As taip pat priversta gert Tybon ir net nestumo metu truputi didina doze.Lietuvoj ji skiria Kazanavicius ir nusipirkt galima tik su receptu Kalnieciu polikl.vaistinej.kai kurios ta Tybona vadina auksiniu vaistu.jis tikrai svarbus pastojimui ir isnesiojimui,bet aisku,jei jo tikrai reikia tavo organizmui
*

Man irgi kiekvieno nestumo metu padidindavo po ketvertuka.
O ji tau Kaz. skyre ar latviai?
Ir aplamai kaip latviai i tai?Nes UK,tik vienas gydytojas(pasikartojanciu persileidimu) dave palaiminima ji gerti.
zynaida
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 12 09, 19:06)
Man irgi kiekvieno nestumo metu padidindavo po ketvertuka.
O ji tau Kaz. skyre ar latviai?
Ir aplamai kaip latviai i tai?Nes UK,tik vienas gydytojas(pasikartojanciu persileidimu) dave palaiminima ji gerti.
*

man ji skyre lietuvoj Kazanavicius.bet kai latvijoj pasakiau,kad vartoju,tai ir embrions klinikoj Treisas ir rrc klinikoj Bykova liepe butinai lankytis pas ji ir toliau ir aisku vartot tybona.as po Rygos,dar grizusi eidavau pas Kazanaviciu i klinika ir darydavau dar cia tyrimus.kaip menuo,taip 300litu man pas ji kainuoja doh.gif be vaistu
T.P.Keberiokst
QUOTE(zynaida @ 2009 12 09, 18:10)
man ji skyre lietuvoj Kazanavicius.bet kai latvijoj pasakiau,kad vartoju,tai ir embrions klinikoj Treisas ir rrc klinikoj Bykova liepe butinai lankytis pas ji ir toliau ir aisku vartot tybona.as po Rygos,dar grizusi eidavau pas Kazanaviciu i klinika ir darydavau dar cia tyrimus.kaip menuo,taip 300litu man pas ji kainuoja  doh.gif  be vaistu
*

nu jo,kaineles geros :)Plius dar vaistai,ir jei dar i LV pavazinet reikia... doh.gif
As paskutinius kartus vien del to i lt lekiau,tai dar dadek apie 1000 lt bilietams hihihi.gif Sumeles neblogos gaunasi,jau net juokas pradeda imt.Tik tiek,kad viskas del vieno tikslo,ir jei sekasi tai viskas thumbup.gif yra.
Klausyk,o kaip su tais leidimais,net nezinau ka ten konkreciai leidzia,vyro krauja,plazma ar dar ka.Tai vienkartinis reikalas,ar reikia pastoviai vazinetis.
Galvoju pavasari nuvaziuosiu as ten,nu gerai jei nieko neras,bet jei ras ,tai kas tada?Galiu dar kart ar kelis atvaziuot tom injekcijom,bet jei dazniau reiks,tai truputi nerealu is UK skraidyt.Palaukciau truputi iki galutinio persikraustymo i lt.
Nors taip noriu savo stebukliuko greiciau ax.gif
zynaida
kai bandai viska ir visur,tai net nezinai nuo ko pastoji lotuliukas.gif
bet svarbu rezultatas nestuke.gif .kai as tiek perejus,tai siuo metu tikrai net nezinau kieno tai nuopelnas g.gif bet reikia tirtis,nes tiket tik sekme schmoll.gif
Papildyta:
zinok,as patarciau pradziai tau nesukt galveles del tu vazinejimu.atvaziuok ir lai padaro tyrimus,o tada viska suderinsit,sutarsit.zinau,kad tas lasteles duotu Tau ir i namus,jei nebus galimybes atvazinet. pradzioj ima vyro kraujo ir is jo atrenka lasteles 2kartams,o veliau visoms leidzia donoro .ka ten dabar man leidzia,jau net ir nesigilinu rolleyes.gif kazka leidzia lotuliukas.gif as jau ja pasitikiu ir neklausineju,nes galva plysta nuo tos informacijos
Papildyta:
o be to,as Tau siunciu virusiuka nestuke.gif wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.