noreciau suzinoti ar yra merginu gimdziusiu su stuburo isvarzomis?ir po gimdymo kokie pakitimai?
sveika as pastojau ir gymdziau su isvarza,nieko nesiimiau stengiausi kad laikas nuo laiko nugara poilsietu,galima nugarai dirza nupirkt,pratimai stiprint nugaruos rauminis,koju ir pilvo
QUOTE(irmonte @ 2009 11 25, 16:59) As gimdziau O jus laukiates?
taip as laukiuosi jau 38sav.nugaryte paskausta kasdien.esu ir dirza isigijus.o isvarzas turiu dvi tai ir bijau kad kas neatsitiktu po gimdymo,nes kai kurie sako kad uzspaudzia nervus ir buna lb sunku po gimdymo.buvau ir pas daktarus,sake teks pasikankint del skausmu nestumo metu,o po gimdyvini perioda niekas nieko nepasako.
QUOTE(irmonte @ 2009 11 26, 18:41) taip as laukiuosi jau 38sav.nugaryte paskausta kasdien.esu ir dirza isigijus.o isvarzas turiu dvi tai ir bijau kad kas neatsitiktu po gimdymo,nes kai kurie sako kad uzspaudzia nervus ir buna lb sunku po gimdymo.buvau ir pas daktarus,sake teks pasikankint del skausmu nestumo metu,o po gimdyvini perioda niekas nieko nepasako. Suprantu tave Man gydytojai liepe stiprint nugaros raumenis ir nestumo metu ir po gimdymo. Dariau pratimukus, dabar nebedarau Gal atsilieps daugiau mamyciu, pasidalins info.
Aš turėjau išvaržą, bet nėštumo metu jokio skausmo ar diskomforto nejaučiau. Plius pas mane buvo gulimas režimas, todėl gydytojai apie jokias mankštas raumenims stiprinti net pagalvoti neleido. Gimdžiau natūraliai. O po to ir prasidėjo
QUOTE(Jollyy @ 2009 11 26, 22:59) Aš turėjau išvaržą, bet nėštumo metu jokio skausmo ar diskomforto nejaučiau. Plius pas mane buvo gulimas režimas, todėl gydytojai apie jokias mankštas raumenims stiprinti net pagalvoti neleido. Gimdžiau natūraliai. O po to ir prasidėjo Dziugu, kad viskas gerai
As labai bijojau nestumo, kadangi pastoviai kentejau nuo skausmu, turiu dvi isvarzas. Prasidejus
Papildyta: Nestumo pradzioj net kalbejo apie Cezario pjuvi del stuburo, bet po to viskas praejo (nors dare CP del kitos priezasties)
Pas mane jau 12 metų yra stuburo išvarža ir gydytojai sakė, kad turėtų būti sunku ir lauktis ir gimdyti, bet šiaip tai tikrai nieko bent man nepasikeitė po gimdymo situacija ...
uzvedziau sia tema,tad dabar galiu atsakyti.jau esu po gimdymo tad galiu pasakyt tikslei apie tas isvarzas.gimdymo metu guledama jauciau diskomforta nugaroje,buvo sunku issiskest,bet iskentejau.o db jau antra sav po gimdymo tai lg ir nieko,nu nebent kaip maziu reikia panesiot ant ranku ilgiau,tai tada pasijaucia skaumelis.tad turincios isvarzas nebijokit gimdyt
Gal būt dar priklauso, kurioje vietoje išvarža? Teko matyti keletą atvejų, kad nuo trečio nėštumo trimestro kitom apskritai kojas atima, nebevaikšto, po gimdymo staigiai operuojama...Žodžiu, variantų daug ir įvairių. Visuomet geriausia pasitarti ne tik su savo ginekologu, bet ir su neurochirurgais tokiu atveju...
As turiu 12 mm isvarza ir tikrai nerizikuosiu pati gimdyti, nes kanale yra plaukiojanti atplaisa, kuri bet kuriuo momentu gali uzspausti nerva
Pries 1.5 m. buvo uzspaustas nervas, atimta peda. Siuo metu jauciuosi gerai, bet dar tik pati pradzia, nezinau kaip bus toliau
Turiu ir as sita dziaugsmeli, su pirmu
Pastebejau kad visos bijote ar bijojote kas gi bus su Jusu isvarzom gimdymo meto ar po jo. O tas faktas kad pats nestumas nezmoniskai apkrove stubura ir jum pakenke beveik nesijaudinot. Per naturalu gimdyma apkrova stuburui nera zymi, o
Turiu ir as sia bedele, bet per abu nestumus ngaros neskaudejo isvis, po pirmojo gimdymo skausmai pasikartojo po metu ir teses iki antrojo nestumo. dabar mazyliui 8 men, bet kolkas dar skausmai nebuvo uzeje...
QUOTE(irmonte @ 2009 11 25, 18:59) As turiu spina bifida su kazkuom (kaip suprantu tai irgi isvarza). Tiesa pasakius, suzinojau apie diagnoze po gimdymo, nes gimdymo metu galvojau mirsiu nuo nugaros skausmu,ir po gimdymo labai skaudejo, padare rentgena, pasake kodel skauda nugara ir liepe daryti pratimus Papildyta: QUOTE(mintys @ 2010 03 02, 11:14) Pastebejau kad visos bijote ar bijojote kas gi bus su Jusu isvarzom gimdymo meto ar po jo. O tas faktas kad pats nestumas nezmoniskai apkrove stubura ir jum pakenke beveik nesijaudinot. Per naturalu gimdyma apkrova stuburui nera zymi, o As gimdziau guledama, tai patikekite ogogo kokia buvo apkrova mano stuburui. Jei zinociau savo diagnoze, tikrai prasyciau CP, nes nugaros raumenu stiprinimai mazai padeda ir as nuolat jauciu savo deformuota slanksteli
As irgi turiu stuburo isvarza ir man paciai gimdyti grieztai uzdraude
Turiu dvi stuburo slanksteliu isvarzas, jau 10 metu ir daugiau.Na nestumo metu skaudejo nugara, bet nelabiau, nei anksciau.Zinau daug fiziniu pratimu ir stengiausi juos daryti.Pries gimdyma lankiausi per neurologa, taciau gimdyti leido.Gimdziau, bet nepagimdziau, labai komplikuota viskas buvo, todel operavo.O dabar kilnojant 10 kg maziu ,aisku, kad skauda nugara, bet cia juk kitaip ir nebus..
O siaip kiekvienas atvejis individualus, skiriasi isvarzos lokalizacija, jos gylis ir tt. |