Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Stuburo išvaržas turinčioms
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
irmonte
noreciau suzinoti ar yra merginu gimdziusiu su stuburo isvarzomis?ir po gimdymo kokie pakitimai?
afns78
sveika as pastojau ir gymdziau su isvarza,nieko nesiimiau stengiausi kad laikas nuo laiko nugara poilsietu,galima nugarai dirza nupirkt,pratimai stiprint nugaruos rauminis,koju ir pilvo ax.gif
loremi
QUOTE(irmonte @ 2009 11 25, 16:59)
noreciau suzinoti ar yra merginu gimdziusiu su stuburo isvarzomis?ir po gimdymo kokie pakitimai?
*

As gimdziau ax.gif. Ka galiu pasakyti....visa nestuma jauciaus gerai, tik viena syki buvo surakine nugara. Gimdziau be jokiu nejautru, nuskausminamuju, nes nebuvo kada viskas vyko greitai. Dabar viskas kaip ir anksciau, kartais paskauda.
O jus laukiates? ax.gif
irmonte
taip as laukiuosi jau 38sav.nugaryte paskausta kasdien.esu ir dirza isigijus.o isvarzas turiu dvi tai ir bijau kad kas neatsitiktu po gimdymo,nes kai kurie sako kad uzspaudzia nervus ir buna lb sunku po gimdymo.buvau ir pas daktarus,sake teks pasikankint del skausmu nestumo metu,o po gimdyvini perioda niekas nieko nepasako.
loremi
QUOTE(irmonte @ 2009 11 26, 18:41)
taip as laukiuosi jau 38sav.nugaryte paskausta kasdien.esu ir dirza isigijus.o isvarzas turiu dvi tai ir bijau kad kas neatsitiktu po gimdymo,nes kai kurie sako kad uzspaudzia nervus ir buna lb sunku po gimdymo.buvau ir pas daktarus,sake teks pasikankint del skausmu nestumo metu,o po gimdyvini perioda niekas nieko nepasako.
*

Suprantu tave 4u.gif As turiu tris. Bijojau gimdymo ir kas bus po jo. Galvojau net apie cezari.
Man gydytojai liepe stiprint nugaros raumenis ir nestumo metu ir po gimdymo. Dariau pratimukus, dabar nebedarau blush2.gif , o tureciau.
Gal atsilieps daugiau mamyciu, pasidalins info.
Lantaja
Aš turėjau išvaržą, bet nėštumo metu jokio skausmo ar diskomforto nejaučiau. Plius pas mane buvo gulimas režimas, todėl gydytojai apie jokias mankštas raumenims stiprinti net pagalvoti neleido. Gimdžiau natūraliai. O po to ir prasidėjo doh.gif Išvarža per 1,5 metų padidėjo perpus. Finale : išvarža išoperuota, o aš laiminga thumbup.gif
loremi
QUOTE(Jollyy @ 2009 11 26, 22:59)
Aš turėjau išvaržą, bet nėštumo metu jokio skausmo ar diskomforto nejaučiau. Plius pas mane buvo gulimas režimas, todėl gydytojai apie jokias mankštas raumenims stiprinti net pagalvoti neleido. Gimdžiau natūraliai. O po to ir prasidėjo doh.gif  Išvarža per 1,5 metų padidėjo perpus.  Finale : išvarža išoperuota, o aš laiminga  thumbup.gif
*

Dziugu, kad viskas gerai 4u.gif
Margie
As labai bijojau nestumo, kadangi pastoviai kentejau nuo skausmu, turiu dvi isvarzas. Prasidejus nestuke.gif skausmai vargino, tada nusprendziau nueiti i nesciuju manksta. I situacija tiek pasikeite thumbup.gif , kad pamirsau, kad kaz kada turejau problemas su stuburu, net nepagalvociau kad taip gali buti, nes anksciau niekas nepadedavo. Dabar po gymdymo kartais siek tiek jauciu nugara, bet ir dukryte kilnoju ir sakyciau, kad praktiskai nera skausmo thumbup.gif
Papildyta:
Nestumo pradzioj net kalbejo apie Cezario pjuvi del stuburo, bet po to viskas praejo (nors dare CP del kitos priezasties)
_Foxy_
Pas mane jau 12 metų yra stuburo išvarža ir gydytojai sakė, kad turėtų būti sunku ir lauktis ir gimdyti, bet šiaip tai tikrai nieko bent man nepasikeitė po gimdymo situacija ... smile.gif
irmonte
uzvedziau sia tema,tad dabar galiu atsakyti.jau esu po gimdymo tad galiu pasakyt tikslei apie tas isvarzas.gimdymo metu guledama jauciau diskomforta nugaroje,buvo sunku issiskest,bet iskentejau.o db jau antra sav po gimdymo tai lg ir nieko,nu nebent kaip maziu reikia panesiot ant ranku ilgiau,tai tada pasijaucia skaumelis.tad turincios isvarzas nebijokit gimdyt thumbup.gif
-Mylia-
Gal būt dar priklauso, kurioje vietoje išvarža? Teko matyti keletą atvejų, kad nuo trečio nėštumo trimestro kitom apskritai kojas atima, nebevaikšto, po gimdymo staigiai operuojama...Žodžiu, variantų daug ir įvairių. Visuomet geriausia pasitarti ne tik su savo ginekologu, bet ir su neurochirurgais tokiu atveju...
Engle
As turiu 12 mm isvarza ir tikrai nerizikuosiu pati gimdyti, nes kanale yra plaukiojanti atplaisa, kuri bet kuriuo momentu gali uzspausti nerva doh.gif
Pries 1.5 m. buvo uzspaustas nervas, atimta peda. Siuo metu jauciuosi gerai, bet dar tik pati pradzia, nezinau kaip bus toliau g.gif
BlueFire
Turiu ir as sita dziaugsmeli, su pirmu nestuke.gif buvau moraliskai pasiruosusi visokiems baisiems nugaros skausmams. Ir ka - per visa nestuma nekart nugaros neskaudejo (daznai ejau i baseina), tik per gimdyma negalejau ant nugaros gulet. Su antru nestuke.gif tas pats, buna paskauda visur kitur bet ne nugara.
mintys
Pastebejau kad visos bijote ar bijojote kas gi bus su Jusu isvarzom gimdymo meto ar po jo. O tas faktas kad pats nestumas nezmoniskai apkrove stubura ir jum pakenke beveik nesijaudinot. Per naturalu gimdyma apkrova stuburui nera zymi, o schmoll.gif del isvarzu jokio CP niekas nedarys, bet vat nestumo metu reiketu pasitarti su kinezioterapeutais ir sudaryti manksteliu stuburui stiprinti grafika. Plaukioti. As tai mielai pabuciau nescia ilgiau, nes persimetus svorio centrui manes visai nekankino mano 2 isvarzos, o vat kai pagimdysim tai bijau kad skausmas vel surakins:(
irmabaro
Turiu ir as sia bedele, bet per abu nestumus ngaros neskaudejo isvis, po pirmojo gimdymo skausmai pasikartojo po metu ir teses iki antrojo nestumo. dabar mazyliui 8 men, bet kolkas dar skausmai nebuvo uzeje...
Marijka_lt
QUOTE(irmonte @ 2009 11 25, 18:59)
*

As turiu spina bifida su kazkuom (kaip suprantu tai irgi isvarza). Tiesa pasakius, suzinojau apie diagnoze po gimdymo, nes gimdymo metu galvojau mirsiu nuo nugaros skausmu,ir po gimdymo labai skaudejo, padare rentgena, pasake kodel skauda nugara ir liepe daryti pratimus mirksiukas.gif Dziaugiuosi, kad po naturalaus gimdymo ne invalide, nes galejo neatlaikyti slankstelis unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(mintys @ 2010 03 02, 11:14)
Pastebejau kad visos bijote ar bijojote kas gi bus su Jusu isvarzom gimdymo meto ar po jo. O tas faktas kad pats nestumas nezmoniskai  apkrove stubura ir jum pakenke beveik nesijaudinot. Per naturalu gimdyma apkrova stuburui nera zymi, o  schmoll.gif del isvarzu jokio CP niekas nedarys, bet vat nestumo metu reiketu pasitarti su kinezioterapeutais ir sudaryti manksteliu stuburui stiprinti grafika. Plaukioti. As tai mielai pabuciau nescia ilgiau, nes persimetus svorio centrui manes visai nekankino mano 2 isvarzos, o vat kai pagimdysim tai bijau kad skausmas vel surakins:(
*

As gimdziau guledama, tai patikekite ogogo kokia buvo apkrova mano stuburui. Jei zinociau savo diagnoze, tikrai prasyciau CP, nes nugaros raumenu stiprinimai mazai padeda ir as nuolat jauciu savo deformuota slanksteli doh.gif
Mislingoji
As irgi turiu stuburo isvarza ir man paciai gimdyti grieztai uzdraude unsure.gif Todel dare planini cezario pjuvi smile.gif Nestumo metu skaudedavo nugara, kad net atsikelti negaledavau is lovos doh.gif Todel pries gala nestumo daugiausiai guledavau, nes paprasciausiai skaudedavo doh.gif Nors buvo taip kai nuejau, kad laukiuosi pas gydytoja, tai susirinko komisa ir pasake, kad su tokia stuburo diagnoze is viso neisnesiosiu vaiko, kad persileisiu ir kad reikia daryti isvalyma verysad.gif cray.gif Verkiau tada ir per asaras net gydytoju nemaciau, tiesiog sakiau ne ir viskas, jei persileisiu zinosiu, kad persileidau, bet isvalymo tikrai nedarysiu schmoll.gif Ir aciu dievui isnesiojau savo mazyle sekmingai, tik va cezaris buvo neisvengiamas ax.gif Taciau cia manau maziausia beda, svarbiausia, kad turiu sveika mazyle blush2.gif
samba10
Turiu dvi stuburo slanksteliu isvarzas, jau 10 metu ir daugiau.Na nestumo metu skaudejo nugara, bet nelabiau, nei anksciau.Zinau daug fiziniu pratimu ir stengiausi juos daryti.Pries gimdyma lankiausi per neurologa, taciau gimdyti leido.Gimdziau, bet nepagimdziau, labai komplikuota viskas buvo, todel operavo.O dabar kilnojant 10 kg maziu ,aisku, kad skauda nugara, bet cia juk kitaip ir nebus..
O siaip kiekvienas atvejis individualus, skiriasi isvarzos lokalizacija, jos gylis ir tt.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.