Sveikos,gal kazkam kas buvo panasaus,as jau panikoje,sianakt susileidau ovitreli,rytoj laukia IUI,o sendien atliekant ND pasirode kraujas
Sveikos mergaitės. jau ilgokai nesulaukiam gandriukų. nusprendžiau išsitirti hormonus, gal patartumėt, nuo ko reiktų pradėti?
Va ką radau: (kaži čia juos visus ir darytis???) Hormonų tyrimai 3 arba 4 arba 5 ciklo dieną: * estradiolis (E2), * liuteinizuojantis hormonas (LH), * folikulus stimuliuojantis hormonas (FSH), * tirotropinis hormonas (TTH), * Lytinius hormonus jungiantis globulinas (SHBG), * Testosteronas (T). Hormonų tyrimai 19 - 21 ciklo dieną: * prolaktinas (PRL), * progesteronas (PG);
Atsiprašau, jei apie tai jau buvo rašyta, - nesugebėjau perskaityti visos temos
Noriu paklausti, kur Vilniuje geriausia darytis lytinių hormonų tyrimus, kokios kainos? Man reikėtų išsitirti vyriškus - dėl beprotiško plaukų slinkimo Dėkui
Sveikos mergaites,
gal galit kas nors pakomentuot mano tyrimus? Buciau be galo dekinga. Mane be galo neramina klausimas buvo er nebuvo ovuliacija. : 21 c.d.: Progesteronas: 9.55 (liut. faze. 0,95-21); Prolaktinas: 6,85 (ribos 0,49 - 40); 4 c.d. : Tik deje neturiu su tyrimu ribu LH: 6,65; FSH: 7,54; E2 : 201, 31. Be to gal zinot ar 12 c.d. gleivines storis 1.05 cm yra geras ? folikulas 14,9 mm skersmens. Gaudom gandrus jaudaugiau nei metai, bet niekip nepagaunam
Lh, fsh, e2, prl geri, prg norisi didesnio.. Taip ant ribos, kad O ivykusia konstatuot.
Gleivine mano ziniomis gera. QUOTE(Selva @ 2010 06 30, 11:08) Lh, fsh, e2, prl geri, prg norisi didesnio.. Taip ant ribos, kad O ivykusia konstatuot. Gleivine mano ziniomis gera. biskuti apsimelavau su ciklo diena, kada buvo darytas progesteronas ar tai gali turet reiksmes kad jis truputi mazas? gine mano atostogauja, o folikula stebi kita. Tai ji man echoskopa padaro ir tiek. Nieko nekomentuoja. kiek skaiciau, kad progesteronas turi but >10 tada skaitosi O ivykus, ar ne? QUOTE(iksee @ 2010 06 30, 09:32) Nezinau, kokiais cia vienetais, jauciu ng/ml? Tada paskubejau vertinti, nes konvertavus i nmol/ml tavo prg butu 30,3nmol/ml, o kad laikyti O ivykusia pakanka 20nmol/ml. taip, kad berods viskas gerai- tik patikslink vienetus
Sveikutes,
Gal kas zinot kur butu galima pigiausiai Kaune pasidaryt hormonu tyrimus?
Bijau nuvilt, bet ziurint ka darysi
Sveikutes, nukisau kazkur lapeli kur surasyta kokius reikia tyrimus padaryti.
Zinau, kad tikrai reikia skydliaukes hormonus tirti. Kokie ten paprastai buna tyriami? (Cia ginekologe israse) ir ar svarbu ciklo diena, ar ten pvz paros laikas, valgymas nevalgymas? Nulekciau pasidaryti. Skydliauke man niekad netirta Aciukas QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 10:21) Sveikutes, nukisau kazkur lapeli kur surasyta kokius reikia tyrimus padaryti. Zinau, kad tikrai reikia skydliaukes hormonus tirti. Kokie ten paprastai buna tyriami? (Cia ginekologe israse) ir ar svarbu ciklo diena, ar ten pvz paros laikas, valgymas nevalgymas? Nulekciau pasidaryti. Skydliauke man niekad netirta Aciukas Sveiki, aš esu dariusis skydliaukės tyrimus, nebuvo svarbu nei ciklo diena, nei paros laikas, nei valgymas ar nevalgymas ...
o kokius tiksliai reikia daryti?
TSH, T4F, T3F, ATPO - skydliaukės hormonai
Lytinės sistemos hormonai (daromi ciklo pabaigoje), endokrinologai, kaip ir giniai juos irgi kartais žiūri: PRL (prolaktinas), PGN (progesteronas) (ciklo pabaigos hormonas, daromas 7 DPO), DHEA-SO4 (antinksčių androgenas (vyr. lyt. hormonas), TES (testosteronas), LAI (laisvieji androgenai, berods jie išsiskaičiuoja iš kažkokių hormonų santykio - tiksliai net nepamenu iš kurių, žinau kad skaičiuojasi iš testosterono ir dar kažkokio kito hormono)), SHBG (Lytinius hormonus sujungiantis globulinas) Lytinės sistemos hormonai daromi 3-5 ciklo dieną: LH, FSH ir E2. Juos pažiūri giniai, todėl endokrinlogai jų neprašo darytis. Jei tyrimus išrašė ginė, greičiausiai tau bus paskirti ciklo pabaigos hormonai: PRL, PGN, DHEAS, TES, LAI, SHBG. Truputį plačiau gali pasiskaitinėti apie tyrimus: http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_pacientui/h...n%C5%B3_tyrimai Kiek dariausi tyrimų - nesvarbu ar tu valgęs, gėręs ir paros laikas. QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 09:21) Zinau, kad tikrai reikia skydliaukes hormonus tirti. Kokie ten paprastai buna tyriami? As dariausi 4 ciklo diena (is ryto, pavalgiusi) - estradioli (E2), folikulus stimuliuojanti hormona (FSH), liuteinizuojanti hormona (LH), lytinius hormonus sujungianti globulina (SHBG) bei skydliaukes hormonus - laisva tiroksina (FT4) ir tireotropini hormona (TSH) Taip pat 7 DPO (vakare po darbo) - progesterona (PGN) ir prolaktina (PRL) Testosterono (TES) gydytoja sake, kad neapsimoka daryti, nes jis dazniausiai buna padidejes, pas ka didelis plaukuotumas, ir t.t.
aciu merginos, tuomet man TSH ir FT4. Kitus jau dariusi:)
Va ir aisku pasidare. Jauciu galiu belekada juos daryti, nes jie nuo ciklo nepriklausomi kaip kad lytiniai hormonai visi. Taip? QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 10:20) aciu merginos, tuomet man TSH ir FT4. Kitus jau dariusi:) Va ir aisku pasidare. Jauciu galiu belekada juos daryti, nes jie nuo ciklo nepriklausomi kaip kad lytiniai hormonai visi. Taip? Vat ko nezinau, to nezinau... As juos dariausi visus kartu... Tiesiog taip ispuole!
Sveikutes,
As va parlekiau su hormonu atsakymais, gal kas padetu susiprast ax.gif E2 88.48 pmol/l (46-607) FSH 6,10 IU/l (3,5 - 12,5) LH 3.97 IU/l (2,4 - 12,6) SHBG 25.84 nmol/l (20 ar 26 - 110) TESTO 1,14 nmol/l (0,22 - 2,9) LAI 4,41 (0,5- 6,5) Pirma karta juos dariau, tai nesuprantu nieko,,,,tik pazurejus pagal normas tai gal normaliai mastau.gif QUOTE(loorena @ 2010 07 02, 15:08) Sveikutes, As va parlekiau su hormonu atsakymais, gal kas padetu susiprast ax.gif E2 88.48 pmol/l (46-607) FSH 6,10 IU/l (3,5 - 12,5) LH 3.97 IU/l (2,4 - 12,6) SHBG 25.84 nmol/l (20 ar 26 - 110) TESTO 1,14 nmol/l (0,22 - 2,9) LAI 4,41 (0,5- 6,5) Pirma karta juos dariau, tai nesuprantu nieko,,,,tik pazurejus pagal normas tai gal normaliai mastau.gif Ne gal, o viskas normaliai yra! QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 07 02, 16:18) Rimtai! O sakykit kaip ten su PGN ir PRL ciklo dienos darymu? QUOTE(loorena @ 2010 07 05, 22:29) O sakykit kaip ten su PGN ir PRL ciklo dienos darymu? Taip, reikia 7 DPO! QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 07 05, 22:51) Taip, reikia 7 DPO! Aciu, Jacinta uz atsakymus Gal kas vaikstot pas E.T? Kazin kada ji atostogaus, o gal jau atostogavo??? QUOTE(loorena @ 2010 07 06, 12:18) Aciu, Jacinta uz atsakymus Man savaitgalis ispuole, tai as dariausi 8 DPO!
Pasidariau pradinius tyrimus: FSH 9.01 (0.110-198.0), LH - 6.79 (0.110-198.0). Ar tai geri atsakymai? Ar tinkami pastojimui?
Aciu
Labutes Noriu patarimo
Reikia pakartot progesterono tyrima. OT teigiamas buvo liepos 2.Ta dien ir sonus dure ir t.t...liepos 3 jau visiskai nieko nebejutau.Kokiadiena geriau butu daryti tyrima?
Ačiū
Gal kas gali pagelbėti su progesteronu. Pasidariau progesteroną 6 DPO, nes išpuolė išeiginės ir kitaip nesigavo. Tyrimų rezultatas: 15,46 (normos liuteininė fazė 5,3-86). Kaip ten su ta ovuliacija šį ciklą pas mane?
QUOTE(Rute @ 2010 07 07, 13:38) Gal kas gali pagelbėti su progesteronu. Pasidariau progesteroną 6 DPO, nes išpuolė išeiginės ir kitaip nesigavo. Tyrimų rezultatas: 15,46 (normos liuteininė fazė 5,3-86). Kaip ten su ta ovuliacija šį ciklą pas mane? nuo 20 laikoma įvykusi O. Nors kai 6 DPO gal dar spėtų "priaugti" PRG QUOTE(Rute @ 2010 07 07, 11:38) Gal kas gali pagelbėti su progesteronu. Pasidariau progesteroną 6 DPO, nes išpuolė išeiginės ir kitaip nesigavo. Tyrimų rezultatas: 15,46 (normos liuteininė fazė 5,3-86). Kaip ten su ta ovuliacija šį ciklą pas mane? Per mazai, kad konstatuoti ivykusia O.. Net jei iki 7DPO ir butu pasiekusi 20, tai vis tiek taip ant ribos... Ar teisingai nuspejai, kada O buvo? Kokio ilgio paprastai tavo 2 faze? QUOTE(Selva @ 2010 07 07, 14:33) Per mazai, kad konstatuoti ivykusia O.. Net jei iki 7DPO ir butu pasiekusi 20, tai vis tiek taip ant ribos... Ar teisingai nuspejai, kada O buvo? Kokio ilgio paprastai tavo 2 faze? Tai va, kad aš šią ovuliaciją kažkaip sunkiai gaudžiau ir paskui net buvau suabejojusi ar teisingai ją nustačiau. Vienu metu net galvojau kad anovuliacinis ciklas gal koks pasitaikė (mačiau šiek tiek vaisingų gleivių - gerokai mažiau nei visada, tai pagal jas skaičiavau (nors gal nuo vaisingų gleivių O nepriklauso, rėmiausi ir kitais pojūčiais)). Skausmai po tariamos (arba buvusios) O gan nemaži buvo.. Bet krūtinė liko visiškai nejautri - sprendžiant pagal ją - ovuliacijos nebuvo. Suskaičiavus ciklą: Vaisingos gleivės pasirodė birželio 26 ryte, O turėjo būti birželio 27 (Birželio 27 vakare jaučiau ir O skausmus). Kitaip niekaip ir negalėtų būti. Nu nebent O persikėlė į birželio 29 nes tada dar labiau maudė viską kas tik įmanoma. Bet juk gleivės buvo birželio 26 d., o ir jei kaip atskaitos tašką imtumėm birželio 29, tai tada antra ciklo pusė gautųsi 9-10 dienų (esant ilgesniam ciklui), o progesteronui daryti tada gerokai per anksti Antra ciklo pusė - pas mane 10-14 d. Paskutinis ciklas buvo 26 k.d., ankstesni (prieš operaciją) siekė ir 24 k.d. Kokio ilgio bus šis ciklas - kol kas sunku pasakyti. Kažkaip sumakalavau čia viską. Atsiprašau, galvoj košė, mintys sunkiai dėliojasi QUOTE(Rute @ 2010 07 07, 14:53) Tai va, kad aš šią ovuliaciją kažkaip sunkiai gaudžiau ir paskui net buvau suabejojusi ar teisingai ją nustačiau. Vienu metu net galvojau kad anovuliacinis ciklas gal koks pasitaikė (mačiau šiek tiek vaisingų gleivių - gerokai mažiau nei visada, tai pagal jas skaičiavau (nors gal nuo vaisingų gleivių O nepriklauso, rėmiausi ir kitais pojūčiais)). Skausmai po tariamos (arba buvusios) O gan nemaži buvo.. Bet krūtinė liko visiškai nejautri - sprendžiant pagal ją - ovuliacijos nebuvo. Suskaičiavus ciklą: Vaisingos gleivės pasirodė birželio 26 ryte, O turėjo būti birželio 27 (Birželio 27 vakare jaučiau ir O skausmus). Kitaip niekaip ir negalėtų būti. Nu nebent O persikėlė į birželio 29 nes tada dar labiau maudė viską kas tik įmanoma. Bet juk gleivės buvo birželio 26 d., o ir jei kaip atskaitos tašką imtumėm birželio 29, tai tada antra ciklo pusė gautųsi 9-10 dienų (esant ilgesniam ciklui), o progesteronui daryti tada gerokai per anksti Antra ciklo pusė - pas mane 10-14 d. Paskutinis ciklas buvo 26 k.d., ankstesni (prieš operaciją) siekė ir 24 k.d. Kokio ilgio bus šis ciklas - kol kas sunku pasakyti. Kažkaip sumakalavau čia viską. Atsiprašau, galvoj košė, mintys sunkiai dėliojasi taip, idomiai cia viska surasei pas mane tyrimuose (endemik laboratorijos) progesterono normos duotos tokios 10,62 - 81,28 Liuteininej fazej. Pagal tai iseitu, kad O tau vyko, tiesiog gal dabar nera 7 DPO, o tik kokia 4 DPO. O folikulineje fazėje norma iki 4,45 nmol/l Taigi greiciausiai tai dar ankstyvas periodas po O, nes egwit isskyros pasorodo iki 5 d pries O O kad neliktume be namuciu, keliames i cia: NAUJA temute
Labutes vakar pasiemiau progesterono ir prolaktino tyrimus kur gyditoja lieper pakartot.Tai
PROG - 12,12 ųg/l (norma 0,1-27)(ten lyg u rusiska raide) PRL 20,57 ng/ml (norma 4,04-23,30) Kiek suprantu gal gerai QUOTE(gandriuke... @ 2010 07 13, 06:17) Labutes vakar pasiemiau progesterono ir prolaktino tyrimus kur gyditoja lieper pakartot.Tai PROG - 12,12 ųg/l (norma 0,1-27)(ten lyg u rusiska raide) PRL 20,57 ng/ml (norma 4,04-23,30) Kiek suprantu gal gerai PRG: 12,12ng/ml x 3,18= 38,54 nmol/ml O tikrai ivykusi. PRL irgi geras.
sveikos
47 progesteronas... čia pakankamas kiekis 5 praeitą karta kai
Laba diena, pasidariau 11 hormonu tyrimu ir vienintelis, kuris neatitinka normos yra TES, jo per mazai, maziau nei kalibracijos normos, kuom tai gali buti blogai?
Opale- kokie vienetai???
QUOTE(Selva @ 2010 07 16, 22:45) nežinau
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=616832 - keliaukim į naują temą
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|