Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Hormonų tyrimai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Trakva
Sveikos,gal kazkam kas buvo panasaus,as jau panikoje,sianakt susileidau ovitreli,rytoj laukia IUI,o sendien atliekant ND pasirode kraujas doh.gif ,ar galejo trukti cista g.gif
Kuisis
Sveikos mergaitės. jau ilgokai nesulaukiam gandriukų. nusprendžiau išsitirti hormonus, gal patartumėt, nuo ko reiktų pradėti? ax.gif

Va ką radau: (kaži čia juos visus ir darytis???)
Hormonų tyrimai 3 arba 4 arba 5 ciklo dieną:
*
estradiolis (E2),
*
liuteinizuojantis hormonas (LH),
*
folikulus stimuliuojantis hormonas (FSH),
*
tirotropinis hormonas (TTH),
*
Lytinius hormonus jungiantis globulinas (SHBG),
*
Testosteronas (T).

Hormonų tyrimai 19 - 21 ciklo dieną:

*
prolaktinas (PRL),
*
progesteronas (PG);
Mojo
Atsiprašau, jei apie tai jau buvo rašyta, - nesugebėjau perskaityti visos temos blush2.gif
Noriu paklausti, kur Vilniuje geriausia darytis lytinių hormonų tyrimus, kokios kainos? Man reikėtų išsitirti vyriškus - dėl beprotiško plaukų slinkimo verysad.gif
Dėkui 4u.gif
iksee
Sveikos mergaites,

gal galit kas nors pakomentuot mano tyrimus? Buciau be galo dekinga. Mane be galo neramina klausimas buvo er nebuvo ovuliacija. :

21 c.d.:

Progesteronas: 9.55 (liut. faze. 0,95-21);
Prolaktinas: 6,85 (ribos 0,49 - 40);

4 c.d. :

Tik deje neturiu su tyrimu ribu sad.gif labai jau nemaloni sesute pasake telefonu rezultatus:

LH: 6,65;
FSH: 7,54;
E2 : 201, 31.

Be to gal zinot ar 12 c.d. gleivines storis 1.05 cm yra geras ? folikulas 14,9 mm skersmens.

Gaudom gandrus jaudaugiau nei metai, bet niekip nepagaunam sad.gif
Selva
Lh, fsh, e2, prl geri, prg norisi didesnio.. Taip ant ribos, kad O ivykusia konstatuot.

Gleivine mano ziniomis gera.
iksee
QUOTE(Selva @ 2010 06 30, 11:08)
Lh, fsh, e2, prl geri, prg norisi didesnio.. Taip ant ribos, kad O ivykusia konstatuot.

Gleivine mano ziniomis gera.

*

4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu tau

biskuti apsimelavau su ciklo diena, kada buvo darytas progesteronas blush2.gif vietoj 24 c.d. parasiau 21 c. d.

ar tai gali turet reiksmes kad jis truputi mazas? gine mano atostogauja, o folikula stebi kita. Tai ji man echoskopa padaro ir tiek. Nieko nekomentuoja.

kiek skaiciau, kad progesteronas turi but >10 tada skaitosi O ivykus, ar ne?

Selva
QUOTE(iksee @ 2010 06 30, 09:32)
kiek skaiciau, kad progesteronas turi but >10 tada skaitosi O ivykus, ar ne?
*

Nezinau, kokiais cia vienetais, jauciu ng/ml? Tada paskubejau vertinti, nes konvertavus i nmol/ml tavo prg butu 30,3nmol/ml, o kad laikyti O ivykusia pakanka 20nmol/ml. taip, kad berods viskas gerai- tik patikslink vienetus wink.gif
loorena
Sveikutes,
Gal kas zinot kur butu galima pigiausiai Kaune pasidaryt hormonu tyrimus? aciuks.gif
Boruzele07
QUOTE(loorena @ 2010 07 01, 18:20)
Sveikutes,
Gal kas zinot kur butu galima pigiausiai Kaune pasidaryt hormonu tyrimus?  aciuks.gif
*

Man atrodo kad pigiausia Sukileliu prospekte, Via medica klinikikoje. Bent jau as pigiau ir greiciau niekur neradau smile.gif
loorena
QUOTE(Boruzele07 @ 2010 07 01, 22:29)
Man atrodo kad pigiausia Sukileliu prospekte, Via medica klinikikoje. Bent jau as pigiau ir greiciau niekur neradau smile.gif
*

Aciu labai uz info aciuks.gif Tai ten ir leksiu siandien,,,,Speju kokius 200lt reikia pasiimt doh.gif Oi, kiek viskas kainuoja blink.gif
gandriuke...
Bijau nuvilt, bet ziurint ka darysi ax.gif 200 gali neuztekt
dushianerami
Sveikutes, nukisau kazkur lapeli kur surasyta kokius reikia tyrimus padaryti.
Zinau, kad tikrai reikia skydliaukes hormonus tirti. Kokie ten paprastai buna tyriami? (Cia ginekologe israse)
ir ar svarbu ciklo diena, ar ten pvz paros laikas, valgymas nevalgymas?
Nulekciau pasidaryti.

Skydliauke man niekad netirta
Aciukas
Zuiketukas
QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 10:21)
Sveikutes, nukisau kazkur lapeli kur surasyta kokius reikia tyrimus padaryti.
Zinau, kad tikrai reikia skydliaukes hormonus tirti. Kokie ten paprastai buna tyriami? (Cia ginekologe israse)
ir ar svarbu ciklo diena, ar ten pvz paros laikas, valgymas nevalgymas?
Nulekciau pasidaryti.

Skydliauke man niekad netirta
Aciukas
*

Sveiki, aš esu dariusis skydliaukės tyrimus, nebuvo svarbu nei ciklo diena, nei paros laikas, nei valgymas ar nevalgymas ...
dushianerami
o kokius tiksliai reikia daryti? 4u.gif
Rute
TSH, T4F, T3F, ATPO - skydliaukės hormonai
Lytinės sistemos hormonai (daromi ciklo pabaigoje), endokrinologai, kaip ir giniai juos irgi kartais žiūri:
PRL (prolaktinas), PGN (progesteronas) (ciklo pabaigos hormonas, daromas 7 DPO), DHEA-SO4 (antinksčių androgenas (vyr. lyt. hormonas), TES (testosteronas), LAI (laisvieji androgenai, berods jie išsiskaičiuoja iš kažkokių hormonų santykio - tiksliai net nepamenu iš kurių, žinau kad skaičiuojasi iš testosterono ir dar kažkokio kito hormono)), SHBG (Lytinius hormonus sujungiantis globulinas)

Lytinės sistemos hormonai daromi 3-5 ciklo dieną: LH, FSH ir E2. Juos pažiūri giniai, todėl endokrinlogai jų neprašo darytis.

Jei tyrimus išrašė ginė, greičiausiai tau bus paskirti ciklo pabaigos hormonai: PRL, PGN, DHEAS, TES, LAI, SHBG.

Truputį plačiau gali pasiskaitinėti apie tyrimus: http://www.sorpo.lt/lt/tyrimai_pacientui/h...n%C5%B3_tyrimai

Kiek dariausi tyrimų - nesvarbu ar tu valgęs, gėręs ir paros laikas.
Sunflowers
QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 09:21)
Zinau, kad tikrai reikia skydliaukes hormonus tirti. Kokie ten paprastai buna tyriami?

As dariausi 4 ciklo diena (is ryto, pavalgiusi) - estradioli (E2), folikulus stimuliuojanti hormona (FSH), liuteinizuojanti hormona (LH), lytinius hormonus sujungianti globulina (SHBG) bei skydliaukes hormonus - laisva tiroksina (FT4) ir tireotropini hormona (TSH)
Taip pat 7 DPO (vakare po darbo) - progesterona (PGN) ir prolaktina (PRL)
Testosterono (TES) gydytoja sake, kad neapsimoka daryti, nes jis dazniausiai buna padidejes, pas ka didelis plaukuotumas, ir t.t.
dushianerami
aciu merginos, tuomet man TSH ir FT4. Kitus jau dariusi:)
Va ir aisku pasidare. Jauciu galiu belekada juos daryti, nes jie nuo ciklo nepriklausomi kaip kad lytiniai hormonai visi. Taip?
Sunflowers
QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 10:20)
Va ir aisku pasidare. Jauciu galiu belekada juos daryti, nes jie nuo ciklo nepriklausomi kaip kad lytiniai hormonai visi. Taip?
*

Vat ko nezinau, to nezinau... As juos dariausi visus kartu... Tiesiog taip ispuole! smile.gif
Zuiketukas
QUOTE(dushianerami @ 2010 07 02, 11:20)
*

Tikrai taip, jie nuo ciklo dienos nepriklauso smile.gif
loorena
Sveikutes,
As va parlekiau su hormonu atsakymais, gal kas padetu susiprast ax.gif
E2 88.48 pmol/l (46-607)
FSH 6,10 IU/l (3,5 - 12,5)
LH 3.97 IU/l (2,4 - 12,6)
SHBG 25.84 nmol/l (20 ar 26 - 110)
TESTO 1,14 nmol/l (0,22 - 2,9)
LAI 4,41 (0,5- 6,5)
Pirma karta juos dariau, tai nesuprantu nieko,,,,tik pazurejus pagal normas tai gal normaliai mastau.gif
Sunflowers
QUOTE(loorena @ 2010 07 02, 15:08)
Sveikutes,
As va parlekiau su hormonu atsakymais, gal kas padetu susiprast ax.gif
E2 88.48 pmol/l (46-607)
FSH 6,10 IU/l (3,5 - 12,5)
LH 3.97 IU/l (2,4 - 12,6)
SHBG 25.84 nmol/l (20 ar 26 - 110)
TESTO 1,14 nmol/l (0,22 - 2,9)
LAI 4,41 (0,5- 6,5)
Pirma karta juos dariau, tai nesuprantu nieko,,,,tik pazurejus pagal normas tai gal normaliai mastau.gif
*

Ne gal, o viskas normaliai yra! wink.gif
loorena
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 07 02, 15:44)
Ne gal, o viskas normaliai yra! wink.gif
*

Rimtai, viskas cia pas mane gerai? ploja.gif Niu, tai super,,,,,dar ta progesterona ir prolaktina reiks pasidaryt mirksiukas.gif
Sunflowers
QUOTE(loorena @ 2010 07 02, 16:14)
Rimtai, viskas cia pas mane gerai? ploja.gif Niu, tai super,,,,,dar ta progesterona ir prolaktina reiks pasidaryt mirksiukas.gif
*

Rimtai! 4u.gif Del sventos ramybes nueik dar pas gine, kai turesi PGN ir PRL atsakymus, kad pakomentuotu, tada busi 100% rami! cool.gif
loorena
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 07 02, 16:18)
Rimtai! 4u.gif Del sventos ramybes nueik dar pas gine, kai turesi PGN ir PRL atsakymus, kad pakomentuotu, tada busi 100% rami! cool.gif
*

O sakykit kaip ten su PGN ir PRL ciklo dienos darymu? g.gif Man mergytes kitoj temoj minejo kad reikia 7DPO, tai zodziu reikia sekt, kada yra ovuliacija ir ta 7d po jos, pasidaryt juos? ax.gif ax.gif ax.gif Man po laparoskopijos taip ciklas dabar susimakalaves, kad sunku ir susiziuret kada kas vyksta,,,buvo ciklas 28-29d, o sis vos 22d. Tai dabar pradejau bazine temp, matuot, kad butu truputi aiskiau mirksiukas.gif
Sunflowers
QUOTE(loorena @ 2010 07 05, 22:29)
O sakykit kaip ten su  PGN ir PRL ciklo dienos darymu? g.gif  Man mergytes kitoj temoj minejo kad reikia 7DPO, tai zodziu reikia sekt, kada yra ovuliacija ir ta 7d po jos, pasidaryt juos?  ax.gif  ax.gif  ax.gif Man po laparoskopijos taip ciklas dabar susimakalaves, kad sunku ir susiziuret kada kas vyksta,,,buvo ciklas 28-29d, o sis vos 22d. Tai dabar pradejau bazine temp, matuot, kad butu truputi aiskiau  mirksiukas.gif

Taip, reikia 7 DPO! 4u.gif Arba tempeeatira matuok arba su ovuliaciniais testais (juos gali pati uzsisakyti arba viena mergina is SM juos pardavineja) gali nusistatyti! ax.gif
loorena
QUOTE(~Jacinta~ @ 2010 07 05, 22:51)
Taip, reikia 7 DPO! 4u.gif Arba tempeeatira matuok arba su ovuliaciniais testais (juos gali pati uzsisakyti arba viena mergina is SM juos pardavineja) gali nusistatyti! ax.gif
*

Aciu, Jacinta uz atsakymus mirksiukas.gif O tai tik lygiai 7dpo? Nes jei pvz ispuola savaitgalis,,,tada reikia kito ciklo laukt? blush2.gif Na, pradejau matuoju temperatura, ir reiks panaudot OT g.gif
Gal kas vaikstot pas E.T? Kazin kada ji atostogaus, o gal jau atostogavo??? unsure.gif
Sunflowers
QUOTE(loorena @ 2010 07 06, 12:18)
Aciu, Jacinta uz atsakymus  mirksiukas.gif O tai tik lygiai 7dpo? Nes jei pvz ispuola savaitgalis,,,tada reikia kito ciklo laukt? blush2.gif

Man savaitgalis ispuole, tai as dariausi 8 DPO! mirksiukas.gif
bronzine
Pasidariau pradinius tyrimus: FSH 9.01 (0.110-198.0), LH - 6.79 (0.110-198.0). Ar tai geri atsakymai? Ar tinkami pastojimui? ax.gif

Aciu
Selva
QUOTE(bronzine @ 2010 07 06, 13:44)
Pasidariau pradinius tyrimus: FSH 9.01 (0.110-198.0), LH - 6.79 (0.110-198.0). Ar tai geri atsakymai? Ar tinkami pastojimui?  ax.gif

Aciu
*

fsh i didesne puse. Gali pasitaikyti vienas kitas anovuliacinis ciklas. Kiek jums metu, beje? Pastoti imanoma smile.gif
gandriuke...
Labutes Noriu patarimo ax.gif
Reikia pakartot progesterono tyrima.
OT teigiamas buvo liepos 2.Ta dien ir sonus dure ir t.t...liepos 3 jau visiskai nieko nebejutau.Kokiadiena geriau butu daryti tyrima? g.gif g.gif
Selva
QUOTE(gandriuke... @ 2010 07 07, 07:18)
Labutes Noriu patarimo  ax.gif
Reikia pakartot progesterono tyrima.
OT teigiamas buvo liepos 2.Ta dien ir sonus dure ir t.t...liepos 3 jau visiskai nieko nebejutau.Kokiadiena geriau butu daryti tyrima?  g.gif  g.gif
*

5dieni-6dieni gali drasiai wink.gif
gandriuke...
Ačiū
Rute
Gal kas gali pagelbėti su progesteronu. Pasidariau progesteroną 6 DPO, nes išpuolė išeiginės ir kitaip nesigavo. Tyrimų rezultatas: 15,46 (normos liuteininė fazė 5,3-86). Kaip ten su ta ovuliacija šį ciklą pas mane? 4u.gif
*Gaja*
QUOTE(Rute @ 2010 07 07, 13:38)
Gal kas gali pagelbėti su progesteronu. Pasidariau progesteroną 6 DPO, nes išpuolė išeiginės ir kitaip nesigavo. Tyrimų rezultatas: 15,46 (normos liuteininė fazė 5,3-86). Kaip ten su ta ovuliacija šį ciklą pas mane?  4u.gif
*

O kokiais vnt.? Man atrodo,kad tikrai buvo O smile.gif
Rute
QUOTE(*Gaja* @ 2010 07 07, 13:41)
O kokiais vnt.? Man atrodo,kad tikrai buvo O smile.gif
*

tfu atsiprašau per skubėjimą neparašiau: nmol/l
*Gaja*
QUOTE(Rute @ 2010 07 07, 13:44)
tfu atsiprašau per skubėjimą neparašiau: nmol/l
*

Man atrodo jau nuo 10 laiko,kad O ivyko smile.gif Bet va paziurejau,kad kai kur tik nuo 20nmol/l laiko O ivykusia g.gif Gal dar kazkas ka patars ax.gif
Ingutevi
QUOTE(Rute @ 2010 07 07, 13:38)
Gal kas gali pagelbėti su progesteronu. Pasidariau progesteroną 6 DPO, nes išpuolė išeiginės ir kitaip nesigavo. Tyrimų rezultatas: 15,46 (normos liuteininė fazė 5,3-86). Kaip ten su ta ovuliacija šį ciklą pas mane?  4u.gif
*

nuo 20 laikoma įvykusi O. Nors kai 6 DPO gal dar spėtų "priaugti" PRG g.gif
Rute
QUOTE(Ingutevi @ 2010 07 07, 14:04)
nuo 20 laikoma įvykusi O. Nors kai 6 DPO gal dar spėtų "priaugti" PRG  g.gif
*

Logikos kad turėtų kažkiek paaugti yra 4u.gif

Ačiū už atsakymus, jei ką kitą ciklą pabandysiu pakartoti tyrimą ir bus ramu.
Selva
QUOTE(Rute @ 2010 07 07, 11:38)
*

Per mazai, kad konstatuoti ivykusia O.. Net jei iki 7DPO ir butu pasiekusi 20, tai vis tiek taip ant ribos... Ar teisingai nuspejai, kada O buvo? Kokio ilgio paprastai tavo 2 faze?
Rute
QUOTE(Selva @ 2010 07 07, 14:33)
Per mazai, kad konstatuoti ivykusia O.. Net jei iki 7DPO ir butu pasiekusi 20, tai vis tiek taip ant ribos... Ar teisingai nuspejai, kada O buvo? Kokio ilgio paprastai tavo 2 faze?
*

Tai va, kad aš šią ovuliaciją kažkaip sunkiai gaudžiau ir paskui net buvau suabejojusi ar teisingai ją nustačiau. Vienu metu net galvojau kad anovuliacinis ciklas gal koks pasitaikė (mačiau šiek tiek vaisingų gleivių - gerokai mažiau nei visada, tai pagal jas skaičiavau (nors gal nuo vaisingų gleivių O nepriklauso, rėmiausi ir kitais pojūčiais)). Skausmai po tariamos (arba buvusios) O gan nemaži buvo.. Bet krūtinė liko visiškai nejautri - sprendžiant pagal ją - ovuliacijos nebuvo.
Suskaičiavus ciklą: Vaisingos gleivės pasirodė birželio 26 ryte, O turėjo būti birželio 27 (Birželio 27 vakare jaučiau ir O skausmus). Kitaip niekaip ir negalėtų būti. Nu nebent O persikėlė į birželio 29 nes tada dar labiau maudė viską kas tik įmanoma. Bet juk gleivės buvo birželio 26 d., o ir jei kaip atskaitos tašką imtumėm birželio 29, tai tada antra ciklo pusė gautųsi 9-10 dienų (esant ilgesniam ciklui), o progesteronui daryti tada gerokai per anksti g.gif
Antra ciklo pusė - pas mane 10-14 d. Paskutinis ciklas buvo 26 k.d., ankstesni (prieš operaciją) siekė ir 24 k.d. Kokio ilgio bus šis ciklas - kol kas sunku pasakyti.

Kažkaip sumakalavau čia viską. Atsiprašau, galvoj košė, mintys sunkiai dėliojasi 4u.gif
Linutas
QUOTE(Rute @ 2010 07 07, 14:53)
Tai va, kad aš šią ovuliaciją kažkaip sunkiai gaudžiau ir paskui net buvau suabejojusi ar teisingai ją nustačiau. Vienu metu net galvojau kad anovuliacinis ciklas gal koks pasitaikė (mačiau šiek tiek vaisingų gleivių - gerokai mažiau nei visada, tai pagal jas skaičiavau (nors gal nuo vaisingų gleivių O nepriklauso, rėmiausi ir kitais pojūčiais)).  Skausmai po tariamos (arba buvusios) O gan nemaži buvo.. Bet krūtinė liko visiškai nejautri - sprendžiant pagal ją - ovuliacijos nebuvo.
Suskaičiavus ciklą: Vaisingos gleivės pasirodė birželio 26 ryte, O turėjo būti birželio 27 (Birželio 27 vakare jaučiau ir O skausmus). Kitaip niekaip ir negalėtų būti. Nu nebent O persikėlė į birželio 29 nes tada dar labiau maudė viską kas tik įmanoma. Bet juk gleivės buvo  birželio 26 d., o ir jei kaip atskaitos tašką imtumėm birželio 29, tai tada antra ciklo pusė gautųsi 9-10 dienų (esant ilgesniam ciklui), o progesteronui daryti tada gerokai per anksti g.gif
Antra ciklo pusė - pas mane 10-14 d. Paskutinis ciklas buvo 26 k.d., ankstesni (prieš operaciją) siekė ir 24 k.d. Kokio ilgio bus šis ciklas - kol kas sunku pasakyti. 

Kažkaip sumakalavau čia viską. Atsiprašau, galvoj košė, mintys sunkiai dėliojasi  4u.gif
*

taip, idomiai cia viska surasei g.gif
pas mane tyrimuose (endemik laboratorijos) progesterono normos duotos tokios 10,62 - 81,28 Liuteininej fazej.
Pagal tai iseitu, kad O tau vyko, tiesiog gal dabar nera 7 DPO, o tik kokia 4 DPO.
O folikulineje fazėje norma iki 4,45 nmol/l Taigi greiciausiai tai dar ankstyvas periodas po O, nes egwit isskyros pasorodo iki 5 d pries O ax.gif

O kad neliktume be namuciu, keliames i cia: NAUJA temute
thumbup.gif
gandriuke...
Labutes vakar pasiemiau progesterono ir prolaktino tyrimus kur gyditoja lieper pakartot.Tai
PROG - 12,12 ųg/l (norma 0,1-27)(ten lyg u rusiska raide)
PRL 20,57 ng/ml (norma 4,04-23,30)

Kiek suprantu gal gerai g.gif preita kart sake lyg progesteronas ant ribos buvo, kas reiktu gal nepilnaverte O , na dabar ziuriu didesnis g.gif Gal gali kas paverst i tuos daznesnius vienetus nes vel pamirsau kaip ax.gif
Selva
QUOTE(gandriuke... @ 2010 07 13, 06:17)
Labutes vakar pasiemiau progesterono ir prolaktino tyrimus kur gyditoja lieper pakartot.Tai
PROG - 12,12 ųg/l (norma 0,1-27)(ten lyg u rusiska raide)
PRL 20,57 ng/ml (norma 4,04-23,30)

Kiek suprantu gal gerai  g.gif  preita kart sake lyg progesteronas ant ribos buvo, kas reiktu gal nepilnaverte O , na dabar ziuriu didesnis  g.gif Gal gali kas paverst i tuos daznesnius vienetus nes vel pamirsau kaip  ax.gif
*

PRG: 12,12ng/ml x 3,18= 38,54 nmol/ml O tikrai ivykusi.

PRL irgi geras.
Lady_W
sveikos 4u.gif
47 progesteronas... čia pakankamas kiekis 5 nestuke.gif sav. - nuo mm skaičiuojant... unsure.gif kažko jaučiu gimdos susitraukimus kartais - galvoju gal truksta???

praeitą karta kai nestuke.gif - dar mm nesulaukus dienos buvo 58 unsure.gif
kufuke
Laba diena, pasidariau 11 hormonu tyrimu ir vienintelis, kuris neatitinka normos yra TES, jo per mazai, maziau nei kalibracijos normos, kuom tai gali buti blogai? unsure.gif mastau.gif gal kas zino? blush2.gif
Selva
Opale- kokie vienetai???
Lady_W
QUOTE(Selva @ 2010 07 16, 22:45)
Opale- kokie vienetai???
*

nežinau g.gif blush2.gif - atidaviau jau rezutlatus giniui.. bet čia tie kur 52 jau tvarkoj neštumo metu - jeigu aiškiau blush2.gif biggrin.gif šiaip gavau recepta Duphastonui... reik pagerti... nors - tos dienos kai tyrimą dariau buvo kritinės schmoll.gif - po to apmažėjo susitraukinėjimu thumbup.gif - tikiuosi viskas mums dabar bus gerai wub.gif
Lady_W
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=616832 - keliaukim į naują temą biggrin.gif 4u.gif - tikrai smagu kai yra su kuom pasitarti drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
admin*1
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.