Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Hormonų tyrimai
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Nesulaukiančioms gandro > Archyvas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
valerie
Nauja temele 4u.gif

Pastebejau, kad seniai baigesi sena tema ir niekas neuzveda naujos blush2.gif
Prasome klausti ir dalintis savo patirtimi 4u.gif
Glimer
QUOTE(valerie @ 2009 11 25, 20:57)
Nauja temele  4u.gif

Pastebejau, kad seniai baigesi sena tema ir niekas neuzveda naujos  blush2.gif
Prasome klausti ir dalintis savo patirtimi  4u.gif
*

aciu Valerie 4u.gif
as tada iskart ir pasipisapasokius apie savo horm tyrimus, 21 c.d. PRL-12.98 P-12.15 ir T-1.39,
man rodos, kad viskas savo vietoje, ar ne?
valerie
QUOTE(l'orage @ 2009 11 25, 21:04)
aciu Valerie  4u.gif
as tada iskart ir pasipisapasokius apie savo horm tyrimus, 21 c.d. PRL-12.98 P-12.15 ir T-1.39,
man rodos, kad viskas savo vietoje, ar ne?
*

Jei gali, nurodyk normas mirksiukas.gif
Glimer
QUOTE(valerie @ 2009 11 25, 21:24)
Jei gali, nurodyk normas  mirksiukas.gif
*

PRL- 3.2-22.7ng/ml
P-fil.f. 0,1-1.5
ovul pikas 3.8-28
liuteinin f.2.5-28
menopauz. 0.-0.7

T-0.49-3.39
valerie
QUOTE(l'orage @ 2009 11 25, 21:55)
PRL- 3.2-22.7ng/ml
T-0.49-3.39
*

Mano galva, puikus tavo tyrimai 4u.gif
GudriLapė
Sveikos mergaitės, gal galit pakomentuoti ax.gif gydytoja įtarė PKS, nes matė echo pora karoliukų... gavau va tokius ataskymus, paskutinis mane labai neramina ir nežinau ar čia daug nurypęs nuo normos ar nelabai g.gif

Dehidroepiandrosterono sulfatas 119 (norma 35-430)
PRL 438.3 (norma 102-496)
Testoteronas 1.29 (norma 0.22-2.9)
Lytinius hormonus sujungiantis globulinas 151.9 (norma 26.1-110)
daryti jie visi 24 cd. PRL 3cd buvo 171. Jis man visada į galą pakyla truputį.
T.P.Keberiokst
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 11 26, 09:11)
Sveikos mergaitės, gal galit pakomentuoti ax.gif gydytoja įtarė PKS, nes matė echo pora karoliukų... gavau va tokius ataskymus, paskutinis mane labai neramina ir nežinau ar čia daug nurypęs nuo normos ar nelabai g.gif

Dehidroepiandrosterono sulfatas 119 (norma 35-430)
PRL 438.3 (norma 102-496)
Testoteronas 1.29 (norma 0.22-2.9)
Lytinius hormonus sujungiantis globulinas 151.9 (norma 26.1-110)
daryti jie visi 24 cd. PRL 3cd buvo 171. Jis man visada į galą pakyla truputį.
*

O tu netycia ne nestuke.gif ,kada nt gadinsi?Mano ziniom esant nestumui shbg pakyla gerokai virs normos,o jis pas tave 151.9 smile.gif
GudriLapė
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 11 26, 12:41)
O tu netycia ne  nestuke.gif ,kada nt gadinsi?Mano ziniom esant nestumui shbg pakyla gerokai virs normos,o jis pas tave 151.9  smile.gif
*

tavo žinutė mane kaip elektra numušė lotuliukas.gif būtų stebuklas žinok, bet kažkaip neįsivaizduoju ar jis galėtų būti dabar smile.gif šianien 27 cd, apie 30-34 mėmėes bus, o gruodžio 8 GN darys...
DruiDe
Sveikos, mergaites. Gal kuri susiduret su tokiu dalyku:
progesterono tyrimas, kuris parodo pilnaverte ovuliacija.
Teigiama, kad ivyktu O tyrimas turi but nemazesnis nei 25. Klausimas 25 kokias vienetais? Nes vienos klinikos si tyrima atlieka nmol/l mato vnt, o kitos ng/ml, atitinkai surasiusios savo normas. Vat susiduriau su tokiu klausimu: dariaus P tyrima 7 DPO, atsakymas 15 ng/ml , normu nepamenu, bet tikrai link virsutines ribos jau buvo. Pagal mano rasta info visur apie ta 25 riba snekama, kai tyrimo rezultatai yra nmol/l. Tada pagal http://www.globalrph.com/conv_si.htm#Parathyroid si vertima mano 15 ng/ml * 3,18 , gaunu 47,7 nmol/l. ovuliacija tikrai ivykusi ir pilnaverte.
Gydytoja mano, kad mato vnt nesvarbus ir P bet kokiu atveju turi but didesnis ne 25 ir mano P mazokas.
O kaip yra is tikruju?
Butu saunu, jei kuri pasidalintumet bet kokia info siuo klausimu 4u.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 11 26, 10:56)
tavo žinutė mane kaip elektra numušė lotuliukas.gif  būtų stebuklas žinok, bet kažkaip neįsivaizduoju ar jis galėtų būti dabar smile.gif šianien 27 cd, apie 30-34 mėmėes bus, o gruodžio 8 GN darys...
*

Na tai linkiu,kad nedaeitum iki GN.O stebuklu,zinok,kartais irgi buna biggrin.gif

O tu anksciau nedarius to SHBG?
Pas mane jis visada per zemas,man endokrinologas ne karta sake,kad esant nestumui net ir labai ankstyvam jis turi buti daug ausktesnis uz virsutine norma.
GudriLapė
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 11 26, 13:05)
Na tai linkiu,kad nedaeitum iki GN.O stebuklu,zinok,kartais irgi buna  biggrin.gif

O tu anksciau nedarius to SHBG?
Pas mane jis visada per zemas,man endokrinologas ne karta sake,kad esant nestumui net ir labai ankstyvam jis turi buti daug ausktesnis uz virsutine norma.
*

pirmą kart, bet ar esant nėštumui tik jis kyla?
o nuo ko dar gali kilti? ir ar tai labai blogai g.gif
T.P.Keberiokst
QUOTE(Dovilyte5 @ 2009 11 26, 11:28)
pirmą kart, bet ar esant nėštumui tik jis kyla?
o nuo ko dar gali kilti? ir ar tai labai blogai g.gif
*

Gali dar padideti T ir turetu dideti PRG 4u.gif

Kiek pamenu is kazkada skaitytu info shbg kyla esant nestumui arba esant per daug aktyviai skydliaukei.Jei del nestumo tai gai visai neblogai? bigsmile.gif
Pagooglinsiu dar truputi veliau.
GudriLapė
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2009 11 26, 13:33)
Gali dar padideti T ir turetu dideti PRG  4u.gif

Kiek pamenu is kazkada skaitytu info shbg kyla esant nestumui arba esant per daug aktyviai skydliaukei.Jei del nestumo tai gai visai neblogai?  bigsmile.gif
Pagooglinsiu dar truputi veliau.
*

T tai tostesteronas? jis normoje smile.gif o PRG aš kaip tyčia šį mėnesį nepasidariau blush2.gif būtų super! jeigu ką sužinosi duok žinoti smile.gif ačiukas smile.gif
o su skydliauke pas mane viskas geri, tik hipofizis aktyvesnis, prolaktinas kyla, bet vaistukus geriu, tai dabar jis visai normalus, o geriu tik ketvirtį tabletės smile.gif ačiukas 4u.gif
katine
Sveiki, noriu ir as "pasidalinti" savo horrmonais: dariausi FSH ir LH 3 CD:
FSH - 2,98 ribos 3,5-12,5
LH - 2,67 ribos 1,1-11,6

LH kaip ir gerai, bet FSH??? Pries metus pas mane FSH buvo 15,62, nebezinau nei ka galvoti, gal kas susidurete? Parasykite, lauksiu
staniule
Labas vakaras mergytes... noriu pasidaryt progesterono tyrima,bet ne del O,ji pas mane vyksta BT matuoju... o del geltonkunio pakankamumo(lyg taip) gal zinot kelinta ciklo diena reiktu daryt si tyrima? gine liepe gert duphaston be tyrimu,gal man jo nereikia,nenoriu be reikalo gert hormonys..dekui mergytes
valerie
QUOTE(Oliunia @ 2009 11 26, 13:03)
Sveikos, mergaites. Gal kuri susiduret su tokiu dalyku:
progesterono tyrimas, kuris parodo pilnaverte ovuliacija.
Teigiama, kad ivyktu O tyrimas turi but nemazesnis nei 25. Klausimas 25 kokias vienetais? Nes vienos klinikos si tyrima atlieka nmol/l mato vnt, o kitos ng/ml, atitinkai surasiusios savo normas. Vat susiduriau su tokiu klausimu: dariaus P tyrima 7 DPO, atsakymas 15 ng/ml , normu nepamenu, bet tikrai link virsutines ribos jau buvo. Pagal mano rasta info visur apie ta 25 riba snekama, kai tyrimo rezultatai yra nmol/l. Tada pagal http://www.globalrph.com/conv_si.htm#Parathyroid si vertima mano 15 ng/ml * 3,18 , gaunu 47,7 nmol/l. ovuliacija tikrai ivykusi ir pilnaverte.
Gydytoja mano, kad mato vnt nesvarbus ir P bet kokiu atveju turi but didesnis ne 25 ir mano P mazokas.
O kaip yra is tikruju? 
Butu saunu, jei kuri pasidalintumet bet kokia info siuo klausimu  4u.gif
*

Pavaro tavo gydytoja. Kaip suprasti, mato vienetas nesvarbus? blink.gif
Kalba eina apie 25-30, kai jie matuojami nmol/l. Taip kad pas tave viskas tvarkoj su O, juk ir pati rasai, kad tavo tyrimo rezultatas arciau virsutines normos ribos 4u.gif

QUOTE(katine @ 2009 11 26, 15:16)
LH kaip ir gerai, bet FSH??? Pries metus pas mane FSH buvo 15,62, nebezinau nei ka galvoti, gal kas susidurete? Parasykite, lauksiu
*

O gal neseniai nutraukei KT? Nes kitaip neisivaizduoju, kodel taip krito FSH g.gif

QUOTE(staniule @ 2009 11 26, 20:04)
Labas vakaras mergytes... noriu pasidaryt progesterono tyrima,bet ne del O,ji pas mane vyksta BT matuoju... o del geltonkunio pakankamumo(lyg taip) gal zinot kelinta ciklo diena reiktu daryt si tyrima? gine liepe gert duphaston be tyrimu,gal man jo nereikia,nenoriu be reikalo gert hormonys..dekui mergytes
*

21-22 ciklo diena, jei ciklas reguliarus ir trunka apie 28 dienas 4u.gif
katine
[
QUOTE(valerie @ 2009 11 26, 22:40)
O gal neseniai nutraukei KT? Nes kitaip neisivaizduoju, kodel taip krito FSH  g.gif
21-22 ciklo diena, jei ciklas reguliarus ir trunka apie 28 dienas  4u.gif
*

ne, KT negeriau... skaitau, galvoju, kol kas nieko nerandu, kodel per zemas FSH (2,98 ) ir LH (2,67)
erika0518
merginos man reikia jusu pagalbos,zodziu siandien ejau pas daktara liepe tyrimukus pasidaryti 2-5 cd ir 21 cd bet tai yra sestadienis ir jie nedirba,tai kaip man daryti pirmadieni?ar anskciau ketvirtadieni nes 5 dieni nedirba?
DruiDe
Kalba eina apie 25-30, kai jie matuojami nmol/l. Taip kad pas tave viskas tvarkoj su O, juk ir pati rasai, kad tavo tyrimo rezultatas arciau virsutines normos ribos  4u.gif
Kad nezinau ka galvot, nes kaip bebutu, gydytoja gal daugiau kompetencijos tuose klausimuose turi, o as remiuosi SM ir neto ziniomis. doh.gif Bet toks tyrimu komentaras priverte suabejoti g.gif

QUOTE(erika0518 @ 2009 11 27, 02:31)
merginos man reikia jusu pagalbos,zodziu siandien ejau pas daktara liepe tyrimukus pasidaryti 2-5 cd ir 21 cd bet tai yra sestadienis ir jie nedirba,tai kaip man daryti pirmadieni?ar anskciau ketvirtadieni nes 5 dieni nedirba?
*

Nezinau kur gyveni, nes yra kitu lab., daranciu tyrimus ir dirba sestadieniais. Jei tau tokiu tikslumu 21 c.d. 4u.gif , ir kitaip neimanoma, eiciau pirmadieni, t.y. 23 c.d.
valerie
QUOTE(erika0518 @ 2009 11 27, 02:31)
*

Sestadieni galima pasidaryti Geromedoje Naugarduko gatveje mirksiukas.gif

QUOTE(Oliunia @ 2009 11 27, 09:07)
Kad nezinau ka galvot, nes kaip bebutu, gydytoja gal daugiau kompetencijos tuose klausimuose turi, o as remiuosi SM ir neto ziniomis.  doh.gif Bet toks tyrimu komentaras priverte suabejoti  g.gif
Nezinau kur gyveni, nes yra kitu lab., daranciu tyrimus ir dirba sestadieniais. Jei tau tokiu tikslumu 21 c.d.  4u.gif , ir kitaip neimanoma, eiciau pirmadieni, t.y. 23 c.d.
*

Is karto ir norejau tau parasyt apie jos kompetencija g.gif Nes nors tavo zinios ir is neto, bet jos teisingos. Pati taip issamiai parasei apie tai ir net susiradai, kaip pervesti vienus vienetus i kitus 4u.gif Labai jau lengva ranka jie raso duphaston'a doh.gif
staniule
Kalba eina apie 25-30, kai jie matuojami nmol/l. Taip kad pas tave viskas tvarkoj su O, juk ir pati rasai, kad tavo tyrimo rezultatas arciau virsutines normos ribos  4u.gif
O gal neseniai nutraukei KT? Nes kitaip neisivaizduoju, kodel taip krito FSH  g.gif
21-22 ciklo diena, jei ciklas reguliarus ir trunka apie 28 dienas  4u.gif
*

valerie bet mano ciklas kazkur 35 dienos,tai kada darytis progesterono tyrima?
valerie
QUOTE(staniule @ 2009 11 27, 10:41)
valerie bet mano ciklas kazkur 35 dienos,tai kada darytis progesterono tyrima?
*

Idealu darytis 7 diena po ovuliacijos. Gal tu numanai, kada ji paprastai buna, arba jauti ja ar matai is BT 4u.gif
staniule
QUOTE(valerie @ 2009 11 27, 12:06)
Idealu darytis 7 diena po ovuliacijos. Gal tu numanai, kada ji paprastai buna, arba jauti ja ar matai is BT  4u.gif
*

as ir jauciu ir BT matuoju....sakai 7DPO? aciu tau labai
Giedrija
Sveikutes 4u.gif
gal galetu kas pakomentuoti mano tyrimukus blush2.gif

DHEA - S - 5,31 (2,68>9,23)
FT3 - 5,57 (3,10>6,80)
FT4 - 14,62 (12>22)
SHBG - 38,75 (26>110)
TESTO - 1,40 (0,22>2,90)
TSH - 0,844 (0,270>4,20)
LAI - 3,61 (0,5>6,5)

aciu labai 4u.gif
valerie
QUOTE(Giedrija @ 2009 11 27, 20:59)
Sveikutes  4u.gif
gal galetu kas pakomentuoti mano tyrimukus  blush2.gif
DHEA - S  - 5,31 (2,68>9,23)
FT3 - 5,57 (3,10>6,80)
FT4 - 14,62 (12>22)
SHBG - 38,75 (26>110)
TESTO - 1,40 (0,22>2,90)
TSH - 0,844 (0,270>4,20)
LAI - 3,61 (0,5>6,5)
aciu labai  4u.gif
*

Vyriski hormonai normoje, kaip ir pati, aisku, matai mirksiukas.gif
SHBG zemokas, bet ji galima pakelti su vaistukais.
Skydliaukes hormonu pakomentuoti negaliu, isskyrus tai, kad ji linkusi i hyperfunkcija (nes TSH arciau apatines ribos) 4u.gif
Wonderful
QUOTE(valerie @ 2009 11 27, 21:23)
Vyriski hormonai normoje, kaip ir pati, aisku, matai  mirksiukas.gif
SHBG zemokas, bet ji galima pakelti su vaistukais.
Skydliaukes hormonu pakomentuoti negaliu, isskyrus tai, kad ji linkusi i hyperfunkcija (nes TSH arciau apatines ribos)  4u.gif
*

tsh yra normalus mirksiukas.gif idealiausias buna iki 1 4u.gif
Jurgute_M
QUOTE(katine @ 2009 11 26, 15:16)
Sveiki, noriu ir as "pasidalinti" savo horrmonais: dariausi FSH ir LH 3 CD:
FSH - 2,98    ribos 3,5-12,5
LH -  2,67    ribos 1,1-11,6

*

Ar tikrai tokios ribos? Juk sio hormono kiekis auga iki pat ciklo vidurio, na mano ziniomis FSH ribos:
2.8-11.3 (Folikuline faze)
5,8-21.0 (Ciklo vidurys)
1.2- 9.0 (Liuteinine faze)
Tyrima juk dareisi 3c.d, tai pati pradzia, gal nevertetu panikuoti wink.gif
VIN
Sveikos, mergytes 4u.gif

gal kuri gudruole galetu ka nors gero pasakyti apie mano tyrimukus, kuriuos dariausi 5 cd?
Jie tokie:
Estradiolis II (E2II) = 139,53 pmol/l (pries ovilaicine norma pikas 350-2162)
FSH = 4,02 IU/l (1 folikulines fazes puse 3,9-12, ovuliacijos pikas 3,6-24)
LH = 1,58 IU/l (1 folikulines fazes puse 1,5-8, ovuliacijos pikas 9,6-80)
Testosteronas = 2,46 nmol/l (moterys 0,35-3,12)
SHBG = 55,2 nmol/l (moterys 18-114)
TSH = 4,24 mIU/l (norma 0,4-4)
Laisvas T4 = 15 pmol/L (norma 10-28,2)

pagal normas matau, kad netelpu tik į TSH remus...
gal kas galit apie tuos reikiamus hormonu santykius gali papasakoti?

4dieni darys gimdos nuotrauka, tada ir gydytoja pakomentuos tyrimus, bet tas 4dienis dar taip toli... ax.gif
Wonderful
TSH labai aukstas,manau,kad nustatys tau hipofunkcija ir paskirs gerti vaistus g.gif
valerie
QUOTE(VIN @ 2009 12 08, 18:18)
Testosteronas = 2,46 nmol/l (moterys 0,35-3,12)
SHBG = 55,2 nmol/l (moterys 18-114)
TSH = 4,24 mIU/l (norma 0,4-4)
Laisvas T4 = 15 pmol/L (norma 10-28,2)
*

Jeigu tai butu paprastas estradiolis, tai sakyciau, kad per didelis, nes geru ciklo pradzioj laikomas iki 50. Bet pas tave kazkoks estradiolis II, gal cia kazkoks kitoks estradiolis g.gif
LH/FSH santykis geras (0,4). Testosteronas galetu buti mazesnis, nors ir telpa i norma. LAI (laisvu androgenu ineksas) (apskaiciuojamas taip: T x 100 / SHBG) - 4,5. Pagal laboratorijos, kurioje as dariaus hormonus, normas, LAI ant pacios virsutines ribos (norma iki 4,5).
Tai va, LH/FSH santykis visiskai nerodo PKS. Bet va testosteronas galetu buti mazesnis, o auksti androgenai (vyriski hormonai) kaip tik ir buna prie PKS g.gif
Ir, kaip tau jau minejo, skydliauke linkusi i hipofunkcija. Po kurio laiko pakartok TSH ir F4, nes situos hormonus labai itakoja stresas. Gal jie bus kitokie. O tai jei jau paskirs tiroksina (ji skiria prie hipofunkcijos), niekada negalesi jo nutraukt 4u.gif
Wonderful
QUOTE(valerie @ 2009 12 08, 20:42)
Jeigu tai butu paprastas estradiolis, tai sakyciau, kad per didelis, nes geru ciklo pradzioj laikomas iki 50. Bet pas tave kazkoks estradiolis II, gal cia kazkoks kitoks estradiolis g.gif
LH/FSH santykis geras (0,4). Testosteronas galetu buti mazesnis, nors ir telpa i norma. LAI (laisvu androgenu ineksas) (apskaiciuojamas taip: T x 100 / SHBG) - 4,5. Pagal laboratorijos, kurioje as dariaus hormonus, normas, LAI ant pacios virsutines ribos (norma iki 4,5).
Tai va, LH/FSH santykis visiskai nerodo PKS. Bet va testosteronas galetu buti mazesnis, o auksti androgenai (vyriski hormonai) kaip tik ir buna prie PKS  g.gif
Ir, kaip tau jau minejo, skydliauke linkusi i hipofunkcija. Po kurio laiko pakartok TSH ir F4, nes situos hormonus labai itakoja stresas. Gal jie bus kitokie. O tai jei jau paskirs tiroksina (ji skiria prie hipofunkcijos), niekada negalesi jo nutraukt  4u.gif
*

truputeli papildysiu, jei nepriestarausi blush2.gif

prie tsh ir ft4 pasidaryk papildomai ATPO (skydliaukes antikunius), tada bus aiskiau ar tikrai tau hipofunkcija ir ar ne siaip hormonai durniuoja mirksiukas.gif

p.s. yra isimciu,kas pradejas tiroxina gerti, veliau nustoja, nes viskas susitvarko mirksiukas.gif
VIN
QUOTE(Wonderful @ 2009 12 08, 23:14)
truputeli papildysiu, jei nepriestarausi blush2.gif

prie tsh ir ft4 pasidaryk papildomai ATPO (skydliaukes antikunius), tada bus aiskiau ar tikrai tau hipofunkcija ir ar ne  siaip hormonai durniuoja mirksiukas.gif

p.s. yra isimciu,kas pradejas tiroxina gerti, veliau nustoja, nes viskas susitvarko mirksiukas.gif
*

Ačiū merginos 4u.gif
mes tik pradedame tirtis, tai jusu pasisakymai man vos ne gydytojishki atrodo g.gif kaip suprantu, yra ka gydyti...
bet as dar kol kas kupina vilciu rolleyes.gif pusantru metu atsikankinau del nezinios, nesuprasdama del ko nesulaukiam gandru. tikiuosi pamazu suprasti kas prie ko

ačiū wub.gif
Wonderful
QUOTE(VIN @ 2009 12 08, 22:19)
Ačiū merginos  4u.gif
mes tik pradedame tirtis, tai jusu pasisakymai man vos ne gydytojishki atrodo  g.gif  kaip suprantu, yra ka gydyti...
bet as dar kol kas kupina vilciu  rolleyes.gif  pusantru metu atsikankinau del nezinios, nesuprasdama del ko nesulaukiam gandru. tikiuosi pamazu suprasti kas prie ko

ačiū  wub.gif
*

manau, kad tau del skydliaukes hormonai issiderino g.gif issitirk tu ja nuodugniai, nueik pas endokrinologa,kad echoskopu paziuretu smile.gif bet cia tik mano nuomone,sekmes sulaukiant vaikeliu 4u.gif
VIN
QUOTE(Wonderful @ 2009 12 09, 00:31)
manau, kad tau del skydliaukes hormonai issiderino g.gif  issitirk tu ja nuodugniai, nueik pas endokrinologa,kad echoskopu paziuretu smile.gif  bet cia tik mano nuomone,sekmes sulaukiant vaikeliu 4u.gif
*

siandien biskiuka pasidomejau, kas ta hipofunkcija... kaip bebutu keista, sitos ligos sau pagal simptomus nepritaikyciau schmoll.gif nors zinoma kiekvienam skirtingai buna. pries du metus tyriausi skydliauke, tuomet endrokinologai i mane pasiziurejo kaip i durna, tipo ieskancia ligu. o kraujuke tada tikrai buvo kazkokiu antikuniu daugokokai...
rytoj pranesiu, ar pasitvirtins jusu diagnozes smile.gif
Singerita
QUOTE(VIN @ 2009 12 08, 17:18)
Sveikos, mergytes  4u.gif

gal kuri gudruole galetu ka nors gero pasakyti apie mano tyrimukus, kuriuos dariausi 5 cd?
Jie tokie:

Jau merginos viską pakomentavo, tik pastebėjau, kad LH gana mažas, galėtų ir didesnis būti. Santykis su FSH mažokas, idealu kai jis arti 1.
Alvyda
Labutis. Gal galėtumėt pakomentuoti plačiau 21 CD darytus tyrimus:
prolaktinas 56,75 norma 100-496
progesteronas 1,2 norma 1,7-2,7
(ovuliacija visgi įvyko 25 CD)
matau, kad nenorma, bet ką tai galėtų reikšti?
VIN
QUOTE(Singerita @ 2009 12 09, 10:26)
Jau merginos viską pakomentavo, tik pastebėjau, kad LH gana mažas, galėtų ir didesnis būti. Santykis su FSH mažokas, idealu kai jis arti 1.
*

Aisku cia dabar biskiuka is tuscio i kiaura papilstysiu blush2.gif , bet paaiskinkit man durnai kaip tas LH ir FSH santykis gali buti lygus 1 jei ju normos pakankamai skiriasi, ypac ovuliacijos piko metu? g.gif

Singerita
QUOTE(VIN @ 2009 12 09, 16:15)
Aisku cia dabar biskiuka is tuscio i kiaura papilstysiu  blush2.gif , bet paaiskinkit man durnai kaip tas LH ir FSH santykis gali buti lygus 1 jei ju normos pakankamai skiriasi, ypac ovuliacijos piko metu?  g.gif 

*

Ovuliacijos piko metu jų matuoti nereikia, jie matuojami 2-5 ciklo dienomis. O netoli 1 laisvai gali būti, dažniausiai taip ir būna, toks žemas LH kaip jūsų pasitaiko nedažnai.
valerie
QUOTE(VIN @ 2009 12 09, 17:15)
Aisku cia dabar biskiuka is tuscio i kiaura papilstysiu  blush2.gif , bet paaiskinkit man durnai kaip tas LH ir FSH santykis gali buti lygus 1 jei ju normos pakankamai skiriasi, ypac ovuliacijos piko metu?  g.gif 
*

Ciklo pradzioj labiau veikia FSH (folikulus stimuliuojantis hormonas), kadangi pradeda augti folikulas/-ai. O LH (liutejinizuojantis hormonas) uzkyla per ir po O. Todel ju santykis ir skaiciuojamas ciklo pradzioj. Siaip santykis iki 1 irgi yra labai geras. Nezinau, kaip del tavo santykio (0,4) (parasyk, kaip tau ji pakomentuos tavo gine), bet, manau, nuo kokio 0,7 laikomas tikrai geru. Kazkada cia VK gydytoja Visockiene vienai merginai buvo pasakius, kad geras LH/FSH santykis yra tik iki 1, o 1 jau neva rodo PKS. Na, cia man buvo naujiena g.gif
VIN
kaip tik i VK ir eisiu. siaip gine nemegeja per daug aiskinti, o kai as dar nezinau ko paklausti, tai isviso abyniakas buna - suploji nemaza piniga, o iseini nesuprasdama kas vyksta. apie santyki tikrai paklausiu rolleyes.gif
aciu uz paaiskinimus wub.gif
ooo
sveikos, kiek ziuriu, visos nurodo skirtinga FSH norma.
jei daryta 4 ciklo diena, tai kiek to FSH turi buti? g.gif
ir dar klausimukas - jei FSH per mazai, kas gali ji pakelti?
Singerita
QUOTE(ooo @ 2009 12 10, 09:17)
sveikos, kiek ziuriu, visos nurodo skirtinga FSH norma.
jei daryta 4 ciklo diena, tai kiek to FSH turi buti?  g.gif
ir dar klausimukas - jei FSH per mazai, kas gali ji pakelti?
*

Kiekviena laboratorija turi savo normas, kai darysit bus parašyta norma šalia. O dėl pakėlimo nieko nežinau, pačiai įdomu kaip pakelti.
ooo
QUOTE(Singerita @ 2009 12 10, 10:51)
Kiekviena laboratorija turi savo normas, kai darysit bus parašyta norma šalia. O dėl pakėlimo nieko nežinau, pačiai įdomu kaip pakelti.
*

aisku, del to ir kilo itarimas, kad pas mane irasyta norma kitokia, nei sitoj temoj kitu ax.gif pas mane 2,8-11,3 nurodyta norma.
nu tai vis tiek per mazai to FSH doh.gif unsure.gif
pas gydytoja tik uz dvieju savaiciu, tai ziuresiu ka pasakys...
Singerita
QUOTE(ooo @ 2009 12 10, 09:54)
aisku, del to ir kilo itarimas, kad pas mane irasyta norma kitokia, nei sitoj temoj kitu  ax.gif  pas mane 2,8-11,3 nurodyta norma.
nu tai vis tiek per mazai to FSH  doh.gif  unsure.gif
pas gydytoja tik uz dvieju savaiciu, tai ziuresiu ka pasakys...
*

Greičiausiai stimuliuojantys FSH pakels, aš taip mąstau. g.gif Parašyk kaip gydytoja tai pakomentuos kodėl taip nutinka ir ką skirs, nes pačiai įdomu.
ooo
QUOTE(Singerita @ 2009 12 10, 10:55)
Greičiausiai stimuliuojantys FSH pakels, aš taip mąstau.  g.gif  Parašyk kaip gydytoja tai pakomentuos kodėl taip nutinka ir ką skirs, nes pačiai įdomu.
*

butinai parasysiu 4u.gif
kitu hormonu irgi mazoka, bet i normas telpa
prolaktinas 168 (norma 40.3-530)
LH 1,93 (norma folikulinej fazej 1,1-11,6)
tai vat liko FSH sutvarkyt ir gal jau visai nieko bus g.gif
Singerita
QUOTE(ooo @ 2009 12 10, 10:03)
butinai parasysiu  4u.gif
kitu hormonu irgi mazoka, bet i normas telpa
prolaktinas 168 (norma 40.3-530)
LH 1,93 (norma folikulinej fazej 1,1-11,6)
tai vat liko FSH sutvarkyt ir gal jau visai nieko bus  g.gif
*

Na LH irgi mažokas, bet dar kaip ir nieko. Su prolaktinu viskas gerai. Stimuliuojant pakeltų FSH, bet kaip jį natūraliai tokį išlaikyti. g.gif
ooo
QUOTE(Singerita @ 2009 12 10, 11:10)
Na LH irgi mažokas, bet dar kaip ir nieko. Su prolaktinu viskas gerai. Stimuliuojant pakeltų FSH, bet kaip jį natūraliai tokį išlaikyti.  g.gif
*

bandau rasti info google. kol kas nesiseka, bet jei ka suzinosiu - parasysiu cia 4u.gif gal kam dar prireiks...
Singerita
QUOTE(ooo @ 2009 12 10, 10:13)
bandau rasti info google. kol kas nesiseka, bet jei ka suzinosiu - parasysiu cia  4u.gif  gal kam dar prireiks...
*

Su manim pačia viskas buvo tvarkoje, visi hormonai normoje, tik pastaruoju laiku ka-ko ciklas sudurniavo, folikulai nebeauga, todėl turiu įtarima jog FSH gali žemas būti.
ooo
QUOTE(Singerita @ 2009 12 10, 11:16)
Su manim pačia viskas buvo tvarkoje, visi hormonai normoje, tik pastaruoju laiku ka-ko ciklas sudurniavo, folikulai nebeauga, todėl turiu įtarima jog FSH gali žemas būti.
*

gali buti...mano ciklas irgi durniuoja...dar ne taip baisiai kaip anksciau, bet jau yra sutrikimas, vat ir FSH nukrypimas nuo normos yra doh.gif
VIN
QUOTE(Singerita @ 2009 12 10, 10:55)
Greičiausiai stimuliuojantys FSH pakels, aš taip mąstau.  g.gif  Parašyk kaip gydytoja tai pakomentuos kodėl taip nutinka ir ką skirs, nes pačiai įdomu.
*

sveikos, brangutes,

zinokit padare man gimdos nuotrauka, rezultatai blogi, tai aisku man is galvos tie hormonai ir isgaravo... unsure.gif
gydytoja perzvelgusi rezultatus tik prie TSH prikibo, dar kazkuris ant ribos hormonas (bet ne FSH ir LH, ir ne testosteronas) . ji per daug nieko nekomentavo - sake bet kokiu atveju reikia endokrinologo konultacijos.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.