maybe24
2007 04 13, 13:48
QUOTE(LiVo @ 2007 04 10, 20:57) Sveikos, Mano merginai vakar suėjo treji, tai irgi pasipasakosiu: Su puodu, dabar jau su klozetu, gerai sugyvena  metus, pati nueina, įsijungia šviesą, padaro, jei sysiuką, tai pati apsimauna kelnes, jei kaku kviečiasi į pagalbą. Valgo pati, geria iš paprasto puodelio, atsidaro šaldytuvą pasiima ko reikia  . Šneka neblogai, jau gana aiškiai, dainuoja daineles, tame tarpe ir savos kūrybos, žaidžia situacinius žaidimus, yra judri, energinga, mėgstanti vadovauti, pasako daug juokingų išsireiškimų, bet protingų, tokias mintis jau galima užrašinėti  Rengiasi pati žemutinę aprangos dalį. Pati plaunasi rankas, moka atsukti vandenį, užsukti. Būtų tobulas vaikas, jei ne ožys, kuris ateina dar dažnokai, baisiai rėkia, kad pasietų savo užsibrėžtą tikslą, atsišnekinėja. Bet manau, kad jis turėtų mus palikti  Labiausiai pazystamas ir nelabai megstamas musu grazuoles charakterio bruozas-atsisnekineja.  irgi tikimes,kad greitai praeis
as truputuka noriu pasigirti,kad maniskis2.11m.sunus jau kelios dienos vienas kada uzsinori nueina i tualeta.Aisku ka-ku ne,tik slapintis
QUOTE(maybe24 @ 2007 04 13, 14:48) Labiausiai pazystamas ir nelabai megstamas musu grazuoles charakterio bruozas-atsisnekineja.  irgi tikimes,kad greitai praeis na ir mes tą ožiuką turim  laukiu nesulaukiu, kad mes jį išaugsim
Paršulis
2007 05 11, 13:20
SVEIKOS. Mano mergaitei bus trys metai po menesio . Inai puikei žino savo varda ir pavarde kiek jai metu kur gyvena ne tik pati bet ir pažistami aišku netikslu adresa bet nama ir kas ten gyvena važiojant per mesta parodis,žino kur dirba tetis ir mama ka daro darbe kokias užema pareigas.Labai gerai kalba pilnais sakineis moka aiškei papasakot kur inai buvo ka mate ka dare darželi , labai gera turi vaizdine atminti.Pati eina ant puoduko aišku kai padaro kaku irgi reike mamos pagalbos moka pati pavalgit ir gert iš puoduko bet venitele vakkarais geria penuka iš buteliuko niekaip negalym atpratinti.Moka spalvinti skiria kaip kurios spalvos ,delioja puzles net sudetingesnes. Bet kaip ir gauguma vaikuciu turi ožiuku ,labai užsispirusi jau eigu ko užsinores tai sunkei paviksta geroju perkalbet.Bet už tai beveik niekam ne dos savies nuskriaust.
gobsiukas
2008 12 20, 23:54
na pagal jus mano vaikas atrodo kokiu metu nors jam jau 2,7
Elenchik
2009 01 22, 13:45
Maniskis moka pats pavalgyti,atsigerti is puoduko,daro i puoda(buna ir avariju aisku)prisimena gerai vietas,kur baba gyvena,kur kas akropoly randas,kur ka padejo.dar pazista kelias spalvas,atpazista gyvunus(meska,tigra,kate,suni,paukscius ir t.t.)Tik niekaip neismoksta pats apsirengti
1000inis
2009 01 29, 15:01
mano vaikai moka labai daug, bet daugiausia ko negalima ir ko nereikia
*Caras*
2009 02 02, 22:24
QUOTE(gobsiukas @ 2008 12 20, 23:54) na pagal jus mano vaikas atrodo kokiu metu nors jam jau 2,7  Net juokas paėmė  , čia pasiskaičius apie visų vaikučių sugebėjimus, pagalvojau apie savo vyruką lygiai taip pat. Maniškiui jau 2,10 , bet matosi, kad genijum nebus
gobsiukas
2009 02 02, 22:25
smagu bo jau maniau kad mano cia toks vienas mazai mokantis  cia visi tokie genijai
audradv
2009 07 24, 22:14
Na o mums trys metai tai turim labai didelę ožligę tai laukiu kada viskas praeis
putlute
2009 07 28, 01:22
QUOTE(audradv @ 2009 07 24, 23:14) Na o mums trys metai tai turim labai didelę ožligę tai laukiu kada viskas praeis oi, koks fainas ligos pavadinimas  . mes ja susirgom prieš pusmetį ir vis dar vaistukų nerandam
Mes taip pat sergam ozlige  ir labai smarkiai  Nesulaukiu,kada apsiramins mergina
Numenor
2009 07 30, 11:23
QUOTE(LiVo @ 2007 04 10, 22:57) Sveikos, Mano merginai vakar suėjo treji, tai irgi pasipasakosiu: Su puodu, dabar jau su klozetu, gerai sugyvena  metus, pati nueina, įsijungia šviesą, padaro, jei sysiuką, tai pati apsimauna kelnes, jei kaku kviečiasi į pagalbą. Valgo pati, geria iš paprasto puodelio, atsidaro šaldytuvą pasiima ko reikia  . Šneka neblogai, jau gana aiškiai, dainuoja daineles, tame tarpe ir savos kūrybos, žaidžia situacinius žaidimus, yra judri, energinga, mėgstanti vadovauti, pasako daug juokingų išsireiškimų, bet protingų, tokias mintis jau galima užrašinėti  Rengiasi pati žemutinę aprangos dalį. Pati plaunasi rankas, moka atsukti vandenį, užsukti. Pasirasau po viskuo, tik kad pas mus bernaitis  Dar megstam piesti, mokam nupiesti apskritima, bandom piesti kvadrata ir trikampi, nupiesia galva, is jos dygsta kojos ir rankos
Dantukus pati valo ir mane is vonios veja, kad nekontroliuociau, kiek pastos uzsidejo
gobsiukas
2009 08 05, 06:59
QUOTE(Indree @ 2009 08 04, 12:37) Dantukus pati valo ir mane is vonios veja, kad nekontroliuociau, kiek pastos uzsidejo  o maniskis labai gerai moka valgyt dantu pasta
eglaitė
2009 08 05, 10:20
QUOTE(Indree @ 2009 08 04, 12:37) Dantukus pati valo ir mane is vonios veja, kad nekontroliuociau, kiek pastos uzsidejo  Pas mus irgi prasidėjo išvarymas-tiek tėčio,tiek mamos,iš vonis,tuoleto,iš virtuvės,kai šaldytuvą atsidaro  Žodžiu prasidėjo-AŠ PATI IŠEIK NETRUKDYK
Sveiki, tema kaip tik man Mano sūnui 3 su pusė. Dėl kalbos vaikštom pas logopedą. Bet logopedas sakė kad daug dalykų sūnus nemoka. Nelabai skiria spalvas  Maišosi jam. Trikampį ir kvadratą taip pat nemoka. Jam visur apskritimai  Šiaip tai vaikas labai savarankiškas, apsirengia pats, tualetas, miegas, valgis, viskas pats. Galiu drąsiai išleist vieną į kiemą kol mes su sese apsirengiam  Iš konstruktoriaus daro nerealius garažus ir namus. Atpažysta mašinų markės. Na žodžiu visko neišvardinsiu, bet jaučiuos labai blogai dėl tų spalvų  atrodo kad neužsiemu savo vaiku Kokia jūsų nuomonę?
Tavo_Mano
2009 08 06, 23:41
QUOTE(*Caras* @ 2009 02 02, 23:24) Net juokas paėmė  , čia pasiskaičius apie visų vaikučių sugebėjimus, pagalvojau apie savo vyruką lygiai taip pat. Maniškiui jau 2,10 , bet matosi, kad genijum nebus  nenuvertinkit savo vaiku  kiekvienas is ju individualistas ir savotiskai unikali asmenybe, vienas geriau moka ta daryt, kitas ana...
Lotyna*
2009 08 07, 15:46
QUOTE(Tavo_Mano @ 2009 08 07, 00:41) nenuvertinkit savo vaiku  kiekvienas is ju individualistas ir savotiskai unikali asmenybe, vienas geriau moka ta daryt, kitas ana...
orandis
2009 09 18, 21:56
laba diena... noreciau paprasyti pagalbos... jei turite mazameti kuriam yra nuo 3 iki 6 metuku ir nevedate jo i ikimokykline ugdumo istaiga gal sutiktumete atsakyti i kelis anketos klausimus. jei taip, prasau parasykite man siuo adresu kornelija.sarliokaite@gmail.com, buciau be galo dekinga
Is tiesu visi vaikai labai skirtingi ir neimanoma kad visi darytu ta pati
puntikas
2009 09 20, 16:09
manoji tai tik oziukus geriausiai moka rodyti
Kuo daugiau su vaikučiu užsiimama ir stengiamasi jį sudominti, tuo daugiau jis ir išmoks. Musiškė dabar lygiai trejų metukų, jau daugiau nei pusmetis pati ant klozeto eina, pati įsijungia šviesą, pati užlipusi ant kėdutės rankytes nusiplauna, tik kartais su rankytėmis ir rankovės iki alkūnių būna išplautos, pati iš šaldytuviuko pasiima ką reikia. Moka iki dešimt suslaičiuoti mintinai ir pagal nupieštus piešinukus, pvz nupiešiame penkis balionėlius ir skaičiuojame, nupiešiame septynis namukus ir skaičiuojame, svarbiausiai, kad nebūtų per prievarta visa informacija grūdama, o taip, kad pačiam vaikučiui būtų įdomu. Mokame mintinai du gaidelius, vartydamos knygutę dainuojame ir eilėraštuka mano batai buvo du - irgi sakydamos bandome suvaidinti kaip tas batukas dingo ir vėl atsirado. Mėgsta šokti, tik su piešimu tai visai ne kas - nemėgsta pati piešti, o atneša ir diktuoja, ką jai turime su tetuku nupiešti  . Bet, tai kaip kažkuri mamytė rašė, kiekvinas vaikas individualus ir savu laiku viską išmoks ir raidytes ir skaičiukus ir piešti.
Hedra:)
2010 01 19, 11:02
siaip palyginti trimeciai jau labai savarankiski...
*furnikuca*
2010 01 29, 23:34
na musu ir daug ka moka, pati viska pasiima pati nusirengia(be rubu per galva), pati susideda rubus,oi ir dulkes valo ir lova kloja... nu ka as darau ta ir ji nori daryti kas pavyksta  pries pora dienu morkas skusti ismoko
Destiny73
2010 02 02, 09:45
QUOTE(supergaga @ 2010 01 30, 00:34) na musu ir daug ka moka, pati viska pasiima pati nusirengia(be rubu per galva), pati susideda rubus,oi ir dulkes valo ir lova kloja... nu ka as darau ta ir ji nori daryti kas pavyksta  pries pora dienu morkas skusti ismoko  maniske irgi labai savarankiska, pati apsirengia-nusirengia, valgo. tik su kalba nelabai sekas...... jau pradedu nerimauti. kai pamatai kad kiti tokio amziaus jau eilerascius sako ,tai liudna darosi....
letuciukas
2011 11 30, 16:25
ko mokinu-tą ir moka: suskaičiuoja iki 20, žino visas raides, delione sudeda 30daliu, paraso savo varda, kitus zodzius, eilescius pasako, bet nenoriai, daugiau rupi rasyti, piesti, spalvinti. Pasako savo adresa, kaimynu vardus ir pavardes, kaimynu butu numerius, automobiliu markes visas zino, atskiria. Labai viska gerai isimena, gal toks amzius.  P.S del apsirengimo ar uzpakalio nusivalymo nelabai suku galvos, to nereikalauju, nes tam didelio proto nereikia  manau tikrai išmoks
Dziurgita:)
2011 11 30, 17:06
QUOTE(letuciukas @ 2011 11 30, 17:25) ko mokinu-tą ir moka: suskaičiuoja iki 20, žino visas raides, delione sudeda 30daliu, paraso savo varda, kitus zodzius, eilescius pasako, bet nenoriai, daugiau rupi rasyti, piesti, spalvinti. Pasako savo adresa, kaimynu vardus ir pavardes, kaimynu butu numerius, automobiliu markes visas zino, atskiria. Labai viska gerai isimena, gal toks amzius.  P.S del apsirengimo ar uzpakalio nusivalymo nelabai suku galvos, to nereikalauju, nes tam didelio proto nereikia  manau tikrai išmoks  oho, tai gal jau skaityti ir rasyti moka?
|
|