Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 3 metų pypliukas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3
mutti
Getter- šaunuolė mamytė thumbup.gif Visiškai pritariu tokiems auklėjimo bei lavinimo principams mirksiukas.gif Aš nė vienos dukrytės neverčiau kažko būtinai išmokti. Pampersų dieną atsisakėm 2 metukų, naktį 2,7 metų. Abi pradėjo kalbėti nuo metukų, sakinukais apie antruosius metus, skaičiuoti taip pat. Nieko nemokau per prievartą, bet jei kuri dukrytė ko nors paklausia, būtinai paaiškinu. Ir taip mano vyresnioji( 5m) jau moka pati rašyti trumpus žodžius iš klausos ir juos perskaityt, atlikti matematinius veiksmus iki 10, o mažylė puikiai suskaičiuoja iki 12 smile.gif
Rasukas
sveikutes maos,maniskei ir tik ka trys stuktelejo,bet tai ne pirmas vaikas,tai galiu pasakyti viena dalyka:vaikas viska ismoksta pats,o dar geriau darzelyje,nes ten yra kita aplinka ,visi vaikai daro tai ka sako aukletoja.kiek namuose savaja pratinau daryti i puoduka,kol galu gale tik pasakydavau,kad einam syiu ,iskart pradedavo verkti,o darzelyje:aukletoja pasake,kad nuo rytdienos jokiu sauskelniu ir viskas,savaituke dar pavargom kol ismoko kontroliuoti ir viskas.ir taip su viskuo,mergaite musu isvis tik nesenai pradejo kalbet ir kalba tik ispaniskai,mes su ja lietuviskai,o ji atsakineja ispaniskai,bet visiskai nebepergyvenu,nes suprasti supranta abi kalbas,o kai nors kalbes ir lietuviskai.pazista spalvas,bet dainuoti namie nedainuoja arba labai retai,labai patinka sokti,piesia kazka,ka tik ji supranta.labai gerai atsimena,kur ka padejus.siuo metu darzelyje mokosi figuras,tai ir namie pradejo aiskinti kas kokios formos yra.o pienuka manoji geria is buteliuko ir labai tuo dziaugiuosi,nes zinau,kad bent jau pienas bus isgertas.nematau jokios tragedijos tame ir apskritai nesuprantu tu visu standartu,kad nuo tada vaikas turi gerti is puoduko,o nuo tada daryti ta ar ana.as manau,kad kiekvienas individualiai,sunu auginau pagal lenteles ir dabar labai tuo gailiuosi.todel dukra valge tada kada norejo,o nekada praejo trys valandos,jei nori miegoti su manimi miega su manim,o jei ne eina i savo lovyte,kai nori geria is puoduko,o kai ne-buteliukas pirmyn.jei turi nuotaikos rengtis pati ta ir daro,o kita karta sako :as-bebe,ir tada turiu aprengti as.
dziaugiuosi kad mano vaikai sveiki ir protingi,o del tu visu lenteliniu mokslu...kiekvienam savo.
Tėja1
Mano merginai greit bus trys metukai, bet sneka jau seniai. Kartais kai sugalvija ka pasakyti, tai mes su tetuku griunam is juoko. dar labai graziai karpyti ismoko. Labai megsta skaityti knygutes. Labai idomu, kai bando pati atpasakoti pasakas pagal paveikslelius. Pazysta daug raideliu, moka suskaiciuoti iki 10. Matyt ,kiekvienam vaikui turi ateiti savas laikas. as niekada per prievarta nieko jos nemokiau, visko ismoko kai pati to norejo.
sandralita
QUOTE(Getter @ 2006 01 22, 22:04)
neparasiau kad ismoko pedalus mint budamas 3 metu ir 9men...o laukiau to 2 metus smile.gif
*

maniskis dviratuka su ratukais ismoko minti sulaukes dvieju mirksiukas.gif
Poli1
Pritariu, kad vaikų nereikia skubinti. Maniškis yra tinginukas, vėliau pradėjo sėdėti, vėliau - vaikščioti, kalbėti, valgyti, bet... Jei jau užsimanė, tai jau iš karto. Iš kart atsisėdo, atsistojo ir pradėjo eit, pats paprašė mokinamas raidžių ir skaičių, važiuot dviratuku irgi greit sumanė ir išmoko, eilėraščius trumpus (4 eilučių) išmoksta per 2-3 dienas.... Jei yra noras tai greitai viską išmoksta, bet jei noro nėr... Tai nors stokis ant ausų, užsispirs kaip asilas ir viskas. Viskam savas laikas. Svarbiausia tik reikia pagauti momentą kada vaikas kuo nors susidomi, tada jis labai lengvai pasiduoda mokinamas, o jei mėginsi jį priversti daryti to ko jis nenori, rezultato gero nebus. Bent taip yr su mano vaiku.
Nissalija
Sveiki. Mano suneliui taip pat jau teji 4u.gif . Kaip pastebejau tai jis nieko neasilieka nuo savo bendraamziu thumbup.gif ir snekuciuoja, jau gerai, ir skaiciuoja iki dešimt, ir spalvas pžista, ir švesofora žino ka reiškia kiek viena spalva, nes jau labai domisi mašinom, daug markiu pažista lotuliukas.gif Berniokas. biggrin.gif
Su tualetu tai ner problemu, jau mokinasi kaip vyras viska daryt. O vakar netgi dainele išmokt panoro, tai išmokom du gaidelius dainuoti. thumbup.gif
Tik vat labai noreciau i darželį jį vest, bet kadangi esa,i airijoj tai einame tik pas auklyte. Nors ten taip pat vaikučių yr bet manau tai ne visiškai tas pats. Darželyje vaikučiai labai daug ko išmoksta, o čia Airijoj nelabai didelis pasirenkimas auklių schmoll.gif . kol kas laukiam keturiu metukų kai galėsime pradėti eiti į vaikučių Play school. tongue.gif
gozė
turiu 2 vaikus,6ir 3metu .kai augo pirma man atrode kad ji gabiausias vaikas pasauli.atejusi i darzeli ji jau mokejo parašyt savo varda bej mama,baba.labai mego nagrinet raides,bei rašyt.o antroji to susidomeimo visai neturi,ir net raginama mokytis nenori ir nebando.užtad labai gerai isimena dainas ir eileraščius. thumbup.gif
Rasukas
QUOTE(Lucy @ 2005 12 28, 03:00)
Mano mergytė (vasarį bus 3m.) dieną draugauja su puoduku (išskyrus labai retus atvejus) ir jau seniai. O nakčiai vis dar dedu pamperį ir ryte jis visuomet pilnas būna.
Kai vyresnėlį pratinau miegoti be pamperio, tai ilgai abu kankinomės, kėlinėjomės naktimis, o paskui paaugęs pats pradėjo keltis, neraginamas. Tai su antrąja taip nebesivarginsiu. Palauksiu kol pamperis rytais nebus tiek pilnas, tuomet ir pradėsim. mirksiukas.gif
*

ir as nekankinu vaiko ir saves,diena tai metai laiko kaip nenaudojam sauskelniu,o naktmis dedu,nes kai nuimu tai neatkeliamas svoris,be to ziema nemanau,kad yra metas neimti pamperius,nes salta,vaikas prsislapins ir susals o ir ka daryti su patalyne?as palauksiu ,visai man nesunku sunaudoti viena pamperi nakciai,jau geriau nei skalbti,dziovinti,vedinti.
dominyka3
Mano vyriokas tai 2,6metu atsikrate pampersu,buteliuko,ir svarbiausia soskytes(jau galvojom soskes reikes iki 5metu kaip mociutei).Nuo 2 metu pazysta visas raides tik neistaria R ir L. O nuo 3metu sisioja i klozeta(kaip tetis).Skiria spalvas.Pastebejau,kad ji labai domina kompiuteris.Kartais juokauju,kad jis jau uz mane daugiau zino.Moka ijungti,iseiti per sut daun,susiranda kur papiesti,kortas,ieiti i interneta,zino ka reiskia zalia rodiklyte,raudonas kryziukas.. thumbup.gif Zino Tecio ir savo vardus ir pavarde.
amir
Sveikos,

Sunui greit bus 3 metai.Pazysta visas masinas (zino markes), kalba sakiniais jau nuo 1.5m. Soskes gyvenime neciulpe.Geria is puoduko su snapeliu nuo 6 men.iki tol mamytes pienuka.Pavalgo pats irgi nuo 1.5m.
Moka skaiciuoti iki 10.Pazysta beveik visas spalvas.Eilerastuku ir daineliu irgi daug moka.Seka pasakas.Sitie visi kalbiniai dalykai manau susije su tuom, kad vaikas klausydavosi kiekviena vakara lopsiniu ir pasaku.Arba pati sekdavau, arba uzdedavau kompakta ir vaikas klausydavosi, kol uzmigdavo.Ir dabar ta jis megsta daryti.Miega jis atskirame kambaryje nuo gimimo.Iki metuku pora kartu nueidavau pas ji pamaitinti nakti, o kai uzmigdavo iseidavau i miegama.O nuo metu pradejo ismiegoti visa nakti.Dabar neturiu problemu su miegu.
Vaikscioti pradejo nuo 1.1m.Viena diena atsistojo ir pradejo eiti.
Spalvoja knygutes,patinka krepsinis, paemes savo vaikiska kamuoli noriai ji dameta iki krepsio.Nusirengia pats, su apsirengimu kiek sunkiau- tam mama yra.
Vienintele problema, kad nedaro i puoduka.I pampersa jam smagiau.Is ryto atsikeles pries einant i darzeli tai padaro, bet jau darzelyje seda su vaikais, bet nepadaro,o parejes namo, tas pats, vel pasedi apie 15 min, pasako, kad nenoriu, uzdedu pampersa ir po keliu minuciu jis pilnas ir sako, dabar einam praustis.Bet as per prievarta nieko nedariau ir nedarysiu, nors darzelyje moralizuoja, kad per didelis vaikas i pampersus daryti ir kad nuo rudens pervedus is lopselio niekas nekeis pampersu!Sakau, kur jus dingsit nekeite? na bet dar du menesiai, gal per ta laika jam paciam noras uzis sestis ir padaryti smile.gif
Zodziu noriu pasakyti tai, kad jis daro tai, kas jam idomu ir ka jis nori daryti, o jei per prievarta, tai nieko nepasieksi.Vaikai viska supranta.
O del varzybu, tai vieni vaikai tai daro anksciau, kiti veliau, nereikia kreipti i tai demesio.Kaip zmogus negali buti tobulas visose srityse, taip ir vaikai.Kazka daro, kazko nedaro.Ir nereikia klausytis kieno nors nuomones.Mama pati geriausiai jaucia, ko reikia vaikui.
LUNARIA
o sakykyt mamytes jusu 3 m vaikas istaria visas raides? nes mums nesiseka dar su K ir G ax.gif vietoj ku-ku jis tu-tu,vietoj gu-gu jis du-du sako doh.gif
amir
Maniškis tai tik R neištaria ir Ž,Š
sandralita
ai,cia baika..maniskio dar nelabai svetimi supranta nors kalba daug..taciau nesijaudinu,nes ir gydytoja sake kad viskas tvarkoj,susitvarkys laikui begant. cool.gif
SUPER HERA
amir,rasukas ,nesmerkiu nė vienos iš jūsų, bet žodžiai -nieko neverčiu per prievarta daryti,tereuiškia kad jūsų vaikai- lepūnėliai.nesamonė 3 m vaikui užmauti sauskelnes vient tam,kad pasisiptu į jas doh.gif nesamonė,tikrai.o kodėl negalvojate apie vaiko ateitį- jis tik savo norais vadovaudamasis gal nenorės ir mokintis ,nenorės tvarkytis kambarių ....nenorės ir nereikia??? schmoll.gif tikrai nesutinku.visur turi būti taisyklės,sutarimas su vaiku,o esminės normos tikrai egzistuoja ,įskaitant ir fizini vystymasi-jei 12 mėn turi pradėti vaikščioti,jei 18 mėn turi pats valgyti,gerti iš kruziuko,sisioti i puoduką.24mėn turi tvarkytis žaisliukus,o vėliau ir apsirengt ir t.t vaikas nepatiria jokios traumos jei mokomas natūraliai,pamažu.pažystu 7 metų berniūkštį ,kuriam šikną po kakos valo mama,surenka jo žaislus ir puse namų darbų atlieka už jį.nu atsiprašau,apsurdas.vaikas nuo kuo mažesnio amžiaus privalo būti savarankiškas,
tai jam tikrai įdomu ir naudinga.dauguma mamų kalbate apie traumą ,bet tikrai ji bus paugėjusiam vaikui ,kuris bus kaip lepi,šiltnaminė gėlė per 7-10 metų išmokusi tik du dalykus- ,,noriu- nenoriu ,,.apskritai vaikas esminių dalykų ir savarankiškumo išmoksta ...iki 5 metų.iki tokio amžiaus jis imliausias ir smalsiausias.nedarykite sau meškos paslaugos,jei pačios nenorite,nereiškia ,kad ir vaikas nenori.kantriai nuo mažens ugdykite vaiko savarankiškumą ir kantrybę.
mano 5 m sūnus man jau gamindavo sumuštinius,paguosdavo,kai sirgau,padėdavo kai sunku.aš juo beproto didžiuojuosi ir žinau,kad mano vaikas man-draugas
Inesute J
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 07 07, 18:28)
amir,rasukas ,nesmerkiu nė vienos iš jūsų, bet žodžiai -nieko neverčiu per prievarta daryti,tereuiškia kad jūsų vaikai- lepūnėliai.nesamonė 3 m vaikui užmauti sauskelnes vient tam,kad pasisiptu į jas  doh.gif nesamonė,tikrai.o kodėl negalvojate apie vaiko ateitį- jis tik savo norais vadovaudamasis gal nenorės ir mokintis ,nenorės tvarkytis kambarių ....nenorės ir nereikia??? schmoll.gif tikrai nesutinku.visur turi būti taisyklės,sutarimas su vaiku,o esminės normos tikrai egzistuoja ,įskaitant ir fizini vystymasi-jei 12 mėn turi pradėti vaikščioti,jei 18 mėn turi pats valgyti,gerti iš kruziuko,sisioti i puoduką.24mėn turi tvarkytis žaisliukus,o vėliau ir apsirengt ir t.t vaikas nepatiria jokios traumos jei mokomas natūraliai,pamažu.pažystu 7 metų berniūkštį ,kuriam šikną po kakos valo mama,surenka jo žaislus ir puse namų darbų atlieka už jį.nu atsiprašau,apsurdas.vaikas nuo kuo mažesnio amžiaus privalo būti savarankiškas,
tai jam tikrai įdomu ir naudinga.dauguma mamų kalbate apie traumą ,bet tikrai ji bus paugėjusiam vaikui ,kuris bus kaip lepi,šiltnaminė gėlė per  7-10 metų išmokusi tik du dalykus- ,,noriu- nenoriu ,,.apskritai vaikas esminių dalykų ir savarankiškumo išmoksta ...iki 5 metų.iki tokio amžiaus jis imliausias ir smalsiausias.nedarykite sau meškos paslaugos,jei pačios nenorite,nereiškia ,kad ir vaikas nenori.kantriai nuo mažens ugdykite vaiko savarankiškumą ir kantrybę.
mano 5 m sūnus man jau gamindavo sumuštinius,paguosdavo,kai sirgau,padėdavo kai sunku.aš juo beproto didžiuojuosi ir žinau,kad mano vaikas man-draugas
*

Šitam pasakymui pritariu visu 100% Nors mano mažiukui dar nėra 3 metų, bet tuoj bus, jis jau pats susitvarko savo kambarį, nors ir nelabai kaip išeina, pasikloja lovą, pavalgo gražiai jau ir be seilinuko thumbup.gif Svarbiausia su vaiku pratinant ką nors daryti yra žaidimas. Mes viską taip ir išmoko. O taip pat labai gerai lavina ir darželis. Ir tikrai nereikia vaiko saugoti nuo kažkokios psichologinės traumos. aš čia problemos nematau. Mano podė savo mergaitę taip nuo visko saugojo, tai tai mergaitei dabar 13 metų, o mama už ją ne tik kambarį sutvarko, bet ir lovą pakloja. O ką reiškia drabužius susidėti į spintą ji apskritai nežino ohmy.gif
RutaT
Na i siltnami vaiko tai tikrai nereikia uzadryti... Bet esu daznai macius mamas, kurios vos metu sulaukusi mazyli vercia vaikscioti, ar visai maza kudikeli nardyti...verysad.gif As, pavyzdziui, iki 3 metu dukra veziojau vezime, neverciau pacios vaiksciot po parduotuves, o kiti neima ant ranku ar i vezima net 2 metu mazylio, atseit, pats vaiksciok... schmoll.gif Mamos taip pat pratina vaikus sveikai, reguliariai maitintis... Ir isvalgyt svariai visa lekste... O kaip paskui yra realiam gyvenime..? Tos pacios sociai maitintos mergaites suserga bulimija, o kai pradedam mokytis ar dirbti, pusryciam vos lieka laiko, pietus belia kaip, belia kur... O is vakarienes lieka naktipieciai...

As pati auginu pasak kai kuriu supermamu unsure.gif lepunele. Nieko neverciu daryti per prievarta. (tik pries miega eit i tuoleta ir dantis sveist). Ir nuolat galvoju apie jos ateiti. Kartu mankstinames, einam pasivaiksciot, klausomes muzikos, keliaujam, einam i baletus, muziejus... Daug skaitom ir piesiam...

Niekad neverciu kloti lovos (skaiciau kad lova kaip tik diena turi buti "sujaukta", kad vedintusi, nes erkutes nuo deguonies stimpa...)

Niekad neverciau pacios rengtis.Beje nuo kokiu triju metu pati uzsinorejo persivilkineti ir apsiauti batukus. Kartais nervuojuos kad ilgai reik laukti, bet ji neleidzia padeti...

Niekada neverciau ka nors valgyti, tvarkingai valgyti.
Maza labai nevalgi buvo, tai kartais maitindavau zaidziancia, su knygute ar isvis lauke... Ir valgyt pati pradejo. Dabar ryte sedi prie stalo ir laukia pusryciu tongue.gif

Niekada neverciau maudytis. Nuo puses metu bijodavo voneles ar kito vandens telkinio... unsure.gif Na ka, maudziau pasodinus i dubeni, uzpildama vandens su kibireliu. Vaziuodavom prie ezero, zaisdavo su smeliu. Nuo 2 metu pati pradejo eiti net i salta i vandeni...

Niekad neverciau tvarkytis zaisliuku.Taip pat neperdedu su tvarkymusi. Juk mes suaugeliai pradedam darba viena diena, o kita baigiam. Tai kodel vaikas negali kita diena pabaigt savo lego statybu..? Dabar jau pati turi savo zaislu tvarkymo sistema, pries miega suguldo meskas ir leles. smile.gif

Na cia tik keletas pavyzdziu. Iki triju metu viska dariau uz dukra, tiesiog dariau tai kas reikia, reikia aprengt, aprengiu, laikas valgyt - pamaitinu... Ir jokiu riksmu "nesirengsiu, nenoriu". Esminis dalykas (be elementaraus fizinio vystymosi, kada turi sedet ar vaiksciot) man yra vaiko samoningumo vystymas. Nieko neverciau daryti, bet ji pati ismoko. Dabar, kai palyginu su jos bendraamziais, esu patenkinta. Nebuna pas mus nei isterijos priepoliu, nei seip oziu. Niekada nebuna, kad pries ka nors reiktu jos elgesio gedintis. wub.gif

Tiesa sakant, ne visi trimeciai vienodi... Pvz., vakar baseine maciau 3 metu mergyte, kuri be jokios pagalbos pati plauke, o snekejo labai silpnai... mano trimete (tiksliau, 3.5m) ismiega ramiai visa nakti, pati eina, ar pasipraso i tuoleta, apsirengia-nusirengia, moka svariai pavalgyt su sakute ar saukstuku (peili kol kas labai keistai naudoja... verysad.gif ), pazista visa abecele, skaiciuoja iki 16, ilgai klauso knyguciu (klausytu turbut visa diena, jei kas skaitytu. Beje tokio amziaus vaikai paprastai jau atsimena daznai skaitomas knygutes ir pradejus sakini, gali ji pabaigti tiksliais zodziais), moka isijungti kompa, moka zaisti paprastus zaudimukus, bet nemegsta, is lego kaladeliu daro zmones (galva, rankos, kojos), piesia vandeniniais ar piestukais "lialias" ir visokius gyvunus, dainuoja keturiu eiluciu daineles ir eilerastukus... Ka dar..? Kalba ilgais sakiniais, tik maiso k su t ir kartais nevisai aiskiai taria, bet cia del to, kad mokosi iskart tris kalbas.

Na va. Seip norejau papriestarauti kristinai mikalauskienei, bet ko gero neisejo. As irgi manau, kad vaikas turi buti stiprus ir savarankiskas. Tik manau kad to siekti reikia ne prievarta ir sankcijomis "jei ne..., tai", o geru pavyzdziu ir nuolatiniu draugisku paaiskinimu.

amir
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 07 07, 19:28)
amir,rasukas ,nesmerkiu nė vienos iš jūsų, bet žodžiai -nieko neverčiu per prievarta daryti,tereuiškia kad jūsų vaikai- lepūnėliai.nesamonė 3 m vaikui užmauti sauskelnes vient tam,kad pasisiptu į jas  doh.gif nesamonė,tikrai.o kodėl negalvojate apie vaiko ateitį- jis tik savo norais vadovaudamasis gal nenorės ir mokintis ,nenorės tvarkytis kambarių ....nenorės ir nereikia??? schmoll.gif tikrai nesutinku.visur turi būti taisyklės,sutarimas su vaiku,o esminės normos tikrai egzistuoja ,įskaitant ir fizini vystymasi-jei 12 mėn turi pradėti vaikščioti,jei 18 mėn turi pats valgyti,gerti iš kruziuko,sisioti i puoduką.24mėn turi tvarkytis žaisliukus,o vėliau ir apsirengt ir t.t vaikas nepatiria jokios traumos jei mokomas natūraliai,pamažu.pažystu 7 metų berniūkštį ,kuriam šikną po kakos valo mama,surenka jo žaislus ir puse namų darbų atlieka už jį.nu atsiprašau,apsurdas.vaikas nuo kuo mažesnio amžiaus privalo būti savarankiškas,
tai jam tikrai įdomu ir naudinga.dauguma mamų kalbate apie traumą ,bet tikrai ji bus paugėjusiam vaikui ,kuris bus kaip lepi,šiltnaminė gėlė per  7-10 metų išmokusi tik du dalykus- ,,noriu- nenoriu ,,.apskritai vaikas esminių dalykų ir savarankiškumo išmoksta ...iki 5 metų.iki tokio amžiaus jis imliausias ir smalsiausias.nedarykite sau meškos paslaugos,jei pačios nenorite,nereiškia ,kad ir vaikas nenori.kantriai nuo mažens ugdykite vaiko savarankiškumą ir kantrybę.
*

Jei vaikas daug ka moka ir vien tiktai nesedi ant puoduko, tai dar nereiskia,KAD JIS LEPUNELIS.Gal Jus neskaitet pries tai mano laisko, kuriame as rasiau ka jis daro.Prievarta tik ugdo agresija ir daugiau nieko.Cia sovietiniu laiku atgyvena.
O taisykles ir mes turim ivairias, bet taisykles velgi ne prievarta, tqai susitarimas su vaiku.

amir
Ir dar, man gaila vaiku, kurie gyvena pagal suaugusiuju nustatytus standartus ir neturi pacio graziausio savo gyvenimo etapo-vaikystes.
Inesute J
QUOTE(amir @ 2006 07 10, 11:21)
Ir dar, man gaila vaiku, kurie gyvena pagal suaugusiuju nustatytus standartus ir neturi pacio graziausio savo gyvenimo etapo-vaikystes.
*

Mano vaikas gyvena išties pagal suaugusių nustatytas taisykles. Bet jis nėra ištų vaikų, kurie neturi vaikystės. schmoll.gif Su juo praleidžiu daug laiko, ir visko mokinamės per žaidimus. Tvarkos, tvarkingai valgyti ir t.t. taip pat padeda išmokti darželis. Išties kol mažius nėjo į darželį nebuvo toks koks yra dabar ir tiek visko nemokėjo.
amir
Tai, darzelyje ir per zaidimus galima daug ko ismokti, bet nemanau, kad vaika vistiek reikia aukleti prievarta.Maniskis irgi daug ka moka, o va pvz ant puoduko nesedi, nes psichologinis spaudimas is darzelio, kai vaikas pasakoja, kad aukletoja ji pastume ant puoduko- argi cia auklejimas.Arba klykia aukletoja ant vaiko- tai jos psihikos sutrikimas, o ne vaiko islepimas.
Sunus 6 men kuo piukiausiai sedejo ant puodo, pradejus lankyti lopseli jis ant jo sedejo su visais vaikais, bet po keliu menesiu jau nieko nepadare ir dabar nedaro.
Tai ne islepimas.
Kiekvienas vaikas yra individualus ir vienam tai anksciau iseina, kitiems veliau.Nera vienodu vaiku ir negali buti vienodu taisykliu.Ir vaikas is seimos pavyzdzio viska ismoksta daryti- tam nebutina prievarta.
As pati kai augau, niekada nebuvo taikoma prievarta, o esu ie nekvaila ir viska moku ir savarankiska nuo 16 metu.Ta pacia linkme ir savo vaika aukleju.Jei kam nepatinka, tegul pasilaiko savo nuomone sau.
Inesute J
QUOTE(amir @ 2006 07 10, 12:46)
Tai, darzelyje ir per zaidimus galima daug ko ismokti, bet nemanau, kad vaika vistiek reikia aukleti prievarta.Maniskis irgi daug ka moka, o va pvz ant puoduko nesedi, nes psichologinis spaudimas is darzelio, kai vaikas pasakoja, kad aukletoja ji pastume ant puoduko- argi cia auklejimas.Arba klykia aukletoja ant vaiko- tai jos psihikos sutrikimas, o ne vaiko islepimas.
Sunus 6 men kuo piukiausiai sedejo ant puodo, pradejus lankyti lopseli jis ant jo sedejo su visais vaikais, bet po keliu menesiu jau nieko nepadare ir dabar nedaro.
Tai ne islepimas.
Kiekvienas vaikas yra individualus ir vienam tai anksciau iseina, kitiems veliau.Nera vienodu vaiku ir negali buti vienodu taisykliu.Ir vaikas is seimos pavyzdzio viska ismoksta daryti- tam nebutina prievarta.
As pati kai augau, niekada nebuvo taikoma prievarta, o esu ie nekvaila ir viska moku ir savarankiska nuo 16 metu.Ta pacia linkme ir savo vaika aukleju.Jei kam nepatinka, tegul pasilaiko savo nuomone sau.
*

Aš gi nesakau kad jei ką nors vaiką nori išmokyti, o jis nesimokina kad diržą reikia pasidėti šalia. Gink Dieve to nėra. Jei vaikas adr nesėdi ant puoduko, vadinasi jis dar nepasiruošęs. O jei darželyje auklėtojos klykia ant vaiko ar jį stumdo... ohmy.gif tai kažkoks košmaras. Man taip niekada nėra atsitikę. Tiesa vieną kartą girdėjau kad mano vaikutį gan stipriai barė, tiksliau šaukė, tai įsiutusi įsiveržiau į grupę ir su auklėtoja tuėjau labai rimtą pokalbį. Taip pat tiesiai nuvariau įsiutusi pas direktorę ir pasakiau kad dar bent kartelį ką nors panašaus išgirsiu- bus mano kelias į vaikų teises. Po šio pokalbio neteko girdėti kad auklėtoja pakeltų balsą ne tik ant mano, bet ir ant kito vaiko. Juk kol yra vaikas mažas- jį turi ginti mama, nes jis pats dar neapsigina
amir
Pilnai su tuom sutinku Inesute, siaip as ana diena savo rasta skyriau Kristinai Mikalauskienei, kuri pareiske, kad mano vaikas lepunelis, o kadangi tu jos nuomonei priterei, tai ir gavosi lygtai susirasinejimas tarp musu.Visai ne tau buvo taikyti mano parasymai.
O ponia mikalauskiene itariu yra mokytoja, nes pagal braiza labai panasu.
Tik bijau, kad su per greiztu auklejimu neperlenktu lazdos, nes paprastai per greiztai auklejami vaikai, pajute laisve, nueina sunkeliais.
Inesute J
QUOTE(amir @ 2006 07 11, 11:23)
Pilnai su tuom sutinku Inesute, siaip as ana diena savo rasta skyriau Kristinai Mikalauskienei, kuri pareiske, kad mano vaikas lepunelis, o kadangi tu jos nuomonei priterei, tai ir gavosi lygtai susirasinejimas tarp musu.Visai ne tau buvo taikyti mano parasymai.
O ponia mikalauskiene itariu yra mokytoja, nes pagal braiza labai panasu.
Tik bijau, kad su per greiztu auklejimu neperlenktu lazdos, nes paprastai per greiztai auklejami vaikai, pajute laisve, nueina sunkeliais.
*

Žinoma, kad kiekviena mama savo vaiką gina dantim ir nagais. Ir būtų apmanudu kad taip nebūtų.Tas pasakymas, kad griežtai auklėjami vaikai nueina šunkeliais yra labai teisingas. Ne vieną vaiką tokį pažystu. Aš kaip mama tikiuosi kad mano vaikučiui taip neatsitiks, bet kas žino... g.gif
Manaisi tikrai nėra tas vaikas, kuris moka ir sugeba viską padaryti. Labiausiai pykstamės, kai reikia kambarį žaislus susirinkti. Jam jau geriau man padėt virtuvėj indus suplauti, dulkes nuvalyti ar šunį į lauką išvesti biggrin.gif
Poli1
Vaiką gadina ir per daug didelis griežtas auklėjimas ir per didelis nuolaidumas. Reikia rasti viduriuką. Tačiau kaip? g.gif Tas ir yra blogiausia. Stengiames išauginti vaiką, kad jis taptų žmogumi, tačiau būna, kad ir persistengiam. Vienam vaikui užtenka, kad tu tik pamoji jam piršteliu, o kitam - kol tu jo neapšauksi ir neužplosi blyno per užpakalį, tol jis to nesupras (čia toks jau mano mažylis). Tačiau man patiko vieni žodžiai iš filmo: "mylėdamas žmogų tu jo nesugadinsi, meilė blogo žmogaus nepadarys". Dažniau kartokim savo vaikams, kad mes juos labai labai mylim ir tai tikrai jų nepagadins bigsmile.gif
SUPER HERA
gerbiamosios ,pedagoginio išsilavinimo neigijau.esu daug labai visko mačiusi ,o ir mokiausi dirbti su sunkiais paaugliais.visų jų bėda-tėvai savo vaikų nemato ir leidžia viską.yra tam tikros visuomenės normos ,kurių privaloma laikytis.mano trys vaikai auga laisvi,kūribingi ir smalsūs.tik yra mūsų taisyklės ,susitarimai .o man tikrai šokas ,kad vaikas sauskelnes užsimauna norėdamas išsimyžt i jas.po 20 metų sekso norėdamas gal jis ims prievartauti???????? blink.gif blink.gif blink.gif
na jau tikrai ,verta nuo mažens įskiepyti vaikams ,kas galima ,o kas ne.tarkime ,virtuvėje gaminame ,murzinamės kartu.bet sienų miegamajame neapipiešinėja-tokia taisyklė.tariamės visom temom,o jei ką aš nusprendžiau ,ar subariau-negalima prieštarauti.na ,tarkime ,subariau ,kad žaislus išmėtė pro langa-nuosavas namas p .s -jie nepasakys niekada- neaiškinki ,dink iš čia,ne tavo reikalas ar pan. jie tiesiog surinks ir viskas.ir tai labai normalu .nejau gi ne?jums gal gražiau ,kad vaikas atsikalbinėja?taigi,visi elgiamės kaip išmanome.manau ,be taisyklių ir tam tikro griežtumo negali augti vaikas.o jūs verčiau pagalvokite apie vaiko ateitį ,jo sugebėjimą integruotis visuomenėje.jei mama kloja lovą,renka žaislus,kaip jis mokysis,kaip kurs savaja šeimą..........................juk namas statomas ant pamatų.
Inesute J
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 07 20, 18:19)
gerbiamosios ,pedagoginio išsilavinimo neigijau.esu daug labai visko mačiusi ,o ir mokiausi dirbti su sunkiais paaugliais.visų jų bėda-tėvai savo vaikų nemato ir leidžia viską.yra tam tikros visuomenės normos ,kurių privaloma laikytis.mano trys vaikai auga laisvi,kūribingi ir smalsūs.tik yra mūsų  taisyklės ,susitarimai .o man tikrai šokas ,kad vaikas sauskelnes užsimauna norėdamas išsimyžt i jas.po 20 metų sekso norėdamas gal jis ims prievartauti???????? blink.gif  blink.gif  blink.gif
na jau tikrai ,verta nuo mažens įskiepyti vaikams ,kas galima ,o kas ne.tarkime ,virtuvėje gaminame ,murzinamės kartu.bet sienų miegamajame neapipiešinėja-tokia taisyklė.tariamės  visom temom,o jei ką aš nusprendžiau ,ar subariau-negalima prieštarauti.na ,tarkime ,subariau ,kad žaislus išmėtė pro langa-nuosavas namas p .s -jie nepasakys niekada- neaiškinki ,dink iš čia,ne tavo reikalas ar pan. jie tiesiog surinks ir viskas.ir tai labai normalu .nejau gi ne?jums gal gražiau ,kad vaikas atsikalbinėja?taigi,visi elgiamės kaip išmanome.manau ,be taisyklių ir tam tikro griežtumo negali augti vaikas.o jūs verčiau pagalvokite apie vaiko ateitį ,jo sugebėjimą integruotis visuomenėje.jei mama kloja lovą,renka žaislus,kaip jis mokysis,kaip kurs savaja šeimą..........................juk namas statomas ant pamatų.
*

Na, tikrai taip nėra, kad leidžiu savajma viską daryti. Sutinku, kad yra visuomenės normos, bet kai jos perlenkiamos yra traumuojama vaiko psichika. O kad vaikas po 20 metų norėdamas sekso ims kažką prievartauti... Ar neatrodo, kad jeigu dirbate su sunkiais paaugliais nėra visi vaikai vienodi. Kadangi dirbate su paaugliais vadinasi turite turėti pedagoginį arba kitokį šiai profesijai artimą išsilavinimą, nes tokie įstatymai. O dėl tų sauskelnių... kiekvienas psichologas patvirtins, kas jeigu vaikas pripratęs prie sauskelnių, jam be jų būna sunku padaryti, ir tai nėra jokia paslaptis. Bet nereiškia kad jis jas iki mokyklos nešios. Derėtų jums apsišviesti. O aš savajam leidžiu jo kambaryje ant sienų piešti. Ir kas čia tokio? Tegu išreiškia save. Tarp kitko, labai gražiai atrodo. Ir kaip jis didžiuojasi savo nupieštom mašinom... Na, taip pat nė vienas vaikas neužaugo prieš suaugusį nepasakęs žodžio prieš. O gal jūsų vaikai jums nepasako nieko tiesiog todėl kad jūsų bijo? Nes man keista girdėti kad sveikas neužguitas vaikas kaip kariuomenėje elgtųsi
Baltike
Susidomėjau šia diskusija, nors mano didysis jau senokai išaugo iš įdomaus trimetukų amžiaus, o antrasis prie jo tik artėja. Iš karto noriu pasakyti, kad labai daugelyje vietų pritariu Kristinai Mikalauskienei. Tačiau manau, kad taisykles, kurių privalo laikytis vaikas, turi siūlyti tik tėvai. Darželis tikrai ne ta vieta, kur vaiką reikia atiduoti, kad jis išmoktų visuomenėje priimtų normų (ir apskritai ko nors išmoktų). Dėl tos pačios priežasties (kad vaikui reikalavimus turi kelti ir jį auklėti tik tėvai) niekada nesmerkiu mamų, kurių vaikai piešia ant sienų, geria iš buteliuko ar nesėdi ant puoduko, nepaisant kokio jie būtų amžiaus. Tačiau stebiuosi ir nesuprantu mamų, kurios tokiais dalykais skundžiasi, bet nieko nedaro, kad situacija pasikeistų. Jei toks vaiko elgesys jums problema, tai kodėl nebandote jos spręsti.

Auginu du ypatingus vaikus. Pirmagimis - labai užsispyręs ir visais klausimais turi savo nuomonę. Su juo susitarti galima tik argumentų kalba. Vaikas labai dažnai priverčia aplinkinius susimąstyti, ar kai kurios visuotinai priimtos normos, kai kurie reikalavimai nėra absurdiški. Kodėl vaikas darželyje turi su visais mokytis raidžių, jei jis nori piešti, kodėl reikia blynus valgyti su peiliu ir šakute, o ne su rankomis, kodėl negalima berniukui nešioti suknelės, kodėl abi kojinės turi būti tos pačios spalvos ir t.t. Suprantu, kad milijonai mamų atsakinėja į tokius vaiko kodėl. Tačiau jei maniškiui argumentai bus ne pakankamai svarūs ar nepriimtini, tai niekas (nei įkalbinėjimai, nei dovanos, nei diržas ar kitos bausmės) neprivers jo pasielgti kitaip. Antrasis sūnus - nuo gimimo patologiškai jautrus (gimdymo trauma, yra nuolat stebimas neurologų). Menkiausias pabarimas jam sukelia isteriją, vaikas verkia net kai jam girdint pakeliamas balsas nesvarbu kieno atžvilgiu. Nepaisant to abu vaikai su žodžiais GALIMA/NEGALIMA/REIKIA pradėjo pažintį būdami pusės metukų ir auga pagal mano bei jų tėvelio inicijuotas taisykles: niekada nepiešė ant sienų (tačiau ant jų leidžiame kabinti piešinukus), nuo metukų tvarkosi savo žaisliukus ir turi savo amžių atitinkančias pareigas namie. Tam tikros prievartos buvo ir mokant užmigti savarankiškai, atpratinant nuo čiulptuko, užkandžiavimo naktį, pratinantis prie puoduko. Tačiau tai buvo todėl, kad vaikas jau buvo tokiems pokyčiams subrendęs ir bereikėjo tik mažo stumtelėjimo, nes pačiam atsisakyti to, kas malonu, metukų amžiaus vaikui yra per sunku.

QUOTE(RutaT @ 2006 07 09, 00:47)
Na i siltnami vaiko tai tikrai nereikia uzadryti... Bet esu daznai macius mamas, kurios vos metu sulaukusi mazyli vercia vaikscioti, ar visai maza kudikeli nardyti...verysad.gif As, pavyzdziui, iki 3 metu dukra veziojau vezime, neverciau pacios vaiksciot po parduotuves, o kiti neima ant ranku ar i vezima net 2 metu mazylio, atseit, pats vaiksciok... schmoll.gif  Mamos taip pat pratina vaikus sveikai, reguliariai maitintis... Ir isvalgyt svariai visa lekste... O kaip paskui yra realiam gyvenime..? Tos pacios sociai maitintos mergaites suserga bulimija, o kai pradedam mokytis ar dirbti, pusryciam vos lieka laiko, pietus belia kaip, belia kur... O is vakarienes lieka naktipieciai...

Na, mano vaikai yra tie, kurie nuo metukų išlipa iš vežimėlio ir nuo pirmų mėnesių nardo. Tačiau jie fiziškai lavinami taip, kad visa tai daro su šypsena ir krykštaudami. Šeimoje, kur laisvalaikis praleidžiamas sportuojant, vaikai tiesiog negali augti kitaip. Niekada neatsisakiau pavargusio vaiko panešti ir nekišau po vandeniu verkiančio. O dėl reguliarios ir sveikos mitybos, tai aš buvau būtent taip auginama ir mano įpročių nepakeitė nei gyvenimas studentiškame bendrabutyje, nei darbas, nei kitoks vyro požiūris į maistą. Vis tie "pietūs bele kaip, bele kur" ir naktipiečiai vietoje vakarienės būtent ir atsiranda, kai nuo kūdikystės nepriprantama prie pastovaus ir tvarkingo maitinimosi.
Poli1
Aš taip pat esu tos nuomonės, kad vaiką reikia auklėti nuo pat mažens pažinti žodžius galima-negalima-reikia. Aišku, vaikas turi turėti laisvę, nereikia versti jį daryti to ko jis visiškai nenori, bet....Namuose ant sienų piešti, trankyti ar laužyti baldus ar žaislus, sisioti kur papuola, mėtyti daiktus yra griežtai draudžiama. Draudžiama todėl, kad aš noriu jog būtų tvarka, nenoriu jog užėjus durnumui laužytų daiktus ir plėšytų knygas, aš jam aiškinu, kad viskas yra sunkiai uždirbama ir mama nėra milijonierė kad kiekvieną kartą pirkti viską naują. O jei užeina kvaila isterija, tai gauna ir per užpakaliuką. Užtat jis man nėra niekada padaręs gėdos parduotuvėj, kad kristų ant žemės ir rėktų jog kažko nori, nepadarė gėdos ir svečiuose, niekada ten nieko nelaužė, nemėtė ant grindų ir neisterikavo. Tačiau jam duodama ir laisvė: nenori valgyti su šakute, valgyk su rankomis, jei nenori košės, valgyk mėsą, nori - šiandien rašom raides, o rytoj jei nori galim ir šiaip voliotis visą dieną lovoj. Daryk kas tau patinka, bet žinok ko negalima daryti ir kas būtina padaryti. Jei vaiko neauklėsim nuo mažens, tai kada ji pradėti auklėti? Jei jis nuo mažens pripras prie netvarkos, tai kada išmokysi tos tvarkos. Vaikus reikia auklėti, bet reikia žinoti ir saiką. Juk jie yra dar vaikai.
SUPER HERA
beskaitant šią temą ,atnešė vyresnysis agrastų- kaimynė vaišino ,paaiškino.sakau,-valgyki.
- ne ,tu pirma paragauki.atsakė jis ir uogas padėjo ant stalo.

kiek dažnai sutinkate tokių vaikų?ar toks vaikas-ybaugintas,užguitas?ar tik mylintis,nuoširdus ir geras?
sandralita
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 07 21, 18:37)
beskaitant šią temą ,atnešė vyresnysis agrastų- kaimynė vaišino ,paaiškino.sakau,-valgyki.
- ne ,tu pirma paragauki.atsakė jis ir  uogas padėjo ant stalo.

kiek dažnai sutinkate tokių vaikų?ar toks vaikas-ybaugintas,užguitas?ar tik mylintis,nuoširdus ir geras?
*

man rodos kristina neimk tu visko taip i galva..jei tavo vaikai nuo nuo gimimo taip auklejami jie taip iprate ir kitaip neisivaizduoja..man rodos svarbiau ne kaip[grieztai ar atlaidziai]vaikas bus auklejamas,o kad pasirinkto metodo butu laikomasi pastoviai.kad auklejimas nesikeistu besikeiciant tevu nuotaikai..
Poli1
Ar mes auklėjam vaikus gerai, sužinosime kai jie paaugs. Bet aš manau, kad bet koks būdas geras, jei tu vaiko nežemini, nedaužai iki pamėlynavimo, o papraščiausiai tu juos myli ir supranti, kad jie tokie patys žmogiukai kaip ir mes, tik dar mažiukai ir su jais reikia elgtis kaip su sau lygiu smile.gif
petelne
Turiu 2vaikus ir abu buvo panasiai auklejami.Ant puodo pratinami nuo 6-7men,su abiem kalbejau aiskiai tardama zodzius jau nuo pat pirmos gyvenimo dienos.Todel abu vaikai jau metu mokejo po trumpa sakinuka kaip[dio geti;[gert] nio lauu[i lauka];[mama kaki[an puodo] ir taip iki 2metuku jau puikiai susisnekejom[aisku svetimas neviska suprasdavo,bet namiskiai jau susikalbedavo.I puoda 2metu jau patys savarankiskai dare.Na del vaiksciojimo nesakau nieko,manau,kad tam turi pats vaikas priaugt,bet tikiu jei ten nuo kokiu 8men pradeda ji mokyt eit,tai anksciau ir prades,ojei su vaiku nera uzsiimama,nesportuojama,tai viska veliau darys.Jei kalbet dabar konkreciai apie antraji,jam jau 3,3metai.Tai nuo pat gimimo uzsispyres,savarankiskas.Kelnes jau nusimaudavo 1,5m,jau ziurek laksto pliku uzpakaliu,valgyt paciam turejau leist nuo 10men.,nes kitaip nesidave valgydinamas.Dainuoja nuo pat metu,o dabar moka visu populiariu dainu po biski,labiausiai megsta Andriaus,kai migdau turiu jam dainuot.Apsirengt,nusirent jau nuo 2metu moka,bet jau dabar pradeda tinget ir daznai mamos praso.Bet Kristinai noriu papriestaraut, kad grieztai auklejamas butinai bus paklusnus.Kaip grieztai aukleju savo sita suneli,tiek tetis,tiek as ilupam su dirzu,bet jai pamatytumet kaip jis man isakineja,jus pagalvotumet,kad cia baisus lepunas schmoll.gif Ir zinokit as jam nenusileidziu,ir kitakart bandau graziai paaiskint,bet geriausiai rykste ji sutramdo.Ir patikekit,kaip skauda jam,taip ir tevam skauda.Aisku zinau,kad paskui uzteks rykste tik parodyt,kartais ir dabar to pakanka.O esu macius tokiu ramiu,paklusniu vaiku,o lupimo net sapnave ner. ax.gif
petelne
[quote=amir,2006 07 10, 12:21]
Ir dar, man gaila vaiku, kurie gyvena pagal suaugusiuju nustatytus standartus ir neturi pacio graziausio savo gyvenimo etapo-vaikystes
Na pagal tave iseina taip,kad tas vaikas turi gyvent kaip jam patinka.Einu kur noriu,darau ka noriu.Idomu ka darytum ka darytum; jei tavo 3m vaikas ,atsikeles ryte,nevalgo pusryciu,apsirenge ir iseina i kaimynu kiema.Pietu kvieciamas nepareina,vakare irgi neina parsikviest geruoju. Gal reikia laukt,kol nusilps kokia diena,o tada i reanimacija g.gif Arba budamas 2metuku sugalvojo,kad jam nepatinka arbatai puodelis teske ji i zeme,pasakyk gal ji reikejo paglostyt thumbup.gif Gerai,kas turit paklusnius vaikucius.
Dorinda
QUOTE(sandralita @ 2005 12 26, 16:41)
o as skaiciau kazkur kad zadinti negalima.vaikas turi pajust kada jo slapimo pusle pilna ir pabusti.as savo butent taip pratinau:dabar jis pats mane pakelia.o laukti sauso pamperso tinka tik tiem kurie mazai geria,mano vaikas taip ir iki 18 i saukelnes but vares doh.gif
*

amir
QUOTE(petelne @ 2006 07 22, 18:17)
Turiu 2vaikus ir abu buvo panasiai auklejami.Ant puodo pratinami nuo 6-7men,su abiem kalbejau aiskiai tardama zodzius jau nuo pat pirmos gyvenimo dienos.Todel abu vaikai jau metu mokejo po trumpa sakinuka kaip[dio geti;[gert] nio lauu[i lauka];[mama kaki[an puodo] ir taip iki 2metuku jau puikiai susisnekejom[aisku svetimas neviska suprasdavo,bet namiskiai jau susikalbedavo.I puoda 2metu jau patys savarankiskai dare.Na del vaiksciojimo nesakau nieko,manau,kad tam turi pats vaikas priaugt,bet tikiu jei ten nuo kokiu 8men pradeda ji mokyt eit,tai anksciau ir prades,ojei su vaiku nera uzsiimama,nesportuojama,tai viska veliau darys.Jei kalbet dabar konkreciai apie antraji,jam jau 3,3metai.Tai nuo pat gimimo uzsispyres,savarankiskas.Kelnes jau nusimaudavo 1,5m,jau ziurek laksto pliku uzpakaliu,valgyt paciam turejau leist nuo 10men.,nes kitaip nesidave valgydinamas.Dainuoja nuo pat metu,o dabar moka visu populiariu dainu po biski,labiausiai megsta Andriaus,kai migdau turiu jam dainuot.Apsirengt,nusirent jau nuo 2metu moka,bet jau dabar pradeda tinget ir daznai mamos praso.Bet Kristinai noriu papriestaraut, kad grieztai auklejamas butinai bus paklusnus.Kaip grieztai aukleju savo sita suneli,tiek tetis,tiek as ilupam su dirzu,bet jai pamatytumet kaip jis man isakineja,jus pagalvotumet,kad cia baisus lepunas schmoll.gif Ir zinokit as jam nenusileidziu,ir kitakart bandau graziai paaiskint,bet geriausiai rykste ji sutramdo.Ir patikekit,kaip skauda jam,taip ir tevam skauda.Aisku zinau,kad paskui uzteks rykste tik parodyt,kartais ir dabar to pakanka.O esu macius tokiu ramiu,paklusniu vaiku,o lupimo net sapnave ner. ax.gif
*

Va del to, kad lupi vaika, tai jis ir neklauso ir neklauysys?
As nesakau, kad vaikui reikia viska leisti, bet graziausias vaiko auklejimas ne lupimas ar super grieztas auklejimas o tevu meile ir pavyzdziai.Vaikai tevus kopijuoja ir jei tarp tevu yra tarpusavio meile, jei tevai rodo pavyzdziu kaip reikia tvarkytis, valgyti ir t.t, jis viska mokes.Vien pampersai, tai dar ne rodiklis.Jei tai vaikui yra psihologine problema.
O siasip mano 3 metu vaikas pats tvarko savo kambari, pats valgo su sakute ir geria is puoduko.Viska daro tai, ka turi daryti 3 metu vaikas.Ir yra paklusnus, bet dar karta sakau, kad jis mokosi to is tevu, o rekimas ar musimas tik zlugdo asmenybe.
Jei geru savo pavyzdziu butumet vaika aukleje nuo lopsio, tada visai nereikalingi nei Malakauskienes zandariski metodai, nei lupimai su dirzu ar rekimas
Inesute J
QUOTE(petelne @ 2006 07 22, 17:17)
*

NA, mano vaikas nebuvo ant puoduko pratinamas nuo 6 mėn, bet 1,5 m. jau pats pasiprašydavo, ir į kelnes nebedarė. Nuo pat gimimo visada aiškiai tariau, tačiau jis dar ir dabar sunkiai šneka. O nuo 8 mėn. tikraivisų vaikų negalima mokinti vaikščioti. Ir nors mums daktarai neleido, jis 10 mėn. pats vaikščiojo, ir su tuo nesutinku, kad jei užsiimsi su vaiku, tai tai darys daug greičiau protest.gif tai priklauso ir nuo vaikučio. Aš nematau ir nežinau kiek jūs jam užneša su diržu, jei kiekvieną dieną, tai tikrai gero nieko nebus, o jei retkarčiais, tai kaip skatinamoji auklėjimo priemonė. drinks_cheers.gif Mes vietoj diržo, pastatom į kampą, arba pasodinam ant kėdės tai daug veiksmingiau
amir
[quote=petelne,2006 07 22, 18:38]
[quote=amir,2006 07 10, 12:21]
Ir dar, man gaila vaiku, kurie gyvena pagal suaugusiuju nustatytus standartus ir neturi pacio graziausio savo gyvenimo etapo-vaikystes
Na pagal tave iseina taip,kad tas vaikas turi gyvent kaip jam patinka.Einu kur noriu,darau ka noriu.Idomu ka darytum ka darytum; jei tavo 3m vaikas ,atsikeles ryte,nevalgo pusryciu,apsirenge ir iseina i kaimynu kiema.Pietu kvieciamas nepareina,vakare irgi neina parsikviest geruoju. Gal reikia laukt,kol nusilps kokia diena,o tada i reanimacija g.gif Arba budamas 2metuku sugalvojo,kad jam nepatinka arbatai puodelis teske ji i zeme,pasakyk gal ji reikejo paglostyt thumbup.gif Gerai,kas turit paklusnius vaikucius.
*

[/quote]

Paklusnus vaikai savaime nepasidaro.As neleidziu vaikui daryti ka jis nori, tik pas mane tie draudimai yra aiskinami.Bendaruju su vaiku kaip su lygiu.As nerekiu ant vaiko ir nemusu, bet nuo lopsio jam aiskinu kas galima, o kas ne.As priestarauju standartams ir grieztam auklejimui-musimui, rekimui.Ar gali kas pasakyti, kad jusu susigalvoti standartai yra teisingi?Ta parodys ateitis...
O maniskis visada gerai valgo, gerai miega ir neteskia puoduko,geras, gudrus ir paklusnus vaikas...
Tik jis nedaro i puoduka, o tai pasak kai kuriu susirasinetoju jis 20 metu bus prievartautojas wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Poli1 @ 2006 07 13, 22:54)
Vaiką gadina ir per daug didelis griežtas auklėjimas ir per didelis nuolaidumas. Reikia rasti viduriuką. Tačiau kaip? g.gif Tas ir yra blogiausia. Stengiames išauginti vaiką, kad jis taptų žmogumi, tačiau būna, kad ir persistengiam. Vienam vaikui užtenka, kad tu tik pamoji jam piršteliu, o kitam - kol tu jo neapšauksi ir neužplosi blyno per užpakalį, tol jis to nesupras (čia toks jau mano mažylis). Tačiau man patiko vieni žodžiai iš filmo: "mylėdamas žmogų tu jo nesugadinsi, meilė blogo žmogaus nepadarys". Dažniau kartokim savo vaikams, kad mes juos labai labai mylim ir tai tikrai jų nepagadins  bigsmile.gif
*

Pritariu, kad meile vaikui yra pati geriausia auklejimo ir skatinimo farma.Sunkiai auklejami vaikai, kurius auklejo ar bande taip daryti ponia kristina yra arba is asocialiu seimu, arba is turciu seimu(kurie per bizni neturi kada skirti laiko vaikui), zodziu is tokiu seimu, is kuriu vaikai nepatyre tevu meiles.
RutaT
smile.gif Grieztai ar nuolaidziai, bet visos norime savo vaikams tik geriausio. Todel nebukit tokios piktos viena su kita. blush2.gif

Deje cia rasancios turi daugiausiai 3 vaikus (atsiprasau, jei ka praziurejau) tongue.gif

Kol turim viena, visaip kaip ant ranku nesiojam, su antru atsitanda daugiau reikalavimu, su treciu jau butinos grieztos taisykles, kad vaikai tevams ant galvu neuzliptu...

Turiu pazistama su 9 vaikais bigsmile.gif Patikekit seimynoj yra taisykles, vyresnieji priziuri jaunesniuosius, eina i parduotuves, plauna indus... Ir daug klausimu paprasciausiai neiskyla: maziausias ziuri, kad vyresni ant puodelio sedi ir mano kad tai savaime suprantama, visi seda prie stalo ir valgo, nes veliau nebus jokiu "uzkandeliu", o ne oziuojasi "noriu-nenoriu"... Grazu ziureti wub.gif Ir trimeciai jau ne tik ant puodo reikalus atlikineja ir graziai valgo, bet ir mazesni broliuka lopsy pasupuoja!

Musu visu problema, kad per mazai vaiku turim ir per daug laiko gilintis, o kas gi tam mano aukseliui geriausia... Yra minimalios taisykles, kuriu privalu laikytis. Ir per daug visokiu psichologu, edukologu ir dar kazin kokiu "mokslininku" valdiskus pinigus gauna ir isradineja vis naujas teorijas... g.gif Ypac apie galima zala vaiko psichikai... kartais pasidaro bloga beskaitant visokias valdorfu teorijas...
noanoa
Musiskiui katik suejo 3m.Kalbetnormaliau pradejo tik nuo2,5m.,o dabar jau gan gerai kalba sudetingais sakiniais,tik kartais jungtuu nenaudoj,o"R"raide taria kaip"J".Ant puodo jau nuo metuku viska padaro,sauskelniu ne kvapo neliko nuo antrojo gimtadienio.Gal,kad mazai valgo,geria,tai ir naktimis anksti nustojo i lova slapintis.Pastebejau,kad nevalgiukams lengviau susitvarkyt su gamtiniais reikaliukais.Dabar jau pats daro i klozeta,nebenori puodo,nori"kaip tetukas"vyriskai smile.gif .Pats pavalgo retai,dazniausiai maitinu,nes problema-nenori valgyti,niekada neisalksta.Apsirengt -nusirengt moka,bet tingi.Moka keleta trumpu eilerasciu,dainu posmu.Raidziu nepazista.Skaiciuoja iki 10.Spalvas tik kai kurias skiria.Sudeda nesudetingas deliones,stato sudetingus namus is Lego kaladeliu-tai jam labai patinka.Nupiest nieko konkretaus nenupiesia,nes nemegsta.Jau seniai moka ijungt-isjungt bet kokia buitine,elektronine technika,kad ir pirmasyk ja mato.Na jis aplamai prie technikos.Atsuktuvai ir pan.-geriausi draugai,viska atsuka,isardo,kartais ir atgal susuka smile.gif .Baterijas pakeicia.Nemegsta klausyt skaitomu knyguciu.Labai judrus namie,bet lauke paejes 100metru,jau praso nesti,greit pavargsta,taspats ir su laiptais.Zino savo varda,pavarde,adresa,kiek metu,aplinkiniu vardus.
noanoa
Bet musiskis tai nelabai paklusnus,jis baisiai uzsispyres nuo gimimo.Auklek-neauklek-jei uzsispirs,tai niekaip neikalbesi.Kai jis buna namie su vienu zmogumi-buna sukalbamas,o jei tik su keletu-tai taip pasikeicia,pasidaro laukinis,musasi,kandziojasi,spjaudosi,negraziai kalba ir t.t.Atrodo,kad kazkas pakeicia vaika.Nori super demesio sau,kad tik su juo visi duktu,zaistu.O kai su vienu zmogumi pasilieka-tai pats randa uzsiemimu,pazaidzia.Aisku mes uzsiimam su juo,bet kartais juk norisi ir pailset,ramybes.Gyvenam Vilniuj,tai negaunam darzelio,nes reikejo uzsirasyt nuo gimimo,o mes to nepadarem,nes tada negyvenom Vilniuj.Gal darzely issiduktu.
jurgixe
mano dukrytė irgi jau tuoj švęs trečią gimtadienį.aš su ja susikalbu jau kažkur nuo metukų,o va kiti kartais dar ir dabar nesupranta ką ji pasako,nes kalba daug ir greitai(kaip ir aš)tik švepluoja dar.o šiaip tai aš jau žiūriu,kad ji tikrai labai savarankiška,pavalgo,apsirengia,nusirengia.ir aplamai kai ji šeimoj jauniausia tai greičiau ir tobulėja iš vyresnių pavyzdį imdama.
noanoa
Yra zebra.lt skyrelyje "moterims",berods"vaikyste" idomiu straipsniu apie vaikus ir ka turi moketi trimetis.Kam idomu-paskaitykit.Net nezinau ar galima tai reklamuoti,jei ne-atsiprasau.
Šalia
Nors maniškiui dar tik dveji, bet įdomu pasiskaitinėti,ką moka trejų metukų vaikai. Sūnus dar nekalba sakiniais,o ir žodžiai jo daugiau paties sugalvoti ar supaprastinti. Nors aš dėl to nepergyvenu,bet atsiranda pasakančių "O vat M. ar K. vaikas šnekėjo jau nuo 1 metų..." doh.gif
jumila
O man atrodo, kad tai, ka moka ar nemoka 3-metis yra labai individualu, todel nera prasmes lyginti ar i kazka lygiuotis. Juk nelyginame dvieju suaugusiu zmoniu sugebejimu, o jei ir sulygintume, ir vienas moketu pilotuoti lektuva, o kitas - plaukti krauliu, del to jie juk netaptu nei pranasesni, nei blogesni vienas kito atzvilgiu.
Musu vienas vaikas, budamas treju, nei snekejo, nei apsirengdavo-nusirengdavo, buvo l. nedrasus, kitas tokio amziaus jau "filosofuodavo" ivairiom temom ir darydavo "protingas" isvadas (pvz. "Turiu mama ir auklyte. Na ir pasiseke man - is karto dvi moterys." biggrin.gif ), o trecias skaiciavo iki 10 ir sukure pirma eilerasti: "Atejo baubas/ ir pavoge vaiku sapnus./ Vaikams baisu - / kas dabar bus?"
Visi mes skirtingi ir nepakartojami. Skirtingi ir trimetuku sugebejimai. Bet taip dar idomiau.
poeme
QUOTE(Šalia @ 2007 03 13, 17:15)
Nors maniškiui dar tik dveji, bet įdomu pasiskaitinėti,ką moka trejų metukų vaikai. Sūnus dar nekalba sakiniais,o ir žodžiai jo daugiau paties sugalvoti ar supaprastinti. Nors aš dėl to nepergyvenu,bet atsiranda pasakančių "O vat M. ar K. vaikas šnekėjo jau nuo 1 metų..."   doh.gif
*

Musiskis irgi 2 m kalbejo tik zodzio pirma skiemeni, o kitus zodzius suprasdavom tik mes, tevai smile.gif Nes meskutis buvo- maja, autobusas- obutas, vanduo- tiu tiu tongue.gif Net klausiau drauges logopedes gal jau laikas kreiptis, bet nuramino, sake jei iki 2.5 m nepastebi nauju zodziu, tai reiktu i svecius lotuliukas.gif Kalbeti "normaliais" zodziais pradejo nuo 2.5m, o dabar mums jau 3- ji, tai is vis " profesorius" blush2.gif , pasako tokiais sakiniais wub.gif Taigi viskas bus gerai thumbup.gif
Nireglina
QUOTE(jumila @ 2007 03 13, 21:19)
O man atrodo, kad tai, ka moka ar nemoka 3-metis yra labai individualu, todel nera prasmes lyginti ar i kazka lygiuotis.

drinks_cheers.gif Žinoma yra kažkokios normos, bet man visada atrodė didžiausia kvailystė, kai mamos, močiutės ir kt. lygina kelis vienodo amžiaus vaikus. Pvz, mūsiškis vėlai pradėjo vaikščioti (13.5 mėn.) Viena bendradarbė, auginanti panašaus amžiaus sūnų, sužinojusi, kad maniškis dar nevaikšto, pavadino jį žioplu. Neiškentęs vyras atkirto, kad intelektas dėl to tikrai nenukentės. Ta ir užtilo.
edska
na mano viresnelis tai pat uzsispyres vaikas ,bet nejaugi reiskias kad as blogai aukleju ,jis nevalgus bet gi per prievarta as jam neikisiu ,bet as netikiu kad valgimas irgi priklauso nuo auklejimo,viena diena valgo mazai kita diena daugiau ir del to nesuku galvos .oziukus parodo kita syki ir apsaukiu kit syki ir per uzpakali gauna ,o kita syki uztenka ir grazei susitariam,nu as taip aukleju nejaugi tai reiskia kad as bloga mama ,mano vaikas toks kaip ir visi vaikai ir netikiu kad yra jau tokiu tobulu vaiku,ka pasakai ta ir daro jie yra asmebnybe ir tikrai nevisada sutinka su tevais ,grziuoju ar piktuoju su jais kalbesi,bent jau as nemaciau dar tokio vaiko kuris besaligiskai klausytu tevu .o trimecio vaiko niekada ir neleisciau vieno i kaimynmio kiemo,ir tuo labiau visa diena ten buti ,
Kendra
Labai sunku pasakyti ka vaikas turi mokėti būdamas tam tikro amžaius, nes pvz.: mano dukra pradėjo vaikščioti aštuonių mėnesiu, nes taip pati nusprendė, kalbėti pradėjo 1,5 metuku, panasiu laiku pradėjom naudotis ir puoduku. nuo dveju metu ismoko skaičuoti sudėties veiksmu iki 10. o treju metuku skaičiavo iki 100, pažinojo visa abėcėlę, moka daugybę dainų ir eilėrasščių. tiesa į darželį mes neinam, matyt tas turi įtakos, nes daugaiu laiko skiria žaidimui su raidėmis ir skaičiais, dėliojam vaikiškas dėliones ir sprendžaiam įvairius vaikiškus galvosūkius ir t.t.
Tiesiog neįmanoma palyginti vaikų, nes jie yra per dau individualūs ir kiekvienas tobulėja skirtingai. tai kad vaikas pradejo vaisčioti ar kalbėti anksčiau nei kiti, dar tikrai nieko nereiškia
LiVo
Sveikos,
Mano merginai vakar suėjo treji, tai irgi pasipasakosiu: Su puodu, dabar jau su klozetu, gerai sugyvena biggrin.gif metus, pati nueina, įsijungia šviesą, padaro, jei sysiuką, tai pati apsimauna kelnes, jei kaku kviečiasi į pagalbą. Valgo pati, geria iš paprasto puodelio, atsidaro šaldytuvą pasiima ko reikia doh.gif . Šneka neblogai, jau gana aiškiai, dainuoja daineles, tame tarpe ir savos kūrybos, žaidžia situacinius žaidimus, yra judri, energinga, mėgstanti vadovauti, pasako daug juokingų išsireiškimų, bet protingų, tokias mintis jau galima užrašinėti lotuliukas.gif Rengiasi pati žemutinę aprangos dalį. Pati plaunasi rankas, moka atsukti vandenį, užsukti. Būtų tobulas vaikas, jei ne ožys, kuris ateina dar dažnokai, baisiai rėkia, kad pasietų savo užsibrėžtą tikslą, atsišnekinėja. Bet manau, kad jis turėtų mus palikti thumbup.gif
vida/d
mano vaikas 2.10m.kalba,tai palyginus mazai dar,bet po truputi tobuleja jo kalba,bet vezlio zingsniu.Nuo rudens daro i klozeta abu reikalus,puodas niekad draugas jam nebuvo.Apsirengia pilnai ir nusirengia vienas ,tik kartais dar kuria pusia drabuzi vilktis reikia parodyti,pats is puoduko jau seniai geria ,o pats valgo vienas pusmetis.Labai uzsipyres ir didelis ozys(sakau ragai kaip briedzio uzauge ir nesiseka ju patrumpinmti).Taip labai protingas,kai reikia ir nori,o jei nenori ka daryt tai sako Dovydas mazas.Beja,nuo gimimo pagrinde auges tik tarp suaugusiu,nes vaiku mazu nebuvo ,tik kartais,tai dabar nemoka elgtis su vaikais.Visko gaila jam,savanaudis ir didelis mustukas.Nedraugauja ypac su mergaitem.Nepadeda nei aiskinimai,kad nieks nedraugaus,jei negraziai elgsis nei barimas. :ohnors kartais tai labai noriai sutikes gatveje paglosto,bet kartais nesitikint,net pastumia
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.