2 tema
3 tema
4 tema
Tęsiam toliau apie miegelį
Ar jau bandote kuri nors E. Pantley metodą? Aš būtinai išbandysiu, kai mano dukrytė pasveiks
Sveikos mamytes, perzvelgiau rodos visus ankstesnius puslapius del miegelio bet neradau nieko panasaus.
Mums du su puse menesio, pries savaite baigesi baisieji vakariniai pilvelio skausmai Paskui galiu isjunkt po kokiu geru 10 minuciu, ne anksciau, kai jau buna imigus. Bet man nepatinka toks migdymas, net bijau kad gal nesveikas gali but triuksmas, ypac siurblio, tokiam mazam padareliui... Kazi gal kas dar esat susidure su tuo ir radot kita sprendima? Beje, vaziuojant masina ar lauke vezime miega gerai, cia tik namie tokios problemos. Na musu mazajai 4 men. tai pries miegeli diena irgi buna labai nerami, pradeda verkti, pykti, kad negali uzsiliuliuoti tai as ikisu soskyte, nors ji spjauna, bet palaikau truputi prispaudus ir ji uzmiega, mums tai padeda.
Kaip dienos metu migdote savo mazylius? jau pavargau ant ranku supti
mano maziukei 2,5 mėn. diena jau irgi pradejo maziau miegoti, bet po kiekvieno maitinimo kazkiek visada pamiegam
Mano jei imtu soskute, tai gal irgi pats uzmigtu...bet neima
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 11 27, 15:47) Ar paskaitėt praeitoje temoje paskutiniuose puslapiuose apie migdymo metodus? Kai vaikeliui ateina laikas pietų miegelio, ar viskas yra gerai? Kai mano dukrytė buvo panašaus amžiaus, supratau nemiegojimo priežastis- būdavo alkana.
o kaip miega jusu vaikuciai nakti? migdau maziuka 21 val.buna lb pavarges, nes diena miega mazokai
QUOTE(kateriniuke @ 2009 11 27, 16:50) o kaip miega jusu vaikuciai nakti? migdau maziuka 21 val.buna lb pavarges, nes diena miega mazokai Nakti miega tfu tfu tfu gerai. neskaitant, kad dar 1-2 kartus valgo MP QUOTE(ambambushke @ 2009 11 27, 13:08) Sveikos mamytes, perzvelgiau rodos visus ankstesnius puslapius del miegelio bet neradau nieko panasaus. Mums du su puse menesio, pries savaite baigesi baisieji vakariniai pilvelio skausmai Paskui galiu isjunkt po kokiu geru 10 minuciu, ne anksciau, kai jau buna imigus. Bet man nepatinka toks migdymas, net bijau kad gal nesveikas gali but triuksmas, ypac siurblio, tokiam mazam padareliui... Kazi gal kas dar esat susidure su tuo ir radot kita sprendima? Beje, vaziuojant masina ar lauke vezime miega gerai, cia tik namie tokios problemos. o nebandete visokias kedutes kur supuoja? mes mazylei nupirkom is graco ,mysweetpeace vadinasi,zinau kad Lietuvoje jin brangoka,bet turetu buti kazkas panasaus uz pigesne kaina nes ir mums ir musu keliems pazystamiems kas ja turi,tai tiesiog stebuklas ir issigelbejimas, isodini,arba beveik paguldai ir supuoja ja ten kelias valandas,ji iskart uzmiega,tai pora valandu ramu,galiu tvarkytis ka man reikia verta pabandyti ,tikrai QUOTE(ambambushke @ 2009 11 27, 15:08) Sveikos mamytes, perzvelgiau rodos visus ankstesnius puslapius del miegelio bet neradau nieko panasaus. Mums du su puse menesio, pries savaite baigesi baisieji vakariniai pilvelio skausmai Paskui galiu isjunkt po kokiu geru 10 minuciu, ne anksciau, kai jau buna imigus. Bet man nepatinka toks migdymas, net bijau kad gal nesveikas gali but triuksmas, ypac siurblio, tokiam mazam padareliui... Kazi gal kas dar esat susidure su tuo ir radot kita sprendima? Beje, vaziuojant masina ar lauke vezime miega gerai, cia tik namie tokios problemos. Duso ar siurblio garsas -tai vadinamasis baltasis triuksmas ,kuris uzmaskuoja kitus garsus namie ir kudikiai ji ypac megsta.Juk gimdoje nebuvo visai tylu,vaisius visa laika girdejo tavo sirdute,pulsa,zarnyno burzgima,o tas baltasis triuksmas ta ir primena leliukui,del to jie nurimsta.(taip pat ir su masina ir lauku)nei klausos ,nei psichikos tuo garsu nepakenksi,nes daugybe migdymo metodu ji pamini ir rekomenduoja.Yra ,beje, net CD pirkti su sirdies plakimu specialiai kudikiams nuraminti. Kas del migdymo,gal per velai guldai miegucui,nes pavarges kudikis turi buti migdomas is karto nelauk ,kol isiverks.Tokio amziaus kudikis turetu miegoti 3 kartus per diena,viso 5-6 val ir 10-11 val.nakti.Man asmeniskai labai pagelbedavo supamoji kede,kai dukryte buvo tokio amziaus.Gali pagroti ramiu daineliu ar muzikos ,beje kiekv.karta tu paciu ar dainuoti lopsine,tai kudiki irgi ramina. Dar viena priezastis,del ko leliukas netoleruoja horizontalios padeties:jai gali buti ausyciu uzdegimas(del spaudimo ausyse kudikiai verkia butent gulimoj padetyje.)Bet jei vaikas nekarsciuoja,gerai valgo ir auga,netampo ar liecia uz ausyciu-tai mazai tiketina. PS.mes toliau bandom Pantley metoda Papildyta: [quote=kateriniuke,2009 11 27, 16:50] o kaip miega jusu vaikuciai nakti? migdau maziuka 21 val.buna lb pavarges, nes diena miega mazokai Na,maniske tik menesiu jaunesne ir anksciau migdziau 21-22 val,bet pagal literatura pasirodo,kad veliau migdyti,tai nereiskia,kad vaikas geriau ir greiciau uzmigs ir ilgiau ismiegos.Ir ka ,dabar einam miegoti jjau kokias 10d. 19-20(tai priklauso kada paskutini karta dienos miegelio miegojom.)Ir maziuke uzmiega net ir 19 val be problemu jei buna pavargus ir ismiega iki 7:30-8 ryte.Aisku keliasi nakti pavalgyti,bet sia linkme dirbame(mes bandom E.Pantley metoda). Nenoriu jo primesti,bet man jis labai humaniskas,o pabandyti del savo vaiko visada verta
Sveikos, jungiuos ir as i vaikiuku nemiegiuku gretas. Maniske diena miega palyginus nebloga. Apie 3 kartus po valanda. Buna ilgiau. Nakti irgi viskas buna gerai, jei nesikeltu kas valanda
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 11 27, 16:47) As daznai ant ranku supu. O buna kad ir bevalgant MP uzmiega. Beje, isijungiu kompakta su lopsiniu melodijom. Padeda. QUOTE(kateriniuke @ 2009 11 27, 17:50) o kaip miega jusu vaikuciai nakti? migdau maziuka 21 val.buna lb pavarges, nes diena miega mazokai Kaip ir mano QUOTE(Dovileja @ 2009 11 28, 04:53) Duso ar siurblio garsas -tai vadinamasis baltasis triuksmas ,kuris uzmaskuoja kitus garsus namie ir kudikiai ji ypac megsta. Maniske nuo pirmu dienu bijo siurblio garso. O dabar net feno pradejo bijot. Nezinau, kodel QUOTE(Boruzele*** @ 2009 11 27, 15:47) Kaip dienos metu migdote savo mazylius? jau pavargau ant ranku supti Nakti miega tfu tfu tfu gerai. neskaitant, kad dar 1-2 kartus valgo MP Čia visai kaip mano kleckas. QUOTE(hidargy @ 2009 11 28, 17:12) Čia visai kaip mano kleckas. Mano kai maziukas labai buvo, tai pats lengvi uzmigdavo. O dabar masinoj, kai vaziuoja, vezimuke ir tik lauke, namie nea, neuzka...ir ant ranku QUOTE(Boruzele*** @ 2009 11 28, 21:13) Mano kai maziukas labai buvo, tai pats lengvi uzmigdavo. O dabar masinoj, kai vaziuoja, vezimuke ir tik lauke, namie nea, neuzka...ir ant ranku Ir mano mergina panašiai. Labiausiai Šiandien pradėjom naują metodą naudoti, tikiuosi gerų rezultatų QUOTE(hidargy @ 2009 11 28, 16:12) Čia visai kaip mano kleckas. pas mus panasi situacija budavo tik kai mums buvo 2-3 men. tuomet dienos miegelis buvo tikra katastrofa, nors nakti miegodavo gerai. dabar pietu miegelio einame miegoti 12 val. visada migdau musu lovoje, guliu salia kol neiminga gerai ir palieku ja miegoti, neperkeliu jos i lovyte. uz tat yprastai ismiega apie 3val. su naktiniu miegeliu kiek kitaip. migdau ant ranku (dazniausiai), bet nesupu nieko, tiesiog sedziu ir laikau glebyje kol ji pavalgo MP, o tada isitaiso graziai ir snuduriuoja. ir jau guldau uzmigusia i lovyte. labai daznai pirmasias pora valandu prabunda kas pusvalandi (ypac jei buvo daug dienos ispudziu), o po to jau ismiegam iki ryto. bet cia jeigu jauciames gerai, neturim temperaturos ir dantukai nedygsta.
Mes irgi bandysim Pantley metodus.
Beje, kada guldot savo lelius nakčiai? Gal man bandyt dar anksčiau jį migdyt? Kokią 8?
o mano mazylis nemiega be sviesos nakty, visas naktis miegam su staline lempa, o jiai ir matau kad uzmiges isjungiu ir pradeda budintis injungiu miega toliau.. mums jau 1men 7d. patarkit ka daryt ?
As migdau apie 20val. o keliames 7.30-8val. bet tai priklauso ar vaikas pavarges,tada uzmiegam ir 19 val. Anksciau migdydavau 21-22 val ir keldavosi tap pat..
As savaja migdau 22 val.
QUOTE(hidargy @ 2009 11 28, 17:12) Čia visai kaip mano kleckas. tam kambaryje kur miega vaikutis ijunk radija ,ir palik kad visa laika veiktu kol miega vaikutis,ir tikrai nereikes ant galu pirstu vaikscioti
-
QUOTE(grazina37 @ 2009 11 30, 15:41) tam kambaryje kur miega vaikutis ijunk radija ,ir palik kad visa laika veiktu kol miega vaikutis,ir tikrai nereikes ant galu pirstu vaikscioti Reiks pabandyt pradžiai kokią ramią muziką tyliai paleist. Nes prie radijos tai be šansų - kai užgrotų kokią reklamą rėksmingą, tai klykdamas pabustų. Dar noriu paklaust tų mamyčių, kurios anksti migdo savo lelius. 19 - 20 val tik pradedat migdytis ar jau užmiega tokiu metu?
As tai tik orientuojuosi i 20val.Siandien pavyzdziui uzmigdziau 19 val,o pradejom savo miego rituala 18.30,nes miegojom tik 2 kartus diena viso 3 val.ir atsikele 15val.tai isbudravus 3.30val,ji luzo vakare per 10 min bevalgydama MP. Jei pavyzdziui pamiega truputi veliau ar 3 kartus ,tada ir guldau 20val ar dar truputi veliau.Siaip tai as labai ziuriu ar ji pavargus, nes jei zvali ,linksmybes per krastus liejasi,tai uzmigdyti be sansu.
Papildyta: [quote=9kristina,2009 11 30, 08:20] o mano mazylis nemiega be sviesos nakty, visas naktis miegam su staline lempa, o jiai ir matau kad uzmiges isjungiu ir pradeda budintis injungiu miega toliau.. mums jau 1men 7d. patarkit ka daryt ? Gal pabandyk palaipsniui ta lempa pridengti vis daugiau ir daugiau,kad tos sviesos maziau ir maziau butu.O veliau kai pripras prie visai blausios sviesos,tai bandyti tamsoje.
Mes jau 4 vakarą naudojame metodą. Nustatytu laiku paguldyti pavyksta, tik kad dukrytė labai dažnai pabunda. Kai pabunda iki 24 val, PM neduodu- pasupuojam ir vėl dedam į lovytę. Kaip manot, ar gerai darau? Ir kodėl taip dažnai pabunda?
QUOTE(Vitoria @ 2009 12 01, 21:04) Mes jau 4 vakarą naudojame metodą. Nustatytu laiku paguldyti pavyksta, tik kad dukrytė labai dažnai pabunda. Kai pabunda iki 24 val, PM neduodu- pasupuojam ir vėl dedam į lovytę. Kaip manot, ar gerai darau? Ir kodėl taip dažnai pabunda? del to kad keiciantis miego ciklams nemoka pati uzmigti. as irgi ne kiekviena karta duodu MP. na tarkim jei uzmigom, paguldziau i lova ir po kokio pusvalandzio nubunda, tai tik pasupu. jei nubunda po poros ar keliu valandu tuomet duodu, nes gali noreti ne tik valgyti, bet ir gerti QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 01, 23:54) del to kad keiciantis miego ciklams nemoka pati uzmigti. as irgi ne kiekviena karta duodu MP. na tarkim jei uzmigom, paguldziau i lova ir po kokio pusvalandzio nubunda, tai tik pasupu. jei nubunda po poros ar keliu valandu tuomet duodu, nes gali noreti ne tik valgyti, bet ir gerti As irgi taip darau. Siaip as uz naktini maitinima MP. Juk tai labai svarbu dieninio MP gamybai. Man, zinokit, ne tiek baisu, kai ji daznai keliasi, pavalgo ir uzmiega, kaip naktiniai jos zaidimukai QUOTE(Vitoria @ 2009 12 01, 22:04) Mes jau 4 vakarą naudojame metodą. Nustatytu laiku paguldyti pavyksta, tik kad dukrytė labai dažnai pabunda. Kai pabunda iki 24 val, PM neduodu- pasupuojam ir vėl dedam į lovytę. Kaip manot, ar gerai darau? Ir kodėl taip dažnai pabunda? Maniškis vakare užmigdytas visada pabunda po pusvalandžio ir baisingai nori valgyt. Anksčiau bandydavau migdyt, o dabar nebekariauju ir duodu MP. Tai faktiškai visada bevalgydamas užmiega ir tada jau sekantis pabudimas tik vidurnaktį. Gal pamėginkit ir vienaip ir kitaip. Gal mažylė bando prisivalgyt "į priekį"? Gal nebesibudintų taip dažnai jei prisivalgytų kiek lenda?
Sveikos, mamytės
Mūsų mažoji nuo 2 iki 4 mėn. užmigdavo tik ant rankų, nuolat ją nešiojant ir sūpuojant.. Na žodžiu buvo tikrai labai sunku.. Daugiausiai įtakos tokiam jos miegui turėjo skaudantis pilvelis, ir matyt įpratimas.. Kai jai buvo kažkur 3,5 mėn. pilvelio diegliukai baigėsi ir keletą kartų (o stebukle!) pamačiau kaip ji pati visai nemigdoma užmigdavo dienos metu..
O maniskis į5 men nakciai eina miegot po 19 val. keliames pries 7 val. nakti kelis kart prabunda pienelio. O diena beveik nemiega, jei uzmiega, kokius tris kartu po 10-20 min. bet neilgiau
QUOTE(medi @ 2009 12 02, 19:45) O metodas tai paprastas - paguldai ir lauki kol užmigs Jums pasisekė Bandėm ir mes taip kelis kartus, bet visi vaiko verksmai baigdavosi tooookiu žiauriu rėkimu su pasikūkčiojimais,tad nusprendėm vaiko daugiau nebetraumuoti. Abidniausia tai, kad dukrytė guldoma į lovytę nuolat nubunda ir iškart zirzendama, trindama akis stojasi. Mes ją guldom, o ji dar labiau pradeda verkšlenti
Mano sunui 9.5 men. einame miegoti paie 22-22.30 val. Anksciau uzmigdyti be sansu. Na bet mes uzmige tokiu laiku ismiegame iki 6 val. tada pavalgom e ir dar miegame iki 9.30 val. Tada diena vel eina miegoti apie kokia 12 ir po to apie 16 val . Diena miega po 1 val.
O as savo klecka uzmigdau ant savo lovos ir paskui mieganti ikeliu i lovyte, nes jei migdyciau lovyteje, tai butu pratimai - stokis - gulkis
Paskutinem dienom per visa diena duodu melisos arbateles. Tai per diena buteliuka beveik isgeria. Tfu tfu tfu gerai miegot pradejo. Tikiuosi arbatyte padejo
QUOTE(Shatura @ 2009 12 02, 08:33) As irgi taip darau. Siaip as uz naktini maitinima MP. Juk tai labai svarbu dieninio MP gamybai. Man, zinokit, ne tiek baisu, kai ji daznai keliasi, pavalgo ir uzmiega, kaip naktiniai jos zaidimukai man tas pats. juk pageria MP ir toliau miega, o ka daryt kai 4val zaisti norisi
o mano mazaja pilnatis pradejo veikti, pastebiu tendencija, kad per pilnati labai sunkiai uzmiega, va ir dabar rytini miegeli praleido, nors miego tikrai norejo, bet bandau mygdyt visokiais budais- nepasiduoda, tik i kiemuti isvesta tai jau pucia
QUOTE(Juste1 @ 2009 12 03, 14:29) o mano mazaja pilnatis pradejo veikti, pastebiu tendencija, kad per pilnati labai sunkiai uzmiega, va ir dabar rytini miegeli praleido, nors miego tikrai norejo, bet bandau mygdyt visokiais budais- nepasiduoda, tik i kiemuti isvesta tai jau pucia o siaip seniai pastebejau, kad oro kaita itin veikia ja. bet dabar skaitineju sia tema, nes dazniau pradejo keltis naktim
Sveikos
Mane tas Pantley metodas irgi labai sudomino, tik kol kas as ta reikala atidejus velesniam laikui, nes pati vos kojas pavelku Kol kas neisivaizduoju migdymo nakciai kokia 20 val., minimum 23 val. eina miegot, na bet ryte ir miega iki 11-12 QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 02, 23:38) man tas pats. juk pageria MP ir toliau miega, o ka daryt kai 4val zaisti norisi Pas mus šiąnakt lygiai taip pat. 4 pabudo, gavo MP, atsitraukė. Akys stačios
Na pas mus tu naktiniu zaidimu dar aciu Dievui irgi nepasitaike
Mus pilnatis irgi veikia.
QUOTE(Vitoria @ 2009 12 03, 15:23) Pas mus šiąnakt lygiai taip pat. 4 pabudo, gavo MP, atsitraukė. Akys stačios Visgi maniske siandien irgi prabudo 4val. Paskui uzmigo tik 7. Gerai, kad tyliai sau zaide lovyteje, tai as galejau miegot QUOTE(Shatura @ 2009 12 03, 18:01) Visgi maniske siandien irgi prabudo 4val. Paskui uzmigo tik 7. Gerai, kad tyliai sau zaide lovyteje, tai as galejau miegot Mano mergina gal irgi kada nors Kas pasakys, kodėl vaikas dedamas į lovytę nubunda ir pradeda verkti?? QUOTE(Vitoria @ 2009 12 03, 20:01) Mano mergina gal irgi kada nors Kas pasakys, kodėl vaikas dedamas į lovytę nubunda ir pradeda verkti?? As saviske kaip tik "numetu" i lovyte
Na musiski tai pavyksta paguldyt i lovyte, kad nenubustu, bes jis butinai nubus uz kokiu 40 minuciu, uzmigdau su soske ir vel uz kokios valandos dudos
Sveiki,
Mano mažoji (4 men) diena miega po 4-5 val. ir nakti nuo 21 iki 7-8 ryto, nes mes keliamės visi panašiai tokiu laiku. Dieną užmigdau vežimėlyje pasivaikščiodama, o vakare pamaitinusi abu vaikus suguldau į loveles ir jie patys savarankiškai užmiega. Keletą vakarų teko su vaikais pakovot, bet dabar užtat ramu |