atejau ir aš pasiguosti. Mano mažylis nuo pat gimimo labai prastai miega
Sveikos mamytės,
atejau ir aš pasiguosti. Mano mažylis nuo pat gimimo labai prastai miega
Sveiki, maniskei 7 menesiai ir pas mus taip buna pietu miego metu. Bet nakti miega gerai. o jums nemanau, kad reiktu nekreipti demesio. Mano drauges lelius buvo super jautrus, tai kai pati maitino, nakciai gerdavo valerijono saknu arbata, mazius miegodavo geriau. Zinau, kad ir kazkokios miksturos yra vaiku miego sutrikimams tvarkyti, bet cia jau neurologas gali jums patarti. O siaip siulyciau baseina isbandyti, vanduo stebuklus daro. Mes laukiam nesulaukiam kada oras atsils, nes labai isitempe kojytes, o kartu ir visa neuro sistema. Pavaiksciokit pora savaiciu
QUOTE(gylyte @ 2010 04 24, 12:19) Sveikos mamytės, atejau ir aš pasiguosti. Mano mažylis nuo pat gimimo labai prastai miega Pas mus tas pats, tik paprastai is pradziu atsiseda ir pasedi, o tada stojasi. Vakare koj paguldom atsistoja kokius 20 kartu... Ir taip jau gera menesi. O apie pastarasias 4 naktis isvis... nebezinau ne ka galvoti. Vaikas NEMIEGA! Niekaip neiseina uzmigdyti. Pvz vakare kokia 10-11 uzmiega po valandos rekimu ir migdymu, o po valandos ar poros atsikelia ir ne uz ka nemiega niekur kokias 3 val. Paguldau salia saves, po puses minutes ant pilvo ir ropoja kazkur, jei neleidziu ima klykti. Man stogas konkreciai vaziuoja... Gal prei visko prisideda tai, kad vaikuciui sloga, neprakvepuoja, mp valgydamas neuzsimigdo, nes ima oro trukti. Vakar nakti pie 3 val sugirdziau pora lasiuku valerijono net, nes nebezinojau ka su vaku daryti, tai tada po pusvalandzio gal bent jau pradejo nebetaip intensyviai ropineti ir beguledamas kazkada uzmigo kokiai valandai, nes 5 vel rekavo ir ropinejo. Siaip ir diena kaip nesavas: zyzia istisai, eina, lipa, griuva. Prasikirto lupa, ant smakro melyne, ant kaktos raudona... Nespeju gaudyt... Zodziu, jei dar ilgiau taip tesis mane i beprotnami isves...
Labuka
Na mums jau 9 sav, nuo 5sav pati nebemaitinu, pieno farikelis uzluzo, bet mano mazoji kaip angelelis kai cia pasiskaiciau. diena miega 3 kartus po 2val, o lauke ir 3-4al ismiega pietu, o vakare, tai 23val ismaudom, pamaitinam, uztrunkam iki 23.30 ir ji uzmiega savo lovytej iki 7val ryto QUOTE(susiwelusi @ 2010 04 27, 09:50) Labuka Na mums jau 9 sav, nuo 5sav pati nebemaitinu, pieno farikelis uzluzo, bet mano mazoji kaip angelelis kai cia pasiskaiciau. diena miega 3 kartus po 2val, o lauke ir 3-4al ismiega pietu, o vakare, tai 23val ismaudom, pamaitinam, uztrunkam iki 23.30 ir ji uzmiega savo lovytej iki 7val ryto na jums dar tik 9 sav QUOTE(suomė @ 2010 04 27, 10:31) na jums dar tik 9 sav Na pas mus dabar sitas beprotnamis del to, kad vaikas per nosi negali kveuoti ir negali valgyti mp normaliai, t.y. tenka vis ikvepti, tai blaskosi ir neuzsimigdo... Labai teisi esate, kad priklauso nuo vaiko.
Sveikos,
vakar iškilo toks klausimas. Tai pati neišsprendus, nusprendžiau paklaust jūsų Mano lėlytei 3,5 mėn. Puikiai gulamės vakare apie 23 val,, ryte pabūdrauja 1 valandžiukę ir pamiega iki kokios 11 val. Na per naktį išmiega 11 val. Miegam kol kas kartu. Nuo 9 ryto aš ją palieku vieną miegot, o pati einu į pirmą aukštą. Ir nepasigenda manęs. Bet va dieną maniškė visai nemiega. Na per dieną gali nusnūst 30 min.ir toliau niekaip. Aišku, kai ji nešyklėje būna ar su vežimėliu supi, ar man ant kelių, tai tada miega. Bet kai tik bandai iš nešyklės ar nuo kelių vieną paguldyt, tai po 20-30 min atsibunda ir vsio. Vakar visą dieną namie prabuvau, su nešykle mažai nešiojau, ant kelių šiek tiek nusnūdo 30 min ir 20 min snūstelėjo žaisdama su žaisliukais. O vakare piktutė, nei maudytis nenori, nei masažo (ką šiaip mėgsta) Tai pagaliau klausimas - ar reiktų man vaiką tam tikrą valandą dieną bandyt užmigdyt ilgo miego? T.y. specialiai nešiot, pasupt, kad įmigtų?, Ar vaikas pats užmiega, kada jam reikia ir nereikia nieko kištis? Ačiū visoms už nuomones
sveika
is savo patirties galiu pasakyti, kad geriausia isiklausyti i pacio vaiko poreikius, kada matai jog ji jau nori miegelio (trina akytes, zirzia, ziovauja ir t.t.) tada ir guldyk. pastovus ritmas su laiku nusistoves QUOTE(ceponke @ 2010 04 29, 11:49) Sveikos, vakar iškilo toks klausimas. Tai pati neišsprendus, nusprendžiau paklaust jūsų Mano lėlytei 3,5 mėn. Puikiai gulamės vakare apie 23 val,, ryte pabūdrauja 1 valandžiukę ir pamiega iki kokios 11 val. Na per naktį išmiega 11 val. Miegam kol kas kartu. Nuo 9 ryto aš ją palieku vieną miegot, o pati einu į pirmą aukštą. Ir nepasigenda manęs. Bet va dieną maniškė visai nemiega. Na per dieną gali nusnūst 30 min.ir toliau niekaip. Aišku, kai ji nešyklėje būna ar su vežimėliu supi, ar man ant kelių, tai tada miega. Bet kai tik bandai iš nešyklės ar nuo kelių vieną paguldyt, tai po 20-30 min atsibunda ir vsio. Vakar visą dieną namie prabuvau, su nešykle mažai nešiojau, ant kelių šiek tiek nusnūdo 30 min ir 20 min snūstelėjo žaisdama su žaisliukais. O vakare piktutė, nei maudytis nenori, nei masažo (ką šiaip mėgsta) Tai pagaliau klausimas - ar reiktų man vaiką tam tikrą valandą dieną bandyt užmigdyt ilgo miego? T.y. specialiai nešiot, pasupt, kad įmigtų?, Ar vaikas pats užmiega, kada jam reikia ir nereikia nieko kištis? Ačiū visoms už nuomones Mano dukryte taip pat taip elgiasi, tai as diena bandaununesti j i tamsu kambry, ta paty kur miega nakty, paguldau, pati atsiguliu salia, paglostau jai galvyte, palaikau uz rankytes ir uzmiega.aisku, vaikiukas turi buti pamaitintas ir sausas...kai uzmiega, palieku viena ir taip ismiega apie 2 valandas QUOTE(masaliukas @ 2010 04 29, 12:47) Mano dukryte taip pat taip elgiasi, tai as diena bandaununesti j i tamsu kambry, ta paty kur miega nakty, paguldau, pati atsiguliu salia, paglostau jai galvyte, palaikau uz rankytes ir uzmiega.aisku, vaikiukas turi buti pamaitintas ir sausas...kai uzmiega, palieku viena ir taip ismiega apie 2 valandas Matyt reiks ir man stebet, kad kai mergyte prades snausti, nest miegot ja i miegamaji, kur ir nakti miega. Kad pailsetu Papildyta: QUOTE(masaliukas @ 2010 04 29, 12:47) Mano dukryte taip pat taip elgiasi, tai as diena bandaununesti j i tamsu kambry, ta paty kur miega nakty, paguldau, pati atsiguliu salia, paglostau jai galvyte, palaikau uz rankytes ir uzmiega.aisku, vaikiukas turi buti pamaitintas ir sausas...kai uzmiega, palieku viena ir taip ismiega apie 2 valandas Bet tiesa, as visad stengiaus, kad diena ji miegotu sviesiai ir prie iprasto namu triuksmo. Nes kazkur skaiciau, kad vaikas turi suprast, kad diena miega ir nepainiotu dienos miego su naktiniu. Ar cia nesamone?
Tai jusu vaikas nakti labai gerai ismiega, tai gal uztenka tiek miego, leiskit jai miega kad ir trumpais intervalais pamiegoti.
Diena as vaika migdau sviesiam kambary, specialiai jo netamsinu, net zaliuzes buna atidarytos. O miegoti jis diena eina tada kai pradeda akutes trinti, apimu ji nesuosi pas save i lova, duodu kruti ir jis bevalgydamas uzmiega, tada ji taip ir palieku.
Kai vaikas augs, ilges budravimo laikas ir ilges miego laikas. Gi is pradziu miega po n kartu po 15-30 min, veliau miegos tris kartus, dar veliau du, o paskui tik viena karta dienoj. Ir tas miego laikas ilges. Toks augimas ir niekaip akiu neuzspausi, jei vaikiukas pats nenori.
QUOTE(ceponke @ 2010 04 29, 11:49) Sveikos, vakar iškilo toks klausimas. Tai pati neišsprendus, nusprendžiau paklaust jūsų Mano lėlytei 3,5 mėn. Puikiai gulamės vakare apie 23 val,, ryte pabūdrauja 1 valandžiukę ir pamiega iki kokios 11 val. Na per naktį išmiega 11 val. Miegam kol kas kartu. Nuo 9 ryto aš ją palieku vieną miegot, o pati einu į pirmą aukštą. Ir nepasigenda manęs. Bet va dieną maniškė visai nemiega. Na per dieną gali nusnūst 30 min.ir toliau niekaip. Aišku, kai ji nešyklėje būna ar su vežimėliu supi, ar man ant kelių, tai tada miega. Bet kai tik bandai iš nešyklės ar nuo kelių vieną paguldyt, tai po 20-30 min atsibunda ir vsio. Vakar visą dieną namie prabuvau, su nešykle mažai nešiojau, ant kelių šiek tiek nusnūdo 30 min ir 20 min snūstelėjo žaisdama su žaisliukais. O vakare piktutė, nei maudytis nenori, nei masažo (ką šiaip mėgsta) Tai pagaliau klausimas - ar reiktų man vaiką tam tikrą valandą dieną bandyt užmigdyt ilgo miego? T.y. specialiai nešiot, pasupt, kad įmigtų?, Ar vaikas pats užmiega, kada jam reikia ir nereikia nieko kištis? Ačiū visoms už nuomones mazas vaikas turi miegoti daug ir diena.Nesupkit,nenesiokit,paguldykit i lovyte kai nores miego.Atsigulkit saliai,galvyte paglostikit.Priprato jusu lelye,kad ja suptu ,nesiotu uz tai taip ir yra.Kol maza dar bandykit atpratinti,bus sunku,bet imanoma.Nesupiau nei vieno savo vaiko.Ant ranku ir nemigdziau,nu nebuvo tokio poreikio.Jeigu eina miegoti nakciai 23 val,tai paskutini miegelis turi buti nors pusvalandi apie 20val,gali ir 21 val.Tada ramiai ir numaudysite ir pamasazuosite.Atpratinkite nuo supimo,nesiojim ir t.t.sekmes QUOTE(Dumza @ 2010 05 02, 23:34) mazas vaikas turi miegoti daug ir diena.Nesupkit,nenesiokit,paguldykit i lovyte kai nores miego.Atsigulkit saliai,galvyte paglostikit.Priprato jusu lelye,kad ja suptu ,nesiotu uz tai taip ir yra.Kol maza dar bandykit atpratinti,bus sunku,bet imanoma.Nesupiau nei vieno savo vaiko.Ant ranku ir nemigdziau,nu nebuvo tokio poreikio.Jeigu eina miegoti nakciai 23 val,tai paskutini miegelis turi buti nors pusvalandi apie 20val,gali ir 21 val.Tada ramiai ir numaudysite ir pamasazuosite.Atpratinkite nuo supimo,nesiojim ir t.t.sekmes Drisiu pasakyti, kad nesate teisi del kaiko. Siaip jau tai maziukus rekomenduojama supti, nes supimas duoda daug naudos vaikuciui. Nors gali buti, kad ne visi jaucia poreiki tam. Velgi, kaip ir visose kitose situacijose abiausiai viskas nuo vaiko priklauso. O siaip tai tas vaikutis tikrai pakankamai isismiega. Mano mazutis niekada tiek val. neismiegodavo per visa para.
siaip tai jis uzmigdavo be jokiu daineliu, supimu. Daba nusipirkom manieza, tai jame pasikabina antras aukstas ir jis siunuoja viduje, tai trupuri pajudini ir to uztenka. Turim jau rezima, kad apie 21 val. jis jau ruosiasi miegeliui, o 6 val. ryte atsikelia. Diena 3 valandas po lauka pavezioju (turim savo kiema), tai vat tiek ir uztenka jam miegelio, o siaip tai megsta ir pats su zaisliukais pazaist, o pribarskejas uzmiega pats
Mielos, mamytes.
Savo turteli turiu dar tik dvi savaites su puse, o jau kankinames del miegelio. Niekaip nesuprantu: nakciai uzmiega apie 22-23 val., pabunda pavalgyti po kokiu 4-5 val., tada su vyru pakaitomis per kokia valanda uzmigdom, tai vel numinga kokias 3-4 val. Ryte kai atsibunda pamaitinu savo lovoje ir ten pasilieku, kad dar pamiegotu. Tai iki 12 val. po maitinimo ismiega. O jau po to prasideda baisioji dalis: akys dideles, dairosi, paskui lyg ir miegelio uzsinori, bet neuzmiega, pradeda verkti. Ir taip visa diena iki velaus vakaro. Numiega tik isvzta i laukuti. Nei nesiojimas, nei dainavimas, nei glostymai nepadeda. Gal kas nors susidurete su tokia problema? Gaila savo kudikio labai, nes matau, kad kankinasi. QUOTE(dilami @ 2010 05 03, 23:00) Mielos, mamytes. Savo turteli turiu dar tik dvi savaites su puse, o jau kankinames del miegelio. Niekaip nesuprantu: nakciai uzmiega apie 22-23 val., pabunda pavalgyti po kokiu 4-5 val., tada su vyru pakaitomis per kokia valanda uzmigdom, tai vel numinga kokias 3-4 val. Ryte kai atsibunda pamaitinu savo lovoje ir ten pasilieku, kad dar pamiegotu. Tai iki 12 val. po maitinimo ismiega. O jau po to prasideda baisioji dalis: akys dideles, dairosi, paskui lyg ir miegelio uzsinori, bet neuzmiega, pradeda verkti. Ir taip visa diena iki velaus vakaro. Numiega tik isvzta i laukuti. Nei nesiojimas, nei dainavimas, nei glostymai nepadeda. Gal kas nors susidurete su tokia problema? Gaila savo kudikio labai, nes matau, kad kankinasi. Na reiks laukutyje vaikscioti 4 valandas, kad miegotu. Mano kaimynkai taip buvo, tai ar lietus, ar saule, ji su vezimeliu po 4 val. isbudavo lauke, nes balkone nemiegodavo mazyle. QUOTE(dilami @ 2010 05 03, 21:30) Mielos, mamytes. Savo turteli turiu dar tik dvi savaites su puse, o jau kankinames del miegelio. Niekaip nesuprantu: nakciai uzmiega apie 22-23 val., pabunda pavalgyti po kokiu 4-5 val., tada su vyru pakaitomis per kokia valanda uzmigdom, tai vel numinga kokias 3-4 val. Ryte kai atsibunda pamaitinu savo lovoje ir ten pasilieku, kad dar pamiegotu. Tai iki 12 val. po maitinimo ismiega. O jau po to prasideda baisioji dalis: akys dideles, dairosi, paskui lyg ir miegelio uzsinori, bet neuzmiega, pradeda verkti. Ir taip visa diena iki velaus vakaro. Numiega tik isvzta i laukuti. Nei nesiojimas, nei dainavimas, nei glostymai nepadeda. Gal kas nors susidurete su tokia problema? Gaila savo kudikio labai, nes matau, kad kankinasi. Na, jus dar labai mazuciai
O kas trukdo vaika isvezt i lauka, jei ten miega?
Maniskiui 10 menesiu ir as galiu ant vienos rankos pirstu suskaiciuot kiek kartu jis diena yra miegojes namie, nebent lauke buvo kokiu -15, tai tada jau nevezdavau, migdydavau namie ir pati kartu snausdavau, nes kitaip nelabai miegodavo namie, tik lauke.
Mano suneliui beveik 7 men. dienos miegas padorus, uzmigdyti nesunku, nes pats parodo, kad nori miego ir guldau
sveikos
O maniškis jau nebeatsikelia naktim valgyti,, bet užėjo jam naktiniai verkimai
Mūsų berniukui po kelių dienų bus 11 mėn. Naktį keliasi 3 kartais ir daugiau kartų. Pamaitinu, gal sakyčiau nuraminu ir vėl užmiega. Jis čiulptuko nuo pat gimimo neėmė, todėl tenka keltis ir raminti vaikiuką naturaliu būdu.
Dieną miegam du kartus. Vieną kartą 12 val, tada migdau maitindama, kitą kartą apie 17 val lauke, tada užmiega pats. Vakare migdau vėl duodama MP. Galvoju, jau laikas pradėti atpratinti nuo migdymo su papu, bet net nežinau kaip tai padaryti?.. Keletą kartų bandžiau migdyti paprastai lovytėje, bet visgi nesėkmingai. Vaikas įsiverkė, teko vėl duoti jo mėgstamą naturalią "soskytę".
mums 7 su pusia menesiu,diena tai miegam 2-3 kartus,bet guldau diena balkone,jisai ir issimiega ilgiau ten na ir grinas oras,jei geras oras tai beveik visa diena laukia mes,ateinam tik tai palgyti ar pakeist sauskelniu o nakciai tai jau neturim problemu del mygdimu,iki kokiu 4 men reikejo supti kol neuzmigs,o dabar tai stengiousiu,kad pries naktini miega nemiegotu nors 3 valandos ir poto savaime luzta ir visa nakti issimiega,atsibundam gad tik tai viena karta pagerti,bet irgi ne visada,kartais soske paduot,nuo 4 menesiu pradejom duoti kosite nakciai su melisa,jinai soti ir labai skani mums,po truputi pratinam nevalgyt naktimis,is pradziu buvo sunkuoka,bet priprato
Na, as skaitau si puslapi ieskodama pagalbos, bet visai pasimeciau.. Mano maziui 11 sav. ir taip pat nustojo miegoti dienomis. Viskas butu gerai- tegul nemiega, jei nenori, taciau tada reik bendraut ir but salia... Tai kaip Jus mamos tada spejate bent nusiprausti? Gal ir miegotu lauke, bet kad nevaiksciosiu gi su vezimu po lietu...ir dar nesipraususi
pas mus tai taip,ryte atsikeliam pavalgom ir zaidziam,kokia 12 val eina miegot ir tada begom praustis ir taip tuoliau,vistiek kada nors vaikas gi miega,bet ir nepratinau nuo pat gymimo,kad mama visada salia,nieko tokio,truputi paverks,bet poto pamato kad nieks neateina ir pradeda zaisti,verkti vaikams irgi sveika
QUOTE(odris @ 2010 05 05, 15:22) Na, as skaitau si puslapi ieskodama pagalbos, bet visai pasimeciau.. Mano maziui 11 sav. ir taip pat nustojo miegoti dienomis. Viskas butu gerai- tegul nemiega, jei nenori, taciau tada reik bendraut ir but salia... Tai kaip Jus mamos tada spejate bent nusiprausti? Gal ir miegotu lauke, bet kad nevaiksciosiu gi su vezimu po lietu...ir dar nesipraususi na maniske irgi visuomet buvo ir dar yra rankinukas. kai buvo mazesne tai as ja visur su vezimu atsivesdavau - i virtuve, prie vonios ir t.t. o ka darysi...vat taip ir ismokau turbo greiciu praustis, gaminti valgyt su laiku rasi daug ivairiu budu kaip suspeti QUOTE(silve @ 2010 05 05, 14:28) Mūsų berniukui po kelių dienų bus 11 mėn. Naktį keliasi 3 kartais ir daugiau kartų. Pamaitinu, gal sakyčiau nuraminu ir vėl užmiega. Jis čiulptuko nuo pat gimimo neėmė, todėl tenka keltis ir raminti vaikiuką naturaliu būdu. Dieną miegam du kartus. Vieną kartą 12 val, tada migdau maitindama, kitą kartą apie 17 val lauke, tada užmiega pats. Vakare migdau vėl duodama MP. Galvoju, jau laikas pradėti atpratinti nuo migdymo su papu, bet net nežinau kaip tai padaryti?.. Keletą kartų bandžiau migdyti paprastai lovytėje, bet visgi nesėkmingai. Vaikas įsiverkė, teko vėl duoti jo mėgstamą naturalią "soskytę". oj kolegė tu mano o vakarais keik jau kartų bandžiau neduot mp...,- be šansų; čiulptuką spjauna kaip nuodą maitinsiu kiek panorės???žiūrėsim
Labas!
ka tik parsivezem savo dziaugsmeli i namus, dabar jam 2 paros. Pas mamyte priespienio daug, bet lyg siek tiek neprivalgom vis dar. O neprivalgom, nes labai miegam. Akuseres sake butina vaikuti maitinti bent kas 2-3 valandas, o mes va ir dabar jau 30min meginam ji pazadinti.. Net pakeitus pamperi, nuplovus uzpakaliuka, issiverkus - vos apzioja mamos papuka, biski patraukia ir vel miega.. Gal galite patarti kaip ji pamaitinti kas 2-3val? QUOTE(robin @ 2010 05 10, 19:46) Labas! ka tik parsivezem savo dziaugsmeli i namus, dabar jam 2 paros. Pas mamyte priespienio daug, bet lyg siek tiek neprivalgom vis dar. O neprivalgom, nes labai miegam. Akuseres sake butina vaikuti maitinti bent kas 2-3 valandas, o mes va ir dabar jau 30min meginam ji pazadinti.. Net pakeitus pamperi, nuplovus uzpakaliuka, issiverkus - vos apzioja mamos papuka, biski patraukia ir vel miega.. Gal galite patarti kaip ji pamaitinti kas 2-3val? As zadindavau taip- paimdau vaika, svelniai perkraudavau jam per lupas kruties speneliu, dazniausiai jis issiziodavo, ir bandyvau duoti kruti. priespenio lygtai daug ir nebuvo, bet vaikui uzteko. Pradzioj jis istisai valge. o gal jis mieguistas nes alkanas? ir neturi jegu? bandykite duoti ir duoti kruti.
o kiek kartu per para Jusu dziaugsmas valgo ?
Na prisizadinam siaip ne taip ir pavalgom 10-12 kartu.. Kartais po 5-10min, o kartais po 30-60. Gal ka ne taip darome?
o mes radom nemiegojimo, verkimu ir neramumo priezasti. Rasiau pries kelis psl, kad vaikas mete miegojima dienomis visiskai... taigi, dabar jau esu labai pikta ant mamyciu, kurios, nebudamos profesionales gydytojos, metosi patarimais... "toks vaikas" ... "toks augimas"....
buvom pasviena neurologe - viskas atseit kaip ir gerai... ziurejom akiu dugna - jokiu bedu... vakar pasidarem smegenu echoskopija (pavadinimas kitoks is tikro, bet esmes nekeicia) ir radom. padidejes smegenu vandens kiekis, kuris spaudzia smegenis. del to ir nemiegojimas ir verkimas - vaikui juk nuolat skauda galva. mamytes, nesitenkinkit kitu pasaliniu zmoniu snekomis. ir nelaukit, kol praeis savaime. jei nerasit visai bedu - liuks. o jei rasit? negi, galedamos padeti savo vaikuciams, to nepadarytumet???
Viska darote labai gerai. Tik mamai nereikia jaudintis ir nervintis.
O kodel jums kyla klausimas, kad kazka ne taip darote? Savimi reikia pasitiketi, mamai tikrai zino ka, kada ir kaip reikia padaryti.
Is tikruju klausimas iskilo ligoninej, viena is akuseriu jau pirma para kazkodel primygtinai siule misinuka - atseit nedavalgo vaikas.. Nors gydytoja ir kitos akuseres nei puse zodzio apie tai neuzsimine. Siek tiek issigandome, nes norime maitingi MP
As suprantu, kad gimus vaikui mamai kyla daugiau klausimu nei atsakymu.
Yra labai svarbu paciai mamai apsispresti kaip ji nori auginti vaika. Man apsisprendimui itakos turejo nestumo metu lankyti kursai, jie suteike pasitejimo savo jegomis. Yra labai svarbu mamai nesibalskyti ir neklausyti kitu nuomoniu, o paciai pasirinkti kas jos vaikui yra geriausia. Motinos sirdis jaucia kas geriausia jusu vaikui Maitinant krutimi pradzioj reikia tik kantrybes ir ramybes. Nes jus ir jusu vaikas tik esate dar zali, jums reikia laiko kad ismokti viska tinkamai atlikti. Dar patarimas - maziau klausyti kitu patarimu ir neieskokite atsakymu internete ir supermamoje, jus pati zinote kas geriausia jusu vaikui. Nesiblaskykite, sekmes ir dideles kantrybes QUOTE(Tuze @ 2010 05 11, 07:10) o mes radom nemiegojimo, verkimu ir neramumo priezasti. Rasiau pries kelis psl, kad vaikas mete miegojima dienomis visiskai... taigi, dabar jau esu labai pikta ant mamyciu, kurios, nebudamos profesionales gydytojos, metosi patarimais... "toks vaikas" ... "toks augimas".... buvom pasviena neurologe - viskas atseit kaip ir gerai... ziurejom akiu dugna - jokiu bedu... vakar pasidarem smegenu echoskopija (pavadinimas kitoks is tikro, bet esmes nekeicia) ir radom. padidejes smegenu vandens kiekis, kuris spaudzia smegenis. del to ir nemiegojimas ir verkimas - vaikui juk nuolat skauda galva. mamytes, nesitenkinkit kitu pasaliniu zmoniu snekomis. ir nelaukit, kol praeis savaime. jei nerasit visai bedu - liuks. o jei rasit? negi, galedamos padeti savo vaikuciams, to nepadarytumet??? Tai kodel jus ieskote atsakymu supermamoje???????? cia zmones tik dalinasi savo patirtimi, o uz svetima patirti jus pykstate??? QUOTE(robin @ 2010 05 11, 00:11) Na prisizadinam siaip ne taip ir pavalgom 10-12 kartu.. Kartais po 5-10min, o kartais po 30-60. Gal ka ne taip darome? viena mano ligoninėje ir vis miegodavo tai pradėjo kristi svoris,keldavau per prievartą ir maitindavau kol nepradėjo priauginėt manau reikia žiūrėti kiek vaikas kartų valgo.10-12 kartų gal yra normalu?nors maniškės beveik kiaurą parą kabodavo ant papo pirmą mėnesį kol išmoko valgyti,paskui tarpai vis ilgėjo tarp maitinimų
Na sianakt patys kelemes nakti ir godziai valgem kas valanda ar pusantros, is pat ryto teko pakeisti 3 pampersus, "turtas" jau nebe mekonijus - sviesiai rudas
Tik, kad diena su naktim siek tiek sumaise esam Papildyta: M.Rasele, aciu Jums labai uz patarimus
Aha, ir man tas pats klausima kilo
Cia jigu ka ne visos yra kvalifikuotos neurologes
Ne, viskas normoj. Galva proporcinga - jis gime didelis, tai ir galvutes dydis "ant virsutines ribos", bet pats augimas galvos pagal normas. nei akytes krypo apacion, nieko. tiesiog nemiegojo dienom, verke istisai, atpylineja daznai. pasirodo vandens siek tiek daugiau, jis spaudzia smegenis, del to jam nuolat skauda galvyte ir jis taip elgiasi...
QUOTE(robin @ 2010 05 11, 10:32) Na sianakt patys kelemes nakti ir godziai valgem kas valanda ar pusantros, is pat ryto teko pakeisti 3 pampersus, "turtas" jau nebe mekonijus - sviesiai rudas Tik, kad diena su naktim siek tiek sumaise esam Papildyta: M.Rasele, aciu Jums labai uz patarimus Viskas jums bus gerai, juk jusu vaikui dar tik kelios dienos. Nesijaudinkite, nera del ko. Nemanau kad jusu mazylis yra sumaises diena su naktimi, nes tokio amziaus vaikai valgo pastoviai, tarpuose tarp valgiu miega. Aisku naktimis atrodo, kad jis nemiega, bet taip nera, gal tik mamai sunkiau, as eidavau diena pamiegoti kartu su juo Pradzioj viskas atrodo labai jau sudetinga ir neaisku, man labai padejo zurnalo tavo vaikas priedas mano naujagimis, ten buvo pateikta visa reikalinga informacija apie ka tik gimusius kudikius. Pradzioj skaiciau ir pagal zurnala viska dariau, veliau susiformavo mano iprociai. Su vaikui kartu augau ir as Sekmes jums, ir maziau ieskokite informacijos internete, verciau nusipirktite viena gera knyga, tai bus geriau.
O as mamytes baigiu isproteti, mano suneliui 1,5menesio, o nuo pat gimimo jis ziauriai neramus, miega per para gal kokias5-6 val.istisai reikia supuoti, visa diena, paryciui uzmiega kokiom 2valandom ir nakti apie 5val pamiega su pavalgymais.pavalgo-rekia, nevalges- rekia.kartais supuot reikia istisas 12val ant ranku kol pats pavargsta ir uzmiega.gal 10ciai gydytoju skundziausi, dauguma sako kad diegliukai...nebeturiu atrodo jegu, atrodo nekenciu jau to vaiko, nors beproto norejau...jauciu kad pati ziauriai issekau.Ar tikrai gali taip buti del diegliuku?gal kam pan buvo?
QUOTE(kitke @ 2010 05 13, 15:03) O as mamytes baigiu isproteti, mano suneliui 1,5menesio, o nuo pat gimimo jis ziauriai neramus, miega per para gal kokias5-6 val.istisai reikia supuoti, visa diena, paryciui uzmiega kokiom 2valandom ir nakti apie 5val pamiega su pavalgymais.pavalgo-rekia, nevalges- rekia.kartais supuot reikia istisas 12val ant ranku kol pats pavargsta ir uzmiega.gal 10ciai gydytoju skundziausi, dauguma sako kad diegliukai...nebeturiu atrodo jegu, atrodo nekenciu jau to vaiko, nors beproto norejau...jauciu kad pati ziauriai issekau.Ar tikrai gali taip buti del diegliuku?gal kam pan buvo? buvo. vos ne identiskai. pasidarem neurosonograma...lygtai taip vadinasi....galvos echoskopija - paprasciau. radom kad padaugeje skysciu ir jie spaudzia smegenis sukeldami skausma ir kitus pozymius. geriam vaistukus dabar. diegliukai seip turetu but visad panasiu metu po kelias valandas. sekmes auginant leliu!!! QUOTE(Tuze @ 2010 05 13, 16:10) buvo. vos ne identiskai. pasidarem neurosonograma...lygtai taip vadinasi....galvos echoskopija - paprasciau. radom kad padaugeje skysciu ir jie spaudzia smegenis sukeldami skausma ir kitus pozymius. geriam vaistukus dabar. diegliukai seip turetu but visad panasiu metu po kelias valandas. sekmes auginant leliu!!! dare mums ta galvytes echo, minejo tik kad krajagysle issilieju, israse parasyta vazopatijos pozymiais, nieko nesupratau, tik gyd pasake kad tai reiskia -padidinto dirglumo ir turetu isaugti. tai net nzn ar del to taip gali buti, labai laukiu kada pasibaigs tas kosmaras ir galesiu dziaugtis vaiku.tikiuosi baigsis ir tai tik diegliukai, siaip i vakara jo neina visai uzmigdyti, klykia istisai... QUOTE(kitke @ 2010 05 13, 15:35) dare mums ta galvytes echo, minejo tik kad krajagysle issilieju, israse parasyta vazopatijos pozymiais, nieko nesupratau, tik gyd pasake kad tai reiskia -padidinto dirglumo ir turetu isaugti. tai net nzn ar del to taip gali buti, labai laukiu kada pasibaigs tas kosmaras ir galesiu dziaugtis vaiku.tikiuosi baigsis ir tai tik diegliukai, siaip i vakara jo neina visai uzmigdyti, klykia istisai... Kitke, dar padeda lašiukai nuo viduriukų putimo, ar bandėte kokių?..Mums tiko sab simplex..nemažai jų išgeriam: po penkiolika lašelių prieš kiekvieną maitinimą....mūsiškis irgi pusantro mėnesiuko dabar
vajetau mamkos laikykites
net negalvojau kad taip blogai gali buti su miegais
Pasakykit prasau, ar tai normalu, kad 2 sav. kudikis pavalges nemiega, o guli atidarytom akytem, zvalgosi, ciulpia kumstuka. Atsikelia kokia 5-6 val., kas valanda kazkur duodu pavalgyt, bet po valgymo uzmiega kokiai 10 min., o po to tiesiog guli. Anksciau miegodavo taip, kad net zadint reikejo, kad pavalgytu. Dabar pamiega nebent per pietus kokias 3-4 val.
QUOTE(Hopeidea @ 2010 05 13, 22:41) Kitke, dar padeda lašiukai nuo viduriukų putimo, ar bandėte kokių?..Mums tiko sab simplex..nemažai jų išgeriam: po penkiolika lašelių prieš kiekvieną maitinimą....mūsiškis irgi pusantro mėnesiuko dabar vartojom tuos sab simplex - nepadeda....anksciau verkdavau, galvojau isprotesiu bet dabar lyg apsiraminau, bent naktim su maitinimais truputi pamiega ir dar kartais ryte. o nuo pietu iki kokios h vos neistisai reik ji tusyt:)dar soske ji labai nuramina, einam i lauka bet kaip jam uzeina kartais ir lauke pradeda rekt....o kaip jusiskis ar lauke ir automobili miega? |