verutekl
2009 12 03, 23:03
QUOTE(marlena24 @ 2009 12 03, 20:44) Na musiski tai pavyksta paguldyt i lovyte, kad nenubustu, bes jis butinai nubus uz kokiu 40 minuciu, uzmigdau su soske ir vel uz kokios valandos dudos  Sveiki, o kaip meskiukas padeda  ? ne buvau visa savaite prisedusi prie kompo, tai net nepadekojau bet juk geriau, nei ... Tai Aciu Marlena24 mums gerai, kol siltas, tai miegam, bet nuo kokios antros valandos nors kelkis ir vel eik sildyti  , visvien nemiegam Papildyta:QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 03, 00:38) man tas pats. juk pageria MP ir toliau miega, o ka daryt kai 4val zaisti norisi  manajai sia nakti uzplauke toks noras, vos uzmigdziau, teko visa gera valanda papluseti.  Jum tik dabar uzplauke, o pas mus taip karts nuo karto buna. ne daznai, betjau praeita menesi du kartus zaidem ir vakar vel. na musu mergiotes matai panasios savo elgesiu, del tam tikru priezasciu
Fatimaallaa
2009 12 04, 00:25
QUOTE(verutekl @ 2009 12 03, 22:03) tai jau tikrai  nebutu mergiotes  padykusios tos vasarinukes, ne tas zodis
Dovileja
2009 12 04, 01:45
Geras...perskaiciau ir pagalvojau,kad gal tikrai leliukus pilnatis veikia?manoji irgi 2 naktis is eiles zaide nakti atsibudus :pirma nakti 4 val.atsibudo ir pradejo zaidimus,o as net nesupratau is pradziu ,kad taip anksti,galvojau,kad laikas keltis;  antra nakti 5 ryto atsibudo,tai teko kokia valanda dirbti kol uzmigo.Ir su dienos miegeliu nelabai gerai,visai issimusem is ritmo  Pastebejau,kad jei diena nepamiega ,tai labai zyzia,pati nezino ko nori, ir tik ant ranku.o vakare luzta apie 18 bal., bet tada labai kilnojasi nakti. Zodziu,is pradziu gan neblogai sekesi su tais Pentley metodais,bet dabar vel susimaise viskas Sakiau,dabar tikrai susiimsiu ir migdysiu tuo paciu laiku. O kada jus vaikiukus diena migdote? As tai stengiuosi apie 9-10 ryte ir apie 13-14 pavalgius.
Shatura
2009 12 04, 08:54
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 04, 01:25) tai jau tikrai  nebutu mergiotes padykusios tos vasarinukes, ne tas zodis  Ir as i jusu gretas. Nors sianakt miegojom gerai, bet miegot nuejo tik 23val vakaro. Ir atsibudo 6.30
QUOTE(Dovileja @ 2009 12 04, 01:45) Zodziu,is pradziu gan neblogai sekesi su tais Pentley metodais,bet dabar vel susimaise viskas Aš jau baigiu nuleisti rankas. Pirmieji 3 vakarai buvo  naktys kaip visad, bet jau po to prasidėjo mano naktinėjimai. Mes dar palyginus vėlai migdom- 21 val, bet tūsai vistiek vyksta kai pabunda MP. Šiąnakt du kart vaikas žaisti norėjo: 1 ir 4:30  Pirmą kart nuraminau, bet jau paryčiais, kai pamačiau, kad joks supimas nepadės, padėjau dukrytę į lovytę, išjungiau šviesą ir išėjau. Tas mažas šmirgelis rėkti ir bartis pradėjo!! Leidau. Parėkė apie 20min. O tas rėkimas, tai nebuvo nelaimingas, kitaip nebūčiau ištvėrusi. Parėkia tokiu paplonintu balseliu, nutyla.. laukia..vėl aaaaaaa.. vėl aš neateinu....aaaaaaa....ir tada jau tylu. O ta Pantley neparašė, ką tokiais atvejais mamoms reikia daryti??
Fatimaallaa
2009 12 04, 09:51
QUOTE(Shatura @ 2009 12 04, 07:54) prasom manoji sianakt mane vel pasokdino, dabar sedziu ir galvoju, kaip neuzmigti, nes vel nududo 4 val ir nutare, kad jai jau gana miegoti
verutekl
2009 12 04, 10:03
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 12 04, 10:51) prasom manoji sianakt mane vel pasokdino, dabar sedziu ir galvoju, kaip neuzmigti, nes vel nududo 4 val ir nutare, kad jai jau gana miegoti  matyt kampa "kasnaktybe". gal plakata parasyti  ? tai jau Lietuvoje ar dar tik ruosiates?
Fatimaallaa
2009 12 04, 10:29
QUOTE(verutekl @ 2009 12 04, 09:03) matyt kampa "kasnaktybe". gal plakata parasyti  ? tai jau Lietuvoje ar dar tik ruosiates? mes jau pirmadieni po pietu nusileidome lietuvoje  taigi jau dziaugiames saltuku  pirmom dienom taip sauniai miegojo, o va sianakt vel rpisimine, kad smagu zaisti naktimis o ne miegoti
-Braskeele
2009 12 04, 11:07
Verutekl, net uz ka As tai nelabai ta meskiuka naudoju, nes man tai jis baisiai dvokia
Fatimaallaa
2009 12 04, 13:05
QUOTE(marlena24 @ 2009 12 04, 10:07) Verutekl, net uz ka As tai nelabai ta meskiuka naudoju, nes man tai jis baisiai dvokia  nu va  o tu zinok gali jo ir ne sildyti, tiesiog padeti irgi padeda. as ne kaskart ji pasildau, nes man paciai labai intensyvus kvapai nepatinka
hidargy
2009 12 04, 17:16
QUOTE(medi @ 2009 12 02, 19:45) O metodas tai paprastas - paguldai ir lauki kol užmigs  Tris dienas klausėmės klykimų po 20 min, ketvirtą dieną jau 10 min., na o 5 dieną po kelių min. nulūžo.. Taip ir baigėsi mūsų ir mūsų mažosios kančios, ir dabar vakare pavalgius iškart užmiega, arba pavalgius dar palaikom, kad atisrūgtų ir dedam į lovytę, o dukrytė jau supranta, kad laikas miegoti... taigi, nors ir sunkios buvo tos trys-keturios dienos, bet dabar visi džiaugiamės  o dieną irgi pati užmiega dabar? Ta prasme, vieną kart išmoko užsimigdyt ir baigėsi miegelio bėdos? Ar dieną ir anksčiau gerai migdavo?
QUOTE(hidargy @ 2009 12 04, 18:16) o dieną irgi pati užmiega dabar? Ta prasme, vieną kart išmoko užsimigdyt ir baigėsi miegelio bėdos? Ar dieną ir anksčiau gerai migdavo? viskas prasidėjo nuo to, kai kelis kart pati nemigdoma užmigo dieną, nes buvo tragedija ją migdyt tiek dienos metu, tiek vakare prieš naktį.. kadangi supratau, jog ji ir niekieno nemigdoma moka pati užmigt, dienom jos nebeimdavau ant rankų, ir niekur nedingusi ji pati pradėjo užmiginėti (aišku visokių trumpų pazirzenimų būna, bet neilgai).. tada nusprendėm, kad reikia išmokyti kad užmigtų pati ir nakčiai...  viskas pakankamai gerai pavyko.. tik širdelę skaudėjo "mokymo" metu  na bet dabar nebesikankinam, nes nugaros nejausdavau nuo jos nuolatinio nešiojimo ant rankų..
hidargy
2009 12 05, 19:16
QUOTE(medi @ 2009 12 05, 18:01) viskas prasidėjo nuo to, kai kelis kart pati nemigdoma užmigo dieną, nes buvo tragedija ją migdyt tiek dienos metu, tiek vakare prieš naktį.. kadangi supratau, jog ji ir niekieno nemigdoma moka pati užmigt, dienom jos nebeimdavau ant rankų, ir niekur nedingusi ji pati pradėjo užmiginėti (aišku visokių trumpų pazirzenimų būna, bet neilgai).. tada nusprendėm, kad reikia išmokyti kad užmigtų pati ir nakčiai...  viskas pakankamai gerai pavyko.. tik širdelę skaudėjo "mokymo" metu  na bet dabar nebesikankinam, nes nugaros nejausdavau nuo jos nuolatinio nešiojimo ant rankų..  Įsivaizduoju koks turėtų būt palengvėjimas... Mums vakarinis migdymasis tai dar nieko. Vieną kart užsupu ir miega. Po pusvalandžio pabunda valgyt, o tada jau visai giliai nusminga. Bet dieną tai tikri košmarai. Anksčiau bent lauke gerai miegojo, o dabar ir lauke imt ant rankų tenka. Žmonės žiūri kaip į beprotę, kai aš tą vargšą vaikelį tai guldau tai vėl traukiu iš vežimo.  Nebėra jėgų visai ir nervai nebelaiko. Vakar migdžiau migdžiau kol apsižliumbiau iš nuovargio. Bet širdis niekaip neleidžia vaiką rėkdyt, nors ir su gera intencija. Ir taip jautrus toks. Iki isteriško klykimo užtenka, kad minutę į verksmą nesureaguočiau.
Na nepergyvenk, maniškė anksčiau dieną irgi nemiegodavo beveik visai... įsidėdavau ją klykiančią į vežimą ir į parką bėgdavau  ten jei po ilgo kratymo užmigdavo tai būdavo didžiausia palaima, o kartais ir neužmigdavo, tai visą rėkiančia atgal veždavausi  nu tokia pamišusi motinėlė turbūt atrodžiau  dabar irgi būna rėkimų, kai reikia į lauką aprengt, bet kažkaip greit vežime išmoko užmigt..
sexyMama
2009 12 06, 17:13
Labos miegaliu ir nemiegaliu mamos gera temele. musu mazyle dar visai maza, bet ir as parasysiu savo patirti, gal kam pades. kadangi dukryte nuo pirmu dienu ziauriai kankinosi su pilvuku, tai automatiskai priprato uzmigt ant ranku. pamazu tie migdymai truko vis ilgiau, ir vis su zyzimais, raitymaisis ir t.t. matosi kad miego nori, bet vistiek cypia, rieciasi, neaisku ko, tekdavo po pusvalandi kartais ir diena ir nakti tampyt ir supuot visokiais budais. kai man jau nejuokais pradejo nugara skaudenti, pagalvojau nieko nebus  taigi kai pradedavo kaprizus rodyti migdoma, as ja sast vibro keduten ir palikdavau pazirzent porai minuciu, paskui vel ant ranku biski panesioju, zirzia, nesimerkia, - vel keduten ir t.t. zinokit labai greitai pradejo suprast kaip gera pas mama ant ranku ir nera ko cypt tai dabar tik paimu pavargusia, duodu soske, iskart uzsimerkia atsudusta lyg sunku darba nudirbus ir liuli liuli QUOTE(Vitoria @ 2009 12 02, 19:22) Jums pasisekė Bandėm ir mes taip kelis kartus, bet visi vaiko verksmai baigdavosi tooookiu žiauriu rėkimu su pasikūkčiojimais,tad nusprendėm vaiko daugiau nebetraumuoti. Abidniausia tai, kad dukrytė guldoma į lovytę nuolat nubunda ir iškart zirzendama, trindama akis stojasi. Mes ją guldom, o ji dar labiau pradeda verkšlenti  Tada nieko nebelieka,kaip vėl imti ant rankų ir supti  Dieną taip mano mergina ir lieka be pietų miego,nes į lovą galiu dėti 10 kartų, tiek pat kartų nubus. Kaip su šitu reikalu kovoti??  o gal kazka naujo isbandykit, a? gal jai lopsine patiktu, ar kad mama salia paguletu, gal zaisliukas toks migdukas (na zinot toks minkstas svelnus skudurelis su zaisliuku prisiutu, duodamas vaikiukui i rankytes paturet kad nemosikuotu), gal knygute paskaitykit? QUOTE(Shatura @ 2009 12 03, 17:19) As saviske kaip tik "numetu" i lovyte  Jai kuo svelniau guldai, tuo greiciau atsibunda. O jei staigiai imetu ir isbegu is kambario, tada gerai viskas   haha
magic magic
2009 12 06, 18:20
Kadangi dvi dukras uzauginau,tai jau galiu patarti.Guldykite kudikius ant pilvuko,kai kam kazkodel atrodo labai ziauru,bet as jau naujagimius guldydavau.Visu pirma pilvukui sveika,atsirugsta lengvai,nera galimybiu uzspringti,kudikiui sunku muistytis todel greiciau uzmiega.As nei karto nemigdziaau ant ranku, jokiu pasupimu pries miega vezimeliuse ir po to perkelimu i lovyte.Kudikis nuo pat pirmu dienu turi miegoti tik savo loveleje ir tame paciame kambaryje.Taip atsiranda miego refleksas.O kad verkia pries miega tai normalu ,vieni ilgiau ,kiti trumpiau ,svarbiausia mums reikia ismokyti vaikiukus uzsimigdyti.Aisku,jeigu tai jusu pirmagimis-jus turite marias laiko ir galite zaisti su supimais,bet kai turesite dar viena,o ypac jeigu pametinukai ,labai greitai tas jusu noras supti mazylius istisai ant ranku praeis,ne tiesiog fiziskai neimanoma dvieju vaiku supti is karto .Esu skaicius ,kad sveikas kudikis turi uzmigti savo loveleje be jokiu supimu.Nu aisku,jeigu gyvenate su mamomis ir anytomis ,tai jau bus sunkiau ,nes jos tai labiausiai bijo ,kad vaikai gi verkia ir ziuri kiek kreivokai i mamas virkdinancias vaikucius.Bet is savo patirties kalbu ,nes mamos kartais nieko blogo nenoredamos labai kenkia savo vaikams.Is pradziu sako ,oi jis negali uzmigti savo loveleje,po to ,oi jis negalii be savo mamytes ar tevelio uzmigti.Po to sunku tokius islepusius vaikus ir pas senelius vienai nakciai palikti.
sagulikia
2009 12 06, 19:09
Sveikos mamytes! as gal cia truputi ne i tema, bet nenorejau vest naujos temos apie miega. man idomu ar dar yra taip buve kam, kad kudikis, kuriam 1menuo, miegotu labai daug?siaip mano vaikutis nuo pirmos savaites nebuvo tas, kuris labai jau trokstu miegot, jis daugiau laiko praleisdavo nemiegodamas, o juolab, kad ir problemos su pilvuku trukde miegot. bet va viena kart atsitiko taip, kad vaikutis uzmigo pirma valanda nakties ir visa nakti ismiegojo, visa ryta miegojo, visa diena ir dar vakare , zodziu galim sakyt para ismiegojo, pavalgydamas po penkias minutes mamos pieno..ir tai kai as pati ji pazadindavau, bet valgydamas ir vel nuluzdavo. ar yra jum taip buve?gal atrodo, kad jaudinuos be reikalo, bet tikrai neiprasta man, kad vaikutis tiek miega be prabudimu...gal serga...
-Braskeele
2009 12 07, 11:44
Na, pas mus "linksmos" naktys tesiasi  Nebezinau kas cia tam vaikui darosi, galvojom gal del dantu toks neramus, nes ir diena labai neramus budavo, demesio reikalaudavo, rankas nuolat i burna grudosi  o dabar dienom jau lyg ir nieko visai, ramesnis,o naktim tai kazkoks siaubas  Is vakaro uzmiega be problemu, nereik supuot, dainuot it pan., gauna MP, biski pasisneka, isjungiu sviesa ir uzmiega, aisku mano lovoj, nes nakti kas 30 minuciu nepasokinesiu as prie jo lovytes  ir tada uz kokiu 40 minuciu prasideda- nubunda kas 30-40 minuciu, verkia, soske ima tik kartais, dazniausiai papo reikalauja, buna uztenka tik uz rankos paimt, palaikyt ir uzmiega...40 minuciu...Kiek ramiau gal nuo 5 ryto miega, NET kokias 3 val. tada ismiega be nubudimo.Pavargau
Joringėlė
2009 12 07, 12:15
Sveikos, kaip tave suprantu, Marlena,pas mus labai panašus atvejis.Iki 4 mėn. mano mažylis išmiegodavo beveik visą naktį, na, o paskui prasidėjo didieji mano "džiaugsmai".Naktimis maitinu kas valandą.Prabunda ir verkia, o kadangi čiulptuko nepripažįsta visai, tai ir maitinu visa naktį savo pieneliu.Kažkiek patraukia ir užmiega,o kaip man jį kitaip nuraminti?Kartais jau tikrai pavargstu kilnotis ir sėdėti prie lovytės, tai guldausi šalia.Taip nors kiek pasnaudžiu pati.O dieną užmigdau vėžindama vežimėlyje kambaryje, nes į lauką ne visada išeinam.Pamiega irgi neilgai, po 15-20 min.Dabar jau kelis kartus ir po 1h numigo.Tai šventė  O pirmas vaikas buva visai kitoks.Kadangi pati nemaitinau, tai duodavau buteliuką, guldydavau į lovytę, išgerdavo ir užmigdavo vienas.Ir naktimis miegodavo puikiai.O auginu tai vienodai
-Braskeele
2009 12 07, 12:23
Kaip kvailai beskabetu, bet mano aplinkoje vien tokie pat pavyzdiai- tos, kurios pacios nemaitino,o bombindavo vaikus misinukais nuo mazu dienu, neturejo tokiu problemu su tuo miegu  Vaikai nuo 2 menesiu visa nakti ismiegodavo,o cia...kaip sakoma, nori kaip geriau,o gaunasi kaip visada  jau tokia priklausomybe nuo to papo, kad net baisu darosi, nei kam palikt ilgesniam laikui nei ka, na aisku palieki nutraukta piena, bet toli grazu ne visada ta buteliuka ima, ir tada aisku zviegia, nes visu pirma aisku alkanas,o visu antra jam reik ne mamos pieno,o mamos PAPO  Jau pradejau po biski primaitint, labai tikiuos, kad uz kokiu 3-4 menesiu pavyks ji visai "nuimt" nuo to papo...Ir is tikruju, su antru vaiku (jei toks bus, ne kol kas tai baisu ir isivaizduot) labai pagalvosiu ar prasidet su tuo papu, labai jau daug problemu...
InguleK
2009 12 07, 12:28
sveikos mamos, o kodel dauguma Jusu taip anksti migdote mazylius? Specialiai toki grafika nusistatot? As tai leidziu miegoti tada kada nori. Jei matau, kad jau tryna akytes, paduodu tiute ir sunelio akeles uzsimerkia  (tiesa, is pradziu tiutes labai nenorejo (taip susiraukdavo, kai iduodavom, kad atrodydavo ka rugstaus butu suvalges  ), bet ikisdavom, siek tiek palaikydavom ir budavo gerai). maniskis be 24 val net nesiruosia uzmigti nakciai, jei uzmiega kokia 21 val, tai 22:30 veliausiai pabunda. Jam pats linksmumas pries pat naktini miega uzeina  . Na, bet nuo 24 val dazniausiai jau miega.
QUOTE(sexyMama @ 2009 12 06, 17:13) o gal kazka naujo isbandykit, a? gal jai lopsine patiktu, ar kad mama salia paguletu, gal zaisliukas toks migdukas (na zinot toks minkstas svelnus skudurelis su zaisliuku prisiutu, duodamas vaikiukui i rankytes paturet kad nemosikuotu), gal knygute paskaitykit?  haha Viskas išbandyta. Vaikas turi bėdą- nemoka savarankiškai užmigti. Jei mieguistą dedam į lovytę, iškart pradeda bliauti. Laabai retai neverkia. Nieko nebus, nepadeda nei Pantley metodas, niekas. Reiks leisti vaikui pavekti QUOTE(magic magic @ 2009 12 06, 18:20) Kadangi dvi dukras uzauginau,tai jau galiu patarti.Guldykite kudikius ant pilvuko,kai kam kazkodel atrodo labai ziauru,bet as jau naujagimius guldydavau.Visu pirma pilvukui sveika,atsirugsta lengvai,nera galimybiu uzspringti,kudikiui sunku muistytis todel greiciau uzmiega.As nei karto nemigdziaau ant ranku, jokiu pasupimu pries miega vezimeliuse ir po to perkelimu i lovyte.Kudikis nuo pat pirmu dienu turi miegoti tik savo loveleje ir tame paciame kambaryje.Taip atsiranda miego refleksas.O kad verkia pries miega tai normalu ,vieni ilgiau ,kiti trumpiau ,svarbiausia mums reikia ismokyti vaikiukus uzsimigdyti.Aisku,jeigu tai jusu pirmagimis-jus turite marias laiko ir galite zaisti su supimais,bet kai turesite dar viena,o ypac jeigu pametinukai ,labai greitai tas jusu noras supti mazylius istisai ant ranku praeis,ne tiesiog fiziskai neimanoma dvieju vaiku supti is karto .Esu skaicius ,kad sveikas kudikis turi uzmigti savo loveleje be jokiu supimu.Nu aisku,jeigu gyvenate su mamomis ir anytomis ,tai jau bus sunkiau ,nes jos tai labiausiai bijo ,kad vaikai gi verkia ir ziuri kiek kreivokai i mamas virkdinancias vaikucius.Bet is savo patirties kalbu ,nes mamos kartais nieko blogo nenoredamos labai kenkia savo vaikams.Is pradziu sako ,oi jis negali uzmigti savo loveleje,po to ,oi jis negalii be savo mamytes ar tevelio uzmigti.Po to sunku tokius islepusius vaikus ir pas senelius vienai nakciai palikti.    Nors aš auginu savo pirmagimę, galvoju lygiai taip. Savo mergytę visad ant pilviuko guldau, taip jai labiau patinka, mažiau išsibudina, lengviau pavyksta nuraminti. QUOTE(marlena24 @ 2009 12 07, 11:44) Na, pas mus "linksmos" naktys tesiasi  Nebezinau kas cia tam vaikui darosi, galvojom gal del dantu toks neramus, nes ir diena labai neramus budavo, demesio reikalaudavo, rankas nuolat i burna grudosi  o dabar dienom jau lyg ir nieko visai, ramesnis,o naktim tai kazkoks siaubas  Is vakaro uzmiega be problemu, nereik supuot, dainuot it pan., gauna MP, biski pasisneka, isjungiu sviesa ir uzmiega, aisku mano lovoj, nes nakti kas 30 minuciu nepasokinesiu as prie jo lovytes  ir tada uz kokiu 40 minuciu prasideda- nubunda kas 30-40 minuciu, verkia, soske ima tik kartais, dazniausiai papo reikalauja, buna uztenka tik uz rankos paimt, palaikyt ir uzmiega...40 minuciu...Kiek ramiau gal nuo 5 ryto miega, NET kokias 3 val. tada ismiega be nubudimo.Pavargau  Ir pas mus taip yra buvę kelis kartus. Nebuvo nei jokie dantukai, nei pilviukas, šiaip kažkas vaikui negerai buvo. Aš jaučiuos pailsėjusi, jei vaikas 3 val. išmiega. Šįryt nuo 5 iki 8 kas valandą kėlėsi Papildyta:QUOTE(InguleK @ 2009 12 07, 12:28) sveikos mamos, o kodel dauguma Jusu taip anksti migdote mazylius? Specialiai toki grafika nusistatot? As tai leidziu miegoti tada kada nori. Jei matau, kad jau tryna akytes, paduodu tiute ir sunelio akeles uzsimerkia  (tiesa, is pradziu tiutes labai nenorejo (taip susiraukdavo, kai iduodavom, kad atrodydavo ka rugstaus butu suvalges  ), bet ikisdavom, siek tiek palaikydavom ir budavo gerai). maniskis be 24 val net nesiruosia uzmigti nakciai, jei uzmiega kokia 21 val, tai 22:30 veliausiai pabunda. Jam pats linksmumas pries pat naktini miega uzeina  . Na, bet nuo 24 val dazniausiai jau miega. Be režimo nė pro kur. Anksčiau ir aš tokią klaidą dariau
InguleK
2009 12 07, 12:35
QUOTE(marlena24 @ 2009 12 07, 13:23) Kaip kvailai beskabetu, bet mano aplinkoje vien tokie pat pavyzdiai- tos, kurios pacios nemaitino,o bombindavo vaikus misinukais nuo mazu dienu, neturejo tokiu problemu su tuo miegu  Vaikai nuo 2 menesiu visa nakti ismiegodavo,o cia...kaip sakoma, nori kaip geriau,o gaunasi kaip visada  jau tokia priklausomybe nuo to papo, kad net baisu darosi, nei kam palikt ilgesniam laikui nei ka, na aisku palieki nutraukta piena, bet toli grazu ne visada ta buteliuka ima, ir tada aisku zviegia, nes visu pirma aisku alkanas,o visu antra jam reik ne mamos pieno,o mamos PAPO  Jau pradejau po biski primaitint, labai tikiuos, kad uz kokiu 3-4 menesiu pavyks ji visai "nuimt" nuo to papo...Ir is tikruju, su antru vaiku (jei toks bus, ne kol kas tai baisu ir isivaizduot) labai pagalvosiu ar prasidet su tuo papu, labai jau daug problemu... man situacija tokia buvo, kad papuko reikedavo kas kokias 20-30 min. jei ne tiute, tai nezinau kaip cia butu buve... prie jos tiesiog privertem priprasti, nors as labai nenorejau, bet net i kiema negalejom iseiti, nes vaikuciui visa laika norejo zisti. Raukesi, neimdavo tos tiutes, bet siaip ne taip priprato  . Dabar bus vargo, kai reikes atpratinti
Joringėlė
2009 12 07, 12:47
Net neįsivaizduoju, kaip pripratinti prie čiulptuko, jei jo neima, spjauna, raivosi, arba graužia priešingą pusę.Manau, kad tai tokie vaikai.Jei čiulptų, tai ir miegotų ramiau ir ilgiau.
QUOTE(marlena24 @ 2009 12 07, 12:23) Kaip kvailai beskabetu, bet mano aplinkoje vien tokie pat pavyzdiai- tos, kurios pacios nemaitino,o bombindavo vaikus misinukais nuo mazu dienu, neturejo tokiu problemu su tuo miegu  Vaikai nuo 2 menesiu visa nakti ismiegodavo,o cia...kaip sakoma, nori kaip geriau,o gaunasi kaip visada  jau tokia priklausomybe nuo to papo, kad net baisu darosi, nei kam palikt ilgesniam laikui nei ka, na aisku palieki nutraukta piena, bet toli grazu ne visada ta buteliuka ima, ir tada aisku zviegia, nes visu pirma aisku alkanas,o visu antra jam reik ne mamos pieno,o mamos PAPO  Jau pradejau po biski primaitint, labai tikiuos, kad uz kokiu 3-4 menesiu pavyks ji visai "nuimt" nuo to papo...Ir is tikruju, su antru vaiku (jei toks bus, ne kol kas tai baisu ir isivaizduot) labai pagalvosiu ar prasidet su tuo papu, labai jau daug problemu... Kolegės dukrytė auga ant mišinių, miega visą naktį. Kitos, su kuria kartu gimdėm, taip pat gauna tik mišinius- miega visą naktį. Man pediatrė naktimis pasiūlė duoti ne MP, o vandenį. Sakė, greitai nustos naktimis nemiegoti. Laukiu savaitgalio, kai MB grįš iš komandiruotės ir tada pradėsime
-Braskeele
2009 12 07, 13:49
As tai neisivaizduoju kaip igrust ta vandeni, nors irgi tokiu patarimu girdejau, juo labiau, kad vaikas jau nemazas ir laisvai galetu ismiegot visa nakti nevalges,o be to nubunda jis tikrai ne is alkio  nes "geromis" naktimis ismiegodavo 6 val. nevalges net budamas 3 menesiu  bet kaip ta vandeni isiulyti tai nesuprantu, nes jis kartais kai uzeina didziausi psichai tai buteliuko net su MP neima, tai jau isivaizduoju kaip jis ta vandeni gers
QUOTE(marlena24 @ 2009 12 07, 13:49) As tai neisivaizduoju kaip igrust ta vandeni, nors irgi tokiu patarimu girdejau, juo labiau, kad vaikas jau nemazas ir laisvai galetu ismiegot visa nakti nevalges,o be to nubunda jis tikrai ne is alkio  nes "geromis" naktimis ismiegodavo 6 val. nevalges net budamas 3 menesiu  bet kaip ta vandeni isiulyti tai nesuprantu, nes jis kartais kai uzeina didziausi psichai tai buteliuko net su MP neima, tai jau isivaizduoju kaip jis ta vandeni gers  Mano ir seniausiai atsisako buteliuko. Dėl to ilgesniam laikui negalėdavau palikti seneliams. Kartą teko dėl to iš kito miesto tekiniems lėkti, kad vaikas papą gautų  Pabandžiau duoti atsigerti iš puodelio su snapeliu- įtikau, bet va, mano dukrytė šiek tiek vyresnė  Pabandykite ir jūs
anzelikal
2009 12 07, 17:13
Aš turiu tokia beda Mano seneliui 3 mėnesiai sumaiše diena ir naktį. Visa diena labai puikiai miega bet naktį niekaip neužmiega Tik 8 ryto einam miegoti Ir tai tesiesi jau beveik mėn. kaip nebandytume diena neduoti miegot vistiek užmiega Jau nebežinom ką daryti labai jau pati išvargau nuo tu naktinio bendravimo. Gal kas gali padėti.
Luttuke
2009 12 07, 20:05
Mes tai jau buvom pradeje pratintis midgytis kitaip, t.y. keliavo vaikas i lovyte dar neluzes i r pats megindavo uzmigtis. Is kelinto karto pavykdavo. O dabar viskas vl pernieka, nes pradejo dantys dygti ir apie umigima paties, tai nera ne kalbos. Gaudamas mp, migdomas ir supamas ir tai labai sunkiai uzmiega, plius naktim koncertai... Sviesos nenoriu degti, kad neissibudintu, o nieko nemato ir blogai...  Apie koki nors vandens davima tai net negalvoju, nes matyt visi kaimynai atsibustu, jei negautu vaikas papo. Labai jau norisi daug zisti mazyliui kai skauda dantukus.
aurum14
2009 12 07, 20:58
QUOTE(sagulikia @ 2009 12 06, 21:09) Sveikos mamytes! as gal cia truputi ne i tema, bet nenorejau vest naujos temos apie miega. man idomu ar dar yra taip buve kam, kad kudikis, kuriam 1menuo, miegotu labai daug?siaip mano vaikutis nuo pirmos savaites nebuvo tas, kuris labai jau trokstu miegot, jis daugiau laiko praleisdavo nemiegodamas, o juolab, kad ir problemos su pilvuku trukde miegot. bet va viena kart atsitiko taip, kad vaikutis uzmigo pirma valanda nakties ir visa nakti ismiegojo, visa ryta miegojo, visa diena ir dar vakare , zodziu galim sakyt para ismiegojo, pavalgydamas po penkias minutes mamos pieno..ir tai kai as pati ji pazadindavau, bet valgydamas ir vel nuluzdavo. ar yra jum taip buve?gal atrodo, kad jaudinuos be reikalo, bet tikrai neiprasta man, kad vaikutis tiek miega be prabudimu...gal serga...  man rodos pakalbekit su gydytoja. bet buna, kad vaikai ilgam nuluzta. bet stebekit, ar neapatiskas ir pan., ar ner temperaturos... visaip gali buti. kartais vaikai ilgam nuluzta butent po susikaupusiu nemigu, bent jau su maniske taip buna  ...
aurum14
2009 12 07, 21:24
QUOTE(magic magic @ 2009 12 06, 20:20) <...> Kudikis nuo pat pirmu dienu turi miegoti tik savo loveleje ir tame paciame kambaryje.Taip atsiranda miego refleksas.O kad verkia pries miega tai normalu ,vieni ilgiau ,kiti trumpiau ,svarbiausia mums reikia ismokyti vaikiukus uzsimigdyti.<...> su visa pagarba nenoriu sutikti su kategorisku teiginiu " tik savo loveleje nuo pirmuju dienu"  dabar ir psichologai pateikia ivairias teorijas kaip geriau vaikeliui.. as derinau abi teorijas - uzmigdavo prie manes, o tada ikeldavau i lopshiuka... ir ismiegodavo nuo men iki 5men visa nakti ir dar ilgai ryte kai pradejo nemiegot, keltis nakti, pradejom "issiverkimo" metodai ir matau, veiksminga  nuo puses metuku su puse mokomes migdytis pacios... ir nieko, greit suprato mergina, kad nakti mama negirdi  ka ten negirdi - nekvepuojam su vyru, kai ji verkia bet sutinku, kad mamytes daznai nemokam leisti vaikiukam patiem uzmigt. kaip gerai pastebeta knygoj Pirmieji kudikio metai - visi zmones prabudineja nakti, ir teveliu uzduotis leisti vaikam ismokti uzmigt patiems  manoklaida buvo, kad kai pupa pradejo nemiegot, verkinet, keldavaus nakti "autostopu" ir is strioko (sokdavau is lovos kaip kareivis ir ciupdavau savo generole  ), imdavau maitint. priprato greit  tada man "dashilo", kad kazkas cia ne taip  kad pati ir sugadinau vaika.. tai db leidom trejeta naktu paverkt, ir dziaugiames, kad verkimas kasnakt trumpeja, balselis jos verkimo metu silpneja  , o miegelis ilgeja...  ciulptuko maniske nepripazista. per viena nemiga bandziau duot, tai isprogdino akis  , ka cia ikisau vakar pradejom nauja zingsni - uzmigt ne prie manes, o lopsiukyje. truputi paprotestavo, bet greit nuluzo. norejau ja uz tai uzbuciuoti Papildyta:DAR DEL VANDENUKO NAKTIM.. jau norejau pradet girdyt po ivairiu patarimu ir tada teta papasakojo, kaip jos anukas kelis metus kas valanda "mmmm" dainavo naktim  , noredamas vandenuko.. nes priprato but girdomas tai ka as zinau... pagalvojau gal ne.. tik aisku jei labai siltas ir per sausas oras kambary, tai negerai tada nu zodziu kiekvienu atveju reik isminties..
Luttuke
2009 12 07, 23:53
QUOTE(anzelikal @ 2009 12 07, 18:13) Aš turiu tokia beda Mano seneliui 3 mėnesiai sumaiše diena ir naktį. Visa diena labai puikiai miega bet naktį niekaip neužmiega Tik 8 ryto einam miegoti Ir tai tesiesi jau beveik mėn. kaip nebandytume diena neduoti miegot vistiek užmiega Jau nebežinom ką daryti labai jau pati išvargau nuo tu naktinio bendravimo. Gal kas gali padėti. Paprasciausia buna neleisti vaikui sumaisyti paros laiko. Buvau ispeta, kad taip gali nutikti ir labai stengiausi to neleisti. Kaip? Ogi, po blogo miego nakti ir mamai norisi pailseti, pamiegoti... Vaikas irgi isvarges, abu miegoti pradeda, arba vaikas meiga, mama jo nezadina, vengia bet kokio triuksmo, daro kambaryj prietema. Vaikui puikiai miegasi. Siaip mano gydytoja tai rekomendavo maziuka diena dazniau maitinti, jei miega ilgiau zadinti, kad valgytu. Tada vaikas supranta, kad diena yra tada kai dazniau gauna niam. Atmaisyti sunkiau... Be vaiko rikdymu net nzn ai imanoma. Bet, sekmes!
aurum14
2009 12 08, 11:00
QUOTE(marlena24 @ 2009 12 07, 14:23) Kaip kvailai beskabetu, bet mano aplinkoje vien tokie pat pavyzdiai- tos, kurios pacios nemaitino,o bombindavo vaikus misinukais nuo mazu dienu, neturejo tokiu problemu su tuo miegu  Vaikai nuo 2 menesiu visa nakti ismiegodavo,o cia...kaip sakoma, nori kaip geriau,o gaunasi kaip visada  jau tokia priklausomybe nuo to papo, kad net baisu darosi, nei kam palikt ilgesniam laikui nei ka, na aisku palieki nutraukta piena, bet toli grazu ne visada ta buteliuka ima, ir tada aisku zviegia, nes visu pirma aisku alkanas,o visu antra jam reik ne mamos pieno,o mamos PAPO  Jau pradejau po biski primaitint, labai tikiuos, kad uz kokiu 3-4 menesiu pavyks ji visai "nuimt" nuo to papo...Ir is tikruju, su antru vaiku (jei toks bus, ne kol kas tai baisu ir isivaizduot) labai pagalvosiu ar prasidet su tuo papu, labai jau daug problemu... ...  bet juk vaikui nieko ner sveikiau uz mamos piena... sakoma, kad net ir ateities imuninei tai turi didele itaka, ir kt aspektais... ir juk siandienines kancios tokios trumpalaikes, palyginus su visais jusu mazylio, o ir jusu, ateinanciais metais...  kudikyste praeis labai greitai - dabar tik atrodo, kad tiek daug vargo... nezinau, gal as senamadiska  , bet as uz tai, kad vaikiukas kuo ilgiau prie mamos pabutu, jos pienelio gautu - kalbu apie vaiko kudikyste, o ne 30mecius nuo mamu priklausomus jaunuolius as kai pradejau dar darzovyciu duot savo pupai, tai pradzioj ji vistiek noredavo manes, net darzoviu pavalgius.. suprasdavau, kad cia jos iprotis, daugiau psichologinis noras.. bet tai teses labai trumpai, db viena pienuko porcija ji naturaliai ramiai praleidzia, kai gauna darzoviu. bet savo pienuku noreciau maitint kuo ilgiau..  nors pirma menesi pagalvodavau - vaje, visus metus reiks taip  bet dabar - gal ir kad apsipratau- tai jau ziuriu kad noretus ta laika prailgint... nes kiek cia beliko is esmes... kas tie metai -du- trys palyginus su visu gyvenimu o del to, kad maitinancios is buteliuko lyg ir daugiau dziaugias vaiku miegeliu - nezinau. mes ilgai dziaugemes puikiu pupos miegu - maitinau pati - o kai suprastejo miegelis, po issiverkimo metodo (ilgai virkdyt ir nereikejo...) vel viskas savo vietose, o maitinu pati. bet jei pastebima tokia tendencija kaip sakote, tai gal cia del to, kad vaikai daugiau istraukia is buteliuko per ta pati laika, nei vaikai is kruties?  . buna, kad maziukai greiciau pavargsta imdami is kruties, tada dazniau nuluzta -dazniau, bet trumpam  . bet augant man rodos susitvarko viskas  nors mano broliui mama nutraukdavo savo pacios piena, nes jis, vyras muras, neistraukdavo jo
-Braskeele
2009 12 08, 11:16
Nu jo, noreciau ir as ta issiverkimo metoda ismegint, bet kol kas neisivaizduoju kaip cia viskas atrodys  Nubunda vaikas 2 valanda nakties ir spiega puse valandos,o as matai jam duodu issiverkt  uzmiega...ir vel nubunda uz 40 minuciu ir spiegia puse valandos,o mes su vyru klausom...ir vel nubunda uz 40 minuciu...Nes tikrai nebus taip, kad vaikas nubus kokius 2 kart per nakti, paverks ir uzmigs  Paskutines 3 savaites labai smagiai "miegam", nubudineja kas 40 minuciu verkdamas, ir cia su manim lovoj, tai igrudu soske arba MP duodu, kai jau mazdaug galvoju, kad isalko...tai jei dar duociau issiverkt, tai taip ir prarektu man visa nakti, jei budinejas jis man kas valanda?
aurum14
2009 12 08, 14:04
QUOTE(marlena24 @ 2009 12 08, 13:16) Nu jo, noreciau ir as ta issiverkimo metoda ismegint, bet kol kas neisivaizduoju kaip cia viskas atrodys  Nubunda vaikas 2 valanda nakties ir spiega puse valandos,o as matai jam duodu issiverkt  uzmiega...ir vel nubunda uz 40 minuciu ir spiegia puse valandos,o mes su vyru klausom...ir vel nubunda uz 40 minuciu...Nes tikrai nebus taip, kad vaikas nubus kokius 2 kart per nakti, paverks ir uzmigs  Paskutines 3 savaites labai smagiai "miegam", nubudineja kas 40 minuciu verkdamas, ir cia su manim lovoj, tai igrudu soske arba MP duodu, kai jau mazdaug galvoju, kad isalko...tai jei dar duociau issiverkt, tai taip ir prarektu man visa nakti, jei budinejas jis man kas valanda?  o kokio amziaus jusu mes pradejom issiverkima per pilnati  nes jau buvo neimanoma.. isbandziau viska... (nors jai nebudinga pernelyg daznai keltis naktim, taigi tai buvo gryn pilnaties isdaigos) tada paguldem ant pilvuko - paverke, tada ant nugaros.. isjungem sviesa, pabuciavau ir pasakiau labanakt.. manot lengva buvo kentet? sirdis kraujais pylesi kai ji verke... bet pagalvojau, kad kitaip ji nesupras, kad turi mokytis uzmigti pati... ir ka.. uzmigo pati.. nezinau po kiek laiko, nepamenu.. bet kita nakti verke zymiai zymiai trumpiau... dar kita dar trumpiau. tada zengem dar zingsni - anksciau uzmigdavo valgydama, dabar nustojau laukti kada valgydama uzmigs, o kai pasisotino, pradejau guldyt i lopshiuka uzmigt paciai.. pirma karta paverke... as vel gulejau sustingus ir kentejau  ir ka - kita diena uzmigo ramiausiai pati.. ir toks jausmas buvo, kad ji pradejo apsiprast su savarankisku gulejimu savo lovyteje.. aisku, bus dar visko... kai kur raso, kad jei neturit geleziniu nervu, tai bent jau kai verkia, neskubekit prieit.. ilginkit po truputi ta laika, kada jus prieinat prie vaiko. bet man sis patarimas nezinau.. gal pradziai.. nes maniske tai kai priejau dar labiau i dudas - tipo priejai, bet nepaemei manes matyt kiekviena mamyte atranda savaji metoda... bet svarbu zinot, kad vaikuciai pabiruciai gan greit ismoksta manipuliuoti... o meile jiems galim rodyt kai neverkia - ir panesiot, ir pamyluot.. as ir diena stengiuos daryt taip, kad nesiojimo ir uzsiemimo su ja ji nesietu su tuo, jog tai buna tik tada, kai ji pradeda verkt.. zodziu gal kas jums duos geriau jum tinkanciu patarimu
aurum14
2009 12 08, 14:20
tiesa, dar esu skaicius, kad kartais vaikams reikia issikraut, todel paverkti jiems yra gerai... nezinau, gal kam tai ir kraupiai skamba, bet as tuo patikejau ir kartais isties pastebedavau, kad kai pupa gan ilgai neverkdavo, o paskui pradedavo verkinet, o as ja kaip kareivis tuoj pat nuo verkimo saugot - nieko gero is to nebudavo. o kai paverkdavo, nurimdavo... tai va.. bet cia reik turbut ir jausti, kaip kokiu metu elgtis, nes kartais buna pilvukas, kartais vel kas nors.. nu bet kartais tai tiesiog zirziukas  ir mum uzduotis matyt neuzaugint to zirziuko iki didelio zirzalo  paverkt jai duodavau daugiausia tada, kai jau nieks nepadedavo... ir siandien neretai vos pradeda verkt puolu ja imt.. nugi noris tam vaikui paties geriausio..  paskui galvoju kazi ar gerai padariau, nes maziukai greit "pagauna kampa"  . cia biski ne i tema pasisakiau, bet kartais musu metodai siejas ir nakti ir diena
O kaip daryti,jei vaikas stovėdamas lovoj verkia? Atsiguls,kai susiruoš miegoti?
liepaite_sun
2009 12 08, 15:20
Sveikutes, Musu mazylei dar tik beveik dvi sav. Diena miega gerai, pavalgo, paniurzga trupuciuka ir uzmiega, bet va naktimis kazkoks kosmaras pasidares, visa nakti praverkia, matyt pilveli pucia... skauda sirdi ziureti i savo besikankinanti vaikeli  duodam espumizano, bet man atrodo, kad is jo jokios naudos kiek laiko maziukus kamuoja pilvelis?
QUOTE(liepaite_sun @ 2009 12 08, 15:20) Sveikutes, Musu mazylei dar tik beveik dvi sav. Diena miega gerai, pavalgo, paniurzga trupuciuka ir uzmiega, bet va naktimis kazkoks kosmaras pasidares, visa nakti praverkia, matyt pilveli pucia... skauda sirdi ziureti i savo besikankinanti vaikeli  duodam espumizano, bet man atrodo, kad is jo jokios naudos kiek laiko maziukus kamuoja pilvelis?  Mano dukrytei pilvelį pūtė iki 1,5mėn. Pilvelį pučia panašiom valandom. Aš vaistukų duodavau prieš prasidedant skausmams, o nakties metu prieš maitinimą  Pvz, jei skausmas prasidėdavo 19val,vaistų duodavau 18:30.
vilmutute
2009 12 08, 17:02
Ir man klasuimas: ka aryti jei vaikas atsistoja ir verkia? Vakar bandem ikelti i lovyte, kad pats uzmigtu, bet nesigavo...
-Braskeele
2009 12 08, 18:51
Na, maniskis dar nestovi, bet as irgi turiu klausima  Is vakaro jis uzmiega normaliai, t.y. pamaitinu, dar biski pagulim, "pasisnekam" ir uzluzta...bet nubunda uz kokiu 40 minuciu...ir norit pasakyt, kad jam pradejus verkti net nereikia prieit paglostyt, parodyt, kad kazkas ji girdi, kad jis ne vienas...Na nezinau, manau vaikas issigas, jei pradejus verkti prie jo nieks neprieitu ir jis sau rektu tamsoj  juk galvotu, kad paliko viena vargsa, ar ne taip?  Suprantu, kai is vakato migdai, tai jis gal ir supranta, kad visi ji girdi, bet tiesiog taip reikia, bet va kaip nakti parodyt, kad visi ji girdi, bet tiesiog taip reikia,o ne paliko ji viena?
Nendre23
2009 12 08, 18:58
Labas mamytes  mano berniukui jau virs triju menesesiu tai prasdejom ismiegot visa nakti, berniukas pavalgo apie 22 val., ir ismiega iki 6-7 val. ryto
QUOTE(marlena24 @ 2009 12 08, 18:51) Na, maniskis dar nestovi, bet as irgi turiu klausima  Is vakaro jis uzmiega normaliai, t.y. pamaitinu, dar biski pagulim, "pasisnekam" ir uzluzta...bet nubunda uz kokiu 40 minuciu...ir norit pasakyt, kad jam pradejus verkti net nereikia prieit paglostyt, parodyt, kad kazkas ji girdi, kad jis ne vienas...Na nezinau, manau vaikas issigas, jei pradejus verkti prie jo nieks neprieitu ir jis sau rektu tamsoj  juk galvotu, kad paliko viena vargsa, ar ne taip?  Suprantu, kai is vakato migdai, tai jis gal ir supranta, kad visi ji girdi, bet tiesiog taip reikia, bet va kaip nakti parodyt, kad visi ji girdi, bet tiesiog taip reikia,o ne paliko ji viena?  Aš manau, kad nubudus reiktų prieiti nuraminti ar paglostyti ir sakyti vienodą frazę, pvz miegok ar ką nors panašaus.Tą patį reiktų sakyti ir naktį, ilgainiui taip vaikelis nurimtų išgirdęs mamos ar tėčio balsą. Aš bandau naktį sakyti šššš miegok arba šššš gulk, bet mano vaikui dzin, rėkia kol negauna papo,nepadeda nei glostymas, nei supimas. Jei supam,tai dar stumia nuo savęs ir rėkia dar garsiau!!
tikrai idomi medziaga. saunuole mamyte,kad nepatingejo parasyt viso to.  reikes ir man isbandyt si metoda,bet tik kai mazius pasveiks.
Shatura
2009 12 09, 09:28
Mes verkimo metodo nebandom  Gal ir noretusi kartais uzdaryt ja viena kambaryje, kad verktu, bet... As puikiai zinau, koks "smagus" jausmas, kai tau reikia artimo, tu verki "maldauji" ateit, bet niekas neateina.  Nezinau, ar aiskiai parasiau. Aisku, kartais jai tenka buskiuka vienai paverkt, bet tik todel, kad as viena namie ir negaliu staigiai prieit. Arba, jei su vyru iseinam prie gyvunu. Bet siaip ji pas mus ramute. Galiu pasigirt, sianakt ismiegojom nuo 20val iki 7:40 ryto  Buvo pries 21val karta atsibudus, pavalge ir uzmigo iki pat ryto
-Braskeele
2009 12 09, 11:31
As irgi bandziau 2 val. nakties duot issiverkt  na, nezinau, net nepanasu buvo, kad ruostusi nusiramint, reke kaip skerdziamas kuo toliau, tuo smarkiau, nes tas rekimas per miegus grynai, verkia uzsimerkes  Manau, kad kai migdai is vakaro ir duodi issiverkt tai cia yra kas kita, nes tada vaikas dar nemiega,o mieganciam ir verkianciam vaikui nezinau ar galima "paaiskinti", kad reik miegot  Nezinau, bent jau musu situacijoje, man labai panasu, kad tas nubudinejimas kas valanda yra susijes su dantuku dygimu, nes anksciau vaikas puikiausiai miegodavo, keldavosi 2-3 kar pavalgyt ir ismiegodavo nuo kokiu 23 val. vakaro iki 12 dienos
maidala
2009 12 09, 20:08
as manau kad vaikui ateina viskas savaime. pabandziau kazkada palikt issiverkt, tai paskui vaika tik sunkiau buvo nuramint.. ji man nuo 2 menesiu visa nakti ismiega nesikeldama. o diena.. na tenka supt kad miegotu. pradzioj buvau prisiskaicius knygu, kad vaiko supt nereikia, atseit miego poreikis naturalus, vaikas uzmigs kada jam reiks. tai pirma menesi kankinausi. tik paguldydavau i lovyte, ji iskart pabusdavo ir nemiegodavo. del miego trukumo zinoma buvo irzli ir tekdavo daaaug nesiot ant ranku. o paskui pradejau supti tam kad uzmigtu, ir baigesi vargai. gultuke supama diena pamiega arba slinge nesiojama. jau yra keleta kartu buve, kad ziuredama i zaislus ar i akvariuma pati uzmigo. o kai paciai nesigauna ir pradeda zirzt, tada supu. manau ateis laikas ir uzmigs pati savarankiskai, nebandau to paankstint
hidargy
2009 12 09, 21:17
Aš irgi nemanau, kad duot išsirėkt yra normalu ir gerai. Nors kartais, kai visai pavargstu, tai jau atrodo, kad paguldysiu klecką ir eisiu kuo toliau, bet kol kas dar iki to nepriėjau ir tikiuosi neteks. Beje, sutuoktiniai pediatrai Sears'ai nepataria rėkdyt vaikiukų, ypač iki 6 mėnesių amžiaus. O jų nuomonė gana svari, juo labiau, kad patys 8 vaikus užaugino. Va čia galima pasiskaityt ką jie rašo apie kūdikių miegelį: http://www.askdrsears.com/html/7/T070100.asp
*Boluzyte*
2009 12 09, 21:24
Neuzmiegam ir mes be supimu taip paprastai, buna kad kartais ir pati uzmiega. Be supimo jie sunkiau uzmiega manau, isvarksta, nors jau labai nori miego ir paskui sunkiai uzmiega, nors praita nakti su vyru supom dukra abu tai niekaip neuzmigo, akis varto juokiasi is musu, kad bandom ja uzmigdyti ir taip iki 4 val ryto Papildyta:QUOTE(hidargy @ 2009 12 09, 23:17) Aš irgi nemanau, kad duot išsirėkt yra normalu ir gerai. Nors kartais, kai visai pavargstu, tai jau atrodo, kad paguldysiu klecką ir eisiu kuo toliau, bet kol kas dar iki to nepriėjau ir tikiuosi neteks. Beje, sutuoktiniai pediatrai Sears'ai nepataria rėkdyt vaikiukų, ypač iki 6 mėnesių amžiaus. O jų nuomonė gana svari, juo labiau, kad patys 8 vaikus užaugino. Va čia galima pasiskaityt ką jie rašo apie kūdikių miegelį: http://www.askdrsears.com/html/7/T070100.aspIr as jau galvojau, kad paliksiu ja viena issiverkti trumpam, bet taip ir neisdrisau to padaryti
|
|