Paskaicius tema pastebejau kad dauguma mazyliu nemiega diena, o manoji nemiega vakare po dienos miego
O as nakti nebekeliau jau nuo kokio 3 men.
Galvojau kad mes tik turime tokia problemele kad vaikas labai mazai miega,diena po 30min o ilgiausiai valanda
QUOTE(Sanrita @ 2010 10 29, 09:48) Gal galite pasidalinti patirtimi Mano dukriukui 4 mėn. Pirmieji trys buvo klaikūs: skaudejo pilvuką, netiko mišinys, alergija ... Miegodavau tik kelias valandas per parą ... Dbar jau turime savo dienos ritmą. Miega nuo 10 iki 13 val lauke, 14 valgo, nuo 16 iki 18 miega tik ant rankų Tačiau, dar neužmiršau to spiegimo naktimis ir bijau jos verkimo. Nuo kokio mėnesio jūsų vaikučiams keitėsi maitinimo dažnumas. Mes valgome 6 kartus po 150 ml. mišinio. maniskei irgi 4men, ir nors ne visai, bet situacija kazkiek truputi panasi, diena du kartus numiega ilgesnius miegelius, bet tik ant ranku. o nakti ismiega visa (nuo 24val. iki 9 ryto) nesikelusi pavalgyti jau nuo 2 menesiu. pradzioj irgi galvojau, gal zadint, vis gi maziuke, turi pavalgyt, bet kaip jau cia buvo mineta- jei kudikis nesikelia, vadinasi jis nealkanas, kam be reikalo zadinti ir trukdyti jo saldu miegeli, maniske ko gero rekt pradetu ne todel kad alkana, bet kam prizadinau QUOTE(Fiesta10 @ 2010 11 12, 17:56) Paskaicius tema pastebejau kad dauguma mazyliu nemiega diena, o manoji nemiega vakare po dienos miego Pas mane panaši situacija. Jis pradeda verkti iš niekur nieko Dieną miega, o vakare prasideda dainos Mėginom įvesti režimą, bet nelabai eina. Kai dieną miega nežadinam, nes tai kenkia vaiko nervinei sistemai, o naktį patys jau būnam su ištįsusiom rankom ir akim Man peršasi mintis, kad Jis sumaišė dieną su naktim ir net nežinau ką daryt. Dabar tai gaunasi taip, kad tiesiog laukiam kol atsisuks Gal žinot kaip Jam pagelbėt?
Mano bernelis auksas, visa diena nuostabus, geros nuotaikos ir pan, bet kai tik ateina vakaras...as nezianu, ar jam koks stresas, nerimas vakarais ima, nes kitaip paaiskinti nemoku, zyziantis, su pasiklykavimais, visa vakara galetu su (.) prazaisti iki naktinio miego, (paskutini karta valgom 22.30-24, lengvai slenkantis grafikas pas mus:)) va kai mes su vyru savo lovoj is krastu gulim, o jis per viduri - biski ramesni, bet ir tai zirzia ir pykciauja. Bandziau deti viburcolio po puse zvakutes, nes parasyta, kad nuima nerima - nelabai ka padeda... dbr maudydama i vonia ipilu biskuti valerijono arbatos, ziuresim gal tai pades, nuims ta jo nerima.
Pavalges vakare ismiega 5-7 valandas, niekada nezadinau, kzkur skaiciau, kad zadinti reikia vaikus tuos, kurie mazai priauga svorio.
musu pilietis atkakliai keliasi 6 ryto ir nori bendrauti...
Mano vaikis paskutinėm naktim iš proto tėvelius veda
Mano mazasis pirmom dienom miegodavo liuks
QUOTE(maskanyte @ 2010 11 18, 21:23) Mano mazasis pirmom dienom miegodavo liuks Manasis irgi dažniausiai pabusdavo dėl to kad rankytėm pradėdavo veiduką trinti, apie tokį daigtą sužinojau kai vaikelis buvo apie 6mėn., gaila kad anksčiau apie tai nežinojau, bet mano draugė išbandė kažką panašaus į šį, sakė labai padėjo jos berniukui : https://www.babymallonline.com/catalog/prod...cbjvl4evs74gfb0 Kitos mamytės dar vysto vaikučius QUOTE(Vikadi @ 2010 11 18, 23:10) Manasis irgi dažniausiai pabusdavo dėl to kad rankytėm pradėdavo veiduką trinti, apie tokį daigtą sužinojau kai vaikelis buvo apie 6mėn., gaila kad anksčiau apie tai nežinojau, bet mano draugė išbandė kažką panašaus į šį, sakė labai padėjo jos berniukui : https://www.babymallonline.com/catalog/prod...cbjvl4evs74gfb0 Kitos mamytės dar vysto vaikučius Tikrai koks puikus dalykėlis. O aš naudoju miegojimo vokelį tam tikslui, tik turiu užsiuvusi rankovytes (rankutes sukišu į vidų). O kartais suvystau į palutę. Bet suvystytas tikrai geriau miega QUOTE(maskanyte @ 2010 11 18, 23:39) Nėr už ką QUOTE(sija8 @ 2010 11 19, 11:14) Tikrai koks puikus dalykėlis. O aš naudoju miegojimo vokelį tam tikslui, tik turiu užsiuvusi rankovytes (rankutes sukišu į vidų). O kartais suvystau į palutę. Bet suvystytas tikrai geriau miega Tai va, suvystyti jie ramiau miega , mes labai prasikankinom su miegais, o aš nežinojau apie tokius dalykus
Sakykit mamukai ar normalu, kad mano dukryt4 beveik 3 mėn. dieną beveik visai nemiega, pamiega kokius 2-3 kartus po 40 min maximum ir viskas...ir valgymo rėžimas ne retėja o dažnėja, valgom kas 0,5-1 val. daugiau visą laiką mamos dėmesio reikalaujam, tai jau visai sau laiko nebeturiu
sakau gal aš per dažnai jai siūlau valgyt, nes ji soskės neima ir čiulpia papuką už soskę ir dieną valgo ne daug o po truputį, sakau gal ji visą dieną tik užkandžiauja ir dėl to nebemiega...juk tokio amžiaus vaiaks bent vieną kartą dienoj turėtų pora val išmiegot.. QUOTE(Dowe @ 2010 11 19, 13:10) Sakykit mamukai ar normalu, kad mano dukryt4 beveik 3 mėn. dieną beveik visai nemiega, pamiega kokius 2-3 kartus po 40 min maximum ir viskas...ir valgymo rėžimas ne retėja o dažnėja, valgom kas 0,5-1 val. daugiau visą laiką mamos dėmesio reikalaujam, tai jau visai sau laiko nebeturiu sakau gal aš per dažnai jai siūlau valgyt, nes ji soskės neima ir čiulpia papuką už soskę ir dieną valgo ne daug o po truputį, sakau gal ji visą dieną tik užkandžiauja ir dėl to nebemiega...juk tokio amžiaus vaiaks bent vieną kartą dienoj turėtų pora val išmiegot.. Analogiška situacija manąjai. Viskas buvo lygiai taip pat kol maitinau pati. Tik maniškis miegodavo po 20-30 min. Užmigimo procesas trukdavo irgi apie pusvalandį su didžiausiais klyksmais, isterijom, pabusdavo piktas ir neišmiegojęs. O visą likusį laiką praleisdavo prie (.)(.) Deja, taip jau atsitiko, kad turėjau nutraukti žindymą ir pradėti maitinti mišinukais Galbūt jis perimdavo mano nerimą, visokias baimes, kurios, manau, nesvetimos visoms neseniai pagimdžiusioms mamytėms. Taip, kad Jūs ne viena. Tokių mūsų laaaabai daug. Tiesiog išlaukit, gal mažiukas paaugs ir viskas savaime susitvarkys. QUOTE(Dowe @ 2010 11 19, 13:10) Sakykit mamukai ar normalu, kad mano dukryt4 beveik 3 mėn. dieną beveik visai nemiega, pamiega kokius 2-3 kartus po 40 min maximum ir viskas...ir valgymo rėžimas ne retėja o dažnėja, valgom kas 0,5-1 val. daugiau visą laiką mamos dėmesio reikalaujam, tai jau visai sau laiko nebeturiu sakau gal aš per dažnai jai siūlau valgyt, nes ji soskės neima ir čiulpia papuką už soskę ir dieną valgo ne daug o po truputį, sakau gal ji visą dieną tik užkandžiauja ir dėl to nebemiega...juk tokio amžiaus vaiaks bent vieną kartą dienoj turėtų pora val išmiegot.. Normalu Dabar pas jus matyt toks tarpsnis, kai mažylei reikia daugiau pieno, praeis kelios dienos ir turėtų susireguliuot pienuko kiekis, bent jau mums taip buvo, o su miegu tai mano mazius ir iki kokiu 9 men miegodavo lygiai 45min Stiprybės
Mano vaikas dieną išvis nemiega, verkia, maitinamės visą dieną, kol atsirūgstam ir pan.,pilvo pūtimas kankina
QUOTE(Vikadi @ 2010 11 19, 13:46) Normalu Dabar pas jus matyt toks tarpsnis, kai mažylei reikia daugiau pieno, praeis kelios dienos ir turėtų susireguliuot pienuko kiekis, bent jau mums taip buvo, o su miegu tai mano mazius ir iki kokiu 9 men miegodavo lygiai 45min Stiprybės na čia jau ne kelios dienos, čia jau kelios savaitės. o negali būti taip kad mes tiesiog įpratom ne normaliai valgyt, o užkandžiaut?
Zinoma taip i turi buti,ateis laikas i miegos vienas
Sveikos nu mums jau 8men kol neturejom dantu tai buvo dar pamanoma kartais ir pamiegot nu dabar pries menesi isdygo 2 dantukai tai pamirso vaikas ir kaip koses valgyti reikia ir apie miega galim tik pasvajot
QUOTE(Esha @ 2010 03 29, 21:17) Tokie maziukai nei ipranta prie mamos artumo nei atpranta. Jiems tiesiog reikia mamos silumos, artumo. Reikia jaustis saugiems. Juk mama- vienintele ka jie turi. Reikia ju klausyti ir pildyti ju norus. Kad jaustusi mylimi, laimingi ir saugus. Juk tai nesites amzinai. Tarpsnis, kada taip beatodairiskai reikia mamos labai trumpas. Isnaudokime ji. Imkime ant ranku maziukus, bukime su jais tiek, kiek reikia ju mazoms sirdutems. Darykime juos laimingus. Juk tai brangiausia ka turime. As pati auginu ne pilnai triju menesiu vaikuti, kuris daznai reikalauja demesio ir imamas ant ranku. Ir as mielai tai darau. Pasiilgstu jo kai jis miega. o kai pabunda bunu visa jo. Nes po jau po dvieju metu reiks gaudyt, kad pamyluot. Tad isnaudoju kiekviena akimirka, kai galiu glausti toki mazuteli Kaip gražiai pasakyta QUOTE(ceponke @ 2010 03 29, 19:52) Sveikos, esu pirmą kartą mama. Susidūriau su tokia bėda Mano mergaitei yra dabar 2,5 mėn. Mergaitė dieną užmiega tik kai aš ją supu ar kai pasidedu miegoti ant savęs. Ir miega tik tol, kol aš ja laikau ant savęs. Vos tik aš palieku ją vieną, po 10 min. ji pabunda ir rėkia baisingiausiai. Būna laaaabai retai, kai palikta viena išmiega 30 min. Naktį miegam kartu, bet tas netrukdo man, nes miega puikiai. Tik užmigdyt geriausiai išeina supant... O visa prasidėjo taip - pirmą mėnesį ji puikiai užmigdavo dieną, kol valgydavo ir padėta į vėžimą išmiegodavo 3 val. Kadangi dažnai pusdavo pilvą vakarais, kad ją nuraminti guldydavau vakarais ant savęs, kad nurimtų pūtimas. Matyt taip ir priprato... Ir dabar nebemiega be mamos... Pabudusi visiškai neišbūna viena, kol kas jos nedomina žaisliukai, padėta į sūpuokles irgi nenurimsta, reikia kartu nešiotis, jei noriu ramybes arba palieku žviegt. Bandėm su vyru valandai palikt vežime pora kartų - nieko, žviegė visą valandą, neužmigo... Norėjau jūsų paklaust, ar tai yra vaiko kaprizai, kad dieną miega tik ant manęs ir tik kol aš šalia? Ar reiktš griežtesnių priemonių imtis, kad atpratint miegojimą, kol mama šalia? Nes nieko neišeina net padaryt - visą dieną šalia vaiko ar su vaiku ant krūtinės.... Vyras sako, kad vaikas yra tiesiog išlepintas. Bet ryte palieku vaiką pažviegt, kai einu maudytis, kai kambarius siurbiuos irgi palieku 30 min vieną, atrodo per daug nelepinu. Ir maisto jai tikrai užtenka. Jei tai kaprizas, noriu jau pradėt išguiti kuo anksčiau. Pasidalinkite patirtimi. P.S. Gimė ji 35 savaičių, 5 pirmas dienas gulėjo intensyvios teraopijos skyriuje, bet viskas su ja dabar yra gerai. Gal dėl to vaikas neramiai miega vienas??? Jau po to, ji užmigdavo naktį ramiausiai, kai paguldydavau ant krūtinės. Joks cia lepinimas ar pratinimas. Tiesiog tokiems vaikeliams reikia daugiau mamos silumos. Beje, ji pirma savo gyvenimo savaite gulejo be jusu ir pirma menesi jus neleidote jai dziaugtis jusu artumu ir siluma, todel dabar ugtelejusi ji jau daugiau supranta. Supranta, kad pareikalavus gali atsidurti ant jusu ranku ir jausti siluma ir artuma
Sveikos mamytes. nezinau ar jau yra cia kur tokia tema, nes kiek skaiciau tai berods neradau. Mano sunelis (jam 6 menesiukai) miegodamas jau kuris kartas apsivercia ant pilvuko, ikisa nosyte i pagalve ir neatsivercia. kartais net koseti pradeda ir tada jau verkia, man toks jausmas apima kad jis dusti pradeda. gal kam irgi taip yra buve? ar man verta del to pergyventi? ar gal reikia visa nakti nemiegoti ir stebeti, kad jis neapsiverstu ant pilvuko....gal as be reikalo pergyvenu ir jis kai jau bus jam nepatogu tai atsivers? patarkite, aciu....
Sveika,
Na, mano mergaitė (7 mėn.) irgi pati apsiverčia ant pilvuko miegoti, kartais atrodo, kad net galvutės nepasuka į šoną. Vyras pergyvena, kad neprakvėpuoja, bet aš jai taip leidžiu.. Nes pati paskui esu mačiusi, kad pasikuisto, pakeičia padėtį kaip jai reikia. Tik tiek, kad mes guldom ją be pagalvės, o čiužinukas kietas, tai vargu, ar gali neprakvėpuoti. Turėtų suveikti instinktai ir vaikas apsiversti ar kitaip pakeisti padėti. QUOTE(ativoj @ 2010 12 10, 12:44) Sveikos mamytes. nezinau ar jau yra cia kur tokia tema, nes kiek skaiciau tai berods neradau. Mano sunelis (jam 6 menesiukai) miegodamas jau kuris kartas apsivercia ant pilvuko, ikisa nosyte i pagalve ir neatsivercia. kartais net koseti pradeda ir tada jau verkia, man toks jausmas apima kad jis dusti pradeda. gal kam irgi taip yra buve? ar man verta del to pergyventi? ar gal reikia visa nakti nemiegoti ir stebeti, kad jis neapsiverstu ant pilvuko....gal as be reikalo pergyvenu ir jis kai jau bus jam nepatogu tai atsivers? patarkite, aciu.... O kodėl kūdikį guldote ant pagalvės? Iki metų tikrai jos nereikia. QUOTE(vaidyte @ 2010 12 10, 14:50) Na, ta musu pagalve tai tik "pavadinimas" kad pagalve - ji labai plonyte. nuo pirmu menesiu pradejom guldyti ant jos, kad galvyte butu siek tiek auksciau, kadangi vaikelis labai atpylinedavo, tai sakoma, kad geriau kai galvyte auksciau. QUOTE(ativoj @ 2010 12 10, 13:44) Sveikos mamytes. nezinau ar jau yra cia kur tokia tema, nes kiek skaiciau tai berods neradau. Mano sunelis (jam 6 menesiukai) miegodamas jau kuris kartas apsivercia ant pilvuko, ikisa nosyte i pagalve ir neatsivercia. kartais net koseti pradeda ir tada jau verkia, man toks jausmas apima kad jis dusti pradeda. gal kam irgi taip yra buve? ar man verta del to pergyventi? ar gal reikia visa nakti nemiegoti ir stebeti, kad jis neapsiverstu ant pilvuko....gal as be reikalo pergyvenu ir jis kai jau bus jam nepatogu tai atsivers? patarkite, aciu.... nežinau ar padėtų, bet esu mačius pirkti miegmaišiukų su tokiais nemenkais žaisliniais meškiukais ant pilvo - kad naktį būtų sunku ant pilvo apsiversti QUOTE(freza80 @ 2010 12 10, 22:31) nežinau ar padėtų, bet esu mačius pirkti miegmaišiukų su tokiais nemenkais žaisliniais meškiukais ant pilvo - kad naktį būtų sunku ant pilvo apsiversti radau http://www.nukas.lt/index.php?id=106&p...&page_id=89
pas mane kudikelis nuo pirmuju savo dienu tik ant pilvuko miega, nes kai tikpaguldydavau ant nugaros iskart po 5min pabusdavo ir rekdavo, o kadangi miega be pagalves ir dziuzinukas kietas tai nepergyvenam, sukua galvyte tai i viena puse tai i kita ir nenugali kakliuko
mums keturi menesiai..nuo gimimo megstamiausia poza uzmigti -ant pilvo...ypac jei dar mama ant saves uzsikelia:)..tik gydytoja perspejo kad miegant ant pilvo budinga kad vaikai nustoja kvepuoti...
nezinau kiek tos tiesos...mazius vistiek padaro kaip jam patogiau...jis gi skaityti nemoka:)
Yra spec. Chicco pagalves, kiurios neleistu vaikui uzdusti. Turiu ja, bet manoji miega be pagalves ir, nuo 2 iki 4 men. miegodavo ant pilvuko. Dabar kazkodel dingo jai toks noras. esme ta, kad nebijojau, kad uzdus, nes maciau, kad pati paguldo galvyte taip, kad galetu kvepuoti. Musu vaikai ne tokie jau bejegiai kaip mes isivaizduojame
mums jau 5 men, o maziukas ramiai ir ilgai pamiega tik jei mama salia, jei iseinu diena ji uzmigdzius i kita kambari, po 5 min, veliausiai po 15 girdziu veeeee.. jei guliu salia, tai parpia ir po 2 val..
Neisizeiskit,bet cia tik jusu klaida...Kudikis negalejo priprasti,jei sitaip nebuvo pratinamas.
Todel,kad sito isvengtumem savo kudiki guldem i jos lovyte vos grizus is ligonines. QUOTE((.)(.) @ 2010 12 28, 22:57) Neisizeiskit,bet cia tik jusu klaida...Kudikis negalejo priprasti,jei sitaip nebuvo pratinamas. Todel,kad sito isvengtumem savo kudiki guldem i jos lovyte vos grizus is ligonines. Nemanau, kad tai klaida O dėl verkimo - maniškė irgi nenutyla palikta verkti. Kosėja, springsta, bąla, bet nepasiduoda Tiesiog yra vaikų, kurie nelinkę pasiduoti. Ir, anot neurologės, ypatingų (t.y. didesnių) poreikių
Maniskis irgi daznai uzmigdavo tik kai as salia budavau. Na ir kas, kad be mamos jis nemiegodavo, as tikrai nebuvau tos nuomones, jog jis islepes. Visada galvojau, kad vaikelis dar per mazas, kad suprastu, jog mama yra kazkur salia... mamos artuma jis galedavo tik pajausti... visgi mamos kvapas, jos sirdies plakimas - nemanau, kad tai vaiko islepinimas. Geram pietu miegui labai padedavo grynas oras.
Dabar mums 10men su trupuciu ir vaikas tikrai sauniai miega ir vienas. Zinoma, paryciais dar pasiimu i lova, bet ir tai bus turbut neilgai. Kazkada perskaiciau, jog reikia tik dziaugtis ir vertinti tas akimirkas, kai vaikelis miega salia, nes jis greitai uzaugs, ir tada tu jo i lova neprisiprasysi QUOTE(diamantina @ 2010 12 28, 19:07) mums jau 5 men, o maziukas ramiai ir ilgai pamiega tik jei mama salia, jei iseinu diena ji uzmigdzius i kita kambari, po 5 min, veliausiai po 15 girdziu veeeee.. jei guliu salia, tai parpia ir po 2 val.. Manau, kad jam šalta, tai aš darau taip, jei batais kad normaliai užmigti negali: apsikloju dekiuku, panesioju, kai apsnusta, įdedu į lovyte su visu dekiuku, tad šiltai ir apkamsytas ramiai miega |