Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kugelis
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4
bea

1 temai užsidarius, prašome apie kugelį toliau diskutuoti šitoje temoje. Senoji tema prieinama čia:

1 tema

Gardaus kugelio!
Naminė
Ačiū,bea 4u.gif

Labai norėčiau,kad kas pasidalintų patirtim kaip gaunasi kugelis su moliūgu,recepttukų kokių išbandytų.Ir dar-kaip kepti viduje su faršu?Faršąreik dėt apkepintą ar žalią g.gif
regna
QUOTE(Naminė @ 2009 11 27, 18:50)
Ačiū,bea 4u.gif

Labai norėčiau,kad kas pasidalintų patirtim kaip gaunasi kugelis su moliūgu,recepttukų kokių išbandytų.Ir dar-kaip kepti viduje su faršu?Faršąreik dėt apkepintą ar žalią g.gif
*

Naminė 4u.gif - esu kepusi kugelį su moliūgu,bet aš,dėjau į jį dar ir varškės.
Dar labai man derėjo prie varškės peletrūnas.
Bulvių tarkius aš,plikinau pienu,moliūgą maišiau su kiaušiniuu.Viską sluoksniavau
Viršutinis sluoksnis buvo bulvių tarkių. Viršų,kaip visad aš apdedu sviesto gabaliukais jis man gražiai gelsvai apkepa.
Antra,kugelį su faršu aš jį apkepu ir dedu nemažą sluoksnį svogūnų,kuriuos žalius sumaišau su grietine.
Gal kitos forumietes turės kitoių varijantų.Skanaus kugelio 4u.gif 4u.gif 4u.gif
vilmaamliv
sveikos 4u.gif ar deti kiausini ar ne? ka jis duoda kugeliui? smile.gif
*Grazina*
as tai nededu kiausinio schmoll.gif nemanau,kad jis reikalingas..
Saulyte DD
kEPIAU IR AŠ PAGALIAU KŪGELĮ blush2.gif . Mano MV labai nemėgsta bulvinių lietuviškų patiekalų, bet.. pagyrė ir paprašė pakartoti, man tai didžiausias įvertinimas. biggrin.gif

Į tarkius įdėjau kiaušinį, puse st. grietinė, pusė st. verdančio pienuko, keptų svogūnų, lašinukų ir kumpio. Ant viršaus padėjau sviestuko.

Ačiu mergaitėms už patarimus 4u.gif
Emerencija
tos, kurios kepat su kiaulės koja, dedat virtą kaulės koją, ar žalią? g.gif
Jei žalią, tai kaip tą koją apdorojat? į kiek dalių supjaustot? g.gif
Kojos su odele parduodamos, tai nulupat odą? g.gif ir su kaulais dedat ? blush2.gif

atsiprašau, iš manęs ne kokia virėja tai ir klausimai tokie blush2.gif
Neryte
QUOTE(Emerencija @ 2009 11 29, 23:58)
tos, kurios kepat su kiaulės koja, dedat virtą kaulės koją, ar žalią?  g.gif
Jei žalią, tai kaip tą koją apdorojat? į kiek dalių supjaustot?  g.gif
Kojos su odele parduodamos, tai nulupat odą?  g.gif  ir su kaulais dedat ? blush2.gif

atsiprašau, iš manęs ne kokia virėja tai ir klausimai tokie  blush2.gif
*

I kugeli kiaules kojas geriau deti virtas, jos ilgai verda,todel kugelyje nespes issitroskinti,bent jau gerai apvirti reikia.O dedasi jos su oda biggrin.gif ,tik reikia gerai isvalyti tarpupirscius,apskusti arba pasvilinti virs dujines plaukelius.Paskui priklausomai nuo kugelio storio gali jas pasmulkinti arba deti cielas.Skanaus mirksiukas.gif
regna
Bulvių kugelis su rūkyta kiaulės galva
reikia bulvių,
rūkytos kiaulės galvos,
pora kiaušinių,sviesto arba aliejaus,
stiklinė pieno,,morka svogūnas,
lauro lapelių
Sukapotą išmirkyta kiaulės galvą,nuplauname dėti į puodą ir virti su daržovėmis,bei lauro lapais.,kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų.Atsiskyrusią mėsytę reikia supjaustyti gabaliukais.
Bulbių tarkius užplikyti karštu pienu,supilti sviestą,plaktus kiaušinius,pasūdyti ir gerai is maišyti.
Kepimo formą gerai istepti sviestuku supilti tarkius mesytę ir vėl sluoksniuoti.
Viršutinis sluoksnis tarkių.
Kepti 45min.
Retsykiais palaistyti sviestuku.
Tiekti galima su grietine.
Skanaus 4u.gif
due drops
QUOTE(Naminė @ 2009 11 27, 18:50)
Ačiū,bea 4u.gif

*

As dedu zalia.Sluoksnis teslos,tada sluoksnis farso su prieskoniais ir ant virsaus teslos (zodziu farsas per viduri) 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vilmaamliv @ 2009 11 29, 13:49)
sveikos 4u.gif  ar deti kiausini ar ne? ka jis duoda kugeliui? smile.gif
*

As dedu,nezinau ka duoda blush2.gif ,bet mano mociute dedavo,mama deda ir as is inercijos dedu rolleyes.gif
Naminė
QUOTE(due drops @ 2009 11 30, 09:56)
As dedu zalia.Sluoksnis teslos,tada sluoksnis farso su prieskoniais ir ant virsaus teslos (zodziu farsas per viduri)

Taigi tarkių masė skysta,tai tas faršas neprasmenga g.gif
lapute32
QUOTE(Naminė @ 2009 11 30, 16:17)
Taigi tarkių masė skysta,tai tas faršas neprasmenga g.gif
*

tikrai neprasmenga,labai skaniai gaunasi thumbup.gif ,esu jau nekarta kepus ir seimyna labai skaniai valgo thumbup.gif
Emerencija
QUOTE(Neryte @ 2009 11 30, 09:44)
I kugeli kiaules kojas geriau deti virtas, jos ilgai verda,todel kugelyje nespes issitroskinti,bent jau gerai apvirti reikia.O dedasi jos su oda  biggrin.gif ,tik reikia gerai isvalyti tarpupirscius,apskusti arba pasvilinti virs dujines plaukelius.Paskui priklausomai nuo kugelio storio gali jas pasmulkinti arba deti cielas.Skanaus  mirksiukas.gif
*

ačiū 4u.gif šiandien gaminu kūgelį ir einu virt tuomet 4u.gif
Neryte
QUOTE(Emerencija @ 2009 11 30, 16:09)
ačiū 4u.gif  šiandien gaminu kūgelį ir einu virt tuomet  4u.gif
*

Sekmes,parasyk kaip pavyko mirksiukas.gif
Emerencija
QUOTE(Neryte @ 2009 11 30, 16:22)
Sekmes,parasyk kaip pavyko  mirksiukas.gif
*

Labai skanus gavosi, vyras valgė ir gyrė thumbup.gif pasakė, kad neatsimena kada tokį skanų valgė thumbup.gif laugh.gif

Dariau pagal savo fantaziją, priskaičiusi visų jūsų patarimų biggrin.gif

dėjau kiaušinius, grietinės, pieno, apvirtas kiaulės kojas, svogūnus apkepinau aliejuje ir įdėjau biggrin.gif

ačiū labai, pavyko yahoo.gif
Naminė
QUOTE(lapute32 @ 2009 11 30, 14:23)
tikrai neprasmenga,labai skaniai gaunasi thumbup.gif ,esu jau nekarta kepus ir seimyna labai skaniai valgo thumbup.gif
*

Būk gerutė,parašyk čia savo receptuką mirksiukas.gif
Neryte
QUOTE(Emerencija @ 2009 11 30, 21:59)
Labai skanus gavosi, vyras valgė ir gyrė  thumbup.gif pasakė, kad  neatsimena kada tokį skanų valgė  thumbup.gif laugh.gif

Dariau pagal savo fantaziją, priskaičiusi visų jūsų patarimų  biggrin.gif

dėjau kiaušinius, grietinės, pieno, apvirtas kiaulės kojas, svogūnus apkepinau aliejuje ir įdėjau  biggrin.gif

ačiū labai, pavyko  yahoo.gif
*

drinks_cheers.gif thumbup.gif
lapute32
QUOTE(Naminė @ 2009 12 01, 10:28)
Būk gerutė,parašyk čia savo receptuką mirksiukas.gif
*

labai paprastai viskas darosi.paruosiam tarki kaip ir paprastam kugeliui,sutarkuojam bulves,imusu kiausini,druskos,pakepinu svoguna ir supilu su visu aliejum i tarkius ir biski pienuko,ir sumaisom viska.o farsa ruosiu irgi paprastai,farso,megiamu prieskoniu,kiausini imusu,svoguna patarkuoju su smulkia tarka(bet jo nebutina det),druskos,ir sumaisom.a po to i kepimo inda,mes vadinam bleta blush2.gif ,ipilu biski aliejaus,ir puse kiekio tarkio ir po to isdelioju plonai farsa,ir paskui vel uzpilu tarkio ir kepu gera valanda.ir mum laaaaabai skanu.tikiuosi kad pameginsit ir patiks ax.gif
Naminė
QUOTE(lapute32 @ 2009 12 01, 14:35)
labai paprastai viskas darosi.paruosiam tarki kaip ir paprastam kugeliui,sutarkuojam bulves,imusu kiausini,druskos,pakepinu svoguna ir supilu su visu aliejum i tarkius ir biski pienuko,ir sumaisom viska.o farsa ruosiu irgi paprastai,farso,megiamu prieskoniu,kiausini imusu,svoguna patarkuoju su smulkia tarka(bet jo nebutina det),druskos,ir sumaisom.a po to i kepimo inda,mes vadinam bleta blush2.gif ,ipilu biski aliejaus,ir puse kiekio tarkio ir po to isdelioju plonai farsa,ir paskui vel uzpilu tarkio ir kepu gera valanda.ir mum laaaaabai skanu.tikiuosi kad pameginsit ir patiks ax.gif
*

Būtinai pamėginsiu ir parašysiu.Tik dar įdomu-faršą reik trupinti,ar padaryt skystesnį ?
lapute32
QUOTE(Naminė @ 2009 12 01, 17:37)
Būtinai pamėginsiu ir parašysiu.Tik dar įdomu-faršą reik trupinti,ar padaryt skystesnį ?
*

galit i farsa biski vandenuko ipilt,ziurint koks farsas.as tai kiaulienos perku.ir tokius kaip kotletukus delne padarau ir sudedu viena salia kito ant to tarkio,kad gautusi vientisa farso mase.nezinau kaip kitaip,aiskiau papasakot blush2.gif
Faustinata
Įįsiterpsiu ir aš į jūsų pokalbį, sudominot kugeliu su faršu bigsmile.gif Būtinai reikės pabandyti, tik aš visuomet truputį nuspaudžiu tarkius ir užpilu karštu pienu tokiu pačiu kiekiu kiek nusispaudė. Tuomet kugelis būna švelnesnis. Pabandykite 4u.gif
Naminė
QUOTE(lapute32 @ 2009 12 01, 16:12)
galit i farsa biski vandenuko ipilt,ziurint koks farsas.as tai kiaulienos perku.ir tokius kaip kotletukus delne padarau ir sudedu viena salia kito ant to tarkio,kad gautusi vientisa farso mase.nezinau kaip kitaip,aiskiau papasakot blush2.gif
*

Viskas labai aišku 4u.gif Ačiū
S.N.A.S
QUOTE(*@ukselio*mamyte* @ 2009 11 29, 20:14)
as tai nededu kiausinio  schmoll.gif  nemanau,kad jis reikalingas..
*

kaži ką kulinarės pasakys... g.gif ką kiaušinis duoda? tik suriša? o ar nekeitina jsi kugelio? g.gif blush2.gif

aš savaitgalį dariau kugelį bemaž perpus su cukinija, užplikiau verdančiu pienu maišytu su išlydytų sviestu, prieš tai dar įmušiau kiaušą, dėjau porą v.š manų kruopų.. (kaži ar jos čia reikalingos???) g.gif
druskytės, svogūnų įtarkavau, pipiriukų, mairūnų , bulvių prieskonių..
ir gavos toks košė makalošė kaip kad MB mėgsta, tai jau patenkintas wub.gif
o nuo cukinijos spalva thumbup.gif

o dar klausimukas specėms|: ar varškę reik prieš tai sublenderiuot? ir ar ta varškė plika akim pastebima iškepus???? 4u.gif
ačiū už ats, nes MB nemėgsta naujovių ax.gif
Nasty Fairy
As paskaicius sios temos pagaliau supratau, kaip iskepti skanu kugeli blush2.gif
Paskutini syki kepiau taip:
didelis bliudas tarkuotu bulviu (~2kg gal)
2 dideli svogunai (tarkuojam su bulvem)
1.5 stiklines virinto (karsto pieno)
3 kiausiniai
druskyte, prieskoniai (pagal skoni)

Nu gavosi super skanus thumbup.gif Visa seimyna valge ir gire blush2.gif Kepiau toki nestora dideleje skardoje, kazkur ~3cm. Labai minkstutis ir purus gavosi wub.gif
regna
[quote=Nasty Fairy,2009 12 04, 15:51]
As paskaicius sios temos pagaliau supratau, kaip iskepti skanu kugeli blush2.gif
Paskutini syki kepiau taip:
[i]
Nasty Fairy 4u.gif drinks_cheers.gif ,kad tavo skanus kugelis 4u.gif
Šaunuolė 4u.gif
Aš,čia dar nuo savęs.
kugelis yra sunkus maistas,sunkiai virškinamas,,todėl jį reikia būtinai plikinti.
Plikintas jis yra puresnis ir sveikesnis.
Nasty Fairy
QUOTE(regna @ 2009 12 04, 16:01)
Nasty Fairy 4u.gif  drinks_cheers.gif  ,kad tavo skanus kugelis 4u.gif
Šaunuolė 4u.gif
Aš,čia dar nuo savęs.
kugelis yra sunkus maistas,sunkiai virškinamas,,todėl  jį reikia būtinai plikinti.
Plikintas jis yra puresnis ir sveikesnis.
*

Tai vat sios temos deka ir iskepiau toki blush2.gif

Aga verdanti pienuka piliau, tai liuks thumbup.gif Tikrai purus gavosi bigsmile.gif
Irina 1984
Sveiki,o gal kas bandet kept kugeli is virtu bulviu ir viduje su vistienos ar kiaulienos mesa??????Jai kas taip darot gal receptuka galima butu????
Naminė
QUOTE(lapute32 @ 2009 12 01, 16:12)
*

Kepiau sekmadienį,skanus gavosi,tik jau kitam kartui žinosiu,kad mėsos mažiau dėt reikia biggrin.gif ir manau,kad faršą reik trupint.Kepiau 40-45 min.O kiek Jūs kepat?
Citrusinė
aš irgi pilu virintą vandenį smile.gif
lapute32
QUOTE(Naminė @ 2009 12 07, 21:28)
Kepiau sekmadienį,skanus gavosi,tik jau kitam kartui žinosiu,kad mėsos mažiau dėt reikia biggrin.gif ir manau,kad faršą reik trupint.Kepiau 40-45 min.O kiek Jūs kepat?
*

smagu girdet kad patiko.taip farsa galima det kaip jum iseina mirksiukas.gif .o as kepu kazkur valanda,na priklauso nuo kiekio smile.gif
Kibekė
Vakar, antrąkart kepiau kugelį pagal Bea patarimą į tarkius dėti grietinės + kiaušinis, druska, pipiriukai, svogūnas. Gavosi - super! Tik šįkart paeksperimentavau įdėdama varkės, tai dar skaniau thumbup.gif nuo šiol tokį tik ir kepsiu, mums labai patiko rolleyes.gif
O'Hara
AS ka tik pasoviau kugeli su farsu kepti. Farsa dejau gabaliukais ir pamaisiau, kai kur jis trupinukais atskilo (kiausinio i farsa nedejau), plikiau pienu, stikline bulviu skyscio nupyliau, pabijojau, kad bus per skysta. Po valandos trauksiu, ragausiu. Beje, kepu stikliniame troskiniu inde, dangcio nedejau, nes noriu, kad apskrustu. O jus dedat dangti, jei tokiam inde kepat? unsure.gif
miskinuke16
as dangcio nededu, nes megztu, kad kugelis butu apskrudes essen.gif
lapute32
QUOTE(miskinuke16 @ 2010 01 24, 23:21)
as dangcio nededu, nes megztu, kad kugelis butu apskrudes essen.gif
*

kugelis skaniausias tik apskrudes thumbup.gif
astulle
Aš kūgelį kepu taip:
Tarkius truputy nuvarvinu nuplikau verdančiu pienu, kiaušinio nededu nes man kietumo duoda g.gif tada supilu keptuvėj apkeptus spirgučius su svogūnu ir virta vištiena (išvirta,supjaustyta gabaliukais ir pakepta kartu su spirgučiais) ir pašaunu į orkaitę.
Mėgstu kad viršus apskrustų tai net nemastau pridengti schmoll.gif
pašnekutė
QUOTE(Irina 1984 @ 2009 12 05, 11:54)
Sveiki,o gal kas bandet kept kugeli is virtu bulviu ir viduje su vistienos ar kiaulienos mesa??????Jai kas taip darot gal receptuka galima butu????
*

Iš virtų bulvių, manyčiau, bus jau ne kugelis, o apkepas g.gif
S.N.A.S
QUOTE(Blondie* @ 2010 01 24, 13:17)
paeksperimentavau įdėdama varkės, tai dar skaniau  thumbup.gif
*

aš ir norėčiau pabandyt dėt varškės, bet vis nedrįstu.. blush2.gif o ant kokio kiekio bulvių kokį kiekį varškės dėt reiktų?? 4u.gif
*Anila*
Nesenai kepiau kugeli su vistos sparneliais smile.gif Labai skanu buvo 4u.gif

I tarki visad dedu 1-2 kiausinius,sauksta majonezo,jis suteikia purumo,truputis citrinos sulciu,tada kugelis nepajoduoja,buna grazios spalvos smile.gif zinoma prieskoniu pagal skoni ir truputis karsto pieno,visa sia mase supilu i blekute,ir apdelioju virsuje isprieskoniuotus vistos sparnelius 4u.gif
Maniskiams labai patiko 4u.gif
Skanaus jeigu kas bandysit! essen.gif
Kibekė
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 26, 02:02)
aš ir norėčiau pabandyt dėt varškės, bet vis nedrįstu.. blush2.gif  o ant kokio kiekio bulvių kokį kiekį varškės dėt reiktų?? 4u.gif
*

Sveika, aš ant 1kg bulvių dėjau pakelį varškės (180g), tai maždaug taip ir orientuokitės. Pagal mane lyg ir užteko; nei per daug, nei per mažai. smile.gif
O skonio tai tikrai manau nepagadins, jei mėgstate varškę rolleyes.gif
*Anila*
o as varskes dedu is akies ax.gif kadangi as ja megstu,tai man ji nemaiso,nebijau padauginti 4u.gif
S.N.A.S
QUOTE(Blondie* @ 2010 01 26, 10:12)
Sveika, aš ant 1kg bulvių dėjau pakelį varškės (180g), tai maždaug taip ir orientuokitės. Pagal mane lyg ir užteko; nei per daug, nei per mažai.  smile.gif
O skonio tai tikrai manau nepagadins, jei mėgstate varškę  rolleyes.gif
*

varškę gal tik aš ir mėgstu.. MB - naujovuų nemėgėjas, tad jei varškė bus kugely, reik atitaikyk santykį kad jos plika akim neužčiuoptų smile.gif
rodute
as kepu kugeli su paukstiena (sparneliais, ketvirciais ...), dedu i kugeli nevirta mesyte, ja tik palaikau pamarinuota ir dedu i paruosta kepimui kugeli smile.gif
triusisBaxis
noriu ir as kugelio doh.gif unsure.gif prisiskaiciau tai reiks savaitgali kept drinks_cheers.gif
daivasen
O as kugeli kepu silikoninej formoj tai labai gerai apkepa is visu pusiu ir labai lengvai issiima....
jaunuole
as labai megstu kugeli. kai gyvenau lt, labai daznai ji kepdavau. mase uzplikindavau pienu, toks minkstutis gaudavosi. hmm skanumelis biggrin.gif
baste
Pasiskaičiau kad dedat varškės tai šiandien ir aš bandysiu kepti su varške, manau skonio nepagadins smile.gif
dosa
Na ka i tarkius dejau varskes, kugelis pasautas orkaiteje, idomu bus paragaut, tikiuosi neteks nusivilti ax.gif
lapute32
QUOTE(dosa @ 2010 02 07, 18:21)
Na ka i tarkius dejau varskes, kugelis pasautas orkaiteje, idomu bus paragaut, tikiuosi neteks nusivilti  ax.gif
*

ir kaip gavosi g.gif ,ar skani vakariene:hm .niekad nesu kepus su varske.nors varske laaabai megstu bigsmile.gif ,saldytuve visad jos turiu ax.gif
dosa
QUOTE(lapute32 @ 2010 02 07, 17:07)
ir kaip gavosi g.gif ,ar skani vakariene:hm .niekad nesu kepus su varske.nors varske laaabai megstu bigsmile.gif ,saldytuve visad jos turiu ax.gif
*

Tikrai skaniai pavakarieniavom, tos varskes juk kaip ir nesijaute, bet kugelis toks minkstutis buvo. Zodziu bandymas pavyko bigsmile.gif
lapute32
QUOTE(dosa @ 2010 02 07, 21:24)
Tikrai skaniai pavakarieniavom, tos varskes juk kaip ir nesijaute, bet kugelis toks minkstutis buvo. Zodziu bandymas pavyko  bigsmile.gif
*

tai reiskias ta varske maisot su tarkiu g.gif .o as galvojau na kazkaip panasiai kaip cia su farsu sluoksni deda.nu reiks tikrai ismegint bigsmile.gif turetu but skanu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.