Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rachitas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2
*panele roze*
sveikos,noreciau jusu paklausti,mums yra 5 men,pakausiukas praplikes...kai buvo berods 2 menesiai pradejo plikt ir draugai aplink visi tik rachitas rachitas sako...as issigandau pasakiau gydytojai,sako ko cia prisimastai ligu ivairiu...o beje daktare buvo israsiusi ne aliejini vitamina D o 1ml ampulyte ir visa reikejo ja suduoti...as sudaviau...o va pries menesi...maziukas pradejo neramiai miegoti prakaituoja ne tik rankytes kojytes bet ir galvyte...mes esam burbuliai...tai maniau kad gal del to...pastaruoju metu vaikas ir neramiai miega daznai verkia(ko niekada nebudavo) esu issigandusi ir pasimetusi...pas daktare kai buvome 5 menesiu tai pasake"o,pradejo slinkt plaukai" sakau tai jau senai,ir juo lab pasakiau kad vaikas ziauriai prakaituoja...tai pasake taip,visu pirma pasiziurejo i mane kai i durne kokia ir tare"na kagi duok vitamino D aliejinio ne ilgiau 10 dienu po 1 lasiuka per diena blink.gif atseit jis greit auga ir valgo MP vien tik beveik ir del to toks burbulas ir matomai truksta to vitamino D g.gif blink.gif ir dar itartina kad ta vienkartine doze vitamino D kiek girdejau ne visada mazyliai pasisavina kaip reikiant juo lab kai reikia skiesti ta prasme i kazka imaisyti ir duoti...as ta kart daviau su MP nes taip pasiule daktare...gydytoja sake jau ne viena karta kad rachito pazymiu pas mus nemato...as ir tikiu bet dabar kai pamaciau kad maziukas yra ziauriai piktas ir pries uzmiegant toooks irzlus kad nebepazystu savo vaiko...dar prikisu dantuku dygima nes turim jau du laukiam virsuje dabar...apacioje islindo nepastebimai...o dabar taip doh.gif
mamabalta

Net silpna pasidarė, kai čia paskaičiusi supratau pas kokią šeimos gydytoją savo dukrą 1metus ir 3 mėn vedžioju doh.gif doh.gif doh.gif .
Pasiprašiau siuntimo pas ortopedą, nes ji kažkaip lyg šleivoti pradėjo. Ortopedas pasakė, kad apie šleivas pėdutes negali būti nei kalbos, bet nepatiko jam keliukai. Šeimos gydytojai parašė, kad duotų siuntimą dėl vit D tyrimo kraujyje. Tai, kai nuėjau pas ją, toji beveik išsityčiojo iš to ortopedo ir manęs, kad kažkokią nesąmonę susigalvojom. Mat "tokio tyrimo išvis nebūna,kažką tas ortopedas bus supainiojęs"
Tai, sakau, gal kalcį galima ištirti. Nesąmonė, sako, kam tą vaiką kankinti, iš venos kraują imti, netrūksta jai to kalcio. Nu žodžiu doh.gif .
O dukros keliukai tikrai tokie truputį išlinkę.
Duodu dabar vigantolio 1 lašą ir žuvies taukų šaukštelį. Reiks ieškot, kur Klaipėdoje tuos vit D tyrimus daro. Gal kas žinot?
Bet kad gydytoja tokia tundra, tai nebūčiau pagalvojus. Vat ką reiškia šeimos gydytoja, ne pediatrė g.gif
*panele roze*
QUOTE(mamabalta @ 2010 04 02, 00:07)
Net silpna pasidarė, kai čia paskaičiusi supratau pas kokią šeimos gydytoją savo dukrą 1metus ir 3 mėn vedžioju  doh.gif  doh.gif  doh.gif .
Pasiprašiau siuntimo pas ortopedą, nes ji kažkaip lyg šleivoti pradėjo. Ortopedas pasakė, kad apie šleivas pėdutes negali būti nei kalbos, bet nepatiko jam keliukai. Šeimos gydytojai parašė, kad duotų siuntimą dėl vit D tyrimo kraujyje. Tai, kai nuėjau pas ją, toji beveik išsityčiojo iš to ortopedo ir manęs, kad kažkokią nesąmonę susigalvojom. Mat "tokio tyrimo išvis nebūna,kažką tas ortopedas bus supainiojęs"
Tai, sakau, gal kalcį galima ištirti. Nesąmonė, sako, kam tą vaiką kankinti, iš venos kraują imti, netrūksta jai to kalcio. Nu žodžiu  doh.gif .
O dukros keliukai tikrai tokie truputį išlinkę.
Duodu dabar vigantolio 1 lašą ir žuvies taukų šaukštelį. Reiks ieškot, kur Klaipėdoje tuos vit D tyrimus daro. Gal kas žinot?
Bet kad gydytoja tokia tundra, tai nebūčiau pagalvojus. Vat ką reiškia šeimos gydytoja, ne pediatrė  g.gif
*

mes zadam keist gydytoja bet bijom neuzsokt nuo vilko ant meskos taip sakant...nes baisu kad kokia liga praziopsos vaikams... doh.gif g.gif schmoll.gif
Loveco
sveikos. As jau nebesuprantu, kodel mum nieas neskiria D vitamino kraujyje tyrimo... gulejom du kartus ligonineje, viena karta ten dare kalcio kieki, tai jis ii pat aukstutines normos ribos (sake kalcio nebegerti nei man , nei vaikui, iki tol gerem homeopatinius zirniukus). Taciau galvyte vaikas miegodamas ISTISAI sukioja, na, tarim, miega valanda laiko, tai nuolat muistosi, sukiodamas galva- gal 50 minuciu is tos valandos. Plike jau ne viena menesi laikosi, bet visi kiti gydytojai aiskina,kad jai tikrai rachitas, o pediatre, apciupinejusi dukrytes galvyte, dievagojasi, kad TIKRAI nieko nera. Buvo, bet nera, sako. (kazkada gerem 5 lasus, dabar jau seniausiai po 2 ). Beda ta, kad prakaitavimas nemazeja, kiek maziau buna ant jos kokosinio ciuzinuko ir su lininiais pataliukais, bet beda- kai ji taip muistosi, issibudina, plius nusikaso (isberta yra), tai tenka miegot su mumis lovoj, o ten jau per silta matyt jai.... nes jau ten labai prakaituoja. Ties galva isvis bala buna. O miegamajame 17-19 laipsniu silumos... miega dazniausiai tik trumpom rankovem su bodziu (rankas jei iskisa, anos susala.... tainemanau, kad karsta )
gylyte
Sveikos mamytės,
Šiandien buvom pas kineziterapeutę, mūsų gyd. mus pas ją nukreipė ne dėl rachito, o dėlpadidėjusio raumenų tonuso. Bet, kineziterapeutė iagnozavo lengvą rachito formą, nes mažiukas mano anksti stot pradėjo. Sėdėt išmoko 6,5 mėn., o sekančią dieną atsistojo, dėl to jam pradėjo krypt kojytės - jis per plačiai jas stato. Ir kai ropoja keliukus per plačiai deda, ir sėdi atseit netaisyklingai - išsiskėtęs ir pusiau sulenktom kojytėm. Pasak, kineziterapeutės visą tai rachito požymiai verysad.gif . Kitų požymių nėra, jis nei prakaituoja, tik pakaušiukas šiek tiek praplikęs, bet jau pradėjo atauginėt plaukučiai. Kažin, kaip čia iš tikrųjų, juk mūsų gyd. dėl rachitonieko nesakė, vit D geriam po 3 lašus ir dar geriam "Osteocare" vitaminus. Esu pasimetus ir labai sunerimus verysad.gif g.gif . Be to sakė, kad jokiais būdais neleisčiau vaikui stovėt. Kaip gi tai padaryt, kad jis stojasi visur kur tik randa atramą ir žingsniuot bando.
mamabalta

Na, žinokit, koks stebuklas, pasirodo, tas vit D koncentacijos kraujyje tyrimas. Bent jau Klaipėdoje. jau rašiau, kad mūsų šeimos gydytoja nebuvo tokio girdėjusi. Bet paskui surado, kad daro mokamą tyrimą Endemik'e. Nuvažiavom su dukra, "išgąsdinom" ten dirbančias mergaičiukes ("nes kaip čia reiks tokiam vaikui iš venos kraują paimti " g.gif ). pasirodo, niekam dar Klaipėdoje nėra tokio tyrimo darę. Tai nedariau ir aš. Galvoju, neduosiu gi čia praktikuotis ant vaiko, ar padarys teisingai, ir pan. Rachito požymių ryškių kaip ir nėra, ortopedas tik suabejojo, pagersim žuvų taukų.
Bet jei kam būtinai reikia, tai Klaipėdoje Endemik'e daro vit. D konc kraujyje tyrimą. Tik pasiskambinti iš anksto sakė.
Būkit visi sveiki 4u.gif
linadagelis
Sveikos, nežinau ar jau susidūrėte, bet jau kuris laikas kaip D vit aliejiniu pagrindu Lietuvoj nebeparduodamas sad.gif ką darote? Pediatras iškeikė D vit vandeniniu pagrindu, o dar su anyžiais - sakė visiškas " blogis". Bet vaikui diagnozuotas rachitas, tai vit D būtinai reikia duoti... Gal kas jau suradote išeitį?
mamabalta
QUOTE(linadagelis @ 2010 06 21, 17:56)
Sveikos, nežinau ar jau susidūrėte, bet jau kuris laikas kaip D vit aliejiniu pagrindu Lietuvoj nebeparduodamas sad.gif ką darote? Pediatras iškeikė D vit vandeniniu pagrindu, o dar su anyžiais - sakė visiškas " blogis". Bet vaikui diagnozuotas rachitas, tai vit D būtinai reikia duoti... Gal kas jau suradote išeitį?
*

Dar pavasarį tikrai pirkau aliejinį. O tas vandens pagrindu, tik silpnesnis ir daugiau lašiukų tada reikia duot. Bet šiaip tai labai nesidomėjau, tiksliai nežinau unsure.gif
donati
mes irgi nebegaunam niekur pirkt vit D aliejinio:(
Sviesioji
http://www.bilifemed.com/_mgxroot/page_10687.html negyvosios juros druska

Rekomenduoju atsisakyti (kas jau nebegali atsisakyti, tai atideti iki 7 metu) skiepu.
popuri
Mamytes, gal zinot kur Kaune galima pasidaryti vitamino D tyrima???
mamabalta
QUOTE(popuri @ 2010 10 13, 19:36)
Mamytes, gal zinot kur Kaune galima pasidaryti vitamino D tyrima???
*

Nesu iš Kauno, bet lyg girdėjau, kad Klinikose daro (gal net šitoj temoje buvo rašyta, nepamenu, seniai domėjausi). Dar yra tokia firma Endemik, ten visokie mokami kaujo tyrimai ir skiepai. http://www.medicina.lt/imones/Endemik-UAB/2107449
jurg333
o del rachito gali vaikas maziau valgyti? mano lelytei greit bus 3 menesiai, pries pora savaiciu padidino vitamino D doze. Dabar geriam po 6 lasiukus aliejinio, pries tai gerdavome po 2. Jau kelios dienos kaip ji gerokai maziau valgo. Buna, kad diena nenori valgyt apie 6 val. (maitinu pati). Nelabai sugalvoju priezasciu, kodel turetu nenoret valgyt, nes nei verkia, nei nelaiminga neatrodo... tai galvoju, gal cia gali buti nuo to vitamino D? Ar cia taip pat vienas is rachito pozymiu? g.gif Tiesa, kai isgeriam to vitamino D, ji po keliu valandu pakakina skystokai. as tai pat manau, kad tai galetu buti nuo jo...gal kas irgi su tuo susiduret?
Mistake
Sveikos mamos. Žinau, kad galvytės sukiojimas į šonus yra rachito požymis, bet jei prakaituoja pakaušis. Mano dukrytė, 3,5 mėn. miegodama labai sukioja galvytę, būna labai irzli per miegus, tačiau galvytė neprakaituoja. Anksčiau prakaitavo delniukai ir padukai tai padidinus D dozę nustojo, bet pradėjo galvytę sukiot. kas jai gali būti? valgyt valgo.
sapoliakas
gerbiamos mamytės,visus su Naujais Metais"
noriu kad mane paprotintumėt kaip pasireiškia rahitas g.gif

mirrra
mano dukrytei tuoj bus 2 men. jokio vitamino D mes nenaudojam....sakykit ar jis butinas profilaktiskai visiems naudoti ar tik , kai diagnozuoja rachita?jei reikia visiems , tai reikes paklausti gydytojos apie tai... smile.gif nes ji pati nieko man nesake apie joki vitamina D.o be to , rachitas visiems vaikuciams pasireiskia ar ne?
Kristina:):):)
QUOTE(mirrra @ 2011 01 29, 00:00)
mano dukrytei tuoj bus 2 men. jokio vitamino D mes nenaudojam....sakykit ar jis butinas profilaktiskai visiems naudoti ar tik , kai diagnozuoja rachita?jei reikia visiems , tai reikes paklausti gydytojos apie tai... smile.gif nes ji pati nieko man nesake apie joki vitamina D.o be to , rachitas visiems vaikuciams pasireiskia ar ne?
*

Dar kol kas jums ir nereikejo smile.gif visiems vaikams skiria, jei gerai pamenu, nuo dvieju menesiu, ypac jei jus gimet tokiu metu laiku, kada mazai saules, nedaug galima iseiti i lauka, nes salta. Siaip mes gerem D vitamina aliejine forma, dar buna vandenine, bet aliejine geriau. Gydytoja tikrai paskirs po pora lasiuku i diena. Jei prades prakaituoti padukai ir delniukai, prakaituos galvyte, labai neramiai miegos, vadinasi D vitamino mazoka ir gali tekti padidinti doze - mums taip buvo, tai mes didinom iki 4 lasiuku, ir darem tyrima del D vitamino prisotinimo kraujyje, kad neperdozuot. Trukumas blogai, bet perdozuoti irgi negalima. Labai sunku D vitamina isvesti is organizmo. O trukumas labai baisu - minksteja kauliukai, gali buti kreiva galvyte, kreivos kojytes, sonkauliukai rieciasi - buna varpo formos, kuprinasi vaikutis ir .t.t. Reikia labai stebeti paciai, nes gydytoja, kaip buvo musu atveju, nedaziurejo...buvo galvyte daugiau nuguleta viename sone, bet stengiausi ant kito guldyti, vartyti, tai jau dabar gerai, taip pat kairej pusej siek tiek sonkuliukai uzsiriete, tai stengiaus, kad daugiau ant pilvo guletu, o dabar kai jau didesnis ir miegotu ant pilvo. Leliui reikia daugiau buti gryname ore, labai gerai maudyti vonelese su juros druska...Galit apie rachita paskaityti internete - baisu...todel jei neplanuojat pas gydytoja keliauti, pati nusipirkit vaistinej. mirksiukas.gif
Be to dar atsiminiau, mano mazasis labai sukiojo galvyte per miegus ir buvo pakausy istrynes plaukus - toki plika lopa, tai cia irgi vienas is pozymiu, kad truksta D
Beponika
Deja ir mes prisijungiame prie jusu sad.gif Nustate mum praeita savaite rachita. Minksti galvos kaulai, plike turime ir suplokstejusia galvute, bet neprakaituoja vaikas ir galvos nesukioja. Turiu as toki klausimeli, ar tiesa kad dantukai veliau pradeda dygti, jeigu serga sia liga? Kaip jums buvo?
Dar esu girdejusi kad sergant rachitu nepatartina nardyti vaikui? ka nors apie tai girdejote? Planuojame lankyti baseina, aisku dar pasitarsiu su gydytoja, bet idomu jusu nuomones wink.gif
Ugniažolė
smile.gifsmile.gif+2011 01 30, 14:03-->
QUOTE(Kristina:)smile.gifsmile.gif @ 2011 01 30, 14:03)
Dar kol kas jums ir nereikejo smile.gif visiems vaikams skiria, jei gerai pamenu, nuo dvieju menesiu, ypac jei jus gimet tokiu metu laiku, kada mazai saules, nedaug galima iseiti i lauka, nes salta. Siaip mes gerem D vitamina aliejine forma, dar buna vandenine, bet aliejine geriau. Gydytoja tikrai paskirs po pora lasiuku i diena. Jei prades prakaituoti padukai ir delniukai, prakaituos galvyte, labai neramiai miegos, vadinasi D vitamino mazoka ir gali tekti padidinti doze - mums taip buvo, tai mes didinom iki 4 lasiuku, ir darem tyrima del D vitamino prisotinimo kraujyje, kad neperdozuot. Trukumas blogai, bet perdozuoti irgi negalima. Labai sunku D vitamina isvesti is organizmo. O trukumas labai baisu - minksteja kauliukai, gali buti kreiva galvyte, kreivos kojytes, sonkauliukai rieciasi - buna varpo formos, kuprinasi vaikutis ir .t.t. Reikia labai stebeti paciai, nes gydytoja, kaip buvo musu atveju, nedaziurejo...buvo galvyte daugiau nuguleta viename sone, bet stengiausi ant kito guldyti, vartyti, tai jau dabar gerai, taip pat kairej pusej siek tiek sonkuliukai uzsiriete, tai stengiaus, kad daugiau ant pilvo guletu, o dabar kai jau didesnis ir miegotu ant pilvo. Leliui reikia daugiau buti gryname ore, labai gerai maudyti vonelese su juros druska...Galit apie rachita paskaityti internete - baisu...todel jei neplanuojat pas gydytoja keliauti, pati nusipirkit vaistinej. mirksiukas.gif
Be to dar atsiminiau, mano mazasis labai sukiojo galvyte per miegus ir buvo pakausy istrynes plaukus - toki plika lopa, tai cia irgi vienas is pozymiu, kad truksta D
*

Gal kuri mamyte susiduret su vitamino D perdozavimu? Kaip ji isvest is organizmo? Mes duodavom po 3 lasiukus vandeninio ir turim pasekme- inkstu akmenlige nuo perdozavimo verysad.gif
Euforija911
Labas mamytes,as va is gydytojos taip ir nesupratau ar mano mergytei jau rachitas bet zodziu geriam po 5lasiukus vandeninio vitaminoD ir turim plika pakausi,anksciau labai sukiodavo galva per miegus ir priesh uzmiegant o db jau lyg ir nea bet uztad nestovi dar ant kojyciu,valgo pagal mane ir mazai na bet paskutini TA priaugo +600gr valgo tik MP.Darem Vitamino D testa tai rezultatas buwo 66,4 tai kaip suprantu normalu nes turi but ne maziau 30 ir ne daugiau 100.Db sakykit o tai kaip pamatyti kad jau nera to rachito kai ataugs plike ir kai stosis?(na bentjau trumpai labai)As suprantu kad ji maza bet gydytoja kazka paminejo kad nestojasi ant kojyciu tai tipo negerai?? g.gif unsure.gif
Hedra:)
mums dabar ketvirtas menuo...kai buvo 3 nuejom pas daktara pasake kad rachitas doh.gif maciau , kad vaikui delniukai prakaituoja, bet nezinojau, kad cia rachito pozymis, manaiu, kad del to nes kumstukus suspaudes laiko.....galvos is sonus nesukioja ir pakausis nuplikes nera, bet yra suplokstejusi galva, nes sunus per daug sveria , tai kaulai per minksti ir galva nusigulejo...duodavau po 1 lasiuka vit d viena karta dienoj kaip ir parasyta ant dezudes, dabar turiu duoti po 5-7 lasiukus 2 kartus dienoj....su pirmu sunum tokiu problemu nebuvo....suzinojau is draugiu kad reikia vaikui d vitamina duoti, daktares paklausiau kai sunui buvo 6 men , sakau ar reikia sako nori duok nori neduok, tai nusipirkau, o cia blemba daviau kiekviena diena ir susirgom.... doh.gif ar galvyte susitvarko tokiems vaikams?ir ar nebuna baisesniu pasekmiu?per kiek laiko isgyjama?
0kristut0
QUOTE(Hedra:) @ 2011 08 07, 18:16)
mums dabar ketvirtas menuo...kai buvo 3 nuejom pas daktara pasake kad rachitas doh.gif maciau , kad vaikui delniukai prakaituoja, bet nezinojau, kad cia rachito pozymis, manaiu, kad del to nes kumstukus suspaudes laiko.....galvos is sonus nesukioja ir pakausis nuplikes nera, bet yra suplokstejusi galva, nes sunus per daug sveria , tai kaulai per minksti ir galva nusigulejo...duodavau po 1 lasiuka vit d viena karta dienoj kaip ir parasyta ant dezudes, dabar turiu duoti po 5-7 lasiukus 2 kartus dienoj....su pirmu sunum tokiu problemu nebuvo....suzinojau is draugiu kad reikia vaikui d vitamina duoti, daktares paklausiau kai sunui buvo 6 men , sakau ar reikia sako nori duok nori neduok, tai nusipirkau, o cia blemba daviau kiekviena diena ir susirgom.... doh.gif  ar galvyte susitvarko tokiems vaikams?ir ar nebuna baisesniu pasekmiu?per kiek laiko isgyjama?
*

kiek zinau, galvyte jau nebeatsistao.. tokia ir lieka deja..

man su tuo vit D kazkokia mistika.. doh.gif vieni siulo teik lasiuku kiti dar kitiek, po to perduoziji galiausiai, lb del to susinervinusi as . doh.gif

kas zinote jei jau pasveiksti,poto negali vel prasideti rachitas.? g.gif
man isviso idomu, gal kas zinote ir galite atsakyti...kaip jau zinoti, kada vaikas yra pasveikes....ir kai serga rachitu ar istisai delniukai buna dregni ar tarpais?nes mano mazajam, lyg ir mazai bepastebiu delniuku sudrekima... g.gif
0kristut0
QUOTE(Hedra:) @ 2011 08 19, 13:09)
man isviso idomu, gal kas zinote ir galite atsakyti...kaip jau zinoti, kada vaikas yra pasveikes....ir kai serga rachitu ar istisai delniukai buna dregni ar tarpais?nes mano mazajam, lyg ir mazai bepastebiu delniuku sudrekima... g.gif
*

pgl mane tai momenelio krastai turi buti kieti, ir visi kiti pozymiai rachito turi buti isnyke ..
QUOTE(0kristut0 @ 2011 08 19, 14:54)
pgl mane tai momenelio krastai turi buti kieti, ir visi kiti pozymiai rachito turi buti isnyke ..
*

pas mums momenelis buvo kietas , kai pripazino rachita g.gif
twins mummy
Sveikos mamytes,

Naudojam vitamina D3 nuo pat gimimo, nes kudikiai gime neisnesioti. Dabar abiems rachitas. Labai neramus, trumpai miega, maziau valgo, pakieteje viduriukai. Daviau vitamina D3 B.O.N. Delniukai vis tiek labai dregni. Noriu paklausti kada galima daryti tyrima del vitamino D3 kiekio?
Papildyta:
QUOTE(migle/arentas @ 2012 02 27, 21:12)
Sveikos mamytes,

Naudojam vitamina D3 nuo pat gimimo, nes kudikiai gime neisnesioti. Dabar abiems rachitas. Labai neramus, trumpai miega, maziau valgo, pakieteje viduriukai. Daviau vitamina D3 B.O.N. Delniukai vis tiek labai dregni. Noriu paklausti kada galima daryti tyrima del vitamino D3 kiekio?
*

Gal zinote kur daromas tas tyrimas? Kazka girdejau, kad Klinikose smile.gif
0kristut0
QUOTE(migle/arentas @ 2012 02 27, 21:14)
Sveikos mamytes,

Papildyta:
Gal zinote kur daromas tas tyrimas? Kazka girdejau, kad Klinikose smile.gif
*

klinikose daro , ir vln santariskese 100 procentu nes pati klausiau
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.