Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Reti, keisti, įdomūs vardai - nevardai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikų vardai > Bendros diskusijos apie vardus
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
muminukas
Talis tai ir dar cheminis elementas, man jis pirmiau į galvą atėjo doh.gif

o Cezario su Platonu negali visai lygiai lyginti, Cezaris, Napoleonas yra palyginti įprasti, o Platonas tai tikrai nėra taip paplitęs schmoll.gif
Realybe
Man patinka,paprasti vardai,geriausiai lietuviski,kai vaikams is lietuvos duoda vardus visokius,Klaidus ir kitokius mandrus ar amerikoniskus,man tai ziauriai negrazu g.gif
Papildyta:
[COLOR=blue] O beje mano senelis buvo vardu Fulgentas,o jo zmona mano mociute Malvina. Fulgento varda jis gavo,nes ta diena kai gime buvo toks vardadienis,per savo gyvenima jis tik viena zmogu sutiko tokiu vardu. Buvo mokytojas tais laikais,kai si profesija buvo didziausioj pagarboj. Kai gimiau deja jis jau buvo mires senokai
Šelmė
Edminas
La pluie
QUOTE(muminukas @ 2009 08 27, 19:50)
o Cezario su Platonu negali visai lygiai lyginti, Cezaris, Napoleonas yra palyginti įprasti, o Platonas tai tikrai nėra taip paplitęs  schmoll.gif
*

Mano vyras perklausė: koks vardas? Planktonas? Nu jau visai pasimaišė protas tėvams biggrin.gif
GiedrėM
QUOTE(JurgaSim @ 2009 08 28, 10:09)
Mano vyras perklausė: koks vardas? Planktonas? Nu jau visai pasimaišė protas tėvams biggrin.gif
*

Matyt, vyras "prie biologijos" labiau nei "prie antikos filosofijos" bigsmile.gif

Vieno grupės Atalyja nario dukros Gaudutė, Dijuota (va čia mano vyras paklausė: Kaip? Idiotė? lotuliukas.gif ) ir Saulė Jaunė.
AiNi
QUOTE(JurgaSim @ 2009 08 28, 09:09)
*

Aš irgi pirmą sekundę su šiuo žodžiu susiejau vardą lotuliukas.gif lotuliukas.gif
rasiux-
Mūsų mieste šią savaitę užregistruota Ananda g.gif
AiNi
QUOTE(rasiux- @ 2009 08 28, 19:29)
Mūsų mieste šią savaitę užregistruota Ananda  g.gif
*

Mano pusseserės dukrytė Ananda. Pirmą kartą išgirdus perklausiau ar ne Amanda biggrin.gif Po to savo jogos knygoj radau tokią asaną Ananda. O tėveliai prisiekę jogai, gal todėl pavadino biggrin.gif
asphalt
QUOTE(Ramunytėė @ 2009 08 27, 19:48)
Aš šiandien Cezarį išgirdau  g.gif , bent jau tam vaikui tai visai netiko  schmoll.gif
*

O jis iš vis gali būti traktuojamas kaip vardas? g.gif Tada kyla klausimas, kodėl neturim Carų ir Kaizerių.

Teko susipažint su Elenu (vard. Elenas). unsure.gif Iš pradžių pagalvojau, kad blogai išgirdau vardą Alanas, bet ne.
muminukas
QUOTE(aggha @ 2009 08 29, 13:58)
O jis iš vis gali būti traktuojamas kaip vardas? g.gif  Tada kyla klausimas, kodėl neturim Carų ir Kaizerių.

*

tai ne tongue.gif retas kuris Cezarį su kaizeriu ir caru sieja, dažniausiai istorijos ar filologijos mokslų uostę mirksiukas.gif

ir Cezaris, ir Cezarijus yra žodyne, o su K. Kuzaviniu, B. Savukynu, A. Vanagu ir Z. Zinkevičiumi aš nesiginčiju, per mažai kompetencijos.
nutė
QUOTE(muminukas @ 2009 08 29, 15:53)
tai ne  tongue.gif retas kuris Cezarį su kaizeriu ir caru sieja, dažniausiai istorijos ar filologijos mokslų uostę  mirksiukas.gif

ir Cezaris, ir Cezarijus yra žodyne, o su K. Kuzaviniu, B. Savukynu, A. Vanagu ir Z. Zinkevičiumi aš nesiginčiju, per mažai kompetencijos.
*

Taigi režisierius Cezaris Graužinis Lietuvoj gyvena bigsmile.gif Kažkaip iki šiol man jo vardas visai neatkreipė dėmesio mirksiukas.gif
muminukas
QUOTE(nutė @ 2009 08 29, 16:31)
Taigi režisierius  Cezaris Graužinis Lietuvoj gyvena bigsmile.gif Kažkaip iki šiol man jo vardas visai neatkreipė dėmesio  mirksiukas.gif
*

drinks_cheers.gif aga, visai jį pamiršau (nors įsimintino veido biggrin.gif ). o aš kaimyną Cezarį ar net Cezarijų turėjau ax.gif
AiNi
Vokietijoj netgi nėra labai retas vardas Cesar. Kaip suprantu, tas pats Cezaris jų kalboje g.gif ax.gif
Hopeidea
Vaigirdas, Vilgailė, Gytė bigsmile.gif Tokie retesni mano sutikti vardai ax.gif Visi man patinka, nes priklauso labai puikiems žmonėms wub.gif
Nieko sau
Brolio bendradarbis-Cezijus bigsmile.gif

dar vienas perliukas - Ramojus ax.gif .
Cikas
Jandra g.gif

Elvita wub.gif

Aironas smile.gif

Roneta smile.gif
Sidabrėlė
Santaras ir Saida smile.gif
Arvena
QUOTE(Penktadienis @ 2009 08 30, 13:22)

Aironas  smile.gif

Roneta  smile.gif
*

Aironas deja jau įprastas verysad.gif
o Roneta - tai pagal lietuvišką fantastinę knygą 4u.gif
Arvena
vakar kavinėje aptarnavo VAIGAILĖ ax.gif
linkur
QUOTE(muminukas @ 2009 08 26, 13:01)
Kaune vienoje ugdymo įstaigoje dirba Marioleta  doh.gif  schmoll.gif
*

doh.gif

QUOTE(GiedrėM @ 2009 08 28, 18:01)
Vieno grupės Atalyja nario dukros Gaudutė, Dijuota (va čia mano vyras paklausė: Kaip? Idiotė? lotuliukas.gif ) ir Saulė Jaunė.
*

nu čia tai jau viršūnė doh.gif
Ramunytėė

Šiandien ant vieno dokumento radau vardą Izoldas
Ramunita
Remulda g.gif (Bendrovės „Pirum“, užsiimančios tekstilės marginimu, direktorė )
muminukas
QUOTE(Arvena @ 2009 08 31, 12:55)
vakar kavinėje aptarnavo VAIGAILĖ  ax.gif
*

o aš vieno etnocentro darbuotoją Daugailę sutikau bigsmile.gif
La pluie
Siandien vardo diena svencia Protenis unsure.gif
muminukas
QUOTE(JurgaSim @ 2009 09 02, 11:28)
Siandien vardo diena svencia Protenis unsure.gif
*

drinks_cheers.gif per radiją girdėjau doh.gif įdomu, ar realiai nors vienas toks gyvena doh.gif
La pluie
QUOTE(muminukas @ 2009 09 02, 12:57)
drinks_cheers.gif per radiją girdėjau  doh.gif įdomu, ar realiai nors vienas toks gyvena  doh.gif
*

Tikiuosi, kad tas Protenis tik varduvininku sarasuose smile.gif
Arvena
2001 metais vaikyje užregistruota Izaura doh.gif
o 2006 - PILĖNAS ir berniukas ACHILĖS blink.gif - kažkokia nenormali galūnė vardo.......
muminukas
QUOTE(Arvena @ 2009 09 02, 12:02)
2001 metais vaikyje užregistruota Izaura  doh.gif
*

žinok, yra ir kokių jau 20-ies IZaura, per LNK Kitas esu mačiusi stupid.gif
Ramunita
QUOTE(muminukas @ 2009 09 02, 13:07)
*

tai gal ji toj laidoj užsiizaurino smile.gif
Arvena
QUOTE(muminukas @ 2009 09 02, 13:07)
*

blink.gif o negalėjo tai būt nick'as? nors ne...gi serialas kaip tik ir buvo prieš kokių 20 metų doh.gif
Ramunita
QUOTE(Arvena @ 2009 09 02, 13:09)
blink.gif o negalėjo tai būt nick'as? nors ne...gi serialas kaip tik ir buvo prieš kokių 20 metų  doh.gif
*

kartu parašėm lotuliukas.gif
muminukas
QUOTE(Ramunita @ 2009 09 02, 12:09)
tai gal ji toj laidoj užsiizaurino smile.gif
*

schmoll.gif nemanau, jau tada pamelintųsi ar andželinadžiolintųsi biggrin.gif pritariu Arvenos minčiai.
Ramunita
Pamelą tai esu sutikus,jai dabar apie 30 ax.gif
o dėl vardū,tai... šiaip net nežinau kodėl kai kuriuos įtraukia į vardynus-gal net nėra tokių žmonių su tokiais vardais rolleyes.gif pvz man siaubingas vardas yra Karstenas doh.gif doh.gif doh.gif bet jos toks tikrai yra day.lt ir ne tik day.lt duoda jo reikšmę ax.gif
muminukas
žinok, Ramunita, aš labiau knygomis negu netu pasitikiu. tai nr. 1 yra Kuzavinio ir Savukyno žodynas, taip pat dar visokių angliškų turiu, tad pirmiausia juose žiūriu reikšmę.

o lietuviams- lietuvių vardai lithuania.gif
Arvena
QUOTE(muminukas @ 2009 09 02, 13:16)
žinok, Ramunita, aš labiau knygomis negu netu pasitikiu. tai nr. 1 yra Kuzavinio ir Savukyno žodynas, taip pat dar visokių angliškų turiu, tad pirmiausia juose žiūriu reikšmę.

o lietuviams- lietuvių vardai lithuania.gif
*

o klausyk - gal tavo kokiam nors rimtam žodyne - yra Agilė verysad.gif ?
Nu man gražu nors numirk......
muminukas
QUOTE(Arvena @ 2009 09 02, 12:22)
o klausyk - gal tavo kokiam nors rimtam žodyne - yra Agilė  verysad.gif  ?
Nu man gražu nors numirk......
*

nėra, bet ir man nuo vasarų Nidoje labai gražu wub.gif

nors day.lt jį kildina iš lot. erelio, teoriškai galima svarstyti ir kitaip:

Agila (arba Senieji Nagliai) – smėlio užpustytas kaimas Kuršių nerijoje, į šiaurę nuo Pervalkos. imame vietovardį Agila (vietovardinių vardų kategorija yra - Nida, Neringa, etc.) ir darome galūnės vedinį, ir turime Agilė (galūnės vediniai taip pat įmanomi - Aidas ir Aidis, Rytas ir Rytis, Tautvyda ir Tautvydė).

Nidoje kino teatras senais laikais buvo ax.gif

o žodynai nuolat pildomi mirksiukas.gif be to, galima padaryti gražų ir taisyklingą vedinį, nepažeidžiant normų ir sistemos smile.gif
Arvena
QUOTE(muminukas @ 2009 09 02, 13:31)
nėra, bet ir man nuo vasarų Nidoje labai gražu  wub.gif
*

labai gerai - senas lietuviškas vietovardis - tinka - jamam šitą reikalą lotuliukas.gif thumbup.gif
ir dar galima kildint iš lietuvių kalbos - na apskritai idealu lotuliukas.gif man prie dviejų lietuviškų vardelių - labai tiktų wub.gif

aaaaa- dėl kino teatro doh.gif nežinojau blush2.gif
Ramunita
o Karsteno nėra tame žodyne?
muminukas
QUOTE(Ramunita @ 2009 09 02, 12:52)
o Karsteno nėra tame žodyne?
*

oi, ne biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramunita @ 2009 09 02, 12:13)

o dėl vardū,tai... šiaip net nežinau kodėl kai kuriuos įtraukia į vardynus-gal net nėra tokių žmonių su tokiais vardais rolleyes.gif  pvz man siaubingas vardas yra Karstenas  doh.gif  doh.gif  doh.gif  bet jos toks tikrai yra day.lt ir ne tik day.lt duoda jo reikšmę ax.gif
*

Lotynų kalbos žodyne tai nieko panašaus nerandu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Arvena @ 2009 09 02, 12:38)
labai gerai - senas lietuviškas vietovardis - tinka - jamam šitą reikalą  lotuliukas.gif  thumbup.gif
ir dar galima kildint iš lietuvių kalbos  - na apskritai idealu  lotuliukas.gif  man prie dviejų lietuviškų vardelių - labai tiktų  wub.gif

*

tas vietovardis greičiausiai kuršiškas, o atsekti jo pirminę reikšmę greičiausiai bergždžias reikalas... jeigu net dėl Vilniaus vardo kilmės normaliai nesutaria, ką jau apie kaimelį kalbėti doh.gif
rasiux-
QUOTE(Ramunita @ 2009 09 02, 12:13)
Pamelą tai esu sutikus,jai dabar apie 30 ax.gif

Na Pamelos bent reikšmė nebloga- " visa medus"- kaip tik Pamelai Anderson tinka lotuliukas.gif
melana
Su dukra skaitėm 1984m knygutę, kurią iliustravo Taida Balčiūnienė ax.gif Tiem laikam labai neįprastas vardas rolleyes.gif
*GAILĖ*
SM perliukai - Tėjas
neringyte
Ipolitas ir Polikarpas ax.gif
muminukas
draugės vaiko grupėje yra Naidas ir Pilara doh.gif
Arvena
QUOTE(muminukas @ 2009 09 04, 16:04)
draugės vaiko grupėje yra Naidas ir Pilara  doh.gif
*

serialų aukos verysad.gif
rytoj
QUOTE(neringyte @ 2009 09 04, 11:05)
Ipolitas ir Polikarpas ax.gif
*

Turėjau dėstytoją Ipolitą. Jo sūnus taip pat Ipolitas cool.gif
l'eau
man ipolitas visai neatrodo keistas rolleyes.gif

-----------------------
BALSUOJAM FOTOKONKURSEuser posted image

Ramunita
Kristijana unsure.gif
rasiux-
Šyrit su vyru bevartydami žurnalą, kur paminėta Vaidutė, prisiminiau, kad vienas mano viršininkas buvo Vaidutis.
Ende
Adauktas (mano tėtis).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.