Pieno iki 1 m. negalima duoti ne del to, kad jis pasterizuotas ar ne, o del to, kad ne visu vaiku organizmai gali isisavinti karves pieno baltymus. Gerai, jei gerai. O kiti vaikai tampa alergishki karves pienui - visam gyvenimui.
Perskaicius jusu pasisakymus,ir as susigundziau savo mazei duoti paragaut KP.
Maniškis geria karvės pieną nuo 4 mėn. na gyvas, berti neberia, perku "Žemaitijos" pieną, butelis su raudonu kamšteliu, ten sumažintas laktozės kiekis. aišku mišinuko neišsižadam, kaip bebuų jis sotus, duodu Similaka.
Paskaicius jusu postus visai susimakalavau
O ar reikia is pradziu ta parduotuvini piena skiesti su vandeniu ar gryna duoti? Nes mums jau tuoj metai, tai jau greit reiks pratintis.
as su pienuku koses verdu,is pradziu po truput skiedziau su vandeniu,ziurejau kad nebutu reakcijos.viskas gerai,atrodo toleruoja,tfu tfu tfu....
aš tai daviau pieneli manajai patiko
Sveikos mamytes!!!Mano suneliui metukai-nezinau ka daryti:kai uzmiega isgeria buteliuka MILUMIL 3 apie 250ml.Per nakty irgi nieko pries pavalgyti- labai retai kada nepraso,bet paryciais duodu sulciu,nes pradeda verkti.Ar metuku laiko vaikas turi valgyti per nakty? Senais laikais jau 5menesiu vaikui nieko neduodavo,bet man gaila sunelio.Diena valgo gerai.Ir ka jus manote apie pieno pakaitala NESTLE kur vaikam nuo 1 metu??
nuo metuku gali jau duoti normalu parduotuvini piena, tik zinoma ta riebesni, o siaip jau sesiu menesiu vaikelis jei krutimi nemaitinamas, turetu visa nakti nevalges iskesti, man lygiai taip pat buvo, pakariavom pora naktu, ir praejo daugiau nebeprase, pradzioje vietoj pienelio duok vandens atsigerti jokiu budu sulciu ar arbateles, po to jau ir vandens nebeduok. pamatysi atpras, nes cia tik iprocio reikalas, tik zinoma gali buti sunku pirmas naktis, bet buk stipri. mazylis turi zinoti, kad naktis yra miegojimui...
Zinau,kad karves piena reikia duoti kuo veliau.Su dukryte buvo problemu tai dabar nerizikuociau-nes kai atsimenu kai viduriavo- tai brr brrr
Pabandyk duot paprasta piena, jei viduriuos tada galvok apie pakaitalus. Apie Nestle girdejau negeru dalyku, taigi nerekomenduociau, bet jei tau taip atrodo geriau, tai kodel gi ne
QUOTE(Zlata @ 2005 08 05, 11:59) Zinau,kad karves piena reikia duoti kuo veliau.Su dukryte buvo problemu tai dabar nerizikuociau-nes kai atsimenu kai viduriavo- tai brr brrr Metu kudikeliui jau gali be baimes duoti parduotuvini karves pienuka.Geriau jau naturalus pienas,nei jo pakaitalas
Ar ji reikia skiesti?Drauge skiedzia.Maniskis kosiu
QUOTE(Zlata @ 2005 08 05, 21:42) Manau tikrai neskiesk,gal neduok pradzioj pacio riebiausio,uzteks 2.5%.Gal is karto ir nepuls godziai gerti,bet pamazu pripras.Kai atostogavau sodyboje,pieneli imdavau is kaimynu,prasiau kad grietine nusiimtu sau.Ir kaip tu manai viena diena eme ir pamirso,o mano Kasparas ispliumpino visa buteli ir pilva isputes sedi.Na ir ka,ir nieko
Kietas bicas!!!
Savo vaikinukui jau nuo 9 men. virdavau koseles su karves pienu. Pradzioje ji skiedziau su vandeniu, nuo metuku jau nebe. Tiesa, gan ilgai net parduotuvini piena virinau, bet tokio jis pienelio negere, tad valgem daug kosyciu su pienu ir gerem jogurta. O dabar atradau, kad jam visai patinka nevirintas pienas
mes su vyru susigincijom as sakau duok riebesni, jis sako koks, skirtumas kam tas riebalas vaikui.... ka cia zinai, visi mano skirtingai, tik ziurek kad butu visi vitaminai, dabar juk galima nusipirkti kad ir su d vitaminu butu, kas labai svarbu, mazyliui, o koseles tai su vandeniu verdu, bet pienu pagardinu, dabar jau greit metukai bus tai sakiau tik su pienu virsiu, man kazkaip skaniau, skamba..
As nuo metuku pradejau misinuka 50/50 su pienu skiesti ,tai manau taip pamazu vien prie pieno pereisim
O dar buvo tai,kad nuo paprasto pieno pirmus kartus viduriavo,bet ozkos pienas tiko
Pati dukrai dar neduodu karves pieno. Girdejau, kad nuo karvės pieno skrandyje atsiranda mikrokraujavimai, kurių nesimato. Ir paskui, vaikui augant, gali atsirasti visokių problemų. Neseniai skaiciau, kad vaikams net iki 3 metukų nerekomenduojama duoti karvės pieno
QUOTE(močiūtė @ 2005 08 09, 15:19) Pati dukrai dar neduodu karves pieno. Girdejau, kad nuo karvės pieno skrandyje atsiranda mikrokraujavimai, kurių nesimato. Ir paskui, vaikui augant, gali atsirasti visokių problemų. Neseniai skaiciau, kad vaikams net iki 3 metukų nerekomenduojama duoti karvės pieno ir mes neduodam O apie Nestle nieko blogo negirdėjau. Pasidalinkit, jei kas turit pagrįstos info
aga, papasakokit apie ta nestle nuo metu, kas ten blogo? maniskis ji labai megsta, nors jam jau 2 metai
Aš tai nieko blogo apie Nestle negirdėjau. Ir net neįsivaizduoju, kas galėtų pakenkti. Man atrodo, jei vaikučiui jis patinka, tai tegu ir geria. Tik aišku negerai duoti naktį, nes taip genda dantukai ir apsunkinamas organizmas.
Pati maitinau iki puses metu, o paskui - kaimiska virinta pienuka, gana riebu virs 4 proc., o nuo metu jau pieno nebevirinu, tiesiog pasildau ir tiek. Taip mums patare vaiku gydytoja, taip dariau ir su savo pirmuoju.
QUOTE(Vilika @ 2005 08 11, 07:39) Aš tai nieko blogo apie Nestle negirdėjau. Ir net neįsivaizduoju, kas galėtų pakenkti. Man atrodo, jei vaikučiui jis patinka, tai tegu ir geria. Tik aišku negerai duoti naktį, nes taip genda dantukai ir apsunkinamas organizmas. O vat as girdejau, kad Nestle kudikiu maistui naudoja genetiskai modifikuotus produktus, kaip ir Similac. Bet klausykit, jus man pasakykite, kas cia per nesamones sklinda apie ta karves piena. Mikrokraujavimai ir pan... Ar tik nebus misinuku firmos "prasisuke". Kaimuose seniau ir net dabar kudikiams kuriu mamos negali pacios maitinti karves pienas duodamas nuo gimimo. Su karves pienu uzaugo istisos karto, argi jie nera sveiki? Sako, kad nuo karves pieno alergija ir pan... Bet jus man pasakykite, kas pries 40 metu buvo is viso girdejes apie kazkokia alergija maistui, ir net pries 20 metu. O kudikiams duodavo karves piena. Net atvirksciai, daugiausia alergisku vaiku yra miestuose ir dabar, visuotinais misinuku laikais. beje dazniausios istorijos ir yra, kad vaikai dazniausiai isivaro alergijas su misinukais, bet ne su karves pienu. Na as cia ir pati pribauginta ir karves pieno dar neduodu, bet MP viso labiau nykstant mastau, ar cia duoti misinuka, o gal is karto pratinti prie karves pieno... Mums jau yra 11 menesiu ir savaite.
Labutis,
Mamytes patarkit,ar galima 9.5men vaikui vietoj misinuku duoti karves pieno ir keliu procentu pirkti
Sveikute
Zinoma galima jau tokio amziaus vaikiukams As pradejau nuo 7 menesiu duoti karves pienuka Pabandyk duoti pradzioj nedaug, paziuresi kokia reakcija, kai kurie vaikiukai buna alergiski, kai kuriem daugiau viduriukai kieteja, na cia negali zinoti nepabandzius O pirk tik naturalu pienuka, gali Zemaitijos pieno su raudona etikete arba Dvaro. Bet tik naturalu ten visi kazkur ~3,5 riebumo buna. Nes kiti buna siek tiek skiesti. O pradzioj pirmus kartus duodant uzvirink pienuka atausink ir duok. Paskui jei gerai gers ir nieko nesidarys gali duoti ir tik pasildyta Beje pienuko skiesti su vandeniu nereikia
KAŽKĄ GIRDĖJAA, KAD PER RIEBUS PIENAS IRGI NEGERAI, O KAIP TADA SU KARVĖS PIENU. GI BŪNA OHO KOKS RIEBUS
QUOTE(vaivora @ 2006 09 27, 09:29) Sveikute Zinoma galima jau tokio amziaus vaikiukams As pradejau nuo 7 menesiu duoti karves pienuka Pabandyk duoti pradzioj nedaug, paziuresi kokia reakcija, kai kurie vaikiukai buna alergiski, kai kuriem daugiau viduriukai kieteja, na cia negali zinoti nepabandzius O pirk tik naturalu pienuka, gali Zemaitijos pieno su raudona etikete arba Dvaro. Bet tik naturalu ten visi kazkur ~3,5 riebumo buna. Nes kiti buna siek tiek skiesti. O pradzioj pirmus kartus duodant uzvirink pienuka atausink ir duok. Paskui jei gerai gers ir nieko nesidarys gali duoti ir tik pasildyta Beje pienuko skiesti su vandeniu nereikia as girdejau,kad reikia duoti kuo liesesni piena
Del liesumo galiu pasakyti tiek, kad jis maziau vertingesnis ir jau nebe naturalus o skiestas siek tiek yra
Esu as bandzius duoti tika pamelzto karves pieno ir nebuvo nei grietine nugriebta nieko. Tai mazius is karto suviduriavo. Per riebus pienukas gavosi... O kai daviau parduotuvinio viskas per 2 dienas atsistate vel Isvada tokia jei vaikiukas nuo pienuko viduriuoja reiskias per riebus jam pienukas yra ir tiek Nebijokit tikrai duoti karves pienuko, juk ir mes tik su juo uzaugom Nors tiesa pasakius as ir ispradziu labai delsiau ir bijojau pradeti duoti
Šiaip aš irgi girdėjau, kad reikia duoti kuo liesesnį pieną mažiukams ir tikrai nėra jie skiesti
Papraščiausiai jame yra mažiau riebalų, o kalcis ir maistinės medžiagos išlieka tokios pat Aš planuoju gal nuo kokių 10 mėn. mažiukę pratint prie karvės pienuko
AS PRADEJAU DUOT KARVES PIENA TIK DABA KAI SUNUI TIK 11MEN.NA MAISAU TIK I KOSES,NES DAR MAITINU SAVO PIENU.PRIES TAI PIRKAU PABANDYT PIENISKAS KOSES(TEN YRA PIENO MILTELIU)NIEKO NEBUVO.TAI DABA PERKU DVARO,GAL GERESNIS?!UZVIRINU.IR GI NIEKO,NEISBERE,VIDURIAI NEPASIKEITE.NA,IR MISINUKO PINIGELIUS SUTAUPYSM DABA.
Sūnus mažai geria pieną tai duodu 2,5 %, gydytoja sakė. Iš pradžių virindavau, o dabar tik pašildau
Va šiandien buvau pas gydytoją, tai sakė, kai jau nuspręsiu duot pienuką geriausiai pradėt nuo 1 ar 1,5 proc. riebumo
na mamytes siandie daviau vakarui paprasto pieno,ziuresiu kaip praeis naktis .Isgere pilna buteli(230ml)
Papildyta: QUOTE(rasasukyte @ 2006 09 28, 21:32) na mamytes siandie daviau vakarui paprasto pieno,ziuresiu kaip praeis naktis .Isgere pilna buteli(230ml) aciu jums visoms uz konsultacija,parasysiu ,kaip mums seksis toliau
na po mano vakaryksciu eksperimentu,rodos viskas kol kas gerai
Mamytes, jums reiketu tureti omenyje kai kuriu gydytoju nuomone, kad vaikams iki 3 metu isvis negalima karves pieno duoti. As neduodu.
O idomu pati koki piena gerdama uzaugai???
O tos pacios gydytojos???? Gal cia joms naudinga siulyti ivairiu fimu misinukus o ne piena?? Mano sesuo tika grizo is europos, sake ten tox pienas skonio, kaip ar anksciau vaikui misinukus duodavau Tai ten totaliai pienas tik is milteliu, o pas mus vat naturalus Ir kad vaikui iki 3 metu visai karves pieno duotinegalima tai visika nesamone Zinoma kiekvienos asmeninis reikalas kaip vaika auginti ir ka jam duoti QUOTE(manekene @ 2006 10 12, 12:53) Mamytes, jums reiketu tureti omenyje kai kuriu gydytoju nuomone, kad vaikams iki 3 metu isvis negalima karves pieno duoti. As neduodu. QUOTE(Sandrag @ 2006 10 12, 13:37) Dabar daug gerų ir naudingų produktų (pienas, medus, morkų sultys...) neva nenaudingi ir žalingi iki 3 metų (nenustebčiau, jei ateityje tas "terminas" pailgėtų kad ir iki 10 metų
mums jau 8men ir mes po truputi pradedam pratintis pire pieno Perkam is parduotuves ekologiska ir skiedziu su misinuku ir ka ogi nieko gyvi sveiki sotus ir patenkinti
AS TAI TAIP DARIAU,MISINUKA MAISIAU TIK I KOSE,NES DAR MAITINUPATI.POTO NUPIRKAU PIENISKA KOSE,KAS DARYSIS,OGI NIEKO.TADA NUPIRKAU DVARO PIENA IR MAISAU SEKMINGAI I KOSES KAZKIEK ATSIGERIA.IR NIEKO,JOKIOS ALERGIJOS.DABA PERKU LANKU PIENA,SIEK TIEK LIESESNI.VISA SI PROCESA PRADEJAU NUO 10-11MEN.MANAU PATS TAS PRADET DUOT KARVES PIENA.
Mano mažiukas nuo 7mėn. visiškai atsisakė mišinio
QUOTE(vaivora @ 2006 10 12, 12:21) O idomu pati koki piena gerdama uzaugai??? O tos pacios gydytojos???? Gal cia joms naudinga siulyti ivairiu fimu misinukus o ne piena?? Mano sesuo tika grizo is europos, sake ten tox pienas skonio, kaip ar anksciau vaikui misinukus duodavau Tai ten totaliai pienas tik is milteliu, o pas mus vat naturalus Ir kad vaikui iki 3 metu visai karves pieno duotinegalima tai visika nesamone Zinoma kiekvienos asmeninis reikalas kaip vaika auginti ir ka jam duoti del to, kad iki 3-iju metu neduoti pieno, tai sutinku, kad nesamone. bety iki metuku QUOTE(vaivora @ 2006 10 12, 13:21) O idomu pati koki piena gerdama uzaugai??? O tos pacios gydytojos???? Gal cia joms naudinga siulyti ivairiu fimu misinukus o ne piena?? Mano sesuo tika grizo is europos, sake ten tox pienas skonio, kaip ar anksciau vaikui misinukus duodavau Tai ten totaliai pienas tik is milteliu, o pas mus vat naturalus Ir kad vaikui iki 3 metu visai karves pieno duotinegalima tai visika nesamone Zinoma kiekvienos asmeninis reikalas kaip vaika auginti ir ka jam duoti Užaugti, tai užauga ir visokiausių bomžų vaikai, vos ne vandeniu girdami. Esmė ne "užaugime", o kas tai atsilieps tolesnei sveikatai. Juk dar prieš kelis dešimtmečius moteris užmesdavo sau kūdikius ant pečių ir eidavo į laukus dirbti arba namie palikdavo be priežiūros. Užaugo tie vaikai, bet ar tai reiškia, kad ir mes turime tap pat elgtis? Viskas juda į priekį. medicina taip pat. Ne akmens amžiuje gyvenam.
Niekas ir nesako, kad gyvenimas stovi vietoje.
Bet kartais ir kaip bebutu gaila, tos visos vaikisku prekiu firmos taip save issireklamuoja, kad bet ka gali isiulyti O karves pienas nera kazkas blogai ir pasaulio siaubas. Jei tavo vaikas labiau pripazysta misinukus, tai ir pirk juos ir duok, niekas nedraudzia. Bet girdejau buvo tokiu atveju, kai vienos garsios misinuku gamitojos gaminiuose rado labai kenksmingu net is suaugusiems priemaisu. Tai kas cia sveikiau gaunasi? Buna tokiu vaiku, kad i misinuka net neziuri, o kito maisto ir neprivalgo, tai ka tokiu atveju reikia daryti ka? Saunuole Laumiux Tada tikrai pieno nebereiks
Mano dukrytė karvės pienui buvo alergiška, tai traukė iš manęs iki dvėjų metų. Mišinukais aplamai vėmė. O draugė savo vaikus nuo dvėjų mėnesiu girdydavo karvės pienu ir vaikai jaučiasi puikiai - čia viskas yra individualiai. Draudžia gydytojos, nes bijo padažnėjusios alergijos ir tiek. Jeigu alergijos nera, vaikas jaučiasi puikiai, nuo dėvinių mėnesių duočiau pieno produktų, o leisčiau gerti kavės pieno nuo kokių metukų, ns šiaip iki metų manau užtektų ir mano pieno
QUOTE(vaivora @ 2006 10 12, 13:21) O idomu pati koki piena gerdama uzaugai??? O tos pacios gydytojos???? Gal cia joms naudinga siulyti ivairiu fimu misinukus o ne piena?? Mano sesuo tika grizo is europos, sake ten tox pienas skonio, kaip ar anksciau vaikui misinukus duodavau Tai ten totaliai pienas tik is milteliu, o pas mus vat naturalus Ir kad vaikui iki 3 metu visai karves pieno duotinegalima tai visika nesamone Zinoma kiekvienos asmeninis reikalas kaip vaika auginti ir ka jam duoti QUOTE(Sandrag @ 2006 10 12, 13:37)
Teisingai,mes karves piena gerem nuo gimimo,bet dar tais laikais nebuvo tiek visokio sh...Gydytojai ne veltui rekomenduoja karves piena duot nuo metu,nes karves pienas gali alergizuoti.Kaip alergologai sako,kad sio amziaus rykste yra alergija.Tai labai svarbu iki metu jos "nepasigaut".Po metu jau rizika sumazeja.As pati stengsiuos iki metu matint MP,kad neduot nei karves pieno,nei misinuko.Bet cia tik mano nuomone
QUOTE(manekene @ 2006 10 12, 11:53) Mamytes, jums reiketu tureti omenyje kai kuriu gydytoju nuomone, kad vaikams iki 3 metu isvis negalima karves pieno duoti. As neduodu. čia tada, kai kūdikis alergiškas kp baltymams. o gydytojos siūlo pirkti mišinukus, nes" sėdi" kai kurių firmų kišenėse. aš savam dar kol kas duodu mp ir mišinukus, kai košes verdu, bet greitu laiku žadu duoti kp. valgom ir varškytę bei jogurtus. Papildyta: QUOTE(edisada @ 2006 09 27, 11:01) KAŽKĄ GIRDĖJAA, KAD PER RIEBUS PIENAS IRGI NEGERAI, O KAIP TADA SU KARVĖS PIENU. GI BŪNA OHO KOKS RIEBUS tuomet reikia skiesti arba pirkti liesą. nes liesam piene visos vertingos medžiagos išlieka
Daug mamų - daug ir nuomonių...
|