Mamytes,noriu paklausti,nuo kada pradejot duoti parduotuvini ar kaimiska piena?Kokio riebumo?Anksciau juk vaikai ir uzaugo maitinami jei ne mamytes tai karves pienuku,misinuku nebuvo,beto ir pigiau butu..Ka manot?mano mama ratais eina ir zurzia, kad duociau ne misiniu o piena nes sveikiau,as priesinuosi,bet idomi ir jusu nuomone.
dar jums ankstoka gydytoja sake kad tik nuo metu rekomenduojama
Dabar rekomenduoja nuo metuku,bet kaip anksciau augome mes?juk nuo gimimo duodavo virinta,ar ne?
Neduodavo
Miau
Kas anksciau budavo tai ne dabar. Patiko vienos forumietes pasakymas "anksciau ir masinu nebudavo, zmones arkliais vaziuodavo". Pati gi arkliu po miesta nevaziuosi? Tai manau tas pats ir su vaiko maisteliu. Neklausyk mamos ka sako, o geriau su gydytoja pasitark. Nes kas anksciau buvo, dabar smarkiai pasikeite. Vat mano anyta visada stengiasi mano vaikuti visokiais brudais primaitinti, kepta zuvim ar dar kokiuo velniu, irgi taip paciai sako "anksciau". Bet man tai vienodai kas buvo anksciau, svarbiau kas yra dabar. Viskas kuo toliau, tuo labiau tobuleja. Jeigu labai nori gali duoti vietoj pienuko kefyro (riazhenkos), grudetos varskes su jogurtu (aisku naturalaus). Mano gydytoja sake, kad sita galima, taciau karves pienukas grieztai nuo 1 metu. Tavo vaikutis dar spes per visa savo gyvenima prisivalgyti visokiu dalyku, manau nereikia skubeti, viskam savas laikas.
musiske dabar 11 menesiu ir teko mazylei netiketai kaimisko pieno paragauti - nuvaziavome i kaima ir tik velai vakare, kai susiruosiau misisni daryti - ziu nera to misisnio, nepaisemiau
Anytai teko prisiminti - gerai pavirem ryzius vandeny ir ta sunka atskiedem uzvirta kaimiska piena mazdaug 50x50, o kaime pienas gal 4.5 % riebumo
Savajai maziukei pradejau jau duoti virinto naturalaus pieno nuo 3 men. Reikedavo primaitinti, nes manojo pienelio neprivalgydavo, o beto ir megeja budavo miegot prie papo. Virdavau as maziukei visokiausias koseles, ir duodavau ju nuovira, skiesdavau su pienu. Ir jokiu reakciju nebuvo, neberdavo ir neberia iki siol.
nuo 9 mėn. geriam karvės pieną, gydytoja sakė, kad galima
ir cia daktarai siulo paluketi iki metuku.. Daviau dukrai paragauti apie 9men., taip godziai gere
O atskiesta davei , ar ne ? Nes man jau irgi kyla nora pavaisinti savo maziu tikru pienuku.
Is pradziu daviau skiesta su mishineliais. Po to vis mazinau misineliu kieki ir didinau pieno... Kol galiausiai per pora savaiciu teliko tik pienas.
Mums jau 9 men., o pienuku kartais koses praskiedziu jau nuo 8 men. kartais siaip duodu paragauti, is stiklines. Pas mus vaiku gydytoja sako, kad reikia duoti pati liesiausia (0,1 riebumo).
Kokio riebumo jus duodat?
mama2t%t...koki peinuka duodi.....skim....? ar 2%....?
Mno vaikinui jau 1,8 m., bet pieno negeria. Anksciau nedaviau, nes netoleravo - viduriuodavo, net kosiu nebalinau, o dabar vos paragaves sako veee ir spjauna lauk. Esam jogurtu ir kefyro gerbejai.
kazkur girdejau, kad tipo geriausia duoti karves piena (ta tipo kaimiska) , bet man kaip tik atrodo, kad ne, ka jus girdejot?
Ingridatref as jau bandziau 1% riebumo,daviau ispradziu tik20 ml,paskui kose dariau su paprastu pienu ir viskas gerai.Bet gerti duodu papildomai misinuko,dar pati maitinu beto..
JovitaevaAs neskiedziau su misiniu,daviau gryna Del kaimisko pienuko girdejau kad mazu vaikiuku skrandukai nevirskina kazkokio sudedamosios dalies is to pieno(perriebus jis yra),tai kaimiska butinai reikia skiesti. O del to kaip rase Gugaicia kad masinu nebuvo,to nebuvo,bet siuolaikiniai vaikai musu nera juk popieriniai,kad negalima duoti kazko to ar ano,ar juos jau tobulesnius mes "darom"?
mano daktaras siulo vaikams gerti whole milk...
Nuo 10.5 men srebiam karves piena is parduotuves ir vargo nematom
Cha cha, perskaiciau pavadinima ir likau labai patenkinta
Mamytes, o jus duodate piena virinta , ar ne? (tutriu omeny parduotuves piena)
As tai duodu tik kosej, taigi naturaliai virintas gaunasi... Bet vyresnelio nuo mazdaug metu pradejau duot nevirinta, tik pasildyta piena su medum vietoje misinelio (jis pas mane nealergiskas) - ir nieko...
atsiprasau tai yra riebiausias pienas parduotuveje Papildyta @ [mergetime]1082773177[/mergetime] As tai niekada nevirinau
nevirinu,ipilu i buteliuka,pasildau ir fsio
Noa, o kas tame pavadinime juokingo
Maniškis geria 2,5 proc., pavirintą pienuką
O mano mazyle paragavo pienelio budama 2,5 men. Ir nieko. Zinoma nuejusi pas gyditoja pasakiau. Ji paklause kokiu santykiu skiedziu. Is pradziu daviau ladai mazai, koki arbatini sauksteli. paskui po tuputeli dauginau. Dabar jau mums beveik 4 men., bet gryno pieno dar neduodu. Zinoma duodu tik pirktini piena, paties maziausio riebumo. Karta bandziau duoti kaimisko, bet pradejo atpilti sutraukta varske. gyditoja sake, per riebus.
Kai pradejau duoti piena, nebenori misinuku. Kartais palepinu savo mazyle, ir iberiu truputeli fruktozes. Mums gyditoja leido duoti piena. Paskaitykite sudeti ant kosiu, juk ten yra nugriepto pieno milteliu. Tik as piena uzvirinu 2 kartus, ir dar pavirinu.
Parduotuves pienas yra pasterizuotas,tai ar reikia virinti?Juk ir taip nedaug telike vertingu medziagu,dalis ju zus5ta pasterizacijos metu..
nors dabar gydutojai ir neleidžia iki metų duoti jokio pieno, išskyrus mišinuką, aš nuo 4 mėn po truputį duodavau, kai pati virdavau kokią košelę, tai 1 kartą per dieną įpildavau 2,5% riebumo pienuko ir nieko neasitiko, o nuo 5 mėn kas vakarą duodavau manų košę su pienu iš buteliuko gert.dabar mums 11 mėn tai mišinuką duodu tik ryte, o nakčiai pieną su košelę BEBI, kad galėtų tirštą iš butelio gert
as girdejau, kad virinti pieno nereikia, tik palaukti, kol jis uzputos ir viskas, to uztenka, nes virinto pieno baltymai pakeicia sudeti ir tampa sunkiai virskinami, mazam vaikiukui ypac.. na o manu kose sakoma is vis beverte, kruopos taip susmulkintos, kad joje geru dalyku praktiskai nebera, ji tik tukina...
Aš girdėjau kad vaikui geriau ožkos pienas. Ką manote?
na va, pasiskaiciau kaip drasiai jus piena duodat, sakau, gal reiks ir man pabandyt
nors va, aplankiau drauge, tai ji, savo mergytei jau nuo 4men pradejo duot piena , nes nera salygu pirkti misinukus
Mums gydytojas per 9 men. patikrinima apziurejes patare pradeti piena nuo 10 men. , taip pat ir jogurtus (muo 9 Men.)
Vakar pirmą kartą daviau pieną MŪ.
Pradejau duoti mazdaug nuo 1.3 metu. I koses pildavau jau gerokai anksciau. Reakcijos jokios,geria puikiai
Mamos,kokio riebumo piena duodate?Prisiklausiau visokiu nuomoniu.Vieni sako,kad reikia duoti liesiausia,kiti-naturalu. As duodu 2.5% riebumo piena.
As duodu pirktini karves piena nuo 9 men. Perku 1.5 proc. riebumo su sumazintu laktozes kiekiu. pries duodant nevirinu, tik pakaitinu mikrobangeje.
Mazei beveik 11 men, ir koshes su pienu darau jau kokius du menesiu,ir ji jas lengvai pernesha. Tik gryno pieno nemegsta (gal neskanu...nes raukosi, ir negeria
Maniškei irgi 11 mėnesių. Jau mielai duočiau jai paprasto pienuko, bet nemėgsta... Mamos skanesnis
As jums galiu pasakyti, kad mano vyresnioji dukra budama kokiu 5 m. turejo dideliu alerginiu problemu del pieno (vartoti buvome pradeje mazdaug nuo 1metu). Tai gydytoja is viso buvo uzdraudusi ji gerti visam gyvenimui
savo mazesniajai dar neduodu ir kol kas neketinu duoti - nebent kada ka pabalinsiu, bet ne daugiau. Jei dabar alergija neislindo, tai dar nereiskia, kad ji neislis veliau - tad kam tampyti liutui uz usu?
Cia daktarai sako piena duoti tik nuo metu, tai as taip ir dariau su savo vaikiukais. O, kad anytos ir mamos zyzia, kad cia negerai vaikus maitinam, dabar, tais misinukais, tai klausyti nereikia. Juk musu vaikiukai ne versiukai, karves piene truksta daug medziagu kuriu reikalauja augantis mazylio organizmas, kaip gelezies ir daug visokiu vitaminu. Na nebent mamytes papildomai vitaminais dar mazylius maitintu... O geriausia mazyliams, tai mamytes pienukas, bent jau metus, o jei nera pienuko tai misinukas tikrai geriau nei karves pienas.
Californiagirl, pienas ne del to blogai, kad jame truksta vitaminu ar kazkokiu mineraliniu medziagu, bet blogai del to, kad jame yra sunkiai skalsomo pieno cukraus-laktozes, mazuju virskinimo sistemai sunku laktoze suskaldyt. Na, dar aisku ir alergija karves pieno baltymui. Tai del to to pienuko siuloma neduoti. As dar irgi nieko saviskiui nedaviau, nes vis dar maitinu pati. bet jei pradeti nuo pieno produktu, tai tik jau ne nuo pieno. geriau nuo kazkokiu raugintu, pvz jogurto. Varskyte irgi blogiau, nes ten didele baltymu koncentracija. Geriausia butu pradet nuo jogurto, kefyro, rugpieno, o tada jeigu jau maziukas toleruoja, tik tada ivedinet pati pienuka. Aisku vaikas vaikui nelygu, kitas kuo puikiausiai suvirskina ir budamas jau kokiu 6 men lapnoja pieno produktus ir nieko, bet kaip kazkuri rase,-kam tampyti liuta uz usu?
SUTINKU, dar ir del to
Mano suneliui jau 2 metai, bet vis dar geria misinuka
Papasakosiu viena keista dalyka. Mano dukra nuo gimimo alergista karves pienui- negalejo valgyti jokiu misiniu su karves pieno baltymais, berdavo baisiai. Dabar ji pas mano mama jau gal 2 menesius, geria ten kaimiska karves piena, valgo kaimiska grietine saukstais, varske, ir nera jokiu berimu! Tuo tarpu, pries tai, buvo labai baisiai isberta nuo jogurto...
Paprastai vaikuciai iki metu isauga alergija pienui. As pati krutim metus maitinau Dominyka, kol geriau pati piena vaikas kraujingom ismatom kakojo. Kai pati visiskai nustojau naudoti pieniskus produktus, kraujas dingo. Bet nuo metuku jis geria paprasta karves piena ir jokiu komplikaciju
Simba, o kodel Tu galvoji kad 2 metuku vaikeliui dar reikia piena virinti???? As ne kart nevirinau, kai pradejau duoti nuo metu.
Jau nežinau, kur čia teisybė, kas čia geriau - mišinys ar pienas, bet mano dukros atveju buvo taip: 11 mėn. baigiau maitint (ir pati nebenorėjo, tai atitinkamai ir pieninė užsidarė), tai prisiklausius teorijų apie pieno žalą ir mišinukų privalumus, bandžiau pritaikyt mazgei mišinėlį. Išbandžiau gal 5, bet netiko nė vienas: nuo NAN2 - vėmė, HIPP - nė į burną, Aptamil - išbėrė, Tutteli - atpylinėjo ir dar šiek tiek viduriavo. Tai su tais bandymais ir prasikankinom visą 12-ąjį mėnesį, kol galų gale man atsibodo ir daviau mazgei KP (BiFiDo 2,5 proc.).Tai kad patiko
Mano nuomone, mišiniai - vis tiek chemija, taigi natūralu, kad nuo jų visokios alergijos kimba. O karvės pienas - jeigu tinka, tai ko blogai? Ir vis vien mažiau chemijos. Matyt, mano (ir ne tik ) vaiko arganizmas pasirinko natūralumą, o chemijos nepripažino
sutinku. mano pirmas sunus nuo 4 men. atsisake misiniu, su dideliu noru gere kefyra. vaikai pasirenka kas jiems skaniausiai ir sveikiausiai. o piena galima duoti nuo 1 metuku, nesd praduotuveje pienas jau yra pasterizuotas ir nieko blogo vaikui neatsitiks.
Ne jus vieni tokie, ir mes kaip isivaziavom su misineliu, tai ir perkam kaip uzprogramuoti |