Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada pradėjot duoti karvės pieną?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Smilte
Mamytes,noriu paklausti,nuo kada pradejot duoti parduotuvini ar kaimiska piena?Kokio riebumo?Anksciau juk vaikai ir uzaugo maitinami jei ne mamytes tai karves pienuku,misinuku nebuvo,beto ir pigiau butu..Ka manot?mano mama ratais eina ir zurzia, kad duociau ne misiniu o piena nes sveikiau,as priesinuosi,bet idomi ir jusu nuomone.
Happymother
dar jums ankstoka gydytoja sake kad tik nuo metu rekomenduojama
Smilte
QUOTE (happymother @ 2004 04 21, 08:50)

Dabar rekomenduoja nuo metuku,bet kaip anksciau augome mes?juk nuo gimimo duodavo virinta,ar ne?
Mew
Neduodavo biggrin.gif Klijukus virinavo - piena su kruopu nuoviru. Tai kaimiski misinumai. Dabar gereni.

Miau
Gugaicia
Mamytes,noriu paklausti,nuo kada pradejot duoti parduotuvini ar kaimiska piena?Kokio riebumo?Anksciau juk vaikai ir uzaugo maitinami jei ne mamytes tai karves pienuku,misinuku nebuvo,beto ir pigiau butu..Ka manot?mano mama ratais eina ir zurzia, kad duociau ne misiniu o piena nes sveikiau,as priesinuosi,bet idomi ir jusu nuomone.

Kas anksciau budavo tai ne dabar. Patiko vienos forumietes pasakymas "anksciau ir masinu nebudavo, zmones arkliais vaziuodavo". Pati gi arkliu po miesta nevaziuosi? Tai manau tas pats ir su vaiko maisteliu. Neklausyk mamos ka sako, o geriau su gydytoja pasitark. Nes kas anksciau buvo, dabar smarkiai pasikeite. Vat mano anyta visada stengiasi mano vaikuti visokiais brudais primaitinti, kepta zuvim ar dar kokiuo velniu, irgi taip paciai sako "anksciau". Bet man tai vienodai kas buvo anksciau, svarbiau kas yra dabar. Viskas kuo toliau, tuo labiau tobuleja.
Jeigu labai nori gali duoti vietoj pienuko kefyro (riazhenkos), grudetos varskes su jogurtu (aisku naturalaus). Mano gydytoja sake, kad sita galima, taciau karves pienukas grieztai nuo 1 metu. Tavo vaikutis dar spes per visa savo gyvenima prisivalgyti visokiu dalyku, manau nereikia skubeti, viskam savas laikas.
Doma
musiske dabar 11 menesiu ir teko mazylei netiketai kaimisko pieno paragauti - nuvaziavome i kaima ir tik velai vakare, kai susiruosiau misisni daryti - ziu nera to misisnio, nepaisemiau blink.gif ohmy.gif , kaip as taip skubedama ji pamirsau, siaubas tik sueme.. vyras dar pas vietine vaistininke nuvaziavo, sako gal vaistine 11 val nakties atidarys, bet pasirodo neprekiauja kaimo vaitineje tokias dalykais, parduotuveje tuo labiau, iki artimiausio mietelio gal 20 km ir tai budincios tik degtine prekiauja... vienu zodziu virem klijukus.
Anytai teko prisiminti - gerai pavirem ryzius vandeny ir ta sunka atskiedem uzvirta kaimiska piena mazdaug 50x50, o kaime pienas gal 4.5 % riebumo ohmy.gif nedejom nei cukraus ir taip saldu buvo... labiausiai bijojau, kad negers, bet nieko, ne tiek kiek misinio, bet isgere, dar nakti puse buteliuko (siaip budavo visa sutvarko). Neisbere, pilvas gerai sureagavo, zodziu jokiu komplikaciju nebuvo, tik man streso... sad.gif
Vennera
Savajai maziukei pradejau jau duoti virinto naturalaus pieno nuo 3 men. Reikedavo primaitinti, nes manojo pienelio neprivalgydavo, o beto ir megeja budavo miegot prie papo. Virdavau as maziukei visokiausias koseles, ir duodavau ju nuovira, skiesdavau su pienu. Ir jokiu reakciju nebuvo, neberdavo ir neberia iki siol.
aukse
nuo 9 mėn. geriam karvės pieną, gydytoja sakė, kad galima wink.gif jokių pašalinių poveikių kol kas nepastebėjau wink.gif
MAMA2T&T
QUOTE (happymother @ 2004 04 21, 02:50)

ir cia daktarai siulo paluketi iki metuku.. Daviau dukrai paragauti apie 9men., taip godziai gere wub.gif O po to i mishinelius ne neziurejo, tik pienuko norejo rolleyes.gif Taip ir pradejom - jokiu pasekmiu kol kas nejauciam, nebet padidejusias ishlaidas pienui tongue.gif
Titia
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 22, 10:39)
ir cia daktarai siulo paluketi iki metuku.. Daviau dukrai paragauti apie 9men., taip godziai gere wub.gif O po to i mishinelius ne neziurejo, tik pienuko norejo rolleyes.gif Taip ir pradejom - jokiu pasekmiu kol kas nejauciam, nebet padidejusias ishlaidas pienui tongue.gif

O atskiesta davei , ar ne ? Nes man jau irgi kyla nora pavaisinti savo maziu tikru pienuku.
MAMA2T&T
QUOTE (jovitaeva @ 2004 04 22, 20:44)
O atskiesta davei , ar ne ? Nes man jau irgi kyla nora pavaisinti savo maziu tikru pienuku.

Is pradziu daviau skiesta su mishineliais. Po to vis mazinau misineliu kieki ir didinau pieno... Kol galiausiai per pora savaiciu teliko tik pienas.
ingridatreff
Mums jau 9 men., o pienuku kartais koses praskiedziu jau nuo 8 men. kartais siaip duodu paragauti, is stiklines. Pas mus vaiku gydytoja sako, kad reikia duoti pati liesiausia (0,1 riebumo).
Kokio riebumo jus duodat?
Isabelle
mama2t%t...koki peinuka duodi.....skim....? ar 2%....?
gitulia
Mno vaikinui jau 1,8 m., bet pieno negeria. Anksciau nedaviau, nes netoleravo - viduriuodavo, net kosiu nebalinau, o dabar vos paragaves sako veee ir spjauna lauk. Esam jogurtu ir kefyro gerbejai.
ugnieska
kazkur girdejau, kad tipo geriausia duoti karves piena (ta tipo kaimiska) , bet man kaip tik atrodo, kad ne, ka jus girdejot?
Smilte
Ingridatref as jau bandziau 1% riebumo,daviau ispradziu tik20 ml,paskui kose dariau su paprastu pienu ir viskas gerai.Bet gerti duodu papildomai misinuko,dar pati maitinu beto..
JovitaevaAs neskiedziau su misiniu,daviau gryna

Del kaimisko pienuko girdejau kad mazu vaikiuku skrandukai nevirskina kazkokio sudedamosios dalies is to pieno(perriebus jis yra),tai kaimiska butinai reikia skiesti.
O del to kaip rase Gugaicia kad masinu nebuvo,to nebuvo,bet siuolaikiniai vaikai musu nera juk popieriniai,kad negalima duoti kazko to ar ano,ar juos jau tobulesnius mes "darom"? g.gif o masinu nebuvo nes dar technika nebuvo tokia istobulejusi,o gal ir siais laiaki vyrai "darymo"technologijas geriau ismano g.gif g.gif laugh.gif laugh.gif
MAMA2T&T
QUOTE (Isabelle @ 2004 04 23, 00:59)
mama2t%t...koki peinuka duodi.....skim....? ar 2%....?

mano daktaras siulo vaikams gerti whole milk...
Smilte
QUOTE (MAMA2T&T @ 2004 04 23, 15:33)
mano daktaras siulo vaikams gerti whole milk...

g.gif g.gif koks cia pienukas?pasijutau visiskai zalia blink.gif :(pas mus turbut tokio nera...
Smurka
Nuo 10.5 men srebiam karves piena is parduotuves ir vargo nematom
Smilte
QUOTE (Smurka @ 2004 04 23, 16:26)
Nuo 10.5 men srebiam karves piena is parduotuves ir vargo nematom

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Noa
Cha cha, perskaiciau pavadinima ir likau labai patenkinta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kada pradejot duoti tikra piena? Na kai ragai isdygo - mazdaug tuo metu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Titia
Mamytes, o jus duodate piena virinta , ar ne? (tutriu omeny parduotuves piena)
Noa
As tai duodu tik kosej, taigi naturaliai virintas gaunasi... Bet vyresnelio nuo mazdaug metu pradejau duot nevirinta, tik pasildyta piena su medum vietoje misinelio (jis pas mane nealergiskas) - ir nieko...
MAMA2T&T
QUOTE (Smilte @ 2004 04 23, 10:25)
g.gif g.gif koks cia pienukas?pasijutau visiskai zalia blink.gif :(pas mus turbut tokio nera...

atsiprasau doh.gif taip neatsakingai pasireiskiau tongue.gif
tai yra riebiausias pienas parduotuveje wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1082773177[/mergetime]
As tai niekada nevirinau rolleyes.gif Ipildavau i buteliuka, dabar jau i puoduka, i mikrobange, ishtraukus "paplaku" puodeli, kad nebutu "karstu demiu" ir viskas biggrin.gif patiekiama i stala uzsakovei tongue.gif
Smilte
QUOTE (jovitaeva @ 2004 04 23, 17:45)
Mamytes, o jus duodate piena virinta , ar ne? (tutriu omeny parduotuves piena)

nevirinu,ipilu i buteliuka,pasildau ir fsio thumbup.gif clap.gif
Smilte
QUOTE (Noa @ 2004 04 23, 16:30)
Cha cha, perskaiciau pavadinima ir likau labai patenkinta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kada pradejot duoti tikra piena? Na kai ragai isdygo - mazdaug tuo metu biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Noa, o kas tame pavadinime juokingo g.gif g.gif g.gif gal doh.gif nebent kabutes reikejo uzdeti ant zodzio tikra rolleyes.gif g.gif
aukse
Maniškis geria 2,5 proc., pavirintą pienuką wink.gif T.y. kai pienas puode pakyla, tai ir išjungiu smile.gif
Karolyte
O mano mazyle paragavo pienelio budama 2,5 men. Ir nieko. Zinoma nuejusi pas gyditoja pasakiau. Ji paklause kokiu santykiu skiedziu. Is pradziu daviau ladai mazai, koki arbatini sauksteli. paskui po tuputeli dauginau. Dabar jau mums beveik 4 men., bet gryno pieno dar neduodu. Zinoma duodu tik pirktini piena, paties maziausio riebumo. Karta bandziau duoti kaimisko, bet pradejo atpilti sutraukta varske. gyditoja sake, per riebus.
Kai pradejau duoti piena, nebenori misinuku. Kartais palepinu savo mazyle, ir iberiu truputeli fruktozes.
Mums gyditoja leido duoti piena. Paskaitykite sudeti ant kosiu, juk ten yra nugriepto pieno milteliu. Tik as piena uzvirinu 2 kartus, ir dar pavirinu.
Smilte
Parduotuves pienas yra pasterizuotas,tai ar reikia virinti?Juk ir taip nedaug telike vertingu medziagu,dalis ju zus5ta pasterizacijos metu..
gilita
QUOTE (Smilte @ 2004 04 21, 08:48)

nors dabar gydutojai ir neleidžia iki metų duoti jokio pieno, išskyrus mišinuką, aš nuo 4 mėn po truputį duodavau, kai pati virdavau kokią košelę, tai 1 kartą per dieną įpildavau 2,5% riebumo pienuko ir nieko neasitiko, o nuo 5 mėn kas vakarą duodavau manų košę su pienu iš buteliuko gert.dabar mums 11 mėn tai mišinuką duodu tik ryte, o nakčiai pieną su košelę BEBI, kad galėtų tirštą iš butelio gert
Doma
QUOTE (Karolyte @ 2004 04 24, 07:37)
Tik as piena uzvirinu 2 kartus, ir dar pavirinu.

as girdejau, kad virinti pieno nereikia, tik palaukti, kol jis uzputos ir viskas, to uztenka, nes virinto pieno baltymai pakeicia sudeti ir tampa sunkiai virskinami, mazam vaikiukui ypac..
na o manu kose sakoma is vis beverte, kruopos taip susmulkintos, kad joje geru dalyku praktiskai nebera, ji tik tukina...
čikaga
Aš girdėjau kad vaikui geriau ožkos pienas. Ką manote? g.gif
shpika
na va, pasiskaiciau kaip drasiai jus piena duodat, sakau, gal reiks ir man pabandyt g.gif , nes dar nesam ragave unsure.gif
nors va, aplankiau drauge, tai ji, savo mergytei jau nuo 4men pradejo duot piena , nes nera salygu pirkti misinukus sad.gif ir ka, graziausiai auga, jokiu problemu nera, nei beria, nei ka ir zandukais nesiskundzia biggrin.gif sake ir pirmaja taip pat augino ir nieko, sveika grazi mergyte auga biggrin.gif tai vat ir zinok kaip ir kas geriau g.gif g.gif g.gif
Titia
Mums gydytojas per 9 men. patikrinima apziurejes patare pradeti piena nuo 10 men. , taip pat ir jogurtus (muo 9 Men.)
Natalija.it
Vakar pirmą kartą daviau pieną MŪ. blink.gif nepraėjo.
indreja
Pradejau duoti mazdaug nuo 1.3 metu. I koses pildavau jau gerokai anksciau. Reakcijos jokios,geria puikiai smile.gif. Beje,man keista,kad mamos virina parduotuvese pirkta pasterizuota piena. Niekad nevirinau,juk pasterizcijos metu zuva daug vitaminu,o dar virinant... g.gif .
Mamos,kokio riebumo piena duodate?Prisiklausiau visokiu nuomoniu.Vieni sako,kad reikia duoti liesiausia,kiti-naturalu. As duodu 2.5% riebumo piena.
Tučka
As duodu pirktini karves piena nuo 9 men. Perku 1.5 proc. riebumo su sumazintu laktozes kiekiu. pries duodant nevirinu, tik pakaitinu mikrobangeje. thumbup.gif
Pinacea
Mazei beveik 11 men, ir koshes su pienu darau jau kokius du menesiu,ir ji jas lengvai pernesha. Tik gryno pieno nemegsta (gal neskanu...nes raukosi, ir negeria sad.gif )...o varshles desertus ir jogurtus taip pat jau pora menesiu valgom thumbup.gif
Aušrinė
Maniškei irgi 11 mėnesių. Jau mielai duočiau jai paprasto pienuko, bet nemėgsta... Mamos skanesnis tongue.gif
lysaaja
QUOTE (marge @ 2004 04 30, 05:17)
Nu as tai kaip mama ragana pasirodysiu.
Nnuo septyniu menesiu pradejom isisvedinet karves pienuka

laugh.gif as irgi tokia pati ragana, kai pradejau po truputi duoti kruopu kose, virdama truputi pieno ipildavau. blink.gif O kai atsirado atopinis dermatitas, ir padarem po kiek laiko meginius, paaiskejo, kad jis pieno baltymui alergiskas blink.gif Nors jis siaip gryno karves pieno nemegsta, namie net nesiulau, o darzely aukletojos sako, kad tik i puoduka liezuvi ikisa ir stumia nuo saves puoduka laugh.gif Taigi, manau, pakankamai to pieno gauna su kosem.
Uriukas
As jums galiu pasakyti, kad mano vyresnioji dukra budama kokiu 5 m. turejo dideliu alerginiu problemu del pieno (vartoti buvome pradeje mazdaug nuo 1metu). Tai gydytoja is viso buvo uzdraudusi ji gerti visam gyvenimui blink.gif . Dabar jau vel pradejome vartoti, nes ji labai megsta, bet zinau, kad grynas pienas labai alergizuoja visa virskinimo sistema, taigi is jo ne tiek daug gero...

savo mazesniajai dar neduodu ir kol kas neketinu duoti - nebent kada ka pabalinsiu, bet ne daugiau. Jei dabar alergija neislindo, tai dar nereiskia, kad ji neislis veliau - tad kam tampyti liutui uz usu?
c-girl
Cia daktarai sako piena duoti tik nuo metu, tai as taip ir dariau su savo vaikiukais. O, kad anytos ir mamos zyzia, kad cia negerai vaikus maitinam, dabar, tais misinukais, tai klausyti nereikia. Juk musu vaikiukai ne versiukai, karves piene truksta daug medziagu kuriu reikalauja augantis mazylio organizmas, kaip gelezies ir daug visokiu vitaminu. Na nebent mamytes papildomai vitaminais dar mazylius maitintu... O geriausia mazyliams, tai mamytes pienukas, bent jau metus, o jei nera pienuko tai misinukas tikrai geriau nei karves pienas.
Žydriausia
Californiagirl, pienas ne del to blogai, kad jame truksta vitaminu ar kazkokiu mineraliniu medziagu, bet blogai del to, kad jame yra sunkiai skalsomo pieno cukraus-laktozes, mazuju virskinimo sistemai sunku laktoze suskaldyt. Na, dar aisku ir alergija karves pieno baltymui. Tai del to to pienuko siuloma neduoti. As dar irgi nieko saviskiui nedaviau, nes vis dar maitinu pati. bet jei pradeti nuo pieno produktu, tai tik jau ne nuo pieno. geriau nuo kazkokiu raugintu, pvz jogurto. Varskyte irgi blogiau, nes ten didele baltymu koncentracija. Geriausia butu pradet nuo jogurto, kefyro, rugpieno, o tada jeigu jau maziukas toleruoja, tik tada ivedinet pati pienuka. Aisku vaikas vaikui nelygu, kitas kuo puikiausiai suvirskina ir budamas jau kokiu 6 men lapnoja pieno produktus ir nieko, bet kaip kazkuri rase,-kam tampyti liuta uz usu? wink.gif
c-girl
QUOTE (Zydriausia @ 2004 06 24, 14:59)
Californiagirl, pienas ne del to blogai, kad jame truksta vitaminu ar kazkokiu mineraliniu medziagu, bet blogai del to, kad jame yra sunkiai skalsomo pieno cukraus-laktozes, mazuju virskinimo sistemai sunku laktoze suskaldyt. Na, dar aisku ir alergija karves pieno baltymui. Tai del to to pienuko siuloma neduoti. As dar irgi nieko saviskiui nedaviau, nes vis dar maitinu pati. bet jei pradeti nuo pieno produktu, tai tik jau ne nuo pieno. geriau nuo kazkokiu raugintu, pvz jogurto. Varskyte irgi blogiau, nes ten didele baltymu koncentracija. Geriausia butu pradet nuo jogurto, kefyro, rugpieno, o tada jeigu jau maziukas toleruoja, tik tada ivedinet pati pienuka. Aisku vaikas vaikui nelygu, kitas kuo puikiausiai suvirskina ir budamas jau kokiu 6 men lapnoja pieno produktus ir nieko, bet kaip kazkuri rase,-kam tampyti liuta uz usu? wink.gif

SUTINKU, dar ir del to smile.gif
simba
Mano suneliui jau 2 metai, bet vis dar geria misinuka biggrin.gif Cia turbut mes vieni tokie. Pieno gryno neduodu, tik koses verdu su juo, ar dar ka. Jis truputi alergiskas, tai bijau, kad nebertu, be to labai nevalgus, todel manau, kad su misinuku jis gauna reikiamu vitaminu. O piene vis tiek tiek vitaminu nera. O misinukai yra ir gelezim praturtinti, visokie. Be to yra kur net parasyta, kad misinukas skirtas iki 3 metu. Nezinau, kada pradesiu piena duot, kol kas man su misinuku paprasciau. Greit uzpili ir viskas, o piena virint, kol atves paskui...
Ele
Papasakosiu viena keista dalyka. Mano dukra nuo gimimo alergista karves pienui- negalejo valgyti jokiu misiniu su karves pieno baltymais, berdavo baisiai. Dabar ji pas mano mama jau gal 2 menesius, geria ten kaimiska karves piena, valgo kaimiska grietine saukstais, varske, ir nera jokiu berimu! Tuo tarpu, pries tai, buvo labai baisiai isberta nuo jogurto...
c-girl
Paprastai vaikuciai iki metu isauga alergija pienui. As pati krutim metus maitinau Dominyka, kol geriau pati piena vaikas kraujingom ismatom kakojo. Kai pati visiskai nustojau naudoti pieniskus produktus, kraujas dingo. Bet nuo metuku jis geria paprasta karves piena ir jokiu komplikaciju thumbup.gif
Simba, o kodel Tu galvoji kad 2 metuku vaikeliui dar reikia piena virinti???? As ne kart nevirinau, kai pradejau duoti nuo metu.
Raganiūkštė
Jau nežinau, kur čia teisybė, kas čia geriau - mišinys ar pienas, bet mano dukros atveju buvo taip: 11 mėn. baigiau maitint (ir pati nebenorėjo, tai atitinkamai ir pieninė užsidarė), tai prisiklausius teorijų apie pieno žalą ir mišinukų privalumus, bandžiau pritaikyt mazgei mišinėlį. Išbandžiau gal 5, bet netiko nė vienas: nuo NAN2 - vėmė, HIPP - nė į burną, Aptamil - išbėrė, Tutteli - atpylinėjo ir dar šiek tiek viduriavo. Tai su tais bandymais ir prasikankinom visą 12-ąjį mėnesį, kol galų gale man atsibodo ir daviau mazgei KP (BiFiDo 2,5 proc.).Tai kad patiko blink.gif Susiurbia butelką per minutę ir dar alkanom akim žiūri. Ir jokių alergijų, vėmimų, bėrimų, viduriai normalūs. Tai ir geriam sau toliau thumbup.gif Kaip bus ateity - nžn, tikėsimės nieko blogo neatsitiks.Galų gale, mišinukai mano zuikiui vis tiek nepraėjo.
Mano nuomone, mišiniai - vis tiek chemija, taigi natūralu, kad nuo jų visokios alergijos kimba. O karvės pienas - jeigu tinka, tai ko blogai? Ir vis vien mažiau chemijos. Matyt, mano (ir ne tik ) vaiko arganizmas pasirinko natūralumą, o chemijos nepripažino wink.gif
i30
QUOTE (raganiuke2002 @ 2004 07 08, 15:18)
Jau nežinau, kur čia teisybė, kas čia geriau - mišinys ar pienas, bet mano dukros atveju buvo taip: 11 mėn. baigiau maitint (ir pati nebenorėjo, tai atitinkamai ir pieninė užsidarė), tai prisiklausius teorijų apie pieno žalą ir mišinukų privalumus, bandžiau pritaikyt mazgei mišinėlį. Išbandžiau gal 5, bet netiko nė vienas: nuo NAN2 - vėmė, HIPP - nė į burną, Aptamil - išbėrė, Tutteli - atpylinėjo ir dar šiek tiek viduriavo. Tai su tais bandymais ir prasikankinom visą 12-ąjį mėnesį, kol galų gale man atsibodo ir daviau mazgei KP (BiFiDo 2,5 proc.).Tai kad patiko blink.gif Susiurbia butelką per minutę ir dar alkanom akim žiūri. Ir jokių alergijų, vėmimų, bėrimų, viduriai normalūs. Tai ir geriam sau toliau thumbup.gif Kaip bus ateity - nžn, tikėsimės nieko blogo neatsitiks.Galų gale, mišinukai mano zuikiui vis tiek nepraėjo.
Mano nuomone, mišiniai - vis tiek chemija, taigi natūralu, kad nuo jų visokios alergijos kimba. O karvės pienas - jeigu tinka, tai ko blogai? Ir vis vien mažiau chemijos. Matyt, mano (ir ne tik ) vaiko arganizmas pasirinko natūralumą, o chemijos nepripažino wink.gif

sutinku. mano pirmas sunus nuo 4 men. atsisake misiniu, su dideliu noru gere kefyra. vaikai pasirenka kas jiems skaniausiai ir sveikiausiai. o piena galima duoti nuo 1 metuku, nesd praduotuveje pienas jau yra pasterizuotas ir nieko blogo vaikui neatsitiks.
Agnė
QUOTE (simba @ 2004 07 08, 08:47)
Mano suneliui jau 2 metai, bet vis dar geria misinuka biggrin.gif Cia turbut mes vieni tokie. Pieno gryno neduodu, tik koses verdu su juo, ar dar ka.
su misinuku jis gauna reikiamu vitaminu. O piene vis tiek tiek vitaminu nera. O misinukai yra ir gelezim praturtinti, visokie. Be to yra kur net parasyta, kad misinukas skirtas iki 3 metu. Nezinau, kada pradesiu piena duot, kol kas man su misinuku paprasciau.

Ne jus vieni tokie, ir mes kaip isivaziavom su misineliu, tai ir perkam kaip uzprogramuoti biggrin.gif Be to ir islaidos palyginus piena ir misineli ne taip jau akivaizdziai skiriasi. Bet viskas- reiks pradet duot vaikui piena pagaliau, aisku bedos bus daugiau kol isivaziuosim, nes kasdien i parduotuve teks uzsukt g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.