Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Subjektyvi
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 08, 10:01)
Gal ir sodo namas, bet mes jame gyvename...  unsure.gif  rolleyes.gif
*

Tai gi skirtingi tie namai. Kur kasdien gyvenama, ten patogesni, praktiškesni 4u.gif
another
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 05, 16:26)
pas mus soduose irgi nemažai mamyčių, auginančių vaikučius namuose, tai mes įsivedėme gražią tradiciją paminėti kiekvienos gimtadienį ar šiaip susibėgti porai valandėlių, tarkim suši vakarėlis
---
na vienas iš minusiuką (nors čia kaip kam) mažas sklypas...aš ir pati vis suku galvą, kaip čia efektyviau išnaudoti plotą bei turėti ir daržą, ir žaidimų aikštelę, ir kampelį akims paganyti, ir vandens telkinuką......JEI JUMS PAVYKO TAI ĮGYVENDINTI (ar turit idėjų iš interneto platybių ) MIELAI LAUKIAM FOTO 
*

smagu thumbup.gif
Mano vyras pernai norėjo organizuoti draugiškas varžybas ežere, bet nespėjom... Riešėje (ne sodai, bet..) yra labai super bendruomenė, net dideles šventes organizuoja thumbup.gif
---
Viskas priklauso nuo sklypo dydžio, nuo to, kokio dydžio daržo norit, kur namas stovi ir pan.
Mes turim dekoratyvinį baseinėlį, mini daržiuką (svogūnams ir pan lotuliukas.gif ), visur kitur veja, tiesa, dar turim tokią kaip pietų vietelę- ten stovi stalas ir kėdės, šašlykinė. Dalis vejos bus skirta mašinoms , o vidinėje kiemo pusėje dar renkam vietą smėlio dėžei ir čiuožyklėlei, sunkokas reikalas, nes norisi, kad būtų pavėsyje...

QUOTE(dije @ 2009 12 05, 18:40)
Matau turit vaikų- tai geriau nedarykite vandnes telkinuko- iš žemės kvadratą sutaupysite ir saugiau bus. 
Labai liūdna, bet žinau net kelis atvejus kai kiemo dekoratyviniame vandens telkinuke, baseiniuke, kur gylio gal 20-30 cm prigėrė mažametės. Kas vasarą išgirstu tokius atvejus tiek gimtam mieste, tiek visoj LT.  (3*tfu) (pernai vaikystės draugės 4-metė dukrytė prigėrė močiutės kiemo dekoratyviniame baseiniuke)
*

Gaila, žinoma, bet tai juk tėvų neatsakingumas 4u.gif Pas mus didžioji dauguma kaimynų turi dekoratyvinius baseinėlius ir visi jie, jei yra vaikų, yra aptverti. Mes vasarą irgi apsitvėrėm, ramu dabar ax.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 07, 11:02)
Dėl šios priežasties šaldytuvo kameroje nieko nebesandėliuoju, kai kelis kartus taip atjungė, kad viskas išsileido ir atvykus radau košmarą. Anksčiau mėgdavau uogų pasišaldyti ar pan. Šaldytuve palieku tik tai, kas nebijo atjungimo pusdieniui ar visai dienai. 
*

Elektrą paprastai atjungia ne kitaip nei mieste ax.gif Nuo 8 iki 17 val. Paprastai atjungia truputį vėliau, pajungia anksčiau nei planuota ax.gif Atjungia kas kelis mėnesius , šįmet gal du ar tris kartus nebuvo, vienas iš tų kartų buvo avarija, kai per liūtis kažkas nutiko g.gif Pranešimai apie planuojamus atjungimus ateina į el. paštą ir, man tai labai keista, kelis kartus buvo, kad planuoja atjungti, bet neatjungia blink.gif
Dėl šaldytuvo turinio niekada nesijaudinu, juk šiuolaikiniai šaldytuvai tam tikrą laiką dirba ir be elektros, man didesnė problema vandens nebuvimas doh.gif

QUOTE(Gorada @ 2009 12 08, 11:01)
...su tom tabletkom galima isvalyti lauko wc kuriame tik kartas nuo karto kazkas pasiusina ar ka, bet ne normalias namo nuotekas kur yra ir indaploves, ir skalbiankos, zodziu dideli kiekiai vandens. ...
*

Ar bandėt? 4u.gif
Daug kas priklauso nuo to, kokio dydžio nuotekų talpa ir pan. Aišku , indplovė ir skalbenkė nelabai super vien dėl ploviklių sudėties, bet išvalyti tikrai galima, žinau ne vieną, kuris tai daro ir nuotekų neišvežinėja 4u.gif
Gorada
QUOTE(Will @ 2009 12 08, 13:28)
Ar bandėt?  4u.gif
Daug kas priklauso nuo to, kokio dydžio nuotekų talpa ir pan. Aišku , indplovė ir skalbenkė nelabai super vien dėl ploviklių sudėties, bet išvalyti tikrai galima, žinau ne vieną, kuris tai daro ir nuotekų neišvežinėja  4u.gif
*

taip, bandem. turim lauko wc kuri naudojom visa statybu laikotarpi, vasara nuolat pildavau miltukus, taip - kvapas tikrai sumazedavo, bet as tuo kas ten liko tikrai nedrisciau savo pievos laistyti....
daug ka zmones soduose daro... istatymai tikrai nereglamentuoja tokio nuoteku tvarkymo budo kaip tabletku metimo.... gali buti septikai, gali buti isgriebimo duobes, gali buti valymo irenginiai.
Sechmeta
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 08, 12:17)
Tai gi skirtingi tie namai. Kur kasdien gyvenama, ten patogesni, praktiškesni 4u.gif
*

o kas sake,kad mes ne nuolatos gyvenam? smile.gif
18 metu pas tevus nuosavam name (mieste) gyvenau,5 metus bute,o dabar SAVUOSE namuose,kurie yra soduose..na ir kas! Man tai nekliuva,nes tai ne rodiklis,koks tu zmogus kaip zmogus.. smile.gif wink.gif
another
QUOTE(Gorada @ 2009 12 08, 11:42)
taip, bandem. turim lauko wc kuri naudojom visa statybu laikotarpi, vasara nuolat pildavau miltukus, taip - kvapas tikrai sumazedavo, bet as tuo kas ten liko tikrai nedrisciau savo pievos laistyti....
daug ka zmones soduose daro... istatymai tikrai nereglamentuoja tokio nuoteku tvarkymo budo kaip tabletku metimo.... gali buti septikai, gali buti isgriebimo duobes, gali buti valymo irenginiai.
*

Gal jie skirtingi būna, kaip ir atsiliepimai ax.gif
Dėl įstatymų tiesa drinks_cheers.gif
prekestolen
QUOTE(Will @ 2009 12 08, 12:28)
Gaila, žinoma, bet tai juk tėvų neatsakingumas  4u.gif  Pas mus didžioji dauguma kaimynų turi dekoratyvinius baseinėlius ir visi jie, jei yra vaikų, yra aptverti. Mes vasarą irgi apsitvėrėm, ramu dabar  ax.gif
*

Bandau įsivaizduoti 1*2 metro dekoratyvinį tvenkinuką aptvertą metro aukščio tvora. rolleyes.gif Nepavyksta pamatyti gražaus vaizdo.. rolleyes.gif Bet tikiu, kad taip daroma.
Sutinku, kad tėvų atsakomybė, bet aš nuosavame kieme išleidusi vaikutį į kiemą ištisai į jį nežiūriu. Nebent būna pripiltas pripučiamas baseinas maudynėms- tada jau sėdžiu ir saugau. Jei turėčiau net 20 cm gylio baseiną- na negalėčiau ramiai būti. Turiu mintyje savo mažąją dukrą...
murmur
QUOTE(dije @ 2009 12 08, 12:39)
Bandau įsivaizduoti 1*2 metro dekoratyvinį tvenkinuką aptvertą metro aukščio tvora.  rolleyes.gif  Nepavyksta pamatyti gražaus vaizdo.. rolleyes.gif Bet tikiu, kad taip daroma.

manau kad ten buna apie puses metro grazi tvorele ir tiek.

Pas mus yra baseiniukas dekoratyvinis su fontaneliu, gylis gal kokie 60cm. Ir didelis baseinas maudynems, ten gylis gal 1,5m. Dydis jo pacio 3x5 metru. Bet ziema juose nebuna vandens. Vasara ir siaip neleidziu vaiko vieno bimbinet po kiema nes ir be baseino yra ka prisidirbti - pvz labai megsta vabaliukus visokius, nusisuk tik ir atsinesa jau sirse rankose blink.gif dar belenko juk gali prisigalvoti, nuo laiptu nugriuti su supynem dantis issikulti ir t.t. ir pan. Tiesiog manau atitinkamo amziaus vaikams reik atitinkamos prieziuros mirksiukas.gif

po svenciu pradesim kryziaus kelius - popierizmus tvarkytis. Namas be popieriu jokiu, norim imti paskola ir pabaigt isirengti, be popieriu neturi bankai pagrindo kad ja duotu doh.gif doh.gif
Gorada
QUOTE(murmur @ 2009 12 08, 16:08)
Pas mus yra baseiniukas dekoratyvinis su fontaneliu, gylis gal kokie 60cm. Ir didelis baseinas maudynems, ten gylis gal 1,5m. Dydis jo pacio 3x5 metru. Bet ziema juose nebuna vandens. Vasara ir siaip neleidziu vaiko vieno bimbinet po kiema nes ir be baseino yra ka prisidirbti - pvz labai megsta vabaliukus visokius, nusisuk tik ir atsinesa jau sirse rankose  blink.gif dar belenko juk gali prisigalvoti, nuo laiptu nugriuti su supynem dantis issikulti ir t.t. ir pan. Tiesiog manau atitinkamo amziaus vaikams reik atitinkamos prieziuros  mirksiukas.gif

po svenciu pradesim kryziaus kelius - popierizmus tvarkytis. Namas be popieriu jokiu, norim imti paskola ir pabaigt isirengti, be popieriu neturi bankai pagrindo kad ja duotu  doh.gif  doh.gif
*

pas mane sklypo gale tvenkinys ax.gif suniui jau isaiskinau, kad nera reikalo ten lysti, o kai paie vaikus galvosim, keliem metam tokia rancine tvorele kaimiska su dviem skersiniais padarysim medine.

o del popieriu, tai pas jus namas visiskai be jokiu dokumentu? as tai uz tvarkingus popierus, dabar pavargsit, bet veliau ramu bus, kad niekas nepaskus del nelegalios statybos ar ko. tuo labiau draudimo bendroves nenori drausti nelegaliu statiniu, cia irgi minusas.
murmur
QUOTE(Gorada @ 2009 12 08, 14:23)
o del popieriu, tai pas jus namas visiskai be jokiu dokumentu? as tai uz tvarkingus popierus, dabar pavargsit, bet veliau ramu bus, kad niekas nepaskus del nelegalios statybos ar  ko. tuo labiau draudimo bendroves nenori drausti nelegaliu statiniu, cia irgi minusas.
*

dokumentuose pas mus sklypas tik. Buvo sodo namelis kuriam nereikejo dokumentu, tada jo vietoj iskelem nama vis atideliojom tuos popierius. O dabar viska greit reik pasidaryt doh.gif Paskust tai nelabai tikiu kad kas skustu, isvis architektams kiek skambinausi dauguma sako gyvenat ir gyvenkit kam jums tie popieriai, soduose du is triju namu be dokumentu doh.gif

gal kas zinot koks atstumas turi buti nuo kaimynu tvoros iki namo? isskaiciau kazkur kad 3metrai blink.gif pas mus vienoj pusej gal metras tik koks iki ribos unsure.gif
Gorada
QUOTE(murmur @ 2009 12 08, 16:39)
dokumentuose pas mus sklypas tik. Buvo sodo namelis kuriam nereikejo dokumentu, tada jo vietoj iskelem nama vis atideliojom tuos popierius. O dabar viska greit reik pasidaryt  doh.gif  Paskust tai nelabai tikiu kad kas skustu, isvis architektams kiek skambinausi dauguma sako gyvenat ir gyvenkit kam jums tie popieriai, soduose du is triju namu be dokumentu  doh.gif

gal kas zinot koks atstumas turi buti nuo kaimynu tvoros iki namo? isskaiciau kazkur kad 3metrai  blink.gif  pas mus vienoj pusej gal metras tik koks iki ribos  unsure.gif
*

jop, 3 metrai. dabar jum lieka tik susigalvoti istorija kodel taip arti statyti norite, tada bandyti praslysti su kaimyno notarisku sutikimu, kad jis nepriestarauja, kad namas stoves taip arti.
ir mane tai uzknisa toki po**stiski poziuriai......
dabar pvz jus eidami prasyti projektavimo salygu savado turesite isigyti topografine nuotrauka, tam kad ja gauti turesite issikviesti matininkus, o juos turesite papirkineti, kad jie toj toponuotraukoj nerodytu kad ten jau stovi tas namas....

tuo labiau sakykim bankas nereikalautu popieriu, nzn, man tai baisu butu pinigus kisti i daikta, kuris teisiskai neegzistuoja.
murmur
QUOTE(Gorada @ 2009 12 08, 14:57)
jop, 3 metrai. dabar jum lieka tik susigalvoti istorija kodel taip arti statyti norite, tada bandyti praslysti su kaimyno notarisku sutikimu, kad jis nepriestarauja, kad namas stoves taip arti.
ir mane tai uzknisa toki po**stiski poziuriai......
dabar pvz jus eidami prasyti projektavimo salygu savado turesite isigyti topografine nuotrauka, tam kad ja gauti turesite issikviesti matininkus, o juos turesite papirkineti, kad jie toj toponuotraukoj nerodytu kad ten jau stovi tas namas....

tuo labiau sakykim bankas nereikalautu popieriu, nzn, man tai baisu butu pinigus kisti i daikta, kuris teisiskai neegzistuoja.
*

nu cia su pastatymu buvo ilga istorija, state tevai dabar baiginesim mes doh.gif

kaimynai sutinka viska pasirasyt, ju buvo atsiklausta pries statant mirksiukas.gif jei jau reikes papirkineti tai darysim taip kad uz pinigus iki galo visus popierius padarytu, t.y. iskart kad butu priduotas namas ir viskas, nes visu kiseniu neuzkisi doh.gif
Ilgakase
sėkmės popieriukų tvarkyme- pamatysit, viskas bus gerai 4u.gif

o aš svajoju kažką pas save turėti šešių arų sklypuke:
user posted image

Papildyta:
ir čia man labai gražu:

user posted image
Papildyta:
ir čia smagu:
user posted image
Papildyta:
P.s. mes labai lengvai susitarėme su matininku, kad nerodytų buvusio mūrinio sodo namuko ax.gif paskui jį tiesiog nugriovėke ir viskas...nieko papildomai mokėt nereikėjo, šiek tiek pasilaužė, bet nusileido blush2.gif
Amarilė.84
Antra nuotrauka Ilgakasės labai graži.. wub.gif Man labai gražu apsodinti sklypai, kažkaip pabodę vien lygios pievelės ir miniatiūriniai augalai.. schmoll.gif
murmur
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 08, 21:00)
sėkmės popieriukų tvarkyme- pamatysit, viskas bus gerai  4u.gif

o aš svajoju kažką pas save turėti šešių arų sklypuke:

aciu uz padrasinima, kazkaip tures viskas issisprest, negriausim gi dabar naujo namo unsure.gif

o del fontaniuku teraseliu tai visai realu, nera tiek mazai tie 6 arai kaip skamba 4u.gif pas mus irgi 6 arai, darzu nedarysim tai uzteks per akis smile.gif
flight
o vidinėje kiemo pusėje dar renkam vietą smėlio dėžei ir čiuožyklėlei, sunkokas reikalas, nes norisi, kad būtų pavėsyje...
*

O kodėl pavėsyje? g.gif Pas mus LT ir taip maža tos saulės, o jei dar pavėsyje - tai ir smėlis pastoviai drėgnas bus, ir vėsoka vakarais...

Gaila, žinoma, bet tai juk tėvų neatsakingumas  4u.gif  Pas mus didžioji dauguma kaimynų turi dekoratyvinius baseinėlius ir visi jie, jei yra vaikų, yra aptverti. Mes vasarą irgi apsitvėrėm, ramu dabar  ax.gif

*

na, man vienas didžiausių gyvenimo name privalumų - kad galiu vaikus vienus saugiai paleist į kiemą. O jei lakstyt iš paskos ir pastoviai drebėt, ar neįlipo kuris į baseiną - tai doh.gif Turiu du vaikus ir iš patirties žinau, kad viena yra teorinis saugumas (pusės metro tvorelė biggrin.gif - bet kuris gudresnis vaikas nesunkiai ją įveiks) ir visai kas kita - praktika. Na, bet jei kažkam yra noro ir laiko tuos vaikus saugot kiekvieną minutę - tai kodėl ne...
Papildyta:
QUOTE(Amarilė.84 @ 2009 12 08, 23:21)
Man labai gražu apsodinti sklypai, kažkaip pabodę vien lygios pievelės ir miniatiūriniai augalai..  schmoll.gif
*

Man irgi labai gražu. O ypač gražu dideli, aukšti, šakoti medžiai, kurių šešiaariam sklype nepasisodinsi. Kita vertus, teisiog žolytė - labai patogu, vargo beveik nėra, priežiūra minimali. O su tais sodeliais, augalėliais - užsiknisimas... blush2.gif
murmur
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 11:23)
na, man vienas didžiausių gyvenimo name privalumų - kad galiu vaikus vienus saugiai paleist į kiemą. O jei lakstyt iš paskos ir pastoviai drebėt, ar neįlipo kuris į baseiną - tai  doh.gif  Turiu du vaikus ir iš patirties žinau, kad viena yra teorinis saugumas (pusės metro tvorelė  biggrin.gif  - bet kuris gudresnis vaikas nesunkiai ją įveiks) ir visai kas kita - praktika. Na, bet jei kažkam yra noro ir laiko tuos vaikus saugot kiekvieną minutę - tai kodėl ne...

tai aptveriat tvora kaip zoosode ir paleidziat pasiganyt ane blink.gif doh.gif nzn kaip jusu et mano dukryte tai viskuo domisi, kieme pilna darbu - einu darau ir ji kartu. Kartu ravi gelynus, kartu sluoja takucius ir pan. Nekilo nei karto minties paleist palakstyt vaika i kiema o paciai kambary sedet telika ziuret doh.gif namie viska darom kartu, paskui kieme kartu visada mirksiukas.gif aisku pas kiekviena savi vaiku auklejimo ir auginimo metodai unsure.gif
flight
QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 12:32)
tai aptveriat tvora kaip zoosode ir paleidziat pasiganyt ane  blink.gif  doh.gif  nzn kaip jusu et mano dukryte tai viskuo domisi, kieme pilna darbu - einu darau ir ji kartu. Kartu ravi gelynus, kartu sluoja takucius ir pan. Nekilo nei karto minties paleist palakstyt vaika i kiema o paciai kambary sedet telika ziuret  doh.gif  namie viska darom kartu, paskui kieme kartu visada  mirksiukas.gif  aisku pas kiekviena savi vaiku auklejimo ir auginimo metodai  unsure.gif
*

Murmur 4u.gif Manęs pvz. visiškai netraukia kapstymasis po gėlynus, daržų ravėjimas ir tūpčiojimas tobulinant kiemo aplinką. blink.gif Turiu sau prasmingesnių ir įdomesnių užsiėmimų. Turiu darbą, kuruio dalį darau ir namuose. Taip pat ir du vaikus (vienas jau mokinukas), kuriuos galiu paleist žaist kieman ir ačiūdie, nestresuot dėl vandens pavojaus. smile.gif
Ojetau, pagalvojau - jei dienų dienas tektų leisti beravint gėlynėlius ir grėbstant takelius - išprotėčiau turbūt doh.gif
Nasty Fairy
Na mes tiesa pasakius irgi jeskodami pirkti sodo sklypa ziurejome, kad nebutu jame prudo ar dar kokio vandens telkinio blush2.gif Nors man labai grazu ir romantiska ir t.t. telkinys sode, bet del busimu vaiku saugumo ir savos ramybes vis tik rinkomes be ju 4u.gif

O siaip ateityje svajojame apie dideli surenkama karkasini baseina bigsmile.gif
flight
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 09, 12:52)

O siaip ateityje svajojame apie dideli surenkama karkasini baseina  bigsmile.gif
*

Mes irgi, kiekvieną vasarą vis pasvarstom apie surenkamą baseiną. Bet vėlgi, daug abejonių - ir dėl klimato (kiek realiai būtų naudojamas), ir dėl priežiūros (chemija vandeniui, dengti kas kart po maudynių, nes tuoj pat prikrenta ne tik lapų, bet ir pačių įvairiausių vabzdžių), ir dėl saugumo. Tai vis susilaikom... rolleyes.gif
prekestolen
QUOTE(murmur @ 2009 12 08, 15:08)
manau kad ten buna apie puses metro grazi tvorele ir tiek.

Pas mus yra baseiniukas dekoratyvinis su fontaneliu, gylis gal kokie 60cm. Ir didelis baseinas maudynems, ten gylis gal 1,5m. Dydis jo pacio 3x5 metru. Bet ziema juose nebuna vandens. Vasara ir siaip neleidziu vaiko vieno bimbinet po kiema nes ir be baseino yra ka prisidirbti - pvz labai megsta vabaliukus visokius, nusisuk tik ir atsinesa jau sirse rankose  dar belenko juk gali prisigalvoti, nuo laiptu nugriuti su supynem dantis issikul t.t. ir pan. Tiesiog manau atitinkamo amziaus vaikams reik atitinkamos prieziuros  mirksiukas.gif

*

ar jūs tikrai tikite, kad pusės metro tvorelė apsaugos vaikus nuo dekoratyvinio baseino??

Vabaliuko įkandimas ar nukritimas nuo laiptų nėra toks grėsmingas kaip tai, kas gali atsitikti baseiniuke... Nuo laiptų gali nukristi ir mamai stovint šalia... rolleyes.gif
Vasarą leidžiu vienus į kiemą ir jei dar reikėtų jiems iš paskos vaikščioti- tiesiog nieko nepasidaryčiau.

QUOTE(murmur @ 2009 12 08, 15:39)
gal kas zinot koks atstumas turi buti nuo kaimynu tvoros iki namo? isskaiciau kazkur kad 3metrai  pas mus vienoj pusej gal metras tik koks iki ribos  :u
*

3 metrai.
Bet, mano kaimynas pasistatė priestatą tarp kurio sienos ir mūsų tvoros 10cm. su savo priestatu jis netgi įlindo į sklypo ribą- taigi suma sumarum- 45 cm įlindo į svetimą sklypą.
Mūsų leidimo netik neklausė, bet ir paklaustas kas čia per statybos- pasakė- čia mano tvora. blink.gif Ir jei atrodo, kad LT vyksta nelegalių grubius pažeidimus turinčių pastatų nugriovimas- tai galiu pasakyti- tai visiška netiesa...tas nugriovimas išsitempia į metus, kitus, dešimtmečius... nėra tokio dalyko-griovimo...

QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 00:02)
aciu uz padrasinima, kazkaip tures viskas issisprest, negriausim gi dabar naujo namo 

*

Visai neseniai spaudoje buvo straipsnis, kaip moteriškė norint susitvarkyti namo dokumentus- turi jį nugriauti. Namas naujas, gražus įrengtas.... kaip baigėsi istorija- nežinau. Bet rašinio pabaiga prognozuota pesimistinė.

QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 12:32)
tai aptveriat tvora kaip zoosode ir paleidziat pasiganyt ane  blink.gif  doh.gif  nzn kaip jusu et mano dukryte tai viskuo domisi, kieme pilna darbu - einu darau ir ji kartu. Kartu ravi gelynus, kartu sluoja takucius ir pan. Nekilo nei karto minties paleist palakstyt vaika i kiema o paciai kambary sedet telika ziuret  doh.gif  namie viska darom kartu, paskui kieme kartu visada  mirksiukas.gif  aisku pas kiekviena savi vaiku auklejimo ir auginimo metodai  unsure.gif
*

Nežinau kaip jūsų, mano dukra prie manęs grėbiančios lapus pastovėjo gal 5 min ir nukūrė savais reikalais. Gėlynų, lysvių neturiu, bet manau irgi nestovėtų.
Paleidžiu į aptvertą kiemą, (kaip sakote :zoosode tai tebūnie- pas mus tvora apie 1,6, bet saugu užtat) kuriame NĖRA net mažiausio vandens telkinuko vaikus vienus ir dažnai. pati ne TV žiūriu, bet gaminu valgyti, tvarkausi. Vasarą jie nei minutę nebūna viduje. Turi savo žaidimų plotus,namelį, smelynę, batutą- tikrai nestoviu ir nebudžiu prie jų. O bendra veikla pas mus kartu- tai knygelių skaitymas, piešimas, lipdymas ir kt. lavinmaoji veikla. o veikla kieme- jų -išsilakstymo, išsidūkimo....

QUOTE(flight @ 2009 12 09, 12:44)
Murmur  4u.gif  Manęs pvz. visiškai netraukia kapstymasis po gėlynus, daržų ravėjimas ir tūpčiojimas tobulinant kiemo aplinką.  blink.gif Turiu sau prasmingesnių ir įdomesnių užsiėmimų. Turiu darbą, kuruio dalį darau ir namuose. Taip pat ir du vaikus (vienas jau mokinukas), kuriuos galiu paleist žaist kieman ir ačiūdie, nestresuot dėl  vandens pavojaus.  smile.gif
Ojetau, pagalvojau - jei dienų dienas tektų leisti beravint gėlynėlius ir grėbstant takelius - išprotėčiau turbūt  doh.gif
*

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
..jau geriau terasoj ar hamake paskaityti knygą. Aš irgi kažkaip dėl daržo esu prieš. rolleyes.gif
Nasty Fairy
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 12:59)
Bet vėlgi, daug abejonių - ir dėl klimato (kiek realiai būtų naudojamas), ir dėl priežiūros (chemija vandeniui, dengti kas kart po maudynių, nes tuoj pat prikrenta ne tik lapų, bet ir pačių įvairiausių vabzdžių), ir dėl saugumo. Tai vis susilaikom... rolleyes.gif
*

Na jo, del situ dalyku tikrai verta pamastyti g.gif bet pasvajoti, tai pasvajojam biggrin.gif

QUOTE(dije @ 2009 12 09, 13:29)
Aš irgi kažkaip dėl daržo esu prieš. rolleyes.gif
*

Na as tai biski ir uz lysvele ir net gi gal but uz nedideli siltnamiuka sode (jai iseis visa ta geri italpinti i 6 arus bigsmile.gif ) blush2.gif biggrin.gif , bet su visa kita posto dalim tai 100% sutinku drinks_cheers.gif
Sechmeta
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 09, 13:37)
Na jo, del situ dalyku tikrai verta pamastyti  g.gif  bet pasvajoti, tai pasvajojam  biggrin.gif
Na as tai biski ir uz lysvele ir net gi gal but uz nedideli siltnamiuka sode (jai iseis visa ta geri italpinti i 6 arus  bigsmile.gifblush2.gif  biggrin.gif , bet su visa kita posto dalim tai 100% sutinku  drinks_cheers.gif
*

Patikekit manim - telpa ir darziukas ir siltnamiukas smile.gif
Pas mus 6.5 aro zemes. Ir jame yra ir darziukas (6x3metro), ir tokio pacio dydzio siltnamis, ir dar pora lysveliu braskiu rolleyes.gif ir likusi erdve - pieva ir kelios obelys cool.gif
Kai atsikraustem - isnaikinau visus gelynais vadinamus sabakstynus. Ir nesigailiu. Dabar kai paziuriu i kiemuka - neuzgrustas, vietos daug pasidukt, ir derlium savo pasimegaujam wub.gif
Zinoma, pievele pjauti uztrunka jau geras pusdienis... kartais ir ilgiau... doh.gif
Beja, galvojam kieme pasistatyti kubila (cia daugiau vyras taip spangalioja).. Ziemos metu, kai aplink sninga, o tu lauke guli garuojanciam kubile... gal ir nieko mintis... rolleyes.gif
another
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 11:23)
O kodėl pavėsyje? Pas mus LT ir taip maža tos saulės, o jei dar pavėsyje - tai ir smėlis pastoviai drėgnas bus, ir vėsoka vakarais...
---
na, man vienas didžiausių gyvenimo name privalumų - kad galiu vaikus vienus saugiai paleist į kiemą. O jei lakstyt iš paskos ir pastoviai drebėt, ar neįlipo kuris į baseiną - tai  Turiu du vaikus ir iš patirties žinau, kad viena yra teorinis saugumas (pusės metro tvorelė  - bet kuris gudresnis vaikas nesunkiai ją įveiks) ir visai kas kita - praktika. Na, bet jei kažkam yra noro ir laiko tuos vaikus saugot kiekvieną minutę - tai kodėl ne...
*

Tiesa, apie drėgnumą nepagalvojau doh.gif Bet ant saulės šiaip nenoriu todėl, kad vaikas ten žaidžia ne 10 minučių , tai nelabai gerai ant tiesioginės saulės doh.gif Bet kol kas dėžės dar neturim, tai svarstymai, be to, bet kur jos irgi nepastatysi doh.gif lotuliukas.gif
Mūsų ta lauko pietų vieta, kur stalas, šašlykinė ir pan, yra pietų pusėje ant tiesioginės saulės, tai ten norisi būti tik vakare, kai saulė pasisuka. Jei draugai susirenka dieną, tai kraustomės į pavėsį ant žemės doh.gif Todėl ir apie dėžę taip svarstau.
---
Mes dėjom ne pusės metro, o aukštesnę tvorelę ax.gif Ir patys bandėm ją išversti lotuliukas.gif nesigavo, nes tvirtinom taip, kad būtų saugu ir ji būtų stabili. Visi vaikai skirtingi, bet mūsiškis, nebesidomi baseinu nuo tada, kai atsirado tvorelė. Jam įdomiau po aplink esančius gėlynus pasivaikščioti ir kokį žiedą nuskinti lotuliukas.gif
Šiaip jis dar per mažas, kad išleisčiau vieną būti kieme, todėl būnam kartu, bet aš nestoviu šalia jo schmoll.gif
Žinoma, jei galvočiau daryti baseiną ar ne, tai palaukčiau, kol vaikai paaugs, bet kai perkant jis jau buvo, tai didelių problemų nesukelia. Gal įtakos turi ir tai, kad vaikas jį matė VISADA, jis neatsirado ir netapo naujove. Beje, šalia esančių kaimynų baseinas irgi aptvertas panašiai, ten vaikų daug, amžius įvairus (maždaug nuo 1,5 iki 10), nei vienas niekada prie baseino nelenda schmoll.gif
flight
QUOTE(Will @ 2009 12 09, 14:21)
Tiesa, apie drėgnumą nepagalvojau  doh.gif  Bet ant saulės šiaip nenoriu todėl, kad vaikas ten žaidžia ne 10 minučių , tai nelabai gerai ant tiesioginės saulės  doh.gif 
*

Aiišku, kiekvienos šeimso įpročiai ir gyvenimo būdas skiriasi, bet rašau iš savos patirties: paprastai vasarą, kai pats karščiausias metas (liepa, rugpjūtis) - atostogaujama, ir ne namuose, o važiuojama prie jūros ar kur nors toliau. Taigi, tos karštosios saulės ne tiek jau daug ir lieka smile.gif O be to, kai vaikutis paaugs, turbūt leisit į darželį, taigi, kieme žais vakarais - įsivaizduokit rudens ar pavasario pavakarę, o beje, ir žiemą, sniego senių lipdymą. Tos saulutės oi kaip norėsis smile.gif
Aš net truputį gailiuosi, kad vaikų žaidimo aikštelę įrengėm ne pačioj karščiausioj kiemo vietoj (tvora meta nedidelį šešėlį) bigsmile.gif
another
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 13:32)
Aiišku, kiekvienos šeimso įpročiai ir gyvenimo būdas skiriasi, bet rašau iš savos patirties: paprastai vasarą, kai pats karščiausias metas (liepa, rugpjūtis) - atostogaujama, ir ne namuose, o važiuojama prie jūros ar kur nors toliau. Taigi, tos karštosios saulės ne tiek jau daug ir lieka smile.gif O be to, kai vaikutis paaugs, turbūt leisit į darželį, taigi, kieme žais vakarais - įsivaizduokit rudens ar pavasario pavakarę, o beje, ir žiemą, sniego senių lipdymą. Tos saulutės oi kaip norėsis  smile.gif
Aš net truputį gailiuosi, kad vaikų žaidimo aikštelę įrengėm ne pačioj karščiausioj kiemo vietoj (tvora meta nedidelį šešėlį) bigsmile.gif
*

Būtent, įpročiai skirtingi drinks_cheers.gif
Mes atostogaujam ne anksčiau rugojūčio pabaigos, tai visas likęs laikas- namie. Be to, mes gyvenam tarp kelių ežerų, tai ir važiuoti nebereikia, nes galim maudytis kasdien, ką daugelis kaimynų ir daro lotuliukas.gif Žinau, kad kieme daugiausiai žais savaitgaliais,nes darbo dienomis iš darželio grįžtam vėlokai unsure.gif
O žiemą tai taip, bet tada visas kiemas laisvas, nereikia smėlio dėžėj sėdėti tongue.gif Nes aš čia būtent dėžę pavėsyje norėčiau statyti blush2.gif Pripučiamą baseiną dedam ant saulės, čiuožyklėlę greičiausiai bus be lokalios vietos, tai galima keisti ax.gif
murmur
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 11:44)
Murmur  4u.gif  Manęs pvz. visiškai netraukia kapstymasis po gėlynus, daržų ravėjimas ir tūpčiojimas tobulinant kiemo aplinką.  blink.gif Turiu sau prasmingesnių ir įdomesnių užsiėmimų. Turiu darbą, kuruio dalį darau ir namuose. Taip pat ir du vaikus (vienas jau mokinukas), kuriuos galiu paleist žaist kieman ir ačiūdie, nestresuot dėl  vandens pavojaus.  smile.gif
Ojetau, pagalvojau - jei dienų dienas tektų leisti beravint gėlynėlius ir grėbstant takelius - išprotėčiau turbūt  doh.gif
*

nu nera pas mus kilometrai tu gelynu, darzu isvis nera. Bet siaip kieme darbu nuolat pilna. Vaikai mokinukai visai kitas reikalas. Be to ir darbas naminis pas jus. Musu darbai mieste, vakarais vaikai tamsoj nebludija kieme, o savaitgali visi kartu darbuojames, ilsimes. Manoji trimete jau nelenda prie to baseino, atsibodo matyt. Be to maudynems turi savo toki kur dugna pasiekia. ateity planuojam nedidele pirtele lauke pasistatyti kad ir saltuoju ziemos sezonu tarnautu baseinas rolleyes.gif

Istikruju neturint didelio baseino ir planuojant ji isirengti siulyciau gerai pagalvoti. Ne del vaiku bet del investiciju (ji irengti brangu, valymo irenginiai sukasi laiks nuo laiko - ryja elektra, chemija kainuoja pinigus) ir apgalvot gerai ar uzteks vandens resursu jam atnaujinti laiks nuo laiko. Pas mus kadangi suliny vandens daug tai problemu nera, bet zinau atveju kad zmones net vonios namie pasistatyti negali nes vandens nera pakankamai.... doh.gif
Ilgakase
man tai reikia daržiuko, nors ir nemėgstu jo prižiūrėt, bet juk nepribėgiosi į parduotuvę (kuri artimiausia 2 km) morkos, petražolės ar svogūnų lukštų.....šiemet auginau (turėjau 3 lysves po 1x2 m.) morkas, žirnius, svogūnus, petražoles, mėtas, ramunėles ir dar kažkokius prieskonius, manau ir kitąmet tai turėsiu....labai gerai buvo...dar turime šilauogę, keletą krūmų serbentų, obelį, rudenį pasodinau 2 trešnes ir 50 braškių daigų, bet kažkodėl jaučiu kad neprigis.......bet visa tai auga ne vietoj, man negražu, o taip norisi suderinti ir grožį ir gėrį.....vėliau papaišysiu savo kiemo planą, gal padėsit, pasidalinsit patarimais kur ir ką daryt, nes man.pvz, kitam lengviau patart nei sau sugalvot doh.gif OK, merginos????????????? ax.gif

per laidą "derliaus kraitė sužinojau apie įskiepytus įvairiomis veislėmis vaismedžius, tai mastau, kad reiktų pasisodinti persiką (įskiepyta keliomis persikų veislėmis), taip pat toki uprincipu įskiepytą trešnę, slyvą ir kriaušę......tai turėčiau 5 vaismedžius (anas trešnes atiduočiau kaimynui)....dar už namo pavėsyje galvoju pasisodinti kletą margalapių aktinidijų ir dar saulutėje vieną šilauogę, nes labai labai patiko uogos.....jei kur išeitų paragauti koks skonis valgomųjų sausmedžių, tai ir tų porą krūmelių norėčiau...dar eilutės aviečių ir agrastų krūmelio....tai va tiek man reikia sutalpinti savo sklypuke lotuliukas.gif ir plius dar žaidimų vieta (supynės ir smėliadėžė)....vynuoges auginsiu ant segmentinės tvoros....

tik kažin kaip čia pavyks, ar bus kur praeiti lotuliukas.gif ....
murmur
pas mus liko viena obelis (kitas iskasem), zemuogiu lysve, silauoges berods prie kaimyno tvoros auga. Daugiau visi augalai dekoratyviniai.
Gerai apgalvok kad uzauge tie vaismedziai neuzgriozdintu sklypo. Pas mus landsafto architektas buvo prisodines maumedziu, egliu tai gerai kad laiku persodinom ant valdiskos zemes, nes tie maumedziai dabar gal 7 metru aukscio doh.gif dar kadagys vienas yra iskerojes i visus sonus didziulis tai ankstyva pavasari iskasinesim doh.gif
Ilgakase
na va, tai ką aš pabraižiau apie savo sklypą g.gif kaip manot????????
user posted image
Papildyta:
ten tas ružavas kairėje-tai toks turimas vaikiškas medinis namukas, šalia smėlio dėžė ir supynės...
Nasty Fairy
Ilgakase thumbup.gif tai gal pas tave ten ne paprastas sodo sklypukas o visas ukininkes ukis biggrin.gif

Beje as irgi tos laidos gerbeja drinks_cheers.gif ir kaskarta paziurejus vis naujom idejom uzsikepu, tik gaila ner kur ju talpinti lotuliukas.gif O siaip noreciau visko to pacio, ka tu isvardinai blush2.gif Tik pas mus dar statybu stadija, tai neber man kur pasireiksti per daug. O ir apskritai dar nieko rimto nenoriu sodinti, nes zemes reikes stumdyti, dar paplanuoti daug ka. Tai laukiu nesulaukiu doh.gif O siaip darzeli toki miniatiurini turiu savo. Sakau bent laikinai, bet svogunu, salotu, ridikeliu, krapu, petrazoliu savo uzsiauginsiu blush2.gif Net ir pomidoru vysniniu turejau ir kelis agurkus lotuliukas.gif Dar neatsispiriau pagundai ir palei riba pasodinau 5 krumelius silauogiu, 3 avietes ir 1 agrasta bigsmile.gif
Ilgakase
aš tai visko noriu, man tai labai patinka visokios uogos ir vaisiai (aišk uvalgyt, ne prižiūrėt lotuliukas.gif ), bet ir dėl vaikų - juk norisi kad jie kuo sveikesnius produktus valgytų.....turėčiau pinigų atliekamų, savo ūkiui nusipirkčiau šalia esantį laisvą sklypą, deja. to neišeis padaryti, tai reikai kažkaip sutalpinti viską 6 aruose....aišku tokių naujienų, kaip aktinidos ir sausmedžiai galėčiau atsisakyti, o visa kita privalo būti......o tai dabar varvinu seiles į kaimynų sodus bežiūrėdama, kur jie turi kriaušių, trešnių, braškių verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 09, 17:10)
aš tai visko noriu, man tai labai patinka visokios uogos ir vaisiai (aišk uvalgyt, ne prižiūrėt  lotuliukas.gif ), bet ir dėl vaikų - juk norisi kad jie kuo sveikesnius produktus valgytų.....turėčiau pinigų atliekamų, savo ūkiui nusipirkčiau šalia esantį laisvą sklypą, deja. to neišeis padaryti, tai reikai kažkaip sutalpinti viską 6 aruose....aišku tokių naujienų, kaip aktinidos ir sausmedžiai galėčiau atsisakyti, o visa kita privalo būti......o tai dabar varvinu seiles į kaimynų sodus bežiūrėdama, kur jie turi kriaušių, trešnių, braškių   verysad.gif
*

na pas mus ir dar aplinka nesutavrkyta, nėr tvoros, trinkelių, dar reikia ir žemių kelių mašinų užsivežti, tai irgi šią vasarą viską ką sodinau, tai tik "laikinai".....o tai ką nupiešiau, irgi daug ko nėra, tik planai ateičiai....
another
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 09, 15:30)
man tai reikia daržiuko...
---
per laidą "derliaus kraitė sužinojau apie įskiepytus įvairiomis veislėmis vaismedžius..
*

Petražoles ir ant palangės galima auginti tongue.gif šiaip , jei norisi, tai žinoma, kad geriau auginti savo drinks_cheers.gif
---
aš irgi mačiau, patiko bigsmile.gif Tik pagalvojau, kad man nelabai apsimoka, nes mūsų obelys senos, vyšnios irgi jau prigijusios, kelerius metus auga, neverta rauti lauk... doh.gif

QUOTE(murmur @ 2009 12 09, 15:43)
Gerai apgalvok kad uzauge tie vaismedziai neuzgriozdintu sklypo...
*

Vaismedžių aukštingumą galima pakoreguoti mirksiukas.gif Aš dažnai su baltu pavydu žiūriu į kaimynų obelį, kurios visus obuolius gali nuskinti aukštas vyras, arba žemesnis, pasilipęs ant nedidelio paaukštinimo wub.gif
Pas mus viename kampe auga sidabrinė eglutė, tai dabar ji man graži, bet didelės nepatinka ir nenoriu, kad užgriozdintų... išsiaiškinau, kad galima reguliuoti ir jos aukštingumą bigsmile.gif Dar kokius tris metus paauginsiu, o vėliau jau bandysiu stabdyti augimą aukštyn ax.gif

QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 09, 16:05)
na va, tai ką aš pabraižiau apie savo sklypą  g.gif kaip manot????????
*

atrodo visko baisiai daug, kai surašinėta, bet įsivaizdavus tai visai gerai thumbup.gif
Ilgakase
aš tai niekad negyvenus name tarp didelių medžių, tai sunku man kažkaip įsivaizduot tą erdvę, kai viskas suaugs...bet ačiū už nuomones, labai laukiu kitų mergyčių pastebėjimų.....
Papildyta:
o dėl smėlio dėžės - saulėje ar ne...tai mano kaimynė padarė smėlio dėžė saulėkaitoje, bet kai reikia, kai labai kaitina, į kampą įstato didelį skėtį (na tie kur į stalus statosi), tai viskas labai gerai būna ax.gif
Gorada
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 09, 20:02)
aš tai niekad negyvenus name tarp didelių medžių, tai sunku man kažkaip įsivaizduot tą erdvę, kai viskas suaugs...bet ačiū už nuomones, labai laukiu kitų mergyčių pastebėjimų.....
Papildyta:
o dėl smėlio dėžės - saulėje ar ne...tai mano kaimynė padarė smėlio dėžė saulėkaitoje, bet kai reikia, kai labai kaitina, į kampą įstato didelį skėtį (na tie kur į stalus statosi), tai viskas labai gerai būna  ax.gif
*

seip tai siulyciau paieskoti temu apie apzeldinima, sodininkyste ir pan., cia vistik ne apie tai tema - ten tikrai daugiau pasiulymu sulauksite.
Ilgakase
aha, tikrai Gorada, gal tu ir teisi blush2.gif
murmur
yra bendraminciuose apzeldintoju tema, gali ten paparasyti patarimu, jos vistiek daugiau nusimano 4u.gif
Gaudvilė
QUOTE(flight @ 2009 12 09, 11:44)
*

keistas požiūris - turiu ne vieną 'gėlyną' ir lapuočiai auga, kurie rudenį gana nemažai lapų primėto, bet išprotėt visiškai nesiruošiu, nes... dienų dienas neraviu ir negrėbstau tongue.gif Kai su protu viskas daroma, daugiau laiko poilsiui skiriama, nei piktžolių ravėjimas.

Matau kaip kaimynai vargsta, todėl kartais net gėda, kad nemato susikuprinusios ir bedejuojančios laugh.gif
Burka
Sveikutes,sodietes 4u.gif
tiek dziaugiaus savo "sodu",o dabar galvos skausmas doh.gif tiksliau pasakius,ne sodu,o namu... pirmas sildymo sezonas,jau nesklandumai,salam...sian ir be vandens sedim...nauja statyba,sienos po truputi tai sen,tai ten skyla... visa gyvenima bute gyvene,mokomes name gyevnt,is kai kuriu dalyku nezinojimo,pinigine tustinam...bet tikiuos kad cia laikini nesklandumai,viskas bus ok,ir megausiuos toliau biggrin.gif
Dije,kiek papildomai kainuoja vaikui prailgintoj but?
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 09, 11:52)
Na mes tiesa pasakius irgi jeskodami pirkti sodo sklypa ziurejome, kad nebutu jame prudo ar dar kokio vandens telkinio  blush2.gif Nors man labai grazu ir romantiska ir t.t. telkinys sode, bet del busimu vaiku saugumo ir savos ramybes vis tik rinkomes be ju  4u.gif

O siaip ateityje svajojame apie dideli surenkama karkasini baseina  bigsmile.gif
*

Pas mus buvo,nedidelis,siaip jei sklypo gale butu,tai gal ir buciau pamascius apie jo palikima,bet kad jis buvo planuojamo namo vietoj,tai tik pinigu daug surijo,kol jo atsikratem...
O siaip pas mus soduose vos ne kas keli sklypai po tvenkinuka,visi bendro naudojimo,nors daugelis aptverti(cia besiribojanciu sklypu savininkai nusprende,kad jei su jais ribojas,tai jau ir ju lotuliukas.gif ),bet vienas salia yra,su labai geranorisku kaimynu,tai vaikai su tevelio prieziura,gales vasara mailiu zvejot tongue.gif
Gorada
QUOTE(Burka @ 2009 12 17, 15:14)
O siaip pas mus soduose vos ne kas keli sklypai po tvenkinuka,visi bendro naudojimo,nors daugelis aptverti(cia besiribojanciu sklypu savininkai nusprende,kad jei su jais ribojas,tai jau ir ju lotuliukas.gif ),bet vienas salia yra,su labai geranorisku kaimynu,tai vaikai su tevelio prieziura,gales vasara mailiu zvejot tongue.gif
*

seip tai as is tu kaimyniu kur galvoja kad jei jau ribojasi - tai ner cia ko svetimiem vaikscioti....
mes vistik ir kranta tvarkom, liepteli pasidarem, zoles pastoviai zvejojam rankiojam, kai bus laisvu pinigeliu ir pasigilinsim. cia praktiskai musu kiemas, tai kaip dabar eis svetimi zmones mano pievutej gulineti ir maudytis???? o jei kokiam vaikui be prieziuros kas atsitiks tai man dar ir kalte reikes nesti? juk jei pro langus tvenkini matau, nereiskia kad svetimus vaikus dabosiu.....
ir seip kiema zadam susitvarkyti, visokiu dalykeliu dekoratyviniu prisistatyti, tai kaip dabar as isileisiu svetimus zmones? nu ne, etleiskite - yra Kauno marios uz 200 metru va ten prasom pliuskentis i valias....
kartais as bjauri bunu blush2.gif
murmur
ar pati bandei pliuskentis tose Kauno mariose? smirda vanduo baisiai, nesvarbu ar zydi tuo metu ar ne, as net kojos ten nekisu bijau kad isbers doh.gif

pas mus prie pagrindinio tvenkinio kuriame visi maudosi yra smelio papludimys, tai ten visi ir pliuskenasi, dar ir is miesto atvaziuoja. Tai nepikta nei kiek kad kitam krante esantys namukai apsitvere iki pat vandens, ner ko ten landziot mirksiukas.gif
Gorada
QUOTE(murmur @ 2009 12 17, 19:40)
ar pati bandei pliuskentis tose Kauno mariose? smirda vanduo baisiai, nesvarbu ar zydi tuo metu ar ne, as net kojos ten nekisu bijau kad isbers  doh.gif

nu seip praejusia vasara kelis kart vaziavom su sunium pasiganyti pakrante (link virsuziglio), nu ir skaidrus tas vanduo buvo, nei msarves, nei kokiu zoliu, as nekalbu apie tuos bendrus pliazus. kur vasara suvaziuoja visa fauna i pazaisli.... labai smagiai su ciucium pasipliuskenom. bet cia gal todel kad jau buvo rudeniop.
koks dabar grazus kauno mariu vanduo - toks nuskaidrejes.... dar iki salciu cuca mano pleskenos.
murmur
QUOTE(Gorada @ 2009 12 17, 17:56)
nu seip praejusia vasara kelis kart vaziavom su sunium pasiganyti pakrante (link virsuziglio), nu ir skaidrus tas vanduo buvo, nei msarves, nei kokiu zoliu, as nekalbu apie tuos bendrus pliazus. kur vasara suvaziuoja visa fauna i pazaisli.... labai smagiai su ciucium pasipliuskenom. bet cia gal todel kad jau buvo rudeniop.
koks dabar grazus kauno mariu vanduo - toks nuskaidrejes.... dar iki salciu cuca mano pleskenos.
*

tai as cia turbut islepus tokia biggrin.gif man jis smirda visada doh.gif
Sechmeta
QUOTE(murmur @ 2009 12 17, 19:04)
tai as cia turbut islepus tokia  biggrin.gif  man jis smirda visada  doh.gif
*

Smirda smirda tos marios...As pati nesimaudau mariose, bet suniui leidziam megautis vandens malonumais smile.gif po maudyniu ir smirda kaip uz aciu... lotuliukas.gif Na bet cia jo tokia natura... cool.gif
Yra ir bendro naudojimo prudu paciuose soduose, bet ten apskritai kazkas baisaus... Vasara lb daznai vaikai maudosi..Nu bet sorry...Nuo to vandens mano suo buvo isbertas, o man kojos... doh.gif
Gorada
tuos du kartus kai as ten rudeni ilindau jokios ypatingos smarves nepastebejau. nzn mano suo iki gruodzio i tas marias lindo ir nei isberimu, nei kazkokios vandens smarves, aisku slapias kailis nelvepia..... bet jis nekvepia ir vonioj suslapinus su filtruotu vandeniu smile.gif
gal todel kad atvesus orams vanduo nuskaidreja, nustoja zydeti. pas mus tvenkinys visa vasara pasidenges visokia augmenija, o kai tik orai atvesta gali vakarais ant dugno ropojancius vezius stebeti...kazkaip neleidziu B ju gaudyti ir virti.... savam kieme tai kaip ir savas gyvis biggrin.gif
ziema vis nedrystu lipti ant to tvenkinio ciuzineti....o taip rupi....... liepsiu B kur krasteli prakrapstyti kad pamatyti koksledo storis....
va po sestadienio kai iki -21 jau ir patikimas tas ledas bus
Sechmeta
QUOTE(Gorada @ 2009 12 18, 09:10)
tuos du kartus kai as ten rudeni ilindau jokios ypatingos smarves nepastebejau. nzn mano suo iki gruodzio i tas marias lindo ir nei isberimu, nei kazkokios vandens smarves, aisku slapias kailis nelvepia..... bet jis nekvepia ir vonioj suslapinus su filtruotu vandeniu smile.gif
gal todel kad atvesus orams vanduo nuskaidreja, nustoja zydeti. pas mus tvenkinys visa vasara pasidenges visokia augmenija, o kai tik orai atvesta gali vakarais ant dugno ropojancius vezius stebeti...kazkaip neleidziu B ju gaudyti ir virti.... savam kieme tai kaip ir savas gyvis biggrin.gif
ziema vis nedrystu lipti ant to tvenkinio ciuzineti....o taip rupi....... liepsiu B kur krasteli prakrapstyti kad pamatyti koksledo storis....
*

Mes ankstyva rudeni buvom prie mariu (cia pat vietoj - prie sodu), tai vanduo buvo lb stipriai nusedes ir zuvies dvokas... rolleyes.gif
Kaip minejau, suns kvapas - jo natura. Ir nieko nepadarysi... smile.gif
Kai jau isbandysit tvenkinio ledo stipruma - praneskit cool.gif bandysim ir mes tada pasiciuzint rolleyes.gif
flight
QUOTE(Gaudvilė @ 2009 12 17, 13:04)
keistas požiūris - turiu ne vieną 'gėlyną' ir lapuočiai auga, kurie rudenį gana nemažai lapų primėto, bet išprotėt visiškai nesiruošiu, nes... dienų dienas neraviu ir negrėbstau tongue.gif Kai su protu viskas daroma, daugiau laiko poilsiui skiriama, nei piktžolių ravėjimas.
*

Na, man nepatinka gėlynai, daržai ir kt. Man labiau patinka knygas skaityti, negu žemėse raustis. Jei jums patinka - puiku 4u.gif
country girl
visu pomegiai skirtingi, bet gal nebutina viska pateikti tokiu tonu, kad vieni intelektualiai ir turiningai leidzia laika (prie knygu, hamakuose), o kiti it kokios vargsai zemese rausiai 4u.gif

siaip sodininkyste ir gelininkyste kaip hobis yra placiai paplites pasaulyje tarp turtingu ir garsiu zmoniu. si veikla teikia labai daug atgaivos dvasiai. as puikiai suprantu, kad ne visiems tai patinka, ypac tiems, kurie niekada to nebande ir isivaizduoja si uzsiemima kaip kazka purvino, fiziskai sunkaus ir pan. (asociacijos su kaimo mociuciu buroku ir bulviu darzais ir bijunu krumais doh.gif)
flight
QUOTE(country girl @ 2009 12 18, 11:31)
visu pomegiai skirtingi, bet gal nebutina viska pateikti tokiu tonu, kad vieni intelektualiai ir turiningai leidzia laika (prie knygu, hamakuose), o kiti it kokios vargsai zemese rausiai  4u.gif
*

Toną girdite JŪS - tokį, kokį norit girdėti 4u.gif
Tai aišku, pomėgiai skirtingi, visi mes skirtingi, ir valio. drinks_cheers.gif Man smagu su knyga ir neįsivaizduoju savęs atsipalaiduojančios darže, kažkam smagu su kauptuku, na ir puiku.
Nasty Fairy
QUOTE(Gorada @ 2009 12 17, 14:55)
seip tai as is tu kaimyniu kur galvoja kad jei jau ribojasi - tai ner cia ko svetimiem vaikscioti....
mes vistik ir kranta tvarkom, liepteli pasidarem, zoles pastoviai zvejojam rankiojam, kai bus laisvu pinigeliu ir pasigilinsim. cia praktiskai musu kiemas, tai kaip dabar eis svetimi zmones mano pievutej gulineti ir maudytis????
*

Siek tiek papriestarausiu blush2.gif Na as nezinau situacijos jusu soduose, bet pvz. pas mus, tai visi bendrijos nariai metesi pinigelius, kad tuos prudus iskasti. Ir ta zeme, kur yra tvenkiniai (jai jie nera sklype) ir kazkiek m aplink yra bendrojo naudojimo zeme. T.y. negalima aptverti priejimo prie prudu, nes visi turi teise prie ju prieiti ir naudotis 4u.gif
Kad galbut daugeliui mazai rupi tie tvenkiniai ir nedaug kas nori skirti pinigu ju prieziurai, tai sutinku doh.gif Bet cia jau kita problema, net (bijau pameluoti) berods net neleidziama privatizuoti kazkokio ploto prie tvenkiniu g.gif
Prie musu sklypo prie pat nera prudo, bet mes statyboms vandenuka naudojam is siek tiek toleliau esancio. Aisku dekui kaimynams, kurie net leido vaikciuoti per savo darzus, vamdzdzius tampyti, kad mums nereiktu eiti keliu per aplinkui 4u.gif
Bet jai ir neleistu, tai as kaip bendrijos nare turiu teise eiti prie bet kurio bendrijos teritorijoje esancio prudo ir juo naudotis ax.gif

QUOTE(Gorada @ 2009 12 18, 09:10)
*

doh.gif na tik nesumastyk jau dabar eiti ciuzineti, bo dar baigsis, kaip tam seniui, kur neperseniausiai per telika rode, kad uzsimane pazvejoti, tai paskiau kaimynas trauke su virvem ir kopeciom doh.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(country girl @ 2009 12 18, 11:31)
visu pomegiai skirtingi, bet gal nebutina viska pateikti tokiu tonu, kad vieni intelektualiai ir turiningai leidzia laika (prie knygu, hamakuose), o kiti it kokios vargsai zemese rausiai  4u.gif

siaip sodininkyste ir gelininkyste kaip hobis yra placiai paplites pasaulyje tarp turtingu ir garsiu zmoniu. si veikla teikia labai daug atgaivos dvasiai. as puikiai suprantu, kad ne visiems tai patinka, ypac tiems, kurie niekada to nebande ir isivaizduoja si uzsiemima kaip kazka purvino, fiziskai sunkaus ir pan. (asociacijos su kaimo mociuciu buroku ir bulviu darzais ir bijunu krumais  doh.gif)
*

Komentaras visiskai ne i tema blush2.gif
Niekas gi cia nesako, kad sodininkyste yra vargsu uzsiemimas doh.gif bet ne visiems tas uzsiemimas privalo patikti schmoll.gif
Gorada
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 18, 13:51)
Siek tiek papriestarausiu  blush2.gif  Na as nezinau situacijos jusu soduose, bet pvz. pas mus, tai visi bendrijos nariai metesi pinigelius, kad tuos prudus iskasti. Ir ta zeme, kur yra tvenkiniai (jai jie nera sklype) ir kazkiek m aplink yra bendrojo naudojimo zeme. T.y. negalima aptverti priejimo prie prudu, nes visi turi teise prie ju prieiti ir naudotis  4u.gif
Kad galbut daugeliui mazai rupi tie tvenkiniai ir nedaug kas nori skirti pinigu ju prieziurai, tai sutinku  doh.gif Bet cia jau kita problema, net (bijau pameluoti) berods net neleidziama privatizuoti kazkokio ploto prie tvenkiniu  g.gif

bet matai situose soduose kiek zinau tvenkiniai (nu koki ten tvenkiniai prudai nedideli kazkur 7m plotis ir 120m ilgis) buvo dar pries sodus, ir kai paskirste sodams zeme - niekas nenorejo imti prie tvenkinio, cia skaitesi prastesnes vietos, nes dar papildomos prieziuros reikes doh.gif kai kur ir slaitai auksti, tai va niekam nesam skolingi uz tvenkiniu buvima, jei bendrija butu metus pinigelius - tada taip. dar daug babkyciu reikia i ta bala ideti kad kazkas panasaus i vtenkinuka gautusi, ka bendrija i tai? jiem neidomu - nera pinigu, tai jei as pasidarysiu kranta..... jei kalba eitu apie bendra su bendrija investicija - butu visai kita situacija.
bet zinot, kad ir netureciau as to prudo gale, nu nekiltu man mintis brautis pas svetimus zmones nes va as cia dabar maudytis noriu doh.gif as geriau po slanga lietuti pasidarysiu, ar susipakavus i masina iki kokio didesnio tvenkinio pasoksiu.
as siuliau pirmininkei - davai darom talka, einam tvarkom tvenkinius, raunam zoles, sienaujam, renkam siuksles ir t.t. spekit kas nors norejo???
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.