Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gyvenimo soduose PLIUSAI ir MINUSAI (II dalis)
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Šindila
Tęsiam temą ir kalbame į temą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Will @ 2009 12 01, 00:13)
o nauji namai toli nuo miesto?
Mes kai išsikraustėm, negalvojau apie tai, bet po pusmečio pasijutau uždaryta, nes tuomet auginau vaiką ir nevairavau mašinos  doh.gif  Bet išsilaikius teises viskas stojo į savo vietas  tongue.gif  Bet netgi tuomet, kai nevažinėjau, važiuodama per miestą vis pagalvodavau, kad atrodo jau LABAI senai praėjo tas etapas, kai gyvenom bute ir dabar nei už ką nesinorėtų grįžti  schmoll.gif

vieni is esanciu arciausiai miesto, taciau iki centro pavaziuoti jau uztrunki 4u.gif
as dabar ir auginu metinuka, ir vairuoju, aisku kai pradesiu dirbti gal kitaip atrodys smile.gif

QUOTE(MoonDark @ 2009 12 01, 08:50)
Pazystamas jausmas...  hihihi.gif Bet apsiprasit ir to nepasigesit  mirksiukas.gif

ir suo kariamas pripranta biggrin.gif o rimtai tai tikiuosi kuo greiciau apsiprast ax.gif
ruzilona
QUOTE(Šindila @ 2009 12 01, 13:23)
Tęsiam temą ir kalbame į temą 4u.gif
Papildyta:

vieni is esanciu arciausiai miesto, taciau iki centro pavaziuoti jau uztrunki  4u.gif
as dabar ir auginu metinuka, ir vairuoju, aisku kai pradesiu dirbti gal kitaip atrodys  smile.gif

O jus kokiame mieste?
Šindila
QUOTE(ruzilona @ 2009 12 01, 13:38)
O jus kokiame mieste?
*

pnvz...
ruzilona
QUOTE(Šindila @ 2009 12 01, 14:40)
pnvz...
*

Anyta gyveno Azuolo soduose, o tevai Kaubariskyje turi soda
4u.gif
prekestolen
4u.gif
Na kaip gražu, švarutėlė nauja tema.
Linkiu, kad čia būtų daugiau pliusų gyvenimui soduose. thumbup.gif
another
QUOTE(dije @ 2009 12 01, 08:19)
Aš ko tik pasigendu- tai gyvendama bute priėjusi prie lango, matydavau daug žiburių, apšviesta gatve važiuojančios mašinos modelį galėdavau įžiūrėti. Dabar gi- tik miesto pašvaistę matau, o kaimynų automobilius jau iš žibintų formos atpažystu. bigsmile.gif  Bet į butą taip pat grįžti nenoriu, vien dėl apačioj gyvenančios bobulės, kurią netgi vaikų trepsėjimas dieną nervindavo..  doh.gif  dar ir šiąnakt ją vėl sapnavau, atėjusią vidur dienos skųstis.. doh.gif O kur dar prišnerkštas kiemas, laiptinė, parkavimosi problemos.... verysad.gif
Bet tikiuosi ir sodų gatvelių apšvietimas- laiko klausimas. Manau kažkada ir ten bus šviesa.  rolleyes.gif Kaip ir asvaltas.  cool.gif
*

aš net šito nepasigendu, nes pas mus apšvieta ax.gif Tik miesto žiburių nematau, nes per daug toli lotuliukas.gif

QUOTE(Šindila @ 2009 12 01, 12:23)
vieni is esanciu arciausiai miesto, taciau iki centro pavaziuoti jau uztrunki  4u.gif
as dabar ir auginu metinuka, ir vairuoju, aisku kai pradesiu dirbti gal kitaip atrodys  smile.gif
ir suo kariamas pripranta  biggrin.gif o rimtai tai tikiuosi kuo greiciau apsiprast  ax.gif
*

o seniau gal pačiam centre gyvenot? Gal ir mažesnio miesto mažesni atstumai turi įtakos ax.gif
Mes gyvenam gana toli, persikraustant vyras dirbo beveik centre, tai keista, bet važiuodamas darban jis užtrukdavo tiek pat, kiek ir seniau, kai gyvenom miegamajame rajone doh.gif Tik seniau stovėdavo kamščiuose, o dabar važiuoja autostrada lotuliukas.gif
Ramunėlė*
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 01, 09:00)
oho  blink.gif  o galvojau kad mes siaubingai daug sunaudojam  unsure.gif  mes apie 400  doh.gif  man tai košmariškai daug... viskas pas mus ant elektros..  na išskyrus šildymą  lotuliukas.gif
*

nu tai gal tada taip turi būti ir pas mus... g.gif
QUOTE(akvilyte @ 2009 12 01, 09:00)

aš pamiršau pasigirt kad jau kelios savaitės kaip esu pirmininko žmona  lotuliukas.gif  ta prasme diedą išrinko į pirmininkus  cool.gif
*

sveikinimai ,patapus pirmininkais biggrin.gif gero sutarimo su sodininkais

QUOTE(gaudri @ 2009 12 01, 09:57)
Akvilyte as irgi pirmininko zmona, pries menesi manasis irgi patapo pirmininku:)
*

ir jums sveikinimai... biggrin.gif kantrybės, kantrybės biggrin.gif
Ūdens Meitiņa
sveikos. Kiekvieną vasarą važiuojam i savo sodo sklypelį (kurį oficialiai dar turės vyras apsiforminti savo vardu, nes tėvas dovanoja). Ten nieko nėra, tik supuvęs "įrankių namelis", t.y. būdelė. Ir vis pasidairom, nu fainai ten.... marios prie pat, miškas šalia. Bet nėra jokių komunikacijų, o statantis namuką- papildomos išlaidos tai smile.gif Labai nesiplėsiu kas ir kaip, bet prieš nusprendžiant būtent ten persikraustyti, reikėtų ramiai pasidomėti visais už ir prieš.

pirmiausiai tai štai kur man užkliuvo...:
QUOTE(dije @ 2009 11 25, 09:36)
Prisijungėm prie kaimynų grežinio, notariškai patvirtinom jų sutikimą. Sumokėjom už prisijungimą  apie 4000.
sodo vandens neturim jau seniai, perkant sklypą jau jo nebuvo, ar tik nupirkus atjungė, nepamenu net. mastau.gif
Nelabai jo ir pasigendu- nes pvz kituose soduose yra, tai draugė, ten gyvenanti. "gaudo" tą vandenį..visada paruošta bačka ir tam tikromis valandomis bėga atsisukt vandens, kad prisileisti tas bačkas. Būna, ir nebepribėga pilna, nes užsuka
Radiatoriais, kietu kuru-malkomis. Kaimynai tur igeoterminį- už elektrą sąskaitėlės hmmmm- nemažos.  Atsivedėm dujas. Treti kaimynai jomis ruošiasi ir šildytis. Dabar šildosi briketais.
Gręžinys gali kainuoti ir ne keliolika tūkst, o net keliasdešimt tūkst. Priklauso kokiame gylije ras vandens gyslą.  mirksiukas.gif
O gal pas jus su kaminu kokios problemytės? Pas mus irgi galingas katilas, bet jokių problemų, reguliuojam tempą ir 3*tfu- viskas gerai kolkas...

Pas mano tėvus iš šulinio- ir nieko ir maistui naudoja ir buičiai ir skalbimui. Na nieko, darė tyrimus-nėra labai tragiški, aišku tų nitratų yra... Bet naudoja.  rolleyes.gif
Oi, Bukra, off topicas- bet labai sveikinu ir JUs įsikrausčius į namučius.  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Statybų temoje vis pasidalindavom rūpesčiais..o daabar ir nebėra temos kur kalbėtis... lotuliukas.gif
*

mano žiniomis, vienas gręžinio metras kainuoja 100 lt g.gif vyras domėjosi, Gervėnupio soduose, kiek buvo kasta gręžinių, jų gylis siekia nuo 50 iki 100 metrų. Tai ir paskaičiavom, kad gyvenimas ant "marių skardžio" ko gero pareikalaus gilaus gręžinio.... tai primetėm, kad apie 10 000 lt. Dabar sakykit, ko nepriskaičiavau? blush2.gif iš kur tokios didelės sumas jus už gręžinius imat? ten darbas kainuoja ar kas..... kaimynų pas mus kaip ir nėra, iš abiejų pusių- ūkininkų žemės, po 35 arus minimum. Kaimynai yra tik kitose kelio pusėse. Tačiau negyvenantys visus metus. Tai bendro gręžinio darytis neišeis....
O elektros irgi nėra, bet už 50m yra elektros stulpas, o elektros tinklai perduoti VST, tai manau, kad čia šimtatūkstantinių sumų irgi nebus. Na, ir nuotekos. O jas būtų galima panaudot, kaip kažkas rašė, pievelei palaistyti (nesu mačiusi, kaip tai daroma ir ar tikrai tiek išvalo)? Tai vat klausimas, už panašų įrenginį kiek tikėtis sumokėt?

Toli tas sklypas... bet... su vyru, dabar jau ir su kūdikėliu atvažiuojam ten, nors ir nėra jokio namelio, bet pastovim, pavaikštom, ir vyras vis prasitaria, kad pro miegamojo langą norėtų matyti tuos aukštus beržus, kurie, vėjui pučiant, užliūliuoja.... dar zylutės atskrenda, aš iškart pamačiau viziją, kaip turėsiu lesyklą wub.gif ai wub.gif o bus gi kaip bus... kol kas nėra būtinybės ištrūkti iš ten, kur gyvenam. Irgi prie miško, vandens telkinio, tik visiškai priešingam miesto gale smile.gif galvojam, gal pirma šitą būstą parduot... tada kraustytis į didesnį...
Vienintelis dalykas, kuris mane gąsdina- vienatvė soduose žiemą. Tamsa žiemą....nes šalia sklypo gyvenančių gal vienas kitas (ir tai juk nesiriboja su mumis). Kol nepagyvenau, nežinau, ar priprasčiau.
Šindila
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 02, 21:47)

mano žiniomis, vienas gręžinio metras kainuoja 100 lt  g.gif  vyras domėjosi, Gervėnupio soduose, kiek buvo kasta gręžinių, jų gylis siekia nuo 50 iki 100 metrų.

mes uz metra tai 1000 mokejom... ax.gif
another
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 02, 21:47)
... jų gylis siekia nuo 50 iki 100 metrų. Tai ir paskaičiavom, kad gyvenimas ant "marių skardžio" ko gero pareikalaus gilaus gręžinio....
---
O elektros irgi nėra, bet už 50m yra elektros stulpas, o elektros tinklai perduoti VST, tai manau, kad čia šimtatūkstantinių sumų irgi nebus.
---
Na, ir nuotekos. O jas būtų galima panaudot, kaip kažkas rašė, pievelei palaistyti (nesu mačiusi, kaip tai daroma ir ar tikrai tiek išvalo)? Tai vat klausimas, už panašų įrenginį  kiek tikėtis sumokėt?
*

oho kiek daug blink.gif Nežinau kas ten per vietovės, bet prie marių daug nereikės, nes vandenį greit turėtumėt pasiekti.
Be to, vien gręžinio neužteks, reikės hidroforo, pajungti visą sistemą ir t.t.
---
oi, čia problema... Pasidomėk konkrečiau, nes elektros tinklai baisiai plėšikauja šioje vietoje- mano kolegė prieš kelis metus buvo susidūrusi su analogiška situacija, tai nieko nesutarė, nes sumos siekia dešimtis tūkstančių, kadangi tinklai skaičiuoja tūkstančiais už metrą doh.gif
Išvis čia problema- mes nesusitarėm su TEO, kabelį vos kelis metrus reikėjo nuvesti, bet iškart išvis nereagavo , o vėliau kai pasakė sumą, tai blink.gif doh.gif
---
Išvalo net paprastos bio tabletės ar skystis 4u.gif
prekestolen
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 02, 22:47)
mano žiniomis, vienas gręžinio metras kainuoja 100 lt  g.gif  vyras domėjosi,

O elektros irgi nėra, bet už 50m yra elektros stulpas, o elektros tinklai perduoti VST, tai manau, kad čia šimtatūkstantinių sumų irgi nebus. Na, ir nuotekos. O jas būtų galima panaudot, kaip kažkas rašė, pievelei palaistyti (nesu mačiusi, kaip tai daroma ir ar tikrai tiek išvalo)? Tai vat klausimas, už panašų įrenginį  kiek tikėtis sumokėt?

Toli tas sklypas... bet... su vyru, dabar jau ir su kūdikėliu atvažiuojam ten, nors ir nėra jokio namelio, bet pastovim, pavaikštom, ir vyras vis prasitaria, kad pro miegamojo langą norėtų matyti tuos aukštus beržus, kurie, vėjui pučiant, užliūliuoja.... dar zylutės atskrenda, aš iškart pamačiau viziją, kaip turėsiu lesyklą  wub.gif  ai  wub.gif  o bus gi kaip bus... kol kas nėra būtinybės ištrūkti iš ten, kur gyvenam. Irgi prie miško, vandens telkinio, tik visiškai priešingam miesto gale smile.gif galvojam, gal pirma šitą būstą parduot... tada kraustytis į didesnį...
Vienintelis dalykas, kuris mane gąsdina- vienatvė soduose žiemą. Tamsa žiemą....nes šalia sklypo gyvenančių gal vienas kitas (ir tai juk nesiriboja su mumis). Kol nepagyvenau, nežinau, ar priprasčiau.
*

O jūs čia į tą sumą įskaičiavote siurblį, žiedus-rentinius ir kt.?? 100 lt- tai čia gal vien tik darbas?

Elektra- dalykas rimtas. Pažystamiems, norintiems į sklypą atsivesti elektrą, iki stulpo buvo 40 metrų- sumokėjo tiek, kad net skauda sakyti...Plėšikauja šitoj vietoj VST, bet nieko nepadarysi verysad.gif

Nuotekos asmeniškai pas mus vietinės. Bet dar nei karto nekvietėm , kad siurbtų. Vyras matyt labai talpų rezervuarą padarė. Kvapo jokio ..

Dėl nykumo- na man žiemą ir bute būdavo nyku-savaitgalius kartais lovoje su knyga praleisdavau.
Mes turim kaimynų ir šalia ir priešais- bet tiesiog darbo dieną grįžti namo, būni su šeima ir tos sodų tamsos ir nykumo tikrai nesijaučia. Neturiu poreikio grįžus po darbo dar eit pas kaimynę plepėt- užtenka ir vaikų. rolleyes.gif
Savaitgaliais susigalvoji veiklos,kinas, teatras,pagaliau svečių pasikvieti,o kartais netgi svečių maratonas užeina- tai galvoji, kaip čia pailsėt pagaliau nors vieną savaitgalį :hihihi vasarą su kaimynais kokį šašlykiuką pasikepi. Nežinau, kaip kitiems, bet dėl nykumo soduose- man tikrai nėra tokio dalyko. Kažkaip name visada tos veiklos pilna. O dar net kartais labai norisi ir vienai pabūti, pailsėti nuo visko. Taip, kad nesibaiminkite nykumos, svarbiausia nusiteikimas. mirksiukas.gif
Sechmeta
QUOTE(Will @ 2009 12 02, 23:14)
oho kiek daug  blink.gif  Nežinau kas ten per vietovės, bet prie marių daug nereikės, nes vandenį greit turėtumėt pasiekti.

Vat tokia vietove, kurioje gruntiniai vandenys lb aukstai, o greziniam skirtas sluoksnis gan giliai rolleyes.gif
\Prie mariu sie sodai... Bet pamatytumet, kokiu slaitu reik nusileist, kad pasiektum marias doh.gif
another
QUOTE(dije @ 2009 12 03, 10:00)
... Nežinau, kaip kitiems, bet dėl nykumo soduose- man tikrai nėra tokio dalyko. Kažkaip name visada tos veiklos pilna. O dar net kartais labai norisi ir vienai pabūti, pailsėti nuo visko. Taip, kad nesibaiminkite nykumos, svarbiausia nusiteikimas. mirksiukas.gif
*

manrod čia ir nuo aplinkos priklauso...
Pas mus tikrai nenyku, sodai dideli, daug gyvenančių, n mašinų kasdien pravažiuoja, bet kai ieškojom, tikrai mačiau tokių variantų, kur viena net dieną bijočiau būti unsure.gif Pvz vienas variantas- iki kaimelio apie tris km, soduose namų apie dešimt, iš jų nei vieno gyvenamo (porą įsirenginėjo, ruošėsi gyventi). Gatvelė neapšviečiama, kelias irgi ne, iškart už sodų - miškas (sodo gatvelė eina tiesiai miškan lotuliukas.gif ) Kai atvažiavom apžiūrėti, ant tos gatvelės matėsi tik vilkų pėdsakai... brrr, tikrai nyku ir nejauku rudenį ir žiemą unsure.gif
prekestolen
QUOTE(Will @ 2009 12 03, 14:02)
Kai atvažiavom apžiūrėti, ant tos gatvelės matėsi tik vilkų pėdsakai... brrr, tikrai nyku ir nejauku rudenį ir žiemą  unsure.gif
*

Rimtai? o iš kur nusprendėt, kad vilkų? mastau.gif Kad, gal vilkai neina taip arti žmonių lankomų vietų.. unsure.gif gal tiesiog kokio didesnio šuns...
another
QUOTE(dije @ 2009 12 03, 13:20)
Rimtai? o iš kur nusprendėt, kad vilkų? mastau.gif Kad, gal vilkai neina taip arti žmonių lankomų vietų..  unsure.gif gal tiesiog kokio didesnio šuns...
*

Matosi mirksiukas.gif Medžiotojai pėdsakus pažįsta tongue.gif
prekestolen
QUOTE(Will @ 2009 12 03, 14:29)
Matosi  mirksiukas.gif  Medžiotojai pėdsakus pažįsta  tongue.gif
*

Tada tikrai brrrr...
Ūdens Meitiņa
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 03, 11:12)
Vat tokia vietove, kurioje gruntiniai vandenys lb aukstai, o greziniam skirtas sluoksnis gan giliai  rolleyes.gif
\Prie mariu sie sodai... Bet pamatytumet, kokiu slaitu reik nusileist, kad pasiektum marias  doh.gif
*

aha... bet nusileidus nuo skardžio- puikus paplūdimys, bent jau toj vietoj prie mūsų sklypo wub.gif
dėl elektros nežinau, ar tikrai tokia didelė problema, juk ten kažkiek jie padengia išlaidų, ar ne 60, o gal net 80 proc? Jei ne, tada tikrai sodams minusas sad.gif Bet esu girdėjusi, kad kabelio metras irgi apie šimtą lt siekia tik g.gif

gręžinio visų "atributikų" nepaskaičiavom, nes nelabai įsivaizduojam, kur, kokios ir kiek blush2.gif doh.gif bet jei jūsų tiesa, tai siaubas į kur papultumėm....
namą statyti vis tiek norėtųsi, bet pirkti sklypą geroj vietoj neišgalim,(ne apie atstumą iki centro eina kalba, o apie JAUKUMĄ, šalia gamtos, kad nebūtų plynas laukas tarp namų... (pvz Poderiškiai, Romainiai kai kur.). O ir šiaip, JAU turint sklypą viskas gi paprasčiau.
Gorada, man atrodo, kad jūsų namuką kaskart nužiūrinėjam pravažiuodami, nes tik vieną rąstinuką mačiau ten, bet gal ir klystu smile.gif jei ten tas prie pat kelio blush2.gif
Odilija5
Aš taip pat vis įlendu į šią temą pliusiukų pasiskaityti biggrin.gif Turim soduose sklypuką, visai simpatišką, tik kažkaip lėtai labai einasi statybiniai reikaliukai (dar tik projekto stadija..)

Ūdens - Dėl kainų, tai tikrai viskas brangu. Vln grežinio kasimo metras 110 lt (na tarkim 100 lt), bet juk dar prisideda grežinio projektas (nesiderejus 1000 lt), vamzdžiai, hidroforai, siurblys ir siurblinė (jei tarkim darytumėtės dviese su kaimynu), darbų kaina... O jei dar nuotekų valymo įrenginiai, filtrai (juk prieš kasant net nežinai kokį vandenį rasi)..susidaro tikrai nemažai.

Dėl elektros vėlgi panašu. Na ir kas kad el. stulpas netoli (nors 50 m jau sakyčiau tolokai). Nepaimsi taip paprastai laido, nepasijungsi savavališkai. Reikės daryti projektą, jį derinti, mano duomenim jis gali kainuoti net iki 10 t unsure.gif Tai vat kaip tie pinigėliai sukapsi. Pasidomim sumom ir taaaip baisu pasidaro smile.gif
Ūdens Meitiņa
QUOTE(Odilija5 @ 2009 12 04, 14:42)
Aš taip pat vis įlendu į šią temą pliusiukų pasiskaityti  biggrin.gif  Turim soduose sklypuką, visai simpatišką, tik kažkaip lėtai labai einasi statybiniai reikaliukai (dar tik projekto stadija..)

Ūdens - Dėl kainų, tai tikrai viskas brangu. Vln grežinio kasimo metras 110 lt (na tarkim 100 lt), bet juk dar prisideda grežinio projektas (nesiderejus 1000 lt), vamzdžiai, hidroforai, siurblys ir siurblinė (jei tarkim darytumėtės dviese su kaimynu), darbų kaina... O jei dar nuotekų valymo įrenginiai, filtrai (juk prieš kasant net nežinai kokį vandenį rasi)..susidaro tikrai  nemažai.

Dėl elektros vėlgi panašu. Na ir kas kad el. stulpas netoli (nors 50 m jau sakyčiau tolokai). Nepaimsi taip paprastai laido, nepasijungsi savavališkai. Reikės daryti projektą, jį derinti, mano duomenim jis gali kainuoti net iki 10 t  unsure.gif Tai vat kaip tie pinigėliai sukapsi. Pasidomim sumom ir taaaip baisu pasidaro  smile.gif
*

gaila, jei tai tiesa smile.gif sad.gif kažin,kaip išsiaiškinti kainas prieš pradedant projektus visokius. Mat komunikacijoms ketinam iš savų pinigėlių pasidaryti viską, o jau paties namuko statyboms- arba paskolą, arba pirma šita būstą parduoti ir tada statyti.
Tai nesinori pradet visokius sklypo tvarkymus, jei kainuos daug sad.gif šiuo metu reikia obelis iškirsti smile.gif

tiesa, gal kas žinot. Reikia mus geodezinius pasidaryti, bei topo nuotrauką. Su geodeziniais daugmaž aišku, bet su topo- ar gali būti obelys, kurios vėliau bus iškirstos (ar nereikes perdaryti topkės)? Jei ne, ar gali būti obelų kelmai ? ax.gif

kai norėjom parduoti tą kampelį, tai tik vienas atsirado susidomėjęs, nepataikėm prieš krizę, nespėjom. O dabar kaimynai vis sako, kad žino pirkėją, bet sako, kad mažai pasiūlys, nes krize g.gif kai taip "spaudžia", tai žinot, gyvenimas ten vis daugiau pliusų, atrodo, turėtų 4u.gif
Ilgakase
o aš tai laukiu visokių KONKREČIŲ idėjų, kurias bendromis žmonių pajėgomis esate įgyvendinę sodų gerbūviui pakelti, pagražinti gyvenvietę, ir t.t.
murmur
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 04, 17:17)
tiesa, gal kas žinot. Reikia mus geodezinius pasidaryti, bei topo nuotrauką. Su geodeziniais daugmaž aišku, bet su topo- ar gali būti obelys, kurios vėliau bus iškirstos (ar nereikes perdaryti topkės)? Jei ne, ar gali būti obelų kelmai ?  ax.gif

kurioj vietoj ar kaip vadinsi tie sodai prie mariu? Cia prie Kauno mariu? nes musu ten, tai elektra VST atvede normalia, tereikejo issipirkti kas norejo daugiau kilovatu (gal 400lt mokejom). Teo irgi neseniai vede uz dyka tiesiai i nama ivadus g.gif grezinio mum nereikejo, kasem sulini ir tikrai visada uztenka vandens ir vanduo geros kokybes. Cia manau pataikem pasisamdyt kas gera vieta suliniui surado. Nuotekoms turim traideni isikase.

o del tu visu topo/geodezo tai manau susiraskit architekta jis viska zinos - ko reikia, kiek gali kainuoti ir pan g.gif kazka girdejau kad rajone nereikia tu matavimu, nebent pats pageidauji (nzn ar tai tiesa) unsure.gif musu namas jau stovi, bet popierizmus reiks darytis visus...kiek skambinau architektams visi sako kam tau reik gyveni ir gyvenk, bet darysimes pavasari visvien.
Amarilė.84
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 04, 20:26)
o aš tai laukiu visokių KONKREČIŲ idėjų, kurias bendromis žmonių pajėgomis esate įgyvendinę sodų gerbūviui pakelti, pagražinti gyvenvietę, ir t.t.
*

Mes dar tik statome namuką soduose, bet irgi svajojam apie bendruomenę, juolab aplink nemažai šeimų su vaikais, tikrai būtų šaunu užsiimti bendra veikla thumbup.gif
Turiu patirties tik iš užsienio parsivežusi, kur kad ir menkiausiuose kaimeliuose bendruomenė susibūria, taigi keletas pasiūlymų:
.. bendros šventės: užgavenės, jei pripažins - heloweenas su saldainių rinkimu, velykos, kalėdos, joninės, rudenėlio šventės, parodos ir t.t... Tam reikalinga kažkokia aikštė, arba gerų žmonių nemažas kiemas. Vietą kasmet galima keisti.
.. bendru susitarimu gatvių ir namų puošimas Kalėdoms - fantastiškai atrodo wub.gif
.. tarkim pirmą mėnesio sekmadienį rengti sendaikčių turgelį - parduodam visi kas ką turi nereikalingo - puikus bruzdesys bendravimui, kažkas gali prekiauti pyragėliais ir karšta kava drinks_cheers.gif
.. taip pat galima steigti mažus klubelius pagal pomėgius: šachmatų, šaškių, knygų klubo, kulinarinius ir t.t. Kas kartą vakarėliai vyktų pas kitą klubo narį smile.gif
.. bendros talkos gatvelių ir aplinkos tvarkymui ir kt.

Tokie mano patarimai, nes gražu ten, kur gražūs ir laimingi žmonės 4u.gif O kai bendruomenė vieninga - vieningai vyktų ir kiti darbai, žmonės nebūtų apatiški bendriems projektams, kad ir finansinių išteklių reikalaujantiems, nes viską darytų bendram labui ir gražiam gyvenimui drinks_cheers.gif thumbup.gif

Sėkmės, tikiuosi, kas nors pravers..
Ilgakase
oi kokios šaunios idėjos thumbup.gif

pas mus soduose irgi nemažai mamyčių, auginančių vaikučius namuose, tai mes įsivedėme gražią tradiciją paminėti kiekvienos gimtadienį ar šiaip susibėgti porai valandėlių, tarkim suši vakarėlis wub.gif
Papildyta:
na vienas iš minusiuką (nors čia kaip kam ax.gif ) mažas sklypas...aš ir pati vis suku galvą, kaip čia efektyviau išnaudoti plotą bei turėti ir daržą, ir žaidimų aikštelę, ir kampelį akims paganyti, ir vandens telkinuką......JEI JUMS PAVYKO TAI ĮGYVENDINTI (ar turit idėjų iš interneto platybių ) MIELAI LAUKIAM FOTO wub.gif
Odilija5
Ūdens - man atrodo, svarbiausia yra nusiteikimas smile.gif Gal tik pradžioj viskas atrodo sudėtinga. Vandenuką galima pasijungti nuo kaimynų (kažkas turėtų turėti kaiminystėj), nors su tuo pasijungimu dabar gaunasi toks nelogiškas dalykas. Anksčiau grežiniai kainuodavo baisiai daug, dabar beveik perpus pigiau, tai anksčiau išsikasę žmonės nori atgauti puse investuotos sumos, o ji sudaro beveik visa naujo nuosavo grežinio kainą doh.gif Dar galima kooperuotis grežiniui su tokiais pat naujakuriais kaip jūs. smile.gif
Dėl obelų gal nieko. Ne parko teritorijoje esate, gal nesaugomi tie medžiai g.gif
Mano sklype irgi yra senų medžių, mane labiau neramina, kas bus kai juos nupjausime ir jie atsidurs po namo pamatais unsure.gif Ar nepradės pūti...

Dėl bendruomenės...čia irgi įdomus klausimas, matyt priklauso nuo nuolat gyvenančiųjų tankumo. Mūsų bendrijoj gyvena koks kas antras ar kas trečias sklypas, tai nelabai artimi santykiai. Kituose sklypuose vieni pensininkai vasarom triūsia, tai jau įsivaizduoju, jei pasiūlyčiau aš prisimesti gatvės apšvietimo įrengimui lotuliukas.gif kažkokie visi kas sau..Dėl to truputį ir neskubam ten.
prekestolen
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 05, 17:26)
oi kokios šaunios idėjos  thumbup.gif

pas mus soduose irgi nemažai mamyčių, auginančių vaikučius namuose, tai mes įsivedėme gražią tradiciją paminėti kiekvienos gimtadienį ar šiaip susibėgti porai valandėlių, tarkim suši vakarėlis wub.gif
Papildyta:
na vienas iš minusiuką (nors čia kaip kam  ax.gif ) mažas sklypas...aš ir pati vis suku galvą, kaip čia efektyviau išnaudoti plotą bei turėti ir daržą, ir žaidimų aikštelę, ir kampelį akims paganyti, ir vandens telkinuką......JEI JUMS PAVYKO TAI ĮGYVENDINTI (ar turit idėjų iš interneto platybių ) MIELAI LAUKIAM FOTO  wub.gif
*

Matau turit vaikų- tai geriau nedarykite vandnes telkinuko- iš žemės kvadratą sutaupysite ir saugiau bus. mirksiukas.gif
Labai liūdna, bet žinau net kelis atvejus kai kiemo dekoratyviniame vandens telkinuke, baseiniuke, kur gylio gal 20-30 cm prigėrė mažametės. Kas vasarą išgirstu tokius atvejus tiek gimtam mieste, tiek visoj LT. verysad.gif (3*tfu) (pernai vaikystės draugės 4-metė dukrytė prigėrė močiutės kiemo dekoratyviniame baseiniuke cray.gif)
flight
QUOTE(dije @ 2009 12 05, 19:40)
Matau turit vaikų- tai geriau nedarykite vandnes telkinuko
*

drinks_cheers.gif Jei yra vaikų, geriau nei dekoratyvinio tvenkinuko, nei baseino neturėti.

Mes negyvenam soduose (gyv.namų valdoj), bet sodai - visai šalia, taip kad gal labai neiškrisiu iš konteksto lįsdama į temą ax.gif Turim vieną problemą, gal kas patars - mūsų didelę, vaių laabai mylimą smėliadėžę aplinkiniai katinai įprato naudoti kaip tualetą doh.gif Kadangi dėžė nemaža, tai dangčio padaryti nelabai išeina, sunku būtų atkelti-nukelti, užimtų daug vietos etc. Kai kas patarė kasmet visiškai pakeisti smėlį, bet galvoju, gal būtų dar kokia išeitis? Na nesinori, kad vaikai kapstytųsi po katinų šš.... doh.gif
prekestolen
QUOTE(flight @ 2009 12 05, 19:55)
drinks_cheers.gif Jei yra vaikų, geriau nei dekoratyvinio tvenkinuko, nei baseino neturėti.

Mes negyvenam soduose (gyv.namų valdoj), bet sodai - visai šalia, taip kad gal labai neiškrisiu iš konteksto lįsdama į temą  ax.gif Turim vieną problemą, gal kas patars - mūsų didelę, vaių laabai mylimą smėliadėžę aplinkiniai katinai įprato naudoti kaip tualetą  doh.gif Kadangi dėžė nemaža, tai dangčio padaryti nelabai išeina, sunku būtų atkelti-nukelti, užimtų daug vietos etc. Kai kas patarė kasmet visiškai pakeisti smėlį, bet galvoju, gal būtų dar kokia išeitis? Na nesinori, kad vaikai kapstytųsi po katinų šš.... doh.gif
*

1. Daryti armonikos principo dangti, jo darinejimas patogesnis bet velgi - kazkas tinges uzdaryti, paliks ir vel katinai pri...iks
2. Keisit smeli pavasari, vasara..bet tai neapsaugos..nes kasdien gi nekeisi to smelio, o katinai ten lankosi kasdien, kai nera zmoniu.
3. ziauru- bet padeda. Apsaudyti kaitnus is orinio sautuvelio. aplinkiniai senbuviai zinos kad ten toje vietoje gresme ir apeis ratu. Bet vel gi kol neatsiras katinu naujoku.
4. Musu atveju- dengiam deze, nes irgi ateina kaimynu kate. (neturim orinio sautuvo hihihi.gif kolkas)Bet ir tai- vistiek liepiu plauti rankas, kas kart po zaidimo smelyneje.
flight
QUOTE(dije @ 2009 12 05, 20:27)
3. ziauru- bet padeda. Apsaudyti kaitnus is orinio sautuvelio. aplinkiniai senbuviai zinos kad ten toje vietoje gresme ir apeis ratu. Bet vel gi kol neatsiras katinu naujoku.
*

O galima smulkiau - kas per orinis šautuvėlis? blush2.gif
Ilgakase
aš tai gal sakau su kokiu brezentu dengti g.gif

ojetus, tikrai, visai nepagalvojau apie vaikų riziką nuskęsti...brrr, baisu net pagalvoti verysad.gif ačiū smile.gif

Ramunėlė*
Pas msu tokiai paprasta smėlio dėžėiš Maxes....ir turim dangtį...tokį, patį...tai vis uždengiam nakčiai..O rdenį tą smėlį ant keliuko išpilam, dėžes išpalinam ir rūsin sudedam biggrin.gif ,, o dėl baseinuko, aš prieš...dėl vaikų
S.N.A.S
QUOTE(flight @ 2009 12 05, 21:31)
O galima smulkiau - kas per orinis šautuvėlis?  blush2.gif
*

g.gif nežinau kas per šautuvėlis, bet sakau gal ragatkė tiktų? blush2.gif
p.s. turbūt matos kad nemėgstu katinų... ax.gif

Na mes ir turim sodo sklypą, dabar kaip tik derinam projektą, tai dar konkrečių pliusų/minusų nežinau.. bet vieną minusą nujaučiu... tai kad aplink mažai gyvenamų namų... sklypas antras nuo miško... o aš tokia prie bailiukių.. blush2.gif
ir dar.. kaži kaip vaikams? juos teks kasdien vežt į mokyklą.. o po mokyklos blink.gif ?
Amarilė.84
QUOTE(flight @ 2009 12 05, 20:55)

Mes negyvenam soduose (gyv.namų valdoj), bet sodai - visai šalia, taip kad gal labai neiškrisiu iš konteksto lįsdama į temą  ax.gif Turim vieną problemą, gal kas patars - mūsų didelę, vaių laabai mylimą smėliadėžę aplinkiniai katinai įprato naudoti kaip tualetą  doh.gif Kadangi dėžė nemaža, tai dangčio padaryti nelabai išeina, sunku būtų atkelti-nukelti, užimtų daug vietos etc. Kai kas patarė kasmet visiškai pakeisti smėlį, bet galvoju, gal būtų dar kokia išeitis? Na nesinori, kad vaikai kapstytųsi po katinų šš.... doh.gif
*

Nu tik jau nešaudykit katinų, kaip kitos pataria... verysad.gif

O šiaip, yra labai neblogas modelis smėlio dėžių, jos dangtis, padarytas iš dviejų dalių (įsivaizduok dvivėres duris), atsidaro, o iš dangčio susilanksto du vaikams suoliukai sedėti.. thumbup.gif Turiu iškarpą iš žurnalo, jei labai reikės, nufotkinsiu ir atsiųsiu.. Bet ji labai patogi, nes ir vaikai nešąla užpakaliukų, kai jau šalčiau, ir smagu jiems žaist taip, o ir patogu, uždarai - ir nei lapų, nei sniego (maži tarpeliai yra), nei katinų kakučių.. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 05, 23:43)
aš tai gal sakau su kokiu brezentu dengti  g.gif

ojetus, tikrai, visai nepagalvojau apie vaikų riziką nuskęsti...brrr, baisu net pagalvoti  verysad.gif ačiū smile.gif
*

MB brolis išsikasė didžiausią prūdą prie namo, visa giminė važiavo net žiūrėt, o kai pasakiau, kad pavojinga, tai visi mane išvadino vos ne kvaile.. frusty.gif Duok D, kad nieko nenutiktų, bet aš irgi prieš vandens telkinius.. schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 12 06, 04:13)
p.s. turbūt matos kad nemėgstu katinų... ax.gif
Na mes ir turim sodo sklypą, dabar kaip tik derinam projektą, tai dar konkrečių pliusų/minusų nežinau.. bet vieną minusą nujaučiu... tai kad aplink mažai gyvenamų namų... sklypas antras nuo miško... o aš tokia prie bailiukių.. blush2.gif
ir dar.. kaži kaip vaikams? juos teks kasdien vežt į mokyklą.. o po mokyklos blink.gif ?
*

Mūsų irgi antras nuo miško mirksiukas.gif Nebijok, apsitversit tvora, jau bus saugiau, susidėsit judesio daviklio lempas kieme, įsigysit šunį, turėsit signalizaciją ir bus saugu drinks_cheers.gif
O dėl vaikų, priklausomai koks susisiekimas yra, pas mus maršrutiniai autobusai važinėja, o ir aš, ir mb dirbsim tik mieste, tad kartu važiuotume. Jau net vairuot išmokau, nors nežinau kada įsikelsim į namuką.. ax.gif
flight
QUOTE(Amarilė.84 @ 2009 12 06, 09:19)
Turiu iškarpą iš žurnalo, jei labai reikės, nufotkinsiu ir atsiųsiu..
*

Atsiųsk, mm? Labai įdomu - gal pavyks kažką prisitaikyti 4u.gif
flight
QUOTE(Ilgakase @ 2009 12 05, 17:26)
na vienas iš minusiuką (nors čia kaip kam  ax.gif ) mažas sklypas...aš ir pati vis suku galvą, kaip čia efektyviau išnaudoti plotą bei turėti ir daržą, ir žaidimų aikštelę, ir kampelį akims paganyti, ir vandens telkinuką......
*

Sutalpinti tikrai įmanoma, žinau variantą, kur 6 aruose, be namo, dar stovi ir garažas, namukas (nemažas toks, su savo terasėle) vaikams žaisti, suolas-sūpynės suaugusiems, gėlynėliai, daržiukas, diidelis batutas... bigsmile.gif Aišku, erdvės nebelieka. Mes pasirinkom kitą variantą - padarėm vaikų žaidimo aikštelę (su smėliadėže, čiuožykla etc.), išklojom trinkelėmis vietą mašinoms statyti, o visa kita - tiesiog žolė. smile.gif
prekestolen
QUOTE(flight @ 2009 12 05, 21:31)
O galima smulkiau - kas per orinis šautuvėlis?  blush2.gif
*

Ginklu parduotuveje ju buna, parduoda laisvai, nes su juo net vistos nenušausi, ten mažiukais šratukais. Mes tokio daikto neturim, bet turi giminaitis. Tai teko rankose palaikyti, į degtukų dėžutes mokė šaudyti. Taiklumo, kaip sakant...

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 12 06, 03:13)
*

Su ragatke sunkiau pataikyti, nes čia jau reikia geros praktikos.
po pamokų maniškis lieka prailgintoje grupėje, o po to grįždama iš darbo jį parsivežu. Kolkas..vėliau žiūrėsim. Šiaip pas mus važinėja autobusai, mikriukai, Tik stotelė už 10 min pėstute.

QUOTE(Amarilė.84 @ 2009 12 06, 09:19)
Nu tik jau nešaudykit katinų, kaip kitos pataria...  verysad.gif

O šiaip, yra labai neblogas modelis smėlio dėžių, jos dangtis, padarytas iš dviejų dalių (įsivaizduok dvivėres duris), atsidaro, o iš dangčio susilanksto du vaikams suoliukai sedėti..  thumbup.gif  Turiu iškarpą iš žurnalo, jei labai reikės, nufotkinsiu ir atsiųsiu.. Bet ji labai patogi, nes ir vaikai nešąla užpakaliukų, kai jau šalčiau, ir smagu jiems žaist taip, o ir patogu, uždarai - ir nei lapų, nei sniego (maži tarpeliai yra), nei katinų kakučių..  smile.gif
Papildyta:

*

Jūs nesibaiminkite, niekas to katino negyvai nenušauna. mirksiukas.gif Ten toks smūgis kaip adatos smigtelėjimas. O ką- geriau akmenimis mėtyti?? Kiek skaičiau, čia forume, ne vienam padėjo iš kiemo kaimynų katinus išvaikyti- ratu apeina. Man rodos vaiko sveikata svarbiau, nei katino, tuo labiau, kad tai priemonė, kuri tikrai jo nesužaloja.

Tas kaip jūs aprašot dangtis:armonika- suoliukas turi ir minusiukų. Jei sakot nenušala užpakaliukų, o tai kaip tada pirštukai? Smeliu žaisti leidžiama kai jau nebaisu nušalti nei pirštukus nei šikniuką. Nežinau, bet manieji drėgnu smėliu rudenį nerodo noro žaisti. O sėdėti irgi nelabai patogu, nes reikia susilenkti. Kalbu iš patirties- buvo tokia smeliadėžė, tai vaikai užsižaidę į ta suolą- dangtį ir nugaras nusitarkuodavo ir kakta kaukštelėdavo. o dar jei sugalvoja patys uždengti, tai ir pirštukai nukenčia... verysad.gif
Va dėl brezento sutinku - tikrai patogu.

Tokios smeliadėžės su dangčiu-suoliuku pvz yra VA ČIA. IR IŠMATAVIMAI IR KAINA
flight
QUOTE(dije @ 2009 12 06, 13:44)
Tokios  smeliadėžės su dangčiu-suoliuku pvz yra VA ČIA. IR IŠMATAVIMAI IR KAINA
*

Et, mūsų smėliadėžė per didelė, nepavyktų tokio dangčio pasidaryt g.gif Eisiu pavasariop šautuvo ieškot gun_rifle.gif biggrin.gif

Dije, mūsų berniukai beveik bendraamžiai, o maniškiui trūksta draugijos - nenorit kada į svečius? 4u.gif
Lietuva
Mes Vilniuje - konkrečiau Pavilny, Gurių soduose. Atsikėlėm prieš kelis mėnesius.
Šiaip viskas gerai, patenkinti. Juk iš buto atkeliavom. Iki autobuso irgi eiti gal kokius 10 min. Bet abu ratuoti. Vaikučio tik laukiamės. Pas mus soduose gyvena nuolat nemažai žmonių, bet aišku yra ir sodininkų, tai žiemą ištuštėja kažkiek.
Kūrenam kietu kuru, nors man norėtųsi kad nereiktų vergauti pire to kūrenimo, gal dujų - tik apie kainą pagalvojus baisu darosi.
Pasigendu gal dar kažkokių pabendravimų. Aplink žmonės normalūs, bet į draugystes nesiveržia, tia mes tuo taip pat nelendam į akis. O va galvoju norėtųsi su kažkuo susipažinti, gal kas irgi mažiukų vaikiukų turi, ar laukiasi, kaip aš. Smagiau būtų vežimėlius stumdyti.
Galėtų būti apšvietimas mūsų vieškelio, kuris atsiramia į Juodajį kelią (asfaltuotą), o visa kita puiku, ramu, grynas oras, pavasario labai laukiam, kai iš kiemo grįžti nesinorės. Pas mus standartinis sklypukas 6 a. ir namukas 115 kv. Pirkom gatavą, atėjom ir gyvenam.
ruzilona
QUOTE(Odilija5 @ 2009 12 05, 17:35)
Dėl obelų gal nieko. Ne parko teritorijoje esate, gal nesaugomi tie medžiai  g.gif
Mano sklype irgi yra senų medžių, mane labiau neramina, kas bus kai juos nupjausime ir jie atsidurs po namo pamatais  unsure.gif  Ar nepradės pūti...

Kai statysit nama - atvaziuos traktorius ir iskas saknis medziu.Su rusiu ar be - vistiek reikes nukasti zemes daly pamatam. O jau jei namas yra- tai maniskis iskapoja dar kiek pasiekia saknis bet nemanau kad kliutu namui likusios saknys.
prekestolen
QUOTE(flight @ 2009 12 06, 13:58)
Et, mūsų smėliadėžė per didelė, nepavyktų tokio dangčio pasidaryt g.gif  Eisiu pavasariop šautuvo ieškot  gun_rifle.gif  biggrin.gif

Dije, mūsų berniukai beveik bendraamžiai, o maniškiui trūksta draugijos  - nenorit kada į svečius?  4u.gif
*

Į svečius norim. bigsmile.gif Mes iš VLN, Rokantiškių. O jūs?? ax.gif
murmur
jei medziai butu augantys tai dideles saknys galetu sujudinti sukilnoti pamatus, o nukirsti nemanau kad trukdys, be to juk iskasit didziausias kai medzius salinsit. O nauji namai visi juda, seda - ir be saknu yra kas kliuna jiems biggrin.gif
Subjektyvi
Kaip dažnai jūsų soduose elektrikai atjungia elektrą visai dienai? Būna įvairios profilaktikos ar pan. Laikraštyje nuolat skelbia apie atjungimus, tačiau ganėtinai dažnai kartojasi įvairių sodų bendrijų pavadinimai.
Sechmeta
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 07, 11:32)
Kaip dažnai jūsų soduose elektrikai atjungia elektrą visai dienai? Būna įvairios profilaktikos ar pan. Laikraštyje nuolat skelbia apie atjungimus, tačiau ganėtinai dažnai kartojasi įvairių sodų bendrijų pavadinimai.
*

Siemet ypatingai daznai elektra profilaktiskai atjungiama - mazdaug kas pora menesiu po viena karta.. rolleyes.gif
Subjektyvi
Dėl šios priežasties šaldytuvo kameroje nieko nebesandėliuoju, kai kelis kartus taip atjungė, kad viskas išsileido ir atvykus radau košmarą. Anksčiau mėgdavau uogų pasišaldyti ar pan. Šaldytuve palieku tik tai, kas nebijo atjungimo pusdieniui ar visai dienai. doh.gif
ruzilona
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 07, 12:02)
Dėl šios priežasties šaldytuvo kameroje nieko nebesandėliuoju, kai kelis kartus taip atjungė, kad viskas išsileido ir atvykus radau košmarą. Anksčiau mėgdavau uogų pasišaldyti ar pan. Šaldytuve palieku tik tai, kas nebijo atjungimo pusdieniui ar visai dienai.  doh.gif
*

Musu soduose siemet dar nebuvo dingusi elektra. Pernai gan daznai dingdavo. Nervija kai vandens nebuna doh.gif
flight
QUOTE(dije @ 2009 12 07, 10:50)
Į svečius norim.  bigsmile.gif    Mes iš VLN, Rokantiškių. O jūs??  ax.gif 
*

Mes - įtariu, kažkur 5 minutės kelio mašina nuo jūsų smile.gif Susirašysim per AŽ, jei ką 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Lietuva @ 2009 12 06, 18:08)
Mes Vilniuje - konkrečiau Pavilny, Gurių soduose.
O va galvoju norėtųsi su kažkuo susipažinti, gal kas irgi mažiukų vaikiukų turi, ar laukiasi, kaip aš. Smagiau būtų vežimėlius stumdyti.
*

Paieškokit forumo sklilty Kaimynai - man atrodo, ten buvo tema "Pavilnio mamytės" ar kažkas panašaus.
Sechmeta
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 07, 12:02)
Dėl šios priežasties šaldytuvo kameroje nieko nebesandėliuoju, kai kelis kartus taip atjungė, kad viskas išsileido ir atvykus radau košmarą. Anksčiau mėgdavau uogų pasišaldyti ar pan. Šaldytuve palieku tik tai, kas nebijo atjungimo pusdieniui ar visai dienai.  doh.gif
*

tuomet prastoka saldytuva turite wink.gif pas mus pilnas saldiklis uogu prigrustas ir,tfu tfu tfu, el dinginejimai bedu nepridare smile.gif tik kartais signalizacija susibalamutina el atsiradus doh.gif bet del tiek irnesakyk.gif
Subjektyvi
Nežinau, gal, kaip sodo name tai ganėtinai neprastas. Bet kamera nelaiko taip, kad po dienos išjungimo viskas būtų "ledas". g.gif
Sechmeta
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 08, 09:57)
Nežinau, gal, kaip sodo name tai ganėtinai neprastas. Bet kamera nelaiko taip, kad po dienos išjungimo viskas būtų "ledas".  g.gif
*

Gal ir sodo namas, bet mes jame gyvename... unsure.gif rolleyes.gif
aggree
QUOTE(Lietuva @ 2009 12 06, 18:08)
Mes Vilniuje - konkrečiau Pavilny, Gurių soduose. Atsikėlėm prieš kelis mėnesius.
Šiaip viskas gerai, patenkinti. Juk iš buto atkeliavom.
*

Mes taip pat galvojam, i Pavilni (arba Balsius) kraustytis, bet labai nedrasu, nes visa laika pragyvene kitoje Vilniaus puseje, ten atrodo viskas nesava, nejauku.
Gal kas tuose krastuose gyvenat? Nes blemba bijau dideliu kamsciu i darba, kad susiekimas geras butu, ir pan.
Gorada
QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 02, 23:47)
pirmiausiai tai štai kur man užkliuvo...:
mano žiniomis, vienas gręžinio metras kainuoja 100 lt  g.gif  vyras domėjosi, Gervėnupio soduose, kiek buvo kasta gręžinių, jų gylis siekia nuo 50 iki 100 metrų. Tai ir paskaičiavom, kad gyvenimas ant "marių skardžio" ko gero pareikalaus gilaus gręžinio.... tai primetėm, kad apie 10 000 lt. Dabar sakykit, ko nepriskaičiavau?  blush2.gif  iš kur tokios didelės sumas jus už gręžinius imat? ten darbas kainuoja ar kas..... kaimynų pas mus kaip ir nėra, iš abiejų pusių- ūkininkų žemės, po 35 arus minimum. Kaimynai yra tik kitose kelio pusėse. Tačiau negyvenantys visus metus. Tai bendro gręžinio darytis neišeis....
O elektros irgi nėra, bet už 50m yra elektros stulpas, o elektros tinklai perduoti VST, tai manau, kad čia šimtatūkstantinių sumų irgi nebus. Na, ir nuotekos. O jas būtų galima panaudot, kaip kažkas rašė, pievelei palaistyti (nesu mačiusi, kaip tai daroma ir ar tikrai tiek išvalo)? Tai vat klausimas, už panašų įrenginį  kiek tikėtis sumokėt?

gervenupyje musu grezinys 54m, kainavo 18t, puse darbas puse medziagos.
nuotekos dar 14t. bendros jamo samatoj tai tos sumos nera jau tokios ir dideles....
kilo klausimas del elektros, jei apie gervenupio sodus galvojate tai vst ju dar tikrai nepereme....

QUOTE(Will @ 2009 12 03, 00:14)
oho kiek daug  blink.gif  Nežinau kas ten per vietovės, bet prie marių daug nereikės, nes vandenį greit turėtumėt pasiekti.
---
Išvalo net paprastos bio tabletės ar skystis  4u.gif
*

vistik prie mariu vanduo giliai.....
-----
su tom tabletkom galima isvalyti lauko wc kuriame tik kartas nuo karto kazkas pasiusina ar ka, bet ne normalias namo nuotekas kur yra ir indaploves, ir skalbiankos, zodziu dideli kiekiai vandens.

QUOTE(Ūdens Meitiņa @ 2009 12 03, 21:34)
vieną rąstinuką mačiau ten, bet gal ir klystu smile.gif jei ten tas prie pat kelio  blush2.gif
*

ten stovi du rastiniai namai vienas priesais kita, desineje uz aukstos medines tvoros ne musu, kaireje uz krumu musiskis smile.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2009 12 07, 12:32)
*

per pusmeti kai cia gyvename visai dienai elektra buvo dingusi tik viena karta, buvo iskabinti skelbimai, todel tam pasiruoseme - kameros turini sumetem i saltkrepsi.
buna kad dingsta diena trumpam, bet dirbdami to nepastebejom, tik vakare matydavom kad laikrodukas nusimuses.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.