*fabulouslife*
2009 12 03, 20:35
QUOTE(natale @ 2009 12 03, 21:31) jo dabar iki naujako pergyvensi. bet zinok pasiruosimas,nu tas galvojimas tik labiau zudo ne pats procesas. as jau neatsimenu kad tos dancius turejau. paskui greit uzsimirsta viskas  tai kad tu maziau galvok o paskui nueik ir viskas. nes kai pradedi galvot tik daugiau bijot pradedi, nes prisigalvoji sau visko  man labai baisu del tos narkozes pilnos...  reik pasidaryt dar 7 tyrimus
QUOTE(justyte** @ 2009 12 03, 20:35) man labai baisu del tos narkozes pilnos...  reik pasidaryt dar 7 tyrimus o man kai operacija dare as nebijojau narkozes pilnos  kodel cia visos bijo, kad neprabusit ar kaip?
*fabulouslife*
2009 12 03, 20:54
QUOTE(natale @ 2009 12 03, 21:53) o man kai operacija dare as nebijojau narkozes pilnos  kodel cia visos bijo, kad neprabusit ar kaip? turbut.. ir siaip esu girdejus kad kenkia
QUOTE(justyte** @ 2009 12 03, 20:54) turbut.. ir siaip esu girdejus kad kenkia  o kas dabar nekenkia?
*fabulouslife*
2009 12 03, 21:22
QUOTE(natale @ 2009 12 03, 22:16) nu jo  vistiek bijau
Fudzijama
2009 12 03, 22:51
QUOTE(justyte** @ 2009 12 03, 16:40) reikes raut du apatinius dantukus ir su pilna narkoze ir gulimu i ligonine  nes tie protiniai dantys gadina septintu dantuku saknis ir nervus..  reikes grezt kaula.. Fudzijama--> prasau papasakok placiau apie ta operacija?  man iskart du apatinius raus  man labai baisu del tos narkozes pilnos...  reik pasidaryt dar 7 tyrimus Papasakosiu papasakosiu, butinai  Nors man rodos is karto po visko jau esu pasakojus  Nu bet pakartosiu kad tau nereiktu dar ir kuist per senas temas ir dar daugiau nervuotis Pasidariau tyrimus (bendra kraujo, cukraus, biochemini kalio natrio ir dar kazko nepamenu, gydytoja savo nuoziura dar kresumo tyrima israse), pasiemiau siuntima is seimos gydytojos ir nuejau pas daktara. Is ryto atvaziavau, pagulde i palata (turejau gulet maziausiai 2 dienas), tada perrenge balta operacine pizama, dave po liezuviu karcia tokia tablecike ir nuvede i operacine, dar apmove maisus ant koju ir galvos. Tada suleido i vena vaistu, o toliau nieko nebepamenu. Kazkuriuo momentu atsimenu pajutau kaip greze kairi danti. Atsigavau palatoje savo lovoje. Ir tada jau dariau labai daug nesamoniu. Kazkam skambinejau, vyra nusiunciau kad man maisto atveztu nes neva tai valgyt labai norejau, paskui kazkokiu budu su kazkuo susitariau kad mane paleistu, skambinau vyrui, sakiau kad mane paleidzia, begau koridorium su ta pacia operacine pizama su savo daktaru pakalbet (tiksliau atsiskaityt  ), man kazkas pakeliui sake kad eiciau i palata bo susalsiu  Paskui vyras atvaziavo, namo mane issiveze, net nelabai pamenu kaip mes kliniku katakombais ejom  Grizau namo ir griuvau i lova, pamiegojau, atsigavau ir nuo tada jau viska atsimenu  Pirma vakara temperatura uzkilo 38,9, antra vakara 38,6, o paskui jau mazyn mazyn mazyn... Veidas antra para buvo kvadratinis, istinusi totaliai buvau  Gulejau lovoj, siurbiau skysta maisteli  O po trecios paros viskas pradejo eit geryn geryn, po 9 dienu iseme siulus - ir tada jau visai palengvejo, pasidare daug lengviau issizioti. Man uzkliude nerva kazkoki, tai iki siol nutirpusi puse liezuvio ir puse dantenos vidinej pusej, bet sake - praeis. Tiesa, mano palatoje gulejo mergina, kuriai vienu metu pasalino visus 4 protinius. Virsutiniai paprasti buvo, o apatiniai sudetingesni. Tai ji gulejo jau antra para kai mane pagulde ir daktaras pasake kad dar jos neisleis, per daug grazi dar Nu va tiek. Jei kas nors tau dar neaisku - klausk. Siaip tai zinok tik atrodo viskas taip baisu kai skaitai, realybej ne taip ir baisu, nereik bijot. O ta bendra narkoze - irgi nieko baisaus. As jau 3 jas turejus - ir nieko. Biski kartais ant atminties krenta  bet kas cia zino - ar cia tos narkozes kaltos
*fabulouslife*
2009 12 04, 07:26
QUOTE(Fudzijama @ 2009 12 03, 23:51) Papasakosiu papasakosiu, butinai  Nors man rodos is karto po visko jau esu pasakojus  Nu bet pakartosiu kad tau nereiktu dar ir kuist per senas temas ir dar daugiau nervuotis Pasidariau tyrimus (bendra kraujo, cukraus, biochemini kalio natrio ir dar kazko nepamenu, gydytoja savo nuoziura dar kresumo tyrima israse), pasiemiau siuntima is seimos gydytojos ir nuejau pas daktara. Is ryto atvaziavau, pagulde i palata (turejau gulet maziausiai 2 dienas), tada perrenge balta operacine pizama, dave po liezuviu karcia tokia tablecike ir nuvede i operacine, dar apmove maisus ant koju ir galvos. Tada suleido i vena vaistu, o toliau nieko nebepamenu. Kazkuriuo momentu atsimenu pajutau kaip greze kairi danti. Atsigavau palatoje savo lovoje. Ir tada jau dariau labai daug nesamoniu. Kazkam skambinejau, vyra nusiunciau kad man maisto atveztu nes neva tai valgyt labai norejau, paskui kazkokiu budu su kazkuo susitariau kad mane paleistu, skambinau vyrui, sakiau kad mane paleidzia, begau koridorium su ta pacia operacine pizama su savo daktaru pakalbet (tiksliau atsiskaityt  ), man kazkas pakeliui sake kad eiciau i palata bo susalsiu  Paskui vyras atvaziavo, namo mane issiveze, net nelabai pamenu kaip mes kliniku katakombais ejom  Grizau namo ir griuvau i lova, pamiegojau, atsigavau ir nuo tada jau viska atsimenu  Pirma vakara temperatura uzkilo 38,9, antra vakara 38,6, o paskui jau mazyn mazyn mazyn... Veidas antra para buvo kvadratinis, istinusi totaliai buvau  Gulejau lovoj, siurbiau skysta maisteli  O po trecios paros viskas pradejo eit geryn geryn, po 9 dienu iseme siulus - ir tada jau visai palengvejo, pasidare daug lengviau issizioti. Man uzkliude nerva kazkoki, tai iki siol nutirpusi puse liezuvio ir puse dantenos vidinej pusej, bet sake - praeis. Tiesa, mano palatoje gulejo mergina, kuriai vienu metu pasalino visus 4 protinius. Virsutiniai paprasti buvo, o apatiniai sudetingesni. Tai ji gulejo jau antra para kai mane pagulde ir daktaras pasake kad dar jos neisleis, per daug grazi dar Nu va tiek. Jei kas nors tau dar neaisku - klausk. Siaip tai zinok tik atrodo viskas taip baisu kai skaitai, realybej ne taip ir baisu, nereik bijot. O ta bendra narkoze - irgi nieko baisaus. As jau 3 jas turejus - ir nieko. Biski kartais ant atminties krenta  bet kas cia zino - ar cia tos narkozes kaltos  aciu labai.  del tyrimu tai zinau, man dave lapeli kokius reik pasidaryt.. manau nuo narkozes, Mb mamai ir tris narkozes dare ir ji taip pat kartais neatsimena kazko..
Gitusia
2009 12 04, 08:27
QUOTE(justyte** @ 2009 12 03, 16:40) reikes raut du apatinius dantukus ir su pilna narkoze ir gulimu i ligonine  nes tie protiniai dantys gadina septintu dantuku saknis ir nervus..  reikes grezt kaula.. Oho kokios naujienos kaži kaip man būtų QUOTE(Fudzijama @ 2009 12 03, 22:51) Papasakosiu papasakosiu, butinai  Nors man rodos is karto po visko jau esu pasakojus  Nu bet pakartosiu kad tau nereiktu dar ir kuist per senas temas ir dar daugiau nervuotis Siaip tai zinok tik atrodo viskas taip baisu kai skaitai, realybej ne taip ir baisu, nereik bijot. O ta bendra narkoze - irgi nieko baisaus. As jau 3 jas turejus - ir nieko. Biski kartais ant atminties krenta  bet kas cia zino - ar cia tos narkozes kaltos  Perskaičiau su susidomėjimu. Tikrai gasdina išvaizda ir savijauta po operacijos. Ir atsiranda - o gal nereik tos operacijos? Kaip save prisiverst nusiteikt operacijai? Nu bailė totali palikus aš O dėl narkozės - man tikrai po to, kai buvo padaryta pilna narkozė 1997 metais, atmintis suprastėjo ženkliai  Toliau turėjau dalinę narkozę (kai duria į nugarą, nejautru palieka nuo pilvo apačios žemyn Cezario pjūvio operacijos metu  ) Tai po jos nugarą paskauda. Viskam yra pasėkmės, t.y. po kiekvieno chirurginio įsikišimo
maza_maza
2009 12 04, 08:56
QUOTE(natale @ 2009 12 03, 21:31) jo dabar iki naujako pergyvensi. bet zinok pasiruosimas,nu tas galvojimas tik labiau zudo ne pats procesas. as jau neatsimenu kad tos dancius turejau. paskui greit uzsimirsta viskas  tai kad tu maziau galvok o paskui nueik ir viskas. nes kai pradedi galvot tik daugiau bijot pradedi, nes prisigalvoji sau visko  ner cia ko bijot man kai koja operavo irgi daline narkoze taike. dar gydytojas papasakojo kaip kas buna kai ja suleidzia, tai isvis nusiraminau ir laukiau kada mane isves i operacine. tik ta trumpa bliuske ziauriai nepatiko, nes man dar ir trusus ateme taip kad ramiai, pirk dovanas, lauk svenciu, maziau galvok ir galu gale po visko tik dziaugsies
Fudzijama
2009 12 04, 08:57
QUOTE(Gitusia @ 2009 12 04, 08:27) Oho kokios naujienos kaži kaip man būtų Perskaičiau su susidomėjimu. Tikrai gasdina išvaizda ir savijauta po operacijos. Ir atsiranda - o gal nereik tos operacijos? Kaip save prisiverst nusiteikt operacijai? Nu bailė totali palikus aš O dėl narkozės - man tikrai po to, kai buvo padaryta pilna narkozė 1997 metais, atmintis suprastėjo ženkliai  Toliau turėjau dalinę narkozę (kai duria į nugarą, nejautru palieka nuo pilvo apačios žemyn Cezario pjūvio operacijos metu  ) Tai po jos nugarą paskauda. Viskam yra pasėkmės, t.y. po kiekvieno chirurginio įsikišimo  Gitusia - as ir pabreziau, kad skaitant baisiau viskas atrodo. O dabar tau specialiai dar viena argumenta pasakysiu  O jeigu tie protiniai prades gadint kitus dantukus? Pirma - kencia estetika, jei kiti dantukai susigrus. O antra  Isivaizduok kaip skauda, kai sugenda dantukas. Kartais ir zandai istinsta ir zmonem nei miegot nei valgyt - nieko. Tai va, cia atkentesi ir ramiai gyvensi, o paliksi juos ir bus tau galvos skausmas amzinas, tiksinti bomba tokia. O toji "pusine" narkoze pas mane jau ketvirta tada
Gitusia
2009 12 04, 10:19
QUOTE(Fudzijama @ 2009 12 04, 08:57) Gitusia - as ir pabreziau, kad skaitant baisiau viskas atrodo. O dabar tau specialiai dar viena argumenta pasakysiu  O jeigu tie protiniai prades gadint kitus dantukus? Pirma - kencia estetika, jei kiti dantukai susigrus. O antra  Isivaizduok kaip skauda, kai sugenda dantukas. Kartais ir zandai istinsta ir zmonem nei miegot nei valgyt - nieko. Tai va, cia atkentesi ir ramiai gyvensi, o paliksi juos ir bus tau galvos skausmas amzinas, tiksinti bomba tokia. O toji "pusine" narkoze pas mane jau ketvirta tada  Įtikinai O kiek kainavo operacija? Tai nemažai esi operuota
*fabulouslife*
2009 12 04, 11:51
QUOTE(Gitusia @ 2009 12 04, 11:19) Įtikinai O kiek kainavo operacija? Tai nemažai esi operuota  as ne kart nesu operuota  negulejus ligoninei ne karto..  tik sanatorijoje.. ir siaip bijau visokiu adatu ir t.t.  man tai nekaunuos nieko operacija  na aisku, i kisene reikes vistiek duot.
Gitusia
2009 12 04, 15:04
QUOTE(justyte** @ 2009 12 04, 11:51) as ne kart nesu operuota  negulejus ligoninei ne karto..  tik sanatorijoje.. ir siaip bijau visokiu adatu ir t.t.  man tai nekaunuos nieko operacija  na aisku, i kisene reikes vistiek duot. Visada būna pirmas kartas Gerai, kad tau nemokamai. O reik daryt, kad taip būtų? (gal ir man pavyktų?)
*Amelie*
2009 12 04, 15:09
O kaip nemokamai protinius dantis išsioperuoti?
sveikos...ooo kokia temele grazi.....  aciu registruojuos naujoje temelej. gitusia  viskas bus gerai.....svarbu, nusiteikti... :4u:viso to finalas bus geras ir savimi busi patenkinta kaip atlikus dideli zygdarbi:wub:
Šiandien pirmą kartą atėjau į darbą su breketais... Ir kaip mane visi nervuoja, sakydami "kam tau jų reikėjo, juk pas tave ir taip graži šypsena, ką čia išsigalvojai...." hrrrr
viliene
2009 12 04, 15:30
QUOTE(ArCtiC @ 2009 12 04, 15:22) Šiandien pirmą kartą atėjau į darbą su breketais... Ir kaip mane visi nervuoja, sakydami "kam tau jų reikėjo, juk pas tave ir taip graži šypsena, ką čia išsigalvojai...." hrrrr  Man ir visi dėl tos operacijos sako:" Ką čia dabar sugalvojai, juk tiesūs ir gražūs tie dantys pas tave, nieko nesimato"  Kaip visiem lengva šnekėt
Fudzijama
2009 12 04, 15:42
QUOTE(Gitusia @ 2009 12 04, 10:19) Įtikinai O kiek kainavo operacija? Tai nemažai esi operuota  Siaip kai kalbejau su daktaru ir paklausiau kiek kainuos, jis pasake - su siuntimu nemokamai  Nu bet as tai suprantu kas yra kaip  Net jeigu nemokamai - vis tiek daktarams atsilygini, tai vos ne tas pats ir gaunasi, tik jei jau asmeniskai tariesi tai ir ziuri i tave ne taip kaip i eilini is konvejerio. Bent jau man taip atrodo Man daktaras pasake, kad paprastai eina 200 uz danti Tai 400 ir daviau. Paklausiau ar dar kam nors kiek nors reik duot, sake - ne Operacijom viso to kaip ir nepavadinsi, bet dziaugsmo mazai atnese 2 nesekmingus nestumus iki savo sunelio turejau, kuriuos paskui reikejo isvalyt O paskui gimdziau su cezario pjuviu - tai cia jau pusine narkoze gavau QUOTE(justyte** @ 2009 12 04, 11:51) as ne kart nesu operuota  negulejus ligoninei ne karto..  tik sanatorijoje.. ir siaip bijau visokiu adatu ir t.t.  man tai nekaunuos nieko operacija  na aisku, i kisene reikes vistiek duot. As iki kol pradejau vaikus planuot - irgi ne karto nebuvau ligoninej gulejus  Ir adatu bijojau  Bet dabar is venos krauja duot - nusispjaut
QUOTE(Svajaaa @ 2009 12 03, 13:07) As tai dabar labai nekantrauju ,labai vizito laukiu,uzrase puse val,kels sake dantis,bet neisivaizduoju,kaip juos pakels,kosmosas man kazkoks  Kada vizitas? pamirsau  man ir idomu
mano geležiukams šiandien 7 mėnesiai
Fudzijama
2009 12 05, 17:16
Dėkui. Net nepastebėjau, kaip prabėgo laikas
Cefeidė
2009 12 06, 19:24
Sveikos!!! Aš jau tarpus užsidarinėju. Sakė kad ateinančiais metais tikrai baigsiu nešioti. Dabar nešioju trejas gumas: po viena šonuose ir viena per priekį, bet nešioju tik naktimis, taip liepė daktarė, bet man atrodo kad per mažai tik naktimis...
*fabulouslife*
2009 12 06, 19:57
man tai tarpas pradejo darytis 4 ir 5 dantuko apacioje
smilsee
2009 12 06, 20:11
Pas mane tai vos ne tarp kiekvieno danties po tarpa
Cefeidė
2009 12 06, 20:14
man pradėjo darytis tarpai, tai ortodontė suveržė juos papildomai, kad nebedidėtų ir turbūt persistengė, nes pirmieji dantys pradėjo lipti viens ant kito. Nežiauriai, bet vistiek, tai dabar kitaip padarė ir užsidarė visi tarpai...
smilsee
2009 12 06, 20:20
Man irgi suverze per praeita vizita  Tai tarp priekiniu keturiu jau nebera,uztai tarp antro ir iltinio atsirado
man dar visas menuo iki vizito  taip noriu,idomu ka darys Papildyta:QUOTE(Kavytė @ 2009 12 05, 16:52) mano geležiukams šiandien 7 mėnesiai  Jega
zanetuxg
2009 12 06, 22:20
sveikos na, kaip švenčių laukimas? o va man dar tokia viena mintelė pradėjo kirbėti ir norėjau jūsų paklausti, ar jums neteko kada, jau turint breketukus, ilgesniam laikui išvykti į užsienį? Šiaip aš tokia mėgėja visą vasarą tarkim kokioj kitoj šaly praleisti, bet kaži tada kaip čia būtų su apsilankymais.. gal jūs panašios patirties turit ir galit pasakyti kaip panašiu atveju elgiasi kiti gydytojai laukiu savo pirmo vizito po breketukų sudėjimo pas ortodontę, nes nežinau ką darys
*fabulouslife*
2009 12 07, 07:22
QUOTE(zanetuxg @ 2009 12 06, 23:20) sveikos na, kaip švenčių laukimas? o va man dar tokia viena mintelė pradėjo kirbėti ir norėjau jūsų paklausti, ar jums neteko kada, jau turint breketukus, ilgesniam laikui išvykti į užsienį? Šiaip aš tokia mėgėja visą vasarą tarkim kokioj kitoj šaly praleisti, bet kaži tada kaip čia būtų su apsilankymais.. gal jūs panašios patirties turit ir galit pasakyti kaip panašiu atveju elgiasi kiti gydytojai laukiu savo pirmo vizito po breketukų sudėjimo pas ortodontę, nes nežinau ką darys  sveika  tiesiog vizitas nusikeltu velesniam laikui  ir tiek.
Gitusia
2009 12 07, 10:13
QUOTE(smilsee @ 2009 12 06, 20:20) Man irgi suverze per praeita vizita  Tai tarp priekiniu keturiu jau nebera,uztai tarp antro ir iltinio atsirado  su 5 mėnesiukais o su tarpais ta pati situacija ir man buvo
QUOTE(Kavytė @ 2009 12 05, 15:52) mano geležiukams šiandien 7 mėnesiai  sveikinu su praejusiom breketinem!  vajei kaip laikas bega  QUOTE(zanetuxg @ 2009 12 06, 21:20) sveikos o va man dar tokia viena mintelė pradėjo kirbėti ir norėjau jūsų paklausti, ar jums neteko kada, jau turint breketukus, ilgesniam laikui išvykti į užsienį? Šiaip aš tokia mėgėja visą vasarą tarkim kokioj kitoj šaly praleisti, bet kaži tada kaip čia būtų su apsilankymais.. gal jūs panašios patirties turit ir galit pasakyti kaip panašiu atveju elgiasi kiti gydytojai laukiu savo pirmo vizito po breketukų sudėjimo pas ortodontę, nes nežinau ką darys  na ziurint kiek yra tas ilgesnis laikas, jei pvz 7-8 savaites tai manau vizitas gali palaukti, neapsimoka grizti, na bet jei pusmetis, tai as stengciausi susiorganizuoti taip, kad keleta kartu grizti paverzimams... o kur tu vaziuoji ir kuriam laikui??
Svajaaa
2009 12 07, 11:23
QUOTE(smilsee @ 2009 12 06, 21:20) Man irgi suverze per praeita vizita  Tai tarp priekiniu keturiu jau nebera,uztai tarp antro ir iltinio atsirado  Tau viskas kaip pas mane vyko  man jau uzdare tarpus
QUOTE(smilsee @ 2009 12 06, 19:20) Man irgi suverze per praeita vizita  Tai tarp priekiniu keturiu jau nebera,uztai tarp antro ir iltinio atsirado  Smilsee, siandien tavo breketines, sveikinimai  dar menesis ir pusmetis, kiek tau sake reikes is viso nesioti?
Gitusia
2009 12 07, 12:28
QUOTE(Svajaaa @ 2009 12 07, 11:23) Tau viskas kaip pas mane vyko  man jau uzdare tarpus  man kairėj kai nebereik elastikų nešiot, ir vėl mažiliukas tarpukas daros
smilsee
2009 12 07, 14:35
QUOTE(Gitusia @ 2009 12 07, 11:13) su 5 mėnesiukais o su tarpais ta pati situacija ir man buvo  Aciu QUOTE(Svajaaa @ 2009 12 07, 12:23) Tau viskas kaip pas mane vyko  man jau uzdare tarpus  Ne nu aisku kai 4 net nera tai ir atsiradineja tie tarpai QUOTE(ajaja @ 2009 12 07, 12:27) Smilsee, siandien tavo breketines, sveikinimai  dar menesis ir pusmetis, kiek tau sake reikes is viso nesioti? Aciu  Ilgai dar,is viso apie 2 metus
labukas visoms vakar ejau eiliniai apziurai po operacijos.. tai smagu pasirodo mano pasaitelis nori grysti atgal  gydytojas dziaugiasi kad taip daznai pas ji ateinu tai laiku pastebejom.. teko biski is naujo prapjauti ir kazka padaryti tai daba ant tos vietos tokia ruzava kaip gipsas kose uzdeta kuri turetu nenukrist..  jei butume nepastebeje tai sake kad operacija butu buvus padaryta bereikalo..  ai dar smagu sestadieni sau ruosiaus jau eit rengtis ir keliaut i eglutes iziebima ir bevalant dantis matyt uzkabinau gomuri tai kraujai kad pasipyle..  nu bet gerai kad greit praejo..  daba eisiu pirmadieni pas gydytoja del dantenu ir prie to pacio kaip tik del breketu ziuresim ka sakys  tai tokios tokeles is mano burnos
QUOTE(Shin @ 2009 12 08, 11:31) labukas visoms vakar ejau eiliniai apziurai po operacijos.. ...tai tokios tokeles is mano burnos  sveikute  tikrai gerai, kad laiku pastebejot, eina sau jei vel reiketu daryti ta pacia operacija as niekaip nesuprantu kaip ten tau ta kose nenusivalgo, kurioj vietoj ji yra, as kaip suprantu kai lupa atidengi tai ta kose tenai uzdeta? ar biski netaip as isivaizduoju? o gal tu dar nelabai ka valgai, tik skysta ir minksta maista? ziurek ten atsargiau su tais sepetukais, as tai ziauriai issigasciau jei taip kraujas pradetu begti
QUOTE(ajaja @ 2009 12 08, 12:55) sveikute  tikrai gerai, kad laiku pastebejot, eina sau jei vel reiketu daryti ta pacia operacija as niekaip nesuprantu kaip ten tau ta kose nenusivalgo, kurioj vietoj ji yra, as kaip suprantu kai lupa atidengi tai ta kose tenai uzdeta? ar biski netaip as isivaizduoju? o gal tu dar nelabai ka valgai, tik skysta ir minksta maista? ziurek ten atsargiau su tais sepetukais, as tai ziauriai issigasciau jei taip kraujas pradetu begti  is naujo daryt tai butu dzin jei nekainuotu taip brangei.. teisingai isivaizduoji  jau valgau kaip ir viska tik sake stebet kaip gomurys reguoja..vakar astriau uzvalgiau tai iskart suregavo  uzteko kad savaite laiko tik koses tevalgiau
Fudzijama
2009 12 08, 13:41
QUOTE(Shin @ 2009 12 08, 12:31) vakar ejau eiliniai apziurai po operacijos.. tai smagu pasirodo mano pasaitelis nori grysti atgal  gydytojas dziaugiasi kad taip daznai pas ji ateinu tai laiku pastebejom.. teko biski is naujo prapjauti ir kazka padaryti tai daba ant tos vietos tokia ruzava kaip gipsas kose uzdeta kuri turetu nenukrist..  jei butume nepastebeje tai sake kad operacija butu buvus padaryta bereikalo.. Nu cia tai is viso virsune - pasidarai operacija, laiku ko nors nepastebi, ir viskas, gali is naujo operuotis  Siaubas. Galetu bent perspeti, kad turi atidziaiu pastebeti
Vergine
2009 12 08, 14:30
Sveikos.  Aš šian po apsilankymo pas ortodontą. Dantukai juda, kaip ir viskas gerai... bet va sakė, kad su apačia tikrai bus daug sunkiau... netilps man dantukai... Yra trys variantai: 1. Traukti dantis 2. Šlifuoti tarpdančius 3. Plėsti žandikaulį. Trečią varijantą iškart galima atmesti, nes plėsti žandikaulio jau nėra kur, nes jis jau labai gerai sutampa su viršutiniu, taigi lieka du pirmi. Rauti dantų labai nenoriu, tačiau ir šlifuoti turbūt labai šlykštu Dar man uždėjo tokią "savadarbę" spyruoklę ant priekinio viršutinio dantuko, kad kažką ten su šaknimi padarytų... Pakeistų padetį ar kažkas panašaus... Tai jau įsivaizduoju kaip šiom dienom valgysiu  nes praktiškai prie to danties jau negaliu prisiliesti... Dar man nuėmė gomurio lankelį Tai vat tokie reikalai pas mane
*Amelie*
2009 12 08, 18:18
Aš jau šiandien nunešiau nuotraukas, padarė gipso modelius, po mėnesio bus sudarytas gydymo planas, bet kuo toliau, tuo labiau nenoriu nei breketų, nei operacijos
viliene
2009 12 08, 18:26
QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 08, 18:18) Aš jau šiandien nunešiau nuotraukas, padarė gipso modelius, po mėnesio bus sudarytas gydymo planas, bet kuo toliau, tuo labiau nenoriu nei breketų, nei operacijos  Sveikutė Kodėl taip sakai? Kaip tau sekės? Papasakok
*Amelie*
2009 12 08, 19:09
QUOTE(viliene @ 2009 12 08, 19:26) Sveikutė Kodėl taip sakai? Kaip tau sekės? Papasakok  Konsultacija buvo trumpa - paėmė gipso modelius, nufotografavo iš visų pusių, išsiklausinėjo, kas man netinka, kaip norėčiau atrodyti. O mane liūdina ta mintis, kad breketams visas santaupas atiduosiu, už kurias galėčiau keliauti, drabužius pirkti ar bent juodai dienai atsidėti...  O kiek dar vėliau išlaidų laukia, apie operacijos kainą net galvoti nenoriu. Ir ta mintis, kad daugiau kaip dvejus metus teks praleisti su breketais burnoje, nesmagu bus šypsotis, susipažinti su naujais žmonėmis  aš jau nekalbu apie tai, kad dabar širdies draugo neturiu ir artimiausius dvejs metus apie tai galiu net nesvajoti Tai va, tokios mintys užplūdo
viliene
2009 12 08, 19:24
QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 08, 19:09) Konsultacija buvo trumpa - paėmė gipso modelius, nufotografavo iš visų pusių, išsiklausinėjo, kas man netinka, kaip norėčiau atrodyti. O mane liūdina ta mintis, kad breketams visas santaupas atiduosiu, už kurias galėčiau keliauti, drabužius pirkti ar bent juodai dienai atsidėti...  O kiek dar vėliau išlaidų laukia, apie operacijos kainą net galvoti nenoriu. Ir ta mintis, kad daugiau kaip dvejus metus teks praleisti su breketais burnoje, nesmagu bus šypsotis, susipažinti su naujais žmonėmis  aš jau nekalbu apie tai, kad dabar širdies draugo neturiu ir artimiausius dvejs metus apie tai galiu net nesvajoti Tai va, tokios mintys užplūdo Dėl breketų tai manau, kad klysti.. Juk jie nėra toki baisūs, kaip tu galvoji. Aš kaip tik jų norėčiau  Tokia išskirtinė jausčiausiu  Juk ne visam gyvenimui, o tik porai metelių.. Juk dėl savęs dantukus tvarkysies, ne dėl kitų, tai manau, kad jų nuomonė tau turėtų būt paskutinėj vietoj, nes paskui visą gyvenimą džiaugsies nuostabia šypsena  Negalvok taip pesimistiškai  Juk pirmais tokiu užsispyrimu ir entuziazmu tryškai, o dabar kažkur viskas dingo..  Tik dėl finansinės pusės tai pilnai sutinku
*Amelie*
2009 12 08, 19:31
QUOTE(viliene @ 2009 12 08, 20:24) Dėl breketų tai manau, kad klysti.. Juk jie nėra toki baisūs, kaip tu galvoji. Aš kaip tik jų norėčiau  Tokia išskirtinė jausčiausiu  Juk ne visam gyvenimui, o tik porai metelių.. Juk dėl savęs dantukus tvarkysies, ne dėl kitų, tai manau, kad jų nuomonė tau turėtų būt paskutinėj vietoj, nes paskui visą gyvenimą džiaugsies nuostabia šypsena  Negalvok taip pesimistiškai  Juk pirmais tokiu užsispyrimu ir entuziazmu tryškai, o dabar kažkur viskas dingo..  Tik dėl finansinės pusės tai pilnai sutinku  Taip, labai teisingai parašei  Jei mano dantys būtų kreivi, tai neabejočiau, o dabar viskas dėl to nelemto sąkandžio  Įtariu, kvaila būtų dabar trauktis atgal... vėliau pykčiau ant savęs  Tik kažkaip baisu pasidarė dėl neišvengiamo protinių dantų rovimo ir neišvengiamos operacijos  Ir žinai dėl ko labiausiai abejoju. Man baisu, kad po visko nebūsiu patenkinta, kad niekas nepasikeis, nes kam tiesina dantis, tos mato akivaizdų rezultatą, o man juk tik sąkandį tvarkys
QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 08, 19:31) Taip, labai teisingai parašei  Jei mano dantys būtų kreivi, tai neabejočiau, o dabar viskas dėl to nelemto sąkandžio  Įtariu, kvaila būtų dabar trauktis atgal... vėliau pykčiau ant savęs  Tik kažkaip baisu pasidarė dėl neišvengiamo protinių dantų rovimo ir neišvengiamos operacijos  Ir žinai dėl ko labiausiai abejoju. Man baisu, kad po visko nebūsiu patenkinta, kad niekas nepasikeis, nes kam tiesina dantis, tos mato akivaizdų rezultatą, o man juk tik sąkandį tvarkys  bet kai sakandi sutvarkys tai ir veido bruozai pasikeis  tai kad matysi ir tu pasikeitimus. tik ne kiekviena diena kas dantukus tiesina, bet vistiek jausi kad viskas eina geraja puse Papildyta:Panos koki jus balzama lupom naudojat? mano lupos ziauriai dziusta,nespeju tepti. Svajaaa, atrodo tu sakei kazkoki gera atradai  pasidalink patirtim.
QUOTE(Fudzijama @ 2009 12 08, 13:41) Nu cia tai is viso virsune - pasidarai operacija, laiku ko nors nepastebi, ir viskas, gali is naujo operuotis  Siaubas. Galetu bent perspeti, kad turi atidziaiu pastebeti  as pati tikrai nepastebeciau.. o jis ir nemane kad bus taip viskas sudetinga.. QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 08, 19:09) Konsultacija buvo trumpa - paėmė gipso modelius, nufotografavo iš visų pusių, išsiklausinėjo, kas man netinka, kaip norėčiau atrodyti. O mane liūdina ta mintis, kad breketams visas santaupas atiduosiu, už kurias galėčiau keliauti, drabužius pirkti ar bent juodai dienai atsidėti...  O kiek dar vėliau išlaidų laukia, apie operacijos kainą net galvoti nenoriu. Ir ta mintis, kad daugiau kaip dvejus metus teks praleisti su breketais burnoje, nesmagu bus šypsotis, susipažinti su naujais žmonėmis  aš jau nekalbu apie tai, kad dabar širdies draugo neturiu ir artimiausius dvejs metus apie tai galiu net nesvajoti Tai va, tokios mintys užplūdo del santaupu tai ziauru ajsku, na bet pagalvok kaip paskui atrodysi  o pakeliaut visada suspesi juk jauna esi  del sirdies draugo galiu nuraminti  zinok kai uzsidejau breketus pas mane kaip tik daugiau atsirado gerbeju  ir net daugeliui patinka mano breketai  del sito tikrai neverta jaudintis  o kas nesupras tegu uzauga  taip kad auksciau nosi
QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 08, 20:18) Aš jau šiandien nunešiau nuotraukas, padarė gipso modelius, po mėnesio bus sudarytas gydymo planas, bet kuo toliau, tuo labiau nenoriu nei breketų, nei operacijos  Sveikos visos - greitu metu ir as i jusu gretas istosiu Labai suprantu tave, Amelie, nes man irgi tokia pati situacija - vietoje implantacijos daktare rekomendavo breketus, kurie sustumtu protinius i tuscias kruminiu vietas - BET KAIP AS ATRODYSIU  Tokia buvo pirma reakcija. Dbr moraliskai pasiruosiau vizitacijai tik pas jus paskaiciau apie atsirandancius tarpus O kas bus, jeigu tai nebeatsistatyts ir grazus mano priekiniai taps "tarpuoti"?
|
|