labas vakaras.. norėjau paklausti..kaip pastorėti?
ir man aktualu
man taip pat aktualu
Man taip pat aktualu... Nors pagimdžiau 3 vaikus, sveriu tiek pat, kiek būdama 18 m. Labai norėtųsi, kad kaulai nebarškėtų... (170 cm, 55 kg)
Aš jum pabūsiu ne dietologė, bet psichologė: DŽIAUKITĖS, jūs o ne pergyvenkit! Geriau būt plonai, o ne storai, blogai, kai reikia svorį mesti, o priaugt dar visada suspėsit, patikėkit...
QUOTE(Wikunia @ 2005 11 05, 18:22) Aš jum pabūsiu ne dietologė, bet psichologė: DŽIAUKITĖS, jūs o ne pergyvenkit! Geriau būt plonai, o ne storai, blogai, kai reikia svorį mesti, o priaugt dar visada suspėsit, patikėkit... Koks čia džiaugsmas kai rūbų ir ilgų batų reikia ieškoti vaikų skyriuje Aš dar norėjau paklausti, ar maitinančiai galima vartoti įvairius baltyminius kokteilius. Sūnui jau metai ir mėnuo, gal jau nepakenks jam. Norėčiau storintis su baltyminiais kokteiliais, nes kito kelio priaugti svorio nebematau. Ūgis mano 163 cm, o svoris 46 kg, tikrai norėčiau kokius 52 sverti. Kartu su kitom mamom laukiu atsakymo.
temą reikėtų pavadintų "Kaip gražiai sustorėti?"
nes nė viena nenori būti nei kaulų maišu, nei beforme riebalų nešiotoja
Bandysiu sudėti pagrindinius akcentus
Medžiagų apykaitos greitis-įgimtas, paveldėtas dalykas. Jei ji greita, dažniausiai niekuo labai įtakoti ir neįmanoma. Tik šiek tiek padėti. Visų pirma, auginant svorį, būtinai rekomenduočiau pradėti aktyviai sportuoti. Būtent treniruoklių salėje, trenerio priežiūroje, nes reikalingi pratimai, padedantys suformuoti raumenukus. Kitaip svoris gali pradėti augti riebalų sąskaita. Maistas. Klaida-valgyti riebų, bet kokį maistą, su tikslu padidinti kalorijų kiekį. Reikėtų: 1. Per dieną suvalgyti apie 3000-3500 kcal (sportuojant!) 2. 60-70 procentų kasdienės dietos turi sudaryti angliavandeniai-ne cukrus ar saldainiai, o grūdiniai produktai, miltiniai gaminiai-taip vadinami sudėtingi angliavandeniai (pvz., įvairios košės- gali būti ir su pienu, ir su sviestu, ir su uogiene); 3. baltymų kiekio didinti nerekomenduojama-vartojant juos dideliais kiekiais kenkiama organizmui, apkraunami inkstai-taigi mėsos, žuvies, ankštinių produktų reikėtų suvalgyti įprastinį kiekį. Riebalų-suvalgyti įprastą kiekį, didžiąją dalį turėtų sudaryti augalinės kilmės riebalai. 4. gerti pakankamai skysčių-apie 2-2,5 litro per dieną. Baltyminius kokteilius galima vartoti tik aktyviai sportuojant. Idealu, jei kiekį paskaičiuotų treneris. Kaip jau minėjau, per didelis baltymų kiekis kenkia organizmui Užbaigsiu savo tradicine fraze-labai siūlyčiau arba nueiti pas dietologą, arba paprašyti trenerio, kad sudėliotų pagrindinius akcentus valgiaraštyje, arba pačioms pasiskaičiuoti kcal. Sėkmės, lauksiu klausimų
Labai ačiū
Ai, dar prisiminiau, kad mano nemenkas sportas yra vaiko nešiojimas į 5 aukštą (t.y. apie 13 kg) ir vežimo tampymas irgi apie toks pat svoris. manau kad čia irgi prie sporto prisideda
visa tai yra be sansu...bandau kelis kg priaugti jau turbut 10m. tai 4 bvau priaugus tik pirmam kurse, kai naktim eidavom bulviu keptis
Duosiu patarima:Kai is 47 kg nuaugau i 52 kg.man tai pats tas svoris.Zodziu valgiau vaikiskas koseles
|